Wij gaan niet opzij

'Sydney van Hooijdonk op weg naar Bologna FC'

Thiestemberg

Volgens verschillende bronnen is de nieuwe club van Sydney van Hooijdonk het Italiaanse Bologna. De talentvolle spits tekent voor vier seizoenen bij de Serie A ploeg.

Eerder deze week leek SC Heerenveen nog topkandidaat om van Hooijdonk vast te leggen. Technisch directeur Ferry de Haan ontkende de interesse in de talentvolle spits niet, al gaf hij wel aan dat de interesse (nog) niet concreet was. 

Nu melden verschillende goed ingevoerde bronnen op het gebied van Europese transfers dat van Hooijdonk naar Bologna gaat verkassen. Om de concurrentie een stapje voor te blijven heeft de Italiaanse club hem een salaris van vier ton per jaar aangeboden exclusief bonussen. Het is nog onduidelijk of van Hooijdonk als selectiespeler naar Bologna gaat, of eerst op huurbasis ergens anders ervaring op gaat doen. 

Bron:
B-Side Rats, Sky Sports & Fabrizio Romano
56 Reacties
59   10  
Geelzwartwit

Succes en geniet van je stap

59   10  
Geelzwartwit

Succes en geniet van je stap

58   14  
N1912

Sydney veel succes gewenst!
Van mijn kant nog even een welgemeende middelvinger naar Steijn & Manders.

28   28  
RV

Ai ai ai, toch een nare bijsmaak maar ook een slecht gevoel bij deze keuze. In Italië krijg je geen 20 wedstrijden de kans maar moet je het in 10 basisplaatsen laten zien, daarna is het moeilijk terugkomen.

Als dan ook Arnoutovic nog komt dan is het passé voor de van Hooijdonkjes. Dan is het op hangende pootjes terug en achteraf roepen dat het een beetje dom was. Tenzij hij direct verhuurd gaat worden.

Kan er niet meer van maken, hele naïeve keuze en beïnvloed door zaakwaarnemers en zijn vader die op oorlogspad is en op een volledig naïeve wijze zijn zoon probeert te sturen, heb te doen met Sydney. Neem een voorbeeld aan van Hecke, die bewandelt een verantwoorde en goede route en heeft zelfs meer talent voor zijn positie.

Desalniettemin hoop ik echt dat hij slaagt en zal ik hem blijven volgen.

23   14  
Judge M.

Als hij in de KKD al amper een luchtduel wint dan zal dat tegen een gemiddelde Serie A luchtmacht niet heel veel beter zijn. Die wordt gewoon verhuurd. Daar wel. Had dat 2 jaar geleden hier ook gedaan en was niet zo koppig geweest en de vlag had er nu een heel stuk anders bij gehangen...

Daar zou ik het graag bij willen laten... We moeten namelijk verder.

COME ON NAC!!

34   13  
H.V.M.

Als dit definitief rond komt heeft Pi-Air deze transfer goed uitgemolken!!

M.S. zag in onze topscorer nul komma nul.
Een blunder van jewelste.

In Bologna schatten ze de kwaliteiten van Sydney in ieder geval een stuk hoger in.
Zal me overigens niet verbazen dat hij het eerste jaar ergens anders gestald gaat worden

17   10  
Tonn

Hij heeft in ieder geval de meeste nieuwsberichten gekregen in verhouding tot zijn gespeelde wedstrijden. PR is ook geld waard blijkt maar weer.

23   12  
SjorsNac

Dit mag je rustig een blunder van jewelste noemen, hij had voor nac geld op moeten leveren.

39   11  
Tipex

Ik gun Sydney deze transfer van harte. Maar als ik eerlijk ben interesseert me het geen ene ruk waar hij naar toe gaat. Het belang van NAC is het enige wat me op dit moment interesseert. Hopelijk komt er een grote organisatie als geldschieter. En niet een of andere individuele koekwous.

21   11  
Kloosterboer076

Leuk voor Sydney. Het zal moeten blijken of dit de juiste keuze voor hem is.

Waar ik wel verschrikkelijk moe van word is dat ik steeds mensen over kapitaalvernietiging hoor. Diezelfde mensen vonden een jaar geleden nog dat Sydney verhuurt moest worden aan een andere club omdat hij niveau niet had. Lekker opportunistisch allemaal.

Hij heeft het naar behoren gedaan dit seizoen maar er is ook veel op zijn spel aan te merken. Als hij daarin kan verbeteren kan het een goede spits worden.

19   12  
NAC4ever

Berichtgeving nu afgelopen? Wat een opluchting. Aju

11   4  
Noord Mokumse NAC'er

Die bekende Italiaanse Twitteraar geeft het ook aan, dus het is definitief.

