Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #73

Da Pope

We overwogen vorige week een korte zomerstop in te lassen, maar de actualiteit haalde ons binnen een paar dagen alweer in. Never a dull moment in Breda en daarom ook deze week, zoals gebruikelijk, een nieuwe podcast op de maandag.

Vertrek El Allouchi en Van Hooijdonk

Helemaal als een verrassing kwam het niet, maar toch deed het zeer om te lezen dat Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk ervoor kiezen NAC te verlaten. Voor El Allouchi lijkt het na jaren trouwe dienst een logisch moment om eens ergens anders te gaan kijken, maar voor Van Hooijdonk voelt dat anders. Het is geen geheim dat Maurice Steijn geen vertrouwen in de spits heeft en dus vertrekt Van Hooijdonk voor hij écht heeft kunnen schitteren in het Geel en Zwart. Pijnlijk, zeker nu huisvriend Lokhoff de t.d. is.

Manders, Steijn en Lokhoff

De doorgewinterde NAC-supporter zag het al tijden aankomen: het wordt weer een ouderwets chaotische zomer. Technisch directeur Ton Lokhoff kondigde in interviews aan het presteren van zijn trainer te willen evalueren, maar kreeg voor hij goed en wel de kans had gekregen van zijn algemeen directeur te horen dat de uitkomst van die evaluatie hoe dan ook vaststaat: Steijn blijft trainer bij NAC.

Lokhoff oogt daarmee vooralsnog als een technisch eindverantwoordelijke zonder mandaat of op zijn minst een, die geen enkele ruimte krijgt voor een eigen mening. Mattijs Manders maakt ogenschijnlijk ook op technisch gebied de dienst uit. De algemeen directeur lijkt zijn lot aan dat van Maurice Steijn te hebben verbonden en dus mag de t.d. alleen voor spek en bonen evalueren. De algemeen directeur was naar eigen zeggen negen maanden bezig om Lokhoff binnen te halen (Lokhoff zei bij ESPN zelf dat hij pas na de jaarwisseling werd benaderd), maar is naar het zich aan laat zien niet van plan om zijn 'droomkandidaat' de ruimte te geven om zijn eigen keuzes te maken.

Vooralsnog zwijgt Lokhoff, maar mensen in zijn omgeving roeren zich steeds nadrukkelijker. Het is wachten tot het clubicoon zelf van zich laat horen. Hij kan de boel tot bedaren brengen óf volledig laten exploderen.

Toekomst

Andere clubs roeren zich op de trainers- of transfermarkt, maar bij NAC is het voorlopig stil. Met een uitgeklede selectie en jeugdspelers die al een jaar stilstaan is het perspectief voor komend seizoen vooralsnog niet rooskleurig. Zeker niet nu er ook nog drie sterke degradanten zijn en concurrenten al hebben laten zien door te willen pakken. Mattijs Manders beloofde promotie binnen twee jaar. In jaar één mislukte die missie jammerlijk. Hoe groot is de kans dat het komend jaar wel lukt?

Internationals en ex-NAC

Een rondje langs de internationale velden, waarbij we de prestaties van onze internationals en verschillende ex-NAC'ers bespreken.

Al met al weer voldoende te bespreken dus. Check de podcast hieronder.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #73
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
40 Reacties
64    
Ginnekense Rat

Neem aub afscheid van Steijn. Laat Lokhoff niet weggaan voor dit Haags zooitje ongeregeld. We laten dit als supporters toch niet toe mag ik hopen? Ik weet dat we over de jaren softies zijn geworden maar aub als dit gebeurd ouderwets bestuurskamer bestormen

46    
Charles

Met deze aandeelhouders komt het nooit goed met nac. De vis stinkt bij de kop!

14    
Arie

Het wordt met deze prutsers tijd voor een actie a la de kruiken met #Erwinout.
Die Haagse galbakken werpen heel de clubidentiteit te gronde.

8    
Geelzwartwit

@dapope

"vd hecke was natuurlijk een heel ander verhaal dan van hooijdonk want vd hecke had een heel goed seizoen gedraaid"

Vd hecke heeft 11 wedstrijden in NAC 1 gespeeld en kreeg toen een transfer.

