Wij gaan niet opzij

Mashart weet nog niet te overtuigen

Eddy W

Jethro Mashart heeft ondanks zijn ontwikkeling dit seizoen nog geen gesprek met NAC gevoerd over het verlengen van zijn contract. De linksback, die tegen Telstar nog scoorde, is in de ogen van Steijn verdedigend nog niet sterk genoeg en ook aanvallend kan ‘Jetta’ nog niet overtuigen.

Mashart had afgelopen seizoen in veertien wedstrijden een basisplek, dit seizoen staat de teller pas op vijf basisplaatsen. Mede door de komst van rechtsback Rutten, die veelvuldig als linksback speelt, lijkt de verdediger het vooral te moeten doen met invalbeurten waarin hij Manders en Steijn moet overtuigen van zijn kunnen. De linksback tekende in januari 2019 een contract voor tweeënhalf jaar, waardoor zijn contract deze zomer af loopt.

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
96 Reacties
129   31  
Bladran Yanco

Uit alles lees je gewoon dat Steijn alleen spelers wilt hebben die in zijn ogen al goed genoeg zijn of die door hem gehaald zijn. talenten als Sydney en Jetta worden compleet genegeerd.

74   15  
Brecht

Mashart moet je er zeker bijhouden: die kan echt nog wel doorgroeien. Vind hem aanvallend en combinerend best prima; positioneel verdedigend moet hij nog wel stappen maken. Maar is nog jong en moet dit leren

129   31  
Bladran Yanco

Uit alles lees je gewoon dat Steijn alleen spelers wilt hebben die in zijn ogen al goed genoeg zijn of die door hem gehaald zijn. talenten als Sydney en Jetta worden compleet genegeerd.

73   28  
Breda-mike

Komt in mijn ogen gewoon net iets te kort.ik zou er niet rouwig om zijn als hij vertrekt.

17   91  
Willem 4,5

Jammer voor die jongen. Nu Bilate nog ruilen tegen Stokkers, El A een nieuw contract aanbieden en Vloet terughalen.

78   14  
Bubba

Waarom haal je een dure linksback die geen linksback is (Rutten)? Die ook nog eens vaak geblesseerd is?

Waarom 2 linksbenige linksbacks, die het vorig jaar toch prima deden en waar nog rek op zit, negeren en hun transferwaarde vernietigen?

Waar is het Beleid?

Oh ja! Steijn controleert Steijn!!

100   29  
Benn076 (BSR)

Mashart heeft zich afgelopen jaren enorm ontwikkeld, maar heeft als minpunt dat hij uit de jeugd van NAC komt, daar schijnen de heren niet zo veel mee te hebben.

47   23  
Henkie

@ bubba

En dan nog de miskopen uit de koker van Steijn: Moise, Immers, Buffonge, Bilate...

Het mag Nac wat kosten blijkbaar!
Waar is de RvC?

35   21  
Cool hand

Niet de juiste mentaliteit voor het profvoetbal. Gaat duels uit de weg, vermijdt kopballen en ipv te blokken, duikt hij juist weg uit de baan van een schot. Leuke voetballer voor de betere amateurs.

48   11  
KC

Hij heeft zich juist niet erg ontwikkeld de laatste jaren.
Hij blijft erg matig met af en toe een goede/redelijke wedstrijd en dan zijn er gelijk mensen die erg positief over hem zijn.
1 doelpunt of een assist maakt hem niet gelijk een goede back.

Vooral verdedigend veel te zwak. Helaas juist niet de stappen gemaakt die hij had moeten maken.
Aardig ventje dat wel.
Misschien als back-up behouden en hopen dat hij over 2 of 3 jaar wel een goed basis niveau haalt...

41   9  
Ric

Lekker blijven investeren in je jeugdopleiding en dan in de selectie al
Je jeugdspelers gratis de deur uit laten lopen!!
Goed bezig heren beleidsmakers. Dit kan allemaal gebeuren zo lang er geen TD is. Deze heren kijken alleen naar de korte termijn.

65   10  
Ratjeduneerste

Verdedigend is Jetta idd niet geweldig.

Maar als we hem daarop moeten afrekenen, dan is Schouten ook geen goeie back?

Mashart heeft genoeg potentie, vertrgenwoordigt transferwaarde en is een van de uithangborden van de club.

Als je daarnaast in een wedstrijd ziet wat een controle hij over een bal heeft. Dat is me nog het meeste opgevallen. Hij kan een crossbal vanaf rechts in een keer dood op de pantoffel leggen. Dat kan nog geen 3 man in deze selectie.

Heren Steijn en Manders, als je deze jongen ook nog eens laat gaan weet je wat voor signaal je afgeeft naar je jeugdopleiding;

Sydney wordt weggepest terwijl hij topscorer is, Mashart mag vertrekken omdat hij (op z'n 20e) nog geen constant niveau haalt en Azzagari mag sporadisch meedoen indien grote vriend Immers ontbreekt.

Alles waar Hellemons en co. aan werken maak je zo kapot. Jongens uit de jeugd zoeken hun heil liever ergens anders, waar ze WEL door kunnen breken.

Waar is de TD ?!?!

19   4  
Beercules

Mashart komt verdedigend tekort maar met een goed verdedigend duo en malone als middenvelder hoeft dat in een elftal dat titelaspiraties heeft geen probleem te zijn, kan hij juist van hen leren. Ik zie hem, net als Azzagari en Van Hooijdonk graag spelen, in alle drie zie ik potentiële Eredivisie-spelers mits ze de speeltijd krijgen (voornamelijk Azzagari’s speelstijl spreekt mij aan).

PS. ik heb al snel een zwak voor jeugdspelers met potentie ;)

69   29  
Beest

Haha de hypocriete bende start ook weer bij deze speler.

Mashart is een aardige knul maar absoluut niet het niveau top kkd/ eredivisie. Of hij nou uit de jeugd komt ofniet. Een optie zou kunnen zijn verlengen en verhuren . Maar het kan niet zijn dat mashart in je wedstrijd selectie zit op dit moment.

Met het hypocriete bedoel ik het volgende :

Letterlijk 3 maanden geleden waarin ze het in zowel de gegunpressing podcast als in tikkie naar het zuiden podcast iedereen er overeen dat mashart echt niet kon . Dat hij simpel weg te kort komt. Nu is het ineens een talent en ligt het weer aan steijn .

Er wordt er werkelijk alles aan gedaan om steijn en Manders in een kwaad daglicht te stellen . Zie de reactie van benn076.

Van bn de stem snap ik het: vriendje van hooijdonk speelt niet dus de verantwoordelijke moeten branden. Maar wat valt me de bsratscrew me tegen op het moment zeg.

Voorbeeld: levien( volgens mij) loopt Manders in de podcast van vorige week uit te maken voor leugenaar en komt met jerrycans naar het stadion zodra Van As wordt aangesteld.

