Wij gaan niet opzij

Supportersgroepen: Wij zijn supporters, geen klanten #norefund

Benn076

Op de Facebookpagina van de Breda Loco's, Fr0nt76 en Stichting Vak G is gisteren onderstaand bericht verschenen. De supportersgroepen geven aan niets te willen weten van restitutie op hun seizoenkaart voor de niet gespeelde wedstrijden in seizoen 2019-2020 en snel te willen verlengen, juist nu. 'Wij zijn supporters, geen klanten #norefund' viel te lezen op een spandoek dat gisteren aan het stadion werden gehangen.

De afgelopen maanden kwam de wereld tot stilstand. Een virus, gevaarlijk voor iedereen, zorgde ervoor dat we elkaar de afgelopen weken en de komende periode niet meer kunnen zien. Voor veel mensen is NAC een van de belangrijkste dingen in het leven, maar de competitie is inmiddels beëindigd. Het Rat Verlegh stadion zal de komende tijd nog leeg blijven. Wij zullen onze club nog moeten missen.

Vol goede moed begonnen we aan het seizoen. Gedegradeerd, ja, dat was pijnlijk, maar met nieuwe hoop op een goed voetbaljaar met uiteindelijk weer een promotie. Het seizoen is tot een abrupt einde gekomen en de wijze heren in Zeist hebben vanmiddag besloten dat er geen promotie of degradatie plaats zal vinden. We hebben wat wedstrijden gemist. In de media kwamen snel berichten dat er mensen waren die geld terug wilden van de voetbalclubs. Wij verbazen ons daar over. Wij zijn geen klanten. Wij zijn supporters!

Daarom roepen wij iedereen op om geen geld terug te vragen aan NAC voor de gemiste wedstrijden. Dit zou tot financiële problemen kunnen leiden bij onze club. Sterker nog. We roepen iedereen op om zo snel mogelijk de seizoenskaart te verlengen als die mogelijkheid er weer is!

Juist nu, voor ons NAC!

Bron:
B-Side Rats, Breda Loco's, Fr0nt76, Stichting Vak G
Terug naar overzicht
32 Reacties
79   6  
Otjes

Ik verleng 100% mijn 4 seizoenkaarten...

42   7  
Beest

Ik ga zeker geen geld terug vragen. Het zal gaan om 35 euro...


Ik wil dolgraag verlengen! Dan kan onze Tom nog even 2 a 3 spelers als van hecke binnenhalen.

Ook de scout Rob Maas zal na 3/4 jaar vast wel wat spelers gevonden hebben.

2 scouts van goed niveau . Daar moet wel wat tussen zitten!

79   6  
Otjes

Ik verleng 100% mijn 4 seizoenkaarten...

34   4  
Nacgaatnooitverloren

1912-lid. Al een jaartje of 15,16..totaal al ruim 40 jaar naar NAC. Voel me zeker geen klant maar wel supporter. Mooi spandoek mannen!!

21   16  
Tram

Ik wil graag zsm verlengen. NAC had allang iets moeten laten horen maar zoals gebruikelijk hoor of zie je niks van ze. Mooie kans om te laten zien dat wij er achter blijven staan. En in mei 10.000 SCC verkopen.

65   3  
Henri

Ik denk dat veel supporters niet op een paar tientjes retour zitten te wachten. Echter moet er niet gegeneraliseerd worden. Vele mensen zullen de komende maanden hun baan gaan verliezen en willen daar al op gaan voorsorteren door hun uitgaven te gaan verlagen. En dan heb ik het nog niet over diverse ondernemers die de afgelpen weken 0% omzet hebben gehad. Dit item moetniet worden geplaatst van goed of slecht.
Wat mij betreft zand over het oude seizoen en vol gas aan de slag met hetkomende seizoen. Gisteren AD van PSV gezien Toon Gerbrands. Hij heeft al gesprekken met spelers gehad over salarisverlaging, komtvolgende week met een voorstel voor de seizoenkaarthouders mbt dit en volgend seizoen ook doet hij dit naar de sponsoren toe en bovendien levert de directie 20% salaris in. Duidelijk is dat deze man zijn huiswerk heeft gemaakt en maandag zijn beleid naar de betreffende partijen naar buiten gaat brengen. Hebben onze AD en TM ook alles al op een rijtje staan en wordt er volgende week naar de achterban gecommuniceerd?

17   10  
Heksenketel

Sympathiek spandoek! Als ik NAC een tip mag geven. Ga niet met korting werken bij verlenging van de seizoenskaart. Geef supporters de mogelijkheid een deel van het geld terug te kunnen krijgen. Maar geef ook de mogelijkheid om geen refund te vragen. Ik schat in dat wij als NAC-supporters massaal kiezen voor geen refund!

Kunnen we eindelijk weer eens laten zien dat we de beste supporters van het land zijn!

