Wij gaan niet opzij

Sydney van Hooijdonk scoort voor zijn opa: "Mijn droom was ook zijn droom"

Das Phantom

Sydney van Hooijdonk blikt in een groot kerstinterview met BN DeStem terug op het afgelopen jaar en het begin van zijn carrière. De jonge aanvaller is openhartig over de speciale band die hij had met zijn opa. "Uit en thuis, elke wedstrijd was hij er. Of het nu in Groningen of Heerenveen was."

Van Hooijdonk is de enige kleinzoon van zijn opa. Omdat de droom van Sydney (profvoetballer worden red.) ook die van zijn opa was, scoort hij nu voor zijn overleden grootvader. Na een goal wijst hij met zijn vingers naar de lucht en denkt hij aan hem. 

Bij het tekenen van zijn eerste profcontract wist Sydney al dat opa Van Hooijdonk niet lang meer te leven had. "Hij heeft me helaas niet zien voetballen in het grote stadion, daarvoor was hij te ziek. Toch zie ik de tijd die we na die operatie samen doorbrachten als drie bonusjaren." 

In het interview heeft de aanvaller het verder over de band met zijn vader, de voetbalwereld en zijn rol in het gezin Van Hooijdonk. De hele kerstspecial is te lezen op de site van BN DeStem

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
24 Reacties
68   9  
Scheppioni

Blijft een jongen net als zijn vader, zeker ene met een groot NAC hart !💛🖤

68   9  
Scheppioni

Blijft een jongen net als zijn vader, zeker ene met een groot NAC hart !💛🖤

50   74  
Brecht

Kan die Blanco niet bij de familie van Hooijdonk gaan wonen?
Begrijpt de redactie van de Stem niet dat de supporters wel eens meer willen lezen dan die adhesiebetuiging van hem aan Sydney.

37   5  
Pierke

Een scorende spits.

27   40  
Bekerkampioen

En hij vindt het gek dat het weer over hem gaat ?? Bn stemmingmakerij is weer actief !

51   11  
Ouwe Spionkop

Gewoon een warm mooi verhaal in de kerstbijlage van de krant van een jongen die hoopt met de gedachte aan zijn opa de top te halen.

46   9  
Maarten

Ik heb groot respect voor Sidney. Die jongen wilt gewoon slagen en zet zich meer dan 100%in. Vind het ook schreinend om te zien dat die jongen onterecht tegen de stroom in moet zwemmen. Is het niet door Steijn dan wel de ongezouten meningen van de supporters. Nee, hij is geen Messi maar beschikt juist over het NOAD mentaliteit waar wij jaren van de daken schreeuwen. Ik geloof ook niet dat hij een basisplek op eist maar wie zou er niet ziek van zijn dat een ene Bilate jouw positie onterecht bezet houdt?

22   17  
ome cor

@Brecht
Niemand verplicht jou om een bericht te lezen.
Niemand verplicht jou om een reactie te geven.

Je kunt het bericht ook langs je heen laten gaan en je zeurkousen uit trekken.

19   5  
fvf6

Hij is zeker geen superspits maar zeker goed genoeg voor NAC. Daarom zou het jammer zijn als hij naar een andere club zou vertrekken . Ik snap nog steeds niet dat hij wel een verbeterd contract heeft gekregen , maar toch gratis mag opstappen . Zijn cijfers zijn veel beter dan van Bilate . Steijn en Manders maken meer kapot dan ze verbeteren bij NAC .Ze houden een T.D.af en het lijkt erop dat ze zelf de r.v.c. een spraakverbod hebben opgelegd , want die lijken stilzwijgend toe te stemmen in hetgeen deze 2 heren uitvoeren

19   3  
Tip

Een heel mooi, oprecht en waar verhaal dat in een Kersteditie thuishoort. Dit verhaal gaat in feite over heel andere , veel belangrijkere , zaken dan voetbal. Het beangstigt mij dat supporters dan toch nog de kans zien er van alles bij te slepen om zuurstof te geven aan hun aldoor sluimerende ongenoegen.