Als levien een beetje geluisterd had, had Manders al letterlijk 5 keer aangegeven dat Van As absoluut niet komt. Hoe krijg je de menigte in beweging tegen je bestuur? Nou op deze slinkse manier.

Een vrijheids van mening uiting en " vrije site " wordt het genoemd , maar dondersgoed weten dat er heel veel mensen naar luieren . Zeker in deze tijden , om nog een beetje binding met nac te houden.

Kritisch zijn is goed, waar wat er allemaal gebeurd tegen de beleidsbepalers is misselijkmakend. Hopelijk snel verbetering en geen hypocriete onderbuik gevoelens meer

10   9  
Guuske

En het ergste is, stel Nac promoveert niet, Steijn word ontslagen, Manders misschien ook. De jeugdige talenten uit eigen jeugd zijn amper gebruikt en zeker niet beter geworden onder Steijn. Mashart, Azzagari, Kerstens en van Hooijdonk. Een deel vertrekt transfervrij.
En dat zit je volgend seizoen weer met puinhopen. Geen geld, Manders die supporters vraagt om kwijtschelden van tegemoet komen gemiste wedstrijden. Weer proberen gouden seizoenkaarten te verkopen. En geen talentvolle spelers met evt. transferwaarde meer beschikbaar.

53   1  
Breda

Als we maar niet een half elftal gaan vervangen omdat de kapstok faalt.
Vervang gewoon de kapstok.

15   12  
Die ne gast

@Beest
Over stemmingmaken gesproken. Levien zei in de podcast dat áls Van As zou komen dat Manders dan een leugenaar is en nooit meer is te vertrouwen, juist omdat Manders heeft gezegd dat het Van As niet zal worden.

Overigens: als Levien bij een aanstelling van Van Aa de jerrycans naar het stadion brengt, dan neem ik de lucifers wel mee. Ik was het helemaal eens met Levien waarom Van As de doodsteek van NAC zal zijn. Met Van As komt het zeker nooit meer goed met NAC.

35   11  
SCH1912

Wat is het toch een drama om de reacties hier te lezen! Echt waar jullie hebben het alleen maar over talenten talenten en nog eens talenten......
Elke supporter die gewoon normaal voetbalverstand heeft ziet dat Jetro gewoon tekort komt! Het feit dat hij gegroeid is in kwaliteit maar nog steeds heel heel veel tekort komt zegt toch genoeg? Continu aan de verkeerde kant dekken, niet agressief in te duels, nooit druk op de bal op de eigen helft, verkeerde keuzes tijdens het mee voetballen, spelers inspelen die een linie te ver staan... echt ongelofelijk dat mensen hem nog verdedigen! Deze jongen is helaas voor nac niet goed genoeg en hopen dat er in de 021 of 019 een talent klaar staat die wel die stap kan maken! Uiteindelijk zou dat je beleid moeten zijn! Spelers aanvullen uit je eigen jeugd mits de jeugd goed genoeg is

21   23  
Sjak

Jeugdspelers en eigen spelers zijn het toekomstig kapitaal van de club. De Haagse trojka zijn stevig bezig met kapitaal vernietiging.
El Al, Sidney, Mashart zijn kinderen van onze club!
Wat we over houden zijn oude versleten spelers die nergens meer aan de bak komen en huurlingen.
Ik reken dit de RVC, Manders en Steijn hard aan.
Onze club word gesloopt.
Wanneer dringt dat in hun botte hersens door en wat ik helemaal niet snap is dat de 3 micromanagers dit goed vinden!
Nee, Steijn gaat janken als er vragen gesteld worden over Sidney..
Pak maar lekker een borrel Maurice, dan ben je snel de onzin vergeten die je uitkraamt.

Stelletje bokhonden!

24   7  
Nonkel Frans

Ratjeduneerste slaat de spijker op zijn kop. De visie en akties inzake verbinding jeugdopleiding met het eerste elftal ontbreekt.
Laat onze jeugd - een M een A een v H - zich hier ontwikkelen.

NAC is een voetbalclub en geen Handelshuis.

Waar is je plan Manders - waar blijft onze TD. Geef Hellemons iemand die het snapt.

3   16  
Beest

Dienegast

Absoluut eens dat van as absoluut niet mag komen.

Het gaat erom dat het woordje "als"valt.
Manders heeft meerdere keren vrij duidelijk gezegd dat jeffrey niet komt.

Dan ga je Manders toch in geding brengen door er toch nogmaals op terug te komen . Onder het motto : wat als..

Dat is gewoon puur druk op de ketel zetten die helemaal niet nodig is . Want als Manders zometeen wel iets verkeerd doet valt gelijk het woord leugenaar als eerst. Zo werkt het gewoon .

Als op mijn werk 4 keer een ongeluk gebeurd waar ik niks aan kan doen maar toch bij betrokken ben , word ik de 5de keer gelijk als dader aangezien . Zo werkt het overal,terwijl het unfair is.

8   5  
Hoeven B4

Ik vind het altijd mooi om dingen te lezen als 'laten rijpen', 'laten ontwikkelen' alsof het een goede wijn is die in een wijnkelder ligt. Natuurlijk kan een speler op bepaalde aspecten groeien door de juiste training, maar een dubbeltje wordt geen kwartje in de voetballerij. Maar ja, supporters zijn vrijwel altijd emotioneel en nimmer rationeel. Eén goede wedstrijd en een speler is fantastisch, een foutje of een gemiste kans en een speler is brandhout. Een mooi experiment voor BSR: kijk eens naar de MOTM-cijfers welke speler de kleinste en wie de grootste standaarddeviatie heeft?

Een speler heeft talent en gaat het bereiken of niet. Wat mij betreft mogen ze bij ons NAC daar wel wat selectiever in zijn. De laatste jaren zijn er tig contracten uitgedeeld, met dieptepunten van spelers die enkele wedstrijden hebben gespeeld.

14   5  
Ivo

Jethro lijkt me een hele correcte jongen die er heel hard voor werkt. Niks dan respect voor hem, hij doet altijd zijn best en schikt zich in zijn rol binnen het team. Totaal geen kapsones.

Maar als we hogerop willen, moeten we doorselecteren, en dan vrees ik dat Jethro een van de spelers is die tekort komt. Als Nobljeas vertrekt, komt er wel een andere linksback en dan is Mashart gewoon een aardige reservekeeper. Maar zeker geen basismateriaal waarmee je de toekomst in kan.

2   1  
Ivo

Ik bedoel natuurlijk reservespeler ipv reservekeeper. K#t spellingscontrole op je telefoon.

11   7  
Viking

Ik ben geen Mashart fan van het eerste uur toen euforie na zijn debuut tegen ajax de overhand kreeg. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat deze jonge jongen zich duidelijk aan het ontwikkelen is. Maakt minder fouten, staat positioneel steeds beter en voegt steeds meer aanvallend toe.

Als je met Schouten in gesprek gaat die zeker niet sterker is dan Mashart dan moet je zeker met deze jonge Mashart in gesprek gaan en verlengen.

