Wij gaan niet opzij

Update NAC=Breda

Thiestemberg

Na een korte periode is er weer een update van NAC=Breda. De partij die de aandelen van NAC heeft gekocht geeft aan dat er 13 juli een reactie van de KNVB verwacht wordt. Daarnaast moet de Gemeente Breda de plannen ook nog goedkeuren, dit lijkt echter een formaliteit te zijn. Daarnaast worden er ook op operationeel vlak enkele updates gegeven, zoals over invulling van het technisch management en het formeren van een stichtingsbestuur. Lees hieronder het hele bericht van NAC=Breda!

KNVB
De licentiecommissie van de KNVB heeft onlangs ons dossier besproken. Wij verwachten rond 13 juli een reactie op onze plannen. Bij een positief bericht kunnen we dan de transactie met de huidige aandeelhouders afronden. Formeel moet ook de Gemeente Breda nog goedkeuring geven. Mocht dit al eerder gebeuren, maken we het bekend.  

Stichtingsbestuur
Wij hebben een longlist gemaakt van kandidaten voor het Stichtingsbestuur en de nieuwe RVC. In samenwerking met HR-specialisten focussen we op de vorming van sterke teams. Zowel het Stichtingsbestuur als de RVC zal straks bestaan uit professionals, die goed kunnen samenwerken en de ambitie hebben om NAC -stap voor stap- vooruit te helpen. Interviews met kandidaten worden momenteel gepland. Zodra het Stichtingsbestuur is samengesteld, brengen wij dat naar buiten.

Partnerfonds
NAC=Breda werkt aan een Partnerfonds. Daarmee kunnen we de doelstellingen van NAC kracht bij zetten, door te investeren in topsport én de binding met de stad en regio. De nieuwe RVC en directie van NAC zullen invulling geven aan die investeringen. Dit kost tijd en zal waarschijnlijk niet komend seizoen al impact hebben. Potentiële geïnteresseerden in het Partnerfonds gaan we benaderen zodra de nieuwe structuur staat en voldoende posities zijn ingevuld.

Technische staf
Totdat het besluit van de KNVB is gevallen, heeft het Management Team van NAC de ruimte om posities naar eigen inzicht in te vullen. Wel staan wij ter beschikking als klankbord en helpt Sebastian Verkuijlen met het invullen van belangrijke posities.

Wij zijn erg blij met de Technische Staf voor komend seizoen. De aanstelling van Robert Molenaar als hoofdtrainer is een logische keuze: Robert kent de club en heeft prima werk geleverd bij de jeugd. Wij waarderen dat hij de uitdaging aangaat, met alle ontwikkelingen rond de club én een ijzersterke KKD komend seizoen.

Ook de komst van Ton Lokhoff doet ons deugd. Een clubicoon als Ton heeft grote waarde voor de organisatie, zeker nu hij in zijn grootste kracht wordt ingezet: Enerzijds zal Ton de Technische Staf  ondersteunen met zijn ervaring op voetbaltechnisch vlak, anderzijds zal hij de verbinder worden tussen de jeugd, scouting en het eerste elftal. De rol heeft Ton succesvol vervuld bij Wolfsburg.

De terugkeer van Rogier Molhoek is heel goed nieuws. Ook hij heeft uitstekend werk geleverd in de jeugd. Aanvankelijk wilde hij de club verlaten, maar de positie van assistent-trainer sprak hem zeer aan. Anthony Lurling en Gabor Babos maken het vijftal compleet. Zij weten als geen ander wat het NAC-publiek verlangt en zullen zich (onder meer) richten op de NOAD-mentaliteit en interactie met het publiek.

Seizoen 22/23
Het Technisch Hart (Eric Hellemons en Ton Lokhoff) is druk bezig om de selectie verder vorm te geven. NAC zal komend seizoen met een spelersbegroting van € 2,5 miljoen gaan werken. De sportieve doelstelling zal zijn, het behalen van de play-offs.

Maar belangrijker nog vinden wij dat de club en supporters dit seizoen weer een hechte eenheid worden. Want NAC heeft met de twaalfde man op de tribune een extra wapen, dat alleen werkt als

de spelers trots zijn om voor onze club te spelen en door het vuur gaan voor elkaar en voor de supporters. Dan ontstaat een onweerstaanbare wisselwerking. Als we dit voor elkaar krijgen, ligt een mooi seizoen voor ons en een sterke basis voor een stabiele, succesvolle toekomst op het hoogste niveau.

Ten slotte dit: In het voetbal kan een serie overwinningen of nederlagen de sfeer enorm bepalen. Het is gebruikelijk dat na een aantal nederlagen de achterban zich roert en maatregelen verlangt. Gezien de situatie waarin onze club zich nu begeeft (met aan de start van het seizoen wellicht nog geen volledige RVC, AD en TD), doen we een beroep op iedereen die van de club houdt, om de rust te bewaren. Wij hebben er vertrouwen in dat de huidige koers ons op lange termijn gaat helpen om terug te keren naar de eredivisie en daar te blijven.

HUP NAC!

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
135 Reacties
267   27  
PJ

Verstandig om de verwachting op deze manier te managen. Dit wordt het 4e jaar op rij KKD. Wie hier nog denkt dat we zomaar even om directe promotie mee gaan doen, die is niet helemaal lekker.

Eerst maar weer eens een elftal wat voor ons door het vuur gaat, dan volgt resultaat vanzelf

130   12  
Ray

Kijk, zo kan het ook communiceren

53   107  
Paashaas

Wat vind ik deze vorm van communiceren toch geweldig, hulde! Echter vind ik (in welke positie dan ook) dat NAC altijd moet mikken op directe promotie. Het inzetten op het behalen van play-offs vind ik wat ambitie te kort schieten.

Een oproep tot rust bij slecht resultaat vind ik ook amateuristisch. Communiceer dit soort dingen wanneer dat nodig is, maar ga niet voor de voorbereiding al vooruitblikken op mogelijk lastige periodes.

Achja, al met al top bericht. Ik krijg weer zin in volgend seizoen, HUP NAC

46   138  
Rade

Maar je zegt dus wel tegen 12.000 seizoenkaarthouders..verwacht er niet te veel van komend seizoen..

50   147  
Jantjebeton

Sportieve doelstelling play offs halen?

De halve competitie haalt play offs? Dat is toch geen serieuze doelstelling!!!! Promotie is de doelstelling PUNT.

43   129  
Jantjebeton

Aanvulling, de manier van communiceren vind ik top! Complimenten daarvoor.

Voor de inhoud mogen ze zich kapot schamen. Nu al vragen voor rust in een eventueel mindere periode? En dan de doelstelling voor een club met 13k seizoenskaarten en 2,5 miljoen play offs halen? Schaam je kapot voor zon doelstelling bij NAC. Ik hoopte eindelijk eigenaren te hebben met ambitie..

267   27  
PJ

Verstandig om de verwachting op deze manier te managen. Dit wordt het 4e jaar op rij KKD. Wie hier nog denkt dat we zomaar even om directe promotie mee gaan doen, die is niet helemaal lekker.

Eerst maar weer eens een elftal wat voor ons door het vuur gaat, dan volgt resultaat vanzelf

20   11  
Kipiani

Prima dit.
De samenstelling, fitheid, oprechte ambitie van de RvC en besef dat er voorlopig iedere dag werk aan de winkel is voor de RvC, al is het maar de antennes afluisteren en gebruiken, zal alles duidelijk maken, alles !
We laten ons graag verrassen. Heel graag.
Maar………..

75   13  
De beul van etten

@jantjebeton

Je kunt nu wel weer hoog van de toren blazen en luchtkastelen bouwen maar we kunnen als club zijnde beter duurzaam promoveren qua selectie en organisatie in plaats van roeptoeters als jij naar de mond praten. We zitten in een opwaartse spiraal, draag daar positief aan bij.

19   7  
Rat uit Rijen

Ik vind het een top verhaal en hoop vurig dat het zo zal geschieden! Ik vind wel dat de doelstelling promoveren moet zijn. Als dat via de play offs is, is dat prima, maar alleen play offs halen vind ik te laag inzetten... Dat moet NAC altijd lukken. Maar verder vind ik het een helder en goed verhaal!

29   10  
Charpie

Jantje heeft er een hard hoofd in....

