Wij gaan niet opzij

Twee versterkingen voor NAC O-21

Thiestemberg

NAC O-21 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Özcan Yasar en Luuk Wensink. De twee spelers komen over van FC Utrecht en Vitesse. Voor centrumverdediger Wensink wordt het zijn tweede dienstverband in Breda.

Wensink speelde eerder in de jeugdopleiding van NAC alvorens hij in de O-15 werd opgepikt door Vitesse dat destijds een opleidingsvergoeding voor hem neerlegde. Tussentijds kwam Wensink nog eventjes uit voor Feyenoord, nu keert hij weer terug naar NAC, dat geen opleidingsvergoeding voor het talent heeft betaald. 

Voor Ozcan Yasar is de stap naar NAC zijn eerste overgang tussen twee BVO's. De Aanvaller kwam tot nu toe alleen uit voor FC Utrecht, dat hem in 2015 wegplukte bij USV Elinkwijk. Yasar speelde afgelopen seizoen één wedstrijd mee bij Jong FC Utrecht. In andere jeugdelftallen speelde en scoorde hij echter regelmatig, hij schopte het zelfs tot drie interlands bij Turkije O-18. 

Bron:
B-Side Rats, NAC Jeugdopleiding
17 Reacties
71   2  
Chris W.M.

Nummer 3 is in aantocht, hoewel nog niet officieel gepresenteerd door NAC al wel door zijn zaakwaarnemers; Quincy Tavares Mojica (voorheen Quincy Hogesteger).

Gold jaren als toptalent van FC Dordrecht, linksbuiten die ook rechts uit de voeten kan en ook al 23 wedstrijden in de KKD gespeeld heeft. Net 20 geworden.

Ze pakken door in de jeugd!

16   0  
Bart

Welkom en welkom terug! Hopelijk 2 toekomstige 1ste elftal spelers!!!

71   2  
Chris W.M.

Nummer 3 is in aantocht, hoewel nog niet officieel gepresenteerd door NAC al wel door zijn zaakwaarnemers; Quincy Tavares Mojica (voorheen Quincy Hogesteger).

Gold jaren als toptalent van FC Dordrecht, linksbuiten die ook rechts uit de voeten kan en ook al 23 wedstrijden in de KKD gespeeld heeft. Net 20 geworden.

Ze pakken door in de jeugd!

6   133  
RichardPraha

"gold jarenl als toptalent van FC Dordrecht"......ok NOU dan moet het wel een topper zijn,

Fucking dwerg van 1.70 die nog niet eens bij Dordrecht een basisplaats wist te bemachtigen.

Wat voor soort prutsers werken er bij de scouting van NAC joh...

21   0  
Boxer

@Richardpraha
Ze zullen vast niet allemaal het eerste halen maar om je talenten te laten rijpen zijn je een team nodig hebben dat op topniveau (voor de jeugd dan) speelt.
De ligt heeft echt niet met zijn tweeen in de A jeugd van Ajax gevoetbald, daar stonden gewoon goede spelers omheen.

37   1  
Daan

RICHARDPRAHA

Sjongejongejonge... hoe groot ben jij? Hoe oud ben jij? Heb jij überhaupt ooit het eerste eftal gehaald van de plaatselijke vv? Heb godverdomme is een beetje respect voor de medemens ipv van die afbraak reacties die helemaal nergens op slaan.

4   10  
Luisindepels

Laat ik duidelijk zijn hier. NAC ziet veel talenten over het hoofd. De geschiedenis heeft dat al bewezen dus namen noem ik niet. Ik zit dicht bij het vuur als liefhebber maar op de achtergrond. Er zijn teveel wedstrijden in de jeugd bij amateurclubs om bij te benen voor de NAC scouts. Daar lopen veel jongens rond die niet gezien worden. Zeker in de regio. Aan samenwerking ontbreekt het ook tussen bvo en amateur club.

17   0  
P

@luisindepels

Als jij dan de wedstrijden bezoekt waar de nac scouts niet aan toekomen en de namen van de talenten doorspeelt aan hun, komt het vast goed.
Als tegenprestatie krijg je een gratis seizoenkaart

6   2  
Luisindepels

@P

Daar voel ik mij niet te goed voor ware het niet dat ik beetje sarcasme proef! Haha...dat mag! Beetje spot kan ik tegen. Mocht ik ernaast zitten neem mij dan niet kwalijk! Ik wil niet als de beste stuurlui klinken. Mijn bericht was oprecht. Niets ten nadele, het is gewoon bijna niet te doen... iedereen opmerken. Tip...er zou een uitwisseling moeten plaatsvinden van amateur jeugdspelers die divisie spelen, die dan stage mogen lopen bij een bvo. Alle vliegen in één klap.

7   0  
Wanny

Volgens mij heeft NAC ook juist een nieuwe coordinator aangesteld om de banden met de amateurclubs in de regio aan te halen en ook het niveau van de begeleiding bij die clubs te verbeteren.

1   1  
Pik

Speel je bv bij een jeka, baronie, unitas of andere grote vereniging die ook al door selecteren geven al lijsten door aan de bvo’s

1   3  
Luisindepels

Of er lijsten worden doorgegeven door amateurclubs die het merendeel jeugdelftallen in divisies hebben spelen, weet ik niet. Goed te horen dat er een nieuwe coördinator aangesteld is bij NAC! Zoals ik al schreef.....men zou moeten rouleren als het aankomt op een paar trainingen meedraaien bij een bvo. Valt een speler op dan deze langer laten meedraaien. Bijvoorbeeld 5 trainingen ipv 2. Hoe meer aanwas hoe meer concurrentie, hoe meer focus en de wil om te willen slagen.

