Wij gaan niet opzij

Manders: "Technisch hart werkt met ongewijzigd spelersbudget"

Italo

Het technisch hart van NAC is en blijft actief bezig in het samenstellen van de selectie. Dit technisch hart werkt met een spelersbudget van 2,5 miljoen euro. Dit bedrag is net zo hoog als vorig jaar, deelt Mattijs Manders mee.

Het technisch hart bestaat uit Eric Hellemons, Edwin de Graaf en Lex Schoenmaker Jr. Eric Hellemons, waarnemend technisch manager, trekt de kar. Algemeen directeur Mattijs Manders zit niet in het technisch hart, maar is wel als enige tekenbevoegd binnen NAC. In gesprek met het eigen clubkanaal gaat Manders in op het spelersbudget, waar onduidelijkheid over bestaat. De directeur stelt dat hij met hetzelfde budget werkt als vorig jaar.

"Toen ik kwam bij NAC zaten we op een budget van tussen de 3.2 tot 3.5 miljoen. Gaandeweg vorig seizoen hebben we een aantal spelers laten gaan en zijn we uitgekomen op en budget van 2.5 miljoen. Daar zijn we nu ook uitgekomen."

Je kan stellen na de bovenstaande rekensom dat er dus met een minder groot budget wordt gewerkt dan de start van het vorige seizoen. Even later in het gesprek lijkt hij dat de bevestigen. "We hebben hetzelfde budget als medio vorig jaar. Ten opzichten van twee jaar geleden heben we een lager budget, maar we spelen ook een derde jaar in de KKD."

Volgens Manders zijn er vorig jaar nog een aantal spelers gehaald gedurende het seizoen die geen geld hebben gekost. "Die zijn we nu wel kwijt. Dus het lijkt er op dat we hebben ingeteerd op budget, maar dat is niet zo."

NAC versterkte zich in de afgelopen transferperiode met Danny Bakker, Jarchinio Antonia, Odysseus Velanas en Ruben Ligeon. In een eerder stadium werd Ralf Seuntjens al vastgelegd.

Bron:
B-Side Rats, NAC
15 Reacties
31   5  
Badeend

Ben ik de enige die dit gegoochel met "enige argwaan" bekijkt? Per 1 juni 2020 is hij eindverantwoordelijk (!) voor NAC Breda. Dat is dus 1 jaar en 4 maanden, 1 volledig seizoen, 3 transferwindows en 2 voorbereidingen op seizoenen. Dat is dus ook na de eerste coronaproblemen (en niet 'vóór corona'). In die tijd vooral veel luchtfietserij, wollige prietpraat en vooral geen enkele inhoud.

Wat is er in die tijd goed gegaan?

12   14  
Beest

Tsjaa de aankopen zijn (qua naam) niet slecht.

Seuntjens
Antonia
Ligeon
Bakker ( is een middenvelder)

Alleen als je nog steeds jongens als Mashart , van Acker en Rosler achterin heb staan is het dweilen met de kraan open .


Olij
Ligeon -- adilhou- marijnissen - mashart( bij gebrek aan beter)

Bakker - haye
Velanas

Antonia seuntjens kerstens


Gewoon de mensen op de positie zetten waar ze hun hele leven al spelen.

8   5  
Beest

Als De rooij fit is natuurlijk op de plek van Kerstens

31   5  
Badeend

Ben ik de enige die dit gegoochel met "enige argwaan" bekijkt? Per 1 juni 2020 is hij eindverantwoordelijk (!) voor NAC Breda. Dat is dus 1 jaar en 4 maanden, 1 volledig seizoen, 3 transferwindows en 2 voorbereidingen op seizoenen. Dat is dus ook na de eerste coronaproblemen (en niet 'vóór corona'). In die tijd vooral veel luchtfietserij, wollige prietpraat en vooral geen enkele inhoud.

Wat is er in die tijd goed gegaan?

