Wij gaan niet opzij

Supportersgeledingen stellen ultimatum voor ontslag Steijn

BsideBart

Verschillende supportersgeledingen van NAC hebben vandaag in een statement gepleit voor het ontslag van Steijn. Dit alles naar aanleiding van het vertrek van Ton Lokhoff gisteren. Het statement is ondertekend door de Breda Loco's, Fr0nt76, Stichting Vak G en de Supportersvereniging. Lees het volledige statement hieronder.

Statement na vertrek Ton Lokhoff

Gisteren is na een verschrikkelijke soap uiteindelijk mister NAC, Ton Lokhoff, opgestapt bij NAC. Voor het nieuws naar buiten gebracht werd door NAC zijn wij met een aantal geledingen bijgepraat over de gang van zaken rond het opstappen van Ton. Wij kunnen ons niet vinden in de besluitvorming en de consequenties die daar aan vast hangen. Wij vinden dan ook dat het onverkoopbaar is dat er een situatie gecreëerd is waarin Ton Lokhoff in een positie is gedwongen waarin hij niets anders kon doen dan zelf opstappen. Dat had beter gemoeten en dit willen én kunnen wij niet accepteren als geledingen. NAC en een clubicoon zijn hier geschaad.

Wij vinden het ontzettend naïef om te denken dat een kapotte relatie toch gemaakt kan worden. We hadden inderdaad graag gezien dat het anders was en dat beide heren wel met elkaar door één duer konden, maar in de praktijk bleek dit niet het geval. Waar twee vechten hebben in onze ogen twee schuld. De situatie zoals deze nu is ontstaan, na het opstappen van Ton, is geen houdbare situatie in onze ogen.

We kunnen niet accpeteren dat Maurice Steijn als trainer blijft zitten. Blijft hij toch zitten dan zal dit aan het begin van het seizoen verder escaleren en zijn we nog verder van huis. Een onhoudbare situatie. Daarom roepen wij NAC op om orde op zaken te stellen. We zullen er waarschijnlijk Ton niet mee terug krijgen, maar Maurice moet in onze ogen nog steeds de deur gewezen worden. Dat is de enige manier om het komend seizoen nog te redden. Begin met een schone lei!

Daarom geven we bij deze NAC, een ultimatum: voor zaterdag 23:59 is Maurice Steijn vertrokken. Zo niet, dan volgen er gepaste acties vanuit onze kant.

HUP NAC.

Stichting Breda Loco's
Fr0nt76
Stichting vak G
Supporters Vereniging

Bron:
B-Side Rats
195 Reacties
393   20  
Mafkezen

Hopelijk helpt dit Manders uit de illusie dat 98% van de supporters tevreden is. Luchtfietser dat t is.

95   17  
Breda1912

Als ze slim zijn, zetten ze hem op straat. Manders het liefst ook. Zo niet, zijn de gevolgen niet te overzien.

126   20  
Woeste naccer

En over Manders word niet gesproken ??? Die leugenaar !!! Wegwezen allebei!!!

94   14  
Beest

Trots op de supporters!

58   12  
Amarilla Negra

Prima statement, op dit moment het enige wat je kunt doen aangezien je je ongenoegen niet bij trainingen of wedstrijden kunt uiten.

393   20  
Mafkezen

Hopelijk helpt dit Manders uit de illusie dat 98% van de supporters tevreden is. Luchtfietser dat t is.

64   10  
RJM

Beginnen met een schone lei kan alleen als beide; Steijn en Manders vertrekken.

Het liefst vandaag nog!

142   7  
Wanny

Zegt veel dat een doorgaans keurig orgaan als de Supportersvereniging zich hierbij aansluit.

Mensen als Ad van den Bemt lijken me geen ruziezoekers. Dan moet je het echt wel bont hebben gemaakt.

25   64  
Johnny1912

En Manders mag van deze supporters blijven?

Als het aan mij lag beide! En nog liever Manders dan Steijn, zijn taak is alles binnen het gareel houden. Is hem duidelijk niet gelukt en heeft zelfs open en blood in de krant de supporters voorgelogen!!

88   6  
076

Deze RvC krijgt het voor elkaar om zonder druk van buitenaf letterlijk alles fout te doen. Geen supporters in het stadion en toch 2 TD’s weg, 4 trainers, 2 AD’s, bestuurslid technische zaken, een berg assistenten en nog wisseling in scouting en commercie en het is alleen maar slechter geworden….

Nooit ! was het zo’n puinhoop. Zonder schulden, zonder cat 1 druk, zonder dreiging faillisement. Met 3 miljoen opbrengst spelers en operationeel met winst afgesloten jaar (door beker).

En dan een AD de sleutel geven die in 1 seizoen alles verkloot.

Een trainer werkt onder een TD. Dat is de structuur. En een AD moet zich daar niet mee bemoeien. Dat is structuur.

De AD wel Hyballa, TvdA (die wel vasthield aan plan van bouwen overigens) en Lokhoff buiten. Maar de enige die onhoudbaar is laat ie zitten. Echt….. er is toch geen mens die gelooft dat Steijn kan blijven. Ondenkbaar.

Waar is dat toezicht? Zelfs Mommers had dit niet voor elkaar gekregen.

48   15  
Voorwaarts

Ik vind niet dat Manders in deze goed gehandeld heeft. Ik vind ook dat Manders (te) dicht bij Steijn staat.

Maar ik denk niet dat er iets van de club overblijft als ook Manders weg moet/gaat. Daarnaast lijkt hij me, al is het niet de oplosser, ook niet de aanleiding tot de problemen.

Gewoon wat ik denk. Als hij vertrekt laat ik geen traan om hem, maar wel om het lege karkas van NAC dat achter wordt gelaten.

38   7  
Brat

En onderwijl klapt Steijn zijn bedje naar achteren en fantaseert over zijn premie. ‘Ik wil wel blijven, maar dit is onwerkbaar’ Sms't hij naar Manders.

In een chaos met alleen verliezers is hij straks alleen in zijn ego gekrenkt.

En dat voelt slecht, heel erg slecht.

47   3  
RV

Ik denk oprecht dat het alleen nut heeft als Ton Lokhoff terugkeert en er op héél korte termijn een trainer en (interim) directeur wordt aangesteld.

Lokhoff heeft zijn werkzaamheden al gestart en had een plan voor dit jaar. Een nieuwe TD én een nieuwe trainer betekent ook nog eens tumult in de spelersgroep verwacht ik. De mannetjes die op voorhouden van Steijn zijn gehaald (Immers, Seuntjens, Malone) moeten weer vrezen en/of gaan het ergens anders zoeken. Wat een puinhoop.

27   5  
ArnoldUno Breda

Als Manders wordt weggestuurd of zelf opstapt zijn de gevolgen voor NAC aanzienlijk groter dan bij de trainer. Zolang die gevolgen niet goed in kaart zijn gebracht snap ik wel dat het statement zich voor nu voornamelijk richt op de positie van Steijn.

59   4  
Gampel

Ik hoop dat ook Manders en de RvC (in ieder geval zeker van Baal (voorzitter) en van Poppel (supporterszaken)) de eer aan zichzelf houden en opstappen. En ja, ik wil Lokhoff gewoon terug als TD met mandaat.

33   4  
Scheids!

Ultimatum is reeds dik verstreken, zij hadden al lang en breed weg moeten zijn! Opdonderen en wegwezen, de koffers sturen we nu wel na!

18   14  
Henri

Zou de clubraad ook nog met een statement komen? Deze hebben ze namelijk niet ondertekend. Of spelen er andere (privé) belangen dan NAC?

13   2  
svt076

Onder vorig topic ook al gezegd, maar het roer moet om.
De hele organisatie moet op zijn kop, er klopt geen hol van.
Dit is hét moment om er met zijn allen iets aan te doen.

15   5  
MdH

Dit is nou de eenheid dat NAC NAC maakt. Trots of de fans. In principe maakt me het niet meer uit of we nog een jaar KKD spelen - als we maar het echte NAC dna terug zien. Management waar we betrokken bij voelen en waar we zien dat ze hun best voor ons doen, met een beleid dat ons toespreekt. Een trainer met de inzicht en uitstraling die bij ons past. Spelers en spel op het veld dat onze passie verspiegeld.

Ik hoop in ieder geval voor het beste.

39   2  
Jim

Hij moet geen euro meekrijgen, pek en veren is een beter idee.

18   3  
fvf6

Klare taal waar ik voor 100% achtersta . Zolang Steijn trainer is van NAC en naar waar het zich nu laat aanzien ook weer de functie van T.D. tijdelijk of misschien weer wel een heel seizoen zal hebben , zodat het samenstellen van een selectie uit zijn koker moet komen, is er van mijn kant uit geen enkel vertrouwen in een succesvol seizoen . NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN .

14   1  
Peerke

Prima reactie!
Wat weten de supportersgeledingen meer omdat ze aangeven dat Ton Lokhoff er waarschijnlijk niet mee terugkomt?

17   2  
De Wijze uit het Oosten

Een terecht en duidelijk schrijven.
Mocht dit niet helpen, dan gewoon....
https://www.youtube.com/watch?v=JSozIQXPGrM

16   5  
Kopspion

Ik mag dan toch echt hopen dat als MS gaat MM zich solidair aan hem opstelt en ook vertrekt !!
Ik wil die narcist niet meer horen of zien hier

Dan hopen dat TL toch weer zitting wil nemen, evt Goetzee als interim AD tot er een geschiktere is gevonden

En wat zou het toch geweldig zijn als Arnold als trainer zou komen zeg! Is nog steeds een van mijn helden hoor, over NOAD gesproken

24   8  
Gampel

Ik hoop wel dat de tekst van dit artikel niet een copy/paste is van het echte 'ultimatum' want het staat vol met schrijf-, spel- en stijlfouten.
Anyway, hup Ton en hup NAC!!

15   5  
Dun Diëe

Als Steijn het beste met NAC voor heeft, wat hij altijd roept, dan stapt hij in deze unieke situatie zelf op in plaats dat hij zich laat ontslaan. Of hij accepteert een flink gereduceerde ontslagvergoeding.

Het is tijd dat de grote drie actief bij de club betrokken gaan worden in plaats can elke keer incapabele loopjongens in te zetten en die het uit te laten zoeken. Ik weet niet of dit bestuurlijk überhaupt mogelijk is maar zou één van hen niet voorzitter kunnen worden om zo direct de lijnen uit te zetten? Kunnen ze ook meteen verantwoordelijk worden gehouden v oor de janboel die ze er van gemaakt hebben. Want dit schiet niet op zo.

27   9  
Wanny

@ GAMPEL

Spelfouten maakt hier niet uit. De boodschap is duidelijk.

18   2  
Ad B uit Roosendaal

Een nette actie van de supporters is heel goed.
Voor de toekomst van NAC kunnen we niet verder met Manders en Steijn.
Hopelijk roeren de sponsors zich ook.
Wat is het misgegaan afgelopen seizoen en dan ook nog NAC icoon Ton Lokhoff schofferen. Een schande!

41   15  
Pannelap

Wat een slap statement! Beschamend gewoon.....

Dus de RvC mag aanblijven? Zij die Lokhoff , Steijn enz. hebben aangesteld blijven gespaard? Zij doe Lokhoff binnenlopen en hem na 10 weken laten barsten ontspringen wederom de dans. Onverkoopbaar!

