Wij gaan niet opzij

Interview met Luuc Eisenga over de afronding van het seizoen

Praatpapegaai

Het seizoen is gisteren zoals het genoemd mag worden 'afgewikkeld'. De KNVB heeft er uiteindelijk voor gekozen om het seizoen nietig te verklaren waardoor we nogmaals een jaar in de KKD mogen voetballen. Luuc Eisenga heeft even de tijd genomen om met ons deze beslissing door te nemen en verder toe te lichten als aanvulling op zijn eerste reactie van gisteren.

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
29   0  
Wanny

Je moet ook reëel zijn. Meer dan wat geld gaat NAC hier niet uit halen.

Belangrijker lijkt me hoe we gaan overleven de komende tijd. En kunnen we ons voordeel doen doordat we dat beter doen dan andere clubs?

6   4  
Wise79

Dubbel gevoel na dit interview. Luc geeft een heel reëel beeld van de algemene situatie waarin hij begrip toont voor alle belangen. Alleen blijft er een gevoel hangen dat Luc zich neergelegd heeft bij de situatie en braaf een kleine compensatie van de KNVB volgzaam gaat accepteren.
Kut Corona!

27   10  
Henri

Ik heb nu eens een paar van deze interviews aangehoord, maar ben niet bepaald flabbergasted van het niveau.
Interviewer gooit het een aantal keren over zaken betreffende Cambuur en De Graafschap wat mij als NACcer niets interesseert en Eisenga krijgt een aantal keer de kans om calimerogedrag te vertonen waarbij de realiteitszin ver te zoeken is. Als interviewer dan aan het eind zegt dat Eisenga en Van den Abbeele omdat ze nu een jaar bij NAC werkzaam zijn, volgend seizoen waarschijnlijk zichtbaarder zullen zijn en meer hun stempel op de club zullen drukken wordt dit door de AD beaamt. De alles bepalende vervolgvraag hoe hij dit dan ziet en waaruit dit zal blijken blijft helaas weer uit. Ook op een antwoord van Eisenga dat het nu moeilijk begroten is wordt niet doorgepakt. Diet geldt namelijk toch voor iedere BVO op dit moment.

8   33  
DunErwt

Luuc is een brave lieve jongen, past helemaal bij het huidige NAC, dus die legt de KNVB niks in de weg. En de supporters volgen net zo braaf en lief.

29   0  
Wanny

Je moet ook reëel zijn. Meer dan wat geld gaat NAC hier niet uit halen.

Belangrijker lijkt me hoe we gaan overleven de komende tijd. En kunnen we ons voordeel doen doordat we dat beter doen dan andere clubs?

10   21  
Charles

Natte krant

29   14  
Henri

Interessant te horen van Eisenga dat de spelers zwaar gefrustreerd zijn dat ze het seizoen niet af mogen maken om daarna middels de nacompetitie alsnog te kunnen promoveren. Ik vraag me dan af moeten de spelers zich niet vooral ergeren aan hun eigen falen waardoor ze op 75% van de competitie totaal kansloos zijn om bij de eerste twee te eindigen. Wees reëel heren spelers. Het feit dat NAC nu zelfs niet promoveert terwijl er voor het eerst in vele jaren twee clubs rechtstreeks mogen promoveren is totaal aan jullie eigen falen te danken geweest. Het is gewoon een schande van alle betrokkenen dat dit heeft kunnen gebeuren!

4   1  
J nac

Gaat NAC nu ook het trainen weer oppakken net als de meeste andere clubs?

18   1  
Breda78

@ DUNERWT

Ja, kom. Laten we een spandoek ophangen, dan zal de KNVB vást wel meer geld overmaken!

Wees gewoon realistisch, NAC heeft weinig te willen. Enige wat ze nu kunnen doen is samen met Volendam optrekken en onder leiding van jurist Molenaar er proberen zo veel mogelijk uit te slepen voor eventueel gederfde inkomsten. Vergeet niet dat er al 60.000 betaald is omdat ze de 1e periode hebben gewonnen, en die competitie dus officieel afgesloten is. Dus daarvoor zijn ze al beloond, het gaat nu om een vergoeding voor iets wat in de toekomst plaats zou gaan vinden.

14   4  
Buurman

De KNVB is door de knieën gegaan voor de lobby van ADO. (Anst?)
De eigen advocaat van de knvb had ze goed geadviseerd. Kom met een oplossing die het dichtst bij de werkelijkheid staat. Amateur voetbal is niet te vergelijken met de profs vanwege de financiële belangen.
Dus laat de ranglijst bepalend zijn. Maar wel consequent. Ajax en AZ Champions. En 3 t/ 5 Europees.
De laatste twee degraderen en Cambuur en Graafschap promoveren. Wat niet is gespeeld , nacompetitie en bekerfinale wordt niets mee gedaan. Vervolgens had men misschien nog iets van financiële compensatie kunnen doen naar rato. In aanmerking daarvoor kwamen dan AZ, Utrecht , NAC en Volendam. Maar ik twijfel daar toch ernstig aan want dan begint er een opnieuw gezeik. Om het democratisch proces rond te maken ; clubs die het er niet mee eens zijn mogen naar de rechter gaan. Dat mag altijd. Wie ligt daar wakker van ? Terug kijkend had de knvb nooit die stemming moeten houden, want daar is het geleuter, begrijpelijk van de clubs !, begonnen.

