Wij gaan niet opzij

Supporters starten petitie, eisen het vertrek van Manders en Steijn

Thiestemberg

Een nieuw hoofstuk in de soap rond NAC. Ontevreden supporters hebben een petitie gestart en eisen daarin het vertrek van zowel algemeen directeur Mattijs Manders en hoofdtrainer Maurice Steijn. De petitie is inmiddels al meer dan 3000 keer ondertekend.

De spreekwoordelijke bom barstte afgelopen week met het vertrek van Lokhoff. Het clubicoon hield de eer aan zichzelf en zag geen mogelijkheid meer tot een vruchtbare samenwerking met Manders en Steijn. Dit tot grote onvrede van een Club van 1912 lid die de petitie opstartte:

"De afgelopen weken worden de supporters van NAC aardig op de proef gesteld. Na een seizoen waarin goed voetbal uitzonderlijk was, is het op bestuurlijk vlak een puinhoop. De trainer acht zichzelf heerser van de club en door de blinde steun van een algemeen directeur ondermijnen ze het clubicoon van NAC Ton Lokhoff. 

Wij eisen het vertrek van Steijn en Manders en herintrede van Ton!!!!!"

De petitie is te vinden via deze link: https://www.petities.com/tot_hier_en_niet_verder_geef_ons_nac_terug?s=87189975

 

Tekenen jullie de petitie?
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
50 Reacties
235   11  
Arie

We eisen niet het ontslag, maar het vrijwillig opstappen. Geld halen ze maar ergens anders.

235   11  
Arie

We eisen niet het ontslag, maar het vrijwillig opstappen. Geld halen ze maar ergens anders.

20   6  
Becherovka

Ik heb afgelopen weken al voldoende popcorn gegeten terwijl ik dit schouwspel met lede ogen toekeek.

Nu tijd voor échte clubmensen en niet onze Haagse ellende. Ben de popcorn onderhand wel beu....

29   8  
WillyG

Nu al 3.000 die de petitie hebben getekend. Even uitgaande van de 10.000 seizoenkaarthouders is dit met een snelle rekensom van de heer Manders een kleine 2% die niet achter Steijn staat.

42   11  
Ivo

Getekend. Steijn en Manders hebben Lokhoff op een schandalige manier buitengewerkt. Hier kom je in geen enkele organisatie mee weg.

Ook typerend dat er nu niemand naar voren treedt om het verhaal te doen. Net zoals de afgelopen 3 weken is het muisstil. Bizar.

51   13  
Beest

Hopelijk halen weleer handtekeningen dan we seizoenkaarten hebben verkocht.

Iedereen opzouten . Lokhoff terug als td . Al zitten we nog 5 jaar in de kkd. Zolang er maar een visie is en er ergens aan gebouwd wordt.

Desnoods lurling/ penders voor de groep zetten tot lokhoff zijn perfecte trainer heeft gevonden.

Manders mag blijven mits hij nooit meer over voetbal praat en alles doet wat Lokhoff en supporters vinden

15   6  
D'n Klaagmuur

Ik was er een jaar of 15 geleden geen voorstander van, maar gezien het aantal idioten, een ander woord heb ik niet voor de meeste passanten, elke keer onze club een stap verder de vernieling in hebben gebracht, mag van mij de Bredase kliek het na zoveel jaren wel eens gaan laten zien. Hopelijk worden zij niet verblind door geld en macht en hebben ze maar 1 doel: NAC vooruit helpen met goed beleid en leuk een aantrekkelijk voetbal. Uiteindelijk is dat alles wat wij als supporters willen zien.

We zijn en blijven een slapende reus. Het wordt tijd dat deze eindelijk eens goed wakker geschud wordt.

23   7  
Black lung Wardaddy

NAC heeft geen credit meer richting de buitenwereld. Het is een gevaarlijke positie om als club in te zitten, omdat de capabele kandidaten hier liever niet instappen. Je blijft dus hangen in de vijver van de ietswat narcistische egocentrische bestuurder, die vooral in 'het voetbal' aan de slag wil.

