Wij gaan niet opzij

Transferzomer NAC: Schoon schip, ervaren bemanning

Italo

De transferdeadline is zojuist verstreken. Vele spelers vertrokken, een hoop nieuwe gezichten kwamen: De boeiende transferzomer van NAC op een rij.

Een nieuwe directeur en een nieuwe trainer betekent vaak ook een nieuw beleid. Het contrast tussen voormalig technisch manager Tom van den Abbeele en ‘interim-TD’ Maurice Steijn kan haast niet groter. Daar waar Van den Abbeele inzette op jong talent dat bij NAC de gelegenheid kreeg om te groeien (en marktwaarde te genereren), zet Steijn in op spelers die er direct staan: “Leuk om het over talent te hebben, maar we leven in het heden.” Dat er een aardige metamorfose in de selectie van NAC aan zat te komen was daardoor enigszins te voorspellen.

In een vroeg stadium werd bekend dat huurlingen Boussaid en Luka en Ivan Ilic niet zouden terugkeren in Breda. Dat gold wél voor Thom Haye. De middenvelder wist in korte tijd indruk te maken bij NAC en tekende voor drie seizoenen in Brabant. Achteraf gezien een grote slag, voordat de transfermarkt überhaupt geopend was.

Tegenover de komst van Haye stond het vertrek van basisklanten Arno Verschueren en groeibriljant Jan Paul van Hecke. Verschueren maakt opvallend genoeg de overstap naar het Belgische Lommel SK. Van Hecke transfereert op zijn beurt na een wekenlange periode van onzekerheid naar het Engelse Brighton. Die transfer brengt NAC een slordige 2,25 miljoen in het laatje.

NAC verloor ook een ander pareltje uit de selectie. Doelman Bart Verbruggen volgt keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar naar RSC Anderlecht. Als ook Karol Niemczycki niet meer terugkeert in Breda, wordt de ervaren doelman Roy Kortsmit aangetrokken als stand-in voor Nick Olij. Naar de onbetwiste nummer 1 in Breda wordt links en rechts geïnformeerd, maar Olij blijft zijn club trouw.

Het duurt enige tijd voordat de selectie verder wordt versterkt. Daar waar concurrenten al in een vroeg stadium verschillende spelers wisten aan te trekken, blijft het rustig in Breda. Maurice Steijn legt al snel zijn kaarten op tafel: “We zijn hard bezig om de juiste keuzes te maken. Dat is niet altijd even makkelijk omdat heel veel spelers die wij benaderen, en Mattijs en ik hebben echt heel veel gesprekken gevoerd de laatste weken, meerdere keuzes hebben. Die kunnen ook naar clubs uit de Eredivisie. Dan is NAC wel een geweldig mooie club, maar dan spreekt het toch in je nadeel dat het niet op het hoogste niveau is. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij straks een prima selectie hebben die meegaat doen om de bovenste plekken.”

Een tactiek die zijn vruchten lijkt af te werpen, als in augustus Moreno Rutten zijn contract tekent bij NAC. In navolging van de vleugelverdediger volgen ook Dion Malone en Lex Immers zijn voorbeeld, waarna spitsen Stokkers en Bilate van shirt wisselen. In één klap is NAC verzekert van een forse lading ervaring en routine. Deze kwaliteitsinjectie wordt verder aangevuld met de onbekende verdediger Adilehou, en de jonge talenten Fiorini, DJ Buffonge en Nick Venema. Zij moeten voor meer opties op het middenveld en de flanken zorgen.

De inmiddels brede NAC selectie wordt in de slotdagen van de transferwindow ietsje uitgedund. Voor zowel verdediger Greg Leigh als aanvaller Joshua Bohui bleek er geen toekomst meer bij de club. De contracten met beide spelers werden ontbonden.

Als kers op de taart werd tegelijkertijd buitenspeler Kaj de Rooij vastgelegd door NAC. Voor de talentvolle rechtspoot wordt een voor NAC begrippen forse transfersom betaald. Verwacht wordt dat de 19-jarige aanvaller zich in Breda verder kan ontwikkelen en daarmee ook zijn marktwaarde verder zal stijgen.