Het probleem zit in de kern, dat wil zeggen aandeelhouders, RvC daar moet de bezem doorheen. Alleen Steijn eruit is niet voldoende. Steijn hoort tot de schil, trap die rvc maar eens op straat, daar ligt al jaren een structurele tekortkoming.

Hup NAC

25   7  
Michel

Nou jullie hebben als het goed is gezien hoe harde kern RODA JC iemand met harde hand de deur wijst. Goed voorbeeld doet volgen. Kijken wie eerste buiten staat Steijn of Manders.

24   5  
Braze

Waarom is het ultimatum niet aan Steyn persoonlijk gericht?
Biezen pakken en wegwezen zonder afkoopsom.Hij heeft zelf gefaald en een onwerkbare situatie gecreeerd.

14   10  
Henk

Liever Manders eruit die is hoofdverantwoordelijke voor deze chaos.

16   4  
Oosterhout076

Ze moeten zelf opstappen......

19   6  
cor

Gooi heel die Haagse kliek eruit.
We zijn een Bredase club

18   7  
JimGoose

Vertrekt van Steijn lijkt me onvermijdelijk. Het gaat geld kosten, maar een herhaling van afgelopen seizoen kost meer.

Ook Manders heeft in mijn ogen al zijn krediet verspeeld, maar zou onder toezicht verder kunnen.

Ik vind wel dat er vertrek van Steijn (+Manders) en de terugkomst van Lokhoff onnodig aan elkaar worden geknoopt.
Lokhoff is momenteel lijdend voorwerp van mismanagement, maar maakt dat hem gelijk onaantastbaar voor de functie? Hij is aangesteld door de AD met akkoord van grootaandeelhouders en RvC. Bijna elk besluit vanuit deze constructie staat ter discussie, maar deze keuze zou wel moetenblijven staan? Dat terwijl Lokhoff (local, icoon als speler!) nog niets heeft (kunnen) laten zien in zijn functie.

NAC is rot tot in de kern. Zouden we nog een keer een complete reset willen doen dan graag niet de Haagse vriendenclub vervangen door de Bredase vriendenclub. Enkel indien die groep voldoende geld meeneemt om eigen plannen en evt falen te betalen dan kan dit een optie zijn.

14   6  
NACfan

Dhr. Manders heeft blijkbaar overall waar hij heeft gewerkt een puinhoop van gemaakt!
Mijn NAC is ziek geworden door mis management en figuren die niets met NAC hebben.
Help ! Help anders blijft niets van onze club over.

17   6  
viking

Geld is geen issue om Steijn buiten te flikkeren.
Het kost je wat ,maar dat heb je zo terug verdiend met het beter maken en inpassen van je jeugdspelers.

Penders kosteloos voor de groep zetten onder Lokhof prima te billeken ! kost geen euro extra. Ton kan zijn plan gaan uitrollen.
Uiteraard zal het lastig zijn om om direct voor de prijzen te spelen maar er wordt nu wel gebouwd aan een herkenbaar NAC. NAC met een visie waar we op sportief en finacieel gebied verder mee kunnen.

Nu is NAC op allerlei vlakken afgebroken...

12   7  
Tip

Een keurig statement. Zo werkt een democratie zonder geweld. Wel enkele vervelende taalfouten. Ik persoonlijk denk dat het ontslag van Steijn niets uithaalt. Vraag me ook af wat te doen als van Aalst het beu is en zich terug trekt ! Wie wil hier nog instappen ? Blijft jammer dat het Ton en Maurice niet lukte om samen te werken. De tijd gaat het ons leren. Maar de tijd verstrijkt wel en het nieuwe seizoen moet over enkele dagen beginnen.

28   12  
Nac

Zou het niet wat zijn om Penders hoofdtrainer te maken?

Lurling assistent en Lokhoff Td/assistent

Babos keepers trainer

Het NAC DNA op de bank

7   2  
Halfvol

Goed statement. Minder goed ultimatum.
Als je wil bereiken dat Steijn en/of Manders op stapt dan wel ontslagen wordt, werkt een ultimatum juist niet, want het zou lachwekkend zijn als een clubleiding/aandeelhouders/RVC zich hier naar schikt. Ook al ben ik het er mee eens overigens. Het signaal van het statement alleen was al genoeg volgens mij.

6   5  
TheBelg

@NAC : Penders is te plat voor die taak, maar sowieso is álles beter dan wat er nu zit. Hoe meer NAC-dna op de bank en in de vergaderzaal, hoe beter. Hebben we ook iemand om Manders te vervangen?

10   6  
Lamington

Bsidersts en Derat niet?

7   2  
NAC4Ever

Heftig, maar alle begrip hiervoor. Dit kan niet meer. Wanneer Steijn en Manders blijven is dit uitstel van executie.

12   6  
Wolfmanjack

Onbegrijpelijk dat Manders niet wordt genoemd. Hij is toch de manager die leugens verspreidde. Opdonderen met die gast.

13   2  
Benassi

Lokhof moet mee gank terug komen en de lijntjes binnen gaan trekken die al heeft uitgegooid.

8   3  
1 van de 2

Terecht, alleen moet Manders ook vertrekken.

4   4  
Die ne gast

Ultimatum is prima. Als supporters zijn wij een van de belangrijkste stakeholders. Je mag nu op zijn minst uitgebreidere communicatie vanuit de directie / RVC verwachten.
Wat gepaste actie is, zal voor een ieder verschillen, maar ik mag hopen dat het altijd geweldloos en zonder (verbale) dreigementen zal zijn.
De streep is getrokken.

7   21  
Willem Naccerski

Ja , Mike Snoei is nog beschikbaar , ook die is er uit gebonjourd na een sukses seizoen , is hij niks voor NAC , kunnen jullie er ook volgend seizoen voor zorgen dat ook hij eruit geknikkerd wordt , als NAC niet promoveerd .
En zo kun je nog jaren doorgaan .

7   5  
Gampel

@WANNY
eens, de boodschap is zeker duidelijk en ik sta er ook volledig achter. Ik neem aan dat NAC dit ultimatum heel erg serieus moet nemen en dat geen van de ondertekenende partijen hier, op welke manier dan ook, luchtig mee omgaat.
Daarom vind ik het jammer dat het leest alsof een verongelijkt supporter even gauw in de pen is gekropen om iets op papier te zetten.
Nogmaals, ik sta er volledig achter en had het zelf misschien nog wel iets scherper gesteld, maar tekstueel had dit veel beter gekund.

4   10  
Sjeng

Jammer, ik weet niet of Ton de juiste man is op dit moment. (Wie dan wel?)
Wat wel zeer duidelijk is , is dat beide Haagsche hopjes zeker niet geschikt zijn. Het zou ze sieren de eer aan zichzelf te houden......maar dat is niet van deze tijd.

13   10  
Theoden King

Ik snap de emotie van dit initiatief volledig, maar deadlines stellen... Riekt toch naar chantage, en daar zou ik eerlijk gezegd als Manders zijnde niet voor zwichten. We zullen waarschijnlijk in de eerste thuiswedstrijd een historisch statement moeten maken vanaf de tribunes.

Iets anders: doordat Ton is weggepest, ligt de weg wagenwijd open voor Steijn en Manders om weer naar eigen inzicht een selectie samen te stellen. Ik houd mijn hart nu al vast.

7   2  
Martinus

Top statement wat mij betreft. De daadkracht van supporters hier is een enorm contrast met dat van de RVC en Manders.

7   3  
Jos Dionisius

NAC IS EEN BREDASE CLUB EN TON LOKHOFF IS EEN NAC-ICOON.
Beide Hagenaars die denken daar een wig tussen te kunnen drijven hebben het mis. Zij zullen hun doel niet bereiken en doen er beter aan als beiden uit eigener beweging opstappen voordat de RVC tot het besef komt dat dat de enige mogelijkheid is om Ton terug te krijgen en NAC weer een club van ons wordt, van Breda.



7   5  
Tip

Inderdaad had men een ultimatum beter achterwege gelaten en gesproken over “ zo spoedig mogelijk.” Want ga er maar eens aan staan. Als Steijn ( en Manders) weg moet(en) gaat dat geld kosten. Dat geld kan dan niet naar de selectie , maar daar kiezen we dan voor. Een overname kandidaat zal moeilijk (lees niet) te vinden zijn , ook de beelden van na NEC liggen nog op ieders netvlies. Ik hoop dat een goede oplossing nog te vinden is. Het woord is nu vooral aan de eigenaren.

16   14  
Dutchbird

Als de clubraad hier zich niet bij aansluit dan kunnen we dat instituut ook beter opdoeken en als Geert van Poppel angstvallig de armleuningen van zijn RvC-stoel blijft vasthouden is hij ook geen knip voor zijn neus waard.

Ik neem aan dat ook de sponsoren zich hierbij aan gaan sluiten of met een vergelijkbaar statement komen. Per direct de betaling van sponsorgeld opschorten is de beste methode om duidelijk te maken dat het menens is.

8   1  
Bredasenaccer

Duidelijke en terecht statement!

Het ultimatum wat echter wordt gesteld is voor Steijn gunstig(hij wacht af en krijgt oprotpremie mee).
Het was misschien beter geweest om te eisen dat hij opstapt uit eigen initiatief!

9   7  
scheppioni

Duo M&M allebei weg, zeker niet Manders laten zitten !!
Vergif moet er echt helemaal uit gvd !!

8   2  
f.van son

Het enige juiste. Laat als supporters je tanden zien tegenover zoveel onbenul.

6   0  
geelzwartwit

Fijn dat er namens de supporters eenduidig een statement en ultimatum is gesteld.
Hopelijk kan de RvC de heer Manders meteen met het niet functioneren om de oren slaan en hem zelf zijn conclusie laten trekken of zijn functiprofiel veel strakker afkaderen en hem onder veel zwaarder toezicht stellen in beleid, functioneren, doelen en resultaten. Voor iedereen die binnen NAC werkt moet het om presteren in het belang van NAC gaan en anders functioneer je niet en kan je zonder met dossier opbokken.

13   5  
Dun Kees

Advies: NIET ONTSLAAN.
Die gaat zelf wel weg als de druk wordt opgevoerd.
Uiteraard wel vreedzaam.

3   1  
geelzwartwit

@@BREDASENACCER

@DUNKEES

Als ze er echt zo dik bij elkaar inzitten zal Manders zich solidair aan Maurice opstellen en zelf ook opstappen. We hoeven er dan niet van op te kijken dat ze samen op Ibiza de afkoopsom van Steijn gaan zitten verdelen en nog eentje op NAC drinken. In de veronderstelling dat het echt niet aan hunzelf lag maar aan de rest in de wereld.

13   2  
Toontje

Manders was al overal mislukt......toch nam NAC hem. (vraag o.a. maar aan de KNVB hoe blij men was dat hij oprotte)

Hij zocht Steijn aan en wat medehagenezen als steun voor als hij weer ging miskleunen

Samen tegen Ton , de enigste die een NAC hart heeft.

Alletwee de instelling wij zijn de baas en naar Ton luisteren we niet.
Stemmen is altijd 2-1 want de jeugdopleiding telde niet mee

Maas, lokhof...alle kwaliteit weg

Daarvoor in de plaats... rotzooi met Schoenmakers Jr.

Of ze gaan zelf weg of wij helpen ze een handje

Ze gaan "de singel in" en het trainingscomplex zal voor verrassingen komen te staan...als ze nog niet opgerot zijn

7   3  
Lamington

Ultimatum is prima. Zachte heelmeesters..