De enige groep waar NAC op kan bouwen in de gigantische achterban, hierbinnen moet een AD en TD aangesteld worden. De kans is groot dat hier wél capabele kandidaten te vinden zijn die het graag doen en oprecht het beste voorhebben met de club. Er is m.i. simpelweg geen andere manier.

Mannen als Ton Lokhoff zijn een geschenk voor NAC en deze mensen moeten we omarmen. Maar het is 1 voor 12. Een meerjarenplan, opgesteld met voldoende draagvlak, realistische verwachtingen richting de supporters én sponsoren.

Het is hier makkelijk gezegd maar een plan kán mislukken, als de intentie maar goed is en de hoofdsponsor (de supporter) goed geinformeerd blijft. NAC gaat ons aan het hart en wij voelen aan ons water hoe de intentie is, en dat is de levensader van iedere bestuurder.

21   8  
Frietjemet

Ik heb de hele tijd geloofd in het idee om mensen een langer contract te geven een werkbare situatie zou opleveren en dat we op die manier iets kunnen opbouwen. Meerdere malen heb ik Steijn nog een kans gegeven. Ik bleek dus echt ongelijk te hebben. Deze twee idioten hebben het voor elkaar gekregen om de situatie nog slechter te maken dan die van een jaar geleden met TvdA en PH, respectievelijk.

Ik hoop dat beide hun biezen pakken en ruimte maken voor Ton. Liever nog drie jaar KKD MET Ton dan binnen twee jaar promoveren met MS EN MM!

Eikels.

15   6  
svt076

We hebben rock-bottom wel bereikt afgelopen dagen.
Dieper dan dit kunnen we niet zinken.
Dus is dit ook de uitgelezen kans om ein-de-lijk onze club ondersteboven te zetten.
Het moet anders. Op deze manier zijn we over een tijdje failliet.
Er moet een andere structuur komen, en die begint helemaal bovenaan.
Gesprek met aandeelhouders, tijd dat zij wat meer op de voorgrond gaan treden na jaren wanbeleid. En anders moeten ze de boel maar eens te koop zetten.
Daarnaast blijkt maar weer dat een orgaan als de RvC helemaal niets toevoegt.
Fout op fout op fout word er gemaakt.
Het roer moet totaal om, en nu we toch al zo naar de klote zijn en komend seizoen al vrijwel kansloos is, is dit HET moment om dat met zijn allen te doen.
Ik weet niet hoe, ben maar een individu, maar met zijn allen moet er toch iets van te maken zijn.
Kan me niet voorstellen dat er tussen die 20.000 mensen die NAC een warm hart toedragen, niet meer capabale mensen zitten dan degene die nu de dienst uit maken.
HUP NAC

17   5  
Ivo

@D'n klaagmuur

Ik hoop dat er nu ook eens mensen opstaan die serieus werk maken van het eigenaarschap van NAC. We hebben 19 of 20 aandeelhouders die wel en niet willen investeren en zijn daardoor onbestuurbaar.

Waar we naartoe moeten is een kleine groep eigenaren (of 1) die betalen en bepalen en een goed plan hebben voor de club. Wat we nu doen is pappen en nathouden en hopen op een stuntje.

Onze eigenaren zijn onzichtbaar, NAC heeft geen smoel, geen boegbeeld en straalt niks uit. Ik zit ook niet te wachten op een gekke Rus of Chinees maar dit is ook niks.

21   8  
Viking

Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die deze 2 haagse verraders nog in de organisatie en club NAC willen houden.

Waar komt dat vandaan? Dan heb ik het niet alleen over Aandeelhouders, RVC , sponsoren maar ook zelfs over supporters?

Ik heb al heel lang geroepen dat Steijn niet geschikt was en dubbele agendas heeft..