Al met al is er aardig schoon schip gemaakt, is er veel ervaring binnengehaald en daarnaast herbergt de selectie ook jong talent. In gesprek met BN DeStem blikt Maurice Steijn tevreden terug op deze transferperiode: “De goede resultaten zijn een bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen met een mix van ervaren spelers en jonge talenten. De ploeg is in alle rust versterkt zoals we het grotendeels wilden hebben.”

Ben jij tevreden met de huidige selectie?
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ex-NAC: Demir naar Boluspor 17 reacties
48 Reacties
109   7  
Q

Niveau gaat omhoog boys. Lekker geschreven artikel 👌🏻

En wat ben ik blij met deze ingeslagen weg

32   4  
Sir Smokalot

Goede zaken gedaan zeg
Olij blijft , super
Op naar promotie
Mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme
Heerlijk om op 421 de wedstrijdjes te kijken
En 830 op teletekst is ook toppie

32   4  
NAC4Ever

Ben positief verrast. Had verwacht dat we met een selectie zouden komen die hopelijk mee kon doen om te top 2.
Maar dit team kan mogelijk zelfs kampioen worden. Maar ben al tevreden als we promoveren.
Hopelijk kunnen we het in het stadion mee gaan maken.
Hup NAC!

109   7  
Q

Niveau gaat omhoog boys. Lekker geschreven artikel 👌🏻

En wat ben ik blij met deze ingeslagen weg

26   9  
DeDislekt

Erg goede selectie! TD niet meer nodig!

Had wel nog 1 talent van City verwacht, volgens mij hebben we nog dit jaar een deal met hen. Klopt dit?

29   5  
Hartstikke Betrouwbaar

Matthijs & Maurice hebben gehandeld met een plan —> echt top gedaan! Op dit mis je een TD niet eens.

22   1  
Molenschot Loco

Je bent als club uiteraard afhankelijk van de netwerken van een TD of de trainer...in dit geval was en is het netwerk van Maurice groot genoeg en dus spaar je hiermee het salaris van een TD.De gesprekken die in het verleden zijn gevoerd door Manders en Steijn blijken zijn vruchten af te werken en kun je het bedrag wat je normalieter aan een TD moet betalen investeren in de selectie....dus deze rol voor Manders en Steijn bevalt mij wel....

6   250  
Frank

Als NAC dit jaar promoveert, hetgeen ik zeer onwaarschijnlijk acht, dan heeft NAC nu veel te weinig spelers op eredivisie-nivo. Denk aan bv Haye die voor 3 jaar vast ligt. ( 2 jaar weggegooid want die kan in de eredivisie echt niet meer mee).

40   3  
Kinderkaartje


Vrijdag krijgen we natuurlijk de eerste *echte* testcase, dan weten we zeker of we voor de prijzen mee kunnen doen of dat een seizoen hangen en wurgen wordt.

Toch ben ik wel tevreden met de selectie die er nu staat en ik denk -als leek- dat deze zeker hoge kan/ moet gaan gooien.

Ik was redelijk gecharmeerd van Hyballa, maar denk toch wel dat we met Steijn een betere trainer, met meer ervaring en meer overredingskracht in huis hebben gehaald. Immers en Malone zijn op zijn conto te schrijven en bij een aantal andere heeft hij zeker -mede- de doorslag gegeven.

Toch denk ik wel dat er een goede en ervaren TD bij moet. Anders krijg je weer een alleenheerser. Er moet ook naar de lange termijn en de jeugd opleiding gekeken worden, jeugdtrainers worden aangesteld en noem het maar op.

Dat kan Steijn niet, zeker niet in zijn eentje, die moet focussen op promotie met het eerste. En ik zou graag zien dat Manders zich bezighoudt met commercie, sponsoren, begrotingen en dat soort zaken.

