Wij gaan niet opzij

Javier Vet traint deels apart, debuut laat nog even op zich wachten

Thiestemberg

Met Javier Vet haalde NAC afgelopen week haar gewenste versterking op het middenveld. Op het debuut van Vet zal echter nog even gewacht moeten worden. Vet is nog niet wedstrijdfit en wordt deels apart van de groep opgetraind. Zo valt te lezen in BN DeStem. Het duel met Top Oss van morgen komt sowieso te vroeg voor de 28-jarige middenvelder.

Javier Vet was na zijn vertrek bij NEC clubloos en werkte geen stages af bij andere BVO's. Hij heeft deze zomer wel meegetraind met De Treffers waar hij zijn conditie op peil hield. Door het performance team van NAC is echter bepaald dat Vet nog wel stappen moet zetten om echt wedstrijdfit te worden.

Als Vet wel fit is, is het ook nog geen uitgemaakte zaak of hij in de basis start. Molenaar geeft aan dat de concurrentie voor de positie van Vet niet mild is met de vele jonge talenten. Anderzijds geeft Molenaar aan van Vet wel meer te verwachten dan alleen zijn basistaken uitvoeren. Vet moet een leider worden in het veld. Hiermee verklapt Molenaar natuurlijk wel dat hij in Vet een belangrijke pion ziet in zijn elftal van dit jaar.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
71 Reacties
104   22  
Ouwe Spionkop

Hoe kunnen mensen hier commentaar op hebben?
De rest heeft 2 maanden voorbereiding gehad en Vet 1 weekje.
Ja dat kost tijd om hem wedstrijdfit te krijgen slimpies.
Je kan wel overal over zeuren.

24   3  
Soulfinger

Mooi, MVV morgen kunnen we revanche nemen :-)

13   3  
Nacman

Zal wel flop Oss mee bedoeld worden.

15   1  
Jukela

Helaas was te verwachten, hopelijk kan vet volgende week wat minuten meepakken! Hup nac

21   26  
Scheppioni

Een Vet op 70% is niet zo gevaarlijk voor ons NAC dan Banzuzi en Agougil beide opstellen, het laatste is gebleken dat we kwetsbaar met dit duo zijn, op zich geen grote ramp want zij zijn nog jong, maar wel funest voor dit NAC ! Geef Javier wel zeker minuten zou ik zeggen !

53   64  
Europa league

Ook pas salaris geven als hij fit is dan , Gvd nac lijkt er wel patent op te hebben dat spelers eerst maanden nodig hebben om dit te worden !! Leef gvd als een prof dan kun je er binnen twee weken gewoon staan het is niet niveau champions league

99   38  
Ivo

Het blijft mij verbazen, topsporters met een conditie achterstand. Dus dat je gewoon de boel zo laat versloffen zodat zelfs een invalbeurtje van 10 minuten er niet in zit. En je dus je werk eigenlijk niet kan doen.

Ik heb daarnaast het gevoel dat dit bij NAC vaker gebeurt dan bij andere clubs. Zijn wij voorzichtiger of zijn onze conditietesten nort goed? (Door bijv. snelle blessures van Bilate en vd Sande)

8   4  
Bash (BSR)

Haha we hebben hier zoveel invloed op de club dat we zelfs het speelschema bepalen.

Ik ben wel erg benieuwd naar Javier, heb z’n wedstrijden bij NEC, de Graafsxhap of Almere nooit echt actief gevolgd dus we gaan het zien (hopelijk dit kalenderjaar nog)

29   3  
Arubaanse NACcer

Misschien kan het performance team heroverwegen? Scheppioni vindt namelijk dat Vet wel degelijk minuten moet/kan maken…

20   0  
The Cosmic Gate

Wie zijn "het performance team" eigenlijk?

104   22  
Ouwe Spionkop

Hoe kunnen mensen hier commentaar op hebben?
De rest heeft 2 maanden voorbereiding gehad en Vet 1 weekje.
Ja dat kost tijd om hem wedstrijdfit te krijgen slimpies.
Je kan wel overal over zeuren.

