Wij gaan niet opzij

Swim to Fight Cancer vanavond aanwezig in het stadion

Gerrit

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zondag 11 september in Breda. NAC doet daar ook aan mee met een supportersteam en schenkt daar vanavond extra aandacht aan.

Zo heeft NAC alle deelnemers die op 11 september gaan meezwemmen een gratis kaartje voor de wedstrijd van vanavond aangeboden. Deze supporters zullen vanavond aanwezig zijn en een vak helemaal blauw gaan kleuren.

Blauw is ook de kleur die je in en bij het stadion kan zien. Er komt vanavond een groot spandoek te hangen in het stadion. Ook vind je in de Klok een paginagrote advertentie met een oproep aan alle supporters met een geel-zwart hart, om ook wat blauw in je hart toe te laten. Diezelfde advertentie kan je ook zien aan de toegangspoorten bij het stadion. Hier staan vrijwilligers van Swim to Fight Cancer om donaties op te halen voor het supportersteam van NAC “NAC gaat de Singel in”.

Heb jij je nog niet opgegeven voor 11 september of wil je graag een donatie geven voor kankeronderzoek dan is vanavond de kans. Vanavond kleurt het stadion ook een beetje blauw. HUP NAC!

Bron:
B-Side Rats, Swim to Fight Cancer
20 Reacties
106   1  
Jamack

Kunnen we elkaar vinden in het feit dat ‘swim to fight cancer’ een initiatief is dat niets anders dan lof verdient?
Laten we dat dan doen!

5   22  
Nacman

Zou een donatie box met iemand bij de ingang van de sponsers zet en dat zij diep in de buidel mochten tasten.
Het zou ook mooi zijn dat de spelers de wedstrijd premie van de wedstrijd doneren .

18   3  
gjoewie

NACman > Dan moeten ze wel winnen, want anders krijgen ze geen premie...

35   63  
Ouwe Spionkop

Veel mensen zouden heel graag doneren. voor dit goede doel
Maar door het verwoestende beleid van Kaag en Rutte is een geen geld meer in de portemonnee van heel veel mensen.

22   14  
Rijen is NAC

Een collecte bij iedere toegang is ook zeker zeer welkom. Toch heb ik altijd een dubbel gevoel bij het doneren aan die stichtingen als je dan leest dat bijvoorbeeld de directie van een KWF of andere goede doelen organisatie salarissen boven de ander halve ton op liggen. Doe je het dan nog voor het goede doel of om buiten proportie veel te verdienen.

Bron: https://www.kwf.nl/salaris-medewerkers-kwf#:~:text=Zijn%20salaris%20was%20in%202020,De%20pensioenpremie%20was%20%E2%82%AC%2016.017.

24   9  
Keeske

@Ouwe spionkop
Je kan ook één ranzige beker amstel minder kopen en dat bedrag gewoon doneren...

14   14  
Ouwe Spionkop

@Keeske
De mensen die mij hier kennen weten dat ik al geen Amstel drink.

106   1  
Jamack

Kunnen we elkaar vinden in het feit dat ‘swim to fight cancer’ een initiatief is dat niets anders dan lof verdient?
Laten we dat dan doen!

14   2  
@Rijen is NAC

Feit is dat er hoe dan ook enige organisatie nodig is voor al die vrijwilligers en vaste krachten. Wellicht dat jij schrikt van het bedrag van die directrice, maar ik doe dat niet. In de commerciële sector zou ze waarschijnlijk een veelvoud van dat bedrag (kunnen) verdienen. Dus ik denk dat ze juist niet buiten proportie verdient.

Uiteindelijk gaat er van jouw euro alsnog €0,82 naar onderzoek tegen ***. Volgens mij is het vooral goed daarop te focussen.

27   1  
Swim to Fight Cancer

@Rijen is NAC, Swim to Fight Cancer is onderdeel van stichting Fight Cancer, die los staat van KWF. Het geld dat wordt opgehaald met een Swim, gaat volledig, naar onderzoek, op eventuele transactiekosten van de bank na. De kosten van het evenement worden voldaan door deelnemersgelden, sponsoren en de stad Breda draagt er ook aan bij.

*** is een ingewikkelde ziekte die vaak niet makkelijk te genezen is. Toch overleven steeds meer mensen ***. Sommige genezen, andere mensen leven lang met *** zonder veel klachten. De 5-jaars overlevingscijfers van *** zijn dankzij ***onderzoek van de afgelopen 60 jaar gestegen van 25% naar 65%. Een enorme verbetering!

16   2  
Didier

Volledig eens met Jamack! Goed initiatief!

