Wij gaan niet opzij

Wij krijgen Makkelie!

Das Phantom

Driewerf hoera voor de takenverdelers bij de KNVB. Niemand minder dan Danny Makkelie mag aanstaande vrijdag afreizen naar Breda om de wedstrijd tussen NAC en FC Emmen in goede banen te leiden. Onze liederen zijn gehoord!

Praktisch iedere wedstrijd is het wel een keer raak. Na een foute beslissing rolt het 'Wij willen Makkelie' van de tribunes in het Rat Verlegh Stadion of het uitvak. Aanstaande vrijdag zullen er vermoedelijk alleen maar juiste beslissingen worden genomen, omdat Makkelie daadwerkelijk de wedstrijd komt fluiten. Hij wordt in Breda bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. De vierde official van dienst is Gerbert Stegeman. 

Het is voor Makkelie niet gebruikelijk om in de Keuken Kampioen Divisie te fluiten. Vorig seizoen floot hij bijvoorbeeld meer wedstrijden in de Champions League (5) dan op het tweede niveau in Nederland (3). De laatste keer dat de agent een wedstrijd van NAC in goede banen mocht leiden was in het seizoen 2021/2022. Het werd toen 4-1 in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. 

Danny, welkom terug in Breda en laten we hopen dat we geen ander nummer moeten verzinnen na komende vrijdag. 

51 Reacties
19   1  
Ouwe Spionkop

De scheids vind ik niet zo boeiend.
Ik mag toch hopen dat Lokhoff heeft geleerd van de afgang tegen VVV.
Geen Lucassen en Wernersonn meer als back en nog belangrijker stuur Besselink terug naar 021.

11   2  
Wanny

Toen Nijhuis een keer floot was het ook al een verademing ten opzichte van die scheidsrechters die we normaal gesproken krijgen.

4   2  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Het is mooi dat hij komt fluiten maar er gaat toch iets goed mis in Zeist als ik lees dat Joey Kooij beloond gaat worden en een Europese wedstrijd mag gaan fluiten.

5   0  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

Makkelie, onze hoop in bange dagen!

1   1  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

En volgens mij hebben we nog nooit verloren met Makkelie aan de fluit.

5   1  
Moppernac

Nu nog een trainer.

3   1  
Dun Henk

Mocht hij het toch slecht doen vrijdag dan ga ik voortaan voor : Wij willen Luinge terug !

2   0  
Kvdc

@vreven

De term wij willen Makkelie is ontstaan tijdens Nac-Ajax, 0-8. Makkelie gaf toen een paar gratis penalty’s geloof ik, en wij gingen als supporters toen cynisch doen. De wedstrijden daarna floot hij toch vaak in het voordeel van Nac, dus van mij mag Makkelie elke week fluiten :).

3   0  
NAC4Ever

@VREVEN4PRESIDENT
Volgens mij was Makkelie de scheids bij degradatie in 2015.

9   10  
Wil

Lokhof tegen Emmen op de bank: Dat wordt dus een nederlaag...

7   3  
Kaiman

En wat voor type trainer krijgen we? Is er een profielschets of komt er straks een willekeurige naam uit de grabbelton?
Misschien kan Pierre zijn netwerk inzetten en eens koffie gaan drinken met van Bronckhorst.
Van Gastel assistent en dan Lokhoff in een andere rol (jeugd/scouting). Wie niet waagt..

19   1  
Ouwe Spionkop

De scheids vind ik niet zo boeiend.
Ik mag toch hopen dat Lokhoff heeft geleerd van de afgang tegen VVV.
Geen Lucassen en Wernersonn meer als back en nog belangrijker stuur Besselink terug naar 021.

2   0  
M.H. te R.

@dun Henk, of Rene Temmink !!