22   9  
1 van de 2

Schoot bijna in de lach na het lezen van
Preformance team
Blijkbaar hebben wij dat, iemand die weet hoe dit zit?

2   9  
Bp

***

Na een mislukte stage bij Roda JC gaat Pele van Aanholt het nu proberen bij
Go Ahead Eagles

14   4  
Semsi

Tim Gillissen hoofd jeugdopleiding FC Utrecht

16   1  
witzwartgeel

In BNDestem stond dat Molenaar had gezegd dat Vet omvang en intensiteit moet krijgen.
Dat staat volgens mij gelijk aan body/spiermassa en inhoud/conditie.
Dat je niet wedstrijdfir bent snap ik maar dat de rest is toch prima bij te houden desnoods met een personal trainer? Het is toch je werk?

Anyway hopelijk gaat het in de toekomst financieel zo goed met NAC dat we geen spelers meer hoeven te halen die eerst eens fit moeten worden.

Succes Javier en hopelijk snel want de ploeg kan je goed gebruiken,.

18   20  
sam

Ja, dan zeg ik op beurt een paniek aankoop.

Als een speler niet wedstrijdfit en of langdurig geblesseerd geweest is dan hoef je deze wat me betreft niet te aantrekken.

Als deze speler straks wedstrijd fit is kan het nog maanden duren.

17   32  
Belgische Naccer

Verbaasd me niks. Er is nog nooit een fitte speler binnengehaald door NAC.

Maar los hiervan, de rest mag ook wel wat fitter.
Zodat ze we weer eens ouderwets pressie kunnen gaan spelen...

Ik heb nog geen NAC gezien waar ik warm van wordt.
En dat moet toch echt wel kunnen met deze jonge honden.

Maar tegen MVV was het weer de gezapigheid ten top.
Ik hoop op een knallende wedstrijd morgen tegen TOP!

22   29  
Nachoreca1

Had, tegen beter weten in..., gehoopt van alle shit ver verlost te zijn... maar bespeur nog weinig veranderingen op alle fronten.. pfff

43   10  
Voske

Die jongen heeft net getekend. Ook net een vaka tie achter de rug. Alleen trainen is toch echt heel erg anders dan van meet af aan met de groep meetrainen. Qua intensiteit en qua vorm. Niets vreemds aan dus. Gebeurt bij elke (top)club op deze manier. Als het over twee weken nog steeds niet goed is mag je gaan piepen. Nu al commentaar geven slaat echt nergens op.

12   21  
Cees-2

Je kunt wel op Vet afgeven, terecht overigens. Maar,......NAC trekt hem met hun volle verstand, desondanks "toch" aan! NAC zelf mag absoluut niet zeuren. Dat doen ze volgens mij ook niet, e.e.a is hoogstwaarschijnlijk ingecalculeerd. Dat is hun goed recht. Supporters mogen wat van Vet vinden, ook van het handelen daarin van NAC, maar zal het oké hebben gevonden met het oog op de toekomst.

Maar Vet maakt geen reclame voor zichzelf, dat Is duidelijk. Toch "ook" een bepaalde mentaliteitskwestie. Waarom heeft hij geen moeite gedaan bij een BVO te kunnen meetrainen?

36   18  
Ernie

Hij heeft getekend voor 2 jaar, dus wat maken die paar wedstrijden nu uit.
Maar goed je kan maar ergens over zeiken.

52   11  
Charpie

Gottegot wat een kenners hier weer. Die jongen heeft maanden geen wedstrijden gespeeld. Gek hè dat hij niet wedstrijdfit is. Voor jezelf je conditie bijhouden is drie niveautjes lager; je bent dan fit, in het gunstigste geval. Had hij dan zelf wedstrijdjes moeten spelen? In het park met de buurjongetjes ? Geef die jongen de tijd astemblieft. Of willen we blessures?
Internetsupporters en geduld. Pfff....

19   16  
Ko

Komen er nog versterkingen?