Momenteel is Steijn volledig aan kapitaalvernietiging aan het doen... Buiten dat hij zijn eigen jeugd kapot maakt.. Zijn zijn aankopen ook vaak weg gegooid geld.

Mijn inziens moet er NU ingegrepen gaan worden.... Liefst zsm TD aanstellen.
Met visie en levensader naar de jeugdopleiding.
Bij voorkeur niet uit kringetje Manders/Steijn. Il
Mijn voorkeur zou echt nu Lokhof zijn anders zit er geen echte Naccer dicht bij het vuur.

6   0  
geelzwartwit

Ik vind hem verdedigend ook nog niet sterk genoeg maar we spelen KKD en dat zou op zijn leeftijd juist het podium moeten zijn waar hij de meters kan maken om daarna in de eredivisie een goede linksback voor NAC te zijn.

Liever een talent met de juiste begeleiding en wellicht een verdedigerstrainer erop naast de gewone trainingen die nu veel speelminuten krijgt en straks een waarde is dan spelers die over de hill zijn.

Het blijft altijd een gevalletje van. Hoeveel heeft de club er zelf aan gedaan om zijn ontwikkeling door te zetten en hoevele heeft de speler er zelf aan gedaan. Ik vrees dat voor het pop van de club bij talenten ontbreekt. Je sluit aan bij de selectie en dan zie je maar of je meekomt. Kom je niet mee dan mag je weg.

15   8  
T hert

NAC is een betaald voetbalorganisatie, geen liefdadigheidsinstelling.
Groot gelijk dat zijn contract niet verlengd wordt, hij overtuigt gewoonweg niet. Hij heeft vaak genoeg de kans gehad. Je kan hen niet houden alleen maar omdat hij uit de 'eigen jeugd' komt.
NAC moet doorontwikkelingen en als dat kan met spelers uit de eigen jeugd (zie voorbeeld v hecke, azzagari) die echt iets toevoegen of potentie hebben, moet NAC dat zeker doen en in investeren. Maar we zijn het er allemaal wel overeens dat Mashart echt geen basisspeler is en gaat worden, maar een nr 14,15,16 uit de selectie. NAC heeft in hem geinvesteerd, maar helaas is het niks geworden.
Lekker laten gaan, focus op andere/betere spelers of spelers uit de jeugd met meer potentie. Helaas, maar je kunt niet alles maar een contract geven alleen maar omdat ze uit eigen jeugd komen. Bedankt Mashart, succes in je verdere carrière!

12   5  
Elf Meter

Of zou Steijn, net als ik, ook terugverlangen naar de tijden met Vidmar, Nebo, of recenter Angelino?
Bij Mashart altijd het idee dat ze hem vorige week nog op het Bredaas Schoolvoetbaltoernooi hebben gescout.

15   5  
Wolfmanjack

Of hij nu wel of niet uit de eigen jeugd komt. Het is gewoon een hele matige angstige verdediger

5   11  
Breetjeda

Gewoon verlengen met Jetta.

Hij is nog niet goed genoeg voor de basis, maar kan veel leren van de ervaren backs en komt er heus wel.

11   4  
Ratjeduneerste

@Beest

Om enigszins te nuanceren, er is niemand hier die zegt dat Jethro basis top KKD of Eredivisie materiaal is.

Wel is het zo dat deze jongen potentie heeft en zich het afgelopen halfjaar heel sterk heeft ontwikkeld. Ook ik heb heel vaak aan hem getwijfeld maar hij laat zien dat hij het echt wel kan.
Oke, hij is verre van foutloos, maar hoeveel ver ontwikkelde linksbacks van 20 zijn er?

Als je daarnaast kijkt naar de alternatieven heb je die Maria. 1: Kost veel meer. 2: Is een stuk ouder. 3: Redelijk blessuregevoelig. 4: Is wederom een alternatief voor een eigen jeugdproduct.

Het is zo dat Manders uitspreekt de jeugd naar een nieuw niveau te willen tillen, mede om ervoor te zorgen dat talentvolle jeugdspelers hierblijven. Wanneer jeugdspelers en de familie nu naar NAC kijken, zien ze dat de jeugdspelers die potentieel het 1e elftal kunnen halen door Steijn 'te licht' worden bevonden, bijna geen kans krijgen zich te bewijzen en worden vervangen door oudere, duurdere en vooral minder waardevolle alternatieven.

Wat geeft dat de jeugd van NAC dan voor perspectief? Feit is dat je afgelopen jaren een hele lading aan talentvolle spelers, vele daarvan zelfs jeugdinternationals, bent kwijtgeraakt.

Als je dit wil veranderen moet je niet enkel de woorden uitspreken, maar ook daadkracht bijvoegen. Steijn lijkt dat niet te gaan doen. Gevolg: kapitaalsvernietiging doordat jeugd weer leegstroomt en je met oude spelers blijft zitten zonder restwaarde.

9   3  
N1912

Wederom een treffend voorbeeld waarom de huidige situatie bij NAC zo enorm waardeloos is. Dat Steijn als trainer vooral korte termijn plannen en doelstellingen heeft is logisch en verklaarbaar, maar zo’n man mag dan nooit ook je technische beleid bepalen. Voor lange termijn talentontwikkeling is dit dodelijk en is het gemis van een TD funest.

Het mannetje is 20.. net zoals Sydney overigens. Iedere supporter die er ook maar enigszins kaas van heeft gegeten ziet dat deze jongens een goede ontwikkeling doormaken en daadwerkelijk beter worden door wedstrijden te spelen. Is Mashart een eindproduct en nu al ver genoeg in zijn ontwikkeling om voor jaren je vaste linksback te zijn? Nee, waarschijnlijk nog niet, maar het gaat erom dat die potentie wel aanwezig is.

Geef die jongen gewoon een driejarig contract met een bescheiden salaris en maak straks op zijn 23e de eindbalans op. In het slechtste geval heb je er een niet dure breedtespeler bij, maar ik acht de kans groter dat hij (hopelijk met NAC) groeit naar Eredivisieniveau en dat NAC er wellicht nog een leuke zak met geld aan kan over houden. Mashart heeft best veel aspecten van een moderne back, maar dat moet je als beleidsbepaler wel willen zien.

Talentontwikkeling is iets verder kijken dan dat je neus lang is en anticiperen en handelen op basis van potentie, denken in groeimogelijkheden in plaats van in huidige beperkingen. Geldt ook voor Sydney en Azzagari. Als club ook dé manier om kapitaal op te bouwen. Helaas ontbreekt die visie nog grotendeels momenteel.

12   12  
Ivo

@Breetjeda

Dit is dus het probleem van NAC. Doorgaan met jongens die niet goed genoeg zijn omdat ze uit de eigen jeugd of streek komen.

Willen we op termijn naar middenmoot eredivisie? Dan moet je hier als eerste mee stoppen. NAC is geen liefdadigheidsinstelling. Mashart zit al een tijdje bij de selectie, als hij zich had doorontwikkeld had hij nu een onbestwiste basisspeler moeten zijn. Spelers die ieder jaar een heel klein stapje zetten, gaan het niet redden.