8   4  
henk

Warrig verhaal en rookgordijnen. Waar blijft de door Manders beloofde transparantie.

3   1  
Badeend

Concrete vraag aan wie het weet: wat is het verschil in ontvangen TV-gelden? Het wordt vaak als argument gebruikt voor lagere uitgaven (want minder inkomsten) en soms wordt er dan nog gesproken over een tijdelijk 'vangnet' na degradatie, maar ik zou heel graag eens een idee krijgen bij over hoeveel geld het hier gaat. Heb geprobeerd dit terug te vinden in de jaarcijfers van NAC maar dat is me niet gelukt, omdat het - volgens mij - daar niet expliciet in vernoemd staat.

Iemand een idee?

9   2  
Wanny

En hoeveel van dit budget van 2.5 miljoen is voor dit seizoen al uitgegeven?

En hoeveel was het vastgestelde budget begin vorig seizoen? Zaten we toen op een budget van 3,5 miljoen? Dat zou betekenen dat er vervolgens een miljoen is bezuinigd om de zaak rond te krijgen.

Het woord budget wordt hier wat te veel gebruikt. Vertel nou gewoon hoeveel we vorig seizoen hebben uitgegeven en wat we dit seizoen gaan uitgeven.

12   7  
scheppioni

Hij liegt dat hij barst dus dit is ook maar de vraag ........

7   2  
Beter de Laat dan nooit

Spelersbudget was vorig jaar 3,5 miljoen en nu dus 2,5 miljoen.
Dus vorig jaar is er 1 miljoen bezuinigd!
Waarschijnlijk is er nu nog geen 2,5 miljoen besteed en kunnen ze ons volgend jaar op dezelfde manier voor de gek houden.
Gladde aal!

3   3  
Jeroen Remie

@Badeend: Vorig jaar was de televisiepot 80 miljoen euro in de eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie 7 miljoen euro. Daarin wordt de pot verdeeld op basis van een ranglijst, waarbij nac in de kkd bovenaan staat en in de ere onderaan zou staan zeg maar.

Een tiende plek in de eredivisie levert je ongeveer 4% van de pot op, ongeveer 3 miljoen dus. De nummer laatst zit op ongeveer 2 miljoen dan.

Wat een eerste plek in de kkd precies oplevert weet ik niet, maar stel het is 10% oid, dan zit je op 7 ton.

Het is dus echt heel veel minder.

3   7  
Bredafun

Wat is momenteel de status van Bilate?
Die hebben we ook hard nodig momenteel!!! Kan ie al minuten maken?

4   9  
Jelle

Technisch hart….. waarom 2 niets zegende spelers op proef terwijl er heel dichtbij 2 rondlopen!…Laat deze spelers eens een tijdje mee trainen… weet zeker dat ze veel beter zijn dan die je nu op proef hebt

Thoms Marijnissen… kozakken boys
Noel de graauw .. Baronie

Allebei Bredase jongens (weten wat noad is)die belangrijk zijn bij hun huidige club ( beide een nac verleden)

En slapen onder een nac dekbed!

10   2  
nac.be

En waar zijn de miljoenen van Van Hecke naartoe gegaan??

4   2  
@NAC.Be

Op!!!…weg!!… niks!!

8   7  
Otjes

Nac moet tering naar de nering zetten. Er komt minder binnen. Bovendien hebben we het ook niet met een miljoen meer begroting gered.

Een eenmalige opbrengst van van Hecke kun je ook niet in een spelers begroting zetten. Er waren meerdere Corona gaten.

Nee veel supporters roepen maar wat. De club is van ons bijvoorbeeld. Dat precies ons probleem.

Ter info de club is van de aandeelhouder, en een nieuwe komt eraan. Wij zijn klanten en hebben idd spreekrecht op z’n nac.

Maar ga niet roepen de club is van ons, … door dat geroep ontstaat alleen gezeik.

2   0  
GeelZwarHart

Knap waar is het gebleven dan?

Laad alle berichten na dit bericht in