Wij gaan niet opzij

Update: Actie voor de Voedselbank Breda

Benn076

Morgen zal zoals jullie hebben kunnen lezen een actie plaats vinden rondom het stadion om de voedselbank te steunen. Via diverse kanalen hebben wij dit bericht gedeeld en hierop ontvingen wij ook vragen van supporters die graag iets willen doen voor de Voedselbank maar morgen niet bij de wedstrijd zijn. Wij hebben inmiddels reactie van Teamplay@NAC, de maatschappelijke tak van onze club.

De reactie van Teamplay@NAC:

In verband met o.a. vergunningen is het voor ons niet mogelijk om bij de inzamelpunten te collecteren. Wel hangen wij posters op, zie bijlage, waarmee supporters direct geld kunnen doneren via de QR-code. Via deze code heb je de mogelijkheid om direct €3,- of een ander bedrag naar keuze te doneren.

Mochten jullie het vooraf al willen promoten om geld te doneren, dan kan dat met de volgende gegevens:
IBAN: NL37 INGB 0005 3881 89
t.n.v. Stichting Voedselbank Breda

Zoals eerder gedeeld staan er voorafgaand aan de wedstrijd bij de hoofdingang en voor de Bea twee inzamelpunten waar supporters producten mee naartoe kunnen nemen voor de Voedselbank. Het doneren via de QR-code kan ook door te klikken op deze link.

Natuurlijk is elk product welkom maar de Voedselbank Breda heeft een tekort op de volgende producten:

- Babyvoeding nummers 2 - 3 - 4
- Luiers in de maten 4 t/m 6
- Rijst/pasta
- Pastasaus
- Koffie
- Conserven
- Hagelslag/jam/choco pasta 

Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk van deze producten worden ingeleverd. 

Bron:
B-Side Rats, Teamplay@NAC
9 Reacties
62   21  
Maarten

Helene heeft 2 peertjes voor de voedselbank

24   17  
Henri

Fantastische actie en diep respect voor alle mensen die als vrijwilliger werkzaam zijn bij de diverse voedselbanken in NL, of vergelijkbare activiteiten verrichten. Maar ...........wat zijn we als samenleving ver afgezakt dat dit überhaupt nodig is. Dat je inkomsten ontoereikend zijn om normaal van te kunnen leven. Met dank aan al onze vooruitstrevende politici!

41   17  
Cool Hand

Lekker makkelijk Henri, geef de politici de schuld. Je kunt ook zeggen dat onze politici het geweldig doen, gezien hoe welvarend Nederland is. Ik vraag me overigens wel af wat de definitie van armoede is. Ik vermoed dat armoede in Nederland iets heel anders is dan armoede in Pakistan. Prima initiatief overigens. The Christmas spirit, niets mis mee.

62   21  
Maarten

Helene heeft 2 peertjes voor de voedselbank

18   8  
Henri

@Cool Hand
Laat ik er geen politiekforum van maken, maar in mijn ogen zijn politici de visionairs en makers van de maatschappij van morgen, zij zetten de kaders uit. Dus ook de bouwers van de maatschappij van nu. Ik kan stellen dat privatisering, individualisering, versoepeling ontslagrechten, 24/7 maatschappij en nog vele andere aspecten er mede hebben gezorgd dat we voor het eerst een samenleving hebben waarbij er kinderen zijn met minder toekomstperspectief cq inkomen dan dat hun ouders hadden,waar starters niet of nauwelijks nog een woning kunnen kopen. Een samenleving waarbij rijken rijker worden, want van geld kun je geld maken en armen armer. Dus helaas ook een samenleving met voedselbanken en inmiddels ook al een ieder jaar stijgend aantal daklozen. En dat in een zoals jij zegt een welvarend Nederland.

6   10  
Tombola Breda

Mooie actie. Ik neem zeker wat mee! Alleen zijn 2 inzamelpunten niet iets te weinig? Stel dat 1/5 van alle bezoekers iets zou willen afgeven. Dan heb je het over ongeveer 1800 personen per inzamelpunt die je in een tijdsbestek van 1 tot 1.5 uur moet zien te verwerken. De snelle rekenaars onder ons zien dat je daarmee dus 2 seconde per persoon de tijd hebt om in te zamelen, non stop. Zit er iets tegen of is de verdeling tussen de 2 punten niet goed dan ontstaat er dus een flinke opstopping.

7   7  
Da Huge @Henri

Ik raad je aan om eens werk van Rutger Bregman te lezen.

3   8  
Han Mulders

Eens met tombola, waarom aan zijde Vak G of F ook geen inzamelpunt. Dat maakt de drempel nog lager om wat af te geven

6   7  
Dun Kees

Prima actie. Ik ben lid van de voedselbank dan kun je iedere maand een (kleine) bijdrage leveren
Wellicht een idee voor velen?

0   0  
Rudy

Prima actie. Vanwege wanprestatie op het veld moeten spelers, staf en directie onmiddellijk een flinke financiële bijdrage leveren aan de voedselbank !

Laad alle berichten na dit bericht in