Wij gaan niet opzij

Toch in het weekend naar NAC; laatste loodjes bij de jeugd

Masthow

Wie zich had verheugd op een weekend met NAC-voetbal, hoeft niet te treuren nu de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen achter gesloten deuren is. Zaterdag spelen vijf teams van de jeugdopleiding thuis op Sportpark Heksenwiel.

Voor de meeste teams is dit de één-na-laatste speelronde en ook de laatste thuiswedstrijd van de najaarsreeks. In verband met de wedstrijd van het Nederlands Elftal, ’s middags om 16:00, hebben sommige wedstrijden een andere begintijd dan normaal.

O11 en O12

Om 10:30 trapt NAC O12 af tegen Sparta. Een half uurtje later begint de O11 met als tegenstander De Graafschap. Deze teams vallen onder het pupillenvoetbal. Daarom zien hun wedstrijden er iets anders uit. Zo spelen ze 8 tegen 8 op een half veld, de speeltijd is twee keer dertig minuten.

Centraal staan de ontwikkeling van de spelers en het plezier in het spel. Daarom benoemen wij ook altijd alleen de uitslag in het weekoverzicht van de jeugd zonder verder op de uitslag in te gaan, zelfs als ze met 1-31 verliezen of 24-2 winnen. Zeker is in ieder geval dat deze wedstrijden een garantie zijn voor doelpunten.

O15

Om 12:00 staat de wedstrijd van NAC O15 tegen De Graafschap op het programma. De ploeg van trainer Sander Wirix heeft het ontlopen van degradatie niet meer een eigen hand. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op de veilige zesde plaats vijf punten. Er moet dus gewonnen worden om daarna te hopen dat concurrent Helmond Sport verliest, zodat de kans op lijfsbehoud nog in leven blijft.

De wedstrijden van de O15 duren 35 minuten met daartussen een kwartier rust. Spelers om op te letten zijn onder andere aanvaller Fatih en verdediger Slory. De twee jongelingen speelden al meerdere keren een selectiewedstrijd in Zeist voor Oranje O15. Fatih is daarnaast ook topscorer van NAC in de competitie, met 7 doelpunten in 12 wedstrijden.

O13

NAC O13 begint om 12:30 aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Helmond Sport. Bij een zege is NAC zeker van promotie. Dat lijkt geen moeilijke opgave, aangezien de Helmonders alle twaalf de wedstrijden dit seizoen verloren. Wekelijkse uitblinkers in de competitie bij NAC zijn onder andere Amoah (6 goals in 11 wedstrijden), Van der Pennen (5 goals in 11 wedstrijden) en Van Wijk (5 goals in 12 wedstrijden). De wedstrijden bij de O13 bestaat uit twee keer een half uur met een kwartier rust.

O21

De dag wordt afgesloten door NAC O21. Er is geprobeerd om deze wedstrijd te verplaatsen zodat die niet zou overlappen met de wedstrijd van het Nederlands Elftal, die om 16:00 begint. Dat is niet gelukt. De aftrap tegen VVV Venlo is op de gebruikelijke tijd van 14.45. Iedereen die een wedstrijd met aantrekkelijk voetbal wil zien waar iets op het spel staat, zal dus (een deel van) de wedstrijd van Oranje moeten missen.

NAC kan bij een zege promotie bijna niet meer mislopen, maar zaterdag kan nog niet de definitieve beslissing vallen. De wedstrijd van concurrent NEC is wel verplaatst, naar dinsdag 6 december. Als de Nijmegenaren dan niet winnen van koploper FC Twente/Heracles, is NAC bij een zege (of een gelijkspel als NEC verliest) gepromoveerd.

Bron:
B-Side Rats
15 Reacties
23   4  
Ouwe Spionkop

Sorry maar ik geef morgenmiddag wel de voorkeur aan een warme kroeg met een groot scherm.

23   4  
Ouwe Spionkop

Sorry maar ik geef morgenmiddag wel de voorkeur aan een warme kroeg met een groot scherm.

9   3  
Kinderkaartje

@Ouwe Spionkop

en dan toch van een kouwe kermis thuiskomen?

7   2  
Lamington

Als de fanshop dicht is op zaterdag, waar kende nu last minute NAC spullekes kopen (sokken, kersttrui, etc) ?

Dank u!

2   4  
Rubenac

@lamington

Voetbalshop.nl

8   12  
Arie

"Centraal staan de ontwikkeling van de spelers en het plezier in het spel."

En zie daar de pampergeneratie in optima forma. Alles moet leuk en niet te streng.

7   2  
Arnac

@Arie
Ontwikkeling van spelers staat in een opleiding altijd centraal. Ik kan me vinden in het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit, maar een jeugdspeler moet zich ontwikkelen op meerdere fronten!

9   1  
Geelzwartwit

De jeugd krijgt zijn opperhoofd weer terug
Een bevestiging van wat al de bedoeling was

Hellemons terug naar zijn oude rol bij NAC
Na achttien maanden het fort te hebben bewaakt, is Eric Hellemons bezig aan zijn laatste weken als technisch beleidsbepaler van NAC. Hij gaat op termijn weer terug naar de jeugdopleiding.

Yadran Blanco 03-12-22, 07:00
Bron: BS

3   12  
F1

Volgende week voor w2 nog laatste training in stadion , leeft het nog niet ?
Wedstrijden van het jaar kom aan met ze allen

4   22  
Fan uit Zevenbergen

Ik zag dat onze Pi-air een dagje met Patrick Kluivert op pad was zou dat geen goede TD voor Nac zijn

16   1  
The Don

In zijn tijdelijk rol als technische beleidsbepaler heeft Hellemons NAC helemaal niet gebracht en op alle fronten gefaald.

14   1  
Ivo

@The Don
En toch gaan we weer met een "technisch hart" met nagenoeg dezelfde mensen een nieuwe transferperiode in. Het is om gek van te worden.

Ze hadden in juni een interim AD en TD moeten aanstellen. Dat had al heel veel gescheeld.

3   14  
Bredaaaaa

Misschien moeten we Eric een nieuwe kans geven? Het is misschien niet ideaal, maar wel realistisch. Samen met Pierre en Ton kan Eric ook doorgroeien als td en mens.

7   5  
Bas

18 maanden totale vrije val. Van top-4 kandidaat naar nummer 14. Matige spelers aangetrokken, matige jeugd doorgestroomd. Wat dommige communicatie ook.

4   4  
Greve i. Ch

Zijn sollicitatiebrief staat al op klad
papier.
Die is al vollop bezig zich elders in
te dekken .

0   4  
Vent van de bok

@greve

Hij gaat terug naar de jeugd schrijft meneer Blanco …

Verklaar je is nader wat hij aan het doen is dan ?

Laad alle berichten na dit bericht in