8   0  
Sietze

En de lachende derde is: MS. Met een schadevergoeding van een paar ton relaxen op Ibiza. Precies als een jaar geleden gepland.

11   0  
TpT

Dit is natuurlijk een kutsituatie, maar hopelijk bereiken we nu eindelijk rock bottom. Het moment dat je alles kwijt bent en daardoor juist weer met een schone lei kunt beginnen.

Wat betreft dit statement: Prima dat er vanuit de supporters iets komt, maar geloof aub niet dat dit ook maar enige invloed heeft op Manders en Steijn. Sterker nog, Manders wordt hierin buiten schot gehouden terwijl hij eindverantwoordelijk is en deze wanorde heeft geschapen door Steijn carte blanche te geven en 1 van de beste jaren financieel gezien (verkoop Van Hecke, Verschueren, Verbrugge + inkomsten uit de beker) binnen 1 jaar heeft verkwanseld.

Het enige wat dit ultimatum uiteindelijk bereikt is dat er alsnog een afkoopsom op tafel komt voor onze Haagse misbaksels en dat onze financiele positie dus wederom zwakker wordt.

Laat me duidelijk zijn, ik weet ook niet wat het alternatief is. Ik wil af van Manders en Steijn is inmiddels ook echt onhoudbaar, maar ik gun deze mensen geen stuiver ten koste van ons NAC. Ze hebben al genoeg kapot gemaakt.

15   0  
Gampel

Bij ieder normaal bedrijf kun je op basis van je prestaties gedemoveerd worden. Je hoeft er dan niet uit, raakt meestal zelfs je oude salaris niet kwijt, maar je wordt wel op een zijspoor geplaatst. Dat zouden ze met Steijn moeten doen. Het geld zijn we toch wel kwijt dus laat hem dan maar een paar jaar rotten in een ballenhok. Gelijk een dossiertje aanleggen en heel misschien kun je hem dan alsnog een stuk goedkoper buiten schoppen.

12   6  
Jan v.d. veeken

Dit is mijn Echte naam ik zie hem bij veel reacties niet. Dat vind ik laf. Ik vraag mij af wat lokhof doet. Zo snel de handdoek in de ring gooien is bij mij niet goed gevallen. Waarom???? Is Onze club zo rot vanbinnen dat de stank niet weggehaald kan worden
EGO,S daar is nac al jaren mee besmet blijkbaar. Ben al45 jaar seizoenkaarthouder en heb de gekste dingen zien passeren maar dit staat in de topdrie van onvermogend bestuur. Verder weet ik natuurlijk niet veel van de in en ouds. Zoals bijna iedereen. Wie helpt nac ECHT STA OP .

8   0  
geelzwartwit

De singel van Breda haalt ieder journaal, en vast niet alleen in Nederland

11   2  
willem 4,5

Alleen al het feit dat deze petitie is gestart maakt het al onmogelijk voor deze 2 'heren' om verder te gaan, slim verzonnen. Ik zie het al voor me Steijntje op trainingskamp met supporters in de buurt die hem zullen toezingen. En dan de wedstrijden, de corona heeft in zijn voordeel gewerkt het afgelopen seizoen zonder publiek, geen fluitconcerten, boe enz. Welke speler gaat nu trouwens met plezier tekenen bij NAC, dat zullen er niet veel zijn. Steijn moet weg er geen andere optie.

9   23  
steven73

dus de supporters gaan het betalen. ALS DE NAC "SUPPORTERS" ECHT BALLEN HEBBEN dan starten ze een crowd funding.
en anders bek houden

9   1  
Sp1

Wie wanneer weg gaat is niet zo relevant. Weer heeft de RVC een technisch beleid weten neer te zetten wat resulteert in imagoschade, sportieve wanprestaties en ontslagen.
Hoelang moeten we juist deze mensen nog tolereren in onze club?

Dat de van Aalstjes van deze wereld in onze club storten is te waarderen, maar het feit dat deze mensen geen visie hebben en stelselmatig de club naar de afgrond duwen is misdadig.

Laten we dit aangrijpen om de club voor nu en alrijd een goed fundament te laten creëren. En daar horen mijn inziens zeker wel sponsoren bij maar niet deze mensen die nu wel mogen stellen dat ze met geld geen BVO naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ik wil echt niet elk seizoen de champions league meme horen maar ik mag met zo'n achterban en stad als Breda wel eredivisie voetbal eisen, het avondje NAC mag je aan ons overlaten.

Hup NAC

23   3  
geelzwartwit

@Jan v.d. Veeken

Ton wilde vanuit zijn NAC hart heel graag de club sportief vooruti helpen.
Ton heeft in Duitsland altijd lekker kunnen werken in een professionele organisatie en werd er erg gewaardeerd. Nu was voor hem het moment gekomen om terug naar "huis" te gaan. Lekker terug naar Prinsenbeek en zijn club vooruit helpen.
En vooral zoals hij het zelf noemde 'met veel zin lekker aan het werk gaan'. Als je dan in een werksituatie komt waarbij de trainer die geacht wordt jouw visie en beleid op te volgen je juist tegenwerkt en de Algemeen Directeur ook niet meewerkt om jouw functie en kunnen functioneren mogelijk te maken. En dan vanuit een RvC jouw situatie ook niet gesteund wordt. Dan vind ik het heel logisch dat Ton zegt; joh zak er allemaal maar in, ik kwam hier om lekker te werken en de club vooruit te helpen en niet om iedere dag een gevecht aan te gaan en een enorme klote dag te hebben.

Of Ton nou wel of geen goede Technisch Manager zou zijn of is doet er wat mij betreft niet veel toe. Hij is het icoon en de rust die de club vooruit kan helpen. Ton heeft dusdanig veel ervaring en een netwerk dat hij voor zaken die hij niet goed beheerst oplossingen zoekt. Je zag het nu ook al mbt conditietrainer. Hij ziet wat nodig is en speelt erop in. En dat orde op zaken stellen van Lokhoff daar was de tandem Steijn en Manders niet echt van gediend want hey Steijn en Manders hadden het voor het zeggen he..

8   15  
Realist

Het bankrekening nummer om de afkoopsom te betalen mist in het bericht.
Of is de intentie de club naar de knoppen te helpen

4   1  
Rinus

Helemaal eens met het vertrek van Manders en Steijn, maar wat ik me afvraag hoe gaan we dan verder? Stellen we dan weer een trainer aan en geven we hem een 3 jarig contract? En na een jaar ist weer bal?

13   2  
Bertus

@ Dutchbird, dat zijn stuk voor stuk lieden die het een erebaantje vinden en graag op de voorgrond staan, maar weinig verstand van zaken hebben.
Van voetbal hebben ze geen verstand en voor de rest kunnen ze ook niets.
De enige met verstand van voetbal Mark Haarman werd keer op keer weggestemd en dan naar buiten brengen dat de stemmen unaniem waren, Mark stond wel degelijk achter Lokhoff.
Wat een slechte mensen zijn dit zeg.
Edwin van Baal wtf is hij, staat zich voor NAC supporter te zijn en laat alles gebeuren wat maar gebeuren kan, als supporter stuur je geen NAC icoon weg en laat je geen spelers gratis de deur uit lopen.
Petra v d Broek , roept ook waar ze maar kan dat ze fervent NAC supporter is, nou supporters flikken dit niet ! Alles voor de bühne.
Robert Coppens, zat al in de vorige RVC en is een vreselijk stekertje die bij elke TD in zijn achterste kruipt.
Geert van Poppel, zit er gewoon voor spek en bonen bij die neemt niemand meer serieus, staat zich ook voor op het feit dat hij al jaren seizoenskaarhouder is, ( ik zal je voordragen voor een lintje pipo ) verwacht van zo'n knaap niks Dutchbird, vooraf een hoop bla bla en nu mede schuldig aan het grootste debacle ooit, daar moet de ruggengraat nog groeien en zijn de balletjes nog niet ingedaald.

7   4  
geelzwartwit

Er zijn 4631 handtekeningen voor deze petitie.

sinds gisterenavond

Wow

3   3  
den hulk

geef de twee hagenezen maar geld mee dan ben je er van af dit is een goede les geweest en voortaan een contract ven een jaar en geen afkoopsommen meer

16   1  
Dozer

@steven73: betalen of ons bek houden? Wat denk je wat die bijna 10.000 seizoenkaart houders al gedaan hebben? En waarom denk je dat NAC überhaupt nog maar enige commerciële waarde heeft. Dat is niet vanwege de successen die er nog gaan komen, het fantastische voetbal of de briljante leiding… nee dat zijn de supporters, de sfeer en het avondje NAC. In 1 jaar hebben Manders en Steijn de club vervreemd van alles wat NAC is en moet zijn. Dat Manders en Steijn dat niet wisten is treurig maar het is kansloos dat de RVC en eigenaren dit hebben toegestaan. Liever nu alles afkopen en helemaal opnieuw beginnen waarbij het 3-5 jaar duurt om alles op te bouwen als de parel van het zuiden, dan nu nog door willen gaan met mensen die duidelijk niet bij NAC horen. Als ik dan 5 jaar een eerlijk verhaal krijg dan betaal ik daar graag voor. Was begin jaren 90 niet anders. Maar alles liever dan dit!

16   52  
Higler

Alsof supportes het beleid belalen bij nac. Laat ze zelf lekker wegblijven. Dreigen met acties zijn gewoon stelletje idioten

22   28  
Ome Cor

Ik zal ongetwijfeld een van de weinige zijn (dus duimpjes omlaag), maar de roep om terugkeer van Ton Lokhoff bezie ik met enige scepsis.

Ton was een held als speler, mooi verhaal ook dat hij als 9 jarig menneke zich aanmeldde bij NAC. Tegenwoordig moet je gevraagd worden of je aanmelden voor een proeftraining....mais bon.

Als trainer werd Ton met eenzelfde enthousiasme binnen gehaald. Hij...mister NAC, onze held. Waar Pierre een Judas werd genoemd, wordt Lokhoff z'n Feyenoord verleden hem niet kwalijk genomen. Enfin.... uiteindelijk werd hij net zo makkelijk weggehoond als trainer omdat hij niet bracht wat het volk verwachtte. En zeg niet dat die verwachting te hoog lag.

Zoveel jaar later is trainer en vooral assistent trainer Lokhoff terug op dn Beek en wilde hij best TD worden.
Of hij hetzelfde talent voor de job heeft als bijv. tTim Gilissen weet nog niemand.

Kortom: het vertrouwen van (volgens Blaosje) 95% van de supporters is gebaseerd op sentimenten en niks meer dan dat.

STEL......
Deze puinhoop resulteert in het vertrek van Steijn en Manders (en weet ik veel wie nog meer)....en Lokhoff komt terug. Wat dan ?
Bouwen aan een kampioensteam ?
Te laat !

NAC moet in mijn ogen spelen met wat ze hebben, dus veel eigen jeugd en hooguit plek 10 als doel stellen.
Het woordje promotie even een jaar vergeten en lekker ballen om ondertussen organisatorisch weer gezond te worden.
Juiste man op de juiste plaats. Geen vrienden kliekje, maar mensen die door 1 deur kunnen en elkaar respecteren.

Vanaf de winterstop, mits de organisatie klopt, kun je langzaam gaan bouwen aan het team voor 2022-23. Dat is het jaar dat er weer gestreden kan worden voor een hoger doel.