Vergelijk het maar met van Hecke. Dat niveau moet je nastreven. Jong, talentvol, gretig, over mijn lijk mentaliteit en consistent. Lieve jongens die goed hun best doen, die kunnen lekker bij Baronie of JEKA gaan voetballen.

4   9  
scheppioni

Ik zie hem eerder als frivole vleugelaanvaller achter Kay dan een standvastige linksback .....
Maar Steijn doet wel meer rare dingen wanneer het niet echt in zijn ado straatje is, gevaarlijk dit voor ons NAC !!!

11   3  
Jf

Heel eerlijk gezegd wordt er de afgelopen jaren sowieso continue afgezeken. Is Jetta al top nee maar gun die jongen de jaren bij Nac en straks gewoon een goede back. Zelfde geld voor Sydney is hij al zo goed als zijn vader nee maar die gasten zijn 20.

Volgens mij kwam zijn vader binnen toen hij 21 was. Laat je deze jongens gaan staan ze over twee jaar bij de tegenstanders en scoren ze of spelen ze een stuk beter.

We zitten niet in de positie om alleen maar duur betaalde ervaren spelers in te zetten. Nac moet het ook van opleiding hebben.

En dat gezever over Mounir dat hij te kort komt. Wie speelt hem eruit op dit moment niemand en dit is afgelopen jaren eigenlijk niemand gelukt dus een heel bruikbare en belangrijke speler voor ons Nac. Altijd pro Nac en gebleven in goede en slechte tijden.

10   3  
Arie

Potentie genoeg bij die jongen.
Steijn gaf op de forumavond ook nog aan dat hij Sydney, Jethro en Yassine om termijn wel ziet doorgroeien, dus niet verlengen betekent dat hij gewoon weer alles te barsten heeft zitten liegen.
Angelino was verdedigend ook bepaalt niet vlekkeloos toen die hier speelde, kijk waar zo'n jongen met veel vlieguren nu staat.

16   5  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Ik word Steijn moe. Die gast gooit al het talent wat we hebben overboord en vult de selectie met volgevreten haagse routiniers.

En besef: Steijn is geen TD en onze vriend Manders heeft geen enkele voetbalervaring, hij is net zo’n liefhebber als wij. Deze 2 passanten + de voormalig rechterhand van van As laten we nu ons technisch beleid bepalen...
How low can you go...

6   1  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

En we hebben goed kunnen zien dat Rutten op links een klinkend succes is...
NOT!

6   2  
geelzwartwit

Je hebt de echte toppers die niemand nodig hebben en hun eigen weg keizen. V Hecke

Je hebt talentvolle spelers die er alleen komen als de club ze volledig meeneemt in de ontwikkeling. En dat meenemen hoort dan niet te stoppen bij het moment dat ze aan de selectie toegevoegd worden. Juist als een speler van jeugd naar selectie gaat moet het nog meer begeleiding krijgen op zijn ontwikkeling. Juist in de laatste stukje en stapje moet de club investeren. Ik krijg bij NAC op precies dat belangrijkste stuk het gevoel dat een talent het maar uit moet zoeken en het meot laten zien. Laat maar zien dat je in de basis hoort....
Nee de club moet hem doorontwikkeling naar een vaste basisplaats.
En daar in dat laatste stukje lijkt geen plan if iig de professionaliteit te ontbreken. En daar precies die brug die gemaakt moet worden die bruggenbouwer dat is Ton Lokhoff!

Aub Manders hier heb je de functie voor Ton.

3   3  
Vrouwke

Hij heeft absoluut de potentie om een goede back te zijn. Maar Steijn heeft gelijk hij komt op moment echt tekort. Hij moet er veel meer mee doen. Let eens op hem tijdens de wedstrijd. Die jongen heeft verdedigend geen flauw benul hoe hij moet staan en wat hij moet doen. Daarnaast veel te slap in de duels. Aanvallend liggen zijn kwaliteiten maar ook daar doet hij veel te weinig mee. Hij zou veel gevaarlijker moeten kunnen zijn. Maar 1 goal is niet genoeg

13   5  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Onze grote vriend Hyballa berichtte van de week nog op insta het bericht in de trant van:

Een goede trainer kenmerkt zich doordat zijn team voor hem door het vuur wilt gaan.

Ik krijg sterk de indruk dat niemand meer voor Steijn door het vuur wilt gaan. Hij zeikt iedereen af, maakt met ruzie met spelers en steekt nooit de hand in eigen boezem. Ik snap wel dat bepaalde spelers niet meer willen verlengen.

7   2  
Buddha

Overtuigd Rutten wel als LINKSback? Dat is toch ook erg matig wat hij laat zien?

Maar er zal wel een toezegging zijn gedaan aan Maria en daar moet ruimte voor gemaakt worden. Waarom laat je iemand anders zo lang meetrainen?

1   7  
d.vanson

Welja laat nog maar iemand weglopen.
Er blijft zo geen enkele harde werker meer over. Allouchi weg. Hoofddoek weg.masgart weg. Wie volgt. Manders of Steijn?

11   7  
Jandorstig

Ik lees regelmatig dat je aan kapitaalvernietiging doe als je hem weg doe, welke kapitaal,? Er is geen 1 club die geld voor hem op tafel leg hoor. Komt op meerdere vlakke gewoon te kort, staat bv altijd op bijna 5 meter van zijn man te dekken, als je dat nog doe op die leeftijd dan zie je het gewoon niet. Maar laat hem maar gewoon lekker staan, omdat het een jeugdspeler is, mensen die dit vinden lopen waarschijnlijk wel het hardst te zeiken als NAC niet promoveerd.

5   5  
RV

We moeten dit jaar (of uiterlijk volgend jaar) naar de Eredivisie.
Ik begrijp dat wel van Steijn.
Schouten zou mogelijk die stap wel kunnen maken, bij Mashart twijfel ik daar over. Ik vind het verdedigend zeer wankel.

Van Hecke had ook de kans wel gehad bij Steijn.
Het is maar net hoe ver de jongens zelf zijn in hun ontwikkeling.

Ik blijf er bij dat ik Azzagari graag vaker zou willen zien maar ook daar begrijp ik van Steijn dat hij snel kiest voor El Allouchi of Immers. Dat Fiorini dan de voorkeur begrijp ik dan minder, maar toegegeven die stond vrijdag ook lekker te ballen.

We moeten promoveren en het is een feit dat daarvoor fysiek en ervaring nodig is in de eerste divisie.

