Wij gaan niet opzij

Troost staat voor basisdebuut, nog meer blessuregevallen

Thiestemberg

De spoeling wordt er niet dikker op in de NAC-selectie. Doelman Roy Kortsmit en middenvelder Javier Vet zijn de zoveelste spelers die afhaken. Op de vooravond van NAC-FC Emmen komt het enige goede nieuws uit Slowaakse hoek, Martin Koscielnik lijkt wel op tijd fit voor de ontmoeting met de Drenthenaren.

Op doel hing een keeperswissel al een tijdje in de lucht. Er zijn supporters die Korsmit wilde laten staan en er zijn supporters die al wekenlang roepen om een keeperswissel. Wie het aan het juiste eind heeft is de vraag in zo'n discussie, maar dat er een keepersdiscussie was staat vast. Door een blessure bij Kortsmit krijgt Troost nu als nog zijn kans in de basis morgen. Voor de 21-jarige doelman zal dit zijn debuut als prof worden.

Een linie daarvoor kan NAC nog steeds niet beschikken over Cuco Martina. Martin Koscelnik is wel op tijd fit meldt BN DeStem. Boyd Lucassen overtuigde in zijn afwezigheid niet op de rechtsbackpositie. Met de terugkeer van Koscielnik beschikt interim-trainer Lokhoff nu over zes fitte verdedigers voor de vier posities achterin, Besselink is de enige fitte rechtsbenige centrumverdediger. Javier Vet terugschuiven is ook geen optie meer aangezien hij ook geblesseerd is geraakt, ook dit maakte BN DeStem vandaag bekend.

De blessure van de net dertig jaar geworden middenvelder is een behoorlijke aderlating. Buiten zijn mogelijke nut als back-up centrale verdediger, is hij ook een van de weinige middenvelders die (comfortabel) met de punt naar achteren kan spelen. In zijn afwezigheid kan Leemans teruggeschoven worden. Ook Agougil zou in de basiself kunnen belanden, maar ook hij is geen echte zes. Jan van den Bergh doorschuiven zoals tegen FC Eindhoven is een optie, maar dan blijft het nog ongeteste duo Besselink-Kemper de enige optie centraal achterin.

Al met al dus een behoorlijke puzzel voor Lokhoff en Co. Dat toch al voor een pittige uitdaging stond, met degradant FC Emmen treft NAC een van de favorieten voor promotie. Al is ook de start van de Emmenaren er eentje met horten en stoten. Ze verzamelden tot nu toe twee punten meer dan NAC en kregen tot dusver al elf doelpunten tegen (alleen NAC en Jong Ajax incasseerde meer tegentreffers). De Emmenaren hebben ook drie geblesseerde, Rui Mendes, Mike te Wierik en Robin Schouten zijn nog twijfelgevallen voor morgen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: NAC - FC Emmen 141 reacties
Volgend bericht
Wij krijgen Makkelie! 51 reacties
71 Reacties
25   1  
Ivo

Ja joh. Nog meer geblesseerden. Wat doen ze daar hele week? Kooivechten?

11   7  
Rubenac

Doe het seizoen maar weer een schriftelijk af.
Wat is het toch kut om NAC supporter te zijn.
Altijd volle bak, altijd volle bak ellende.

11   8  
BP

Waarom Luc Marijnissen laten gaan ??
Was stukkie verder dan Besselink.

Weet iemand waar Kai de Rooij uithangt, traint ie ergens of is ie totaal weg uit het voetballeventje ? Weg 500k

12   0  
Francesco

Volgend Blanco spelen Agougil en Leemans naast elkaar met daarvoor Janosek op 10. Vond hem sowieso aanvallend meer brengen dan verdedigend dus kan zomaar goed uitpakken. Maak me wel zorgen om Koscelnik en Sejdiu. Die zijn nu al niet okselfris, vallen die morgen uit dan houd je écht niets meer over.

9   6  
Ouwe Spionkop

Wat een slagveld.
Morgen weer Besselink centraal achterin.
Ik denk dat ik maar in café Tuinzigt blijf zitten.

