Wij gaan niet opzij

'Transfersoap rondom Vloet bijna afgerond'

Eddy W

Bijna twee jaar na de transfer van Vloet naar FC Chiasso heeft NAC nog steeds het geld van deze transfer niet binnen. De zaak ligt inmiddels al anderhalf jaar bij de FIFA en lijkt nu eindelijk op zijn einde te lopen.

Oud algemeen directeur Justin Goetzee heeft tegenover BN DeStem bevestigd dat de verkoop van Vloet niet gepaard ging met een bankgarantie van de Zwitsers. Omdat er weinig negatieve ervaringen bekend waren met het betaalgedrag van de Zwitsers dacht NAC deze bankgarantie niet nodig te hebben.

Afgelopen winter reisde toenmalig algemeen directeur Luuc Eisenga nog naar Milaan om het geld op te halen. Hij meldde destijds dat hij een mondelinge overeenkomst had met FC Chiasso dat zij het papierwerk in orde zouden maken. Ondanks dat bezoek heeft NAC nog geen cent van de Zwitsers ontvangen. 

Omdat de betaling uitbleef en er geen bankgarantie was stapte NAC naar de FIFA. Na anderhalf jaar lijkt de voetbalbond eindelijk een uitspraak te gaan doen. NAC verwacht dat de club in het gelijk word gesteld. Mocht FC Chiasso daarna nog steeds niet betalen kan het bijvoorbeeld een puntenaftrek krijgen. De club verwacht alleen niks te ontvangen als de Zwitserse club failliet gaat.

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
15 Reacties
85   4  
Maarten

En de centjes van Amoah naar Turkije, zijn die al binnen?

85   4  
Maarten

En de centjes van Amoah naar Turkije, zijn die al binnen?

35   2  
Hugo

Chiasso. Is Zwitserland hè. Kan Vlieger niks betekenen?

29   0  
Da Pope

Bijna twee jaar geleden zeiden ze bij NAC het volgende: "Voor ons is er geen onduidelijkheid. Nogmaals, we hebben een overeenkomst gesloten met FC Chiasso, dat aan onze voorwaarden wilde voldoen. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat ze de gemaakte afspraken niet kunnen nakomen."

*zucht*

41   2  
10Diego

Dus, je hebt hier met oplichters te maken. Let wel: een zwitserse sportieve laagvlieger met financiële problemen. De AD, TD en de RvC hadden geen enkele argwaan. Bankgarantie? Niet nodig. Schimmig? Ach wel nee joh.

Een zaak die aan alle kanten stinkt en toont dat Justin leuk op de winkel kon passen, punt. ( “In een land als Zwitserland heb je geen bankgarantie nodig”, alsof het land alles zegt over de kwaliteit van je vordering en de financiële positie van de betalingsplichtige)

Dan denkt Luuc, ik ga er eens even heen en verwacht het met mondelinge afspraken opgelost te hebben. Dat is dezelfde Luuc die er in Corona tijd alles aan deed om supporters mee te nemen naar Leeuwarden en die hard riep dat NAC geen beroep ging doen op de NOW-regeling. Want dat was zo’n papierwinkel en een tijdrovende exercitie.


Het zou mij niet verbazen als Smulders hier zelf financieel niet minder van is geworden. Maar dat is een aanname.

Benieuwd wat er nog meer boven komt drijven. Mijn advies: leg een loep op alle contracten en deals die Smulders heeft gedaan.

De aandeelhouders hebben hem destijds weggestuurd omdat hij slecht rapporteerde. Inmiddels is wel duidelijk waarom de goede man wat moeite had om te rapporteren.