8   9  
Confuus

Het zal wel.
Makkelie kan de stommiteiten en het gebrek aan kennis en inzet niet oplossen.
Wat ik erger vind is Lokhoff weer op de bank als eindverantwoordelijke, als je Kemper op de bank laat en dat kind Besselink er in zet dan heb je ze niet alle 24 in een kratje.
Ton is mij enorm tegengevallen.
Heb zo mijn twijfels over zijn functie en zijn functioneren.
Ook dat overdreven berustende en bagatelliseren net alsof hij totaal in controle is dat vind ik eigenlijk verontrustend.
Hij laat duidelijk zien dat hij het niet in de hand heeft.
Mijn mening is hoe langer we wachten met een nieuwe trainer hoe erger het gaat worden.
Begrijp werkelijk niet waarom men de keus voor Henk de Jong niet durft te maken, wat heb je te verliezen, ik houdt mijn hart vast, na het lezen van BN de Stem, wie de nieuwe trainer gaat worden.
Gezien de vijver waaruit ze willen vissen ben ik bang dat het een stroman gaat worden.

12   1  
Ivo

Inderdaad. Lokhoff heeft bij mij geen punten gescoord met de keuzes voor Wernersson en Besselink ipv Kemper en Vet achterin. Ik reken er op dat er tegen Emmen slimmere keuzes gemaakt worden. Iets met ezels en stenen. Het kan niet zo zijn dat de supporters langs de lijn het tactisch beter snappen dan de technische staf. Dit was onder Hyballa ook al zo trouwens.

6   3  
AirforceJan

@confuus
Henk de Jong is een mega risico ivm zijn gezondheid.

12   2  
Kanonschot

Recht je rug eens Ton en loop niet als een zoutzak rond.
Straal eens een over lijk mentaliteit uit.,want zo kan het niet verder.
Timmer het daar achter eens dicht.
4   5  
Nr. 20

Echt Ivootje......Lokhof heeft bij jou geen punten gescoord en je gaat hem de les lezen...Hebben ze jou al benaderd voor nieuwe trainerschap of andere functie. Want jij bent nu echt zo'n betwetertje... Vind ik nog erger dan de huidige resultaten....

2   3  
NAC4Ever

@AIRFORCEJAN
20 september 2023, 19:42

Ik kan van iedere trainer voordelen en nadelen noemen. Plussen en minnen opgeteld hoop ik nog steeds dat Henk de Jong onze nieuwe trainer wordt.
Mede doordat de dokter verklaard zou hebben dat hij is genezen.

3   6  
Belgische Naccer

De wedstrijd tegen Emmen kun je beter schriftelijk afdoen. Waarom ook dit weer 0 punten worden?

1. We hebben geen verdediging en geen keeper
2. Voorin hebben we niemand die er een bal in schiet
3. Er is het hele seizoen al geen Gegenpressung
4. Zie punt 1 t/m3 Hierdoor staan we meestal binnen een kwartier met 2-0 achter

De pijnlijke conclusie na 6 wedstrijden is dat Janosek, Van den Bergh, en Leemans, helaas niet beter blijken dan Van der Sande, Velanas en Banzuzi!

2   0  
EBonline

Tja, Makkelie.
Bij die wedstrijd tegen Ajax in het seizoen 2017-2018 (0-8) gaf Makkelie een penalty weg voor een flutovertreding.
Ik heb toen erg moeten lachten om wat de B-Side vervolgens zong:

"Makkelie, wie kent hem niet, Makkelie Makkelie het is een echte Ajacied".
Dat op de melodie van "Sinterklaas, wie kent hem niet" van Henk & Henk.

1   0  
kopspion

Volgens mij krijgen wij geen makkienie

2   1  
Fan uit Zevenbergen

Tim Coremans naar ADO

2   0  
markenaa

En de trend van voor de zestien naar binnentrekken en dan door het midden scoren wordt ook internationaal gewoon doorgezet. Zie hoe PSV de doelpunten tegen krijgt. Hopelijk heeft Lokhoff ook in de gaten dat de meeste tegengoals bij NAC door het centrum komen.

2   2  
scheppioni

Tis al ooit 0-8 geworden met makkelie dus kan zomaar gezien afgelopen vrijdag, dat er nac supporters bij zijn die van een scheids verheugd worden, ik kom morgen weer eens met lood in de schoenen gezien afgelopen vrijdag !

2   1  
ome cor

Voetbal is een simpel spelletje.
Twee elftallen, een scheidsrechter en twee man met een vlag aan de zijlijn.
Meer heb je niet nodig.