10    
Da Pope

@GeelZwartWit

Klopt helemaal, maar de sfeer rond Van Hecke was wel iets anders natuurlijk. Plek veroverd, paar keer op het juiste moment gepiekt, gehypet in de media en er moest een flink bedrag worden betaald.

Sydney pendelde tussen bank en basis, het ging regelmatig over wat hij niet kan en hij is transfervrij.

Als transfervrije speler kom je echt anders binnen dan wanneer er een flinke zak geld voor je is betaald.

12    
Geelzwartwit

@dapope

Belangrijkste blijft wat je al aangaf het vertrouwen geven en kansen geven aan de jongere spelers. Als Steijn het elftal en speelwijze meer op Sydney afgestemd had had hij zijn 25 goals gehad.

15    
Viking

Ik kan me niet voorstellen dat Lokhof dit laat gebeuren. Het moet enorm rommelen binnen bij NAC.
Als er niet de koers van Lokhof qua spelers gevaren gaat worden is ook de RVC geen knip voor de neus waard.

Ongelooflijk dat een club zich door een trainer zo laat afbreken... Al het opgebouwde "kapitaal" op het veld is verdampt is WEG !!
Niet te bevatten.

Ik voorspel een gigantische supportersopstand mocht Steijn blijven zitten en we krijgen weer afbraakvoetbal voorgeschoteld.

#STEIJN OUT

9    
Tip

Het is inderdaad afwachten wat Ton zelf vertelt. Wij kunnen voor die tijd alleen maar speculeren.
Sydney is (nog) geen gearriveerde ere spits.
Maar hij kan dat worden. Als diepste spits die bediend wordt gaat hij de ballen binnen schuiven bij welke club dan ook denk ik.
We raken met ElAl en Sydney goede , echte NAC, spelers kwijt. Daar dient kwaliteit voor terug te komen. Gaat dus weer geld kosten. Of een lagere plaats in de keuken, dat kan ook.

-1    
Tip

Ik vind toch dat ik iets moet uitleggen voor een heldere discussie. Het gaat erom welke functie Ton heeft bij NAC ? Is hij echt TD of heeft hij alleen de titel? Als hij TD is dan staat hij onder of naast Manders. Dus staat hij dan boven Steijn. Dan kan Ton het voorstel doen aan Manders Steijn te ontslaan. Staat Ton op gelijke hoogte als Manders dan kan hij Steijn ontslaan.
Als Ton technisch adviseur is kan hij niemand ontslaan , hij kan hooguit dat advies geven maar het is hoogst ongebruikelijk dat een stafmedewerker zich bemoeit met ontslag van mensen. Als adviseur kan Ton de adviseur , stafmedewerker, van Manders zijn , maar hij kan ook de adviseur, stafmedewerker, van de technische staf zijn. In dat laatste geval is Steijn de baas van Ton. Misschien wordt er dus bij NAC door Manders geheel conform de regels gewerkt. Misschien ook niet. We moeten eerst weten wat heeft Ton nu wel of niet te vertellen ? Ton heeft zelf, met zijn volle verstand, zijn contract (met functieomschrijving) getekend.

2    
Wanny

Toch doet Bilate niet eens heel veel onder voor Sydney.

Bilate bij 13 goals betrokken, Sydney bij 18. In ongeveer hetzelfde aantal minuten.

Daarbij aangetekend dat Sydney er ook een paar pingels bij had geloof ik (en Bilate een belangrijke miste...)

11    
Geelzwartwit

Zojuist het hoe en waarom interview van Sydney in Bndestem gelezen.
Bovenop alles van afgelopen seizoen is het toch 1 grote farce als je dan zegt "we mogen blij zij met Steijn als trainer". Sydney geeft tussen de regels ook nog even aan hoe Azzagari zich voelt.