En de supporters ?
Een saai seizoen als het gaat om promotiekansen, maar een jaar om veel jong spul aan het werk te zien. Om weer te leren aanmoedigen als het minder gaat ipv afzeiken en uitjouwen.
Wordt je geen 10e maar 11e of 12e ? Ach...bad luck. Eindig je hoger en ha je net wel of net niet de nacompetitie: mooi gedaan. Zonder verwachtingen die NAC toch niet waar kan maken kan het nooit tegenvallen.

Hoop je komend seizoen op meer ? Kampioenschap, promotie ? Dan kunnen we de opvolgers van hen die we graag zien vertrekken nu alvast in de singel gooien. Wie dat ook moge zijn.

17   5  
geelzwartwit

@DEN HULK

Lokhoff terug. Plan laten opstellen samen met Lurling, Penders, Babos en Hellemons. Dit plan bij ManCity toesten en daar waar nodig door ManCity laten finetnunen. Dan meteen met ManCity afkaderen en vastleggen waar zij in kennis, uitwisseling en ondersteuning de komende jaren een taak kunnen vervullen.

Dit waterdichte sportieve beleidsplan presenteren aan:
1. Aandeelhouders
2. RvC (met in de de RvC minimaal 2 personen voor sportieve zaken. Niveau - sporen verdiend als voetballer

Bij akkoord van aandeelhouders en RvC het sportieve beleidsplan presenteren aan de supporters. Dit plan bevat natuurlijk een tijdlijn + evaluatiemomenten en punten. Doelen, werkwijze, visie en missie. Aan de supporters is het dan dit plan te accepteren, waarderen en supporten. Het plan zorgt daarmee direct voor een realistisch beeld en is mede een tool om verwachtingsmanagement te plegen.

Technische staf/Opleiding/Scouts etc. worden op basis van het plan ingevuld.
Waar nodig dienen al aanwezige medewerkers zich te verdiepen en door te ontwikkelen om het te kunnen uitvoeren en krijgen daar vanuit de club steun bij. Indien niet gewenst of een medewerker wil er niet in mee, graag functie elders.

Iedere medewerker op het sportieve plan wordt in presteren en functioneren afgemeten langs de lat van het sportieve plan. Ook Lokhoff door de 2 nieuwe RvC zwaargewichten sportieve portefeuille.

Wie dan de trainer is etc. is van ondergeschikt belang want deze past binnen het beleidsplan. De uitvoering is belangrijker dan de CV van deze trainer. Want het plan is waar NAC voor gaat en dat is met heel de club. Eenlingen bepalen niet of het sportief wel of niet goed gaat.

Contracten kunnen dan ook gebaseerd worden op functioneren en presteren.
Waar het niet synchroon loopt met de doel, taken, resultaten en uitvoering wordt bijgestuurd. Blijft een medewerker niet goed functioneren dan weet hij zelf, exit.= wegens niet functioneren (dossier).

Samen NAC met vooruit willen. Dat kan op deze manier. Met mensen die en graag NAC vooruit willen hebben, de potentie zien bij de club, die graag verantwoordelijk willen zijn in uitvoering van het plan. Die plezier in hun werk willen hebben en die zich gesteund voelen door het team waarin ze werken.

Als diezelfde motivatie en organisatie ook aan de commerciele en marketing en communicatie en sponsorkant wordt opgezet is die reus binnen 3 - 5 jaar meer dan wakker.

Ik vermoed ook dat als de supporters de progressie vanuit het plan in de praktijk terugzien ze het accepteren als alles wat kanger duurt.

Persoonlijk heb ik liever dat NAC uitstraalt een club van toffe jongens te zijn die de club vanuit liefde passie kennis en wil vooruit helpen dan zo snel mogelijk vanuit slangekuilen en solo acties promoveren.





8   3  
Den Hoge

@higler,

Uiteindelijk hebben supporters wel degelijk invloed op het beleid. Zonder supporters is er geen club en dan is er überhaupt geen beleid nodig. Er zijn dus wel degelijk afhankelijkheden en invloeden tussen het bestuur van onze club en de supporters.

De enige manier om nu direct invloed uit te oefenen is door actie te ondernemen, want actie betekent vaak reactie. Hoe je de actie invult mag wel verstandig over worden nagedacht.

Doe je niets dan gaat de show gewoon weer 10 jaar door. 10 jaar ellende. Zou je daar voor tekenen?

16   3  
Toontje1964

Als die hagenees niet vertrekt voor zondagmorgen krijgt hij vanaf minuut 1 bij aanvang van het seizoen te horen van 10000 man dat hij echt niet meer welkom is.dan is ie je na 2 wedstrijden echt wel weg.

18   5  
Bas

Nu niet meer terugtrekken, wij als supporters!!!

Dan staan we echt voor schut en is ons nac definitief een slaaf van Den Haag

Niet meer rusten voordat mm en ms weg zijn!!

6   6  
Gampel

@HIGLER
terug naar de schoolbanken jij...
In Nederland heb je in tegenstelling tot andere landen geen clubeigenaars met oneindig diepe zakken die zich een voetbalclub als speeltje kunnen en willen veroorloven. Van Seumeren is voor Utrecht goud en NEC kan zich in z'n handjes wrijven met Boekhoorn maar kijk waar die clubs nu staan. Het zijn supporters met een dikke beurs die de continuiteit van een club waarborgen en heel afentoe een gokje wagen. Vergelijk dat eens met Engeland waar de echte rijken de dienst uitmaken. En zelfs daar worden ze terug gefloten.
Zolang het goed gaat met een club zul je supporters amper horen. Zodra er een grens wordt overschreden wordt er wel degelijk duidelijk van wie de club is, en dat is niet van de eikeltjes die op papier bezitter zijn.

7   4  
Stan

Je vraagt je af wie het voor het zeggen heeft bij Nac. Je kan inmiddels wel zeggen dat we in een onwerkbare situatie zitten. Het is natuurlijk niet uit te leggen dat Lokhoff er de brui aan geeft. Hij is juist de persoon om Nac weer op de rails te krijgen, maar misschien is hij te soft. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat Steijn en Manders gewoon doorgaan.

9   5  
Bas

Ontslag Steijn EN. Manders hè!!

12   9  
NAC!!!

Eigenlijk!

Steijn en Manders oprotten
RVC oprotten!

Hoofdaandeelhouders: pak je verlies en verkoop de boel aan een positievere eigenaar. Jullie zijn onbekwaam.

De grote kuis moet bovenin beginnen.

Stelletje sukkels!!!

Heel onze club helpen jullie allemaal naar de kloten!!

20   3  
Ouwe spionkop

Kan me niet voorstellen dat Steijn nog blijft zitten. Welke trainer wil een club trainen als hij uitgekotst wordt door de supporters?

10   10  
Fan uit Zevenbergen

Hoe laat Is vrijdag de 25e de training kunnen wij daar niet allemaal heen gaan om ze te laten weten dat wij 1000% achter Ton staan 🖤💛🖤💛🖤💛👊👊👊👊👊

7   6  
Stan

Alles draait nu om wat het gaat kosten.
Als om te beginnen de mensen die 100% compensatie hebben gekregen hun seizoenkaart alsnog betalen, zijn de afkoop sommen geregeld. Zoek een nieuwe AD uit Breda, Lokhoff terug en trainer loopt intern al rond.

24   12  
Tip

Paar nuances.
Lokhoff had bij zijn sollicitatie zelf ook alerter moeten zijn. Hij dacht te worden aangenomen als technisch directeur maar hij was technisch manager. Ton had een adviserende taak. Hij had toch minstens om een functieomschrijving met bevoegdheden kunnen vragen. Nu nam Steijn van de ontstane ruimte gebruik. Deze problemen had Ton zelf grotendeels kunnen voorkomen. Als een TD zijn eigen sollicitatiegesprek zo vrijblijvend doet....

Ik hoor van veel mensen buiten het NACse dat men niet vindt dat Ton de uitstraling heeft van een energieke TD. Voor wat het waard is , maar het wordt gezegd.

Ik persoonlijk zag clubicoon Ton als TD zeker zitten maar het is nu eenmaal helaas volledig fout gelopen. Deze zaak gaat geen winnaars kennen. Het is niet de vraag "wie wint?" maar de vraag is " wie wordt de grootste verliezer?"

Het is nu afwachten wat de reactie is op het ultimatum. Als er een reactie komt. De bal ligt nu vooral bij de eigenaren.
Ik ben benieuwd.


24   4  
Nik

Ik zal nooit vooraan staan om te schreeuwen om de kop van MS & MM, maar nu kookt al 24uur m’n bloed en het gaat maar niet over. Weg met deze galbakken!

28   4  
Ivo

Het is muisstil bij NAC. Niemand die opstaat, niemand die zijn mond open doet en verhaal doet. Niemand die de achterban ook maar enige toelichting geeft.

Geen aandeelhouders
Geen RvC
Geen directie
Geen leiderschap

Nu hoor je ze niet. Wat een laffe bende bij elkaar zeg.

4   0  
Nonkel Frans

@Geelzwartwit ge kunt zo de plek van Manders innemen - 2 dgn in de week voldoende?
Valt veel tijd vrij voor jou als AD want technische staf loopt en stadionplannen zijn van tafel.
Mogelijk eea op orde brengen bij intern en externe communicatie.
Sponsoren acquisitie zal ook goed en snel op gang komen.

Hoeveel is uw gage?

7   3  
De vis

En eigenlijk hoop je nu gewoon dat hij zelf de handdoek in de ring gooit.

3   0  
Geelzwartwit

@nonkel

2x de helft
😂

14   2  
H.V.M.

Er moet inderdaad snel orde op zaken gesteld worden.
Prima initiatief dus.
Echter, wie gaat of gaan dit allemaal betalen???
De kas bij NAC is zoals zo vaak, zo goed als leeg.

13   6  
F8Hipster (BSR)

@Lamington zowel de Rat als B-Side Rats zijn geen officieel supportersorgaan zoals de opstellers van dit ultimatum dat wel zijn. Uiteraard ondersteunen we dit van harte.

15   8  
Gampel

Manders en Steijn zijn uiteraard ook exit, het zou het restant van de RvC en/of de aandeelhouders dan ook sieren om per direct iedere tekenbevoegdheid bij die twee weg te halen.
Begin juli is de eerste oefenwedstrijd in Zundert en mochten Manders en/of Steijn zich daar nog vertonen dan hoop ik dat de burgemeester van Zundert de telefoonnumers heeft van heel de ME van zuid-nederland.
Afkeurenswaardig, dat zeker en ik zal er zeker niet bij zijn maarja, ik ben dan ook een oude, belegen supporter. Helaas (of in deze misschien wel gelukkig) zijn er ook supporters die niet twee of drie keer nadenken.

12   7  
Nonkel Frans

Nog een keer de link naar de petitie om te tekenen en/of door te sturen:


https://www.petities.com/tot_hier_en_niet_verder_geef_ons_nac_terug?s=87180961

22   7  
Dozer

Er is op dit moment maar 1 echte keuze. Zowel Manders als Steijn eruit (en mischien ook nog een jaknikker in de RVC) en weer eens opnieuw beginnen. De eigenaren willen en kunnen niet weg en niet bijbetalen dus dat betekent nu ons verlies nemen, en uitspreken dat we het niet erg vinden om nog 3-4 jaar KKD te spelen, zolang dat maar wel met de mensen gebeurt die bij de club horen. Een nieuw beleidsplan, eerlijk vertellen wat dit drama ons kost, daarbij ook vertellen dat het best wel eens 3 jaar kan duren voordat we weer echt mee doen en dan weet ik zeker dat het publiek er weer achter gaat staan. Alles liever dan dit. Al kost het dan 3 of 4 jaar, misschien maar 2 als we geluk hebben of zelfs 5 als het tegenzit. We gaan het dan in ieder geval samen doen met mensen die bij de club horen. Daar ben ik 1912 lid voor.