13   16  
Ernie

Daarom zal ik ook nooit een abonnement nemen op Bndestem.

20   4  
Pressing

Hebben er wel een paar echt een probleem met zichzelf hier hé.

Oordelen zo hard over de anders is eigenlijk ook zo hard oordelen over jezelf.

Sidney is eem jongen van 20 die echt niet de top technische kwaliteiten heeft, ook nog het juk van zijn vader, die een topspeler was, met zich meedraagt, maar wat is deze jongen eerlijk en wat communiceert hij open en goed. En zijn echte kwaliteit zit naast het scoren in het geloven in zichzelf! Ondanks het niet geloven van Den Haag, gelooft hij er zelf wel in. Dan heb je kans om ver te komen. Verder dan Nac... Volendam bijvoorbeeld.

@yadran, ga asjeblieft door met je onafhankelijke kritische mening, oordelen en vragen. Stemmingmakerij gebeurt hier in de reacties wel zoals je merkt

22   4  
Braze

De ene keer schreeuwen supporters om echte Bredase jongens bij NAC. Als er een is breken ze hem het liefst tot de grond toe af.
Sidney is gewoon een jonge speler die er alles voor over heeft om te slagen als voetballer.
Daarnaast is het een heel sociale jongen.
Mooi verhaal in De Stem

12   5  
Marti

BRAZE : helemaal gelijk , Sidney is heel sociaal in woord en daad !

7   13  
Reflektor

Klopt maarten, helemaal waar !!,
Maar zen (Idioten) "trekjes" ...vingertje voor de lip - constant bezig met zeiken- en nu laatst weer op het reclamebord met de handjes over elkaar ---- je wordt er gek van als trainer en nacfans , als hij dit niet doet ,(wat ik betwijfel) want ze zijn in huize Hooijdonk flink publieksgeil , kan het wat worden.

9   0  
Nonkel Frans

Zalig Kerstfeest Sydney.
Zalig kerstfeest BSR.
Zalig Kerstfeest iedereen.

16   3  
Arie

Wat een ontzettend zure teef ben je als je een kersteditie-waardig verhaal, over een jongen die zn overleden opa trots wil maken met doelpunten, nog negatief weet te belichten.
Buiten het feit dat die jonge gast zelf nog nooit negatief is geweest, vedette gedrag heeft vertoond of het belangrijkste, zijn voeten niet heeft laten spreken.
Klasse Sydney, fijne kerst.

8   15  
SCH1912

@Maarten

Noad waar wij al jaren om vragen?! Ik lees nu al een tijdje deze site maar ik word zo kotsmisselijk van alle reacties hier van mensen die gewoon 0,00000 verstand hebben van voetbal!
NOAD betekent toch niet ik ga voor elke bal die ik niet kan halen lopen? Betekent toch ook niet druk zetten en daarna de bal niet kunnen vasthouden omdat je moe bent van de lompe sprintjes die je trekt? NOAD betekent 100% fit zijn! En elk duel aangaan alsof je leven er van af hangt! Betekent elkaar helpen in alle opzichten van het strategische gedeelte! Betekent nooit opgeven en continu je taken volbrengen! Zodra jij je taken op orde hebt gaat de rest mee in de drive van het nooit opgeven altijd doorgaan!
Mannen zoals angelino en Manu García waren mannen met echte noad(buitencategorie) mannen die hun duels wonnen op talent gepaard met ongelofelijke drive! Zulke talenten gaan we helaas niet snel meer zien hier in Breda maar dan moeten we het uit onze eigen jeugd halen of heel goed scouten naar zulke spelers! Maar een van Hooijdonk die denk dat hij al heel wat is terwijl hij 0,0 voetbalnoad heeft en alleen lompe NOAD heeft hebben wij als nac toch niet nodig?