17   3  
Nieuwe spionkop

Ouwe spionkop

Ik vind niet dat zon topactie de dupe moet zijn van het beleid. Beetje makkelijk scoren om Rutten en Kaag erbij te halen.

Mijn zegen hebben ze zeker, en ik kan een donatie missen.

19   8  
Eastwood

Rutte en Kaag overal de schuld van geven is lekker makkelijk. Als je echt graag doneert eet je een keer geen vlees of doe je een weekje zonder chips, dan kan iedereen een paar euro missen. Als je niet doneert is dat helemaal prima en eigen keuze, maar haal de politiek daar niet bij, lekker makkelijk scoren.

16   12  
Los Pollos Hermanos

Ja, sorry hoor, maar met de achterlijke drank en voedselprijzen heden ten dagen is er voor de modale NAC supporter weinig meer over om te doneren. Een groot deel mensen moet al letterlijk geld aanspreken voor een seizoenkaart wat eigenlijk niet bedoeld is voor een avondje NAC.

Het zou die uitknijpers die onze horeca runnen sieren van ieder verkocht biertje een euro te doneren aan dit fonds. Maken ze nog zat winst. En anders moeten ze misschien eens gebruik maken van vaste krachten i.p.v. nog eens studenten in te huren via een uitzendbureau, factortje 2,3x

6 euro voor een halve liter bier van een fust is absurd. Dat heeft niets meer met stijgende prijzen en inflatie te maken. Een fust Amstel a 50 liter doet tegenwoordig e100,00. Dat gaat dus 6x over de kop. 500 euro marge per 100 liter. Pure afzetterij.

Geld inzamelen voor dit fonds juich ik meer dan toe, maar ik begrijp ook de moeite die sommige supporters er mee zullen hebben. Ze moeten dit aanboren bij die uitzuigers die smerig veel geld pakken bij NAC, omdat we zelf te onprofessioneel zijn om dit op te zetten, klaarblijkelijk. 200-250.000 liter per seizoen. Dat zijn de cijfers vanuit Heineken voor NAC (Amstel is Heineken) Mag u uitrekenen wat die handel oplevert.

Dus schokken, stel smeerlappen van de Horeca. Ik denk dat er geen 1 nac supporter rouwig om is als de hele opbrengst van de bierconsumptie naar dit initiatief gaat.

15   0  
Ben

Mocht je geen geld willen/kunnen doneren, ze kunnen ook nog vrijwilligers gebruiken die op de dag zelf willen helpen met vanalles of nog wat. Ook een zinvolle bijdrage!!

7   29  
Gampel

Swim to fight cancer, Alpe d'huzes, gele polsbandjes en noem maar op.... allemaal eigenpijpers met hun 'zie mij eens goed bezig zijn' gedrag. Je kunt ook gewoon een dagsalaris doneren zonder je daarbij als een klein kind op de borst te slaan als enorme deugneus. Walgelijk volk...

14   1  
Sjak

@Gampel

Ik zou zeggen doneer, doe het stiekem, wij deugneuzen kijken niet.
Het zou je deugen ;-)

9   8  
Ouwe spionkop

@eastwood
JIJ weet niet wat er zich nu afspeelt bij veel gezinnen die niet eens meer fatsoenlijk boodschappen kunnen doen.
Dus ja Rutte en Kaag slopen Nederland.
HUP NAC!

8   6  
NAC4Ever

@EASTWOOD
Er zijn steeds meer gezinnen die al minder eten kopen en dan nog niet rond komen. Het probleem zit niet bij een zak chips meer of minder.
Ik vind dat ruim 10 jaar VVD Nederland geen goed heeft gedaan.

Denk aan de toeslagenaffaire, de woningnood, stijgende prijzen (het kabinet kan niets doen aan de oorlog in Oekraïne, maar wel wat aan stijgende prijzen) en Groningen.
Veel van deze problemen hadden naar mijn mening voorkomen kunnen worden.

3   3  
Bke

@NAC4EVER
Amen 🙏

4   2  
Nieuwe spionkop

Ouwe spionkop

We snappen je punt, maar hier politiek bij betrekken is gewoon makkelijk scoren. Iedereen weet dat we in een slechte tijd leven.

En als je het echt echt slecht thuis heb, heb je ook geen geld om naar NAC te gaan. Dus dat zal in het stadion vanavond niet van toepassing zijn dat mensen niks kunnen missen om niet te doneren.

Ik zou zeggen doneer gewoon, tenzij je het echt niet wilt omdat je het initiatief kut vind. En Hup NAC

Laad alle berichten na dit bericht in