Ik niet. Bouw inderdaad eerst maar eens aan een degelijk fundament.
Ik denk niet dat er veel van de ruim 12.000 seizoenkaarthouders directe promotie verwachten.
Tegen diegenen die dat zelfs eisen, zou ik zeggen: trek eens aan dat koord, zodat je zacht kunt landen in de realiteit voordat je te pletter slaat op je eigen luchtkastelen.

46   172  
Walter

Precies zoals sommige al hadden voorspeld.

- oude kliek terug
- men mag geen kritiek leveren
- weer een tussen jaar
- wat roepen wat supporters willen horen.
- geen ambitie.

Zonde, we glijden nog verder af.

30   18  
Nac

Prima doelstelling.

Kijk naar Eindhoven had ook niemand verwacht.

Lekker in de underdog rol.

Hup Nac

48   5  
NAC4Ever

Het communiceren vanuit NAC ben ik niet meer gewend, maar bevalt mij prima.

38   11  
Steef

Er promoveren 2 ploegen rechtstreeks. Gezien de ploegen die dit jaar meedoen en het budget van NAC is een doelstelling promoveren onzin.
Dat is wat anders dan dat je er alles aan gaat doen om te promoveren.

27   9  
Geelzwartwit

De verwachtingen op een realistische manier managen. Dit is was NAC al jaren zo gemist heeft.
Heel blij met dit bericht en deze doelstellingen. We gaan voor een team wat er voor gaat, wat een wisselwerking met het publiek krijgt en wat voor een playoffs plaats gaat.

En iedereen zal begrijpen dat als dat allemaal lukt je dan echt wel hoog op de ranglijst eindigt.

Zin in!

46   10  
Svt076

Rome is niet in 1 dag gebouwd hè mannen.
Fijn deze communicatie, zo makkelijk kan het dus zijn.

Wat betreft de laatste alinea begrijp ik het wel. We roepen maar al te graag hoe goede 12e man we zijn, maar zodra iemand 1 slechte pot speelt kan diegene er geen hout meer van en moet ie oprotten. En owja neem de trainer ook maar mee.
Dus om dit te voorkomen, hebben ze het er nu al over. Mocht het een tijdje slecht gaan, kun je hierop teruggrijpen en zorgen dat iedereen z'n hoofd erbij houdt.
Wat betreft de doelstelling, je kan t ook nooit goed doen hè. Spreken ze uit dat ze 1e of 2e willen worden, zijn ze te ambitieus in deze ijzersterke KKD. Spreken ze play-offs uit, zijn ze niet ambitieus genoeg en word t maar allemaal niks met deze nieuwe eigenaren. Ik vind de doelstelling om weer een echte eenheid te worden persoonlijk wel een mooie. Kunnen we daarna mooi promoveren en nooit meer terugkomen!

Met 2.5 miljoen moet je normaal gesproken bovenin meedraaien, maar de hele organisatie is uitgehold, we hebben al 1.5 jaar geen echte TD en de club staat in wederopbouw. Een goede organisatie zorgt voor een goed team, dus dat heeft effe tijd nodig (en gaat niet lukken in 1 zomer waar je officieel nog niet eens eigenaar bent).
Ik heb er iig zin in. HUP NAC

17   7  
NAC4Ever

@PAASHAAS
25 June 2022, 15:24

Als supporters willen wij veel, terecht naar mijn mening. Maar ik vind dat we ook rekening moeten houden waar wij op dit moment staan.
Dan vind ik het niet vreemd dat ze de top 2 niet als doelstelling opleggen.

Vragen om de rust te bewaren bij tegenvallende resultaten vind ik niet amateuristisch, maar handig.
Er gaat een tegenvallende periode komen. Dat weet ik bijna zeker. Dat is niet erg. Zolang we daar maar goed uitkomen. Dan helpt het dat de club de rust bewaart. Daar kunnen wij als supporters een rol in spelen.
Als ze in de tegenvallende periode om rust hadden gevraagd weet ik bijna zeker dat dit tot meer onbegrip had geleid dan dat het aan de vooravond van het seizoen doet.

13   4  
Charpie

@ Steef,
Bovendien zal het een hels karwei zijn om nu nog betaalbare onderscheidende spelers te vinden, omdat die al elders onder de pannen zijn.
Ik zou al blij zijn als je de Malones en Hiltermannen kunt lozen. En dan die positieve vibe erin zien te krijgen bij de spelers die je overhoudt. Maar alles beter dan weer paniekaankopen !

16   9  
Noadhugodver

Inderdaad goed dat ze supporters laten weten niet te hoge verwachtingen te hebben. Ik verwacht dan ook dat op sportief vlak dit een minder seizoen wordt dan vorig seizoen. Je hebt nu eenmaal een veel sterkere concurrentie en mist je enige 3 sterspelers van vorig seizoen. Desondanks heb ik goede hoop dat we een team krijgen dat beter bij NAC past, de band tussen NAC en de supporters weer beter wordt en dat er een groei komt kwa spel gedurende het seizoen. 3 dingen die ik de laatste jaren erg heb gemist!

3   3  
NAC4Ever

Ik hoorde trouwens sommige zeggen dat de doelstelling de top 5 is.
Begrijp ik het goed dat dat niet klopte?

28   67  
Tonn

Er kan voor NAC in de keukenkampioendivisie maar een doelstelling zijn ongeacht wie de eigenaar is en ongeacht of het jaar 2012 of 2022 of 2032 is: en dat is rechtstreeks promoveren. Wie dat niet op zijn vizier heeft, moet niet bij NAC werken.

17   5  
Paashaas

@NAC4EVER

Tuurlijk moeten we rekening houden met onze huidige positie etc etc. Echter roept Alfred Schreuder in een interview dat zijn ambitie is om de CL te winnen.

Mijn inziens is mikken op play-offs eerder een doel voor een ploeg als Telstar die rond de 14e plek draaien. Als NAC 9e wordt en play-offs behaald ben je toch niet blij dat we onze doelstelling behaald hebben?

Ik vind dat een doelstelling een ambitieus speerpunt moet zijn waardoor iedereen gemotiveerd is het uiteindelijke doel te behalen. Met 12k supporters en 2.5 miljoen spelers budget is het geen doelstelling om voor play-offs te spelen maar om te promoveren (dan wel direct, dan wel via play-offs). Zonder ambitie en dromen geen resultaten.

Tuurlijk gaat het voornamelijk om het opzetten van het strijdplan voor de komende jaren en is het geen ramp als je dit geen promotie afdwingt. Maar dat staat los van een doelstelling in mijn ogen.

31   96  
Ibio

Als NAC een paar wedstrijden verliest dan moeten we "de rust bewaren"???

Dat bepaal ik gvd zelf wel!

Budget is 2.5 miljoen, vierde a vijfde van KKD.
Doelstelling is Playoffs? Dat is plek 8.

Dat is een laffe doelstelling en daarna laat NAC = Breda zien dat ze lafjes zijn. Een zwaktebod

20   7  
Nac

Doelstelling play offs halen is toch niet zo gek?

Als we 3de worden hebben we ook de play offs gehaald.

Er moet eerst een volwaardige selectie staan, voordat je weet of het top 5 wordt of bij de eerste 8.

23   8  
Martinus

De doelstelling zo neerzetten is niet laf of te laag, maar realistisch. Er moet een organisatie vanaf de grond worden opgebouwd.

Je gaat een selectie krijgen met nog enkele spelers die je niet hebt kunnen vervangen waar je dat waarschijnlijk wel wilde. Vanwege contracten en ontbrekende interesse.

Maar die opbouw gaat nu voor alles. Dat is gewoon wat nodig is om überhaupt naar succes op langere termijn te kijken. Iedereen wil naar de eredivisie, ik ook. Maar ik wil vooral dat NAC daar dan ook blijft en dat de potentie die er in zit, er ook uit komt. Dat vereist investeringen en ja, geduld.

19   64  
Leo

Dit belooft niet veel goeds, maar weer een rampjaar!

18   4  
NAC4Ever

@PAASHAAS
25 June 2022, 16:19

Voor mij zijn 'amtitie' en 'doelstelling' twee verschillende dingen.
Op een doelstelling mag je naar mijn mening mensen beoordelen en in een slecht geval afrekenen.

Schreuder heeft niet gezegd dat ze de CL dit seizoen moeten winnen.
NAC=Breda heeft aangeven naar de Eredivisie te willen. Alleen leggen ze het voor dit seizoen niet als doelstelling op. Net zoals Schreurder het winnen van de CL voor Ajax dit seizoen niet al doelstelling oplegt.