Maar ik vraag me oprecht af hoe je nu zo iemand nog kan steunen? Waar is dat op gebasseerd?

22   10  
scheppioni

Opzouten met die twee en geen stuiver meegeven naar aso den haag !!!

8   4  
D'n Dikke

Dit is het perfecte moment om onze mening als supporters eens goed te laten horen. Het is natuurlijk Rock-Bottom dat we raken hier, maar dat betekend dat we nu eindelijk een betere fundering neer kunnen zetten en hopelijk ons NAC weer terug kunnen krijgen!

27   94  
ibio

Ik vind het niet erg dat Lokhoff weg is.

De lieve man is gewoon niet de juiste persoon om TD te worden.
En de redenen daarvoor heb ik al vaker aangegeven.
Nul ervaring als eindverantwoordelijke TD.
Eén van de slechtste trainers ooit bij NAC.

verder is hij

een goede assistent,
en geweldige voetballer
een lieve man
mr NAC

Maar dat maakt hem geen goede td. Moet hij ook nooit meer willen.

De td is de belangrijkste positie binnen NAC, daar begin je mee , daar bouw je je organisatie op. En Lokhoff is daar gewoon niet voor geschikt.

ik word ook erg moe van bn de stem, die zitten met hun er arm te diep in de aars van de pvh-john-peek-kliek.

Lokhoff staat namelijk helemaal niet boven de partijen, hij zit er lafjes tussen. Hij is totaal niet geschikt als TD

TL is voor mij geen mr NAC meer.

20   5  
Buddha

Ja die haagse flapdrollen moeten weg maar we weten allemaal dat er helemaal niks gaat veranderen zolang de grote 3 aandeelhouders blijven zitten. Dan veranderd enkel jaarlijks de naam van de verschillende poppetjes,

16   5  
Scheids!

Zojuist naast de ruim 3600 mede-ondertekenaars de petitie ondertekend!
Wégwezen met dat gif!

18   7  
Mick j

GETEKEND EN OPZOUTEN
HEER PEEK GA VAST MAAR LOSLOPEN

18   7  
BijnaWeekend!

Ik wil natuurlijk Steijn weg hebben. Hij is de aanjager geweest van angsthazenvoetbal, een oude selectie zonder marktwaarde en een van de redenen waarom we niet gepromoveerd zijn. Desondanks had ik hem nog wel een kans willen geven zijn het niet dat hij gezamelijk met Manders het nog van Van hooijdonks bloed besmeurde mes in de rug van Lokhoff plantte.

Dan zijn de credits wel heel erg snel op. Manders heeft zich totaal ongeloofwaardig gemaakt met eerst de brief die we kregen over de mogelijke bouw van het stadion en het neerzetten van supporters als kleuters in een snoepwinkel. Alsof we bij NAC trappen in dat soort luchtfietserij van het niveautje Mommers. Schei toch uit!
Nu weer, met het voor zijn beurt praten in de media en het voor het blok zetten van Lokhoff in samenwerking met Steijn.
Nog maar niet te spreken over de haagse kliek die er om heen zwamt (JvA en John van Zweden) en zich er tegen aan bemoeit en schuurt.

Ik verlang steeds meer naar de tijd met Goetzee, waar we wel redelijk bestuurlijk stabiel waren en die wel zijn functie kon inkaderen en zich niet bezig hield met het sportieve aspect van een BVO.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe we verder moeten. Manders en Steijn er uit. Een halve RVC en geen TD. Dan begin je gewoon blanco en waarschijnlijk manco aan het nieuwe seizoen en kun je promotie volgend jaar ook wel vergeten.
Ik verwacht namelijk niet dat de rij groot zal zijn met capabele mensen om een functie bij NAC te gaan vervullen.