25   1  
Ivo

Ja joh. Nog meer geblesseerden. Wat doen ze daar hele week? Kooivechten?

7   0  
Sander P

Laten we hopen dat TL heeft geleerd van afgelopen wedstrijd en met dit gehavende elftal 442 speelt ipv van 433, waarbij het middenveld overlopen wordt en het voor de verdediging nog moeilijker te behappen wordt.

Ig een flater, inkopen op 433, maar in de praktijk blijkt er meer rendement in 442 te zitten.

5   2  
scheppioni

Zal wel logica van NAC zijn BP, ongelofelijk !
Mits een wonder morgenavond, staan we in het weekend 17de !!

11   0  
Dun Henk

Ik kan niet ontkennen dat ik met een beetje een "angst gevoel" naar morgen toe leef.
Maar om nou weer zo negatief te zijn zoals sommigen hier is dan, naar mijn mening, ook weer niet nodig. Daar zullen ze ook niet beter van gaan voetballen.
Het is nog altijd voetbal en we beginnen nog steeds met een 0-0 stand, dus laat dan iig morgen maar zien dat het niet aan de supporters ligt.

3   1  
markenaa

Snel scoren dan moet Emmen komen en scoor je vanuit de counter de 2-0
En dan schakel je over naar 1 mannetje voor her centrale duo erbij. Die stofzuigt.
Middenveld en aanval is op zich goed. Dus ga van die kracht uit. Aanval is de beste verdediging zonder in het mes te lopen. Paar 20 meter knallen die erin vliegen ook prima.

6   1  
The Cosmic Gate

Het houdt niet op, niet vanzelf....

4   5  
Richting grote markt

Vervelend voor Vet maar Jezus wat is die toch slecht . Werkelijk altijd zijn man kwijt op het middenveld . Enkel nuttig in een 5 mans verdediging. Net als Lucassen.

Hadden Koscelnik, Martina en een vervanger voor Vet gespeeld , Hadden we nooit verloren.

Wordt morgen weer zweten met mevrouw Besselink

1   2  
Schrikbarend

Sander P,leemans en agougil naast elkaar en janosek ervoor dus 4 3 3 lijkt mij....achterin kolcelnic besselink van den bergh kemper of je schuift van den bergh linie door dan...kolcelnic besselink kemper wernersson....zeg jij het maar Sander P overigens volgende wedstrijd 2 okt cuco garbett omgba trg en daarna staring ook snel op trg weg...lang afwezige omarsson vet(kortsmit weet Ik niet).

8   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

ongelooflijk, er zit iets in het water daar in Zundert!

9   0  
Thierry14

Als het niet draait gaan de pijntjes echt zeer doen....

3   0  
Sander P

@Schrikbarend

We gaan het morgenavond zien.

De vooruitzichten zijn in iedergeval rooskleurig mbt spelers die (gelukkig) terug komen en hopelijk snel wedstrijd fit zijn:)

10   1  
De vlekkenverwijderaar

Nog even en we kunnen meedoen aan de paralympics.

4   0  
ausputzer

Volgens Lokhof staat er morgen een redelijk goed elftal. Op papier en misschien in zijn stoutste dromen?
Ik hoop alleen dat ze fris en met wat meer pit in hun lijf de wedstrijd ingaan, de eerste 15 minuten zonder tegendoelpunten doorkomen en dat er verder geen blessuregevallen bijkomen.

9   1  
ome cor

De keepers wissel had ik onder normale omstandigheden wel interessant gevonden.
Nu moet Troost spelen met een gemankeerde verdediging én hoe graag ik Tein zijn kans gun, ik wens Roy geen blessure toe om het zover te laten komen.

Omdat wij (de supporters) én de club vinden dat we eredivisie moeten spelen ligt er bij ons altijd druk op. En door diezelfde drum lukt het steeds niet, tenzij je een keer een dermate goed samenspelend elftal bijelkaar koopt dat je wel promoveert. Vervolgens heb je daarna een leegloop, dus geen continuïteit.