Van mij had de doelstelling iets hoger mogen liggen (top 5 halen).
Maar met deze doelstelling kun je rustig bouwen. Dat lijkt mij nodig gezien onze huidige situatie.
Daarnaast laat je naar mijn mening ook geen ruimte voor verslapping. (Vorig seizoen zagen we dat ook wij in een slecht seizoen ons best moeten doen de play-offs te halen).

30   5  
Ernie

Eindelijk is de keuze voor de lange termijn gemaakt.
Dat betekent niet je oren laten hangen naar de supportertjes. Niet ieder half jaar een nieuwe (nog slechtere trainer) en geen paniek aankopen halverwege het seizoen.

21   5  
Matc

Anthony en Gabor weten als geen ander wat het NAC publiek verwacht en zullen zich richten op de NOAD mentaliteit?
Wil echt niet negatief zijn, maar daar heb ik vorig seizoen weinig van gemerkt. Hebben die twee het licht gezien?
Ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen, een wedstrijd verliezen mag, maar wel strijdend ten onder. Uit en thuis!!!

24   9  
Scheppioni

Ik kan haast niet wachten tot 13 juli !!
Na twee seizoenen tikkie breed voetbal, nu eindelijk weer eens echt NAC voetbal met een goeie mix van jeugd erbij, dat is wat Molenaar voor staat is al gebleken ! We zullen best nog een keer op ons bek gaan, als er maar echt NOAD is !!!

23   5  
Henri

Blij dat we hier inieder geval geen last van hebben.
Gewoon rustig doorpakken.

VI:
Teleurstelling in Den Bosch over Amerikaanse eigenaren

Een klein jaar na de overname door de Pacific Media Group uit de Verenigde Staten is er nog weinig gebeurd bij FC Den Bosch. 'In het begin was iedereen heel blij, maar daarna is er een soort vacuüm ontstaan.'

Dat zegt ex-voorzitter Jan-Hein Schouten (foto). Hij zit als aandeelhouder in de regionale investeringsgroep Forza FC Den Bosch, die nog 47 procent van de club in handen heeft.


De Pacific Media Group heeft zeven voetbalclubs gekocht, waarvan er al vier zijn gedegradeerd. Alleen KV Oostende speelt momenteel op het hoogste niveau. Ook in Den Bosch rijzen steeds meer vragen over de koers van de eigenaar. 'Het is erg afwachtend allemaal. De directie kijkt naar de aandeelhouders en die kijken weer naar de grootaandeelhouder. Maar die heeft meer clubs te runnen. Intussen gebeurt er op lokaal niveau niet echt wat. Het is een en al besluiteloosheid. Je merkt dat de afstanden enorm zijn.'

Vorig jaar riepen de Amerikanen op tot geduld, maar tevens beloofden ze dat dankzij een geavanceerd datamodel op termijn een AZ-scenario mogelijk zou zijn. Er is echter nog geen filosofie uitgerold. Sterker, het is de regionale aandeelhouders volstrekt onduidelijk welke kant de Amerikanen op willen. Dat maakt het er voor hen niet makkelijker op om meer te investeren in FC Den Bosch. Schouten: 'Het beleid en einddoel zijn onduidelijk, dus vraag je je af: waar betaal je nou eigenlijk voor?'

Soms verschijnen de Amerikanen in De Vliert. 'Paul Conway (mede-oprichter Pacific Media Group, red.) is er wel regelmatig. Hij is geen verkeerde kerel, maar ook geen verbinder. Hij doet dan een rondje Oostende en Den Bosch. En stapt daarna weer in het vliegtuig op weg naar het volgende probleem.'

44   3  
Wanny

2,5 miljoen budget ja. Maar daar moeten op dit moment wel Antonia, Rutten, Malone, Hiltermann, Ligeon van betaald worden. Dat is al 40% van je budget dat op gaat aan waardeloze spelers.

Dus je echte budget is ca anderhalf miljoen, tenzij je nog gasten kunt lozen.

Play off doelstelling lijkt me dan ook realistisch. Ik vind het belangrijkste dat er weer leuk voetbal te zien is. In welke divisie of op welke positie dan ook..

24   6  
John de Beuker

Prima bericht, heel realistisch!

Door bij voorbaat te vragen of iedereen een beetje rustig wil blijven als het niet meteen lekker loopt, geven ze ook impliciet aan dat het gemor van de supporters het succes van de club in de afgelopen jaren parten heeft gespeeld. Dus: met zijn allen er achter!

6   7  
Mo

Mooi gezegd en eerlijk ,dad de komende 3 jaar ook niets van verwacht hoor zeker met de clubs die er nu in kk divisie zitten

12   5  
Nacman

Helder en duidelijk de doelstellingen geen hoge verwachtingen wekken die je niet kan waar maken.
Dit is in het verleden al vaak zat gebeurt.
Prima comunicatie.

18   8  
Ad B uit Roosendaal

Om een goede pizza te krijgen is het belangrijk om eerst een goede pizzabodem te maken.

Dat is wat NAC aan het doen is. Een structurele verbetering voor de toekomst en geen korte termijn aanpak.

Ik heb er vertrouwen in en we gaan, naar mijn idee, een goed seizoen tegemoet.

11   31  
La matanza

Kan zijn dat ik het helemaal fout heb, maar er was toch gezegd dat er een bedrag van rond de 5 miljoen over zou blijven na het kopen van de aandelen. 12.000 seizoenkaarten en +- 5.000.000. En dan een begroting van 2.5 miljoen, hoe dan

66   2  
Dun Diëe

Roger Riera is transfervrij op te halen in Andorra. Geen idee of hij er nog trek in heeft, maar het kan altijd gevraagd worden natuurlijk.

14   3  
ECG

Je moet gewoon tegen Antonia,Ligeon,Malone,Rutten c.s.zeggen dat ze niet langer op speeltijd moeten rekenen,dan vertrekken ze vanzelf en is er een kleine miljoen ruimte op de begroting

29   7  
Willem 4,5

Een aantal hadden natuurlijk gedacht dat we nu even zouden doorstomen naar de eredivisie gezien de commentaren van sommigen hierboven. Een beetje geduld is een schone zaak. Je kunt niet meer dan 10 jaar wanbeleid in een seizoen wegpoetsen. Dus wen er maar aan heren!

20   0  
Bas

Drie gerichte SLIMME VERSTERKINGEN moet toch wel mogelijk zijn.....

En dan doen we weer mee!!!

22   3  
Edwin

Ik vind het nu al zoveel beter dat er ondanks kleine updates gewoon gecommuniceerd word.
Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest.
Ik verwacht geen promotie dit jaar en hoop dat we gewoon een elftal zien die voor ons door het vuur gaat en ookal zouden we geen playoffs halen heb ik daar vrede mee.
Als ik zie dat ze gestreden hebben en verliezen, dan sta ik te klappen op de tribune.
Ga zo door en hoop op een mooi jaar.
Hup NAC

20   6  
Den Tinus

Goede berichtgeving vanuit Nac.
Predik de rust en bouw aan het fundament.
De rest komt dan vanzelf.

20   53  
van Flieger

Geen echt nieuws. Van Flieg kent een handvol personen met wie inmiddels 'gesproken' is.

43   5  
sanderson

Leuk voor je Hans.

23   1  
Arian

Samen staan we sterk. Dat is het wat we nu met zijn allen dienen te gaan doen. Met zijn allen achter NAC

15   10  
Atleet

@flieger

En wie heb je gesproken dan ? En wat hebben jullie besproken dan ?

27   9  
NAC4Ever

@IBIO
25 June 2022, 16:24
'Als NAC een paar wedstrijden verliest dan moeten we "de rust bewaren"???

Dat bepaal ik gvd zelf wel!'

Dan bepaal jij dat zelf. Als je maar weet dat de rust bewaren in het belang van NAC is en dat wij als supporters daar invloed op hebben.
Deze oproep wordt niet zomaar gedaan.

16   41  
van Flieger

NAC en rust. Bizar dat mensen deze twee begrippen durven te koppelen. De communicatie is nu anders dan in het tijdperk der geruislozen met van Aalst en van Baal. En dat is goed, maar met transparantie heeft het niks te maken.

20   7  
Martinus

Flieg, zolang jij overal je gal over blijft spuwen, is rust inderdaad een utopie.

Een beter milieu....

8   5  
Otjes

Ben erg benieuwd hoe groot het gat in de begroting wordt komend seizoen. Eens kijken bij de eerste beste bijstorting van 2 miljoen hoe de hazen lopen over 1 jaar .. anyway hup NAC

9   18  
Atleet

@flieger

Moeilijk hè antwoorden op een normale vraag!!!!