De mensen die naar het spelletje kijken hebben vaak een voorkeur voor 1 van beide elftallen en zijn het nooit eens met beslissingen tegen hun team of met voordeel voor het andere team.
Het zoeken van een zondebok is een standaard activiteit voor de kijkers.

NAC - Emmen, in deze fase, met deze spelers en met deze trainer....drie punten naar Emmen. Helaas.

3   0  
Waarom zo

@ouwe spionkop, lucassen op rechts back en vet een linie naar achteren, je hebt heel veel goede middenvelder en mindere voetballers achterin. vet was vorig seizoen ook een terrier achterin. wennerson mogen ze meteen zijn schoenen afpakken svp

4   0  
Geel/Zwart

Grappig dat het gebracht wordt als goed nieuws en dit in de loop der jaren het verhaal is geworden. Het is juist ontstaan om de spot te drijven met Makkelie tijdens de wedstrijd NAC-Ajax die hij floot en hij een paar discutabele beslissingen nam in het voordeel van Ajax. Sindsdien wordt dit op de tribune ingezet als een scheidsrechter discutabele beslissingen neemt, als in “geef ons maar Makkelie, zelfs hij fluit nog eerlijker”. Maar tegenwoordig denkt het gros dat het lied is bedacht omdat we Makkelie willen omdat hij zo goede scheids is.

0   0  
Opdebrommer

Geen idee of het hier mag, zo niet; verwijder gerust de reactie. Maar ik heb 1 kaart te veel gekocht (B-Side) voor de wedstrijd tegen Emmen van morgen. Mocht iemand interesse hebben in de kaart, dan hoor ik het graag zodat we dit kunnen regelen!

3   0  
Altijdnacsupporter

Wat ik boeiender vind is dat ik van horen zeggen heb dat we buiten Martina nog een aantal basis spelers missen en de keeper wel eens anders ingevuld kan zijn.
Patriot geblesseerd ? Vet? Ik ben benieuwd wat het brengt...

3   0  
Chefke076

Koscelnik nog niet fit, Lucassen ondermaats, nieuwe kans voor de Wijs? Kemper lekker op linksback, Vet centraal met Jantje. Besselink naar O21 en Van der Veldt als wissel op de bank. Als altijdnacsupporter gelijk heeft en Patriot geblesseerd is dan Boere maar voorin met Haugen en Kuijpers met daarachter Janosek-Agougil-Leemans. Rached als 1e wisseloptie voor de aanval, Kaied lekker laten zitten, geen toegevoegde waarde.
Dan nog het keepersdilemma. Je hebt 2 degelijke keepers die gelijkwaardig zijn aan elkaar als je de verhalen mag geloven, in een gek voorbeeld vergelijkbaar met Arsenal (Ramsdale en Raya). Arteta zegt gewoon dat hij z'n keeper elke week kan wisselen, afhankelijk van de tegenstander. Of zelfs in de wedstrijd maar we doen al genoeg gekke dingen in Breda dus laten we dat vooral niet doen. Lekker kijken naar waar Emmen het sterkst is (1 op 1, hoge ballen pompen, voorzetten of bal rond de zestien schieten, etc) en op basis daarvan je keeper kiezen, in combinatie met waar de gekozen keeper vooral de zwakheden in je verdediging kan dekken (snelheid, ruimte in de rug dus aub een keeper die sterk is in 1-op-1). Het spel kan er niet slechter op worden en Kortsmit heeft genoeg krediet verspeelt om nog het excuus te gebruiken dat een keeperswissel onverdiend is.
Ohja en als laatste: Als mensen de afspraken niet nakomen met corners of dubbelen op een bepaalde flank, doe maar wisselen dan. Zie liever de halve O21 ten onder gaan tegen Emmen, dan valt het nog moreel te verantwoorden.

3   1  
Ouwe Spionkop

Slecht nieuws van het trainingsveld want behalve Martina is ook Koscelnik is waarschijnlijk niet fit voor morgen.
Lokhoff overweegt nu met een 5 mans verdediging te gaan spelen.
Ik heb het tijdens de transferperiode al vaak geschreven hier waarom is geen back up gehaald voor Martina?
Dat is echt een blunder van Maas!