Vreven/Lokhoff/Goetzee een goude combinatie?
Ik heb geen idee, ik zou eerlijk gezegd ook niet weten wat wel haalbaar is en of Lokhoff uberhaupt terug wilt komen wanneer MS en MM weg zijn.

34   11  
Baosje

@ Ibio

je moet je echt even laten checken of je geen zonnesteek hebt opgelopen
want met zulke uitspraken , ben je echt niet goed bij je paasei

uitspraak als:
"Ton Lokhof is geen mister NAC meer ..."


16   52  
ibio

Ik vind overigens dat heel veel mensen te overdreven emotioneel reageren. een beetje jankgedrag.
Lokhoff stapt toch zelf op? wel een record, de kortst zittende td ooit.
Gaat de bsr weer op zwart?
ik verwacht nog wel wat smerige inside info van de bndestem-pvh kliek

overigens is de positie van Steijn en Manders ook niet meer houdbaar.
en steijn gaat zo een mooie oprotpremie krijgen, kan hij weer een extra huisje kopen op ibiza

12   3  
Henri

Volledig eens met een aantal reacties onder dit onderwerp. Laten we NAC eens besturen door capabele mensen uit de regio Breda of met hun roots in Breda. Mensen met betrokkenheid naar en liefde voor de club NAC. Maar geen egotrippers zoals we de laatste jaren hebben gehad. Laten we de mensen maar eens een kans geven die de afgelopen 10 jaar afgeserveerd werden merendeels omdat er nog wat rekeningen verrekend moesten worden of omdat het hen niet werd gegund. We hebben nu vele malen kunnen ervaren wat het betekend om onze club te laten lijden onder al die externen terwijl er in deze regio genoeg (ex) geslaagde zakenlieden, (ex) sporters die veel voor NAC kunnen betekenen. Gewoon mensen die met hun poten in de Bredase samenleving staan.

17   9  
Vliegende hollander

Aan Degene die stemmen dat de heren mogen aanblijven.
Kom op zeg,menen jullie dit nu echt ??
Holmaatjes van steyn en manders zeker ,want verstand van voetbal hebben jullie niet

17   3  
Wanny

@ ibio

Het is je goed recht om TL wel of niet geschikt te vinden. Maar daar gaat het verder niet om.

TL is door NAC aangesteld als TD, maar binnen 2,5 maand is ie alweer vertrokken omdat hem het werken onmogelijk wordt gemaakt.
Hoofd scouting is er ook al tussenuit geknepen en hoofd jeugdopleiding zit er ook niet zo lekker meer in.

Allemaal omdat ze het niet meer zien zitten met de trainer.

Dan gaat het toch gierend mis en moet er ingegrepen worden.

4   10  
ECG

Worden de vóórstemmers aan de petitie toegevoegd? Ik hoop van wel,dan kunnen we dit weekend de 5000 proberen te passeren.Snelheid is geboden,want voorkomen moet worden dat een nieuwe TD wordt aangesteld.

13   3  
076

Deze RvC krijgt het voor elkaar om zonder druk van buitenaf letterlijk alles fout te doen. Geen supporters in het stadion en toch 2 TD’s weg, 4 trainers, 2 AD’s, bestuurslid technische zaken, een berg assistenten en nog wisseling in scouting en commercie en het is alleen maar slechter geworden….

Nooit ! was het zo’n puinhoop. Zonder schulden, zonder cat 1 druk, zonder dreiging faillisement. Met 3 miljoen opbrengst spelers en operationeel met winst afgesloten jaar (door beker).

En dan een AD de sleutel geven die in 1 seizoen alles verkloot.

Een trainer werkt onder een TD. Dat is de structuur. En een AD moet zich daar niet mee bemoeien. Dat is structuur.

De AD wel Hyballa, TvdA (die wel vasthield aan plan van bouwen overigens) en Lokhoff buiten. Maar de enige die onhoudbaar is laat ie zitten. Echt….. er is toch geen mens die gelooft dat Steijn kan blijven. Ondenkbaar.