18   52  
Realistisch

Er mist een tikkie in dit bericht om ook financieel kleur te bekennen.
Zonder de Lucky goal van nec was het (net als bij vreven) halleluja.
Nu moet de club weer 10 jaar terug in de tijd geworpen worden door totaal onnodige afkoopsommen voor een onnodig ontslag voor een prima trainer. Tot de laatste wedstrijd zat promotie er in.
Probleem was opgelost met vetrek van 6 pack tonnie, specialist bierhalen niets gepresteerd . Ego belangrijker dan de club

16   5  
nac fire

Het is weer verdacht stil vanuit de beleidsbepalers van NAC

9   12  
Tegel

Die Haagse gekkies moeten zelf maar opstappen. Als dat niet doen.... Ben ik benieuwd of ze kunnen genieten van hun afkoopsommen. Ik zeg dan .... we're going to ibiza! 🤪

16   8  
jimcp

Indrukwekkend om te zien hoe diverse supportersverenigingen samen en eensgezind optreden.

14   27  
Noad

En dan, sorry hoor. Ik heb een hart voor nac maar wat wil je doen als straks Manders en steijn ontslagen worden.

Misschien als supporters een keer achter onze club blijven staan en ik snap dat er veel mensen hier niet mee eens zijn. Maar Steijn out en dan, met welk geld halen we een nieuwe trainer en TD.

9   7  
Mrchin

@noad ben het hier mee eens, wat wil je nu. Prima dat we als supporters opstaan mat dan... dan zakken we nog verder.

11   2  
Tip

Uiteindelijk moet alles wat staat te gebeuren natuurlijk wel betaald en geïnvesteerd worden. Niet alleen eventuele afkoopsommen maar ook vervangers voor ElAl en Syney en enkele noodzakelijke versterkingen. Dat gaat om veel geld hoor.

Van Aalst zou wederom geld schuiven onder de, voor mij logische, voorwaarde dat men als grote mensen ging samenwerken. Dat is helaas niet gelukt dus aan de voorwaarde van van Aalst is in ieder geval niet voldaan.

Lukt het ons met enkele grotere sponsors , indien nodig , geld op tafel te leggen op korte termijn ?

17   4  
Nico Naalden

Voor degene die het NIET weten. Mathijs Manders is geen Hagenaar/Hagenees maar een BRABANDER. Maar dan wel een met Haagse streken en kapsones.

10   12  
De Waarheid

Het komt allemaal goed als jullie de rust bewaren. Natuurlijk gaan die 2 vertrekken. Maar om nu binnen een week een volledig elftal te krijgen gaat niet lukken. Ton stapt heus wel in als ze weg zijn. Wat denken jullie van sjoerd als ad. Erik en Rob als tijdelijke trainers. Dan kunnen we in ieder geval starten. En natuurlijk wordt het een verloren jaar maar dan kan er in ieder geval een goede basis gelegd worden. Daarnaast moet zoiezo een goede commerciële aangetrokken worden. Een goed idee?

15   4  
Nonkel Frans

Geboren te Heeze - sinds zijn 18de woonachtig te Den Haag oa schilderswijk. Getrouwd met een Haagse. Voelt zich Hagenees.

Aldus Manders in interview in ADOratie - februari 2019.

2   32  
Baa-baas

Klaas Dijkhoff: AD
Ton Lokhoff: TD
Justin Goetzee: CD
Wim Jonk: trainer

En voor de rest wil ik het alleen nog over voetbal hebben. Jeugdplan, trainingscomplex, scouting, waarde creëren, etc

19   6  
Nonkel Frans

Zie zojuist dat Kees Kwakman Volendam ook petitie getekend heeft :-)

28   19  
Tony Chocolonely

Wederom een nietszeggend dramatisch geschreven flut stukje.

Categorie: Vorig statement van de supportersvereningingen waarin werd gezegd. "We hebben een heel goed en constructief overleg gehad met de beleidsbepalers en aandeelhouders" blabla. Geeuw en zucht

Ultimatum en dan wat?

-Stenen door de ramen?
-Capuchon op en heel stoer de eerste training verstoren en Steijn aanpakken? Waardoor ie zeker een zak geld meekrijgt?
-Je seizoenkaart stoppen?

Wat wil je dan joh??

(Laat voorop staan dat t een zooitje is en wat mij betreft ze er ook allemaal uit kunnen. Maar wat wil je nou bereiken?)

10   10  
Luk

Wie gaat dit weer allemaal betalen?? De geldkraan van Breda haha

20   5  
Paul

Denk sommige mensen last van een zonnesteek.... wat een maffe opties zie je voorbij komen.

Sjoerd als AD, op basis van wat?! Omdat hij leuk kan praten ?

Goetzee als CD, we hebben net een nieuwe moet die ook weg? En heeft het niet goed gedaan en nac een poot uitgedraaid met de rooij.

Klaas dijkhoff als Ad, echt sommige weten niet wat zn functie inhoudt.

Wim jonk, 7e geworden met volendam en tactisch vernederd door Steijn met de nacompetitie, alleen naam geen faam.

7   3  
Baa-baas

Dijkhoff gaat wel zitting nemen in de RvC van PSV, maar dat terzijde. Bredanaar, weet wat beleid maken, heeft een groot politiek netwerk en kan goed en duidelijk met de achterban communiceren.

Jonk is onderwezen met de Cruijjschool, dus opbouwend en aanvallend voetbal. Bij Volendam 7e ja, maar wel met een veel beperkter budget.

Het wordt tijd dat we eens richting gaan kiezen. Eerst spelers met een krasje, dan weer talenten met waarde opleiden, dan weer ervaren jongens. Elk jaar beginnen we weer met elf nieuwe spelers.

Overigens: wat hebben alle tig laatste trainers met elkaar gemeen? Bijna allemaal ex-verdedigers (of een keeper). De laatste niet-verdediger was Dijkhuizen, maar die kon ook niet voetballen. Kijk eens naar ex-middenvelders, aanvallers of ex-cruijffadepten. Die laten hun elftallen veel aantrekkelijker spelen. De laatste succesvolle trainer hier was Ten Cate, en dat was een ......?

11   8  
Felix

En waarom kan mr NAC Ton lokhof niet terugkomen?

Is simpelweg de beste man voor deze plek.

1   6  
Baa-baas

Die staat in mijn lijstje als TD.

17   10  
Otjes

Wat een hoop geouwehoer.

Iedereen moet weg en wie gaat dat betalen? De aandeelhouders, ... welterusten.

16   15  
Otjes

Wat een hoop geouwehoer.

Iedereen moet weg en wie gaat dat betalen? De aandeelhouders? ... welterusten.

15   2  
Maarten

Petitie Manders wil ik ook ondertekenen. Wat een Jan Doedel is dat zeg. Leugenaar.

4   5  
Pik

@otjes

Heb je een papegaai op je schouder staan ? Zegt ook alles dubbel!!!!

5   13  
Tramm

Gewoon Edwin de Graaf aanstellen. Die heeft geloof ik net zijn diploma gehaald en krijgt van mij alle steun. Maar snel oprotten met de Steijn, zijn achterbakse gedrag en schijtbakkenvoetbal.

2   2  
Nonkel Frans

@ Maarten hieristie - tekenen en doorsturen

https://www.petities.com/tot_hier_en_niet_verder_geef_ons_nac_terug?s=87180961

Inmiddels 5600 keer getekend..........

14   0  
Bas

Let maar op: die Manders gaat verklaren dat Steijn ‘enorm aangeslagen’ is. Dat ie er niet van kan slapen. Dat ie zich met hart en ziel inzet voor het mooie nac etc etc

11   1  
Rotterdammert

Ik had veel meer van Steijn verwacht, maar wat een teleurstelling. Ik snap ook dat de supporters om zijn (en Manders) kop schreeuwen, daar sta ik ook zeker achter. Maar wat hebben we achter de hand? Ik zie een paar supporters roepen om oud-NAC'ers, maar ook dat is weer een emotionele keuze. Die worden na een paar teleurstellende potjes afgefakkeld. Ik zie nog geen namen waar ik warm van word. Misschien op een nieuwe tour, in Duitsland kijken naar een jonge trainer a la Sjors Ultee (in Nederland) en die gozer van Leipzig. En als TD zou ik het niet weten. Lokhoff heeft ongetwijfeld een enorm netwerk, maar heeft (nog) geen geweldige trackrecord om op tafel te leggen.

10   10  
Real Robert

Sponsorgelden kunnen bevroren worden.

Automatische incasso’s gedurende een periode nog terugdraaien bij de bank!!!

Websites en e-mailadressen kun je bestoken en platleggen!

Het trainingscomplex kun je als supporter overnemen.

En zijn zoveel vreedzame drukmiddelen om de jarenlange terreur waar onze club het slachtoffer van is nu eens te stoppen.

2   24  
Knaap

Veel mensen hebben het over Joop Hiele als nieuwe trainer.
Dat zou een fantastische keuze zijn.

2   0  
@Bas

Zodat de boosheid wat tempert, gaan ze nu zielig doen!

7   3  
Peaky

RvC-intriganten Van Baal en Coppens willen perse hun fouten niet toegeven..
Want dan moeten ze per direct ook hun protégé Manders ontslaan en zelf opstappen!

Daar zijn ze te ijdel voor

5   3  
Tim

Als Steijn eruit is, dan vallen die oplichters (RvC, Manders en alle overige Hagenezen) allemaal.
Dus geven ze nu niet toe

7   5  
Samson

Laat zien wie er hier de baas is. NAC dat zijn wij!

12   4  
Cees-2

Menigeen komt, zoals altijd met namen. Mensen zo werkt het niet! Eerst moeten diegenen die momenteel bij NAC werken in bepaalde functies, gescreend worden. Of zij geschikt zijn om een bepaald beleid na te streven. Dat beleid is nog niet daar! Die daarvoor uiteindelijk geschikt zijn, moeten aangevuld worden met mensen die daar bij passen. Dat doe je niet door zomaar lukraak wat namen te noemen. Het gaat niet om “leuke namen” het gaat om de “juiste” personen. Daar begin je mee. Dan hoop je dat dat goed loopt, zo niet dan corrigeer je waar nodig. De basis echter blijft in tact. Constant hou je dat proces in zijn “algemeen” scherp in de gaten. Ook worden diegenen die “dat” bewaken gecheckt. Zodat het proces alsmaar beter gaat lopen, wat je voor ogen had (vastgelegd in statuten). Ook dat proces, kan zo links en rechts wat aangepast worden (onder zeer scherpe voorwaarden) maar de rode draad blijft normaal gesproken in tact! Want die is van te voren door een groep deskundigen uiterst secuur vastgesteld. Constant bewaken en indien nodig, rotte schakels verwijderen door geschikte schakels. Een intensief proces, dat scherp in de gaten moet worden gehouden.

