Wij gaan niet opzij

Sydney: "Er is te veel gebeurd met de trainer en algemeen directeur"

F8Hipster

Het vetrek zat er al even aan te komen. Sydney van Hooijdonk laat van zich horen in BN de Stem nadat gisteren zijn vertrek officieel werd aangekondigd met een korte videoboodschap. Met het vetrek van Sydney loopt de topscorer van dit seizoen en product uit de eigen jeugd gratis de deur uit.

De 21 jarige spits windt er geen doekjes om in het interview: "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC" waarmee hij bevestigd wat iedereen heel het seizoen heeft kunnen zien. De clubleiding en de trainer zagen het niet in hem zitten.

Al aan het begin van het seizoen laat Steijn aan van Hooijdonk weten dat hij niet voldoet aan het profiel dat de trainer zoekt. Een scorende spits die er 25 inlegt. Gek genoeg voldoet Bilate wel aan dat profiel terwijl die nog nooit zoveel gescoord heeft in een seizoen. Dat van Hooijdonk als invaller wél scoort heeft blijkbaar geen effect op de trainer, die geeft op dat moment aan dat balvastheid belangrijker is.

De komst van Lokhoff kan de breuk niet voorkomen. "Hij wilde me graag houden. Het ligt niet aan hem. Er is te veel gebeurd met de trainer en de algemeen directeur. Het is beter om mijn vleugels uit te slaan. Ik laat het op me afkomen. Interesse is er gelukkig genoeg." aldus Sydney.

Van Hooijdonk ziet zijn vertek als enige optie en op het moment dat Manders uitspreekt dat Maurice Steijn blijft is het besluit genomen. Van Hooijdonk: "Manders zegt in de krant letterlijk dat de trainer blijft. Dat betekent blijkbaar dat er niet veel gaat veranderen. Dan kan ik moeilijk nog drie weken wachten. Ik moet aan mijn toekomst denken en dat is niet met Steijn als trainer." 

 

 

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #73 40 reacties
Volgend bericht
Adiléhou in basis gelijkspelend Benin 4 reacties
Terug naar overzicht
160 Reacties
223    
Pakster

Op alle fronten is en blijft deze situatie gewoon triest...!!!

117    
Vamos

Ook een interessant stukje uit De Stem van Van Hooijdonk: “Iedereen bij ons vindt Azzagari een goede voetballer, het is ook zo’n lieve jongen. Te lief misschien. Trainers denken dat ze met hem kunnen spelen.” Daar gaat het volgende jeugdtalent...

-1    
Piet

WEG MET MANDERS EN STEIJN!

MET ZIJN ALLEN VOOR SYDNEY EN TON!

130    
Molenschot Loco

ik wens Ton Lokhoff veel wijsheid toe.......man man man wat is het toch een grote BENDE bij ONS NAC!!!

223    
Pakster

Op alle fronten is en blijft deze situatie gewoon triest...!!!

66    
MLBredaaa

Pfff dit ga ik dus totaal niet missen, Blanco als praatpaal van de familie Van Hooijdonk....

-16    
Geraldo

Die heeft duidelijk de toekomst van Steijn aan zijn eigen toekomst verbonden. Vind ik niet handig. Had op z’n minst de plannen voor volgend jaar aangehoord. Weggaan kan dan altijd nog.

112    
D'n Klaagmuur

Weet nog steeds niet wat ik ervan moet vinden. Als ik vanuit mezelf bekijk hoe ik de wedstrijden afgelopen seizoen heb beleefd dan moet ik wel concluderen dat ik Bilate als basisspeler ook gewoon beter vond dan Sydney als basisspeler. Bilate was ook gewoon veel balvaster en met het spel dat Steijn speelde had je meer aan hem, dus vanuit zijn oogpunt (en dat wil niets zeggen over wat ik van de behoudende speloptiek van Steijn vind) kon ik het me nog voorstellen.

Sydney is gewoon een compleet ander soort speler, uiteindelijk net als zijn vader, die zag je soms ook hele wedstrijden niet, maar had dan met bijv. een vrije trap weer even een subliem moment. Bij Sydney zou je heel het spel aan hem aan moeten passen, wil hij optimaal renderen. Wellicht dat een andere club dat wel gaat doen. Desalniettemin staat het buiten kijf dat hij natuurlijk een enorm rendement heeft gehad voor het aantal speelminuten die hij heeft gehad, dus dat er voldoende potentie in deze jongen zit lijkt me duidelijk. Wat dat betreft zeker zonde dat hij zo gratis de deur uit mag wandelen.

-61    
Rik

Wanneer laten we nu eens eindelijk DE KRACHT VAN DE SUPPORTERS zien?

Kijken we toe bij de afbraak van ons mooie NAC?

Dacht het niet!!

50    
Molenschot Loco

den klaagmuur....ik had als ik trainer was van NAC Bilate en Van hooijdonk...BEIDE opgesteld!!! tot het een fantastisch duo zou kunnen vormen!!!

48    
Bekerkampioen

Waarom moet alles via de media bij v Hooijdonk ? Hij heeft een keus gemaakt dat is zijn goed recht . Maar alles komt altijd weer via de stem nog drie keer terug . Soms kun je beter niets zeggen en verder gaan en je ongelijk laten zien .

26    
BATI

Junior zet de lijn van senior door. Overal weg met gezeik en met vingers wijzen naar de halve organisatie.

Jammer....

Steijn heeft dit natuurlijk totaal verkeerd aangepakt maar Sydney moet zich ook niet gedragen als een halve Messi om als 19 jarige maar van alles te eisen. Hij was aardig op weg maar was er nog lang niet natuurlijk.

12    
Roan

Laten de sponsoren het toe dat Manders en Steijn ons clubke de vetnieling in helpen?

49    
SjorsNac

Terecht dat hij voor zijn toekomst kiest, deze trainer is het niet voor hem. Hoop echt voor hem dat het goed uitpakt, mijn advies zou wel zijn om zn vader te vragen meer op de achtergrond te treden, dat gestook en gedoe helpt zijn carrière niet.

Btw luister met plezier naar de gegenpressing podcast maar echt niet objectief in deze zaak imho.

43    
Kees NAC

De trainer zag het niet in hem zitten. Dat is toch gewoon zijn goed recht. Net zo'n goed recht dat Sydney het niet in de trainer ziet zitten! Jammer dat het zo is gelopen. Ook jammer is dat ik op de een of andere manier al wist dat er nog wat olie op het vuur gegooid zou worden. Het is dan ook beter om afscheid van elkaar te nemen.

65    
@steijnout1

Of dat Sydney nu wel of niet goed genoeg is lijkt me een terechte vraag. Ook dat Steijn met een ander type spits wilde voetballen kon ik me ook nog voorstellen (niet begrijpen maar wel voorstellen). Echter het grootste pijnpunt en waarom we zo snel mogelijk van deze Hagenezen af moeten zit hem in het volgende:

,,In december is er veel gebeurd. Net als in augustus. In de winterstop vroeg hij of ik bij NAC zou blijven. Sindsdien heb ik nul keer met hem gesproken. Ik kwam in een acceptatiefase. Liet alles langs me heen glijden. Ik was er klaar mee. ‘Train hard, houd je mond en verder zoeken ze het maar uit.’ Dat is wat ik dacht. Met al mijn teamgenoten heb ik een goede band. Ik ben een open en sociale jongen. Iedereen die me kent, weet ik dat geen ruziemaker ben. De trainer zag het niet in mij zitten. Wat kan je dan nog doen?”
Ik hoef niet alles te spelen en ik zal nooit een basis¬plaats eisen. Maar een klein beetje meer vertrouwen, was fijn geweest
Van Hooijdonk
Een andere keuze dan weggaan, zegt hij niet te hebben. ,,De trainer heeft in de media vaak gezegd: ‘Sydney heeft genoeg verbeterpunten.’ Daar ben ik het mee eens. Vanuit NAC kreeg ik echter nauwelijks hulpmiddelen aangereikt om beter te worden. Als je niet speelde, moest je veel dingen zelf doen. Deed je dat niet, raakte je nog verder achterop. Voor de reserves werd niks extra’s gedaan. Geloof me, dat gevoel leeft niet alleen bij mij maar bij veel jonge spelers. Buiten de club om probeer ik altijd extra te trainen.”


En dan bedoel ik.... er is op geen enkele wijze aan de slag gegaan met de spelers 14-28 om ze beter te maken. Als de basis op vrijdag wedstrijd speelt kan desnoods de assistant trainer toch met de reserves op zaterdag, zondag en maandag keihard aan de slag om ze beter te maken. Nee de jongens kregen vrijaf en zoek het maar uit... Het is dieptriest dat je als fullprof op zoek moet naar een personal trainer omdat je op de club (die je salaris betaald) gewoon niet getraind wordt....

49    
Arie

Mensen die nog steeds niet voor Sydney in de bres springen gaan echt mn voorstellingsvermogen te boven.
Hij heeft met veel invalbeurten, geen vaste penalty en vrijetrappennemer, bijna 1 op 1 gelopen afgelopen seizoen.
Wat is er nog meer nodig om een jongen van de club te verdedigen tegen de charlatans uit Den Haag en een RvC en aandeelhoudersclub die apathisch toekijken?

25    
rinus

ben nu 60 jaar supporter van nacbreda en dus al veel meegemaakt...maar nu stop ik ermee ik wil niet meemaken hoe slecht het gaat....steyn en manders zijn nog slechter dan alle vorige die aan de macht zijn geweest.....troosteloos

22    
Oscar

Wat is het toch een ENORME BENDE bij ons NAC!

Manders maakt er een flinke PUINHOOP van!

Graag ingrijpen heren aandeelhouders!

36    
henk

Duidelijk verhaal dat veel vermoedens bevestigd die er al lang waren. Het is bijzonder schadelijk voor de lange termijn dat jonge spelers geen aandacht krijgen. Het signaal dat Steijn niet communiceert met spelers (buiten de eerste elf) kwam al eerder en zien we hier ook weer terug. Een conditietrainer is weggegooid geld op dit niveau hoort dat gewoon bij het pakketje van de trainer. Het is geen rocket science. Dat geld kan beter besteed worden. Dat er nog steeds types zijn die volgzaam achter passanten Manders en Steijn aanlopen is bijzonder maar niet verrassend.

5    
Sprečo

Blanco etaleert maar weer eens een bevooroordeelde stukjesschrijver te zijn.
Nog even de arm iets dieper bij de Fam V H erin en nog een extra zaag beweging aan de stoel van Steijn en Manders.

SvH aflopend contract , Mounir aflopend contract, bedankt jongens voor bewezen diensten , succes verder en daarmee basta !

Wij gaan over tot de orde van de dag en dat is een selectie samenstellen die kan promoveren.