Al met al tevreden met de stappen die zijn gemaakt, geen vreemde dingen gedaan, hopen dat corona geen roet in het eten gaat gooien en hopen dat de deze selectie de verwachtingen waar kan maken.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw! -> Zou dat dan nu toch gaan gebeuren???

Op naar vrijdag.

17   2  
Malpolon

Dit elftal is beter dan dat van vorig jaar. Verdedigend hebben we niet aan kwaliteit ingeboet. Het middenveld is fysiek veel sterker en heeft veel meer ervaring. In de aanval ook een paar goede versterkingen.

Als je de zes gespeelde wedstrijden vergelijkt met dezelfde wedstrijden van vorig jaar, dan zie je dat we toen tien punten minder hebben gehaald (jong Utrecht uit en jong PSV thuis zijn niet meer gespeeld, dus die heb ik vervangen door thuis respectievelijk uit). Doelsaldo toen +2, nu +15.

Kortom, ik denk dat we een goede kans hebben om rechtstreeks te promoveren.

51   5  
Badeend

Kinderkaartje - spijker op zijn kop. Een TD is er niet alléén om "spelers te halen in juli en augustus". Een TD is er om lange termijn voetbalbeleid in te brengen en te bewaken. En om de organisatie neer te zetten die daarvoor zorgt. Manders kan een hoop misschien, maar dat niet. En als hij het wél kan, moet hij misschien TD worden en iemand anders AD.

Je kunt als BVO absoluut niet zonder iemand die de hele voetbaltechnische organisatie en filosofie op poten zet en houdt. Iedereen die dat niet snapt, moet even kijken naar de tijdperken Mommers en Van As.

Als je dit in de handen van Steijn legt, zal hij ALTIJD gaan voor de korte termijn oplossing - logisch, hij moet immers NU presteren. Maar op de lange termijn zul je dan bijvoorbeeld de Verbruggens en Van Heckes kunnen vergeten. En dan mag je alleen maar hopen dat er niet onverantwoord veel geld uitgegeven wordt aan spelers zoals Lex Immers.

Voor nu absoluut goed gedaan, maar er moet een TD bij. En wel een échte - dus niet Jeffrey van As.

26   4  
Scheppioni

18 uit 6 spreekt boekdelen, nu de komende topduels goed doorkomen en dan hopen dat niet meer virus roet in het eten gaat gooien ! Op naar de ERE !!!

31   7  
Hans

Laten we realistisch blijven. We hebben nog niet 1 tegenstander uit het linker rijtje gehad. De komende weken weten we pas echt waar we staan, dan spelen we tegen serieuze tegenstanders.

7   1  
Scheids!

Je hoeft je niet meer te verschuilen, omdat je hier of daar wat mist!
Lang geleden dat zowel de selectie als de staf zo in balans is geweest. Vooral de rust en het zelfvertrouwen geeft mij vertrouwen in een goede afloop!

8   3  
RV

Ik hoop over 10 wedstrijden te kunnen zeggen dat we verder zijn dan vorig jaar. Ik denk het wel maar we hebben een eenvoudiger programma gehad tot op heden dan Cambuur en Graafschap.

Toch zie ik die twee op dit moment nog als de twee voornaamste kandidaten en NAC als de grote challenger.

Na deze maand weten we meer.
Vorig jaar was de start ook goed maar zakte het daarna uiteen. Ik denk dat dit team zakelijker, fysieker en degelijker is en we hebben een kwalitatief betere bank.

Niet op komen dagen?
Dan staat de volgende die dit niveau redelijk tot goed aankan in de rij.

23   30  
Cees

Veel leuke reacties hier. Onderbuikgevoelens noemt men dat. Ik hoop oprecht dat NAC, na dat men de laatste 10 seizoenen zo ongeveer 170 spelers heeft geprobeerd, dat het kwartje nu wel goed gaatvallen. Het ziet er op dit moment positief uit. Van een structureel gericht beleidsplan is echter geen enkele sprake. Maar dan moet je je wel verdiepen in de telkens wisselende beleidsplannen van het laatste decennia. Kom maar op met die duimpjes naar beneden, zonder uitleg!