14   4  
Scheppioni

Zeker verlengen, juist nu, ik heb zelfs de mening dat mocht het in september van komen dat er maar 10% in het stadion mag as supporter, dat ik dan zelfs de 215 euro ons NAC gun, dan maar weer komen as het mogelijk is. Ik zeg er wel bij, ik kan die missen, zeker voor ons NAC ! We laten onze club niet vallen, veel andere clubs zouden gebaat zijn met zo'n achterban, wij hebben die tenminste !???

14   2  
The Don

De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan

Hup NAC!

4   5  
sjef de gevulde koek

Hier ook 1912 lid maar ik hoop echt dat we hetzelfde gaan halen als dit seizoen. Dit hebben we zo nodig. Ook hoop ik dat er op vak g en bside wat dingen gaan veranderen maar dat is weer een andere discussie.

11   4  
Ronn de Slegte

De NAC supporters laten maar weer eens zien uit welk hout ze gesneden zijn! Hulde hier voor ???

9   3  
fvf6

Ook ik wil graag mijn seizoenkaart verlengen , en hoef zeker ook geen deel terug betaling van het afgelopen seizoen . Ik en meerdere zijn er niet om NAC in financiele problemen , maar juist om in deze moeilijke tijd te steunen. WIJ ALLEN ZIJN NAC

10   5  
Frank

Inderdaad, geen gezeur. Kom maar door met die nieuwe seizoenkaart.

69   13  
Csaba Feher

Los van de boodschap, die deel ik, zou ik het erg op prijs stellen dat dit soort groepen stoppen om namens alle supporters te spreken.

Ik kan me prima voorstellen dat Mensen die financieel geraakt worden een restitutie kunnen gebruiken. En soort statements als dit als dit lijkt het net alsof zij nu “minder” supporter zijn dan mensen die het wel kunnen lijden. Ik walg daarvan. Hoe goed de boodschap ook bedoeld is, het is ondoordacht en eenzijdig opportunisme ten top.

7   0  
Breda F2

Mooi gedaan heren. Voor een zzpr zijn het zware tijden tegenwoordig maar de clubliefde zit diep! Ook ik blijf verlengen. Een refund is niet nodig. Geef maar pilske als we weer naar het mooiste stadion kunnen met de meest trouwe supporters vd wereld. Dit ist waarom ik zo van deze club hou. Het is een liefde die nooit verdwijnt. @ bside rats, dank je wel. Jullie maken de corona periode weer kleurrijker met al jullie initiatieven. @ de supporters groepen, dank voor jullie hondstrouwe steun. Jullie zijn een voorbeeld voor vele clubs!!

16   39  
henk

@Csaba Feher
Iedereen kan dit 'lijden'. De uitgave is immers al gedaan. Dat sommigen dat geld goed kunnen gebruiken klopt, maar dat geldt ook voor NAC. Als je NAC daadwerkelijk wilt supporten, dan is het tegenstrijdig om je geld terug te vragen. De volgende stap is dat de grootverdieners op kantoor en in de selectie een deel van hun salaris gaan inleveren. Als we zo allemaal ons deel doen, dan kunnen we t.z.t. weer naar NAC, bij een faillissement wordt dat wat lastig.

12   3  
Marti

Ik zal zeker mijn seizoenkaart verlengen , maar heb ook alle begrip voor die supporters die wat geld terug willen zien , die zullen zeker een goede reden hebben . En wil niet zeggen dat ze geen NAC supporter zijn , maar ze misschien even pas op de plaats moeten nemen naar bedrijf of gezin , wat ik zeer waardeer mocht dit zo zijn!

9   0  
NAC76

Dat NAC nog niets over seizoenskaarten communiceert lijkt me logisch, want dat is simpelweg nog niet mogelijk.

- Mss wordt 1 september wel 1 januari
- Mss wordt het wel een seizoen zonder supporters omdat 1,5 meter op de tribune verplicht is wat niet gegarandeerd kan worden.
- Mss kunnen ze 1,5 meter wel garanderen maar dan kan je minder supporters ontvangen en dus minder seizoenkaarten beschikbaar stellen.

Kortom nog een hoop vragen te beantwoorden alvorens ze concreet kunnen worden.

3   18  
Mo

Kom op NAC: Waar blijven onze nieuwe seizoenkaarten?

13   8  
Peerke

Ga al bijna50 jaar naar NAC, waarvan al zeker meer dan 25 jaar met seizoenskaart. Zal dat ook blijven doen, maar wacht eerst af wat NAC te bieden heeft. Toen er kaarten te verdelen waren voor halve finale beker dacht NACook niet aan mij en nam men zelfs niet de moeite op mijn mail te reageren. Niet iedereen kan tevreden worden gesteld maar de aangehouden verdeling sloeg nergens op.