Heeft Molenaar getraind op DOORDEKKEN?18   31  
Cees-2

Ernie: Dat is geen zeiken. Een profvoetballer behoort gewoonweg fit te zijn. Niet altijd iets te zeiken hebben, zo hoort dat. Niets teveel gevraagd. Niet precies "wedstrijdfit", ....te weinig ritme, dat kan. Verder, je gaat in de toekomst (Vet) toch verder bij een BVO. Dat wil Vet toch? Nou, zorg dat je klaar bent, anders ga je bij de amateurs spelen, of stop je.

16   12  
Rik

Houd mijn hart vast voor morgen...

19   19  
Ome cor

Ik snap het probleem niet zo.
Dit wordt het jaar van de opbouw.
Eerst maar eens namen zien in de organisatie die er iets van gaan maken. Daarna komt het elftal wel.
Komend seizoen niks van verwachten, alles wat het meer wordt is meegenomen.

MVV was super blij afgelopen maandag.
Zij hadden een beetje hetzelfde als wanneer NAC tegen Ajax of PSV wint. Leuk voor die vlaaien man.

42   5  
Rob

Voor de liefhebbers: omvang en intensiteit bouw je stap voor stap op om te voorkomen dat die dadelijk met een spierblessure uitvalt en 6 weken kan toekijken. Een speler die later instroomt heeft (waarschijnlijk) wel zijn basisconditie onderhouden, maar nog geen intensiteit van trainen en spelen opgebouwd. Dit haalt hij nu versneld, maar verantwoord in. Wanneer ze goed opbouwen duurt het tot ongeveer de winterstop voor hij helemaal volledig met de groep alles meetraint op de juiste intensiteit. Iedere keer komt er iets bij en dichterbij de groep. Ondertussen kan hij zijn wedstrijdminuten opbouwen en al (veel) eerder hele wedstrijden spelen.

Pas als die een spierblessure oploopt kunnen we Molenaar, de medische staf en performance staf iets verwijten. Het geen ze nu doen lijkt op kennis en kunde

21   3  
Scheids!

Ivo

Tussen fit en wedstrijdfit zit een dag en nacht verschil.
Geloof me dat deze clubloze gasten alles doen om gezond en sterk te blijven , maar optrainen naar wedstrijdfit is een ander verhaal!

11   44  
BREDA 1965

iik wou dat ik voetballer was beetje kloten niet fit niks kunnen maar wel knaken vangen geweldig toch het leven van een zogenaamde profvoetballer ze moeten hun eige schamen...niet fit zijn ...

22   3  
Tante Annie

@breda 1965
En dan als je een kilo te zwaar bent valt een heel leger aan nieuwe breda1965ers over je heen. Je moet ontzettend veel laten en je bent constant onder het vergrootglas in de media.

Ja het is een fijne baan, ja ze moeten zich iig niet aanstellen. Maar je roept het wel heel gemakkelijk

27   6  
Nac

Fit en wedstrijdfit zit een groot verschil in.

De spelers van vorig jaar zeggen dat er heel hard getraind wordt.

Dan is het toch logisch dat Vet die zelf conditie op peil moet houden ook al heeft hij meegetraind met een amateurclub. Die intensiteit is heel anders.

Zo gek is dit allemaal niet. # Azijnzeikers

25   1  
Ata

Ik snap het verschil tussen fit en wedstrijdfit. Waar ik wel van opkijk, ik dat het zo lang duurt eer een contract voor dit soort spelers rond is. Er wordt al weken met Vet gepraat, zoals eerder met Marijnissen. Als het nog zo lang duurt voordat ze kunnen meedoen, zijn dat dure weken toch?

16   5  
Trouwe supporter

We moeten een goede spits hebben die ze erin schiet 20a25in het seizoen en goede aanvoer

7   14  
BOERFM- Elep

Rolt Bonevacia is sindskort ook transfervrij.... zie hem graag komen. 🙈🙈

13   33  
Dabbert

Vet heeft dus geen karakter. Is niet met zijn vak bezig. Vakantie of niet. Je hoort als prof toch wel een zekere basis conditie te hebben. Maar had al mijn twijfels over deze aankoop. Een reserve van NEC, die ook nog eens daar weg moet en die NAC al twee keer liet staan bij eerdere interesses. Waar blijven die andere twee middenvelders die NAC wil aantrekken? En blijft het in de spits zo'n armoede?