Niet meer , niet minder.
Blanco , die quasi poëtische rijmelarij bulkend van metaforen over NAC ben ik een beetje beu.
Net als die overdreven loftuitingen over een gemankeerde spits met een bovengemiddelde trap.

11    
Dos

Sydney heeft zoveel potentie, ongelooflijk dat er zo met hem wordt omgesprongen.
Als er ook aar 2% waar is van wat hij zegt dan is dat al te schandalig voor woorden, eerlijk gezegd geloof ik zijn verhaal volledig.
Ben het ook eens met de stelling dat als hij meer minuten had gekregen dat dit was vertaald in doelpunten en dus promotie.
Zonde, ik wens hem alle goeds en een mooie ontwikkeling als speler en hopelijk zien we hem alsnog een keer terug, want ik ben ervan overtuigd dat hij de doelpunten elders ook laat zien bij de juiste speelwijze.

17    
Tienus Cornelis

Inderdaad, Mounir weg Sydney weg……niet leuk helaas maar het is niet anders en we moeten door!
Vooruit kijken en en niet achterom
Hup NAC

57    
naxioma

Bij welke club en onder welke trainer heeft een 21-jarige clubtopscorer uit eigen kweek geen basisplaats? Bij welke club en onder welke trainer krijgt de eigen jeugd geen kans en vindt kapitaalvernietiging plaats? Bij welke club en onder welke trainer wordt verdedigend afbraakvoetbal gespeeld, dit zeer tegen het DNA van de club in? Bij welke club en onder welke trainer komt de selectie conditioneel zwaar te kort? Bij welke club en welke trainer wordt de speelstijl aangepast aan de wensen van de conditioneel tekort komende 30’ers? Bij welke club en onder welke trainer worden keuzes gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur en vetes in plaats van op kwaliteit? Bij welke club en onder welke trainer zijn het veldspel en de spelers eerder slechter dan beter geworden? Bij welke club en onder welke AD en trainer vertrekken de spelers met de meeste goals en assists transfervrij? Bij welke club en onder welke AD wordt het waardevolle samenwerkingsverband met Manchester City om zeep geholpen? Bij welke club en onder welke AD worden cruciale voetbalbeslissingen genomen zonder involvering van de TD? Bij welke club en onder welke AD krijgt de trainer die duidelijk niet bij de club past een 3-jarig contract? Bij welke club kunnen een AD en trainer die zoveel schade aanrichten vooralsnog in positie blijven? Manders en Steijn leveren een wanprestatie en maken de club kapot. Zij passen niet bij NAC en dienen zsm vervangen te worden.

10    
San Marco

Kijk, weer een bericht over Sydney. Never ending story.

Nou nooit eens een mooi bericht over Olij?

27    
BijnaWeekend!

Het ergste vind ik nog dat het een structureel probleem lijkt te zijn waar weinig omgekeken wordt naar jeugdspelers en/of reserves. Dit is echt een heel verkeerd signaal naar toekomstige talenten toe!
Ook de reserves en jeugdspelers moeten hard (op)getraind worden om beter te worden!

-2    
Anton

Het heeft twee kanten: Sydney maakt echt z'n doelpuntjes wel dus die zijn altijd welkom, en Sydney lijkt me echt een goeie gast maar alleen het drama wat er altijd omheen hangt...

Matthijs & Maurice, tja ik denk dat veel mensen die eigenwijze galbakken wel weg willen hebben (en de rest van die haagse kliek ook), maar ik denk dat daar een enorm groot prijskaartje aan hangt om die te ontslaan, geld wat er niet is, vermoed ik zo. Als ze zoiets willen doen, is er denk ik haast geen geld over voor een nieuwe selectie, en dan krijg je een mix van jonge spelers en wat transfervrije spelers en een hoop huurlingen voor een appel en een ei en dan begin je helemaal opnieuw te bouwen, en dan zal het even duren voor je terug bent in de Ere...

Mijn voorkeur zou dan zijn, lekker opnieuw gaan bouwen, met mensen die echt voor NAC door het vuur willen gaan, maak NAC weer NAC!

16    
Chris W.M.

@San Marco

Dat komt vanzelf zodra hij een nieuwe club heeft.

-4    
Johnny1912

Dit is heel duidelijk gevoed door zn vader, is die interview stiekem niet samen geweest??

Wat een circus, de club maakt gisteren een heel afscheidsfilmpje voor je. Supporters zijn dankbaar, ga dan een dag later geen olie op het vuur gooien en hou je bek. Doe zo een interview over een halfjaar of over een jaar. Ben benieuwd als hij ergens anders op de bank beland hij nog steeds zulke praatjes heeft. Of ligt het dan weer aan iedereen behalve jezelf?

Hopelijk is dit het laatste bericht hier over want ik ben kotsziek van deze poppenkast. Blij dat we van papa Pierre af zijn. Wat is deze man afgezakt zeg. Clowns poppetjes reageren, de reactie daarop van heel Nederland die neutraal in deze situatie staat en er niks van afweet dat Pierre zelf een grote clown is. Zegt genoeg over zijn status buiten Breda.

25    
Bart

Het is te schofterig voor woorden.
Tot op heden heeft Manders de paniek alleen nog maar groter gemaakt en nu definitief gecreëerd dat er voor hem en Steijn geen enkel draagvlak meer is.
Het is een potentaat.
Dat de aandeelhouders een stel slapers van de bovenste plank zijn moge duidelijk zijn, de toezichthouders zijn zo nodig nog grotere snurkers, hoe kan je dit laten gebeuren?
Als je het leest en hoort dan geloof je je eigen oren en ogen niet, de buitenwereld ( lees concurrentie ) snapt er al helemaal niets van en lachen zich kapot om het amateurisme bij NAC.
Snapt nu niemand dat er geen enkel draagvlak meer voor Steijn is en hij met pek en veren het stadion alsnog gaat verlaten over enkele maanden.
Zouden die mensen nu totaal niet zelfkritisch zijn?
Zou het misplaatste ego zo hoog zijn dat ze elke realiteit uit het oog verliezen?
Wat hebben die lui er allemaal voor over om hun gelijk te halen , een gelijk dat ze nooit zullen krijgen omdat hun handelswijze en werkwijze de club ten gronde zal richten.
Hoe hautain ben je en hoeveel zelfoverschatting heb je dat je ergens werkzaam wilt blijven waar je niet gewenst bent.
We zitten in een situatie dat ook eventuele nieuwe spelers niet onder Steijn willen voetballen want zijn reputatie is hem ver vooruit gesneld.
Inderdaad Lokhoff blijkt dus niets te zeggen te hebben en moet naar de pijpen van Manders dansen , ik snap totaal niet dat hij dit over zijn kant laat gaan en zich zo als een klein kind voor schut laat zetten.
Vernederd tot op het bot net zoals ze bij Sydney en Azagari hebben gedaan, ik vind het prijzenswaardig dat Sydney zolang zijn mond heeft kunnen houden.
Kortom wij zitten met een charlatan opgescheept die niets met jeugd heeft, niet samenwerkt, waardoor ook in de onderbouw mensen weglopen .
Kortom een man die een heel slecht karakter heeft en nog wat kwalijke dingen in zich heeft die absoluut niet bij een trainer van een bvo en bij een fatsoenlijk mens horen.
Als dit een voorbeeldfunctie voor de jeugd zou moeten zijn dan staat de toekomst van het voetbal en NAC met name er slecht op.
Ik zou willen zeggen, Maurice donder op en neem je Haagse vrienden mee!

2    
Cool hand

Steijn ziet Sydney dagelijks trainen (of iig 3/4 per week) en denkt, het is niet mogelijk dat zo een beperkte speler bij mij in de spits staat. Helaas voor Steijn scoort Sydney best vaak. Daarom koos Steijn uiteindelijk voor Immers in de spits. Hij kon niet de veel minder scorende Bilate opstellen ipv v. Hooijdonk. De soap zal voortduren als Steijn deze of volgende week niet meer voor NAC werkzaam is.

9    
Heksenketel

Wat mij betreft is dit geen olie op het vuur gooien. Dit interview is logisch. Nu weten we hoe het zit en hoeven we (en De Stem) niet meer te gaan vissen en gissen. Dikke streep onder de soap Van Hooijdonk. Even serieus: De Stem is gewoon een regiokrantje.

-15    
Marti

Rinus : ik zal de club als supporter volgend seizoen ook gaan verlaten , had het dit komend seizoen al willen stoppen, maar had stille hoop dat het beter zou gaan ,maar helaas met deze AD en deze trainer gaat NAC. Totaal ten onder , het is wachten Op geen licentie meer krijgen de knvb !

6    
Buddy Geeren Noord

Benieuwd welke club in de rij staat.

19    
ArnoldUno Breda

Al zou een kwart van dit verhaal waar zijn, dan nog vind ik het enorm pijnlijk om te zien hoe er binnen het 1e wordt omgegaan met jeugdspelers. En ik snap maar al te goed dat z.s.m. promoveren de eerste prioriteit heeft. Maar het een hoeft het anders niet uit te sluiten. Volgens mij kun je promoveren als belangrijkste doel hebben én tegelijkertijd werken aan lange termijn doelstellingen. Als je daar maar slim mee omgaat. En de slimmigheid zit het vooral in:

1. Perspectief bieden (Dat wil niet zeggen basisplaats toezeggen)
2. Het maximale uit trainingen halen
3. Communiceren en jezelf "menselijk" opstellen

Dat zijn 3 punten die volgens mij helemaal niet in de weg staan als je snel wilt promoveren. Het gaat namelijk helemaal niet ten kosten van iets anders. Het vraagt alleen een extra inspanning van de trainer en organisatie. In feite heb je 2 doelstellingen naast elkaar lopen die eerder complementair aan elkaar zijn dan conflicterend.

Waarom is er nooit voor deze middenweg gekozen? Heel simpel: Tijdens de voorbereiding werd er heel duidelijk gesproken over een meerjarenplan waarin promoveren binnen 3 jaar de doelstelling was. Maar na wat gewonnen oefenpotjes en vliegende start van de competitie werd er in alle euforie ineens geroepen dat er binnen 1 jaar gepromoveerd moest worden. En dat was niet alleen in woord maar ook in daden. Binnen no-time werd er een heel blik aan ervaren spelers opengetrokken. Van dat meerjarenplan was in één klap niets meer over. Dat had het cruciale moment moeten zijn dat de RvC wakker had moeten worden. Zowel op technisch vlak (jeugd wordt verdrongen) als financieel (van Hecken miljoenen vlogen er doorheen).

12    
Baosje

Heeft NAC het ik vertrek-filmpje van Steijn al online gezet?