Aan de andere kant zie je elk seizoen wel clubs in de nacompetitie waarvan de supporters niet eens weten dat er nog een divisie boven de eerste divisie zit en waarvan de penningmeester met angst en beven de kosten van noodzakelijke aanpassingen tegemoet ziet indien promotie gerealiseerd zou worden. Druk is daar een totaal onbekend woord.

En ondertussen gaan we clubs als FC Den Bosch, MVV en Telstar achterna. Wel geschiedenis op het hoogste niveau, maar geen zicht op terugkeer.

11   7  
Confuus

Sorry maar ik ben alle vertrouwen in Lokhoff als hoofdtrainer kwijt.
Er komt zovéél onzin uit om gek van te worden.
Wat ik de laatste jaren bij NAC zie heb ik nooit eerder meegemaakt.
Dat is echt uniek.
Ik ben meer dan 55 jaar onafgebroken actief geweest in het voetbal maar dit heb ik nooit meegemaakt, zovéél blessures en zo weinig inzet en teamspirit, het is echt van de gekke.
Maar alles gaat gewoon op de oude voet door, er zitten weer meer dan genoeg lieden dan me lief is van de oude clan op belangrijke posten.
Er verandert gewoon niets, ons NAC is eigenlijk hun NAC en ook dit jaar zijn we weer overal te laat mee, en zullen we weer heel het seizoen achter de feiten aanlopen.

4   2  
Scheids!

Win je morgen, dan krijg je alle neuzen weer de juiste kant op, behalve die van Kortsmit, die zijn we waarschijnlijk definitief kwijt na zijn persoonlijke degradatie!
Jammer, maar wel terecht na dat geschutter al die maanden!

5   3  
Theoden King

NAC-memmen. Inmiddels een ultiem kkd-affiche. Hoe lang nog?

Zonder drie punten morgen is er wéér een seizoen naar de kloten. In september al. Wat een ellende.

10   1  
raraNAC

NAC zou NAC niet zijn om morgen “gewoon” te winnen.

Lekker tegendraads

3   0  
SAMSON

Wordt lastig maar eerlijk is eerlijk ook met Cuco hadden we veel tegendoelpunten. Besselink is echter nog een stap terug. Eigenlijk was het vorige week gewoon een schiettent bij tijd en wijle.

2   1  
Bommetje

@Scheids
Valt te bezien. Mogelijk roepen de kenners volgende week weer om Kortsmit

1   1  
NAC Vooruit!

De bladeren vallen, net als de spelers… al die blessures in deze fase maken het ook niet gemakkelijker om weer op te krabbelen!

Hup NAC!

5   12  
Sojke

Na bijna 60(!) jaar hou ik het voor gezien
Wat jullie er ook van vinden.
Ieder seizoen hoop je op verbetering en nu ook weer
Een compleet elftal in de lappenmand terwijl de competitie net is begonnen.
Mijn vertrouwen is echt weg( en ik ook)
Succes allemaal

2   0  
Nacrat

Zijn er nog kaarten voor morgen? Of is er iemand die niet gaat?

11   1  
Matc

NACRAT, SOJKE heeft nog een kaart over lees ik net 😂

2   5  
Ed

Gaat lekker. Klaar voor een pak slaag. Nul punten.

2   4  
HUPNAC

We hebben een bejaardenhuis gekocht.

3   2  
SjorsNAC

Winnen is de enige manier om uit de ellende te komen. We hebben alleen een godswonder nodig omdat voor elkaar te krijgen. Ik zie het helaas niet gebeuren met deze verdediging, we gaan er gewoon kansloos af en bungelen weer onderaan de kkd. Positiever kan ik het op het moment even niet zien. Kijk naar hoe we de doelpunten weggeven daar valt niet tegenop te boksen.

3   0  
Jimboo

Wel heel benieuwd naar Troost, iedereen heeft er maanden om geroepen en na tijdje hadje zelf mensen die alle goals maar op kortsmit gooide..
Kijken of die nou echt zoveel beter is! Ik hoop het en gun het hem en ons! Maar eerst maar eens zien

1   3  
Waarom zo

Ze moesten toch harder trainen en niet kijkend naar het individu. Helaas is loikhof niet geblesseerd !