Waar is dat toezicht? Zelfs Mommers had dit niet voor elkaar gekregen.

Ga gewoon failliet. Kap er mee. En dan opnieuw opbouwen met clubmensen.

10   4  
MdH

Getekend. Ik wil mijn club terug.

10   5  
Danilo

#teamlokhoff

20   4  
D'n Klaagmuur

@Ibio: Dat Lokhoff geen 100% garantie is dat hij een goede TD is, dat klopt, maar dat geldt toch voor werkelijk iedere TD die je nu gaat aanstellen. Of denk je dat er gerenommeerde TD'ers van Ajax of Manchester United hier zullen komen om NAC even technisch omhoog te stuwen.

Daarnaast heb je ook geen enkel argument waarom hij een slechte TD'er zou zijn, op "hij was fucking 16 jaar geleden een slechte trainer" na. Hoe kortzichtig is dat als dat werkelijk je enige argument is.

Mag hopen dat je hier enkel reageert om te stoken, want de hoeveelheid en vooral ongefundeerde onzin die je hier uitkraamt, slaat als een tang op een varken.

8   3  
Reneds

Optiefen met stein en manders ik heb al 35 jaar n seizoenkaart heb bestuurlijk al veel ellende mee gemaakt dus nogmaals optreden met die 2 klootzakken

6   7  
Frank

Ik begrijp echt de emotie en de wil om actie te ondernemen. Maar als je dan een petitie gaat maken schrijf dan een betere begeleidende tekst, dit is echt niveau brugklas.

Als je het feitelijk bekijkt had je een conflict tussen TD en manager. RVC zegt dat ze daar als grote mensen uit moeten komen en dat zij ze allebei aan willen houden. TD stapt op, omdat hij denkt niet samen te kunnen werken, nog voordat er door betrokkenen is getracht in deze nieuwe situatie tot elkaar te komen.

En daarom moeten de mensen die zich aan het beleid van de RVC wilden conformeren weg? Los van emoties als Haagse kliek etc hebben zij hun werk gedaan, en beoordeeld door hun leidinggevenden, die blijkbaar met iedereen door wilden. Die gaan echt niet zomaar opstappen om een paar handtekeningen.

Als je dan mensen weg gaat sturen, stuur dan de RVC weg, die op alle fronten hebben laten zien niet te weten wat er speelt en waar ze mee bezig zijn.

6   3  
1 van de 2

getekend

7   4  
Martinus

Getekend. Meer vanwege Steijn dan Manders omdat elke positie weer anders moet worden ingevuld... Maar beter beiden weg dan beiden blijven, sowieso.

11   19  
the fly

@ibio

ik ben het helemaal met je eens. zal wel wederom minnetjes opleveren. Nac begint steeds meer op een kleuterklas te lijken. Lokhof is met pek en veren weggestuurd en nu is een soort god.
Ik zou als ik steijn was ook weggaan. anders was ik wel kleuterjuf geworden.

9   2  
Rob

Met de 2 procent bedoeld Manders natuurlijk het aantal dat wel achter Steijn staat.

13   7  
Moppernac

Ik kan niet begrijpen dat er nog 77stemmen hier op de sitezijn van , Ja van mij mogen ze blijven.
Dat zullen dan wel familie en vrienden zijn, als ze vrienden hebben tenminste.

9   3  
D'n Klaagmuur

@The Fly alias Ibio. Aan exact dezelfde manier van typen (geen hoofdletters gebruiken) kunnen we heus wel zien dat je één en dezelfde persoon bent. Dat je geen discussie kan winnen en dan maar een andere naam aanneemt om zogenaamd bijval te hebben van medesupporters. Hoe sneu haha!