3   1  
Ron

Zoals het er naar uit laat zien, voldoet hij niet!
Verder denk ik dat het hele team nu niet voldoet, omdat spelers niet op een juiste positie staan of Steijn niet meer pruimen! Als de trainer zovaak veranderd in opstellen van spelers krijg je nooit een soepel lopend elftal! Verder moet je altijd je beste spelers opstellen en daar omheen je strijdplan voor de wedstrijd bepalen! Dus Bilate komt hier momenteel gezien zijn spel tot op heden niet in voor! Niet dat ik voorstander ben van Sydney, maar voorlopig zie ik bij het elftal wel iets gebeuren qua instelling als hij invalt!
Dus heren MS en MM, open eens je ogen! Je kunt niet blind blijven varen op een elftal waar de inzet ontbreekt, omdat de spelopvatting van de trainer niet voldoet! De trainer moet dit ook zelf inzien, zoniet dan moet de heer Manders hierop ingrijpen.? Of de RVC!
Als dat niet word gedaan, gaat Nac niet promoveren en wel verlies draaien!

3   0  
NACdeClub

TD is echt een vak. Een voetbalclub zonder TD? Hoe dan?

9   1  
fvf6

ik blijf in herhalingen vallen , zolang er geen T.D. is , heeft Steijn de vrije hand om zulke fratsen uit te halen. Waarom horen we nu de r.v.c. niet die zijn er toch om controle uit te voeren . Het beleid wat NAC nu voert is geen beleid . Steijn heeft teveel inspraak in de samenstelling van de selectie en is daarom ook 100% procent verantwoordelijk voor het spel er nu gespeeld wordt . Daarmee zeg ik niet dat een trainer geen inspraak mag hebben in een selectie samenstellen . Maar wel dat hij niet het alleenrecht daarin mag en moet hebben , dat kan nooit goed zijn

14   1  
E. Ricvan

En Henk ten Cate heeft al meerdere keren aangegeven, NAC als TD heel interessant te vinden

9   8  
Henkie

Vind hem ook net te kort komen.
Toen met Damen en Meijers werd er ook vanalles en nog wat geroepen hier.

Leuk die jongens uit de opleiding, maar als we weer naar een goede eredivisieclub willen doorgroeien moet je doorselecteren.

Goed zo Steijn!

4   2  
Cees

Het beleid van NAC, dat al decennia lang is frut! Niemand kan dat ontkennen, niemand, anders hadden “wij” simpelweg niet daar gestaan, waar we “nu” staan! Wat Mashart betreft, Steijn, Manders zouden zich daar totaal niet mee mogen bemoeien. Totaal niet! Zij zijn slechts passanten. Er behoort een ijzersterke structurele rode draad (lees: bekwame mensen) te zijn in een club als NAC. Die is er nog steeds niet. Alle passanten dienen zich daar onverbiddelijk naar te schikken. Anders solliciteer je maar een deur verder. Men blijft in Breda volharden in mismanagement. Dat bewijst “ook” dit geval weer opnieuw.

3   1  
7hills_rules

Persoonlijk vind ik hem als linksback (nog) tekort komen is verdedigend (nog) niet sterk genoeg. Dit is echter iets wat hij wel nog kan/moet leren.

Ik begrijp dat MS momenteel de voorkeur geeft aan Rutten.

Ik zou hem er wel bijhouden en ook eens links op het middenveld proberen en als stand-in van Rutten. Op het moment dat de stand het toelaat hem speelminuten gunnen om te groeien. Vertegenwoordigd zeker wel kapitaal. Hem dus een verlenging aanbieden voor 2 jaar met een eenzijdige (nac) optie voor nog een jaar.

5   7  
Kipiani

Is het weer zo ver ?
Wat een gefrustreerde, lompe achterbakse kliek.
Wie geven we nu de schuld: Willem Weys, Hyballa, Steijn of toch maar Rijsbergen en Siem Plooyer ?
Schei toch uit.

2   2  
Dromer

Niets is zo veranderlijk als de mening van voetbalsupporters. Het ene moment ben je de grote verlosser of supertalent en het andere moment ben je waardeloos en de club niet waardig.
Op dit forum blijkt dit regelmatig en is zeer te begrijpen. We willen zo graag naar de eredivisie en dan lijkt het eindelijk te lukken en komt de klad er weer in. Opnieuw teleurstelling bij de supporters die wel weten hoe het moet.
Laten wij hopen dat we de weg omhoog vinden en de club steunen op de weg naar het heilige doel.

4   1  
Stoep

Mashart had/moet gewoon verhuurd worden. Wel moeten we nu echt een TD aanstellen, want MS moet natuurlijk niet over lange termijn contracten gaan. Maar Mashart is natuurlijk niet iemand die geld gaat opleveren. Om zomaar alle jeugdspelers contracten geven, dat deed NAC in het verleden. Halve vvcs elftal van dit jaar was ex-Nac. Ik zou Mashart niet verlengen. Heeft niet potentie die NAC nodig heeft om te promoveren voor volgend jaar.

7   2  
Harrie

Aan het einde van het seizoen lopen vast weer enkele talenten zoals Marijnissen, Bel, Mekkaoui, Rached of een ander talent uit de goede O16 lichting of wie dan ook van de jeugdopleiding voor een minimale vergoeding de deur uit naar een andere club.

Hier gaan we dan met zijn allen roepen dat het belachelijk is en vragen we ons af waarom we investeren in de jeugdopleiding.

Dat komt alleen omdat ze hier geen perspectief hebben en zelfs de kans om door te breken bij een topclub groter is door gebrek aan beleid bij ons cluppie.

15   3  
Boom

Ik vind dat hij dit jaar juist enorm gegroeid is. Hij is voor KKD begrippen gewoon een prima linksback. Wordt waarschijnlijk de deur uitgewerkt om ruimte te maken voor Maria. Ik heb zelf liever dat zo'n echte NAC jongen een eerlijke kans krijgt dan passant nummer zoveel.....

14   9  
Ivo

Jongens, wat willen we nu?

Willen we voor de prijzen gaan in de KKD, en doorstromen naar de eredivisie, wat je doet met power en ervaring? Kijk naar Cambuur en de Graafschap, zelfs Almere.

Of willen we een leuke opleidingsclub zijn die in de middenmoot KKD terechtkomt, maar wel met jongens uit de eigen jeugdopleiding? Meijers, Klomp, en zo vele anderen zouden het ook helemaal gaan maken. Maar ze breken nergens door.

Sommigen hier willen van NAC een soort FC Eindhoven maken. Sympathiek maar eigenlijk nooit goed genoeg voor de top. Zet die rose bril nou eens af!

6   2  
P

Als ze die Maria een contract geven zou ik geldverspilling noemen. Voordat hij wedstrijdfit is en ritme heeft opgedaan is het seizoen voorbij (of is het al voorbij ??). Mashart sowieso behouden en in aanloop naar nieuwe seizoen, een nieuwe linksback halen.

Monsalve en Noblejas, afscheid van nemen, zijn te blessure gevoelig dus ook te duur !!!

4   1  
Dos

De corona depressie neemt voor sommigen schrikbarende vormen aan.
Er zijn nummers die je hiervoor kunt bellen he, niet nodig om dit op een andere manier af te reageren. Kan me namelijk niet voorstellen dat dit helpt.