9    
guuske

Ben benieuwd welk vriendje Manders nu weer naar voren schuift om in de media te vertellen hoe goed, Manders en Steijn wel niet zijn...
De feiten liegen er niet om. Steijn heeft afgelopen seizoen op te veel punten gefaald! En Manders lult overal om heen om zich zelf en zn maatje goed te praten. Doorpakken NU! nu is de tijd om trainer of als AD zelf op te stappen. 3 x verliezen in het nieuwe seizoen met anti voetbal en het is ook klaar!

6    
Cees-2

Van dit structurele gezever, zowel van pappa Van Hooijdonk, als zoon zijn we hopelijk “ook”af. Onruststokers met een gouden griffel, ook natrappers zo lezen we nu. Hopelijk vinden “zij” hun stek in bijv. Madagaskar. Verder kan men zich bij Bn DeStem, die zich al tijden (vies spelletje) voor dit soort praktijken eens gaan richten op objectieve berichtgeving aangaande NAC, en stoppen met dit onder de gordel-nieuws. Voor een speler die “het sop in de kool niet waard is”. NAC onwaardig. Hun hypocriete media-kruiwagentjes in Breda en omstreken kunnen in de schuur, elders echter uit de schuur. Veel sterkte voor hun nieuwe werkgever.

2    
Beest

@ Rinus en Marti

Houdoe eey!! Er zijn genoeg mensen die jullie plekje graag overnemen

14    
Baosje

@Beest


Er is aankomend seizoen en de seizoenen daarna plenty of plek in het stadion 😉

Steijn & co hebben nou niet echt aan klantenbinding gedaan afgelopen seizoen

9    
NAC4ever

Volgens mij zou de kop "Er is teveel gebeurd door mijn vader" ook goed passen

8    
Bredafun

Steijn vind dus dat Sidney niet voldoet. We draaien t balletje effe om.
Beste Steijn, wat heb jij van NAC gemaakt, en wat heb jij gepresteerd afgelopen jaar?
Inderdaad, je heb nog niets gepresteerd koekert!
Je stuurt mensen weg, ‘t wordt tijd dat jij je koffers pakt kerel.
Jij past totaal niet in t beeld van deze Brabantse club.
En dat zal je nooit worden ook.
DAG STEIJN!

24    
PatjeR

Voor mij gaat het niet (alleen) om Sydney.

Ik schrik van het beeld wat hier ontstaat.

- Steijn en Manders 2 handen op één buik
- Manders op de stoel van de TD
- Teveel voorkeur oudere spelers
- Geen zelfkritiek
- Laffe spelopvatting, door supporters uitgekotst
- Slappe trainingen, te weinig trainingen/conditie
- Geen begeleiding of doorontwikkeling jeugd
- Niemand wordt echt beter gemaakt.
- Steijn als TD geen succes, winterstop spelers voegden niets toe

Het lijkt een soort machtsspel waarbij beide heren te weinig zelfreflectie hebben en weigeren te kijken naar wat in Breda belangrijk wordt gevonden. Als je bovenstaande punten iets beter had op gepakt was dit HET jaar van promotie geweest. En zowel Mounir als Syndney hadden ons een half miljoen kunnen en moeten opleveren. Echt kansloos dit.

21    
Gilze

We kunnen wel blijven zeiken dat het qua trainers en spelers een hoop gezeik is. Dat is het al jaren en hoor je nergens zoveel als bij ons, misschien moet je het dan eens niet zoeken in de trainer of directeur maar bij de aandeelhouders die het blijkbaar geen fluit interesseert wie er zit als diegene maar een leuke CV/babbel of uitstraling heeft.

Dus: Stoppen met die vriendjespolitiek en mensen met verstand van zaken op de juiste plaats graag!

9    
Maarten

Ik ben pislink op die klootzakken uit Den haag. Fiikker donderstraal op stelletje nutteloze passanten.

8    
Nonkel Frans


Er was toch een evaluatiegesprek gepland tussen TD en Trainer? Dit heeft nog niet plaatsgevonden.
Graag had ik gewacht op de samenvatting verbeterpunten en afspraken zoals beleid op instroming eigen jeugd; begeleiding reserves etcetera.

Pas daarna had Manders de krant te woord kunnen staan en zijn steun aan de afspraken tussen Lokhoff en Steijn kunnen geven.

Of Sydney had moeten wachten op dit evaluatiegesprek alvorens zijn beslissing te nemen? Wat mij betreft wel. Mogelijk had Ton hier kunnen sturen.
Nee Sydney mag niet verwachten dat Ton Steyn de deur wijst - maar met heldere afspraken en doelen is te leven en had Sydney - zijn eerdere kwetsuren inslikkend - verder gekund. Zeker in een vol stadion. Bij succes is de ellende immers snel vergeten en vergeven.

Sydney is jong en heeft geen geduld om op de volwassen aanpak van een nieuwe leidinggevende TD te wachten.

Ondertussen zijn vele supporters boos en verdrietig om Sydneys vertrek. Laat deze frustratie - die nog lang zal na ijlen - een vette wake up call zijn voor de zogenaamde " beleidsmakers". Zeker voor de Hagenezen die theoretisch en technisch hun centen staan te verdienen bij deze " prachtige club" maar er ondertussen geen bal van snappen. Als eerste en tenminste: hoe, wat en wanneer je communiceert is een vaardigheid die je van een directeur BVO mag verwachten.
Erg met jezelf bezig zijn en effect van je lompe Bokito gedrag niet begrijpen betekent dat deze club je geen reet interesseert. Ego centrische passanten. Wat een aanfluiting.

Ton zal harde afspraken over communicatie intern en extern moeten eisen, anders is dit niet werkbaar voor hem noch houdbaar voor ons als supporters.

En Sydney jongen: zorg dat je eredivisie waardig wordt en blijft en kom dan over 3 jaar aub terug.
De rekening sturen we tzt dan gewoon naar Manders of Steijn te Ibiza - wij supporters en dus de club hebben immers nog een hoop geld tegoed van die gasten. Goud geld !!!

Hup NAC!

18    
nac.be

Sydney omschrijft precies het gevoel wat veel mensen op deze site het gehele jaar al hebben, inclusief mezelf.

Belachelijk hoe er met dit talent omgegaan is. Dit is echt diep diep triest...

17    
Dun Diëe

Het is vooral op emotioneel vlak erg jammer dat Sydney weggaat. Lokale jongen, en jongen van de club. Maar heel nuchter gezien: zo gaan die dingen. Als de trainer geen vertrouwen in je heeft en je bent 21 dan moet je je heil ergens anders zoeken.

Waarbij me wel heel erg zorgen om maak is de blijkbaar lage trainingsintensiteit, gebrek aan communicatie en geen extra trainingsprogrammas om de reserves en dan vooral de eigen jeugd beter te maken. Die laat Steijn blijkbaar letterlijk in hun eigen sop gaarkoken. Lekker een beetje licht trainen met de oude garde schijnt voldoende te zijn. Dat hij daarin niet wordt gecorrigeerd door iemand van bovenaf, al is het een Ton, een Manders of een RvC lid dat hem ter verantwoording roept maakt mij geen biet uit. Maar dit móet komend seizoen veranderen. Of Steijn nou blijft of niet. Zelfs een complete leek snapt dat dit kapitaalvernietiging is, daar hoef je geen afgestudeerd voetbaltrainer voor te zijn.

15    
D’n directeur

Hoe meer ik van zulke stukken lees, hoor (podcasts), hoe meer mn bloed gaat koken. Ik vrees het ergste dat het komend jaar weer helemaal 3x niks gaat worden zo. Lokhoff gaat of zelf opstappen of hij kan wanneer Steijn en Manders weggaan het puin gaan ruimen. Beide kut. Ontslaan heeft niet vaak zin, kost ged, etc etc, maar dit kan zo toch niet verder gaan mannen. We worden de afgrond in gebeukt door die 2 luchtfietsers. RvC, aandeelhouders hoor je ook geen drol van. Je zou net zo goed een stel supporters daar kunnen neerzetten en dan zal het nog beter gaan ook. Laten we alstemblieft snel in actie komen met zn allen.

-4    
Oosterhout

Zit veel meer achter dan dat wij weten ,
Laatst zag je zijn vader ook reageren op Instagram , is alleen met ze eigen bezig .

-16    
De baviaan

Sidney ga weg als je weg wil en hou verder je smoel als je zoveel clubliefde hebt..

Niet chique dit en waarom andere mensen beschadigen. Dat heeft geen enkele zin.

Ik vermoed dat je gebluft hebt en je gecalled bent door het management in de winterstop.

Nu niet huilie huilie doen..

Veel succes bij je nieuwe club en bewijs het ongelijk van NAC..

34    
MickJ

Heeft Johan Derksen toch WEER gelijk met zijn
opmerking bij de aanstelling van Heer Manders
bij Nac.
Deze gaat er WEER een puinzooi van maken
is overal MISLUKT en Nac trapt erin.

-7    
Mark my words

Sydney tekent bij Heerenveen en wordt een jaar uitgeleend aan Almere.
Sydney schiet Almere naar de Ere.

Mijn ergste nachtmerrie......

28    
Matc

Komt er ook nog goed nieuws of moet ik tot augustus alleen maar negativiteit aanhoren?

6    
Martinus

Ik vind dit natrappen ook niet nodig en eigenlijk wel tekenend voor de situatie. Als je ook ziet hoe z'n vader reageerde op sociale media. Ik kan me dan toch niet aan de gedachte onttrekken dat het kamp van Hooijdonk intern een stoorzender kan zijn.

-23    
Nacman

De appel valt niet ver van de van hooydonks boom.
Zo vader zo zoon
Altijd de schuld bij een ander
Sidney je bent niet meer dan een hoofdklasse amateur onderkant kkd
NAC is en blijft een stap te hoog voor je.
Trouwens als je zo goed bent was je wel geselecteerd voor jong oranje.
Dan had je een punt nu niet.
Houdoe en bedankt.

-4    
40jaarNAC

Aardje naar zijn vaartje!!!!!!
Nu nog 1 interview van PvH en dan kan het weer rustig worden

14    
Steefl

Wanneer gaan wij de eigenaren eens aanpakken als supporters? ZIJ zijn verantwoordelijk. Al jarenlang doen we ieder jaar een stapje terug.
GVD!

-9    
Pannelap

Zeer onprofessioneel van SvH om de club waar je bent opgegroeid zo hard na te trappen. Dat is voor stemmingmakker Yadran natuurlijk koren op de molen om onrust te trappen..... Erg triest!

Bewijst eens temeer maar weer dat ik er goed aan heb gedaan om mijn abonnement bij BN De Stem op te zeggen!

9    
Wolfmanjack

Manders moet opdonderen. Met zijn voor de beurt praten. Zelfingenomen, zelfingebeeld mannetje.

17    
Nonkel Frans

Over altijd gezijk gesproken?.......Dan heb je Ralf Seuntjes nog niet meegemaakt. Dat wordt een volgend verhaal let maar eens op.