3   0  
Ouwe Spionkop

Aanvulling ook Kortsmit is geblesseerd!

2   0  
Chefke076

@Ouwe spionkop

5 verdedigers?! Amai, dat wordt toch Lucassen en Wernersson dan... met Van de Bergh, Kemper en Besselink dan centraal? Pff krijg al de rillingen als ik er aan denk. 5-3-2 ligt dan wel voor de hand, moet ten koste gaan van iemand. Als Patriot inderdaad geblesseerd is dan is dat de afvaller. Gebruikelijke namen op het middenveld dan met Haugen en Kuijpers voorin. Voordeel is dat je een extra wissel op het middenveld achter de hand hebt met Agougil, nadeel is dat je de zwakste linie (verdediging) nog meer gaat belasten door alle verdedigers op te stellen die je nog hebt...

1   0  
Altijdnacsupporter

Zoals ik begreep ga je Vet en Patriot missen. Keeper was ook juist, kortsmit geblesseerd, Troost op goal. Ik ben benieuwd wanneer we een voorbeschouwing krijgen.

Op basis van mijn info : troost op goal,
Lucassen, Besselink, vd Bergh , Kemper, Wernersson. Dan zal Agougil spelen met Leemans en Janosek en Haugen, Kuijpers voorin.

1   1  
NAC

@ OUWE SPIONKOP

Het budget was op dan is het logisch dat ze geen vervanger konden halen voor Martina.

0   0  
Pietjebel

Troost morgen in de goal
Kortsmit geblesseerd

Kunnen we meteen zien oft wat is

0   0  
Richting grote markt

Koscelnik is gewoon inzetbaar volgens bn de stem.

3   2  
scheppioni

Wat een M.A.S.H. lijkt het wel in BREDA zeg !
Deze verdediging van morgenavond is nog drie klasse minder dat dan telstar, met nog voor mij een bekende scorende in de spits bij emmen nondeju, nou lekker zeg !
Vroeger kon ons NAC nog wel eens plotseling verrassen.......

3   0  
Ed

Het is toch onvoorstelbaar hoeveel blessures je al hebt. Seizoen is net begonnen.
We gaan het beleven. Wellicht een verrassing

1   1  
Schrikbarend

Wat is er precies met vet en patriot aan de hand?lichte blessure of tot november eruit?of is het weer een broodje aap verhaal

1   0  
Sander P

Idd volgens BNdeStem staat morgen Troost in de goal ivm dat Kortsmit geblesseerd is.

Ik zelf geloof er niks van dat hij geblesseerd is, tenzij het een blessure is aan z'n motivatie botje. Hij zal erg teleurgesteld zijn, eerst loopt Hyballa te zagen op hem. Dan nog menig supporter, terwijl de verdediging nog meer debit is aan de tegengoals.

Voor Troost is het een mooie kans. Al weet ik niet of hij blij moet zijn om op dit moment voor zijn kans te moeten gaan. De verdediging voor hem s gehavend en schuttert.

Ik hoop voor hem dat hij morgen een dijk van een wedstrijd keept. De Rooij hebben ze destijds ook voor gaas laten gaan door hem te vroeg en te geforceerd te brengen.

0   1  
Breda vooruit

Ole Ole teintje in de goal Ole Ole
Eindelijk!!!!

1   2  
Theoden King

De drie punten zullen in Breda moeten blijven om überhaupt nog kans te maken om voor de winterstop bovenin aan te haken.

Gelukkig is memmen de competitie ook matig begonnen.

Morgen zijn er dan ook geen excuses. De werkomgeving is door het vertrek van Hyballa "veilig" verklaard en Ton heeft in Venlo laten zien hoe het níet moet. Kortom: een overtuigende 3-0 is wat we nodig hebben.

1   0  
Francesco

Sejdiu wel beschikbaar, Vet ligt er een tijdje uit is wat rondgaat. Gelukkig sluiten Omgba en Garbett volgende week weer aan.