Maurice koop aub een hele grote spiegel. En Manders ben nou eens AD en beoordeel je organisatie op prestaties ipv dit vriendjesgedoe

9    
Tip

@Wanny. Heel goed geanalyseerd Wanny. En dus is er 1 groot verschil. De leeftijd. Bilate wordt niet meer een betere voetballer. Sydney kan nog (veel) beter worden. Dat is afwachten. Ik zie hem er komen al haalt hij denk ik net niet zijn vaders niveau.

0    
Nacdictive

Zou het ook niet kunnen zijn dat Manders Steijn off the record heeft beloofd dat wat er ook gebeurt Manders zijn lot zou verbinden aan een evt ontslag van Manders?
Maw Steijn wilde zekerheid, Manders heeft hem die mondeling gegeven, zo van als jij weggaat / moet, dan verbind ik daar ook mijn conclusie aan?

6    
Geelzwartwit

@tip @wanny
Belangrijker dan goals is.. Wat Sydney in zijn interview aangeeft.

-Vertrouwen
-Tools aangereikt krijgen om aan je verbeterpunten te kunnen werken ipv het zelf uitzoeken
-Conditioneel en fysiek uitgedacht worden sterker en fitter te worden ipv zelf extra trainen buiten de club om

Bilate hoeft niet zonodig beter te worden enz. Daar zit niet veel rek meer in.
Lees het interview het is de schaamte voorbij. Echt niet te geloven.

0    
Tip

@NACdictive. Dat zou heel goed kunnen. Maar dan heeft Manders TL een functie gegeven conform het kunnen waarmaken van die afspraak.

2    
Tip

@geelzwart wit. Uiteraard geheel met je eens.

9    
Geelzwartwit

@tip

Vandaag in BnDestem:

,,De trainer heeft in de media vaak gezegd: ‘Sydney heeft genoeg verbeterpunten.’ Daar ben ik het mee eens. Vanuit NAC kreeg ik echter nauwelijks hulpmiddelen aangereikt om beter te worden. Als je niet speelde, moest je veel dingen zelf doen. Deed je dat niet, raakte je nog verder achterop. Voor de reserves werd niks extra’s gedaan. Geloof me, dat gevoel leeft niet alleen bij mij maar bij veel jonge spelers. Buiten de club om probeer ik altijd extra te trainen.”


"Dat wordt een lange evaluatie als je alles bij elkaar optelt.
We mogen blij zijn met een trainer als Steijn"

Hoe kan dit toch weer bij NAC zo zijn.

1    
MickJ

IK HOOP DAT HET TIJ KEERT.
Ben ervan overtuigd stel, vandaag komt naar buiten
dat Dhr. Steijn de trainer van 4 dagen buiten staat
en de telefoon bij Sidney gaat met aan de andere kant
Ton, dat de dichts bijstaande fiets gepakt wordt
richting Stadion.
Iedere man/vrouw die verstand van zaken doen
heeft en Empathie beheerst zou toch in deze
situatie ,omgangsvorm zijn ogen uit zijn kop schamen
en geen hap meer door zijn keel krijgen.
Ga lekker zo doordat zal de toekomst meer kosten
in geld en mens als de afkoopsom.

12    
Jan

Zijn de NAC-supporters een kudde makke schapen geworden: lul-en zuipvee?

Dat was vroeger toch wel anders!

Stellen zelfs de supporters NIETS MEER VOOR? Is de geroemde NAC-supporterscultuur ook al verleden tijd?

Laten we het toe dat Sydney weggejaagd wordt door een stelletje gehaktballen van boven de rivieren?

Ons NAC lijkt helemaal niets meer voor te stellen.

11    
Gilze

Toch een beetje een dubbel gevoel over dit alles.
Aan het begin van het seizoen dacht ik dat onze hoge heren het vrij goed voor elkaar hadden met o.a. Immers en Malone , een kampioensteam in wording dat kon niet anders. Wat volgde was een speelstijl die voornamelijk gericht was op countervoetbal, iets wat totaal niet bij NAC past in de huidige situatie. De laatste keer dat ik NAC verdedigend sterk vond en waarop dus dit spelletje wel gespeeld kon worden was in de tijd van Penders en Zwaanswijk, voor komen betekende winnen. In de jaren erna zag je altijd dat achteruit lopen een voorbode was voor een tegengoal. Dit is misschien leuk als je met dit NAC tegen Ajax 1 hadgespeeld maar niet tegen FC Oss.