Ik zou je toch wel is willen ontmoeten Flieger aka HD

15   8  
Tico

Aan een aantal mensen hier is te merken dat ze toe zijn aan vakantie! Goeiegod zeg, wat een negatieve bedoeling zeg. Maar gelukkig weten we wie het zijn want het zijn altijd dezelfde “supporters “ kunnen ze niks aan doen, die zijn zo geboren.
Ik vind het een goed verhaal en een goeie doelstelling. En inderdaad de rust bewaren als het ff tegen zit.
Zin in het komende seizoen! HUP NAC

19   1  
Dun Diëe

Goh, Flieger is weer geaccepteerd hier? De Ban der Bannen is dan eindelijk opgeheven.

Één ding kan ik me in vinden: het is makkelijk praten over “rust rond de club” als het komkommer seizoen is en er werkelijk nauwelijks wat gaande is rond de club (qua voetbal). Natuurlijk is het een oase van rust rond de club als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar. Het wordt pas interessant als we 6 verlies beurten op een rij maken, dan winnen van de koploper om vervolgens te verliezen van de nummer laatst. Eens zien of mensen hier dan nog steeds hun hoofd koel weten te houden. Ik roep het al jááááren. Ondanks dat ik het beleid ook uitkotste was ik de orkaan van continue onrust, het zagen en stoken nog meer beu dan datzelfde beleid.

Maar goed, ik ben gewoon benieuwd hoe lang de gun factor van de nieuwe eigenaren standhoudt als er een zaadreeks neergezet gaat worden. We kennen de club natuurlijk al wat langer van vandaag. Maar het zou een mooie cultuuromslag zijn om nu niet eens als een stel holbewoners om alle hoofden te vragen als de wind weer eens tegen zit.

14   44  
Snackbar

Wat ben ik blij dat ik een jaartje overslaat om een seizoenkaart te kopen.

22   28  
Didier

Update? Staat amper iets in behalve een hoop open deuren en zichzelf nu al indekken
Binnen 2 jaar terug naar de ere was de doelstelling bij monde van Vrolijk. Prima dat er nu min of meer geroepen wordt dat dit jaar niks wordt maar volgend jaar moet er gewoon gepromoveerd worden!
Verder is het onzin dat men pas mensen gaat benaderen voor het partnerfonds als er een aantal posities zijn ingevuld.
Er is allang uitgebreid gebeld alleen de uitkomst was niet zoals ze gehoopt hadden. Niet heel vreemd als je jezelf als outsider groot voordoet in de media en vervolgens geld moet gaan bedelen bij mensen die al sinds jaar en dag geld in NAC steken.

18   15  
PJ

@didier

Er is een garantie afgegeven door NAC=Breda op die 5 miljoen Partnerfonds. Waarom zou er dan nog gebedeld moeten worden?

Er is heel weinig geld in NAC gestoken de laatste jaren. Iedereen roept maar wat. NAC=Breda betaald 7 miljoen voor de aandelen en garandeert 5 miljoen Partnerfonds. Ik hoor graag van jou wie in het verleden hetzelfde bedrag in de club heeft ZONDER er een dikke rente voor terug te verlangen.

NAC=Breda wil met alle goedwillende supporters de club uit het slop trekken. Je kunt kiezen, of blijven zeiken, of met die mannen contact opnemen om te kijken wat JIJ voor de club kunt doen.

14   21  
Cees-2

Menigeen wil ondanks het verleden, waar je zo zachtjes aan toch je lessen uit getrokken zou moet hebben, toch weer in "dezelfde" fouten terugvallen. Hopelijk trekt de toekomstige leiding van NAC zich daar, op zijn zachts gezegd, geen biet van aan. Ik heb momenteel het idee dat men het zo zorgvuldig mogelijk aan het repareren is. Een reparatie die zorgvuldig moet blijven. Blijf de rode draad volgen, pas hem links of rechts wat aan, indien nodig. Maar hou het volle verstand er bij, blijf reëel, rustig, doordacht en vooral, nooit opportunistisch. Diegenen die dat willen ondermijnen, jammer voor hun, maar wij blijven vanaf nu op onze doordachte koers. Dan komt het succes tetug!

P.s.: Ik was ook voor het City-idee, maar ik wil wel dat deze leiding gaat slagen. Zodoende geef ik positieve input! Wat niet wil zeggen, als ik kritisch moet zijn, dat ik dat dan niet ben.

17   12  
Badeend

Ambitie en doelstelling zijn twee heel verschillende dingen. Als je je epistel kracht bij wil zetten door die begrippen door elkaar te halen, helpt dat niet echt.

Ik ben hier blij mee. Eindelijk wordt er aan de lange termijn gedacht en gewerkt, zonder al dat populistische kansloze inhoudsloze gelul dat we al jaren gehad hebben van de Mommersen, Maaskantjes en Mandersen van deze wereld (om er maar een paar te noemen). Of nitwits als Eisenga en Van den Abbeelen. Of iemand als Eskes of Edelenbosch. Wat hebben er eigenlijk een hoop drama figuren rondgelopen bij NAC.

Hup NAC!

30   2  
Erik

Snap alleen niet dat onder deze omstandigheden het contract van Adilehou niet is verlengd.....
Toch een aardige cv!

13   2  
The Central

@pj omdat zij liever hebben dat de garantie niet ingeroepen wordt maar er uit andere zakken meer dan €5 mio komt ?

Het is maar een idee.

12   7  
PJ

@thecentral

Tuurlijk. Ze hebben er al 7 op tafel gelegd om de club uit handen van buitenlandse investeerders te houden. Dan is het toch logisch dat ze kijken of er nog meer vermogende sponsoren zijn die met hen willen optrekken?

Kijk succes van Twente. De hele regio is erachter gaan staan daar. Wanneer we dit bij ons voor elkaar krijgen, kunnen we pas echt stappen maken

14   4  
Ivo

Dit soort updates hebben we de laatste 5 jaar niet gehad. Dus in die zin is het absoluut een verbetering. Hopelijk wordt de termijn van 13 juli gehaald en kunnen we dan door.

NAC is een "Sleeping Giant", maar eerst moeten de randvoorwaardelijke zaken goed ingevuld zijn. Het bestuur en management op orde, en voetbalkennis en netwerk terug naar de club ipv afhankelijk te zijn van clubs die aan ons verhuren of zaakwaarnemers. We moeten terug naar de basis.

Persoonlijk had ik liever een iets scherpere ambitie gezien dan play-offs halen, maar de concurrentie is dit seizoen stevig en ik heb dan liever een meevaller dan weer een tegenvaller.

15   61  
Noad1976

Pfff nac=breda propaganda

2,5 miljoen en doelstelling play offs dat is nac onwaardig en veelste weinig voor serieuze kans promotie

En nu al indekken bij serie nederlagen rustig te blijven dat deden jullie ook bij Steijn en Manders niet waar??

22   13  
Ivo

In dit soort topics ben ik altijd heel erg benieuwd hoeveel figuren onder verschillende namen aan het posten zijn...Man man man wat een gejank allemaal.

14   2  
Bredafun

zijn we nu echt in de gedachte dat we met 't huidige team indruk gaan maken om naar de top te geraken?? :(
Schei toch uit zeg..........
Laten we eerst eens n paar ervaren fatsoenlijke spelers met enige meerwaarde binnen halen, die een meerwaarde kunne betekenen bij het huidige NAC !.
dan praten we verder..........

13   7  
NAC4Ever

@NOAD1976
Op mij kom je over als iemand bij wie NAC=Breda niets goed kan doen.

Ik vermoed dat je het ook niet goed had gevonden als de doelstelling rechtstreekse promotie was geweest.

Ze kiezen ervoor eerst alle posities binnen de club in te vullen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar dat vorig jaar de technisch directeur (Lokhoff) pas kwam toen de trainer (Steijn) er al zat en hoe dat is afgelopen vind ik dat een logische keuze.
Doordat de overname nog niet helemaal is afgerond kunnen ze ook nog niet vol inzetten op het eerste elftal. Door een MT weg te zetten en daar afspraken met zowel de huidige aandeelhouders als NAC=Breda te maken is er gezorgd dat er wel gewerkt kan worden aan het samenstellen van een selectie.

Maar in de situatie waarin wij ons bevinden vind ik niet dat je kan eisen dat we rechtstreeks promoveren.