Fijne kerst allemaal!

21   4  
ome cor

Steijn weet ook nog niet te overtuigen.
Zetten we die ook in de etalage ?

6   8  
Krenk

Hoe graag ik het Mashart (en NAC) ook gun maar deze jongen komt echt te kort, en niet zo’n klein beetje ook!

9   8  
Chingblauw

Moeten eens stoppen met die valse sentimenten, "tis een jonge van de club", "tis een jongen uit de regio (welke tegenwoordig schijnbaar tot aan wouw reikt) ". De bvo NAC Breda is een bedrijf en geen filantropische instelling en elk bedrijf verwacht en eist rendement van elke werknemer om gezond te blijven. Voldoet een werknemer hier niet aan zal elke werkgever vragen om uit te zien naar een andere werkgever. En of ie nu van hooijdonk, Mashart, Steijn of el al heet.

5   3  
Peerke

Michiel Kramer, Aykut Demir, Tim Receveur, Alex Schalk, El Kattabi en nog vele anderen waren ook allemaal niet goed genoeg.

4   0  
Maarten

Nashart heeft potentie getoond al is t niet voldoende. Uiteindelijk gaat hij NAC niet beter maken al vraag ik me onderhand af waar nu de grens ligt. Als een Emmen een basisspeler van je wilt dan zakt NAC steeds verder af.

1   2  
Cees


Bij NAC moet een Technisch Hart komen. Van mogelijk 5, of 7 personen? Zij gaan o.a. over spelers, c.q. trainers aantrekken en laten gaan. En nog wat meer urgente zaken aangaande de selectie. Dat TH, daar komen mensen in die “echt” verstand van zaken hebben. Maar “die” mensen worden jaarlijks wel “zeer scherp” geëvalueerd. Op basis van keiharde feiten. Wie dat moeten doen, is nog even de clu?

Van ieder persoon uit het TH wordt alles “exact” vastgelegd. Dus als blijkt dat jij er met regelmaat naast zit. Tja dan ben “jij” gezien. Vriendjespolitiek in deze groep, bijv met stemmen, dat kan. Hopelijk zit je er niet vaak naast met je vriendje, want je bent “tezamen” gezien. Wegwezen. Uiteraard moeten er nog meer zaken waterdicht vastgelegd worden omtrent een TH. Vooral omtrent belangenverstrengeling! Verder kun je in een later stadium e.e.a. verbeteren, indien van toepassing.2   2  
Martinus

Mashart lijkt wel wat te groeien maar is niet het niveau waar we naar toe moeten. Stel dat je promoveert, dan is Mashart duidelijk nog niet stabiel of sterk genoeg. Misschien zit die rek er nog wel in maar bij promotie zijn defensieve kwaliteiten nóg belangrijker. In dat opzicht kan ik dit volgen.

Voor een klein contract zou hij voor de breedte nog wel kunnen blijven. Maar als hij een volwaardig contract zou moeten krijgen (salaris naar verhouding met andere basisspelers) dan zeg ik: Niet doen. Dan moet je een alternatief zoeken dat beter voldoet.

0   0  
Adriaan

@Cees,

Wie gaat die 5-7 man betalen?
Klinkt duur.

9   1  
Tip

Wat is nu eigenlijk het probleem ? Mashart is 20 jaar , is selectiespeler, en krijgt via invalbeurten de kans te laten zien dat hij het kan. Daarnaast kan hij zich iedere dag waarmaken op de training. Kortom, beste Mashart, keihard werken en verbeteren zodat Steyn niet om je heen kan. Voorlopig heeft Steyn alleen maar gezegd dat hij vindt dat Mashart nu verdedigend nog tekort komt. Lijkt mij een juiste constatering. Maar dat kan toch veranderen.

1   0  
Breda-Loyal

Komt nog te kort voor basisspeler te zijn voor een promotie elftal , maar houd die jongen met een niet al te duur contract binnen.

Van de oudere spelers en basisspelers op zijn positie ( Rutten , Schouten ) kan hij nog van leren.

Als Jethro dan ook wat body aan weet te trainen komt het wel goed met hem.

Een jeugdspeler waar nog rek in zit moet niet moven voor Maria.

Ik kan Steijn wel begrijpen , maar de lange termijn moet echt bewaakt worden.

Tot slot

Fijne feestdagen allemaal.

5   0  
Zwampie

Wanneer is een speler rijp en wanneer niet.
De meeste jongens die door breken komen vaak voort uit blessure gevallen of schorsingen, zeker bij NAC.
Aangezien de trainer geen gezichtsverlies wilt en het niet aan durft om met (teveel) jonge spelers te spelen.
Maar wanneer krijgen de spelers dan wel om zich op een hoger niveau zich een paar wedstrijden te laten zien.
Bij Steijn is het wel duidelijk dat grotendeels alleen maar speelt wat hij zelf binnen haalt en oudere spelers. En die mogen dan wel mindere wedstrijden blijven spelen waar de jeugd zsm gewisseld wordt als hij een andere optie heeft, ongeacht de speler op zijn plek staat.
Zie mashart,azzagari,sydney, spelers die niet uit de koker van Steijn komen, waar hij moeilijke verhalen voor moet verzinnen om zijn ongelijk enigzins recht te poetsen.
Maak nu is een team van de spelers die je hebt,zet de juiste spelers erin en op hun eigen plek, en gaat dat ten goede van ervaren spelers met naam,shit happens

5   0  
Badeend

Het probleem bij NAC - en 7 van de 10 andere BVO's - is dat de organisatie zo verdomd amateuristisch is en er nul komma nul kijk op talent, begeleiding, ontwikkeling en al helemaal niet op de lange termijn is.

Spelers uit de jeugd bij NAC halen het alléén als zij zelf alles uit zichzelf weten te halen en dan ook nog van de buitencategorie zijn (Gudelj, Van Hecke). Maar echt een plan voor/met een speler ontbreek al bij de eerste selectie, laat staan bij alles wat daaronder zit. Hellemons schijnt heel goed werk te verrichten (ik heb daar geen zicht op) maar dan houdt het gewoon op ongeveer als ze bij Dingsdag komen rondlopen. De stappen daarna zijn echter nog heel groot, maar ja, elk jaar minimaal één nieuwe trainer zonder enige rode draad in de club, ja dan kom je waar je nu staat - en daar ook niet weg.

Verbetering hierin vergt een heel andere organisatiecultuur, een aantal professionals op de juiste plekken én alle neuzen dezelfde kant op. In een organisatie waar dat het geval is, kun je aan iedereen openlijk vragen hoe ze ervoor staan. Kan dat bij NAC ook aan - bijvoorbeeld - Hellemons, Maes en Schoenmaker jr.?

En nogmaals - waarom was Malone niet bij de forumavond? Of heb ik dat gemist?