20   56  
Los Pollos Hermanos

Wat waren ze blij met Vet hier! De messias, zo werd hij onthaald. Uw los Pollos verklapte toen al dat dit een totale miskoop zal blijken en jawel, 2 weken later en hij heeft nog steeds geen bal aangeraakt. Het is gewoon in, maar dan ook intriest.

24   4  
Matc

Vet had dus beter "zijn conditie" op peil kunnen houden door met NAC mee te trainen ipv bij een amateurclub. Zeker als ze hem al een paar weken op het oog hadden.

41   12  
Vent van de bok

Je kan hier echt lezen dat 80% nog nooit op een bepaald niveau gevoetbald laat staan gesport heeft!

Zegt alweer genoeg over de meeste supporters hier want ze denken het allemaal te weten.
Als je al ff geen wedstrijden hebt gespeeld maar wel blijft trainen dan automatisch zakt 1. Je wedstrijdritme weg 2. Ook net dat beetje laatste conditionele wat je nodig hebt in een wedstrijd raak je kwijt.

Het mooie ervan is dat je het sneller kwijt bent dan dat je hebt opgebouwd, dat neemt geen 2 weken in beslag hoor zoals de meeste denken.

Maar goed ik zal weer wel een hoop duimpjes omlaag krijgen hahaha

Ik lach vanavond weer wel als ik mede supporters omhoog zie komen lopen met bier, niks mis mee maar het hijgen wat ze doen en die gaan hier vertellen dat Vet en andere niet met hun sport bezig zijn,

Fijne dag en op naar vanavond 👍👍👍

10   3  
Bongo

Pak je tijd Javier, doe ik ook! Ik verwacht er niets van dit seizoen heb je ook geen frustraties!

Vanavond 3 punten en dan ziet het er voor velen weer heel anders uit.

Hup NAC! No matter what!

💛🖤

21   3  
Bakfiets

Liever 1 wedstrijdje te laat mee doen dan 1 te vroeg en alles afscheuren

12   4  
Nieuwe spionkop

Ouwe Spionkop

Ik snap wel dat veel mensen hier verbaasd over zijn. Je mag van een prof toch verwachten dat hij minimaal een goede basisconditie hebt. Dat hij geen 90 minuten kan spelen oke, maar hij kan mijn inziens gewoon op de bank zitten en eventueel wat minuten invallen. Lijkt me ook niet verkeerd voor het groepsproces.

Ik verbaas me bijvoorbeeld ook over Thomas. Die heeft alles gespeeld bij Kozakken Boys tm juni. En dan 2 maanden later is hij ineens niet fit genoeg om te spelen.

14   4  
Frank

En hoe word je weer wedstrijdfit, krijg je wedstrijdscherpte etc? Juist: door minuten te maken in wedstrijden. Geen training haalt het bij de intensiteit van een wedstrijd, ook niet als je 11 tegen 11 speelt.

Daarnaast, als je denkt dat het een belangrijke speler kan zijn, gezien zijn ervaring, zet je hem toch sowieso op het westrijdformulier om bij de groep te hebben, warming up te doen en als de stand het toelaat in te vallen, om juist wel die minuten te maken?

Als hij dat al nieteens kan, had je hem nooit moeten aantrekken, tenzij je gewoon de selectie op wil vullen met een gokje

9   4  
Cees-2

Bongo: Dat is regelmatig het probleem, als NAC vanavond wint dat het er bij menigeen "opnieuw" totaal anders uit ziet, of voelt. Zij laten dat ook meteen horen. Maar het ziet er niet anders uit voor de lange termijn. Vanavond is een piepklein onderdeeltje daarvan. Je moet niet van dag tot dag, of week tot week supporteren. Dat brengt weinig tot niets. Verder denken en kijken.

14   2  
Eastwood

@cees-2 precies. Na Helmond waren de reacties dat men al in tijden niet zo'n NOAD elftal had gezien, 10 dagen later tegen MVV was het weer het slechtste NAC wat men de afgelopen 50 jaar gezien had. En dat is niet erg, als je supporter bent ga je op gevoel af. Maar het wordt tijd dat alles boven supporter, van technische staf tot directie, van die korte termijn visie afgaat. En dat is precies wat nu het plan is, dus de toekomst ziet er rooskleurig uit. Geen garanties, maar wel een prima visie

17   2  
Cool Hand

Alle reacties gelezen en niemand heeft een Vetpercentage grap gemaakt. Het niveau stijgt.