Prima plek om eens naar toe te gaan, pilske te drinken in die mooie stad en onze Sydney te zien spelen.

Hup NAC!

18   10  
Rinus

Lekker op de bank zitten voor 4 ton! Heerlijk toch

53   21  
Chefke

Beste Maurice,

“Bedankt “ voor het vernietigen van de club NAC, en de persoon Sydney.
Waar heel Breda op hoopte heb JIJ vakkundig gesloopt.
Een Bredase Jongen, zoon van een Icoon paste niet in jouw straatje. Of werd het een persoonlijke vete met Pierre? Bologna begrijpt wel de marktwaarde.

Kijk eens wat jij met je halsstarrig , eigenwijs,
eigengereid
gedrag voor een puinhopen heb aangericht.

Weg icoon lokhoff,
Weg icoon van Hooijdonk.
Weg aandeelhouders.

Met je laffe betonvoetbal🤢🤮

42   3  
Jim

Sydney 4ton. NAC geen Ton.

16   25  
Ome Cor

Sydney werd hier online afgemaakt toen hij (terecht) stelde dat iemand van zijn leeftijd juist moet spelen ipv bankzitten.

Sydney werd afgemaakt wanneer hij mocht spelen maar niet scoorde.

Nu Sydney koos om niet bij te tekenen en zijn geluk elders te zoeken is hij opeens een topper en is het een drama dat hij weggaat. Daar kunnen we Steijn tenminste nog de schuld van geven.

Even als van de keren dat hij niet speelde omdat hij zonder zijn penalties echt geen veelvuldig scorende spits is.

Ik gun die jongen een mooie carrière, maar 4 jaar Bologna ? Als hij daar pas in 2025 afzwaait drinken vak G en de Bside een heel seizoen op mijn kosten.

9   1  
Cambridge

Wel een aardige keuze. Jerdy Schouten zit daar ook aan en je kan niet zeggen dat die jongen een verkeerde keuze heeft gemaakt. Is een uitblinker bij Bologna.

Verder een leuke stad natuurlijk, beetje raar stadion maar prima club verder.

11   7  
Ad bilnaad

Ben even reëel die gaat daar niet spelen die word verhuurd en dan hopen ze dat ie op valt en verkopen ze hem weer het niveau gaat ie niet halen om daar te spelen veel te weinig power en techniek heeft ie niet daar kwam je jaren geleden mee weg zoals zijn vader alleen het voetbal van nu is toch echt wel iets anders

26   7  
Piet

Sydney heeft nooit de intentie gehad om bij nac te willen blijven. Als je transfervrij bent en je kan cashen doe je dat gewoon. Zijn goed recht! 4 ton verdienen met op de bank zitten.

10   7  
Dutchbird

4 ton netto + premies. Dat is geen kattepis want daar moet je in Nederland 1 miljoen bruto voor verdienen. Ook wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom, want ook Pierre koos steeds voor het hoogste salaris en kwam toch in het NL elftal terecht.

En de clubs die zich niet aan de afspraken met Pierre hielden hebben dat geweten. Terecht! Bologna is gewaarschuwd. Ze hebben echt geen Memphis binnengehaald maar Sidney frommelt en krult er altijd 10 in en dan tel ik de penalties nog niet mee.

17   12  
Bas

Mooie stap voor SvH. De azijnzeikers die schreeuwden dat hij terug moest naar Beek Vooruit staan behoorlijk in hun hemd. Met een andere trainer en AD had hij hier meer gespeeld en een jaar geleden verlengd. Zonde.

24   25  
fanneke

Kop tekst van artikel had beter kunnen zijn:
Van Hooijdonk verkast naar de reservebank van Bologna.
Wat moet hij in godsnaam in de serie A gaan doen. Hij kan in KKD niet eens mee.

8   22  
Kedu

Heel jammer om een eigen jeugdspeler te zien vertrekken op deze manier. Kon echt nog wel een stap maken bij nac en er een stuk of 20 in rammen.

Hopelijk bemoeid pappie zich nu ook niet meer met nac. Mijn onderbuik gevoel zegt dat hij een hele grote bijdrage heeft geleverd over de situatie bij ons nac.

31   8  
Nicky

Niet normaal zuur en misselijkmakend forum is dit geworden... Niks ten nadele van BSR des te meer van de reageerders.... Zure club mensen die NAC "supporters"...