5   1  
Pikkie

Is het niet zo dat een trainer zijn spelers ook beter moet maken ?
Hij moet dan individueel ook aan de slag met zijn spelers maar MS zal dat maar met een beperkt groepje doen vrees ik!!!

3   1  
TvB

Dit moment nog net te licht. Met tijd misschien wel goed genoeg voor basisplaats. Moet echt nog wel wat groeien hoor!

9   4  
ome cor

Op wat uitzonderingen links en rechts is NAC nooit een club geweest vol toppers.
Het mooie was dat er af en toe iemand boven zichzelf uit steeg, maar onze historie bestaat uit middelmatige voetballers.

Af en toe komt er dan een trainer of TD die rommelt in ons jeugdig potentieel en een zootje middelmatig materiaal binnen haalt tegen te hoge loonkosten, waarvan het jaren duurt voor we daar weer vanaf zijn.

Maurice is blijkbaar allebei. En die middelmatige voetballer en die rommelende trainer die een puinhoop achter laat.
Hadden we nu maar een RVC met enig verstand van zaken...

3   10  
Belgische Naccer

Mashart is een prima speler voor NAC. Speelt dit seizoen gewoon erg sterk, zoekt altijd de oplossing naar voren. Maar Steijn speelt liever breed en naar achter, dus hij past niet in de speelwijze.

Dus ja..Ik vrees dat ze deze jeugdspeler ook weer gratis laten gaan, net zoals van Hooijdonk.

Dat ze Allouchi wel een contract aanbieden en bovenstaande spelers NIET..gaat er bij mij niet in.


12   3  
Ivo

@ome cor

Wordt het dan onderhand niet een tijd dat we de lat wat hoger leggen?

Matige voetballers worden hier op een voetstuk geplaatst alleen omdat ze uit de eigen jeugd komen.

3 jaar geleden hadden we bijvoorbeeld Noppert, Van der Maaten, Meijers, Klomp, Vliet, Glim, Reuvers, Brusselers, Snepvangers en Sprangers, en volgens velen op deze site zouden dat geweldige voetballers worden. Ze zijn nu bijna allemaal uitgerangeerd of spelen op bedenkelijk niveau. Dat is de realiteit.

Als de NAC opleiding één echte selectiewaardige speler per jaar oplevert doen ze het goed. Vorig seizoen JP en Sydney, dit seizoen misschien Azzagari (moet zich nog bewijzen).

Mashart, nogmaals, goeie jongen, maar gaat geen topper worden. Dan had hij er nu moeten staan. Hij is geen 17 meer. Niet aan blijven modderen, maar doorselecteren. Topsport is hard, helaas.

1   1  
Cool hand

En daar valt geen speld tussen te krijgen, Ivo.

7   0  
N1912

@Ivo

De spelers die je opsomt komen allemaal nog uit de tijd dat de jeugdopleiding niets voorstelde in Breda. Het merendeel van de NAC jeugdteams bundelden onderaan in lagere competities en speelden wekelijks tegen jeugdteams van amateurclubs. Niet vreemd dat de kwaliteit van de doorgestroomde jeugdspelers te wensen overliet.

Op dat gebied heeft NAC de afgelopen jaren best een mooie inhaalslag gemaakt. Veel jeugdteams spelen inmiddels op het hoogste niveau en meten zich landelijk met de beste spelers van desbetreffende generatie. Het kan niet anders dat NAC hier op termijn de vruchten van gaat plukken.

Meest in het oog springende voorbeeld tot dusver is de -19 onder leiding van Willem Weijs enkele seizoenen geleden. Die eindigden geloof ik top 5 in de hoogste divisie, net onder maar nauwelijks minder dan de toptalenten van Ajax, PSV en Feyenoord. Dat was de generatie Van Hecke, Sydney, Azzagari, Mashart en Verbruggen.

Alleen al om die reden gaat er in je talentenontwikkeling bij het eerste iets goeds mis als van die generatie alleen Van Hecke echt slaagt in NAC shirt. Mashart was overigens één van de sterspelers in dat elftal.

4   0  
Ivo

N1912

Ik weet dat de jeugd een inhaalslag gemaakt heeft, dat wil niet zeggen dat iedere speler die het goed doet in de jeugd (minder fysiek, meer technisch) het ook goed doet in de KKD.

Mashart is in mijn ogen een linksback die zowel verdedigend als opbouwend te kort komt. Hij heeft niet genoeg power, als verdediger heeft hij zijn uitstraling ook niet mee, opbouwend is hij te voorzichtig. Als je dan een El Allouchi ervoor hebt staan is het verdedigend gewoon billenknijpen en opbouwend veel te traag. Je kan hem er bij houden als 2e linksback, maar dan speelt hij te weinig, of verhuren, maar waarvoor dan eigenlijk.

Op deze leeftijd (20) moet je er al staan, we hebben het over de KKD en willen naar de eredivisie. Dat klinkt misschien lullig maar ik zie Mashart die sprong niet meer maken.

NAC moet eens gaan denken als BVO en een selectie wegzetten van 18 toppers ipv 28 waar 10 spelers bij zitten die het net niet zijn. Kwaliteit hebben we nodig, geen kwantiteit.

4   1  
Tip

Ik heb me nog even verdiept in de discussie over goals en assistent van ElAl. Men maakte een verkeerde vergelijking meen ik. Je kunt spelers van clubs niet met elkaar vergelijken en dan conclusies trekken of de speler het goed of slecht of matig doet. Je vergelijkt dan appels met peren. Je moet eerst de middenvelders en voorhoede spelers van de eigen selectie vergelijken. Dan kom je bij NAC op 1 SvH en op 2 ElAl. Vergelijk je met andere clubs dan kom je tot de conclusie dat NAC, totaal gezien, weinig scoort en dat er weinig assists worden gegeven. De eindconclusie is dan dat SvH en ElAl in een matige ploeg staan m.b.t. deze items maar dat hun het individueel in hun team het goed doen. Kortom , Henk en medestanders hadden gelijk. Naar mijn bescheiden mening.

4   2  
N1912

Ik vind Mashart prima stappen maken dit seizoen. Vooral in verdedigend opzicht en positioneel gezien maakt hij duidelijk progressie, vergelijk het maar eens met de Mashart onder Ruud Brood. Die jongen is zich lekker aan het ontwikkelen en doet naar mijn mening niet onder voor zijn concurrenten op die positie. Aanvallend mag het allemaal nog een stukje gedurfder, dat ben ik met je eens, maar dat heeft ook met ervaring en zelfvertrouwen te maken.

Overigens absoluut met je oneens dat je er als 20-jarige al volledig moet staan. Dat is echt te veeleisend en mag je alleen van de buitencategorie talenten verwachten. Het merendeel van die talenten komt dan pas net kijken. Zelfs een Frenkie de Jong brak op zijn 20e pas echt door bij Ajax. Leeftijd is wat dat betreft ook maar een getal. Mashart is op 20-jarige leeftijd qua karakter echt nog een beetje een knulletje. Een Sydney is daarin op die leeftijd al een stuk verder bijvoorbeeld. Betekent juist misschien ook wel dat de groeimarge en potentie van een Mashart nog een heel stuk groter is. Die jongen gaat de stap van jeugdigheid naar volwassenheid nog maken en gaat daar op mentaal gebied, fysiek gebied en waarschijnlijk ook voetbaltechnisch gebied de vruchten van plukken.