Het rumour rond Sydney werd in mijn beleving vooral gevoed door BNdeStem. Sr en Jr zaten hier echt niet aan het stuur van de berichtgeving.

11    
Jammer

En zo ettert de wond gewoon door. En alle seizoenkaarthouders kijken lijdzaam toe.
Wanneer wordt er een vuist gemaakt tegen deze afbraak. Je kunt telkens een heel forum vol schrijven (waar ik me nu ook schuldig aan maak) dat het niet deugt, maar we krijgen dezelfde behandeling als SvH kreeg. Het wordt volkomen genegeerd op bestuurlijk niveau. Waarom zouden ze ook. We lopen als lemmingen achter elkaar aan naar de kassa om maar weer eens te verlengen.
De hoop die belichaamd wordt door TL is een tevergeefse hoop. Hij heeft geen enkele bevoegdheid en is verworden tot stromannetje van de Haagse heerschappij.
Ik snap dat SvH praat vanuit rancune maar dat het trainingsklimaat en de coaching niet optimaal is, is een understatement.
Om positief te eindigen: Waarschijnlijk worden het komende seizoen de wedstrijden met publiek gespeeld. Dan kunnen we niet meer genegeerd worden. Zoiets als met pek en veren.


24    
henk

Dit is natuurlijk geen natrappen of beschadigen. Hij vertelt over zijn gevoel en benoemd de feiten dat er te weinig wordt getraind, er te weinig wordt gecommuniceerd en dat er geen aandacht is voor jonge spelers. Vervelende boodschappen maar wel de ongemakkelijke waarheid. Hulde dat hij hier transparant over durft te zijn. Het zou schandalig zijn als hij hierover zou zwijgen. En zoals wel vaker wordt de klokkenluider door de volgers van de macht afgebrand.

2    
Ivo

Steijn kan maar 1 systeem spelen, een systeem met 2 spitsen heeft nooit een kans gekregen, terwijl Bilate en Sydney elkaar goed aanvullen en onze vleugelspelers een seizoen lang amper renderen.

Nu krijgen we Seuntjens erbij en begint het gezeur opnieuw, want Steijn chagrijn stelt maar 1 spits op. En dus gaat Bilate naar de bank.

11    
NAC!!!

Tja, het is erg.

Eigen jeugdproduct. Er is nog werk aan maar had hem gehouden met nieuw contract. (En was er een andere trainer) hij maakte er minstens 20. Voetballend niet goed genoeg, maar aan te werken.

Een product dat NAC, veel geld had kunnen opleveren en nu niets. Let op bij de nieuwe club gaat hij slagen.

Het is een bende bij ons NAC (nog maar eens)

Een nieuwe eigenaar met verstand van een club te leiden zou een verademing zijn.

33    
Eekhoorn

Maurice Steijn is de 13de trainer van NAC in 10 jaar tijd en dat zegt eigenlijk alles. Dan kun je wel weer deze trainer en directeur de schuld geven maar het probleem zit veel en veel dieper. Een vicieuze cirkel heet dat.

-9    
scheppioni

De v Hooijdonks hebben volkomen gelijk !!
Ook een schande hoe men nu hier met Pi-air omgaat !!!
Pi-air en Sydney zijn echte NaCCer's maar worden in deze eeuw telkens genaaid door mensen die ver van clubmensen zijn !!
Eerst die zoutzak van lok en nu die zak hooi van steijn ! Triest, zeer triest !!!

9    
Karel

Wat is het een grandioze klerezooi bij ons NAC!

Steijn en Manders deugen voor geen cent! Opzouten a.u.b.!

11    
Chris W.M.

Had toch gehoopt dat Steijn alweer terug in NL zou zijn, het evaluatiegesprek geweest was en we verder konden met het samenstellen van de selectie. Met of zonder Steijn.

Maar helaas zie ik bij zoonlief op zijn Instagram dat papa lekker aan het bootje varen is rond Ibiza op het moment....

Prima joh! We wachten wel met handelen tot de trainer een keer besluit dat hij uitgerust is.

-7    
Beest

@chris

Iedereen heeft recht op 3 weken vakantie. Ook jij toch?

0    
Bundy Geeren Noord

Interesse is er gelukkig genoeg." aldus Sydney.

Wie dan???

-2    
Ivo

@Chris WM

Ik weet niet wat gebruikelijk is. 3 weken vakantie is niet raar. Het is het enige moment in het jaar dat het kan. Het was wel handiger geweest als hij een week later was vertrokken om eerst het seizoen te evalueren en zaken in gang te zetten voor het nieuwe seizoen.

Nu lijkt het alsof alles stil staat omdat de trainer nog weg is. Dat kan natuurlijk niet. En zal ook wel niet zo zijn.

9    
Ouwe Spionkop

Voor Manders zijn wij makke schapen. De trouwe achterban, goed om de kas te vullen.
Verder hebben Manders en Steijn compleet het schijt aan de supporters die alles toch wel voor zoete koek slikken.
Lekker makkelijk toch.

-6    
Sprečo

@CwM
Ik dacht dat jij altijd de nuance predikte. En ons voorziet van mooie nieuwtjes op transfer gebied. Dat deed je goed. Je was echt lezenswaardig en betrouwbaar.
Maar onze Chris verlaagt zich tot Blancoiaanse uitingen.

Mag Lokkie ook nog op vakantie Chris , Annie v H. Ben van B?

10    
Kipiani

Dit gaat alle proporties te buiten.
Is dit wel wanbeleid ?
Wat als Sidney bij een mogelijke contractverlenging buiten het salaris en andere eisen nu eens 10.000 euro per goal gevraagd heeft. En 150.000 zeker, als een soort opstel garantie door Steijn.
En 20.000 euro per goal in de ere divisie bovenop salaris aanpassing en overige eisen over transfersommen etc.
Weten wij veel.
Niets is wat het lijkt te zijn. Zeker niet bij NAC.
Leuk en prettig is het allemaal niet. Om te janken natuurlijk.

Onbegrijpelijk dat BN de Stem, die kennelijk de grote mijnheer op dit onderwerp NAC wil zijn, de grote drie niet aan tafel krijgt met de kern vraag waar ze nu echt naar toe willen met NAC en met hun muntjes. Een beetje een krant of journalist krijgt dit uiteindelijk altijd voor elkaar. Anders lees maar eens iets van bijvoorbeeld Joost de Vries.
Daar zit de crux en nergens anders. Bij de top van NAC, van Aalst en zijn twee partners in NAC.
Al het overige is oud nieuws, voetbal gezeik en Bredaas gestook.
Overal lopen spelers transfervrij gratis de deur uit, overal.
Is het dan overal wanbeleid ? Of zijn het de gevolgen van het Bosman arrest en sluwe, meedogenloze zaakwaarnemers ?

15    
Chris W.M.

@Beest

Appels en peren. Je weet zelf ook wel dat Lokhoff niet verder kan zonder dat dat evaluatie gesprek heeft plaatsgevonden. In het belang van NAC was Steijn even op en neer gevlogen, hadden ze dat gesprek gehad en knopen doorgehakt. Daarna had hij weer verder kunnen gaan met zijn vakantie. Maar het belang van NAC kent Maurice niet. Wel zijn eigen belang. En op dit moment is zijn vakantie belangrijker dan een gesprek met zijn leidinggevende.

-3    
Die ne gast

Als Steijn eruit vliegt en er een Lokhoff-gezinde trainer aangesteld wordt, zou Sydney dan wel blijven?
Geloof ik eigenlijk niets van...
Dit is een onnodige trap na. Verder wens ik Sydney alle succes van de wereld toe en hoop oprecht dat hij ver komt in zijn carrière.

4    
normaal

Wat een slangenkuil! En 9202 supporters houden dit mee in stand. Na zoveel jaren gezeik moet het wel een keer afgelopen zijn. Dit is niet normaal.
#ikdoeevennietmeermee

16    
Chris W.M.

@Ivo

Is zeker niet raar. Maar Steijn is boos geworden op Lokhoff, dat Lokhoff hem niet publiekelijk in bescherming neemt en het vertrouwen in hem uitspreekt. Dat Lokhoff eerst een evaluatie wil doen. Daaruit kan ook Maurice concluderen dat het geen zekerheid is dat hij na zijn vakantie nog voor de groep staat. Het zal wel aan mij liggen, maar ik zou dan heel snel willen weten waar ik aan toe ben. Dat ik niet na 3 weken vakantie terug kom en 2 dagen later weer op vakantie kan.

Tot het moment dat zeker is welke trainer voor de groep staat zullen weinig spelers zin hebben te tekenen. Dus hoe langer dat gesprek uitgesteld wordt, hoe langer het duurt voor we verder kunnen en hoe groter de kans dat spelers die Lokhoff heel graag wil hebben ons door de vingers glippen.

11    
Ouwe Spionkop

@Beestje
Jazeker heet iedereen recht op vakantie. Maar als je weet dat de hele club op je zit te wachten tot dat evaluatiegesprek heeft plaatsgevonden onder 4 ogen dan wacht je 1 dagje met op vakantie gaan.
Nu kan er helemaal niks en ligt de boel stil.
Steijn denkt totaal niet aan de club, alleen aan zn eigen 'welverdiende' vakantie.
Het is trouwens al 4 weken als je die schandalige eerdere week op Ibiza meetelt.

17    
Ivo

@Chris WM

We doen een heleboel aannames, je kan tegenwoordig ook videobellen, chatten, er zal heus wel contact zijn.

Wat ik wel vreemd vind is dat de trainer de dag na de laatste wedstrijd meteen vertrekt. Had een paar dagen langer gebleven om dingen door te spreken. Dan is er daarna nog tijd zat voor vakantie.

Net zoals de eerdere Ibiza-reis: vooral slecht/onhandig gemanaged.

4    
Ron n

Het enigste wat belangrijk is dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen binnen deze drie heren! Echter lijkt het erop dat TL hierin het onderspit gaat lopen, omdat MM en MS samen al steeds allesbepalend zijn geweest!
Als we nac willen redden zal er nu toch echt een duidelijk signaal van TL naar de RvC en de grote drie moeten gaan, dat dit een niet werkbare situatie wordt! En als de RvC en grote drie ook naar de algehele publieke mening van de supporters luisteren is er maar een juiste oplossing! Nl. De trainer of AD eruit, zodat de enigste met de juiste kennisen het nac hart de club kan opbouwen naar waar het hoort!
Dit zou uiteindelijk een winsituatie voor de RvC en de grootte 3 zijn! Want dit is de publieke opinie!