21   7  
Tip

Ik vind het statement vanuit de emotie volstrekt te begrijpen. Het ultimatum m.i. een stapje teveel.
Maar ik hoop dat nu fatsoenlijk en rustig overleg komt.

Niemand is groter dan de club. Steijn zeker niet maar...... ook Ton Lokhoff niet. Ik heb enorm respect voor de oud voetballer Ton, maar of hij een geschikte TD is kan niemand hier zeggen.

Realiseer dat als fatsoenlijk en realistisch overleg er niet komt we juist de club kapot maken ! De voorbereiding op het seizoen moet starten !

Ik schrijf deze reactie puur op eigen titel , ik ben van niemand afhankelijk. Ik hoor bij geen enkele partij. Ik ben NAC supporter.

Als de supporters in staat zijn om een aandeel in de club te verwerven zal ik zeker meedoen. Dan mogen we ons ook daadwerkelijk met beleidszaken gaan bemoeien.
Nu mogen we onze mening geven. Recht van demonstreren, zonder geweld, is er ook.

Mijn advies aan alle supporters en sponsors is goed te bezinnen en dan een keus te maken. Ik kies er voor dat NAC verder kan. Wellicht komt er onverwachts een mooi seizoen. Maar dan moeten wij NAC wel steunen.

6   4  
NAC4ever

Volledig mee eens Cees-2. Zolang het bovenin niet op orde is en staat, werkt het continue door naar beneden. Alsof een nieuwe trainer het nu wel in een keer op orde krijgt in deze consternatie.

8   21  
Harrys

Als die 2 blijven,niemand zijn seizoenskaart verlengen

8   3  
DJ

Mommers....Manders.....

Na de letter - M - graag nu naar de volgende letter in het alfabet.

flashback 'geef onze club terug en snel een bietje'

BREDA VOORUIT
HUP NAC


14   12  
ibio

Ik heb mijn seizoenskaart gewoon verlengd.
Het is niet dat het nu anders is dan andere jaren.

5   5  
Ron N

Heb ook de petitie getekend en vind dat de rvc en de grote 3 nu eens kunnen laten zien of ze echt ballen hebben door de vraag van de supporters ten uitvoer te brengen! Hopelijk is anders MS zo wijs om zelf op te stappen, of heeft deze net als MM een stalen plaat voor hun hoofd?
De situatie is in ieder geval niet meer aanwezig voor MS en MM om aante blijven, gezien het tumult!
Hopelijk wil de burgervader Depla of een ander politieke verantwoordelijke ivm de NAC Breda naam ook de grote 3 etc. Er van overtuigen dat dit niet meer kan! Er kan nl. Ook sprake zijn van gewelduitbarsting door de supporters!

9   3  
@ibio

@ ibio

Het is nog veel erger als in die andere jaren!!

17   4  
Van "taajlaand

Kom op Manders en Steijn, evalueer vandaag nog eens wat jullie 'gebracht' hebben bij ons NAC, en reageer dan als volwassen personen met de reacties van hierboven, én van de laatste maanden die WIJ, járenlange supporters vinden van het laatste seizoen!
Pak je verlies, en stap vrijwillig op astublief, en bezorg mij dan in de laatste minuut van mijn verjaardag het mooiste kado wat ik zou kunnen bedenken.
Want dat er op ALLE fronten compleet gefaald is kan elke voetballiefhebber beamen, ja zelfs van rivaliserende clubs.
En de situatie van bijven zitten is nu toch absoluut onhoudbaar.


9   2  
Dos

Tip

Op zich wel met jou eens, het is wel zo dat het signaal wat afgegeven wordt in het statement geen effect heeft zonder het ultimatum.
Wat ik wel heel zorgwekkend vind is dat het vanuit NAC nu stil blijft, juist nu moet Manders of iemand vanuit RVC opstaan en met een reactie komen op de gang van zaken.

5   15  
Hupstein

Heeft ton niet op papier getekend als technisch manager/adviseur?

Als dat zo is heeft hij geen enkele bevoegdheid en hij is zelf gaan lopen;zal moeilijk verhaal worden....

9   15  
ibio

@@ibio
ik vond de jaren dat Lokhoff trainer was ook een hel, met kutvoetbal
vorig jaar was het een hel , met hyballa vd vdabbeele
het laaste jaar ere was een hel
onder mommers was het een hel
toen we geld moesten smeken bij gemeente was het een hel
onder graeme rutjes was het een hel.

en met deze aandeelhouders structuur blijft het ook chaos.
3 kapteins op 1 schip, dat werkt niet.

Maar stel dat er nu schoon schip wordt gemaakt, begin dan eerst met een nieuwe ad en td. dat moet een team worden. en zorg voor een ERVAREN TD!

Je zorgt ervoor dat er meteen een sterke persoon daaronder zit, als nummer 2, iemand die het op termijn kan overnemen
iemand vanuit de club, iemand uit Breda

en daarna bepaal je wie er trainer wordt

als de aandeelhouders nou toch eens naar mij zouden luisteren...

5   1  
svt076

@ibio

Nee dan begin je hogerop.
Stel er verandert iets qua aandeelhouders / RvC, en het botert niet met de nieuwe AD en TD, kunnen we weer opnieuw beginnen.
Als we écht iets willen veranderen, moet de structuur van de hele organisatie veranderen. Anders belanden we van de regen in de drup.

15   1  
Tip

@Taajland. Proficiat met je verjaardag.
@Dos. Dat ultimatum in een emotioneel stuk is ook geen groot punt hoor. In principe wordt het voor eigenaren en RvC en directies wel moeilijk als ze zich op dergelijke wijze onder druk laten zetten. En de dagelijkse gang van zaken moet door kunnen blijven gaan.
Juridisch hebben wij ons helemaal niet met het beleid te bemoeien. Uiteraard mogen we er onze (scherp kritische) mening over ventileren. Ook actie middels geweldloze demonstratie kan. (Moet de gemeente in principe in bepaalde gevallen wel toestemming voor geven, zou ik moeten natrekken)

Maar als wij ons zo graag met het beleid van de club willen bemoeien zullen we een aandeel in de club moeten zien te verwerven. Eventueel de aandelen overnemen. Dat kan , zeker als supporters en sponsors de handen ineen slaan. Maar gek genoeg komt er bij NAC wat dat betreft tot heden zero van de grond.
Als het er komt doe ik in ieder geval mee.

11   3  
no-AD

Dinsdag is er een bijeenkomst voor sponsoren en daar zal Manders en de RvC hun zegje doen.

Ik ben HEEL benieuwd wat daar verteld gaat worden en de reactie gaat zijn.

8   7  
Ikke

Hoop toch echt dat voor Dinsdag Steijn en Manders zijn vertrokken ! We moeten als club door !! En mocht Manders er dan ( nog ) zijn dan is hopelijk Steijn wel al weg.

3   1  
Rob

Ik las steeds dat vrijdag de eerste training is. Maar een maat van mij die werkt bij Hubra zegt dat ze dinsdag 22 juni al starten.

10   3  
Maarten

Er ligt een rode loper met Lokhoff bij t sstadion. Bij de ingang.

9   3  
Reem

Dit was toch te verwachten. Overal heeft die Manders er een puinhoop van gemaakt. Maar sommige hier oogkleppen op en krijge een stijve toen Manders in het begin va het seizoen wat open deuren in trapte. Toen nog niemand kritiek geven.

Walgelijke vent en totaal ongeschikt. Als laatste straks nog een paar lijken uit de kast en komen de wurgcontracten uit. En zal blijken dat er geen geld meer is. De reden corona.... zo voorspelbaar die blaaskaak

11   2  
Fritske d'n Olifant

@Ibio

Het is wel duidelijk dat je niet zoveel op hebt met Ton Lokhoff. Dat is prima hoor. Maar om nu te stellen dat de jaren onder trainer Lokhoff een hel waren met kutvoetbal... Juist onder Lokhoff heb ik NAC een aantal keer fantastisch zien spelen. NAC-Ajax 4-2 met een weergaloze Boukhari (goed gezien van Ton om die toen te huren). De bekercampagne waarin Ajax en PSV werden verslagen. Als Boukhari die kans tegen Twente in de laatste minuut van de verlenging niet om zeep had geholpen dan hadden we dat seizoen de beker waarschijnlijk ook gewonnen en had Ton een standbeeld gekregen. Het was allemaal wel wisselvallig, dat klopt. De ene week kon NAC met 6-2 kansloos van Ajax verliezen en de volgende week PSV knap op 2-2 houden. 4-0 winnen van Roda, maar ook 4-0 verliezen van RKC. Maar om het nou kutvoetbal te noemen daar doe je de geschiedenis geen recht mee. Ik kan me namelijk niet herinneren dat het elftal zich vanaf minuut 1 ingraafde tegen laagvliegers zoals we dit seizoen regelmatig gezien hebben. Maar misschien geniet jij daar juist weer van.

7   7  
Ome Cor

Iedereen de spandoeken al geschilderd met pakkende teksten als:

HET MOET ANDERS
WEG MET STEIJN EN MANDERS

of

HET LEVEN IS PAS FIJN
ZONDER MANDERS EN STEIJN

Zelfs als ze inderdaad vertrekken, met of zonder oprotpremie..... NAC opbouwen voor een succesjaar in de komende competitie lukt je al niet meer.
Komend seizoen kunnen we al vergeten, want welke speler wil er in deze onzekere tijden komen ? Buiten spelers als Kali....

6   3  
scheppioni

Proficiat mede 'verre' NaCCer !
HUP NAC, zal nooit verloren gaan !!
Ik sta achter team Lokhoff, onze mister NAC !

3   0  
Van "taajlaand

Hoi Tip,

Bedankt alvast.

Het model van aandelen en participatie is hier ooit al duidelijk uiteengezet door Buurman en Oosterhout3.
Jammer dat deze gasten, met altijd goede reacties en nuchtere kijk op onze club al zo lang in 'ruststand' staan.
Net zoals b.v. Fred1, of NaCCer hier ook al te lang niets meer laat horen....
Zéker gezien het ongeboegen wat momenteel heerst bij onze club.

5   0  
Van "taajlaand

Heuj Schep.

Gelijktijdige reactie, mar gai ok bedaankt eej.

8   2  
DunErwt

De communicatie van NAC naar hun " klanten" is opvallend.

2   5  
Cambridge

Hoeveel 1 letter verschil kan maken:

Stijn = trainer die helemaal past bij NAC
Steijn = trainer die totaal niet past bij NAC

Wat verlang ik naar een type als Vreven.

Gegenpressing podcast geluisterd en mond viel open. Ik gun iedereen het voordeel van de twijfel maar het is klaar. De heren Manders en Steijn hebben opzichtig gefaald. Ongeschikt voor een club als NAC.

7   3  
die ne gast

Fijn dat we zo genegeerd worden vanuit de NAC-burelen. En ook de RvC schittert door afwezigheid... (hallo Van Poppel, leef je nog??).
Procesinformatie is ook informatie.
Hoe wordt deze situatie verder opgepakt?

3   2  
Cees-2

Zomaar een aanvullende gedachtengang op mijn eerdere inzending. Iedereen waarvan men denkt dat hij geschikt is “moet” bijv. de vastgelegde beleidsplan statuten, naast zijn arbeidsovereenkomst tekenen. Wijkt hij later op een bewijsbare manier af van eerstgenoemde, tekent hij mogelijk zijn ontslag? Uiteraard zonder vergoeding, zoals in de arbeidsovereenkomst vastgelegd. Dus ieder persoon moet op zijn hoede zijn. Uiteraard een vluchtige gedachtengang. Maar iets in die richting.