22   1  
JEMO

Ik heb gister naar Cambuur zitten te kijken en ondanks de uitslag, was ik niet onder de indruk. Het was meer het slome en niet verdedigen van Helmond, dan dat Cambuur zulk goed voetbal speelde. Ik denk dat NAC echt goed gehandeld heeft op de transfer markt en plaats 1 of 2 gewoon haalbaar moet zijn. Mischien is geen publiek voor sommige spelers wel goed om niet na elke foute pass uitgefloten te worden. Op naar promotie en een vaccin voor April/ Mei, zodat we met z'n alle op de grote markt kunnen staan. HUP NAC !!!

10   29  
n@©

Echt schoon schip zou er pas gemaakt zijn wanneer Kali en Dogan ook een nieuwe club hadden gevonden.

15   3  
Vrouwke

Er is een uitstekende selectie samengesteld. Ik denk dat we in de breedte sterker zijn dan Cambuur en de graafschap. Denk dat we met z’n 3en gaan uitmaken wie er gaat promoveren. Nee we hebben nog geen sterke tegenstanders gehad maar juist die kutpotjes waar je lelijk punten tegen kan verspelen hebben we alvast gewonnen.

Verwacht overigens dat Lokhoff de nieuwe td gaat worden.

18   0  
Geel/Zwart

Tof artikel italo, complimenten! Ik mis alleen de vermelding van het ‘binnenhouden’ van Van Hooijdonk

18   1  
Flieger prins van UT kielegat

Moreno Rutten 27
Colin rösler 22
Roger riera 25
Robin schouten 22
Javier noblejas 27
Jethro mashart 20
Thom Haye 25
Dion Malone 31
Lex immers 34
Mounir el allouchi 26
huseyin dogan 26
lewis fiorini 18
yassine azzagari 19
Kaj de Rooij 19
Sydney van Hooijdonk 20
Mario bilate 29
Nick Venema 21
Nick olij 25
Dj buffonge 21

Ik denk toch dat we een redelijke mix hebben van talent en ervaring
Naar mijn bescheiden mening is het nu prioriteit om een goede td aan te stellen
Ik zou graag Stan valckx in die functie bij NAC zien
Aangezien Maurice Steijn al met valckx gewerkt heeft denk ik dat die klik daar wel is
Nu hopen dat Stan VVV wil verlaten voor ons

10   3  
Viking

Er staat een goede selectie. Ik had alleen gehoopt op een echte linksbenige centrale verdediger.
Vind het achterin toch redelijk broos.

Vrijdag zullen we zien of we al een echt gaatje kunnen slaan t.o.v. een van de concurrenten.
Niet verliezen is ook goed.
Maar ik denk dat deze selectie dat wel weet met hun ervaring.
Ik kijk er naar uit.

18   0  
Nonkel Frans

Iets off topic maar de trainerswissel had in dit verhaal niet misstaan. Laat het hoofdstuk Hyballa de hysterische afsluiting zijn geweest van een boek vol treurige missers.

God zij dank eindelijk weer rust en vertrouwen Nu nog wat meer visie en centjes naar onze jeugdopleiding en we doen weer serieus en trots mee.

Hup Nac!

7   3  
TpT

Staat zeker een goede selectie, en nog belangrijker, eentje waarmee ik me kan identificeren. Stuk minder vreemdelingenlegioen, ondanks de vele nieuwelingen.

Ik denk wel dat we financieel gezien een risicootje nemen met aardig wat dure krachten. Gelukkig hebben we ook redelijk wat centen binnengehaald voor NAC begrippen. Promotie zou dit het allemaal waard maken natuurlijk. Die kans acht ik best aanwezig. Komende 3 wedstrijden zijn echt de testcase. Als we daar 6 punten uithalen zie ik het goedkomen. Cambuur en Almere zie ik als grootste concurrentie voorlopig. Misschien nog met een andere verrassende ploeg. DGS blijft ook gevaarlijk al zijn die wel echt minder dan vorig jaar denk ik.