13   5  
Ernie

EASTWOOD
Kijk het interview met Molenaar maar eens terug. Prachtig hoe rustig hij analyseert. Die laat zich echt niet gek. En zeker niet door die paar internepsupporters hier. En zo hoort het ook, gewoon vasthouden aan je visie.

12   2  
Reflektor

@Sam....paniekaankoop ? Ze zijn er al een paar keer mee bezig geweest om hem te halen , staat gewoon op een lijst bij nac omdat hij het NAC dna heeft , wat een onzin zeg jou reaktie.

10   9  
fvf6

Als Vet niet beduidend beter is dan Banzuzi en Agougil , dan begrijp ik niet waarom hij gehaald is als de technische staf daaraan twijfelt . Vet heeft toch veel meer ervaring dan die andere 2

9   2  
die ne gast

@Cees-2 / Eastwoord
Het is ook maar wat je wil zien. Natuurlijk zaten er een paar bi-polaire reacties tussen van superenthousiast na Helmond Sport naar zwaar depressief na MVV-uit, maar ik vind eigenlijk dat de grote meerderheid van de reacties hier getuigde van een redelijke realiteitszin.

Teneur na Helmond Sport was toch dat het een moeizame wedstrijd was en deze selectie zeker niet gaat meedoen om directe promotie (waar volgens mij toch al (bijna) niemand rekening mee houdt).
Volgens mij waren de reacties vooral enthousiast, omdat er voor het eerst sinds tijden weer iets was van een wisselwerking tussen spelers en publiek en niet zo zeer over het vertoonde spel?

Na MVV-uit was er volgens mij vooral teleurstelling over het eerste half uur en het eindresultaat.
Een grote rode draad en, wat mij betreft, een dissonant in de reacties was het affakkelen van Hermann als spits.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook (nog) niet echt in Hermann zie zitten, maar tegen MVV hadden we gewoon niks beters. En dan krijgt Hermann mijn steun, hoe frustrerend het af en toe ook is om naar te kijken.
Het moeten opstellen van Hermann is vooral het beleid aan te rekenen, maar we hebben momenteel geen AD en geen TD en dus eigenlijk ook geen beleid. Ik mag hopen dat de poppetjes snel ingevuld gaan worden en we na de winterstop meer structuur en duidelijkheid kunnen gaan zien over de te varen koers en welke spelers daarbij horen. Het is gewoon zonde dat de overname zoveel onnodige tijd heeft gekost, waardoor we nu zo op achterstand staan. En ik heb de indruk dat de meeste supporters dat ook zo zien.

24   4  
Matc

Geef Hermann nou eens de tijd en geef hem vertrouwen. Komt echt wel goed met die jongen. Lokhof is niet op z'n achterhoofd gevallen. Die haalt hem niet voor niets naar Breda! Laten we hem vanavond luidkeels toe schreeuwen en wie weet krijgt hij vleugels. Typisch zo'n speler als hij wordt uitgefloten bang is om fouten te maken. We moeten hem laten merken dat we achter hem staan!

16   7  
Ouwe Spionkop

Vanavond gaan we weer gewoon beginnen met Jong NAC.
Dit situatie van hoe en waarom is nu tot uit den treure besproken en uitgelegd.
Dus geen gezaag, gezeur of gezeik meer, maar gewoon weer met 14.000 man achter ons clubke!

6   5  
Geelzwartwit

4-0

7   21  
Bo

Rust 0-3

Eind 1-6

6   4  
Nieuwe spionkop

Oude Spionkop

Het is vanavond gewoon NAC, geen Jong NAC. Goed genoeg is oud genoeg, deze jongens zijn gewoon volwaardige selectiespelers.

Voor de rest ben ik het met je eens. Hup NAC en baas in eigen huis!!