10   9  
Realist

Het doen pijn dit vanuit emotie goedbedoelde initiatief te zien.
Als daadwerkelijk de gewenste ontslagen uitgevoerd worden is het voor de komende minimaal 10 jaar klaar met de club.
Kwart spelersbudget naar afkoopsommen, nieuwe trainer die Haagse enclave spelers weer in gaat ruilen voor zijn eigen favorieten.
Waarom niet wat geduld. Met geld kali en extra gelden grootaandeelhouders 2 of 3 gerichte versterkingen, dan is er grote kans op promotie.
Dit initiatief wordt de doodsteek voor de club

10   29  
Karel

Een vraagje aan die 9000 onnozele petitie mensen. Als we de laatste wedstrijd gewonnen hadden en dus gepromoveerd waren had Steijn toch voldaan? Of niet. Probleem is dat de Lokhoff niet wist of weet hoe hij als TD de trainer moet sturen. Is een gezellige Bredase trainer en geen manager!!!! Wordt hij ook niet in de toekomst.

3   5  
Maarten

@ Karel,

Als dit , als dat. Ik kijk liever naar de feiten.

20   6  
Chris W.M.

Echt bijzonder om te zien hoeveel fake accounts er op Twitter en hier opduiken die 'ineens' Lokhoff de maat gaan nemen en Steijn gaan verdedigen. Telkens dezelfde toon en schijfwijze. Telkens Lokhoff een wegloper noemend. Je zou haast gaan denken dat Mattijs of iemand in zijn omgeving ( lees je mee Lex jr.? ) hele dagen bezig is om net te doen alsof er wel genoeg mensen nog achter Steijn staan. Om dan vervolgens deze "signalen" aan te leveren aan de mensen bij NAC zoals de RvC die dan denken dat het overgrote deel positief is en slechts een klein gedeelte ( 2%) negatief....

7   5  
Dutchbird

Als de machthebbers niet snel deze twee oplichters op straat knikkeren dan gaan ze daar enorm veel spijt van krijgen. Als ze Steijn aan het nieuwe seizoen laten beginnen dan is dat seizoen per definitie al naar de kloten. Dus kunnen wij het als supporters niet meer stuk maken met onze acties. Als ze hard genoeg zijn en voortduren tot die twee uit zichzelf opstappen zonder ontslagvergoeding, bewijzen we NAC zelfs een geweldige dienst.

Wegblijven uit het stadion betekent geen bieromzet; dat is de financiële actie die wij kunnen leveren. Maar er zijn ook tal van acties mogelijk die Steijn en Manders het leven in Breda onmogelijk maken. En als de sponsoren er voor zorgen dat van Aalst, van Weelde en Burema iedere maand tonnen familiekapitaal moeten bijstorten om de schoorsteen rokende te houden (een faillissement te voorkomen), dan zal de afkoopsom sneller op tafel komen dan menigeen denkt.

Dan nog maar een jaar langer KKD, maar wel een jaar waarin wij de machthebbers duidelijk maken dat zij alleen bestaansrecht hebben bij de gratie van supporters en sponsoren. Hoe harder we het spelen, hoe eerder we onze club echt terug hebben.

Tijdens corona kregen we geen waar voor ons geld omdat we het stadion niet in mochten. Nu willen we pas weer waar voor ons geld als die twee Haagse schoften zijn opgerot.

6   3  
MdH

Zitten ze er nog steeds?!

Godver... Aandeelhouders, RvC: wordt wakker! Luister naar de fans en de sponsors!
De tijd voor actie (voor jullie) is NU!

Anders nemen de fans geen genoegen met het ontslag van de Haagse maffia, maar worden jullie ook hoogst persoonlijk kwalijk gehouden voor deze drama.

Laat zien dat jullie echt voor NAC staan!

Nog een jaar KKD maakt me niks meer uit. Ik wil mijn club terug. Weg met alle passanten!

14   5  
Nonkel Frans

De RvC leden trekken zich nu de haren uit de kop. Die zijn even flink te kortzichtig bezig geweest. Of niet dan?

Nu zijn ze: En lokhoff En een AD En een trainer en de goodwill van de supporters en bakken vol met geld kwijt.

Gaan ze in de spiegel kijken. Snappen ze wel wat ze doen? Wie ze zijn? Wie wij zijn?

De opdracht die ze van de grootaandeelhouders kregen en/of zich zelf gesteld hebben luidde: geen ontslagvergoedingen voor M&M - we laten ze blijven- want spelersbudget gaat voor en dat laten we intact.

Nou dat hoef je maar 1 keer tegen een keukenboer te zeggen. Op de centen letten is aan een RvC lid als bv een Coppens welbesteed.
Dat er naast de shareholders ook nog stakeholders ( wij dus) zijn was de RvC even vergeten. Op 1tje na dan. Chapeau voor hem!

Ze waren blijkbaar niet of te laat op de hoogte van het wangedrag van Steyn richting Lokhoff. Ze wisten wel dat het optreden van Manders in de krant niet deugde. Hij sprak voor zijn beurt. Negeerde de nieuwe door hem en RvC aangestelde TD compleet. Heeft de RvC hem toen gecorrigeerd?

Nee ik denk het niet. De opdracht om de hand op de knip te houden en niet aan te sturen op ontslag stond centraal.
Lokhoff s positie was daaraaan ondergeschikt.
En dat denken was en is dom, heel dom.
Want Ton Lokhoff en zijn - door hem te verkiezen team en staf- is de poort naar meer geld. Meer Bredaas geld. Bedtijven zat in de regio die NAC willen steunen maar die al jaren afwachten. Zij investeren alleen in een club met bekende en betrouwbare leiding. Ze zijn niet onder de indruk van de commerciele Manders boys en hun hollandse herrie. Egocentrische passanten - geen echt clubbelang - zielloos volk.

Dat betekent RvC dat als je voor je voor Ton s aanpak kiest die VAN HARTE staat voor onze regionale club met landelijke uitstraling met die lang verlangde stevige verankering van de jeugdopleiding dat je sat moet comnuniceren. En vooral even geduld moet hebben met de beoogde promoties en in komsten. Dat je directies die hun eikels poetsen met "nieuwe stadion" plannen terug in hun hok zet.

Dat je de grootaandeelhouders uitlegt dat korte termijn denken dus promotie er niet binnen 1 jaar inzit. Maar dat stap voor stap consolideren tijd kost en straks vertrouwen en structureel geld binnen brengt. Dat ze dus over 2 a 3 jaar pas hun aandelen kunnen verkopen.

Dat betekent ook dat wij als NAC supporters en lid van #teamTon ook geduld moeten hebben en dit uitgelegd mogen krijgen door de RvC. Een RvC die afgelopen week koos voor de aanpak Lokhoff. Voor voetbalvisie en clubliefde. Want naast letten op de centen heeft ze ook de opdracht van clubbelang te bewaken.
Alleen de focus op de centen is penny wise en poundfoolish in dit geval.
Je jeugd je eigen scouts je supporters alle mkb sponsoren in de regio bij elkaar daar zit het goud.!

En wat heeft de RvC nu gedaan?. Lokhoff en daarmee de supporters genegeerd en meer geld dan ooit verspeeld.

Dat goud - ons goud - hoort niet in de portemonnee van types als een Manders of een Steyn. Dat heeft hun gedrag aangetoond. Ze verdienen geen ontslagvergoeding want ze hebben verzaakt. Je hoeft daarr toch geen arbeidsrechtjurist voor te zijn.
Maar als het een rechtzaak wordt - waar M&M schaamteloos op aan kunnen gaan sturen, dan moet de RvC aan gaan geven hoe ze de heren hebben aangestuurd en of tijdig gecorrigeerd. En misschien hebben Coppens en co hier een slim plan en eea goed neergelegd in de contracten met de 2 Hagenezen want anders moeten ze dokken.
En zichzelf voor de kop slaan.

Lokhoff is te fatsoenlijk om de vuile was buiten te hangen. Die heeft sowieso geen zin om mee te gaan in een juridische poppenkast van kleine mannetjes met grote ego's.
Lokhoff volgt zijn hart. Niet zijn status niet zijn portemonnee. Hij kwam voor de club en voor het spel dat voetbal heet.

RvC leden alstublieft denk na - neem een voorbeeld aan Ton.

Denk aan de club: denk aan ons supporters denk aan de huidige en vooral de jeugd uit de regio - de Yassines de Sydneys de Omurs JPs en de Alexen - denk aan hun grote voorbeelden - denk aan de huidige spelers Olij Thom Haye Moise, aan de staf Lurling Penders helaas Peter Maas, denk aan al die vrijwilligers. Het sjaggerijn en de moedeloosheid is alom voelbaar.
Geef ons onze trots terug - geef ons onze " zin er in" weer terug. Geef ons Ton en co.
Laat je hart spreken en je ballen zien.
Biedt Ton je excuus aan. Accepteer zijn ontslag niet.
Geef conge aan M&M laat ze desnoods de centen in hun @#$% steken maar sta voor de club.

Denk aan de financiele toekomst door mee te denken aan nieuwe eigendomsstructuren - er ligt van alles op de plank. Denk vooruit ! Help de club door dit dal heen. Neem je verantwoordelijkheid. Denk lokaal - zie het goud, zie onze zin.

Doe het niet voor de status - doe dat RvC lidmaatschap er niet - interessant bla bla - effe bij. NAC is van ons en van jullie. De hele regio ademt en praat NAC dezer dagen. Van huismoeders tot omas tot marktkoopmannen tot concierges - directies toe.
NAC is hard werken maar met de goede mensen die jullie mee aan het stuur zetten is het een van de mooiste gemeenschapsfenomenen van onze streek ever. Een fenomeen om dankbaar en zuinig op te zijn.

Doe wat RcC en doe deze keer het goede!

Hup NAC!

4   1  
Dutchbird

Mooi verwoord Nonkel Frans, maar je vergeet dat deze RvC door akela Edelenbos bij elkaar is geharkt. Alleen Robert Coppens (die RKC spion van Mandemakers) was vanuit de vorige RvC overgebleven. Deze RvC is een slappe hap, zo mogelijk nog minder competent dan de dramatische Gielen RvC.

De enige met een beetje ballen was Marc Haarman, want die durfde te laten merken dat hij het niet eens was met de gang van zaken rond Lokhoff. Van deze RvC mag en kun je dus niets verwachten. Een paar slapende schoothondjes die even keffen als de drie machthebbers daar om vragen.

6   7  
Ron N

Toch vraag ik mij nu af wie het net gepubliceerde oefenprogramma heeft geregeld in deze tumult? Als dit via Stein en Manders is geregeld spelen ze dus weer allebei voor TD. Dit is toch wel de allerlaatste druppel die we kunnen accepteren als supporters lijkt mij! Het ultimatum heeft dus ook geen indruk gemaakt anders hadden ze dit nu niet durven publiceren! De top is alles wat voor nac staat structureel aan het vernietigen! Het wordt nu toch echt tijd voor een duidelijker statement als voorheen!