Wat mij dan verbaasd is dat je een aanvallende ploeg in huis hebt met opkomende (minder goed verdedigende maar aanvallend sterke) backs en opzich prima aanvallende middenvelders, waarvan verwacht wordt dat ze slidings op de achterlijn maken. Vervolgens mis je ze op de positie waar ze sterk zijn, duurt het een eeuwigheid voor ze weer in positie zijn en hebben ze de puf/power niet om snel om te schakelen. Dit ziet er allemaal heel gezapig uit en nodigt niet uit voor een avondje NAC kijken op tv!

Dan nu het vertrek van El Al en SVH: Ook een beetje dubbel, je gooit een hele hoop assists en goals weg ondanks het soms matige spel van de 2. De een laat z'n man lopen en de ander laat een bal 10 meter van z'n voet afketsen. Maar beide zorgen wel voor een gigantisch scorend vermogen gezien de statistieken.

Ditzelfde feit zie ik bij de aandeelhouders terug: Zonder hen was er wellicht geen NAC meer en schuiven ze toch redelijk wat geld in NAC. Aan de andere kant, als je elke keer een halve emmer vult en er een gat in prikt, kan je nooit doorpakken. Zorg eens voor een volle emmer en stop er een stop in (kwaliteit op de juiste plaats en geen vriendjespolitiek). Alleen dan kan je uitgroeien tot de Reus die NAC op papier zou kunnen zijn in de regio.

Het enige wat de supporters in mijn ogen rustig krijgt is een aantal gerichte aankopen die potentie hebben en op een juiste manier worden ingezet, met daarbij een aanvallende! speelstijl.

4    
Frank64

Sarcasm on.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen nu eigenlijk (los van de voetballers) bij NAC in loondienst werken. Dat is naar ik vermoed orde van grootte 50 personen, en wellicht zit ik daarmee al te hoog.

Dan is het op management-gebied toch een wereldprestatie als je met zo’n compacte organisatie al zo lange tijd met verschillende trainers, directeurs en TD’s intern zo langs elkaar heen kunt werken, zo onzorgvuldig kunt communiceren richting je trouwe achterban, en je naam zo consequent in heel Nederland te grabbel kunt gooien? Menig veel groter bedrijf kan er een puntje aan zuigen! Complimenten!

Sarcasm off.

2    
Ikke

Er moet snel duidelijkheid komen en ze moeten met een verklaring naar buiten komen. Dit geeft zoveel onrust en daar heeft niemand iets aan. We moeten door dus hopelijk komt er een besluit in het belang van onze mooie club...want 1 ding is zeker zal nooit verloren gaan !!

4    
Lex

Zelfs Ton Lokhoff laat zich naaien!

8    
Ouwe Spionkop

Sidney is gesloopt door Manders en Steijn. (lees vandaag de krant, ook over dat er maar 4x per week wordt getraind etc)
Zoals ook prima spelers als Rierra, Rosler (want spreken geen Nederlands?) vakkundig zijn geëlimineerd om ruimte te maken voor de Haagse spelers.
Weg met Steijn en Manders. En wel nu want dit is het beste moment.
Als Steijn trainer blijft klapt het toch na een paar wedstrijden want de NAC supporters die weer naar het stadion mogen pikken dit laffe schijtvoetbal nooit.
Opzouten met die Haagse kliek! dan maar weer een afkoopsom , alles beter dan dit.
En met zn allen achter Ton Lokhoff. Ton laat je niet kisten door deze keiharde infiltranten. HUP NAC en HUP Breda.

-6    
Geraldo

Wat wordt z’n vertrek weer heerlijk uiteengezet met als resultaat nog meer onrust en herhaling van zetten. Hadden we ook hier verwacht dat Sidney ineens vol lof zou spreken over afgelopen periode?

15    
Kopspion

Ik wordt toch wel steeds benieuwder naar wat TL hier nu over te vertellen heeft, blijft angstvallig stil aan die kant !?