4   0  
Mike Zonneveld

@ Dag Sojke

En ik zie je ook graag niet terug als het weer beter gaat! :)

2   1  
Wanny

Gewoon winnen vanavond. Zo geweldig is Emmen ook niet. En je kijkt wat wij nog altijd op kunnen stellen, dan moet je daar iets van kunnen maken.

6   1  
ome cor

Wat betreft de selectie zou de heer Maas (in de flanken gedekt door PvH) een groep moeten hebben samengesteld die promotiewaardig is. Dat betekent niet dat alleen de eerste 11 dat zijn, maar ook de andere spelers die ingepast kunnen worden waar en wanneer nodig.

Toegegeven: ik heb Lokhoff niet zo hoog zitten als trainer, maar anderen wel. Dus op basis van diens ervaring zou er toch een elftal in de wei gestuurd moeten worden die thuis Emmen behoorlijk kan bespelen, gesteund door het nimmer afzeikende thuispubliek. Lokhoff moet vanavond laten zien hoe ervaren hij is en wat een spelersgroep daar aan heeft en de spelers moeten laten zien dat we een kwalitatief goede selectie hebben, ongeacht welke namen er in de basisopstelling staan.
Kan dus alleen maar leiden tot 3 punten en als het minder is dan dat moet het wel op basis van keiharde strijd in combinatie met lompe pech zijn.

@Sojke
Als je al bijna 60 jaar naar NAC gaat heb je al genoeg ellende meegemaakt. Faillissement, onderaan in de eerste divisie staan, met moeite 2500 toeschouwers het stadion.
Dus als je NU vindt dat het zo kut is dat je het voor gezien moet houden, dan doet dat de wenkbrauwen fronzen.

4   0  
Gjoewie

Ome Cor > Ik was er bij toen we voor 236 toeschouwers thuis tegen Heerenveen speelden. Het seizoen waarin we derde van onderen in de Eerste Divisie eindigden. Dat was het ultieme dieptepunt. Rinus de Deugd kwam nog een foto van ons maken, maar die werd niet in de Telegraaf gepubliceerd.
Die hard to the end!

4   0  
Bredafun

Tot m’n verbazing wordt t nog uitgezonden ook.
vanavond op espn 3 haha.
Dat zegt al iets over de club nac hè!!!

8   5  
Ouwe Spionkop

Als we vanavond verliezen kunnen we zomaar 18e staan.
Dat zou een afgang van ongekende proporties zijn. Dan is de achterstand op de top al zo groot dat het seizoen, ondanks alle aspiraties, als verloren beschouwd kan worden.
Dan zal ook de paniek uitbreken en de supporters gaan morren.
Staat veel druk op vanavond.

6   6  
Leeuw

Ouwe spionkop, en als we winnen staan we gewoon op een gedeelde 5e plaats.
En het seizoen is nog heel lang en we hebben een potentieel wat goed genoeg is om te kunnen promoveren.
Eens wordt de hemel stralend blauw al duurt het lang.
Ik geloof erin dat het goed komt, telkens dramatisch negatief doen is niet goed voor jezelf en de club.

7   4  
Ouwe Spionkop

@leeuw
Met alle respect dat zwakke verhaaltje lees ik al jaren.
Het is nu echt tijd om te promoveren. Anders gaat het net als in de donkere jaren 80 dat we 8 jaar in de eerste divisie bivakkeren.
Met het verschil dat er nu genoeg geld is voor een goede selectie en we toen vrijwel failliet waren.
Geen excuses meer!

3   3  
NACBreda

Hopelijk stappen we onderhand eens van die 433 af, acherhaalde speelwijze van 20 jaar geleden!
Het is ook treurig dat we wederom zoveel blessure gevallen hebben, naweeën van fuhrer hyballa?
Al met al wederom een tussen jaar.

Wanneer komen ze met nieuws over een nieuwe trainer? of moeten we maar gewoon weer 2 weken stilletjes blijven afwachten?
Het is treurig om voor nac te zijn op deze manier.