8   3  
Charpie

@ Bo;

En wat ga jij doen op je vrijdagavond ?

3   5  
ome cor

NAC=Breda gaat in de organisatie de juiste poppetjes op de juiste plaats zetten.
Ik had al wat namen verwacht, maar misschien komen die nu snel.

Laat één van de sportieve doelstellingen zijn dat we volgend seizoen de voorbereiding starten met een complete selectie. Hooguit een of twee mutaties in die periode, maar niet het op orde brengen van de selectie uitsmeren over het gehele transferwindow.
(Dat is sowieso een grote grap)

Nu halen we met Vet een speler waar we misschien straks heel blij mee zullen zijn hoor. Marijnissen idem. Maar zolang ze niet wedstrijdfit zijn is dat toch een punt om online van alles van te vinden en in real life NAC te zien spelen als afgelopen maandag.
Hopelijk vanavond beter !

5   22  
Noad1976

Hij heeft zo hard getraind dat ie nu apart moet trainen weken om weer enigszins een wedstrijd te kunnen voetballen.

Gratis spelers halen clubloos met geen topsport mentaliteit en wel 2 jaar contract geven. Die jongen is niet voor niets niet door andere clubs opgepikt.

Amateurisme en wanbeleid.

4   24  
Noad1976

@ matc lokhoff is niet op zijn achterhoofd gevallen nou wel op zijn voorhoofd of hij was bezopen.

Want Herrmann kan er geen klote van dat ziet iedereen.

4   2  
witzwartgeel

@noad1976

Met het "zooitje" wat we nu hebben..
wat zou jouw opstelling zijn om het wereldteam van TOP Oss te verslaan?

Best benieuwd eigenlijk.

3   13  
NOAD1976

Geen opstelling. Met deze spelers is geen fatsoenlijke opstelling te maken. En wie post hier onder mijn naam?

5   1  
Charpie

@NOAD1976;

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand onder jouw naam wil posten.

7   6  
NOAD1976

Ik was het.

1   1  
NACMULTY

Hup NAC COMEEEEEON

6   5  
Matc

@NOAD1976, heb ik om een reactie van jou gevraagd? Nee, dus houd nou eindelijk die pleuris kop van je dicht en verziek het hier niet met je achterlijk gezwam. Je begint me nu echt de keel uit te hangen. Kinderachtig kutjong.
Opzouten!

3   0  
PatjeR

Iedereen zagen op niet fitte spelers. Ik heb liever dat we ze heelhouden. Zie oa Antonia, de Rooij en Bilate vorig jaar. Rustig brengen, seizoen is nog lang

1   12  
NOAD1976

@ Matc

Nu al een slecht humeur en dan moeten ze nog verliezen vanavond.

7   3  
nec nijmegen

Komt allemaal goed.Javier is echt wel een serieuze prof.Die niets anders wil dan weer een heel seizoen spelen.Heeft bij ons veel ingevallen maar is iets anders dan 30 wedstrijden in een seizoen.
Laat hem binnen een paar weken wedstrijdfit worden,waarom nu risico nemen met eventueel spierblessures als gevolg.

2   7  
Scheppioni

@ nec nijmegen
Toch moet Javier in staat zijn al wel 20 min te voetballen, zou de jonkies zomaar een boost kunnen geven...... vanavond een 3-0 !!! De kansen moeten er wel een keer ingaan, afgelopen seizoenen creerden we amper kansen dus HUP NAC !💛🖤

1   0  
Thierry14

Vanavond maar eens een keer beginnen met vd Sande in de spits en antonia op de zeikant of moeten we eerst weer achter de feiten aan lopen .....kijk maar hoelang ze t volhouden of nodig is...

1   0  
Malpolon

Vet wordt opgetraind totdat hij afgetraind is. Wat hebben we toch een mooie taal!

0   2  
Lamington

Met Ivo eens.

0   0  
Frank

@patjer

Heel slim ben je. Stel ze maar niet op, dan gaan ze ook niet kapot.

Loop jij ook op blote voeten, omdat de nieuwe schoenen in de doos zitten, zodat je ze heel houdt?

Laad alle berichten na dit bericht in