4    
De generaal

Steeds weer dat gezeur van een toch zeer middelmatige voetballer

-1    
Pik

TL is al naar Ibiza gevlogen voor een gesprek met MS

9    
Janus

Ik ben bang dat er geen enkel draagvlak is voor Maurice Steijn. Puur kijkend naar alle reacties op dit medium, twitter, facebook etc is het gewoon duidelijk dat niemand die man nog serieus neemt. Heeft zichzelf door zijn eigenwijsheid afgelopen seizoen zwaar in de vingers gesneden.
Manders mag van mij blijven, ik vind hem naar sponsoren toe en in de open communicatie naar supporters een prima AD. Ik denk dat als we een trainer aanschaffen die geen vriendje van Manders is, hij zijn werk ook beter en rustiger kan doen. Hij is nu vooral de puinhoop die MS maakt aan het opruimen en goed praten. Wat ik snap als vriendje van.... Maar dat is voor zijn eigen reputatie niet goed.

Ik ben altijd strontziek van de kritische houding van de NAC supporter, 3x slecht spelen en de trainer moet er al weer uit. Maar ik sta voor het eerst in jaren weer eens achter het ontslag van een trainer. Tonneke: ingrijpen voordat het te laat is!!

18    
Oldie

@Pik heeft gelijk
Op verzoek c.q. aandrang van Steijn zijn Manders en Lokhoff vorige week naar Ibiza gereisd.
Aldaar heeft inmiddels de evaluatie plaats gevonden. Blijkbaar heeft dit niets opgeleverd, want daags na het overleg heeft Manders een interview gegeven aan BNde Stem, waarin hij stelt dat "Nac blij moet zijn met Steijn als trainer". Of Lokhoff het hiermee eens is, blijft vooralsnog onduidelijk. Wel wordt zo langzamerhand duidelijk dat Lokhoff gemangeld dreigt te worden tussen Manders en Steijn. Een (ongewild) vertrek van Lokhoff, moet dan ook niet uitgesloten worden. Hoogste tijd dat de RVC gaat ingrijpen !

13    
Bo

IK HEB HELEMAAL GEEN VERTROUWEN IN HET NIEUWE SEIZOEN!!!

11    
Baosje

@Bo

sterker nog ... ik heb helemaal geen enkele zin in het nieuwe seizoen

een seizoen waarin je door zeker 7 clubs voorbij gestreefd gaat worden..

met VVV , ADO, Emmen , Graafschap , Volendam , Almere heb je al 6 teams ...die NU wel doorpakken en hun selecties op alle fronten aan het versterken zijn !!

en wij in Breda ... we vinden het allemaal wel gescheten en laten de hele flikkerse bende zo in elkaar storten !

je mag hopen op een NEC scenario in een evt play-offs , want de eerste 2 plaatsen kan je gerust op je (bier)buik schrijven


9    
Badeend

Mattijs-zonder-H heeft in het najaar aangegeven "opnieuw" met Sydney van Hooijdonk om de tafel te gaan. Met de intentie hem te houden. Is dat gebeurd?

Steijn heeft willens en wetens Van Hooijdonk in een belangrijke wedstrijd tegen een concurrent (en uiteindelijk een gepromoveerde concurrent) 1 minuut voor tijd laten invallen "omdat zij vonden dat het goed stond". Dan moet je je gewoon laten nakijken, want het "stond absoluut niet goed" in die wedstrijd. 1 minuut voor tijd je topscorer in laten vallen is geen 'foutje' - dat is gewoon kinderachtig kleineergedrag. In een interview daarna, toen Steijn er terecht (!) naar gevraagd werd, liep hij zelfs als een kleuter weg.

En Mattijs-zonder-H bagatelliseert dit, zoals hij alle missers (en het zijn er nogal wat) probeert te bagatelliseren.

Helaas voor ons (de NAC supporters) zijn Mattijs-zonder-H en zijn gevolg vorig jaar aangenomen om nu voor eens en altijd af te rekenen met alle bemoeizuchtige stromingen rond de club. De aandeelhouders hebben bewust gezegd "zo gaan we het doen en de komende 3 jaar zijn dit de 2 mensen die het gaan doen".

Dat er een hoop wrijving en ellende zou komen, nemen zij voor lief. Omdat ze misschien het idee hebben dat ze alleen dan alle verzet kunnen breken en NAC helemaal naar hun hand kunnen zetten en weer op gaan bouwen. Dat laatste is wishful thinking van me, maar zou nog best kunnen kloppen (uiteindelijk zijn ook de aandeelhouders alleen maar gebaat bij een presterend NAC).

Volgens mij had dit op een andere manier gekund en gemoeten, in elk geval met andere mensen. Het is écht de vraag hoe Lokhoff hierin staat, en hoe de komende drie maanden zich ontvouwen. We gaan het zien.

11    
Dutchbird

Als er publiek op de tribunes had gezeten hadden we tijdens thuiswestrijden al lang duidelijk kunnen maken dat Maurice Steijn inmiddels is uitgegroeid tot "persona non grata" in Breda. Als Manders niet snel ingrijpt gaat met hem hetzelfde gebeuren.

De supporters weten de weg naar de clubleiding echt wel te vinden, daar hebben we geen Edelenbos-RvC voor nodig. Laat dat incompetente zootje lekker "the sound of silence" zingen, dan zorgen wij wel voor een luidruchtige ondertiteling. Net zo lang tot Steijn weg is en Lokhoff een trainer kan benoemen die wel promotie en respect kan afdwingen.

13    
Geelzwartwit

Een dik jaar geleden hoorde ik Pierre al zeggen dat Sydney veel aan spelen toe moest komen. Toen zat hij net bij de selectie en was het logisch dat hij nog niet veel speelde. Sydney had toen nog een contract voor 1.5 jaar en het Pierre zei dat de situatie toen logisch was. Naar een andere club zat er niet in ivm contract en Sydney wilde ook niet weg bij NAC en nog niet veel speelminuten krijgen was als jonkie ook logisch. Pierre voegde eraan toe "voor zijn ontwikkeling zou Sydney eigenlijk bij een club als AZ moeten spelen. Dan zou hij bij jong AZ meters kunnen maken. Jong AZ heeft alleen maar de focus op het beter maken van spelers want ze kunnen niet promoveren. Vandaaruit zou Sydney dan stappen kunnen maken zonder onder een vergrootglas te liggen. Bij NAC en in Breda is het gewoon lastig. Sydney wil zo graag maar moet geduld hebben en supporters en media willen hem ook heel graag maar hij zou zich eigenlijk eerst in de luwte 2 jaar moeten kunnen doorontwikkelen.

Dat hoorde ik Pierre 1.5 jaar geleden zeggen. Hele wijze woorden. En zie wat er gebeurd. Sydney kon zich bij NAC niet in de luwte doorontwikkelen mede omdat hij meteen ebgon te scoren. En dat is helemaal niet erg natuurlijk als er dan volle bak op zijn ontwikkeling werd doorgepakt en hem tot kkd topscoorder had gemaakt. Maar nee Steijn kon en wilde niks met Sydney.

Wat pierre als begeleider en vader heeft gedaan is een groot vraagteken zetten bij het negeren van zijn zoon/topscoorder.

Pierre had het net zo simpel als Ton kunnen houden. "als je scoort hoor je te spelen".

Het verhaal dat Sydney persee van Pierre moest spelen is onzin. Pierre Sydney en menig supporter en ook supporters van andere clubs en analisten snappen het gewoon niet dat je je topscoorder links laat liggen, geen vertrouwen geeft en niet als eerste keus ziet.

Een groot verschil hoor tussen:
Hij moet spelen
En
Als topscoorder mag je verwachten serieus genomen te worden

Nooit gedacht dat 2 mensen (AD en Trainer) zoveel invloed bij NAC vanuit een eigen waanwereld kunnen hebben.

Ze maken het ons als supporters wel heel moeilijk om achter Manders en Steijn te blijven staan. Het lijkt wel of ze iedere soap expres doen. Het is gdvmme moeilijk om alle soaps te bedenken dan het normaal te doen.

10    
Snipes

Langzaam aan verdwijnt mijn vertrouwen in de AD en trainer...niet alleen door het besluit van Sidney, maar vooral door de opeenstapeling van incidenten bij elkaar. Manders die zijn hand boven Steijn houdt, Steijn zonder enige vorm van kritische zelfreflectie, onbegrijpelijke aankopen, nog onbegrijpelijkere transfervrije vertrekken, communicatieve blunders. Het wordt tijd dat mensen met een hart voor de club op tafel gaan slaan en bijsturen wat er nog valt bij te sturen. Ben bang dat we nu wederom regelrecht afstevenen op de afgrond...

5    
Chris W.M.

@Oldie

Waar heb je die info vandaan? Want in de Gegenpressing Podcast gaf Blanco nog aan niet te weten of die evaluatie al heeft plaatsgevonden. Wel dat ze naar Ibiza zijn gevlogen om de uitslaande brand die dreigde tussen Steijn en Lokhoff te blussen.

3    
mmm

Kutzooi Steijn moet gewoon weg en Sidney moet blijven. Ik las het stuk in de Stem en was er erg van ondersteboven. Wat een loser is Steijn om zo met Sidney om te gaan. Gewoon snel wegwezen!!!

5    
Geelzwartwit

@snipes

Zo sta ik er ook in.
Ik dacht fijn we hebben Ton in huis die gaat een plan maken, Maurice moet dat uitvoeren en aan de hand van dat plan is er ook toekomst van oa Sydney en Azzagari (bijv. Lurling die extra trainingsuren met de talentrn maakt).
Ton stelt de nieuwe selectie samen en alles is meer in balans. Ton slaat met Lurling ook de brug tussen talent en basiself en hoppa.

Manders kan zich richten op algemene en commerciële zaken en maakt op dat vlak met ManCity nieuwe afspraken waar vooral de organisatie en scouting van NAC enorme vruchten gaat plukken.

Ton presenteert zijn sportief plan aan sponsoren en supporters
Manders doet hetzelfde met zijn algemeen en commercieel plan.

Steijn gaat aan het werk.

Vanuit die optiek dacht ik.. Okay laat Steijn op zo'n manier maar zitten en Manders bouw maar door.

Maar wat gebeurd er..
Onrealistische uitspraken.. Op de stoel van de TD gaan zitten. In het afgelopen jaar is er meer afgebroken dan opgebouwd en Manders en Steijn lijken echt in een eigen wereld te leven. Een wereld waarin je dingen roept die of niet kunnen of niet waar zijn of zichzelf tegenspreken.

Hoe moet ik nu nog vertrouwen hebben in Steijn en of Manders??

Ik vind het knap dat ze overal valkuilen voor zichzelf creëren (helaas)

7    
Toontje

Steijn en Manders de SINGEL in en er niet meer uit

5    
076

Bij dit soort berichten wordt er weer gekloot met stemmen. Ik ken echt werkelijk niemand die achter Steijn staat. Niemand.

Gast heeft samen met Manders het broze plantje dat aan het groeien was vanuit de jeugdopleiding en jonge talent vakkundig de grond in gestampt.

Vanaf minuut 1 alle macht naar zich toegetrokken.