10   11  
Piet

O daar hebben we betweter Cees weer. de beleidsbepaler die zichzelf wel heeft bewezen in de voetballerij??

Of toch een van de wel bekende stuurlui aan wal?

Beleid maken in de voetballerij is niet hetzelfde als bij een bedrijf, en nee ik beweer niet dat NAC altijd alles goed doet. Maar altijd op zoek gaan naar het negatieve is wel erg kansloos op een supporters site.

En juist jouw mening over het beleid is zonder argumenten omdat jij en ik niet in de boeken kunnen kijken wat er wel en niet mogelijk is.

Als je het zo goed weet, DOE er wat mee ipv op een supporters site te blaten.

Ontopic: Op voorhand een prima selectie samengesteld door de heren! chapeau! Het kan altijd nog niet lukken door allerlei redenen, dat is namelijk de voetballerij.

2   4  
Dun Diëe

Ik ben ook zeer tevreden over de transferzomer maar we hebben natuurlijk wel nog gewoon een TD nodig. De naam Valckx bevalt mij ook wel, maar ik denk niet dat hij het gaat doen. De sfeer kan als het slecht gaat snel vijandig worden: hij kijkt natuurlijk ook naar zijn voorgangers. En eerlijk gezegd lijkt hij me niet het type dat daar op zit te wachten. Dan floreert hij beter in de luwte bij een rustige club als VVV.

Dus ja, wie wordt het dan? Erg veel alternatieven zijn er niet...

5   9  
steven73

Allemaal leuk en aardig en ook ik ben blij met de punten / en de samenstelling van de huidige ploeg. Echter hopelijk geven ze niet teveel geld uit en brengt dat wat nu op het veld staat straks ook nog geld op. want anders is deze opleving van korte duur.

20   1  
H.V.M.

Denk dat we zoals het er nu voor staat tevreden moeten zijn.
Prima mix qua leeftijden.
Weinig onbekende exoten die door dubieuze zaakwaarnemers/ spelersmakelaars zijn aangeboden!
Tevens amper huurlingen.
De voertaal is zoals het hoort grotendeels Nederlands!
Er staat dus eindelijk weer eens een herkenbaar NAC op het veld.
Bij ons loopt er méér transferwaarde op het veld dan o.a. bij de 'misleiders' van FC Twente.
Dáár zijn ze in het "trotse bezit" van negen huurlingen.
Kan tijdelijk goed uitpakken, maar je genereert met deze constructie zelden een zak(je) met geld.
NAC moet de weinige centjes ook tien keer omdraaien, maar er is voor KKD begrippen een zeer acceptabele selectie samengesteld.
Of we uiteindelijk met deze ploeg gaan promoveren is natuurlijk afwachten.
Er zijn tenslotte weinig zekerheden in het leven.
Kansloos zijn we absoluut niet.
Mochten we komende vrijdag tegen de Superboeren onze eerste nederlaag leiden (wat ik trouwens niet verwacht) dan is dat geen enkele reden tot paniek.
Het seizoen is amper begonnen.
Jammer dat Covid 19 extra veel roet in het eten gooit, waardoor we juist nu genoodzaakt zijn om thuis te banken.

6   17  
Bas

Conclusies na een roerig jaartje NAC:
1) dat er een ruime kampioensselectie is geformeerd, maar wel een hele dure met oude jongens als Immers, Kortsmit en Malone
2) dat er goede transferwaarde op het veld staat met pareltjes als Olij, Schouten, De Rooij, Rosler, Haye, Van Hooydonk
3) dat het wel jammer is dat de eigen jeugd wordt geblokkeerd zoals ‘het gokje’ Moise tov Siereveld en DJ ipv Azzagari. Laat staan Neelen, Vanacker, Mashart, Agougil en Kestens
4) dat helaas de overbodige grootverdieners Kali, Dogan en Nacho nog niet verkocht zijn

5   6  
Bas

Ojaaah....
Conclusie 5) dat er door de huidige directie heel wat afkoopgeld is weggelegd voor langdurige contracten van Eisenga, Hyballa, diens assistent plus natuurlijk Abbeele. Daarvoor al Brood en Vrede. Allemaal met een RvC die het beleid 180graden heeft laten wisselen door passanten

20   12  
ome cor

Wat hebben we toch lopen piepen over het vertrek (& de clausule) van Verschueren, de golf nieuwkomers met een ADO verleden en alle namen die niet benaderd werden of niet wilden komen....