5   1  
Leeuw

Optimisme bestaat gelukkig nog!

5   6  
henkietenkie076

Vanavond ga je met deze verdediging gewoon weer de bietenbrug op. 1-2 Emmen

6   3  
markenaa

@nacbreda

Met de juiste trainer een prima selectie.
Een paar talenten omgba en rached die door kunnen breken. Omarsson hebben we ook nog.

Als de nieuwe trainer zo simpel laat spelen niet teveel taken. Duidelijk systeem en tactisch in een wedstrijd kaan anticiperen waar nodig sta je zo bovenaan.

Alsof de rest alles wint of blijft winnen.
Een goeie reeks en je doet weer mee en dan heb je wel een selectie die vorm kan houden.

Beetje een valse start maar nog genoeg punten te halen

10   0  
Juupke

Midden tachtiger jaren, nummer 16 in de Eerste Divisie! Thuis tegen Telstar! 763 bezoekers! Horizontale sneeuwdriftbuien, temperatuur -5 graden, gevoelstemperatuur -13 graden en verliezen met 1-3! Code rood bestond nog niet!!!!

3   2  
scheppioni

Hopen dat Troost ons troost gaat bieden maar de enige fitte rcv besselink dan is het hopen en nog eens hopen !
Over vier uurtjes tegen beter weten in maar naar ons NAC, vrees voor een lange nare terugreis, desondanks zeg ik 2-0 !!
Je moet hoop houden..... met een extra nare weekend misschien voor de boeg, verlies van ons cluppie. ook nog door en bekende !?! COME ON NAC !

3   0  
Ivo

Vorig seizoen begon het te lopen toen we van een 4-3-3 overschakelden naar een 5-3-2 achtige formatie. Toen hadden we ook niet de beste verdedigers, maar werden we wel ineens een stugge ploeg. We pakken nu te veel tegengoals, geven te veel ruimte weg.

We moeten eerst de boel achterin dichttimmeren, anders blijven we tegengoals pakken. Zeker nu Martina is weggevallen en we er een onervaren CV voor terugbrengen, is tegen Emmen een extra mannetje achterin wel uit te leggen. Ik ben benieuwd waar Lokhoff mee komt.

6   1  
Fan uit Zevenbergen

NOPPERT Verbruggen olij
Alle 3 in het oranje

6   4  
Ouwe Spionkop

Mensen mogen mij negatief noemen, ik noem het reëel.
Bij verlies vanavond en als de top wint dan sta je 11 punten achter.
Dat is zelf 4x winnen en de ploegen aan de top 4x verliezen. Dat gaat dus nooit gebeuren tenzij er een wonder gebeurt.
Om maar even aan te geven wat voor belangen er straks op het spel staan.

2   1  
Belgische Naccer

Volledig eens met IVO. Als je de goals (het hele seizoen al) zo gemakkelijk weggeeft, dan heeft verder voetballen geen zin. Zeker als je ze voorin ook niet gemakkelijk maakt, omdat we geen goalgetters hebben.

Kortom, gezien de situatie momenteel, met zoveel geblesseerden, gewoon dicht-timmeren die handel en op de counter spelen. 5 verdedigers is logisch vanavond. Steijn heeft dat een jaar lang gedaan, zonder zich ergens voor te schamen! Als je de 0 houdt, kun je niet verliezen! en 1 goaltje maak je altijd wel in de KKD.

En er is niemand die NAC dat op dit moment kwalijk zal nemen. 3 punten vanavond is een must!

Als je vanavond verliest, en je staat 16e of 17e, dan breekt de hel los en kan NAC=Breda haar borst nat maken...zo gaat dat nu eenmaal in Breda met de verwachtingspatronen!

Dus eropklappen vanavond, en de tegenstander geen enkele ruimte gunnen! Een goede trainer zou dit toch moeten weten. Dus ik wens Lokhof veel wijsheid toe. We hoeven in deze fase echt niet dominant of goed te voetballen. Maar we moeten wel 3 punten!

Hup NAC!

6   1  
svt076

Net een half uur lang een stuk zitten tikken, word ie niet geplaatst.. meer mensen ooit dit probleem?