19   28  
van Flieger

Het schuurt wel degelijk. De roep om rust, de vraag om tijd, en de 5e augustus die nadert. Managing expectations, underpromise and overdeliver. Het was de laatste jaren niks, maar het is zeer de vraag in hoeverre de achterban werkelijk bereid is mee te gaan in een scenario van een zaaddodend tussenjaar. Het zoveelste. De risico's zijn groot.

14   9  
Belgische Naccer

Heel duidelijk bericht. Ik ben blij dat er nu eindelijk een datum is genoemd voor het oordeel van de kvnb. Dit duurt dus nog 3 weken.

Verder is het ook heel goed dat ze duidelijk maken dat de sportieve doelstelling is het halen van Play-offs.
Dat is het ook het hoogst haalbare dit seizoen.
Dus alle supporters die denken dat we mee gaan doen voor directe promotie die weten nu ook genoeg.

NAC moet van de grond af terug opgebouwd worden en het gaat nog wel een paar jaar duren voordat je weer aan promotie kunt gaan denken. Zeker nu zowat de helft van de eredivisie inmiddels in de KKD speelt. En een spelersbudget van 2,5 miljoen is natuurlijk bedroevend. Maar dat was te verwachten bij deze overname.

Ik ben blij met deze update. Dit zal rust geven. Dit zullen ze vaker moeten doen. Een open communicatie naar de achterban is zeer belangrijk. En zeker bij NAC. Ik zat hier wel op te wachten in ieder geval.

Ik hoop ook dat we dan na 13 juli nu eindelijk afscheid kunnen gaan nemen van Manders. De mede-aanstichter van alle malaise.

En dan zien we voor volgend seizoen wel, wat de versterkingen zijn zowel op bestuurlijk vlak als in het veld. Maar dit seizoen doen we dus niet mee.

19   5  
ELH

Prima nog 1 kut jaar(doelstelling play offs)
Maar volgend jaar moeten we gewoon 1e of 2e worden. Anders kunnen ze er geld in blijven stoppen.
We wachten af...

12   19  
Bredaaaaa

Communicatie prima. Niks over te klagen. Een klein puntje van kritiek. Is 2.5 mil genoeg voor promotie?

18   20  
Livingthedream

Eindelijke duidelijke communicatie!

NAC = Breda zijn helden!

10   4  
Maarten

13 juli. Wat doen ze daar bij de KNVB? Verkoop van de club is vrij urgent maar dat die stukken zolang de tijd nodig heeft is voor mij een raadsel. Deze zomerstop is er 1!!!, Hele club waar de KNVB moet gaan bekijken. Zal heus wel juridische aspecten hebben maar dit vind ik echt niet te begrijpen.

16   10  
Nacman

Het enigste risico wat er is ben jij van Flieger met je ophitsende insinuaties.
Mogen jou vriendjes weer niet op het NAC pluche zitten.
Ben je nu weer een vendetta tegen NAC =Breda.
Dan ben je een klein en heel zielig mannetje.

6   11  
Nr. 20

Helder bericht. Nu gaan de echte supporters zich onderscheiden van de ‘dagjes’ mensen. Nu we dit weten volle bak achter NAC in voor- en tegenspoed. Met dit geringe budget please een linksback en creatieve middenvelder aantrekken. En dan nog enkel spelers bij vertrek spelers aantrekken.

14   33  
Breda-mike

@BSR

Gaan jullie nog iets doen aan die achterlijke als een flieger en noad1976?

33   37  
van Flieger

Ha, de eerste banroepers zijn weer opgestaan. Wat een nare misselijkmakende sfeer. Het zijn vooral die types die na het grootste debakel in 35 jaar nog menen recht van spreken te hebben en continu onafhankelijke kritische NAC mensen menen te moeten uitschelden en aanvallen. Dit soort ziekmakende lieden hoort niet thuis op fora en de club überhaupt. Weg ermee.

27   14  
Nachoreca1

Ik heb sterk het vermoeden dat ieder puntje van kritiek richting nac=breda word gezien als NSB gedrag....
Ik ben blij dat ze het voortouw nemen en hun nek uitsteken, maar komt op mij allemaal over als het lukt maar net qua financiën.... ik ga uit van het beste, maar had graag echt vermogen de club binnen zien komen. Er wordt mij maar te vaak geroepen overgangsjaar en geduld hebben....dat ik heb ik na 8 jaar wel genoeg gehad lijkt me zo.

7   9  
Tip

Niemand kan koffiedik kijken om een open deur in te trappen. Maar het is wel zo. Sowieso ga je druk krijgen. Als je dit jaar niet promoveert , en dat is zo goed als zeker met de huidige selectie, dan moet je perse een seizoen later promoveren. Je kunt niet nog eens drie seizoenen in de keuken blijven rond toeteren. Kortom , ik ben niet negatief maar ook niet positief. Uiteraard hoop ik wel dat het NAC=Breda gaat lukken. Nu eerst maar eens wat wedstrijden afwachten.

30   8  
ome cor

Ik zal hier niet roepen dat ik een fan van het eerste uur ben van NAC=Breda.
Maar goed dit is de gekozen weg en dan kun je twee dingen doen: of er tegenaan blijven schoppen (wat niks gaat veranderen) of het accepteren en zien wat er gebeurd.
Ik kies voor het laatste.

Voor de mensen die nu al commentaar hebben denk ik dat ze eerst die grote gerlzwarte plaat voor hun kop moeten weghalen.

Een nieuwe staf en nieuwe mensen op het pluche is een verandering waarin je vanaf de bodem af aan moet gaan opbouwen.
Het niet zo dat je met nieuwe koppen uit eigen achterland en 12000+ seizoenkaarten en je geschiedenis meteen kandidaat bent voor plek 1 of 2.

Verder kun je als supporters over iedereen dingen roepen op fora, maar supporters zelf een spiegel houden is not done.
NAC=Breda doet dat voorzichtig wel en terecht. Ook wij moeten beter. Daar mag toch ook eerlijk over zijn, zonder dat meteen te vertalen in "hij zeej da alle supporters kut zijn". Come on !

Voor een beter NAC, wat ons weer naar de eredivisie kan brengen, maar misschien eerst een werken naar de top van de eerste divisie, moet gevoetbald worden. Een sportieve strijd met hopelijk een aanvallender en feller NAC dan dat laffe tikkie breed, tikkie terug verhaal.
Een competitie met iig leuke namen, of iedereen ook echt zo fel en zo goed is zien we vanzelf wel.

En hopelijk een jaar waarin een andere speler dan de keeper de meest opvallende en beste gaat worden. Als Olij in een kampioensteam had gekeept was hij waarschijnlijk veel minder als reddende engel in de spotlights gekomen.
Het jaar met Lokhoff, Lammers en van Hooijdonk hoor je niemand over de keeper praten, terwijl die toen ook zijn belangrijke momenten had.

Zeiken over de doelstelling en roepen dat NAC gewoon moet gaan voor promotie is een teken dat je er geen reet van snapt.
Eerst komende maand maar eens het akkoord van de KNVB en gemeente Breda binnen halen. Vanaf dat moment staan we, ondanks alle goede voorbereiding, pas echt aan de start van een opnieuw op te bouwen NAC (en dat is dus nog niet per se direct een promovendus)

32   7  
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Wat een kutsite is dit geworden met al die kutopmerkingen continu. Ik lees dit altijd voor de rumours maar gatver hee

10   5  
Breda f2

Mooie duidelijke communicatie. Het is voor mij persoonlijk afwachten hoe het dit jaar zal gaan. Zoals ik al eerder aangaf, het kost tijd om alles op te bouwen.

Dat er daarom om geduld vanuit de achterban wordt gevraagd is alleen maar goed. Heeft niets met excuses te maken of jezelf nu al indekken.

@ flieger, ik ben het zeker niet altijd met je eens maar soms kom je met verhelderende info en in het verleden heb je het vaker juist gehad. We zullen zien en het nogmaals de tijd geven. Pas over een jaar weten we of er vooruitgang in zit.

Aan ons supporters de taak ons te verenigen.

5   5  
Fan uit Zevenbergen

En wat nou als,de KNVB nee Zegt ????

6   2  
NAC4Ever

@FAN UIT ZEVENBERGEN
Dan hebben we een probleem. Dan kan het zijn dat alles weer opnieuw begint.
Maar er zijn bepaalde afspraken waar de huidige aandeelhouders nog mogen mee beslissen. De sleutel is nog niet volledig overgedragen aan NAC=Breda. Juist omdat de overname nog niet helemaal rond is.