10    
Peaky

Steijn en Manders oprotten.... jullie hebben hier niks meer te zoeken, jullie hebben onze club genoeg schade aangericht in 1 jaar tijd...
stel kapitaal vernietigers

Svh gratis weg
Mounir gratis weg
Peter Maas weg... pure kwaliteit ( je wordt immers niet voor niks hoofdscout van Heerenveen
Ton heeft op deze manier niks te vertellen...1 tegen 2

Conclusie opflikkeren!!

6    
Rob

Hopelijk laat Ton snel van zich horen wat hij ervan vindt. Bij voorkeur intern en dat de conclusie dan vanzelf snel duidelijk word voor de buitenwacht

-1    
Nonkel Frans

Er is een evaluatiegesprek gepland tussen TD en Trainer.
Graag had ik gewacht op de samenvatting verbeterpunten en afspraken zoals beleid op instroming eigen jeugd; begeleiding reserves etcetera.

Pas daarna had Manders de krant te woord kunnen staan en zijn steun aan de afspraken tussen Lokhoff en Steijn kunnen geven.

Of Sydney had moeten wachten op dit evaluatiegesprek alvorens zijn beslissing te nemen? Wat mij betreft wel. Mogelijk had Ton hier kunnen sturen.
Nee Sydney mag niet verwachten dat Ton Steyn de deur wijst - maar met heldere afspraken en doelen is te leven en had Sydney - zijn eerdere kwetsuren inslikkend - verder gekund. Zeker in een vol stadion. Bij succes is de ellende immers snel vergeten en vergeven.

Sydney is jong en heeft geen geduld om op de volwassen aanpak van een nieuwe leidinggevende TD te wachten.

Ondertussen zijn vele supporters boos en verdrietig om Sydneys vertrek. Laat deze frustratie - die nog lang zal na ijlen - een vette wake up call zijn voor de zogenaamde " beleidsmakers". Zeker voor de Hagenezen die theoretisch en technisch hun centen staan te verdienen bij deze " prachtige club" maar er ondertussen geen bal van snappen. Als eerste en tenminste: hoe, wat en wanneer je communiceert is een vaardigheid die je van een directeur BVO mag verwachten.
Erg met jezelf bezig zijn en effect van je lompe Bokito gedrag niet begrijpen betekent dat deze club je geen reet interesseert. Ego centrische passanten. Wat een aanfluiting.

Ton zal harde afspraken over communicatie intern en extern moeten eisen, anders is dit niet werkbaar voor hem noch houdbaar voor ons als supporters.

En Sydney jongen - zorg dat je eredivisie waardig wordt en blijft en kom over 3 jaar aub terug. De rekening sturen we dan wel naar Manders - hij heeft nl nog geld van mij en van ons supporters. Goud geld !!!

Hup NAC !
13    
NAC!!!

Ik hoop dat de boel ontploft!

En het probleem Manders en Steijn heb je.

Ook het andere probleem. De grote 3!!

Het zal me mogelijk duimpjes omlaag opleveren, maar de club is rot.
Ik roep het al langer (jaren) we zakken steeds dieper weg.. HOE LANG NOG!!!

Geef ons onze club terug, stelletje ....

4    
Thierry14

Lees vaak reacties op Immers/Mallone maar heb niet het idee dat daar 't probleem ligt,kan je er volgens mij wel bij hebben....maar t beleid en speelwijze met de juiste invulling en mix om zowel sportief en financieel waarde te creëeren daar zit t probleem....... maar ja dat is al jaren en wordt alleen maar een steeds groter probleem ....