5   1  
Theoden King

Gelukkig hebben we een slim samengestelde selectie en een trainer met ervaring in de Bundesliga.

Anders zou je nog denken dat een paar geblesseerden de winst tegen memmen zouden kosten.

3   2  
Theoden King

SVT076

Heb ik ook al eens gehad. :-(

4   1  
Krenk

@ SVT076

Bekend probleem, heb er zelf ook vaak last van gehad.

Voordat je iets post even je tekst kopiëren voor het geval reactie niet geplaatst wordt.

5   0  
Beultje

3 oud keepers van NAC in voorselectie Orange..

3   1  
Moppernac

3 ex NAC keepers in voorselectie van oranje ja, maar daar zal Kortsmit nooit komen.

3   3  
Marti

Noppert , verbrugge, olij , alle drie in oranje ,alle drie getraind door jelle ter rauwelaar !

2   0  
Tombola 076

@SVT076,

Klopt. Het lijkt erop dat je wordt uitgelogd als je te lang over je bericht doet. Want na 'reactie plaatsen' zie ik dat het bericht niet is geplaatst en tegelijkertijd ook dat ik ben uitgelogd.

0   0  
Gman

Ik hoop vooral dat er met meer concentratie gestart wordt nu in de eerste 10-20 minuten dan de afgelopen periode.
Wordt een zware pot met zo'n gehavend selectie. Ik smacht naar het moment dat Garbett en omarsson weer mee kunnen doen!

Eens dan wordt de hemel stralend blauw dames en heren!

2   0  
Thierry14

Hoop dat lokhof en ook zeker molhoek!! Eens laten zien dat ze waardig zijn om ass te zijn,zitten er ook al jaren dus zouden ook wel een beetje bepalend mogen zijn.... kennen de groep dus ook hun moeten er meer uit kunnen halen en anders ook maar gelijk vervangen ,zijn nou toch bezig

0   0  
SjorsNAC

Tof voor Olij en ook terecht, heeft vaak punten gepakt voor ons. Goeie gozer ook!

1   0  
Bo Nus

nog liefst 19 kaarten te krijgen. En vak i niet open denk. weer geen volle bak.

1   0  
Ouwe Spionkop

Waarom is VAK I eigenlijk niet in de verkoop? Scheelt toch tienduizenden Euros

1   0  
Wanny

Vak I moeten ze gewoon voor jeugdelftallen en schoolklassen gebruiken. Voor een paar euro kennis met NAC.

0   0  
Bommetje

Inderdaad Ouwe Spionkop.
En het ziet er niet uit.
Is vlg mij vanwege uitsupporters.
Angsthazerij om niks, daar win je de oorlog niet mee

1   0  
Somerset

Ik voorspel een 3-1 overwinning. Het is en het blijft voetbal. Voetbal in de kkd wel te verstaan. Dus na vanavond weer een middenmoter. en dan met de blessurevrije spelers verder naar de top. Hoe simpel kan het zijn: toch?

0   1  
NACCIE1912

Ik dacht dat de trainingen van Hyballa zorgden voor blessures? Of durven de spelers zichzelf niet meer te vertonen in eigen huis voor eigen fans? Het seizoen leek zo mooi te starten..

0   0  
D’n Dijk

Hopelijk heeft NAC=BREDA nu juist even lak aan de verwachtingspatronen en bewaard het gewoon de rust!

Gewoon achter de ploeg blijven staan!

Op het moment dat een trainer van het kaliber de Jong komt, zullen de resultaten snel komen.

Zie maar hoe anders Utrecht voetbalde na een week Jans.

Je zit nu met de ellende van een compleet overtrainde ploeg.

Zonde dat dit zolang heeft kunnen doorgaan!

Maar blik op de toekomst, en zorgen dat de ziekenboeg leeg stroomt!

0   0  
Witte Tonnie

Zie dat Kuijpers bank zit en kaied erin heb ze weekje op panda kooien getraind

1   1  
Grote Kerk

Ging een stuk beter met Troost ! Hahahaha

Laad alle berichten na dit bericht in