44   13  
Ivo

NAC is qua aanhang een grote club en heeft ook ambities. Daar hoort ook scherpte bij vanuit de achterban. Als je lamlendig achterover leunt als achterban is er geen druk.

We zitten nu in een Twilight zone tussen de oude en nieuwe aandeelhouders. Hopelijk duurt het nog max. 3 weken. Daarna zullen de nieuwe mensen hun RvC en management naar binnen schuiven. Er zullen ook lijken uit de kast vallen: van doorbetalingsregelingen tot kostenposten tot achterstallig onderhoud op van alles en nog wat.

Ik hoop dat het lukt om het geld bij elkaar te krijgen, zodat we én weer financieel gezond worden (onder van Aalst en Manders was er de laatste jaren een miljoenentekort) en weer vooruit kunnen kijken.

Voor degenen die nog steeds zin hebben in de deal met de Amerikanen: Lees even hoe het bij FC den Bosch gaat. Daar is even niemand thuis nu.

Bij onze City-Vrienden van Lommel is de Engelse trainer alweer vervangen door zijn opvolger. Ook een Engelsman. Het wachten is op een nieuwe lichting Peruanen en Zimbabwanen om de selectie te versterken.

Nee, ik ben niet 100% maar 200% overtuigd dat NAC=Breda het beste is voor NAC. Nu met zijn allen er achter gaan staan.

12   9  
Tip

Het is maar een getalsmatigvraagje. Kan zijn dat ik er langs zit omdat ik iets gemist heb of verkeerd begrepen. NAC = Breda betaalde voor de aandelen 7 miljoen. Omdat ze 12 miljoen te investeren hebben blijft 5 miljoen over. Die 5 miljoen gaan , en dat werd op voorhand gemeld , niet naar spelers maar naar het structureel versterken van de organisatie. Duidelijk is inmiddels ook dat er geld moet naar tegenvallers. NAC heeft afgelopen seizoen 2,5 miljoen + verlies gedraaid. Maar bij het eerste gesprek van Bsiderats met Verkuilen heeft Verkuilen bijna einde gesprek gesteld dat er inmiddels enkele miljoenen waren opgehaald voor het partnerfonds. Als dat zo is kan ik begrijpen dat je die paar miljoen niet volledig investeert in spelers. Maar je zou als buitenstaander denken dat van die 2 miljoen ongeveer vijf ton voor aankopen spelers mogelijk moet zijn. Met zo’n eenmalige injectie kan NAC , door enkele goeie spelers te halen ,dit seizoen waarschijnlijk meedoen voor directe promotie. De druk om te promoveren komt toch. Is het dit seizoen niet dan moet het volgend seizoen gebeuren. In de keuken draaien we structureel verlies. Hoe eerder dat je uit de keuken bent hoe beter. Als het (extra) geld er niet is dan is dat zo. Maar als er al 2 miljoen in dat partnerfonds zit lijkt me een te overziene financiële injectie mogelijk. Of ligt het allemaal net weer anders ?

14   1  
Nac

Is er al uitgezocht waar al het geld
naartoe gaat in de begroting.

Hier zouden ze toch naar gaan kijken?

Er zit altijd een enorm gat tussen de begroting en het spelersbudget.

16   1  
Kipiani

Inderdaad NAC.
Bijvoorbeeld: wat kost Zundert totaal ?
Bijvoorbeeld: wat kost de medische afdeling inclusief de ingehuurde fysio’s van Dynamico (toch) totaal ?
Bijvoorbeeld: personeelskosten kantoor in relatie tot gewerkte uren, effectiviteit, prestatie enrelevantie ?

13   9  
Didier

@Tip ben ook erg benieuwd hoe het nu allemaal zit. Er zou geld zijn opgehaald voor het partnerfonds en nu wordt er gecommuniceerd dat men pas gaat bellen/benaderen als er bepaalde plaatsen binnen de organisatie zijn ingevuld. Dat bellen is overigens al veelvuldig gebeurd dus het zou kunnen zijn dat er al geld is...
Ik zit ook niet te wachten op weer een tussenjaar als al zo vaak geroepen. Ik kan er persoonlijk beter mee leven als men blijft bij de belofte binnen 2 jaar terug naar de Ere en die ambitie ook meteen uitspreekt. Nu is het vooral indekken en de supporters voorbereiden op waarschijnlijk weer een kut seizoen op sportief gebied.

6   3  
Breda83

@TIP

De huidige aandeelhouders hebben aangegeven dat we dit seizoen zwarte cijfers schrijven. Hebben we wel onze beste spelers Seuntjens en Haye voor moeten verkopen maar goed. Zal dus geen 2.5 miljoen plus zijn.

3   2  
Spionkop

Even wachten op de knvb. En dan zal er meer duidelijkheid komen hoeveel er geïnvesteerd kan worden in spelers.

5   6  
Nac

Wat ik me afvraag is moet het technisch hart wachten tot de overname is afgerond voor het aantrekken van nieuwe spelers?

8   7  
Dutchbird

We mogen niet verwachten dat het nieuwe NAC al in staat is om een topseizoen te gaan draaien. De nieuwe organisatie moet worden neergezet en de mensen moeten op elkaar ingespeeld raken. Pas na 13 juli is er echt zekerheid en dat is natuurlijk veel te laat om te zorgen dat er een sterk team gaat concurreren met veel kandidaat promovendi.

Ik hoop dat er na 13 juli snel een goede organisatie wordt neergezet , maar liever geen haastige spoed. Verder hoop ik dat de laatste restjes negativiteit snel kunnen worden opgeruimd (Lex Schoenmaker jr., Malone, Hilterman) zodat er geen geest van van Aalst, Manders en Steijn meer boven NAC hangt.

Als het trainersgilde vervolgens in rust kan werken aan het zelfvertrouwen en de spirit van de (vooral jonge) spelers, dan zullen er na enkele maanden steeds betere prestaties komen (zeker als we nog een paar bijpassende spelers kunnen binnen hengelen). Wie weet zit er dan een periodekampioenschap in waardoor de groeiende ploeg kan deelnemen aan de nacompetitie. En anders komt het wel in het seizoen 23/24.

2   0  
NAC4Ever

@NAC
26 June 2022, 14:37

Nee, anders hadden we niet al drie nieuwe spelers.
Volgens mij is er wel afgesproken dat dat zowel de huidige aandeelhouders als NAC=Breda toestemming geven.

10   1  
Ki Utsuri

Playoffs halen is een reëel en haalbaar doel. Maar dat had ambitieuzer mogen zijn.

In de huidige staat (zonder daadkracht door overnametraject) is het onmogelijk te concurreren met Willem 2 en Heracles voor de bovenste 2 plaatsen. Beide clubs hebben (nog) enkele miljoenen eigen vermogen en zijn aan hun stand verplicht te promoveren. ADO en PEC zullen er ook alles aan doen om zich daar tussen te nestelen.

NAC kan in de luwte bouwen aan een elftal maar moet wel stappen vooruit blijven maken. Je ontkomt niet aan investeringen in spelers, dat dat nu lastig is snapt iedereen maar wanneer dan wel? Begin deze zomer bij een degelijke basis, kijk hoe je team ontwikkelt en investeer daarna gericht in de winterstop. Dan mag je een ingespeeld team voor de playoffs verwachten die strijd om de laatste promotieplek. Dat soort dingen mag je als ambitie best uitspreken (proberen te promoveren via de nacompetitie), daarmee geef je ons ook wat perspectief. Nu is het iets te vrijblijvend.

9   10  
Tip

@Breda83. Dank voor je antwoord.
Ik reken maar even op zijn Jan Boerenfluitjes.

Op De Rat stond laatst dat we dit seizoen ( ik reken dat het nieuwe seizoen 1 juli begint) afstevende op 2,5 miljoen verlies. Dat was geen verrassing.
Ik begrijp nu echter dat we toch zwarte cijfers schrijven. Dan moet dat verlies operationeel zijn geweest en hebben de incidentele baten, transferopbrengsten, meer opgebracht dan 2,5 miljoen. Zit daar Olij ook bij ? En is er geen belastingschuld meer ?

Dan is het dus allemaal gunstiger dan ik dacht. Dan hou je die 5 miljoen investering voor structureel versterken organisatie toch over ? En in het Partnerfonds zit een paar miljoen zoals ik begreep uit dat interview met Verkuilen. (Ik kan dat verkeerd hebben begrepen.)
Dan is er toch voldoende ruimte voor een financiële injectie in de spelersgroep.