5   3  
Karel

Waar blijven de versterkingen?

2   2  
Ivo

@N1912

Waarom zou je blijven investeren in een speler die echt nog flinke stappen moet zetten. Je geeft dat zelf aan.

Ik verwacht dat NAC op zoek gaat naar een vervanger van Noblejas en dan belandt hij sowieso op de bank. Voor een basisplaats is het echt nog te vroeg. Moreno Rutten kan dan eindelijk naar de rechterkant waar hij veel beter tot zijn recht komt.

Je kan in mijn ogen 2 dingen doen.
1) Je laat Mashart's contract aflopen, en dan moet hij nog maar zien dat hij een andere club vindt, want die zien zijn tekortkomingen ook wel.
2) Je verlengt zijn contract voor 2 seizoenen en verhuurt hem meteen aan een Dordt of Helmond, zodat hij iedere week speelt. Maar daar worden spelers in de regel niet veel beter van. Ik vraag me af of dat alle moeite waard is. We hebben het niet over een JP of Gudelj he.

11   0  
geelzwartwit

Ik weet niet of Steijn het in de gaten heeft, ik denk het niet namelijk, maar we hebben met de huidige verdedigers ondanks de corona perikelen zo'n beetje de minste goals tegen.. Ik zou mijn aandacht maar eens op de middenvelders richten als ik hem was en dan niet op Azzagari en fiorini nee hou je maar bezig met die middenvelders die te weinig brengen met al hun ervaring.

16   0  
Daan

Wat een kop !!
Mashart , heeft nog niet kunnen overtuigen . Gaan we nu een jongen met een klein contractje af lopen zeiken en ter discussie stellen?
Wie heeft er buiten Olij wel kunnen overtuigen??
Zullen we het eens hebben over de grootverdieners die onder contract staan. Malone - Dogan - en maar te zwijgen over Kali en Immers met salarissen van +200k.

2   3  
Cees

Adriaan, ik denk dat we het met elkaar eens zijn, dat e.e.a. momenteel op “dat” gebied slecht verloopt en al tijden slecht loopt. Wat heeft dat al gekost? Een bedrag waar je de hik van krijgt denk ik. En dat blijft maar doorgaan, als dit zo blijft. Verder sta je daardoor ook in de KKD. Zoiets daar start je mee en bouw je uit, dan kun je tevens het kostenplaatje blijven checken. Op de lange duur, als dit loopt “zoals het doel is” dan is het meer- en meer kassa! Met ook als inzet Eredivisie. Zoals het nu loopt, is niets, dat bewijzen de feiten. Vergeet niet, dit is een uiterst cruciaal onderdeel, bij “elke” vereniging.

5   4  
Richardpraha

Mashart is gewoon Subtop KKD niveau, niks meer, niks minder. Voor nu is Het een prima selectie speler maar als je in de ED speelt is Het niet het niveau wat NAC moet nastreven.

Best hilarisch dat mensen hier net doen alsof Het zo’n enorme kapitaalvernietiging is als hij transfervrij zou vertrekken.


6   8  
Breda-mike

Ik kan me de woorden van menig NAC "supporter" op deze site nog herinneren. "Als we in een iets mindere fase komen laten we dan achter deze trainer blijven staan!"
Nou als ik de reacties hier lees..wat een ontzettend treurig niveau zeg. Ik schaam me diep voor de gemiddelde supporter op deze site.

4   2  
Finn

Heel de NAC- leiding overtuigt niet! Vooral de aandeelhouders niet!

4   3  
Tombola Breda

Mashart heeft 2 tot 3 redelijk tot goede wedstrijden gespeeld. Daarbuiten heeft hij weinig weten te brengen. Maar dat lijken de meeste niet helemaal in de gaten te hebben. We moeten keihard knokken om bij die 2e plek te komen. Er staan nog eens 6 ploegen bovenin die in potentie ook allemaal mee doen om die 2e plek. Sterker nog, als we dit jaar niet promoveren vrees ik dat die 800K die per jaar in de jeugd wordt geïnvesteerd niet meer haalbaar is. Dan snap ik wel dat er weinig ruimte is om met talenten te experimenteren en Steijn dus (min of meer noodgedwongen) andere keuzes moet maken.

Eerst promoveren, daarna zien te handhaven in de Ere. Als dat staat kun je op een verantwoorde manier experimenteren met talenten. Tot die tijd moeten we accepteren dat er weinig ruimte is voor de jeugd. Maar daarom is het ook belangrijk dat er snel een midden/lange-termijn visie komt waar ook de jeugdcontracten op worden afgestemd.

10   1  
ome cor

Je kunt het ook omdraaien natuurlijk.
De trainer is er tot op heden toe nog niet ingeslaagd om een speler als Mashart beter te maken.

Kijk Maurice, elf namen op een briefje schrijven en gedurende de wedstrijd een paar poppetjes wisselen, dat kunnen we allemaal.

Wat jou als goede en professionele trainer in het prof voetbal beter maakt dan ons, betweters met een NAC-sjaal om, is dat JIJ de spelers beter kan maken en ze zo weg kunt zetten dat er volgens een logisch systeem goed gevoetbald wordt en sportieve successen worden behaald. Ja toch ?

Dus wat namen naar NAC halen is mooi, maar laat nou ff jouw kwaliteiten als trainer zien en laat die 'domme supporters' eens zien dat JIJ het sportieve tij hier weldegelijk kan keren en maak het huidige materiaal beter.

0   5  
Scheppioni

Voor langer termijn is nu rust houden belangrijk, ook al is steijn bij mij heel wat gezakt in waarde, hoop wel van harte dat hij heel snel zijn ado bril afzet want dat is dodelijk !! Geen voortrekken geblazen as trainer .....

6   0  
Dos

In. 1 bericht rust prediken om vervolgens dezelfde trainer van voortrekken beschuldigen......

5   0  
rinus

Mashart voldoet niet.....maar voldoet er eigenljk wel 1 speler behalve nick olij...de oudere spelers toch ook niet...en het den haag spul hoeven we het dan niet meer over te hebben.....voldoen manders en steijn dan wel zo goed?

2   0  
HarmeNAC

Ik vind Mashart zo slecht nog niet hoor. Laat die jongen maar staan tot einde seizoen. Dat hij eens een reeks het vertrouwen krijgt. Dan kun je altijd nog kijken of hij een nieuw contract moet krijgen.

1   0  
koenus

hij haalt nog niet vaak genoeg de achterlijn al denk ik wel dat hij dat kan als hij dat kan is het een prima linksback voor de kkd

Laad alle berichten na dit bericht in