Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Voormalig NAC-talent Bjorn Hardley tekent eerste profcontract bij Manchester United

Thiestemberg

Bjorn Hardley verruilde NAC deze zomer voor Manchester United, nu tekent het nog maar zestienjarige talent ook zijn eerste profcontract bij "the Red Devils".

Bjorn Hardley vertrok deze zomer net als veel andere NAC-talenten uit de jeugdopleiding. De linksbenige centrale verdediger was een van de grote talenten uit zijn lichting. Waar teamgenootje van Butselaar naar FC Utrecht vertrok beproefde Hardley zijn geluk aan de andere kant van het Kanaal. 

Een krap half jaartje later heeft Hardley zijn eerste profcontract getekend. Hij heeft zichzelf voor drie seizoenen aan United verbonden. Eerder deze zomer ontving NAC al een opleidingsvergoeding voor Hardley.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Streep door naam Van Wonderen 57 reacties
Volgend bericht
Faber heeft Lammers ter beschikking tegen NAC 21 reacties
9 Reacties
50   3  
Harry

En Ilyas El Moussaoui, topscorder Feyenoord O17, tekende gisteren ook zijn eerste profcontract. Hij stapte 2 seizoenen geleden over vanuit NAC.

Ondanks het verlies van deze en andere talenten aan topclubs gaat het niveau van de jeugdteams nog steeds omhoog. Er word in de Haagse Beemden hard en goed gewerkt.

6   3  
NAC76

Off Topic:

https://www.bndestem.nl/nac/van-wonderen-wordt-niet-de-nieuwe-trainer-van-nac-club-kijkt-verder~a0ff8155/

De wonderen zijn de wereld nog niet uit !

7   9  
Ernie

Wie wil er nu wel trainer worden bij deze club?

50   3  
Harry

En Ilyas El Moussaoui, topscorder Feyenoord O17, tekende gisteren ook zijn eerste profcontract. Hij stapte 2 seizoenen geleden over vanuit NAC.

Ondanks het verlies van deze en andere talenten aan topclubs gaat het niveau van de jeugdteams nog steeds omhoog. Er word in de Haagse Beemden hard en goed gewerkt.

7   1  
BATI

Hoorde dit weekend nog een stukje van Hugo Borst op de radio. Die had het er intern bij Sparta over gehad dat de 1,5 miljoen die ze per jaar daar in de jeugdopleiding steken misschien wel wat teveel was en dat ze beter wat meer kunnen steken in de eerste elftal.

Reden was dat daar de grootste talenten ook vaak voordat ze het eerste bereiken al zijn weggekaapt door andere clubs.

Dat is bij NAC natuurlijk precies hetzelfde. En wat overblijft (tot nu toe) is gewoon middelmaat waar je de eredivisie echt niet mee gaat halen.

6   0  
Henri

NAC moet voortaan als onderdeel van zijn beleid deze spelers goed blijven volgen zodat als zo'n speler niet slaagt NAC deze dan inmiddels meer ervaren speler oppikt en verder probeert te ontwikkelen . Zo kunnen ze in een tweede fase de voordelen van zo'n speler hebben en er nogmaals aan verdienen. Indrissi ging van NAC naar Feijenoord, maar daarna naar FC Groningen dat er meteen een paar miljoen aan verdiende met de verkoop naar AZ. Bovendien zijn het merendeels jongens uit de Bredase/ZWN regio. Ik ben ervan overtuigd als je dit goed en stringent uitvoert dat het veel voordelen oplevert voor NAC.

0   0  
Joop

Opleidingvergoeding is maar een schijntje jammer dat ze voor een klein bedrag weg gaan

1   1  
Die ne gast

Nu maar hopen op een grote doorbraak en een Frenkie de Jong achtige transfer...

2   5  
Kortzichtig

Reageer nooit, maar Flieger heeft 90 % van zijn reacties gelijk gehad. De quasi leiders maken van de NAC supporters lijders. Geld en aanzien, en met name gruwelijke zelfoverschatting. Lekker duurzaam in jonge spelers investeren. Weer twee voorbeelden die kiezen voor toekomst en natuurlijk geld . NAC is geen pelletkachel. Eigenlijk wel....De pelletkachel was ook een misstap van "leiders".

1   1  
WillemBreda

@kortzichtig: je doet je naam eer aan...

Laad alle berichten na dit bericht in