3   1  
P

@luisindepels, Je hebt echt geen idee en lult maar wat raak.

Je bent oa gebonden aan de KNVB regelementen externe scouting waarbij je een speler een maximaal aantal keer kan uitnodigen binnen een vastgestelde periode.

Hoe zie jij de ontwikkeling van je huidige spelers, die je al hebt geselecteerd, voor je als je over een langere termijn een behoorlijk groot aantal gaat toevoegen?

0   2  
Luisindepels

Geen idee, nee. Lul maar wat raak, ja. Weet nooit niks...op z'n Brabants uitgedrukt. Succes met je reglementen! Brave borst..ik heb het over trainingen, ja!? Nogmaals, succes ermee.

1   2  
WillemBreda

Gevoelsmatig ben ik het met de kern van het verhaal van luisindepels wel eens. Zogenaamde talenten van andere BVO's die overkomen naar NAC... Ik heb daar ook zo mijn gedachten over. Zijn het wel talenten? Zo ja, waarom hebben ze het niet gered bij hun club? Noem je dit nou scouten? Of hebben deze spelers zichzelf bij andere BVO's aangemeld en is het een vorm van gemakzucht bij NAC om ze dan maar aan te nemen? Waarom geen 16-, 17- jarige jongens een kans geven die bij een amateurclub in de omgeving al in hun eerste elftal spelen? Hoe veel beter zijn deze talenten dan de eigen spelers?

0   1  
Luisindepels

@Willem,

Ik wil gewoon eens mijn licht laten schijnen op de gang van zaken binnen het scouten van voetbaltalent. Niet met kritiek. Niet met betweterigheid. Inderdaad..16 en 17 jarige jongens. Die al sterk zijn. Divisie spelen. Minimaal 3de. Mee laten trainen om ze te laten voelen hoe het is. Hoe het werkt bij een bvo En als....stel dat....dan kan er altijd nog iets op poten worden gezet. Een overgang. Mits het voldoende is. Alles afhankelijk laten zijn van dat ene moment, dat scout moment, dat werkt niet goed genoeg. Dan moet alles letterlijk op zijn plek vallen. Dat is bijna onmogelijk. Ergens op een zaterdag in een dorpje. Op een veld achterin de hoek. Wie kwam er ooit bij WDS in de Haagse Beemden?! Ik bedoel maar. Laat die boys maar meedoen. Kuyt ging pas op 18 jarige leeftijd van Katwijk naar Utrecht. Alles is mogelijk. Kijk naar Vardy. Het hoeft niet 9 of 11 jaar te zijn. Wie speelde er nog maar kort geleden bij Beek Vooruit?! Juist....

3   0  
P

Beste luisindepels ik heb het ook over trainingen of oefenwedstrijden. Dat mag niet onbeperkt. https://www.knvb.nl/downloads/bestand/24740/knvb-bestuursbesluit-externe-scouting-202021concept

Hoe zie je het voor je. Hoeveel spelers trainen dan mee? Hoeveel zie je er dan per jaar en hoeveel heb je dan niet kunnen testen? Hoeveel stagespelers denk je dan nu dat er nu komen bij de jeugdopleiding als ze ongeveer 40 nieuwe spelers aannemen, 20 voor de Onder 11 en 20 verspreid over de andere teams, en waar komen die dan vandaan? Hoeveel (jeugd)scouts heeft NAC denk je en waar scouten die allemaal?

Ik heb in ieder geval buiten de aller kleinste ook al spelers voorbij zien komen van Boeimeer, WSC, Real Lunet, JVOZ en Spartaan’20. En dat is niet toevallig alleen dit jaar, denk aan Sidney, van Hecke, Azzagari, Siereveld die van amateurclubs kwamen op oudere leeftijd en nu contractspelers zijn. Maar ook van andere profclubs kwamen Vanacker, Neelen, Bel, Kestens, van de Merbel om er maar een paar te noemen.

Als er nu ook weer een paar jongens tussen zitten die succesvol zijn of zorgen dat de huidige talenten doorbreken omdat het niveau in de teams met deze jongens hoger is en daardoor op een hoger niveau spelen. Wat is daar mis mee?

Intussen zijn er ook jongens door NAC gescout zijn en een plaats in de jeugdopleiding hebben gekregen intussen weggekocht zoals van Lare, Troost, Simons, Agougil, El Moussaoui, de Jonge en Hardley. Ook deze jongens hebben allemaal een contract bij hun club.

Ik denk niet dat het zo slecht gaat. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik ben benieuwd naar jouw onderbouwing.

0   0  
Luisindepels

Beste P,

Bedankt voor je reactie. Het is niet mijn punt om het geheel te willen onderbouwen of te bekritiseren. De makke is dat er niet overal gescout kan worden door en vanwege verschillende redenen. Ook al kan het zijn dat er teveel druk komt op het al bestaande beleid, dan nog is het een idee om diegene die al op niveau spelen bij een amateur club, eens kennis te laten maken met een bvo. Met name spelers die dan erboven uit steken natuurlijk. Daar is intensievere samenwerking tussen amateur en bvo voor gewenst. En daar is dus vast een mouw aan te passen. Stel dat je net dat ene moment meemaakt waarin je tot conclusie komt dat er een diamant tussen zit. Het kan zomaar.

Kun je de 4de alinea nog eens toelichten? Deze begrijp ik niet helemaal!

Ik heb het met name over het zien van potentieel. Het traceren. Het ontdekken. De fase erna is volledig duidelijk voor mij. Alleen de eerste fase, in mijn ogen één van de belangrijkste, daar kan mijns inziens nog verbetering in doorgevoerd worden....

Laad alle berichten na dit bericht in