Soort Brood.

0    
Henri

Waar zijn ze bij NAC mee bezig zeg, SV laat zich als een prima donna behandelen. TD en AD gaan naar Ibiza en worden daar in audiëntie ontvangen door onze hoogheid. Alsof we het over Van Gaal of Mourinho hebben zeg. Ik vind het onbegrijpelijk dat een RvC hier niet op ingrijpt. De organisatie ligt grotendeels stil, wachtend op MS.

14    
Henri

MM en MS zijn NAC financieel helemaal aan het uitkleden. Binnenkort één of hopelijk twee afkoopsommen. Daarnaast is voor miljoenen aan transferwaarde vervlogen: van Hooijdonk, El A, Verbruggen, Kaj de Rooij en Karol Niemczycki. En dit kan de club op termijn wel eens de kop gaan kosten. Kijk naar Schalke 04, de laatste drie jaar vertrokken 4/5 grote talenten bij deze club. Allemaal tranfervrij. Dit heeft de club zeker zo'n 70-100 mijloen euro gekost. Er was gewoon geen geld meer om goede vervangers te kopen. Het resultaat is nu dat Schalke 04 is gedegradeerd en zich door de verkoop van licentierechten van een
E- Sportteam aan geld moet zien te komen. Van Hooijdonk is in de KKD goed voor 20-25 goals. Zie ze maar weer ergens vandaan te halen.

11    
Geelzwartwit

@henri

Ik vermoed dat het ergste nog moet gaan komen. Waarom?
Omdat Manders nu al gezegd heeft dat de begroting voor volgend seizoen sluitend is en de aandeelhouders niet bij hoeven te stortten.
En dat we dezelfde spelersbegroting houden mits er niets geks met sponsoren en scs gebeurd.

Financieel staan we er dus prima voor..
Dan denk ik hoe dan? Als we onderstaand in het achterhoofd houden?


1. Corona jaar gehad
2. Geen promotie
3. Minder inkomsten afgelopen en volgend jaar?
4. Selectie zonder waarde
5. Selectie moet behoorlijk versterkt worden maar de zwakke(dure?) spelers blijven.
6. Nieuwe scout
7. Extra salarissen Lurling en penders

Knap dat je het nu al sluitend hebt.
Of is dat ook een zoethoudertje?


3    
Geelzwartwit

*edit

Vorig jaar hadden we mede geen TD omdat er geen geld voor was.
Deze fte kun je plus Lurling en Penders ook bij de begroting van aankomend seizoen optellen.ik ben blij met hun komst maar waar komt in deze corona tijden het geld allemaal opeens vandaan..
Vd Hecke en andere transfers geld lijkt me op te zijn. Benieuwd of de uitspraak dat er geen begrotingsgat is waar zijn.

7    
die ne gast

@076
Ik sta niet achter Steijn en ben zeker ook teleurgesteld in het spel afgelopen jaar, maar ik ben wel tegen een ontslag van Steijn. Liever goede spelers halen dan het geld stoppen in (weer!) een ontslagvergoeding.

2    
Kisku

Word ieder jaar gekker

3    
Ad B uit Roosendaal

Hoewel Sydney verbeterpunten heeft, is het diep triest dat hij vertrekt. Dat kunnen Manders en vooral Steijn zich aanrekenen.

Wat Sydney, die toch het beste voor heeft met NAC, allemaal aangeeft in BN De Stem roept vele vragen op .
Vooral het niet beter maken van (jonge) spelers heeft hij een punt. Fiorini is een uitzondering, maar verder heeft Steijn niets met spelers, zoals Azzagari. Een groot talent, maar gaat Azzagari in 2022 ook gratis de deur uit lopen? Die hoort, met een flinke ondersteuning, in de basis thuis en laat hem in godsnaam niet verpieteren.

Voor Ton is flink werk aan de winkel en hij moet zijn tanden laten zien.

Hedt zal toch niet zo zijn dat Manders vorige week positief heeft staan roepen over Steijn, voordat Ton het functioneringsgesprek met Steijn heeft gehad?

Het moet veranderen, anders gaan we weer een seizoen met een slechte afloop tegemoet!!

Voorlopig zijn we alleen nog maar drie goede spelers kwijtgeraakt.

7    
Sprečo

Ik ben helemaal niet anti Steijn.
En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Het is heel populair om te roeptoeteren en na te papegaaien dat “die eruit moet” en die “ er geen ene fuck van kan” probeer nou eens gewoon een contract te respecteren en te bouwen aan een goed elftal.

Al die trainers zijn allemaal passanten. Van Bob Maaskant, Hans Verel, Herbert Neumann tot Spelbos , Cees Lok en Stijn Vreven.
Met de komst van TL gaan we continuïteit brengen voor de langere termijn. Manders en Steijn zijn de passanten in deze en worden binnen afzienbare tijd ( einde contract) opgevolgd door een nieuwe trainer en een (hopelijk kundig Bredaas) directeurtje.

Tot die tijd:
Bier zuipen, Chris W M’s glazen bol raadplegen , tropische aankopen affakkelen , hoofdschudden, lachen, nog meer bier zuipen, kut roepen en vervolgens promoveren.

Was het maar augustus.

10    
Frank

Als de supporters die zo tegen Steijn en Manders zijn echt een daad willen stellen dan zien ze af van een seizoenskaart voor het komend seizoen of annuleren ze deze. Dat is een beter signaal dan iedere keer vanuit de luie stoel, vaak niet eens onder eigen naam, kritiek leveren via deze site.

9    
Peaky

Steijn en Manders oprotten.... jullie hebben hier niks meer te zoeken, jullie hebben onze club genoeg schade aangericht in 1 jaar tijd...
stel kapitaal vernietigers

Svh gratis weg
Mounir gratis weg
Peter Maas weg... pure kwaliteit ( je wordt immers niet voor niks hoofdscout van Heerenveen )
Ton heeft op deze manier niks te vertellen...1 tegen 2
Hoop 30ers ingekocht met een langer contract die ook geen zak meer opleveren!!

Conclusie... opflikkeren!!

7    
Wolfmanjack

Niet Steijn is het probleem maar onze man die ons luchtkastelen belooft.

8    
Ome Cor

Verbazingwekkend dat mensen reageren alsof we dit (en Mounir) niet in de winterstop al wisten.

10    
Geelzwartwit

De oudere spelers bepalen hoe er het liefst gespeeld wordt

De oudere spelers zorgen voor lage trainingsfrequentie en daarmee het tegenhouden van de ontwikkeling van talent en indirect transferwaarde

Als de oudere spelers en speelwijze en trainingsintensiteit bepalen.. Waarvoor hebben we dan een trainer?

Steijn heeft zijn lot veel teveel aan zijn gehaalde spelers opgehangen en Manders heeft zijn lot weer aan Steijn opgehangen.

En dan zijn een niet gewilde Ton Lokhoff en Sydney maar onhandig en de kritische achterban is al helemaal onhandig.

We moeten blij zijn!

5    
Jammer

Ome Cor
Juist omdat we dat toen al vermoedden en er nog zoveel tijd was voor oplossingen.

4    
Robbie Rafello

Laten we AUB ophouden!!! Het is inderdaad vreemd dat de trainer zijn topscoorder om een of andere reden niet opstelt. De redenen weten wij niet en Blanco ook niet. die blaaskaak roept alleen wat Pierre zegt dat ie moet zeggen. Heel jammer dat er weer een bredaase jongen weggaat, maar Grad D en Bart M waren ook toppers die het niet gemaakt hebben. Of we blijven in de KKD met bredaase jongens of we gaan voor Ere. Maar geloof me dat gaan we niet fixen met wat nu bij boeimeer traint.
Dus ophouden over wat er is geweest, streep eronder en rust in de tent, Lokkie met Steijn een hok in schoppen en er pas weer uit als ze op een lijn zitten. Mattijs zorgen dat de credit en debit " in shape" zijn en wij als een blok achter de PAREL gaan staan !

PS

Zolang Blanco zomaar als journalist denkt uit naam van NAC supporters te kunnen schrijven of te kunnen roepen in zijn podcastje, BNDeSTEM Boycotten , onruststoker

6    
Geelzwartwit

@ome cor

Toen wist nog niemand dat er weinig getraind werd. Jonge spelers niet geholpen werden in ontwikkeling. Er nagenoeg geen gesprekken tussen trainer en speler plaatsvonden om samen tot verbetering of een mooie toekomst te komen.

Niemand geeft hier aan verbaasd te zijn over het niet verlengen van Sydney en Mounir. Men is verbaasd over hoe er achter de schermen gehandeld en gewerkt wordt.

Wellicht door ingegeven geruchten ook niet geheel meer verbaasd maar nu een speler de geruchten als waarheid verkondigd is de beer los.

5    
DunErwt

Ben ondertussen aan het dromen over ons nieuwe stadion. Heerlijk met zn 60.000 kijken naar Helmond Sport en Jong Utrecht op Bredase heilige grond. Ow ow luchtkasteel wat laat je me heerlijk dromen.

11    
Nonkel Frans

Laten we hier iig afspreken dat er vanaf nu niemand maar dan ook niemand aan Azagarri komt behalve Ton Lokhoff.

Hup Yassine!

12    
Henk

Zie net op Twitter een foto van de erg succesvolle trainer van Leeds United, Marcelo Bielsa. Het seizoen is voorbij en wat gaat deze zestiger doen? Hij gaat de onder 11 van Leeds United trainen. Zo kan het ook hè, niets Ibiza!

14    
Oldie

[email protected]

Ik ben ervan uitgegaan dat Ton Lokhoff niet enkel naar Ibiza is gevlogen om Maurice Steijn te pleasen. Dat had hij net zo goed via de mail kunnen doen.
Als je toch bij elkaar bent, kan het toch niet anders dan dat er gesproken is over het afgelopen seizoen en vervolgens ook plannen zijn gemaakt voor 21/22. Als er in Ibiza niet geëvalueerd is en dit pas staat te gebeuren nadat Steijn van vakantie terug is, heeft dit alles nog weinig zin. De voorbereiding op de nieuwe competitie begint immers al over 14 dagen. Als tegen die tijd het plan de campagne nog niet afgerond is, belooft dit weinig goeds voor het nieuwe seizoen.

7    
Frank64

Wat ik het ergste vindt? Ik krijg visioenen van Yadran Blanco met zijn voeten in een kinderbadje, die al deze posts met een big smile zit door te lezen.

8    
Johnny1912

Chrisje

Wat is er allemaal met jou aan de hand joh. Hou je is rustig man, anders lijkt het me geen slecht idee om naar een psychiater te gaan. Het is mooi weer buiten eindelijk, wacht af en alles komt goed.