10   2  
Ron

Op velerlei gebieden was het een amateuristische bende bij ons NAC. Echt ongelofelijk wat een stel nono's die onze club leidden.
Dit, met Vloet. Die vage constructie met Verschuren. De keeperssoap. Een trainer die na een paar wedstrijden weer buiten staat.
Afkoopsom na afkoopsom betalen.
Echt..... Het kan alleen bij ons in Breda.
Dit maak je never nooit mee bij, pakweg, Heracles, VVV of Heerenveen.
Zolang we een stel incompetente klungels hebben rondlopen zonder ook maar een greintje voetbalverstand in zowel de RVC, de eigenaren / aandeelhouders en het bestuur zal ons NAC altijd blijven wat het al jaren is: een stuurloos schip wat met alle winden meewaait. Iedereen doet maar een dotje, klooit maar wat aan.
Ik hoop écht dat nu met de komst van een nieuwe trainer en voorzitter de boel wat in rustiger vaarwater komt, maar we blijven opgescheept zitten met nog genoeg incompetente klojo's die ook aan wat touwtjes trekken.
Ik ben benieuwd of die centen van Vloet nog binnen komen....

17   1  
Otjes

Justin valt steeds vaker door de mand....

14   1  
Ivo

Was dit ontzettend naïef, of is er in het zwarte circuit geld naar de TD weggevloeid? Het is nogal een verdachtmaking, maar gezien de side letter in het Verschueren verhaal sta ik nu nergens meer van te kijken.

Schimmige deals van Smulders en Goetzee en de RvC stonden erbij en keken ernaar. Vuil spel.

6   1  
Breda

@Maarten

Die zijn al lang betaald. Er zijn nu eenmaal mensen die (bewust) pas betalen als het mes op de keel staat. (Waar ze overigens niet warm of koud van worden). Fifa doet er goed aan om een regel te maken om 100% verhoging te doen bij uitblijven betaling binnen x periode. Ben je van het gedonder af

12   2  
Real Robert

Twee jaar geleden heb Ik al aangedrongen op een diepgaand onderzoek naar de rol van Smulders in daze onzinnige deal, waarrbij wel degelijk een Italiaanse partij betrokken was.
Nu ook contract Verschueren en de deal inzake de huur van een geblesseerde spits.
Wellicht ook eens aandringen bij de FIOD om te onderzoeken.

5   0  
scheppioni

ZONDER BANKGARANTIE zegt ie Goetzee !!!???
Wat een idioten toch vaak ook bij ons NAC, hopen dat Manders wel slimmer is !

2   16  
Jim

Pure laster en niet op feiten gebaseerd.
Ongelofelijk dat Blanco niet wordt getoetst op zijn riool journalistiek.

4   1  
a

Er waren volgens Goetzee weinig slechte ervaringen met de Zwitsers Dus waren er wel slechte ervaringen al wordt beweerd van weinig!! Goetzee was solidair met Smulders, is nu wel te begrijpen!! Vond hem altijd al een lichtgewicht en vond zijn afscheid zeer overdreven!!!

3   1  
Otjes

Het is debiel te denken dat je via een switzers
Clubje waar 500 supporters komen en er geen capitaal op de balans staat dat je 3 ton vangt. Voor een speler die in Italie gaat voetballen, dat stinkt al op voorhand. Om deze reden had een bankgarantie altijd gemoeten. Moet ook beleid zijn voor alle toekomstige transfers, een zekerheid evt in de vorm van een bankgarantie. Justin heeft bij deze weer gefaald, die gozer is en was ongeschikt.

0   0  
JP

Was even bang dat er stond: “omdat de betaling uitbleef zal Vloet zich komende maandag weer op Bredanello melden” ?

1   1  
Gampel

@JIM

Welke laster? Die hele transfer van Vloet rammelt aan alle kanten. Je hebt dus of te maken met een compleet incompetente TD, AD en RvC of er is hier en daar iets aan een strijkstok blijven hangen... zeg het maar.
Ik durf de uitspraak wel aan... en als Goetzee en Smulders zich belasterd voelen dan sleep me maar voor het gerecht. Alles, maar dan ook alles zal ik opvragen.
Goetzee en Smulders zullen hier nooit in meegaan want 1 van 2 dingen komt dan boven water.
Of, totale onbenullen, of corrupte zakkenvullers...
Zeg het maar met je ‘laster’...

Laad alle berichten na dit bericht in