10   3  
Dino Zoff

Prima plan van de verschillende supportersgroepen.
Wel 1 kanttekening:
Het nu overgebleven budget van de seizoenskaarten mag ENKEL besteed worden aan het spelersbudget. Niet dezelfde onzin als de belofte van vorige keer "alles boven de 10k seizoenskaarten komt ten goede van het spelersbudget" en dan er vervolgens achter komen dat het tóch gebruikt is om gaten in de begroting te dichten, ipv dat de "grote drie" gedaan hadden waar ze garant voor zouden moeten staan.

8   0  
TvB

Ik sponsor NAC al jaar of 25 met de aanschaf van een scc. Vele jaren heb ik daar weinig voetbal voor teruggezien. Ondanks de onzekerheid komend seizoen verleng ik toch graag m’n scc alvast!

13   14  
geelzwartwit

Roepen dat mensen bij NAC salaris in moeten leveren... Hoe zouden NAC supporters het vinden als klanten van het bedrijf waar ze werken gaan roepen dat zij salaris moeten inleveren? Reageer lekker op je eigen portemonnee en laat daarmee die restitutie van dit seizoen lekker zitten maar bemoei aub niet met het inkomen van iemand anders.

7   2  
Real Robert

@Nac76. Een 1.5 situatie is gewoon onmogelijk in een stadion. Je kunt en stoelen onbezet laten, maar hoe geraak je op die overgebleven zitplaatsen? Precies op volgorde gaan zitten is onmogelijk! Naar de wc gaan tijdens de wedstrijd of in de rust is onmogelijk.
Dus geen wedstrijden met publiek.
Gaat iedereen dan nog steeds een kaart kopen?
De financiële tekorten opvullen is in een bedrijf de verantwoording van de eigenaren! En die hebben geld genoeg om bij te storten!

2   0  
NAC76

@real robert, precies wat ik bedoel! Ik hoop het gunstigste, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor een vervelender scenario...

8   1  
Fred0

10 thuiswedstrijden afgelast, 10 wedstrijden geen bier en broodjes. Van al dat geld dat ik niet heb uitgegeven heb ik m’n seizoenskaart al terug. Kom maar op met die verlenging.

6   3  
Vakkie g

eens een Naccer altijd een Naccer dus ik hoef geen geld terug

8   5  
Lamington

Eens met Feher, Marti en Peerke.

Laat mensen dat zelf bepalen, of ze hun geld terug willen of niet.

En ik draag NAC een warm hart toe maar als ik er niet of maar amper met heen kan denk ik een tweede keer na of ik weer een scc aanschaf of niet.

3   6  
Marieke

Ik vind het een gemiste kans als de supporters geen gebruik maken van deze kans. Laat het niet gebruikte geld omzetten in extra aandelen voor de stichting Onsnac vanuit de supporters.

Net als volgend seizoen.... komend seizoen mag je waarschijnlijk max 5 wedstrijden kijken. Is het veel goedkoper om een los kaartje te kopen....

Laat de eigenaren daar maar eens over nadenken. Ik ga die rotterdamse havenmannen geen gratis geld meer geven!!

3   0  
Naccc

@Henk
Jij werkt waarschijnlijk bij de belastingdienst en krijgt netjes op de 24e je salaris en gaat over twee jaar met pensioen!
Je gaat namelijk wel heel erg makkelijk langs het feit dat sommige ondernemers 0% inkomen hebben en 100% uitgaven!
Maar dat zal je een zorg zijn “de uitgave is al gedaan en ook Nac heeft hun geld!”

3   1  
Sjak

Ik hoef geen refund, zou het zelf niet raar vinden dat de prijs wat verhoogd zou worden. Maar ik wil wel de voorwaarde dat de thuiswedstrijden van NAC online gratis beschikbaar worden gesteld.

6   1  
F7

Volgens mij zijn op onze scc gewoon de algemene knvb voorwaarden van toepassing en hebben we geen recht op restitutie.

Quote:


4.2 Het afgelasten, het staken of het niet uitspelen van een Voetbalwedstrijd of het op grond
van een uitspraak van een tuchtrechtelijk orgaan, de KNVB of het openbaar gezag zonder
Publiek over- of uitspelen van een reeds eerder gespeelde of gestaakte Voetbalwedstrijd
geeft het Publiek geen recht op restitutie van (enig deel van) de prijs van een
Toegangsbewijs en/of enige andere (financiële) compensatie. Dit geldt ook indien er
sprake is van het verplaatsen van een Evenement in tijd en/of locatie en/of een beslissing
van de scheidsrechter dat de Voetbalwedstrijd (gedeeltelijk) geen doorgang kan vinden.


Ook ben ik het eens met sommige mensen hier op bsr dat we niet in de portemonnee van andere supporters kunnen kijken. Ik vind dan ook dat de supporters organisaties niet voor iedereen kunnen spreken.

5   1  
Frits

Laat NAC onze aanschaf van een nieuwe seizoenskaart waarderen met ern stukje AANDEEL! Dan vliegen de seizoenskaarten weer de deur uit, tenminste als we dan ook een gratis stream krijgen voor de wedstrijden zonder publiek.

Laad alle berichten na dit bericht in