Voor de duidelijkheid; ik vind dat NAC=Breda alle kansen verdient nu. Heeft geen zin mensen onderuit te schoffelen voor ze maar amper zijn begonnen. Maar ik zou graag weten hoe dit zit ?

12   7  
Otjes

Komend seizoen zal Nac naar verwachting ook 2,5 miljoen verlies draaien. Qua cash flow misschien geen probleem maar er zal toch op termijn ( 1 jaar ?) weer een extra injectie van een paar miljoen moeten komen.

We zullen zien hoe dan de hazen lopen en wie diep zakken heeft.

8   5  
Henri

Ik verbaas me toch wel over de vanzelfsprekendheid waar sommige forumleden van uit gaan. Zo van, dit overgangsjaar wordt er rustig gebouwd en de basis gelegd aan een goede selectie en dan volgend jaar promoveren we wel. Op basis waarvan? Dit kan nog wel drie jaar duren en dat komt omdat de tweede veronderstelling ook niet klopt. Dat is dat als er één of twee jeugdige talenten op enig moment doorbreken deze dan bij NAC in de KKD blijven. Nee dan gaan deze spelerscnet als andere spelers naar een eredivisieclub om meer te verdienen en zich sneller en verder te kunnen ontwikkelen. En misschien hapt NAC ook wel verplicht graag toe om de kosten van weer een verlieslijdend jaar te kunnen dekken met de verkoop van betreffende speler(s). Gevolg de selectie is kwalitatief minder geworden. In rustig bouwen geloof ik daarom ook niet. Vanaf de komende winterstop als alles naar ik hoop goed op de rails staat zal er flink gas gegeven moeten worden en geïnvesterd in kwaliteit op het veld. Dat is de enige manier om financieel te kunnen groeien en talent proberen een jaartje langer vast te houden in de eredivisie zodat er voor beide partijen een win win situatie ontstaat.

11   24  
van Flieger

Financiële en bestuurlijke transparantie zijn niet gegeven. Blijkbaar bestaat daar geen behoefte aan.

14   19  
van Flieger

Henri - tijd is risico en aannames zijn de mother of all f¥$k ups. Nu niet vol erin en alles op terugkeer naar de eredivisie zetten is onverstandig. Je moet er juist nu wel voor gaan in plaats van allerlei halfzachte smeekbedes om rust, geduld en slaapseizoen. Zo werkt het niet.

14   4  
NAC4Ever

@VAN FLIEGER
26 June 2022, 18:12

Net zoals Steijn en Manders 'all in' gingen aan het begin van het seizoen 2020/2021?
Dan heb ik liever dat het eerst boven in de club goed wordt neergezet.
Denk dat je daar op de lange termijn meer aan hebt.

10   6  
den hulk

als er niets veranderd is nacgewoon kandidaad voor de achtste plaats

18   11  
Braze

Betaald voetbal is toch topsport, dan ga je toch voor het allerhoogste. Met een houding van "we zien wel waar we uitkomen " wordt het drie keer niks.
Hoe kan een trainer zijn ploeg motiveren als een plek in de middenmoot goed genoeg is? Begin dan niet aan de competitie.

41   2  
nec nijmegen

Allereerst,goed dat de club in handen blijft van mensen uit de stad en City afgewimpeld is.
En enige realiteitszin kan uiteraard ook geen kwaad.
Aan de andere kant moet je wel een stevige doelstelling hebben.De KKD heeft altijd 3,4 clubs die nergens om meespelen,ik noem een Dordt,Top,Helmond.Die hebben over het algemeen ook nauwelijks budget.De jong clubs kunnen niet promoveren.

Dan hou je over een heel groot thuisvoordeel en 2,5 mln spelersbudget.Dat lijkt mij toch zeker top 5 waardig.En eigenlijk zou dat de doelstelling moeten zijn.Directe promotie wordt voor heel veel ploegen moeilijk,voor NAC zal het niet anders zijn.

Verder zou NAC er goed aan doen eens te gaan informeren bij Javier Vet. Loopt uit zijn contract. Dat is echt voor de KKD een meer dan prima speler.Goed schot,loopvermogen,inzicht,kan buffelen.Komt technisch wat tekort voor de eredivisie. Ideale 12e man voor ons,valt altijd in.Respect van supportes en technische staf.NEC wil hem best houden maar Javier zal willen spelen.Zou prima passen bij NAC.
Succes dit jaar!

9   42  
Los Pollos Hermanos

Dit wordt echt het volgende hoofdstuk in dit fiasco. Drama. We hadden gewoon die Amerikanen in moeten laten stappen. Hier krijgen we heel veel spijt van.

21   3  
Ivo
11   2  
Andre

Los p ha ha . Ongelooflijke domme opmerking. Emotie of feiten . Echt lachen dit . De Amerikanen ha ha . Zo nu weer stil

7   1  
The Central

NEC

Met Vet is in het verleden al een keer of 3 gesproken.,

11   2  
ECG

Voor wie nog twijfelt over de juiste overname:lees in VI “De Amerikaanse nachtmerrie”!

20   1  
Dun Diëe

@NEC Nijmegen. Dank voor je bijdrage. Supporters van andere clubs worden meestal niet zo gepruimd hier maar jij hebt in elk geval wat zinnigs te melden.

Dat de doelstelling top 5 moet zijn ben ik met je eens. Maar ik denk dat vooral de supporters hier zich tegen zichzelf in bescherming proberen te nemen en gewoon niet te hard van stapel willen lopen na alles wat er gebeurd is. De afgelopen jaren zijn altijd verlopen via een vast patroon:

Nieuwe directie wordt aangesteld. Die maakt een paar goede eerste moves en zeggen wat aardige dingen. Iedereen hier blij (eindelijk eens iemand die goed communiceert! Eindelijk daadkracht!!). Enthousiasme over nieuwe trainer en nieuwe spelers. Doelstelling wordt gemaakt: promotie. Trainingspartijtjes worden gewonnen. Stemming onder supporters bereikt niveau hosanna. Promotiedoelstelling slaat om in véél te hoge verwachtingen. En al helemaal als de eerste paar wedstrijden gewonnen worden. Hier en daar hoor je al een welgemeend, maar natuurlijk compleet onrealistisch “we gaan Europa in.” De stemming wordt zo euforisch dat de teleurstelling des te groter wordt als de resultaten op een gegeven moment gaan tegenvallen. En dat is iets wat elke club elk seizoen overkomt. Maar hier breekt compleet de pleuris uit. Iedereen moet ontslagen worden (en vaak gebeurt dit dan ook). Sfeer binnen de club is compleet naar de vernieling. En dan is het pas begin oktober.

De rest van het seizoen staat het team zwetend en angstig op het veld van alle bakken stront die ze over zich heen krijgen. Er komt niks meer uit. Vanuit de supporters nog meer woede. Vervolgens wordt promotie een kansloze missie.

Dus, in dat licht gezien is het vrij normaal dat nu eindelijk na al die jaren, nu we echt de bodem van de bodem hebben gezien waar een bvo terecht zou kunnen komen, nog niet teveel aan promotie durven denken. De nieuwe eigenaren zijn nog niet voor 100% ingestapt, terwijl de voorbereidingen van het seizoen al zijn begonnen. Grote kans dus dat we buiten de top vijf gaan eindigen na een zomer van zoveel veranderingen.

Ik durf het bijna niet te typen maar het lijkt erop de de Nacsupporter eindelijk iets van realiteitszin in zijn aderen heeft stromen. En dat werd hoog tijd.

9   1  
Belgische Naccer

Het is belangrijk dat er een collectief gesmeed wordt en dat de ploeg fit gemaakt wordt.

Als je met zijn allen keihard werkt en alles voor elkaar geeft, dan kun je ook van ploegen winnen die beter zijn, die veel betere spelers hebben, maar die er te gemakkelijk over denken, en de NOAD missen.

Het is aan Molenaar en Lokhof om een vechtmachine te maken van het vrij beperkte materiaal wat er is. Als dat lukt, dan is een plaats bij de eerste 8 en dus play-offs haalbaar. Want ook Heracles en WIllem 2 krijgen het gewoon lastig op een regenachtige avond in een leeg stadion in Velsen of Dordrecht...