En nu staat er een selectie waarin we ons over het algemeen goed kunnen vinden.
Nooit 100% naar de individuele wensen van 19000+ supporters, maar goed genoeg voor ons vertrouwen.

Hup NAC

Als er van De Graafschap gewonnen wordt dan gaan we er eens serieus voor zitten....

14   2  
Dutchbird

Knap zo snel als Manders/Steijn het grootste deel van de rommel van VDA (incl. Smulders restanten) hebben opgeruimd en vervangen door deze selectie. Nu is het tijd om de band met de sponsoren, supporters en het achterland aan te halen want dat belang heeft Eisenga flink laten sloffen. NAC moet weer de trots van heel West Brabant gaan worden. Een eredivisieclub waar het (na corona) goed toeven is voor alle belanghebbenden en voor elk jeugdig talent.

13   17  
JanVG

Positiviteit is de waan van de dag.
vergeet niet dat we tot nu toe alleen maar zwakke ploegen hebben gehad.
en dan hebben we ook nog de mazzel gehad dat jong Az en jong Ajax met een verzwakte ploeg aan kwamen zetten.

Het echte werk gaat nu pas beginnen.

over een maand weten we pas echt waar we staan.


24   9  
Geel/Zwart

Sommige supporters hier:

2019: wat een matige selectie, we komen gewoon kwaliteit tekort. Zo gaan we nooit promoveren. We hebben met geluk plek 5 gehaald

2020: ja er staat wel een ervaren selectie voor nu, maar op lange termijn maak ik me toch wel zorgen voor het geld dat we allemaal uitgeven. Er zit geen gedegen plan achter

Misschien goed om jezelf een de vraag te stellen: wanneer kan ik nou echt tevreden zijn? Dat ik met een positief gevoel durf te zeggen ‘ NAC is goed bezig, ik ben trots om supporter te zijn van deze club’. Of kom je erachter dat het antwoord voor je wellicht is: nooit, ik heb gewoon vooral behoefte om mijn frustraties te spuien en daar gebruik ik een supportersite op internet voor

2   0  
kwartje

Eindelijk eens wat logica in de selectie toppp🙌

2   5  
Cool hand

Ik steun JANvanG.

13   2  
Peter13

@JanvG

"en dan hebben we ook nog de mazzel gehad dat jong Az en jong Ajax met een verzwakte ploeg aan kwamen zetten"

Zet er dan ook even bij dat Jong Utrecht juist met een flink versterkt team kwam aanzetten...

4   10  
JanVG

@peter13
De mug en Trompee, nou dat waren echt versterkingen voor jong Utrecht.
Het gaat nu beginnen. volgende maand. Dan pas weten we waar we staan.

9   1  
Peter13

Ja, natuurlijk weten we over een maand meer. En over 5 maanden weten we nog meer.

1   1  
Ert

Gematigd positief. Laten we eerst de komende wedstrijden bekijken, aangezien we alleen tegen clubs uit het rechterrijtje hebben gespeeld. De bal is rond en het dubbeltje is vaak zat de verkeerde kant op gerold.

4   5  
Benassi

Deze selectie moet echt wel bij de eerste 2 kunnen eindigen.

Toch blijft de relatie met Van Hooijdonk wel bekoeld. Wordt niet over gesproken in dit toch uitgebreide stuk tekst.

11   1  
Reflektor

Clubs staan in het rechter rijtje , omdat ze tegen NAC hebben gespeeld .