4    
Bart

Het is te schofterig voor woorden.
Tot op heden heeft Manders de paniek alleen nog maar groter gemaakt en nu definitief gecreëerd dat er voor hem en Steijn geen enkel draagvlak meer is.
Het is een potentaat.
Dat de aandeelhouders een stel slapers van de bovenste plank zijn moge duidelijk zijn, de toezichthouders zijn zo nodig nog grotere snurkers, hoe kan je dit laten gebeuren?
Als je het leest en hoort dan geloof je je eigen oren en ogen niet, de buitenwereld ( lees concurrentie ) snapt er al helemaal niets van en lachen zich kapot om het amateurisme bij NAC.
Snapt nu niemand dat er geen enkel draagvlak meer voor Steijn is en hij met pek en veren het stadion alsnog gaat verlaten over enkele maanden.
Zouden die mensen nu totaal niet zelfkritisch zijn?
Zou het misplaatste ego zo hoog zijn dat ze elke realiteit uit het oog verliezen?
Wat hebben die lui er allemaal voor over om hun gelijk te halen , een gelijk dat ze nooit zullen krijgen omdat hun handelswijze en werkwijze de club ten gronde zal richten.
Hoe hautain ben je en hoeveel zelfoverschatting heb je dat je ergens werkzaam wilt blijven waar je niet gewenst bent.
We zitten in een situatie dat ook eventuele nieuwe spelers niet onder Steijn willen voetballen want zijn reputatie is hem ver vooruit gesneld.
Inderdaad Lokhoff blijkt dus niets te zeggen te hebben en moet naar de pijpen van Manders dansen , ik snap totaal niet dat hij dit over zijn kant laat gaan en zich zo als een klein kind voor schut laat zetten.
Vernederd tot op het bot net zoals ze bij Sydney en Azagari hebben gedaan, ik vind het prijzenswaardig dat Sydney zolang zijn mond heeft kunnen houden.
Kortom wij zitten met een charlatan opgescheept die niets met jeugd heeft, niet samenwerkt, waardoor ook in de onderbouw mensen weglopen .
Kortom een man die een heel slecht karakter heeft en nog wat kwalijke dingen in zich heeft die absoluut niet bij een trainer van een bvo en bij een fatsoenlijk mens horen.
Als dit een voorbeeldfunctie voor de jeugd zou moeten zijn dan staat de toekomst van het voetbal en NAC met name er slecht op.
Ik zou willen zeggen, Maurice donder op en neem je vrienden mee!

1    
den hulk

waar zijn de trouwe nac supporters weg met stein weg met stein weg met stein weg met stein

1    
sCARz

Er is niks geleerd in de afgelopen 20 jaar. We zitten ondanks het Mommers fiasco nog steeds met een AD die ongeremd zijn gang kan gaan en de club weer richting afgrond duwt. We zitten nog steeds met een RvT die blijkbaar alleen op papier bestaat. We worden nog steeds gegijzeld door de aandeelhouders. Komend seizoen weer geen promotie als er niks veranderd. Want met deze trainer gaan we er niet komen. Met deze AD gaan we er niet komen. Met deze aandeelhouders gaat het ook niet veranderen. Zoals al een aantal jaren wordt geroepen: de enige redding is de verkoop van deze club. Maar een club zonder waarde wil niemand kopen.

5    
Braze

Zoals NAC /Manders met Lokhoff omspringt is onfatsoenlijk, oncollegiaal en gluiperig.
Lokhoff wordt in een positie gemanoeuvreerd waardoor hi alle stront door Manders/Styn veroorzaakt over zich heen krijgt.
Lokhoff moet snel de eer aan zich zelf houden en opstappen zodat Manders en Steyn zelf de klappen moeten opvangen voor hun wanbeleid.

1    
scheppioni

We zijn doodziek met die twee M&M !!!

1    
RICHARDPRAHA

Echt te triest voor woorden dat die ene gast van de Podcast, heel anno 2021, nog fff de racisme kaart wil trekken omtrent de mate van populariteit van Mounir E.

FLIKKER TOCH OP GAST.

Hij krijgt juist ondanks zijn stijl van spelen enorm veel waardering en respect van de meeste NAC supporters, zelfs nog meer dan je zou verwachten bij een speler die zo flegmatiek is als hij is.

1    
hoofdtribune

citaat podcast sydney niveau, ik denk dat zijn top bij Spits Feyenoord ligt........

hier moest toch wel een beetje om lachen...

ps niet dat ik hem niet gun, maar je moet wel reeel blijven........

0    
Lamington

Wat een fakking bullshit praat

Laad alle berichten na dit bericht in