13   6  
Scheppioni

Mooi man !! Succes Sydney, onze Syd !💛🖤

5   16  
RaRa

Weer een speler financieel onafhankelijk die 0,0 (misschien 0,1) heeft laten zien op het veld. Gun het die jongen van harte maar op een beetje niveau vrees ik dat hij meer op de bank komt te zitten dan ergens in de basis staat. Pinchhitter met een geweldige vrije trap.

14   7  
Bredafun

Life Goes on…..
We hebben hopelijk een juiste vervanger (ook uit Breda). ….SEUNTJES 👍🏼👍🏼

4   9  
Kisku

Ja is netcwat piet zeg ,heeft zijn eigen alanger in de verkoop gegooid .en maar kijken wat ze geven en zou ik ook doen club liefde bestaat niet,ja als ze bejaard zijn nog effen afbouwen maar ja we zouden hetzelfde doen

15   10  
Cees-2

Zal het nu echt gebeuren, heeft het gelobby van vader eindelijk succes? Laten we het hopen, na een zestal eerdere schijnbare overstapjes, dat het nu werkelijkheid gaat worden. Dan kan onder deze gigantische soap een vette streep. Al zal BN DeStem en deze site dat uiteraard anders vinden. Wat een klucht, het gehele seizoen al, maar ik juich pas als het definitief is. Dan juich ik voor NAC uiteraard. FIN wat dit betreft?

19   11  
Forza 1912

Streep eronder en verder.
Pa van Hooijdonk gelukkig ook niet meer bij NAC.
Veel onrust.
Benieuwd of tie een basisplek heeft.
Mist ontiegelijk veel snelheid

5   7  
Dun Diëe

Ik wens hem alle geluk van de wereld daar. En mag hij over een jaar of 5 terugkomen als we meedoen in het linkerrijtje van de eredivisie.

11   11  
Tip

Tot welk niveau Sidney kan groeien weet niemand. Dat hij gaat is voor NAC geen groot probleem. Wel had hij een paar ton mogen opbrengen. Maar hij was nu eenmaal transfervrij. Verder is dit natuurlijk een kwestie van geld. In 3 jaar heeft hij meer dan een miljoen. Jammer dat Pierre constant heeft gestookt bij NAC. Sydney veel succes en alle goeds. Misschien zien we je nog eens terug.

11   5  
Martinus

Het is wel vrij makkelijk overigens om te zeggen dat NAC hem had moeten verkopen voor tonnen. Bologna pikt hem transfervrij op en dat is toch wel een grote factor. Dat risico kun je dan makkelijker nemen. Ik betwijfel of er een transfer gekomen was bij een doorlopend contract. Dat kun je sowieso niet zomaar stellen.

12   6  
Habe

Zoals al eerder aangegeven, dat SvH weggaat is op zich geen ramp. Dat hij echter GRATIS de deur uitloop is wel een staaltje mismanagement of wanbeleid!!! S & M bedankt hiervoor.
Wat Sydney betref, kies je voor geld en avontuur ga je idd naar Italië. Kies je voor je carrière is een club in Nederland mss beter

13   14  
Ome Cor

Het valt me op dat veel supporters nog geloven in spelers met clubliefde.
Zijn voetballers niet allemaal eigen bv-tjes die zo hoog mogelijk willen spelen om zo veel mogelijk geld te verdienen ?

Jeugdspelers willen vol clubliefde doorstromen naar het eerste elftal. Dat is een lange weg en daarmee een heilig doel, wat al begon bij de amateurclub waar ze gescout zijn.

Echter blijven het voetballers met een droom. Stel dat je via NAC hogerop kunt...
Meer geld, spelen op hoger niveau (top in Nederland, Europees voetbal, Oranje), jouw naam bij iedereen bekend...
Dan kun je simpelweg niet bij NAC blijven en moet je gaan zoeken naar je plafond.
Clubliefde ? Nee, vooral jouw geliefde club gebruiken als springplank voor persoonlijk succes !

Ralf Seuntjens houdt van NAC en komt door omstandigheden pas nu naar zijn grote liefde. Alex Schalk flirtte al openlijk over een terugkeer naar Breda (maar dan wel in de eredivisie).

Clubliefde om een afbouw-plekje te vinden of kun je nog van waarde zijn ? Op de transfermarkt niet, maar misschien op het veld, tegen gereduceerd salaris. Of gaat het alliom het baantje na de actieve carrière ?

Ik kan me eindelijk maar 1 speler herinneren in de afgelopen 20-30 jaar die openlijk zijn clubliefde toonde en zei: ik ga, ik wil hogerop, maar NAC moet aan mij kunnen verdienen. Dat gun ik de club.

En ja, dan kun je honderd keer van Hooijdonk heten en in de schaduw van het stadion gewoond hebben....de grootste recente clubliefde kwam van Nemanja Gudelj.