Enige pluspunt van van Hooijdonk tegenover Bilate is dat hij penalty’s mag nemen en zijn intikkertjes maakt door individuele acties van een andere speler!

Van Hooijdonk mag in zijn handen knijpen dat hij bij nac überhaupt een kans krijgt! En dan is zijn houding tegenover Maurice Steijn toch wel heel onprofessioneel! Als hij geen van Hooijdonk had geheten had hij nou bij beek vooruit 10 gevoetbald!

3   1  
SCH1912

Iedereen een vrolijk kerstfeest! En een gezond en gelukkig 2021!
Dat we maar snel weer naar het stadion mogen om onze mannen aan te moedigen! Want ongeacht alle meningsverschillen hier op de site zijn we allemaal NAC supporter en hebben we allemaal dezelfde passie en liefde

3   7  
Kipiani

Sydney is echt oké. NAC jongen. Komt er wel. En met Steijn gaan we promoveren, binnen drie seizoenen !
Verslaggever van dienst is lui, niet nieuwsgierig, niet creatief, niet onafhankelijk. Beetje domme, sneue jongen die graag cool en interessant over wil komen. Lucht en geen zelfkennis.
Ook geen kijk en verstand van voetbal trouwens.

4   3  
Pikkie

Man man moet hier weer negativiteit uit gehaald worden!!!!
En dat op eerste kerstdag!!! Dan heb je het echt moeilijk met jezelf.

Dit is nu echt een voorbeeld, ondanks je beperkingen, door heel hard werken je beroep van je hobby kan maken.

Groot voorbeeld voor de jeugdige voetballers in de jeugd opleiding 👍👍💪💪

Fijne kerstdagen!!

6   2  
Hugo

Prima stuk. Niks stemmingmakerij. Als alles een beetje go d valt tweede seizoenshelft kan SvH zich onsterfelijk maken door ons naar de eredivisie te schieten. Oh svh, give us some goals. Hup NAC

10   15  
Cees

Non stop! Dat is het credo van o.a. Bn DeStem, deze site en de familie Van Hooijdonk. Allen hebben daar hun redenen voor. Diegenen die verder ook pro Van Hooijdonk zijn, oké dat mogen zij. Maar om nou die mensen, die feilloos in de gaten hebben dat het o.a. de van Hooijdonks “puur” om publiciteit (eigenbelang) is te doen weg te zetten als van alles- en nog wat, getuigd ook van weinig respect voor hun visie. Mogelijk denken zij “juist” meer in het NAC-belang, breder gezien! Toen vader Pierre een poosje terug, een dotje met spelers afleverde bij NAC, zat er geen spits bij, toeval? Seuntjes, onlangs, waarvan 75% in hem zag zitten. Vader Pierre “toen” niet gehoord, toeval? Waarom met het geld van Van de Hecken geen iets leukere spits genomen, toeval?

Verdere heeft, hopelijk elke speler bij NAC zijn opa nog, hoe zouden die e.e.a. vinden? Bilate, hoe zou die deze soap al ongeveer een halfjaar aanschouwen? De rest van de groep? Onlangs had Steijn in een blad zijn visie gegeven (o.a over?) over e.e.a., niets van gelezen alhier? Elke speler bij NAC heeft toch een mobieltje? Of alleen maar? Olij, Rosler , Riera, Haye, toch een groepje dat behoorlijk wat extra’s heeft, weinig in het nieuws, toeval? Azzagari het beste talent, desondanks veel- en veel minder in het nieuws, toeval? Niet te negatief dit alles? Verder prettige dagen, en wens ik iedereen het dubbele toe van wat ze mij toe wensen!

3   2  
San Marco

Het dagelijkse Sydney bericht........ pffff. Onze lieve heer krijgt nog minder aandacht in deze tijd van het jaar

4   4  
BiBrozalo

VHdeStem. Volgens mij wassen Blauwhof en Blanco ook de auto’s vsn de familie van H

Laad alle berichten na dit bericht in