Evaluatie heeft plaats gevonden. Steijn blijft, laatste jaar de kans zich te bewijzen ook al vinden vele dat niet leuk. Daarna zal het laatste jaar afgekocht worden als het tegen valt. Kost de helft minder.
Lokhoff is druk bezig, nieuwe spelers gaan inderdaad deze week nog niet tekenen. Maar er wordt zeker niet stil gezeten.

Ga jij maar een beetje transfernieuwtjes uitzoeken, daar haal je je plezier uit, derest laat je lekker je gang gaan.
Maar om nu privé fotos van iemand op twitter openbaar te delen van een foto van de zoon er van op twitter is nergens voor nodig man gedraag je een beetje.

-5    
Real Robert

Een speler met een matktwaarde van 500 duizend vertrekt dus transfervrij.
Clubs als Heracles of Heerenveen zullen er noir een buil aan vallen.

Anderen zullen volgen: Haye, Azzagari, Mashart, Colin en wie nog meer?

We blijven achter met elders uitgerangeerde profs, brekebenen als Bilate en Rutten, de top international Maria.

En niet te vergeten het onbeschofte duo Manders/Steijn.

Ik voorspel een snel vertrek van Tom Lokhoff. Dat hij er nog zit is al een wonder!

7    
Frans

Blanco laat zich weer van zijn beste kant zien als spreekbuis van de familie van Hooijdonk .
Wordt tijd dat we een keer kappen met die spelletjes en overal de vuile was buiten hangen .

7    
Eekhoorn

Belangrijk punt m.b.t. de vicieuze cirkel is nog dat een deel van de supporters onderdeel zijn van de ongezonde cultuur die bij NAC is ontstaan. Elk voorval wordt wekenlang zwaar uitvergroot en aangevuld met matige subjectieve journalistiek. Probeer onder die omstandigheden maar eens je werk te doen als clubleiding. Een voor een bezwijken ze langzaam voor de externe druk en dan komt de volgende in beeld. Even opluchting bij iedereen en de geschiedenis herhaalt zich weer. Dit is ook de reden dat veel kleinere rustige clubs zoals Heracles en Fortuna NAC al lang hebben ingehaald. Rust rondom de club, kan iedereen een bijdrage aan leveren door wat afstand te nemen.

-5    
fanneke

Natrappen is begonnen.
Nu nog wachten op azijnzeiker papa voor zijn reacties.
Kijk ook eens in de spiegel Sydney.
Mijns inziens komt hij veel te kort voor top KKD.

15    
Frank64

Ik heb inmiddels het voorbeeld van Blanco gevolgd, en zit ook lekker met de voetjes in een teiltje water. En meteen een paar wijze besluiten genomen cq conclusies getrokken:

1) mijn gouden SCC van vorig seizoen is verlengd. Dus volgend seizoen zit ik er weer.
2) tot die tijd laat ik de boeren dorsen, eens te meer omdat ik er toch geen echte invloed op heb.
3) ik ben al gezegend met een vrij harde stem. In de vakantie ga ik die extra trainen, en dan meer dan de 4 dagen per week die voetbalprofs blijkbaar max aankunnen.
4) bii de eerste thuiswedstrijd zal ik het gebodene naar waarde beoordelen, EN DAT LATEN HOREN!. Want dat is pas echt waar het er het voorbij jaar aan heeft ontbroken.

Laten we het allemaal zo doen, en alle reaguurders het plezier ontnemen om zich hier “te goed te doen”.

Fijne vakantie alvast allemaal!
Wij zijn NAC!!!!! (En niemand anders, onthoudt dat)

-24    
ibio

doei Sydney doeiiii

bij je volgende club zou ik mij iets bescheidener opstellen.
en begrijp ook goed dat zo'n vader niet in je voordeel werkt

18    
Tip

Alles hangt af of erop Ibiza een evaluatiegesprek is geweest ? Dus we moeten afwachten tot Ton zijn visie voorlegt. Die mening en plannen zullen echt wel komen.

Ik vind wel dat een deel van de reageerders onnodig Sydney en vooral zijn vader affakkelen. Kan iemand 1 artikel noemen afgelopen seizoen waarin Pierre afgaf op Steijn ? Kan iemand een uitzending noemen waarin Pierre iets vertelde over de (slechte) verhouding tussen Steijn en zijn zoon ?

Los hiervan kan Sydney er iets aan doen dat zijn vader midvoor was van het Nederlands elftal en nu een bekende persoon ?

Dan Sydney. Heeft zich keurig gedragen. Zijn werk, zijn invalbeurten meestal prima gedaan. Clubtopscoorder geworden , zonder morren 3 minuten voor tijd warmgelopen etc. Pas einde rit geeft Sydney een keurig onderbouwde verklaring waarom hij vertrekt.

Wat is de groep misselijke miskleunen zonder enig respect in het huidige supportersbestand toch groot geworden. Dat is 1 van de vele problemen.

-9    
SanderH

In december was al duidelijk dat SvH voor een transfervrij vertrek zou gaan. Duidelijk ingegeven door zijn vader. Dat hij dus vertrekt is geen verrassing en dat hij de vuile was buiten hangt ook niet want tsja de lijntjes met het AD/bndestemmingsmaker zijn kort.
Het zou me dan ook nog niet verbazen dat hij uit rancune naar w2 zou gaan.
Echter denk ik ook weer dat SvH de betere spits zou zijn geweest. Zeker als hij voeding zou krijgen vanaf de vleugels met Bilate kort bij hem. Maar hey Steijn is natuurlijk een mietje want pressing spelen is er bij hem niet bij met niet promoveren en een niet aan te gluren manier van spelen tot gevolg.
Het Haagse kliekje mag wat mij betreft dan ook snel weg wezen.
Ik geef Sidney dan ook de voorkeur boven die mafkees van een Steijn. Liever een scorende spits uit eigen jeugd dan een angsthaas als trainer...

8    
Bas

Misschien wordt het tijd dat Johnny1912 wat minder badinerend word en zijn eigen adviesje ter harte neemt.

5    
B j v essen

Als je dit zo leest dan is er geen plaats meer voor de trainer.
Dus in pakken en weg wezen
Voor er meer gezeik van krijgt

9    
Strijd

Ik begreep dat Sydney naar Emmen gaat....

16    
Badeend

Ik zou zo graag een interview met Manders, Steijn én Lokhoff zien. Of desnoods Manders en Lokhoff, of Steijn en Lokhoff. In elk geval 2 van de drie waarbij een ervan Lokhoff is.

1    
Ernie

Ik vind het grappig dat er na zo'n bericht weer allerlei nieuwe nicknames verschijnen op dit forum. Je maakt mij niet wijs dat dit weer nieuwe mensen zijn.

5    
Klets

Allemaal leuk en aardig al die berichten over spelers die weggaan en de karrevracht aan meningen welke daarop volgen maar ik lees beter weinig over de toekomst! Het is zo Juli en dan zal er toch een gerenoveerd en representatief elftal moeten staan en daar hoor ik nog helemaal niets over! Spelers komen en spelers gaan, trainers komen en trainers gaan maar helaas is dat ook alles wat bij nac de laatste jaren gebeurd! Graag snel visie en een gerenoveerd en representatief elftal!

-2    
Remazu

Penders en Steijn van functie wisselen en klaar.

6    
Stan

Ik kan op mijn werk ook niet zo goed overweg met mijn leidinggevende, maar hij gaat ook niet weg.
Misschien ook maar eens elders solliciteren?

6    
NAC4Ever

@Stan
Ik vermoed dat het verschil is dat van Hooijdonk afhankelijk is van Steijn wat betreft aantal speelminuten (en dus ook de minuten waarin hij zich kan ontwikkelen).

27    
Ivo

@Bsiderats

Wordt het stilaan geen tijd voor een interview met Ton Lokhoff? Of wil die niet?

12    
Snipes @ Peaky

Niet helemaal waar wat je zegt he van dat 2 tegen 1. Op dit moment bestuurlijk gezien wel, maar heel Breda staat achter Ton. En daarmee wordt het ineens 2 tegen heel veel. Wacht maar af tot ze Ton eruit willen werken. Dan staat Breda echt op z’n kop. En het zou wat mij betreft niet eens verkeerd zijn

13    
Arie

Het wordt tijd voor een real life forumavond. Dan kan Manders zich niet achter een moderator, die vragen selecteert, verschuilen. Een varkenskop a la Figo kan hij erbij krijgen. De Corona is de Haagse kliek heel goed uitgekomen. Als slap excuus voor slechtere resultaten, maar bovenal omdat ze geen supportershoon hoefden te ondergaan na de zoveelste mispeer op het veld, transfergebied, Ibizagate en noem het maar op.

8    
Badeend

Als er geen vuile was is, kun je ook niks buiten hangen.

11    
Vlag

Niemand, groter dan de club !!

Steijn niet, Manders niet en ook van Hooijdonk niet !!!

11    
Joop

Ze sturen de verkeerde weg veel sucses sidney

8    
Wim

Over natrappen gesproken… De reacties op dit bericht zitten er vol van.

Wie maakte ook weer de gelijkmaker tegen NEC?

-1    
Auguust

Het is niet Sydney die die boel verziekt bij NAC maar die graftak van zijn vader Pierre. Waar die vent verschijnt is er ellende!

11    
Bati

Waarom hebben de heren overleg op Ibiza, kan dit niet in Breda ? Oh natuurlijk ze betalen dit uit eigen zak.......

3    
Avro

Hij zal wel naar Rbc gaan .

6    
Nacman

Met het duo STEIJN en MANDERS geef ik ton een half jaar dat ze hem eruit gewerkt hebben de rvc de aandeelhouders dronken en glas deden hun plas lokhoff was weg en NAC ging naar de klote.

1    
Naccie1912

Hoe kut en triest het ook is dat dit gebeurd, NAC had hier goed aan kunnen verdienen, vind ik het niet sjiek om je zo uitgebreid uit te laten. Net als papa zoekt Sydney naar mijn inziens te vaak de media op. Het is hem goed recht, maar ik vind het niet nodig om dit zo uitgebreid te doen en ook andere spelers erbij te betrekken.
Al met al wens ik hem uiteraard het beste, met het juiste vertrouwen komt hij er wel!

21    
Belgische Naccer

Tja....dit is natuurlijk al een jaar zo klaar als een klontje dat Steijn, van Hooijdonk niet pruimt en andersom ook niet. Steijn is schandalig en respectloos omgesprongen met Sydney. Maar ook met Mashart en Azaggari. Echt zum kotzen.

Ik vrees met grote vrezen voor zowel Manders als Steijn als er 19.000 supporters staan te zwaaien met witte zakdoekjes na het zoveelste onnodige puntverlies.

Dat wordt een onhoudbare situatie. Dat voel je nu al op je klompen aan. Net zoals je een jaar geleden al aanvoelde dat van Hooijdonk gratis de deur uit zou lopen onder koekenbakkers Manders en Steijn.