18   9  
willem 4,5

@ibio En jij bent niet geschikt als NAC supporter en je lult vreselijk uit je nek zonder enige kennis van zaken. Lokhof is Mister NAC en blijft Mister NAC en als jij dat niet vind wordt je maar supporter van W2 daar hebben Mister Feskens, die past waarschijnlijk beter bij jou.

12   11  
Bier en friet

Ik heb persoonlijk geen probleem met Manders. Die heeft zich in deze kwestie teveel aan steijn vast willen houden (begrijp ik als buitenstaander in het bredaase wespennest) en teveel met voetbal willen bemoeien. Beide is kwalijk, maar imo niet onoverkomelijk. Zeker als een sterke vent als Ton terug zou komen. Als het gesplitst was (alleen Steijn eruit of extra optie) en de cookies waren wat minder ingrijpend, dan had ik het willen ondertekenen. Nu niet.

18   4  
Corné v/d Luijtgaarden

Geen gezeik!!
Stijn buiten flikeren, Ton Lokhoff terug halen!!
En bouwen aan een eredivisie waardig elftal!!

10   4  
CS

Al bijna 5000 mensen tekenen de petitie bonnen een halve dag wat zou het mooi zijn als een vol stadion dit zou doen.

11   13  
Dre

Steijn en Manders weg en dan? Dan is het helemaal een stuurloos schip

9   5  
4814

@ ibio
Ga jij lekker in je pannenkoekenhuisje zitten of ga naar de stillems, jouw mening raakt kant nog wal..

14   5  
Nonkel Frans

Petitie komt nu los - meer dan 5000 nac supporters uit alle gewesten. Zeeland,Brabant Belgie Achterhoek Amsterdam. Mooi commentaar.

Dit kan aandeelhouders en RvC niet onberoerd laten. Spontaan en gratis klanttevredenheidsonderzoek voor de Heer Manders. Vallen de schellen nu eindelijk van zijn ogen?

"Onsliefvrouwkegiftumnogundouwke" en teken en stuur door :

https://www.petities.com/tot_hier_en_niet_verder_geef_ons_nac_terug?s=87180961

20   4  
Statistiek

volgens manders maar 2 procent ontevreden.... hebben we toch 250.000 supporters

8   30  
fanneke

Als supporters gaan bepalen wie er wel of niet mogen blijven en gaan over het ontslag van een trainer en directeur, moeten diezelfde supporters zo flink zijn om de boel zelf te gaan leiden.
Alleen denk ik dat de helft van de supporters hun eigen naam op vrijdag of zaterdag na de wedstrijd niet meer weten.

15   6  
Maarten

Aktie?

hell yeah. 100% achter. dankjewel voor de mensen die de moeite hebben genomen om dit te bewerkstelligen. PROUD OF IT.

6   2  
Rob

Bijna 6000 getekend. Als dat 2 procent is dan word het heel hoog tijd dat Manders snel de eerste paal in de grond gaat slaan van het nieuwe stadion! Direct het grootste van Nederland om de NAC fans te ontvangen. Ik denk een tweede Camp Nou met een capaciteit van 100.000 is wel wat. Helaas past dan nog niet iedereen erin, maar de kroegen moeten straks ook weer vol om voetbal te kunnen kijken.

“Helaas” is de realiteit altijd compleet anders dan Manders ons steeds verteld

5   2  
Berend

Fanneke ik denk dat dat vies tegenvalt,wij staan dagelijks oo met onze club .de suporters zijn de club steijn out

2   3  
Henri

Voor Maurice Steijn wordt ADO een moeilijk verhaal. Na Martin Jol zijn inmiddels de Amerikanen ook al afgehaakt. Misschien moet hij samen met vriend MM die club maar kopen.

1   2  
Ter overweging

Alles leuk en aardig iedereen oprotten, maar dan allemaal dure interim mensen aanstellen, dan zoeken naar vaste mensen..... Dan kan je een fatsoenlijke start van het seizoen ook wel weer vergeten....

Laad alle berichten na dit bericht in