4   1  
Richting grote markt

Het is allemaal een gelul in de ruimte.

We staan op moment van schrijven 6 punten achter op Directe promotie.

Waarbij Wij, Ado en de kruiken het moeilijkste programma hebben gehad. Een Roda, VVV en cambuur hebben bijna alleen maar matige rechter rijtje clubs gehad. Daar valt het balletje nu de goede kant op maar die gaan nog zoveel laten liggen wanneer ze de lastige wedstrijden krijgen.

Je moet de aansluiting zien te houden de komende 4 wedstrijden. Als je op 6 punten blijft staan tot het begin van de 2de periode dan is dat niet eens zo gek.

De 2de periode krijgen wij buiten Cambuur, Ado en De graafschap uit de gehele rechter kant van de KKD. Dan is het tijd om bij te haken en erover te gaan.

Daarbij zijn er dan weer een aantal spelers terug waardoor de zwakkere weer plaats kunnen nemen op de bank/tribune.

Het is nog lang niet gespeeld.

5   0  
markenaa

@richting grote markt

Precies. Zie hoe ver we vorig seizoen nog kwamen vanaf de winterstop.

We hebben een grote selectie en prima spelers. Als er maar eens een coach voor de groep staat die eens simpel houdt en de kwaliteiten op elkaar afstemt.

Met de 2e begroting en deze selectie moet je gewoon kunnen vechten om de eerste 4 plaatsen. En dus om rechtstreekse promotie. De janboel die het nu weer is helpt niet maar als er een frisse duidelijke trainer komt kunnen neuzen zo weer allemaal de goede en zelfde kant opstaan.

Ik hoop ook dat Lokhoff zelf in belang van NAC zich voegt bij de jeugd als mentor. En van de bank afkomt. Zijn adviezen aan Hyballa werden blijkbaar niet gehoord maar steeds als hij interim is zie ik hem ook niet veel presteren als hoofdcoach. Los van zijn uitstraling.
Ga gewoon de O21 begeleiden ben de brug tussen hun en NAC1. Train de nummer 10s van NAC extra en leer de O21 spitsen samen met Pierre in extra trainingen looplijnen en vrije trappen.

Lijkt me waardevoller dan die bank warm houden

0   0  
Altijdnacsupporter

Laat ik dan hopen dat de info die tot mij gekomen is ( Vet en Patriot eraf) maar half kloppen en Patriot er gewoon bij is..

0   0  
Richting grote markt

Markena

De nieuwe trainer moet idd zijn eigen assistenten mee kunnen nemen. Als hij kiest voor Lokhoff en Molhoek prima.

Maar niet het handje boven het hoofd houden gedoe. Je gaat ( neem ik aan) nu een trainer voor x-aantal jaar vast leggen.

Er zijn ook andere functies voor Lokhoff mbt Jeugd.

0   0  
Altijdnacsupporter

Blijft bij dat Patriot met hamstring klachten stopte met trainen. Hopend dat als hij wel speelt, het geen risico wordt voor een echte hamstring blessure. Moet er niet aan denken dat je 6 weken zonder echte buitenspeler moet spelen...

1   1  
Mc Guyver

Het eeuwige gezeik, gezaag en bovenal gejank is weer begonnen. Laat iedereen die er geen zin in heeft lekker thuis blijven. Onder Lokhof hebben we vorig jaar veel punten gehaald. Ook benieuwd hoe Troost het doet alleen in voorbereidibg gezien. Lucassen vondt ik vorig jaar niet altijd slecht. Met vijf man moet het met beetje geluk wel lukken. Agougil kan zich bewijzen. De rest van middenveld en aanval wil ik evenals TD zeker nog niet afschrijven.

1   1  
scheppioni

Je zegt het precies goed Mc Guyver, Agougil kan zich bewijzen. Zo'n speler die het in zich heeft met name omschakelen !
Ik heb het alleen maar ene wedstrijd gezien, play offs uit mvv, dat is te weinig.
Hopelijk dan maar vanavond weer eens, tis hopen en bidden geblazen ! HUP NAC !

Laad alle berichten na dit bericht in