Er gaat veel kapot. Had Hyballa maar gehouden...Die stelde de jeugd wel gewoon op...zie van Hecke onder Brood....hetzelfde geldt voor Hooijdonk, Mashart en Azaggari onder Steijn.

Al het talent Verguisd....een bejaardenelftal dat zeer slecht en traag voetbal speelt en 0 resultaat.

Exit jongens. tis niks en twor niks zolang t blijft zoals het is. Wie grijpt er in? Ton kan het niet alleen...

1    
Ernie

Ja met Hyballa speelde we allang Europees voetbal, huhuhu.

20    
Bas

Onder Hyballa waren de spelers tenminste fit.

17    
Fan uit Zevenbergen

Breda vooruit Manders en Steijn er uit

#Team Ton Lokhoff
Laten wij met zijn alle achter Ton gaan staan 👊👊👊

🟡⚫🟡⚫🟡⚫🟡⚫🟡⚫🟡⚫🟡⚫🟡

6    
Ad

Het zou me niet verbazen als Lokhoff ook opstapt.....

Hoever laten de aandeelhouders het komen?

5    
Lamington

Bsiderats plaatst extra ex-NAC nieuws om dit bericht snel weg te laten zakken. Of wordt het wekelijkse topic ex-NAC opgeheven?

-7    
Tosti 076

Dit is vingertje wijzen ten top..

Ik ben er wel mee eens dat Steijn zichzelf voor lul zette toen Bilate kwam. Vooral omdat die werd gehaald als de sterke bal vaste spits die als aanspeel punt gebruikt kon worden. Echter heeft hij een compleet andere techniek gebruikt waardoor dat nut weg was. SvH was een supersub dit seizoen en had hem graag nog 2 jaar zien ontwikkelen bij NAC. Maar dit was alleen gelukt zonder papa van Hooijdonk, want laten we eerlijk zijn. Dit is niet Sydney die praat, dit is Pierre.

-5    
Ernie

Het zou nu wel gepast zijn als Ton met een reactie kwam. Of zou hij een spreekverbod hebben?

7    
NACDemter

Je kunt het natrappen noemen, maar het is ook een teken van betrokkenheid met de club. Anders had hij zijn spullen gepakt en had de club de rug toegekeerd en nooit meer iets van zich laten horen. Dit is een jongen met een hart voor de club en je kunt er iets van vinden wat hij roept, maar iedereen weet/voelt/ervaart natuurlijk wel dat dit niet zomaar uit de lucht gegrepen is. Bedrijven doen een exit-gesprek om te kijken of er vanuit het bedrijf verbeterpunten zijn. Ik twijfel of er nu binnen NAC naar het eigen functioneren gekeken wordt...

5    
Fritske d'n Olifant

Aan de meeste reacties hier valt weinig toe te voegen. Het is in en in triest dat een voetballer als SvH op deze manier door de achterdeur vertrekt.

Zakelijk gezien omdat NAC hem heeft opgeleid, hem nu ondanks zijn marktwaarde gratis laat vertrekken en hij straks waarschijnlijk bij een concurrent weer helemaal tot bloei komt.

Sportief gezien omdat hij het vermogen heeft steeds op de juiste plek te staan en de bal er in te schieten. Natuurlijk heeft hij verbeterpunten. Geeft hij zelf ook aan in het interview. Maar de kwaliteiten die hij wel heeft zijn zeldzaam. Daarnaast zijn vrije trap. Als ook nog eens Thom Haye vertrekt (want die heeft echt geen zin meer in nog een seizoen kkd) dan is er niemand meer met een fatsoenlijke trap in de benen.

Emotioneel gezien omdat SvH een Bredase jongen is. Supporters identificeren zich meer met hem dan met pak-em-beet Dion Malone of Lex Immers. En de naam Van Hooijdonk hoort ook gewoon bij NAC. Daar zijn het een aantal hier misschien niet mee eens. Of dat nu door oprechte irritatie of napapegaaierij komt, geen idee

Nu ben ik ook niet perse een Van Hooijdonk fan (ja vroeger, van de speler). Sterker nog, het lijkt mij geen gemakkelijk iemand om mee samen te werken. Maar de manier waarop hij wordt weggezet, als een soort regisseur van allerlei kwade berichtgeving over Steijn en Manders, is echt te lachwekkend voor woorden. Toen Blanco enkele seizoenen geleden Hans Smulders week in week uit kapot schreef in De Stem toen hoorde je daar niemand over.

Het valt niet te ontkennen dat de manier waarop de club het afgelopen jaar geleid is destructief is geweest voor de staat waarin de club sportief verkeert nu. Niet alles valt in de schoenen van Manders te schuiven overigens. NAC zwabbert al jaren doordat er totaal geen voetbal in de top van de organisatie zit en de aandeelhouders geen idee hebben waar het met NAC heen moet. Zonder plan B werd Smulders ontslagen en vertrok Goetzee in zijn kielzog. Daarna trokken ze zich terug en lieten de boel over aan het technisch zwak hart en vervolgens aan mevrouw Edelenbos. TvdA haalde best aardige spelers maar was communicatief zwak waardoor Eisenga over hem heen waste en Hyballa aanstelde die binnen de kortste keren ruzie had met TvdA. Dat terwijl NAC jarenlang energie had gestoken in de talentvolle zittende trainer Willem Weijs. Die vertrok gedesillusioneerd omdat alle beloftes die hem waren gedaan met de komst van PH in de prullenbak geflikkerd werden.

De chaos was compleet toen eerst Eisenga ontslagen werd, daarna het Graydonmannetje werd aangesteld die vervolgens schoon schip maakte en een batterij aan Haagse vriendjes binnen haalde. En dat alles zonder toetsing of deze mensen binnen de club pasten, of ze kunnen samenwerken met het personeel dat er al is, of ze passen bij de spelersgroep en de ambities die NAC heeft met talentontwikkeling. Ik snap dat Manders Steijn vorig jaar gezien zijn prestaties bij VVV als een buitenkansje zag. En dat hij daarom ook wat gemakkelijk aan zijn eisen heeft toegegeven. Maar als vervolgens blijkt dat Steijn spelers als Riera, Rösler, Azzagari en SvH opzettelijk negeert. Dat hij voor 5 ton De Rooij haalt en die op zijn verkeerde positie laat spelen en volstopt met verdedigende taken. Dat hij geen enkele speler beter maakt, eerder slechter. Dat hij dure oude mannen op cruciale posities een bijna gegarandeerde basisplaats geeft. Dat hij daar de trainingintensiteit van de hele groep op aanpast. En als je dan ook nog eens met het hoogste budget niet verder komt dan de 5e plaats met anti voetbal dan mag je als AD de kritiek die er bij een groot deel van de achterban is best wel wat serieuzer nemen. Maar nee het liefst raaskalt hij over een nieuw stadion op het moment dat zijn vriendje onder druk staat. Of haalt hij als zoethoudertje clubiconen terug op veilige posities. Lokhoff laat hij even zien wie de baas is door Ralf Seuntjens te halen vlak voor zijn komst en natuurlijk door zijn laatste interview in De Stem. Het doet me bijna denken aan de jaren van Mommers waarin ook gouden bergen beloofd werden en de confrontatie gezocht werd met clubmensen. En ook de tweespalt tussen supporters die je nu ook ziet. Ik ben ook voor stabiliteit en continuïteit bij NAC. Ik hekel ook de politieke krachten die er binnen NAC nu eenmaal altijd zullen zijn. Maar elke minuut dat Steijn hier nog zit betekent dat we bij NAC steek verder komen. Het is echt te hopen dat Steijn door de nieuwe machthebbers bij ADO naar binnen wordt gehengeld. Liever vandaag dan morgen

0    
Sp1

Los van het feit of Sydney wel of geen verlies of aanwinst is... Als je vader zoveel tegenstanders heeft in de voetballerij word het gewoon heel lastig.

Pierre heeft overal commentaar op en is een slangenkuil in zijn eentje, dan ga je onherroepelijk ook je gezin er mee in trekken.

Vind MS niet de trainer die bij ons past, dat heeft het verleden al bewezen, kan die man niks aan doen verder maar stel nou eens een trainer aan waar de supporters zich mee kunnen identificeren... Ow wacht die hadden we in de persoon van Vreven...
Zolang de aandeelhouders deacht hebben berust alles op emotie en dus toeval... En toevallig moeten wij het daar niet van hebben.

-1    
HupNAC!

@fritske, ben het grotendeels met je eens. Maar Lokhoff wist wie er trainer was en daar zal vooraf uitgebreid mee en over gesproken zijn.

Als je dan binnen 2 mnd met je vriend en de krant probeert de boel in de fik te steken ben je een heel nare man en heb je de directie, RvC , aandeelhouders en eigenlijk iedereen in de maling genomen.

Het afkopen van Steijn en zijn staf, kost je 3 tot 5 topspelers op kkd nivo.

0    
Fritske d'n Olifant

@Hup NAC

Ik vind het nogal een aanname die je doet. Om te zeggen dat Lokhoff via de pers bewust aanstuurt op een crisis binnen NAC. Ik kan me het niet voorstellen en het lijkt me ook gewoon niet waar. En er wordt helemaal niets in de fik gestoken. Er is al maanden sprake van een smeulende veenbrand. Al ruim voor de komst van Lokhoff. En die brand barst nu weer in alle hevigheid los door de uitspraken van Manders en SvH.

Lokhoff is inderdaad met zijn volle verstand in NAC gestapt, wetende wie de trainer en de AD zijn. Volgens mij doet Lokhoff gewoon de dingen die van hem verlangd worden en die horen bij de functie van technisch manager. Wat ik me eerder afvraag is of Manders wel met zijn volle verstand Lokhoff heeft aangesteld. Als je het liefst met de trainer alles zelf wilt bepalen waarom dan een manager erbij? Of was het weer zo'n actie om de supporters te pleasen die kritiek hadden op de "verhaagsing" van NAC? Manders die als een ware heerser opzichtig probeert het publiek iets te geven zodat de aandacht verdwijnt van het beroerde voetbal en het mismanagement van zij vriend de trainer.

Als de trainer niet de wil heeft om te verbeteren, niet in de spiegel wenst te kijken en zichzelf groter acht dan de club mag hij van mij weg want ook met die 5 goede kkd spelers (wat ik betwijfel) kom je er dan niet volgend jaar.

Als Steijn en Lokhoff er samen uit komen en elkaar kunnen versterken dan kan het een heel mooi seizoen worden. Het liefst willen we allemaal dat NAC promoveert volgend jaar. Als dan ook nog eens Manders en Peek samen een vredespijpje roken (maar gewoon n bakske koffie mee n worstebrooike mag ook) dan wordt het misschien nog wat met onze club. Maar ik denk dat ik voor sprookjes toch beter naar de Efteling kan gaan.

Laad alle berichten na dit bericht in