NAC heeft weinig te willen. Hooguit dus een kleine compensatie. Ze moeten zich nu focussen op de competitie en vooral hopen dat deze start. En hoe deze start als gestart wordt. Ik moet het nog zien. Zojuist interview gelezen met Duitse viroloog, de rechterhand van Merkel. Dan ben je toch even stil.

Betreffende Eisenga hoor je verschillende dingen, zoals bij mens overigens. Twijfels of hij capabel is, maar ook geluiden dat hij empathisch is en het zo gek nog niet doet. In mijn ogen is hij zeker geen watje. Ging in Heerenveen het conflict aan en in de wielrennerij durfde hij ook wel iets. Kortom, ik ben voorlopig neutraal. Maar ieder zijn mening.

5   5  
DunErwt

@breda78

Heb het spandoek klaar. Nu op naar de KNVB.

2   0  
Braze

Voor NAC maakt het weing uit. De kans om te promoveren hebben we zelf verspeeld. De nacompetitie is een kleine mogelijkheid maar is niet zeker.
NAC moet nu vol gas werken aan het nieuwe seizoen.
Een elftal samenstellen dat wel kampioen kan worden
Vooral veel mondkapjes met bierdrinktuitje inslaan

6   11  
Dutchbird

Kopke van Eisenga zullen we nooit boven het maaiveld zien uitsteken. Die haalt er hooguit 50% uit van wat er in zit. Salaris halveren en hij zit voor jaren op zijn plaats.

4   4  
Willem 4,5

En wij volgen erwtje niet zo te zien - 12.

7   7  
Diep Holland

Lees vandaag , zaterdag 25 april 2020 , in Parool, pag 31, Jaap de Groot. Ivm , wel degelijk mogelijk mini-toernooi .

Hij zegt daarover het volgende

De KNVB had zo de knelpunten rond promotie/degradatie kunnen tackelen. Door de twee knock-out-outduels Cambuur - RKC Waalwijk en de Graafschap - ADO Den Haag vast te stellen en de periode-kampioenen NAC en FCVolendam en de nummer 16 van de eredivisie ( Fortuna Sittard) een minitoernooi van drie wedstrijden te laten spelen. De drie winnaars zijn eredivisionist.
Isoleer daarbij de zeven betrokken clubs een week in Papendal of Zeist. Vraag premier Rutte dit in augustus te mogen doen, geef aan dat aan alle actuele gezondheidscriteria is voldaan en dat deze uitzondering op de lockdown nodig is om de bedrijfstak vanaf 1 september weer op een effectieve manier te kunnen opstarten.


Burgemeester Paul Depla, neem contact op met uw collega’s van Den Haag, Leeuwarden , Doetinchem, Volendam, Sittard en besef dat dit in augustus ook rechtstreeks uitgezonden kan worden /

1   4  
Diep Holland

https://nos.nl/l/2331739

6   4  
Braze

Wat er opvallend is bij de beslissing van Gudde is dat hij zijn oude club waarvan hij directeur was bevoordeelt ten koste van Utrecht.
Ik hoop dat daar goed naar gekeken word.

Intussen zijn dus AZ,Utrecht, Canbuur, De Graafschap en NAC het slachtoffer van de willekeur van Gudde

13   2  
n@©

Hebben Eisenga en TvdA eigenlijk al salaris ingeleverd? Allereerst omdat momenteel de tering naar de nering gezet moet worden, maar ook vanwege tegenvallende sportieve resultaten en extra kosten door twee trainers buiten te bonjouren.

7   6  
jvt

Je hoort aan Eisenga geen leiderstype. Als deze man voor miljoenen aan sponsoring moet binnenhalen ipv wat de managen en neerwaarts te begroten, heb ik er een zwaar hoofd in. Met het niet uitspelen van de competitie kan de directie niet afgerekend worden want natuurlijk had NAC never nooit gepromoveerd. Daarvoor was de achterstand op mede KKD clubs te groot terwijl de moeilijkste uitwedstrijden nog moesten komen.

Tegen F'noord werd pijnlijk duidelijk hoe we er kwalitatief voor staan. Managamenttechnisch was het al duidelijk. Roepen dat je een reële kans op promotie had? Pff kijk eerst eens naar jezelf.

0   0  
Belgische Naccer

Het is nu zaak om de betere spelers voor NAC te behouden en er een paar goede bij te krijgen.

Dus Olij, Hecke, Riera, Monsalve, Haje en Verschuren houden. De rest is vervangbaar.

Dit jaar kwam je tekort, dat mag duidelijk zijn. Al vind ik de trainer wel een positieve aanwinst. Die haalde alvast 100% meer uit deze selectie dan Ruud Brood.

Maar je mist voorin, duidelijk kracht en scorend vermogen.

Laad alle berichten na dit bericht in