Sydney heeft hier in de kijker gespeeld, vrij lang rond gelopen en noemt NAC, de club waar zijn pa groot werd, helemaal zijn club.
Dat NAC (lees: Steijn) hem te weinig vertrouwen gaf maakte dat hij als een dief in de nacht vertrok. Al zal kamp Van Hooijdonk in de gesprekken die er zijn geweest clubliefde niet hebben laten prevaleren boven de persoonlijke wensen.

Succes Sydney, tot aan het eind van je carrière, wanneer je een afbouw-plekje zoekt en een leuke job voor na je actieve carrière.

2   10  
Mika

Voor degene die zeggen dat ie al daar is, dat is nog niet. Op insta heeft ie n story dat ie bij Beek Vooruit is.

13   12  
Pik

Heel veel succes daar in Italië.

Via een kruiwagen kom je daar maar die is ook een keer leeg hoor dus geniet ervan.
Want voetballend red je het helaas niet, is gewoon realiteit.

De spelers groep zal blij zijn want als tie niet basis stond zat tie alleen maar te roepen “ik ga weg ik ga weg”…. Geen teamplayer.

Geef de duimpjes maar omlaag maar dat is wat er wel gebeurt is (persoonlijk van een speler gehoord) maar zegt genoeg over het gemiddelde niveau onder onze supporters.

11   11  
Otjes

Sid succes.

Aardige gozer, doet echt alles om te slagen als prof. Misbruikt op de bank door Steyn.

Pa wat dominant en rancuneus naar Nac. Dat was te merken via allerlei kanalen.

Maar bij Nac is/was het ook een bende. Maar wat de supporters hebben gedaan is hemel tergend…

8   12  
Jos de Wit

Voor hem 10 andere (en betere)

10   4  
TheMode

Mooi voor Sydney. Heel veel succes bij zijn nieuwe club.

Nou nog een nieuwsbericht dat hij definitief tekent en dan ben ik behoorlijk klaar met elk uitgemolken nieuwsbericht over deze inmiddels ex-NACer.

8   5  
de generaal

Veel te hoog gegrepen: wordt bankzitter bij Bologna of wordt verhuurd aan een club uit een klasse lager!

15   7  
Forza 1912

Win win situatie.
SvH beter contract en nac is van hem af.
Geen gezeik en voetballend wordt Nac ook beter.

7   10  
Belgische Naccer

4 ton per jaar...

Daar kun je bij NAC alleen maar van dromen...

Dus was toch wel weg gegaan. Alleen jammer van de 2 miljoen transfergeld die je had kunnen vangen, als we een fatsoenlijke trainer en TD hadden gehad.

Hetzelfde kan gezegd worden van de andere toppers die verguisd zijn onder Steijn: Azaggari, Riera, Monsalve, Noblejas.
Toch ook wel een miljoentje of 5 bij elkaar, als je ze op waarde had geschat en het vertrouwen had gegeven.

Nu zit je te klooien met bejaarden: Immers, Malone, Maria en Bilate. Spelers die nooit geen ene klote meer wat op gaan brengen. En nog vinden de heren het raar dat de supporters ontevreden zijn. Als ze dan nog goed zouden spelen....? Het spel was ook een jaar lang om te janken...en veel minder dan onder Weijs en Hyballa.

Dus ja Manders....zie het eens onder ogen...misschien ligt het toch een beetje aan jullie? En niet aan de supporters? Het debakel van Lokhoff, neem ik niet eens mee...en de schofterige manier waarop er met spelers is omgegaan, vergeet ik ook maar even voor het gemak.

En ja dan nu ook nog de financiële dood van de club tot gevolg. Jullie hebbe het echt heeeeel goed gedaan Steijn en Manders! petje af. Ik hoop dat alles goed komt. Dat er een financieel sterke nieuwe eigenaar komt met visie. Dat hebben we nodig. Want 1 ding is zeker. NAC gaat nooit ten onder met 50.000 actieve en inactieve supporters. Er zal er toch wel eentje tussenzitten met 100 miljoen op de bank en wat vrije tijd??

Tiesto? City? wie staat er op en redt onze club?

HUP NAC!

9   11  
Stan

Ik hoop dat de trainer hem daar wel opstelt. Belangrijkste is dat we nu van zijn vader verlost zijn.

6   6  
NixNACNix

Schijnt dat die heel goed en aanvallend spelen. Staat het linkerrijtje serie A om bekend. Ze hebben ook een plan van Sydney. Hij gaat niet spelen, maar zich wel ontwikkelen.