10   28  
Bredafun

allemaal leuk en aardig maar als we kijken wat we nu wijzer zijn geworden met versterkingen??
helemaal niets dus! ik zie net dat de stillems al 4 nieuwe volwaardige spelers hebben aangetrokken, en er nog met 2 bezig zijn.
Komt NAC weer aan sjokken..... nog niets.
dit wordt weer een nog slechter seizoen als vorig seizoen op deze manier!
wat hebben we perfecte scouts pffff

7   20  
Fan uit Zevenbergen

Hoorde vandaag als de Knvb groenlicht geeft dat er al spelers klaar van uit het netwerk van Ton
Van Duitse club van hun 2e elftal

Dus die kunnen best wel mee in de kkd

11   7  
NAC4Ever

@BREDAFUN
Nog niets?
We hebben tot nu toe Jort van der Sande, Boyd Lucassen en Aron van Lare gehaald.
Als je het met Willem 2 wilt vergelijken hebben we er tot nu toe deze zomer eentje minder gehaald.

13   10  
Jf

Ik wacht wel even 6 wedstrijden af kijken of dan er nog zoveel geduld is.

16   8  
will vakkie g

Als ik NAC was zou ik een gokje wagen met Tomas Marijnissen scorend vermogen en een jongen met NOAD waarom niet.

25   0  
bungH

off topic:

ROGER RIERA transfervrij op te halen bij Andorra. het is geen Pique maar is een zeer degelijke rechtsbenige jongen met passie in zn donder! naast bakker een prima CV.

8   1  
Maarten

Riera had heimwee. Toch al had hij een mindere periode was hij zeker van meerwaarde. Daarna hebben we van dat niveau nooit meer gekregen.

9   0  
Ivo

Riera werd niet gewaardeerd door Steijn. Was een prima CV, een van de beteren van de laatste jaren. Speelde een paar mindere potten (maar wie stonden er voor/naast hem?) en werd daar op geslachtofferd.

Ik vind Bakker wel een completere voetballer dan Riera.

3   1  
Judge M.

@Dun Diee:

"Ondanks dat ik het beleid ook uitkotste was ik de orkaan van continue onrust, het zagen en stoken nog meer beu dan datzelfde beleid."

Broeva! Haro!

5   1  
bungH

IVO
27 June 2022, 10:02

Bakker LCV - Riera RCV (Marijnissen & siereveld als backups)
laat ze maar bewijzen wie de completere voetballer is door geen enkele tegenstander samen door te laten en het gras op te vreten voor de neus van Kortsmit !

9   1  
Mo

Ik zou Reira terughalen!!!

4   3  
bungH

Amedeo Benedetti (cittadella) & Eric Junior Bocat (moeskroen) voor de linksback positie polsen en je hebt een aardige laatste linie !

5   1  
Leurenaar

Hulde voor de laatste alinea, lezen de azijnzeikers mee? Voor iedereen die nog steeds stiekem hoopt op een kampioenschap, wees realistisch en stel je verwachtingen grondig bij. Ik hoop op een leuk seizoen waarin een goede basis wordt gelegd voor de toekomst, hup NAC!!!

8   3  
die ne gast

Play-offs is gewoon realistisch.
Willem II en Heracles hebben miljoenen op de bank. Daarnaast krijgen zij net als Zwolle nog 6 ton TV-geld. Van dat geld kunnen 3 tot 4 top-KKD-spelers gehaald worden. Wij kunnen dat niet.
Rechtstreekse promotie via plaats 1 of 2 is dus - realistisch gezien - niet haalbaar.
Play-offs halen is wel realistisch en ook dat is geen gelopen race: Almere heeft het vorig jaar - ondanks hoge ambities - niet gehaald. En anders had De Graafschap het niet niet gehaald. Toch twee clubs die 'vanzelfsprekend' play-offs gehaald zouden moeten hebben.
Tuurlijk kan je de doelstelling wat ambitieuzer maken en top-5 zeggen, maar zo heel veel verschil maakt plaats 3 of plaats 8 ook niet uit. Met alle puin die nog geruimd en concurrentie van clubs als Zwolle, ADO, Almere, Roda, De Graafschap, VVV is play-offs halen voor mij goed genoeg. Wat is de toegevoegde waarde om dat vast te pinnen op plaats 3, 5 of 8?
In de winterstop kan de eerste balans worden opgemaakt. Dan moet de organisatie er staan en kan je de concurrentie beter inschatten. In de winterstop kan er eventueel altijd nog bijgestuurd / spelers bijgehaald worden en dan kan je alsnog de doelstelling wat meer SMART maken. Nu zijn er gewoon nog te veel onzekerheden en is play-offs halen voor mij voldoende doelstelling.

@Will Vakkie G
Je zou inderdaad zeggen, halen. Waarom niet? Maar dan beloon je de BN DeStem campagne om Marijnissen weer terug naar NAC te krijgen. En niet de artikelen BN DeStem moet de selectie samenstellen, maar het technisch hart...
Als BN DeStem niet zoveel aandacht aan Kozakken Boys had besteed, had je dan ook om Marijnissen geroepen?

0   4  
Thebozz

Blij met de open communicatie. Een verademing. Ik heb geen vacatures voor het stichting bestuur of de RvC voorbij zien komen (ben ook niet geïnteresseerd) maar o.b.v. de tekst hebben een aantal personen een longlist opgesteld. Lopen we dan niet het risico dat een groepje mensen weer zelf gaan bepalen wie op welke plek komt. Zou dat wervingstraject niet breder op middels vacatures moeten plaatsvinden? Of heb ik iets gemist?

3   1  
will vakkie g

Gaat mij niet om wat de stem schrijft Marijnessen doet het gewoon goed. Is missschien een meerwaarde voor NAC geef hem gewoon de kans en hij betaald het zeker terug.Leeft weer helemaal voor het voetbal.Ben het wel met je eens dat het technisch hart bepaald wat er gebeurd.

2   2  
SjorsNac

Er spreekt inderdaad weinig ambitie uit deze doelstelling, halen playoffs. 8e plek vind ik te laag. Laatste alinea is treffend, grootse uitdaging is om de achterban rustig te houden bij tegenvallende, maar dat is nog nooit gebeurd. Zodra er achtereenvolgens 3 potten worden verloren dan kunnen ze er niks meer van let maar op, ook aan de poten van Lokhoff gaat dan gezaagd worden hoor.
Ik accepteer het lot dat we komende jaren niet veel kunnen verwachten, laat ze maar eens een lange tijd in rust werken om tot iets moois te komen alle andere opties heeft ons ook niks opgeleverd uiteindelijk.

5   0  
Breda83

@die ne gast

Het is natuurlijk een "romantisch" iets om over te schrijven; een voormalig toptalent die door omstandigheden stopt met voetballen, en daarna stap voor stap weer omhoog begint te klauteren met als waarschijnlijke eindresultaat een contract bij NAC. Marijnissen is al die tijd gewoon gevolgd door NAC, dus als hij inderdaad een contract tekent is dat op basis van zijn kwaliteiten en echt niet omdat een krant er af en toe een artikel aan wijdt.

8   1  
Gilze

Siereveld gaat in ieder geval niet door bij NAC.

3   5  
De Bolle Damen

Ik verwacht dat er na de goedkeuring vanuit Zeist (en daaropvolgend goedkeuring van Depla cs) alle namen (staf, TD-AD, bestuur, RVC én spelers) bekend worden gemaakt.
Ook zullen er dan meteen nieuwe spelers worden gepresenteerd.
Er zijn een aantal schaduwteams voor alle geledingen binnen NAC dat is evident.

En Lokkie zal ook wat Duitse laufpensungstarke Spieler naar Breda halen lijkt me.
Een linksback en een 10 met creativiteit zijn de belangrijkste posities in mijn ogen.
Onverzettelijkheid en passie; zo moet het worden!

2   4  
Zwampie

Siereveld vertrekt alsnog bij NAC.
NAC wilde een 1 jarig contract terwijl hij .een langdurige contract wilde

1   2  
Bogdanovic

Metropoolregio Bierport Breda als tegenpool van Brainport Eindhoven. Wordt een succes :(

3   2  
RubenH

Alweer een voorschot nemen op een verloren jaar... Die doelstelling is simpel NAC onwaardig. En zo'n opmerking over Lurling en Babos. Ik wil ook best in mijn blote kont in de middencirkel gaan staan, krijg je ook interactie met het publiek.

0   1  
a

Het lijkt allemaal meer dan het is!!

Laad alle berichten na dit bericht in