7   2  
Nonkel Frans

Dutchbird tja het zij zo. Misschien lezen de zittende RvC leden dit en doen ze er wat mee.
RKC spionage lijkt me onzin. Eerder vermoed ik dat Coppens de klus en de club heeft overschat. Hij krijgt nu heel de regio Breda op zijn nek en dat zal hij weten ook. Als er nog wat karakter zit daar tussen die RvC leden mag diegene opstaan.

Iedereen kijkt nu naar de RvC en naar de grootaandeelhouders.
Ze zullen toch minimaal voor morgenavond M&M op non actief stellen?. Gewoon omwille van onwerkbare situatie. Met de boodschap van de RvC dat ze - mea culpa - eea hebben onderschat en mogelijk niet volledig geinformeerd zijn door Manders waardoor ze verkeerd besluit hebben genomen.


8   6  
trainer

Hoe de reactie zijn wijs wel uit wat er moet gebeuren bij nac .met manders en steijn gewoon weg sturen want die hebben alle bij geen verstand van hoe het spel gespeeld moet worden. we hebben nu een man binnen met heel veel ervaring, TON. We hebben ,n echte naccer Penders voor de groep en assistent Lurling, Dat zijn de mensen die NAC weer naar ,n hoger niveau kunnen brengen. want met die 2 Mander en steijn komen we geen streep verder. wan t dat heb je afgelopen seizoen wel gezien het was verschrikkelijk .en als je als trainer niet weet waar je de spelers 100 % rendement uit kan halen moet je stoppen als trainer .IK BEGRIJP NIET DAT DE RVC DIT TOELAAT .SCHANDE voor de grote supportes die NAC heeft

11   13  
Jaap

Tuurlijk, elk jaar de directie en trainer eruit. Liefst twee, afkoopsommen betalen in plaats van voor eens doorgaan op de ingeslagen weg en doorselecteren. De onrust die zo ontstaat maakt het onmogelijk te bouwen aan de club. Iedereen weet het altijd beter hier.

14   15  
Kutkruik

Jullie zijn echt knettergek eerst een copycat van #erwinout wat terecht was....steijn heeft finale bereikt....nu zijn kinderen angst aanjagen stelletje laffe honden net zo laf als die dikke autoadviseur die wegloopt..... jullie slaan plank mis lummels....wordt nooit niks met pannenkoeken in alle lagen van de club

18   2  
De letse

Nac supporters gebruik jullie je gezond verstand. Het bericht op Omroep Brabant past niet bij onze mooie club

14   0  
Nonkel Frans

Dit heeft geen pas. Niet slim ook van deze supporters want nu verleg je de aandacht naar foute zaken en middelen terwijl de aandacht naar de eis moet gaan.

De organisatie leiding draalt te lang en dient rap te beslissen - om dit soort ellende voor te zijn.

11   8  
Bert

Pffff nu is ineens penders een goede trainer. Paar jaar geleden was het een saaie zoutzak die niks uitstraalde toen het niet liep.

Alles moet nu wijken voor Lokhoff, die destijds is uitgejouwd. Uiteraard Lokhoff mister nac en enorm respect voor. Maar wie zegt dat hij een goede td is? Moet dat miljoenen kosten? ( afkopen Manders, Steijn , schoenmakers en assistenten ) vindt het een grote gok voor pakweg 1,5 miljoen.

En dan weer een technisch hart met van Hooijdonk erin? Dat was ook geen succes.

Manders is compleet gefaald. Maar op nu alles en de laatste centen in te zetten op Lokhoff .....

2   15  
Sprang-Capelle

Ik vrees dat Steijn eerst het seizoen naar de vaantjes helpt voordat Manders eieren voor zijn geld kiest.
Naar zijn vriendje Jol kan hij niet, want die is weer eens weggelopen bij ADO, waardoor hij dus niet de eigenaar wordt.

Dat Lokhoff als een klein kind is weggelopen geeft wel aan dat hij gewoon een slappeling is, dus geen verlies. Wat zien toch zovelen in een gesjeesde trainer?

Manders en Steijn moeten hun congé krijgen, maar voordat zover is gaan we nog heel wat ADOachtige taferelen meemaken. Van circus ADO naar circus NAC.

Er zit echt maar één ding op. De supporters moeten er voor zorgen dat beide vertrekken. Door b.v. massaal de wedstrijden te boycotten. Dat wil wel werken, dan is er geen houden meer aan.

Anders speel je om plek 9.

8   3  
Rob

Het is niet zo dat er heel veel afkoopsommen betaald moeten worden als Steijn eruit vliegt. De anderen zullen zelf opstappen als ze het niet zien zitten en dan hoef je als NAC zijnde niets te betalen. Of lopen ze toch niet zo hard achter deze trainer aan…

11   1  
RodaKoempel

Moeten jullie hulp nodig hebben bij uitzetting...
Wij hebben ervaring ermee en voorzien jullie van goed advies

10   0  
Stijn

Vanavond om 23.45 uur met zijn alle roepen:

Bredaas kwartiertje, Bredaas kwartiertje…

9   1  
Nonkel Frans

Wedstrijden boycotten - seizoenskaarten opzeggen is dat wel de juiste weg.
Mijn seizoenskaart en aanwezigheid in het stadion is mijn legitimatie om mijn ongenoegen of vreugde te uiten.

Dat stadion is van ons. De spelers spelen voor en met ons. We juichen en rouwen samen. Als je niet komt - heb je de spelers ermee. En dan heb je letterlijk geen podium - ons podium!

Een leeg stadion is alleen een statement als er helemaal niemand komt opdagen. Staf spelers en supporters. Algehele grandioze staking. Krijgen we dat voor elkaar?

Tot die tijd lijkt mij een massale 10 minuten doodstille "rug toe draai aktie" een duidelijke boodschap.

Roda koempels kom er maar in!

15   5  
Belgische Naccer

Manders en Steijn,

voor de duidelijkheid...

ER IS GEEN ENKELE SUPPORTER TEVREDEN OVER JULLIE.

Jullie hebben NAC naar de klote geholpen in een jaar, dat we met 2 vingers in de neus hadden kunnen promoveren en er een kwaliteitsselectie had kunnen staan, met de transferinkomsten van van Hecke.

Jullie hebben beiden genadeloos gefaald op alle vlakken. Het geld is verbrast of erger nog...er staat weer een (torenhoge?) schuld. Er staat geen enkele speler op het veld met waarde. Er zijn veel te hoge salarissen uitgedeeld aan uitgerangeerde spelers. Er is NIET gepromoveerd. Er is GEEN fatsoenlijk voetbal gespeeld. De ploeg is NOOIT FIT geweest.

Dus nogmaals. De supporters kotsen jullie uit. Dat is de waarheid. En al dat geblaat dat we BIJNA...promoveerde, dat het allemaal wel meevalt, dat het allemaal wel goed komt? Steek dat maar in je reet.

En Lokhof terug als bovenstaande 2, op eigen initiatief zijn opgestapt. Want ze moeten betalen, ipv geld meekrijgen! OPZOUTEN! je mag blij zijn dat je voor zon mooie club als NAC hebt mogen werken, want jullie verdienen het geen van beiden.

6   7  
NixNACNix

Stel dat Olij niet zo dom had gedaan bij die eerste goal van NEC en Schouten bij die 2e goal gewoon gedekt zou hebben……………………………………

4   1  
Sprang-Capelle

De tijd dringt. Op deze manier doorgaan is onherroepelijk weer een verloren seizoen. Steijn is onhoudbaar, Manders moet ook weg. Maar.... Hoe dan?

12   2  
Bertus

Manders en de hypocriete ( zich supporters noemende ) RVC willen doen geloven dat een afkoopsom onmogelijk is.
Nou dat is het dus niet.
Ten eerste zijn de sponsoren maar wat blij als die klootzakken vertrekken dus die trekken graag daarvoor de portemonnaie.
Dat kut bedrag is zo bijeen.
Maar flikker eerst die vent er uit , Manders er achteraan en die afkoopsom, hoe onrechtvaardig dan ook, komt er wel.
Er is een blijvende verstoorde arbeidsrechten die nooit meer goed komt.
Wij laten de daders ( Steijn , Manders ) vrij rondlopen en we zetten de slachtoffers in de gevangenis . ( Lokhoff, sponsoren en supporters )
Er is sprake van een structureel wanpresteren, er is sprake van ongehoorzaamheid, slecht werknemerschap, kapitaalvernietiging door schuld wat in de jurisdictie soms ook als grove fout fraude uitgelegd wordt. ( verlies door slechte bedrijfsvoering )
Genoeg redenen om geen cent mee te geven.
Dus het is grote bullshit.
Nu heeft iedereen intern de opdracht gekregen om te doen alsof iedereen achter Manders en die gek staan en moet men in deze omstandigheden ook sponsoren om zien te lullen.
Waar leent de afdeling commercie zich voor, zij zijn de schakel tussen NAC en de sponsoren, zij moeten ook hun ongenoegen eens uiten in plaats van overal ja op te knikken als dictator Manders weer iets voorschrijft.
Kom niet met onzin aan.
Eerst die twee weg, dan Lokhoff terug en pas dan gaan we weer over sponsoring praten.
En laat al die berichten weg over volgend seizoen, met Steijn is er geen volgend seizoen want we haken af!
Wanneer komen wij als sponsoren met een eensgezind algemeen statement naar buiten ?

7   2  
MdH

Het voelt alsof de organizatie NAC (is dat inclusief jullie, BSR?) zich stil houden en hopen dat deze boze bui snel weg waait.

Daarom hoop ik ook dat wij als fans allemaal (of -2%?) achter de acties kan staan en duidelijke statements maken. Dit is voor mijn optiek cruciaale tijden. Dit is de toekomst van ONZE club.

Steijn out. Manders donder jij ook maar op. Voor mij mag de RvC ook opstappen. En voor de mensen die zeiken over stabiliteit en vragen af wat dan: die oplossing komt wel. Er zijn veel mensen die capabel zijn en NAC een warm hart toedragen.

Maar dat hierboven is meteen ook al weer het belangrijkste. Dus ik zeg tegen de grootaandeelhouders: zorg dat je de juiste mensen neerzet! Geen passanten!

3   0  
Piet

Zo nog 6 uur..... en dan spandoeken en Twitter berichten... niemand onder de indruk van een briefje. Elke dag is weer een dag verder naar de afgrond met die Haagse klookviolen

4   0  
Tramm

Ben benieuwd naar de acties. Hoop op meer dan een spandoekje en een rotje want het is menens.

0   0  
L.

Nog maar 5 uur ...

Gaat niet veel gebeuren vanuit de stadionstraat ben ik bang.

0   0  
Eekhoorn

Maximale emotie nu. Er gaat natuurlijk helemaal niets gebeuren dit weekend. Dit soort acties maken de weg naar een oplossing alleen maar lastiger. Maar de ratio is volledig weg. Steeds de vraag stellen of Ze al weg zijn helpt ook niet echt.

0   1  
Fabian

Stijn is opgestapt🍾

0   0  
Tramm

Schijtbakkenvoetbal, Ton negeren, puur huftergedrag. Ophoepelen met die hondelul.

0   0  
Kees B3

Steijn is weg. NAC legt de schuld bij BN/De Stem:
NAC Breda is zeer geraakt door de ontwikkelingen rond de club. Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN DeStem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos. Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd.

Dus volgens NAC heeft Manders er geen enkele schuld aan. Duidelijk.

0   0  
Jan

Het gros van de supporters weet niet eens waar het allemaal over gaat ,
Sukkeltjes

Laad alle berichten na dit bericht in