Arnautovic gaan ze ook halen. Maakt voor Sydney niet uit.

16   10  
Pik

@belgische naccer,

Wat zeg jij ? Hadden we 2 miljoen verdiend aan SH ?

Jij hebt echt veel stroom schokken gekregen met het overschrijden van de grens palen 😂😂😂

Laat me niet lachen man.

Als jij hij een contract had gehad had niemand hem gekocht hoor.

Hij heeft een enorme drive om te slagen maar voetballend komt hij enorm te kort
En is heel erg over het paard getilt.

10   9  
Ome Cor

@Belgische NACcer
Een speler die weigert bij te tekenen levert nooit geld op.
En dat ligt in dit geval echt niet alleen aan de trainer, kamp van Hooijdonk heeft een grotere agenda dan alleen NAC Breda.
Als je dat niet ziet ben je echt een Belg.

13   9  
Ert

Kan aan mij liggen, maar waarom staan er zoveel berichten over Sydney hier op Bsiderats?
Krijgen we zo meteen ook een artikel als hij een perfecte O heeft gescheten?
#komkommertijd

9   9  
Nachoreca1

Mag hopen dat we nu wel ff klaar zijn met de familie van Hooijdonk. Dankzij hun zitten we in de grootste crisis ooit....wordt heel makkelijk overheen gestapt en dat verbijsterd me. Ik heb heb de sponsoring weer doorgezet maar wil met deze achterbakse zooi niks meer te maken hebben. NAC mensen...laat me niet lachen... dat zijn wij hier allemaal, hun in de verste verte niet.
Hup NAC!

0   4  
Gjoewie

Even voor de goede orde: ik zie nergens staan dat die vier ton netto is. Ik weet ook niet wat je in Italië aan de belasting afdraagt, maar laten we zeggen dat hij er 2,5 netto aan overhoudt. Zo hij zo iets ook niet in Nederland hebben kunnen verdien?
En die bonussen, ik weet niet waarop die gebaseerd zijn, maar ik kan me voorstellen dat ze die de komende tijd niet hoeven uitkeren.
Wat niet wegneemt dat ik Sydney het allerbeste wens in zijn carrière.

Ome Cor > Dat zou je wel eens een hele hoop geld kunnen gaan kosten! Ik zou maar vast gaan sparen.

2   4  
Bredafun

Nergens op de site van BOLOGNA FC, staat de naam v. Hooijdonk vermeld. Ook in de transfers niets vermeld dus……….?

1   4  
Robbie Rafello

EX NAC !!!

5   0  
Cor int groen

Veel sucses daar het gaat je daar beter af als hier in breda maak er maar veel je bent goed opweg

7   9  
NixNACNix

@chefke, ik zie het anders. Hij en zijn pa hebben de boel hier in de fik gestoken. Vanaf dag 1 zeiken om speeltijd, rugnummer, vrije trappen, strafschoppen, lekken naar De Stem, als een ego twitteren bij een goal. Die hele rancuneuze familie is niet geïnteresseerd in NAC alleen in zichzelf en geld. Sydney was volgens schoolvriendjes in de jeugd voor Feyenoord, maar acteert de grote NAC jongen en het kind van de club.
Sydney wilde helemaal niet blijven. Toch moest de boel in de fik, die likkers van de krant deden mee. Peek deed mee. Want o o het voetbal was slecht. O o de spelers waren te oud. O, o de jeugd kreeg geen kans. Die top jeugd die nu allemaal weggetrokken wordt.

De boel is ontploft, Steijn is weg. Dat was een van de doelen. Dat ze met dat ordinaire gezeik ook de aandeelhouders en vriend Lokhoff voor de bus hebben gegooid interesseert ze niks. Want er telt maar 1 ding : de familie v Hooijdonk en geld.

Vd Gaag, Brood, Weijs, Hyballa en Steijn gaven de voorkeur aan Stokkers en Bilate. Maar het lag allemaal aan Steijn.

4   4  
NAC4ever

@NAChoreca1: Exact! Niet meer of minder. Ik weet dat je niet de enige bent die om deze reden gestopt zijn met hun sponsoring en helemaal klaar hier mee zijn. Financieel een ramp joh.

3   2  
Baco

Absoluut een fan van Sydney maar ik hoop dat hij de juiste keuze heeft gemaakt . Succes 👍🏻

2   0  
Nachoreca1

@Nac4ever...
Voor de goede orde...Ik blijf NAC Breda zeker wel sponsoren!!!
Dat mensen stoppen om bovengenoemde factoren zijn vaak drogredenen en Kut smoesjes...

Laad alle berichten na dit bericht in