3   4  
van Flieger

Cala Granadelle, 26 graden, late lunch,

Laten we kritiekloos en blind achter de volgende directie aanlopen. Er is minstens een miljoen van de binnengekomen transfergelden niet besteed aan de selectie. De achterstand met de middenmoot eredivisie wordt nog ieder jaar groter. Weijs en Peter 100% match Hyballa waren waardeloze clowns, dat had nooit gemogen. De kosten van wanbeleid, lopend in de miljoenen, worden nooit ergens vermeld. Dat vinden zij niet kies.

Verder stinkt het hier op deze site enorm naar eigendunk en hufterigheid. Maar dat is maar een mening.

1   4  
Cees

Hallo Piet. Piet, ik weet niet alles beter, al denk jij van wel! En de beste stuurlui staan aan wal. Heb jij deze zelf verzonnen? Had ik nog nooit van gehoord! Je bagataliseerd e.e.a enorm betreft het beleid van NAC, over pakweg de laatste decennia. Maar dat moet jij weten. Verder valt het op dat je je enorm uitput om het “wee”van deze inzending uitvoerig te belichten, maar niet het “wel”. Dat geeft aan dat jij selectief bezig bent. Piet, ik noem wat verenigingen. Die ik speciaal voor “jou” heb geselecteerd! Heracles, FC VVV, Willem II, FC Groningen, Emmen, PEC Zwolle. Ook daar weet ik niet van, hoe of wat, in details dan. Waarom noem ik “juist” deze clubs Piet?

1   1  
SjorsNAC

Vrijdag zullen we weten of we echt gaan meedoen, met alle respect voor de afgelopen tegenstanders maar die waren niet heel sterk en het spel was in de meeste wedstrijden niet geweldig. Pas tegen jong ajax speelde ze echt degelijk. Het gaat spannend worden!! Er staat sowieso een veel betere selectie als vorig jaar.

4   1  
Piet

@Cees
Je constateert alleen dat NAC de laatste 10 jaar niet succesvol is. Enorm knap gedaan!

Daarnaast noem je wat clubs, reden mij onbekend wat dit met NAC van doen heeft...

Maar goed, fc vvv ken ik helaas niet? Pec zwolle stond vorig jaar op het randje van de afgrond? Willem2 zat nog niet zo lang geleden ook in de kkd. Het tij kan snel keren zie je wel. En Emmen??? Misschien ben je fan van easytoys maar verder??

Fijn dat je inziet het niet beter te weten, zijn we het daar over eens!

1   0  
Spionkop

Komende 5 wedstrijden je positie niet verneuken. Ook al verlies je vrijdag, gewoon door gaan waar we mee bezig zijn.

En dan maar eens zien. Lukt dat komende potjes, dan doen we gewoon mee.

En dat had ik niet verwacht maanden geleden. Dus ja, ik ben tevreden. Is jet genoeg? We gaan het zien.

5   1  
Belgische Naccer

Het duurde erg lang voordat er spelers bij kwamen in de voorbereiding. Maar het zijn rare tijden en na Moren Rutten, ging het snel.

Malone, Immers, Venema, Bilate, De Rooij en wat jongelingen voor de breedte.

De keeper, verdediging en het middenveld zijn eredivisiewaardig. De voorhoede moet blijken. Van Hooijdonck ontwikkelt zich goed.

Hopelijk geldt dat ook voor De Rooij.

Allouchi en Dogan zijn helaas niet eredivisiewaardig. Maar 9 spelers gewoon wel. Dus NAC moet met dit team kunnen promoveren. Vrijdag de eerste test. Maar ik zie de Graafschap niet zomaar scoren tegen dit NAC. Ik gok op een 0-1, of 0-2 als De Rooij meteen vanaf de aftrap mee doet.

HUP NAC!

1   3  
Cees

Piet, afsluitend, wens ik jou veel wijsheid en een goede gezondheid. Het gaat je goed.

Groeten, Cees

Laad alle berichten na dit bericht in