Wij gaan niet opzij

Van Anholt: "Wat ik wil, is veel wedstrijden spelen"

Das Phantom

Pele van Anholt is een van de weinige spelers die na het dramatisch verlopen seizoen bij NAC is gebleven. Inmiddels heeft hij zich terug geknokt in de basis en wil hij veel spelen. "Zolang ik alles op trainingen geef, vind ik dat ik hoor te spelen. Ik vind niet dat je naar een ander moet kijken", aldus de verdediger in gesprek met BN DeStem.

Volgens Van Anholt is de sfeer nu veel beter dan vorig jaar. Volgens de rechtsback hangt alles samen met het resultaat. "Als het team redelijk vaak wint, is de sfeer beter. Ik weet bijna zeker dat het samenhangt met resultaat. Als je wint, ga je de volgende dag lekkerder naar de club dan wanneer je verliest." 

Hij laat het dit seizoen allemaal op zich afkomen, maar is blij dat hij dit jaar de voorbereiding mee heeft kunnen draaien. "Vorig seizoen kwam ik pas na anderhalf jaar blessureleed in de ploeg en draaide het voor geen meter. Nu heb ik grotendeels de voorbereiding meegedraaid en zit ik goed in mijn vel." 

De 28-jarige verdediger, de nestor van de selectie, zag tegen Cambuur dat er voor elkaar werd geknokt. "Dat is een belangrijke voorwaarde, iedereen moet met hetzelfde bezig zijn." 

Van Anholt vindt het niet gek dat er na een dramatisch seizoen zoveel spelers zijn vetrokken, maar hij wilde geen vertrek forceren. "Er is wel wat interesse geweest, maar niet zodanig dat ik dacht: dan ga ik maar weg.” 

Het lijkt een goede keuze te zijn geweest, want de afgelopen twee wedstrijden hield hij Robin Schouten op de bank. De concurrentiestrijd doet hem goed. "Ik ben iemand die geprikkeld moet worden. Dit is alleen maar goed voor mij. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
29 Reacties
48   7  
janus

Na vorig jaar dacht ik eerlijk gezegd dat hij een gevalletje als Kali zou zijn. Viel vorig jaar niet op in positieve zin en vaker in negatieve door de prestaties van zijn teamgenoten en beperkte eigen inzet. Stond bij mij hoog op mijn lijstje om linea recta te vertrekken.

Dit jaar zie ik hem werken en meer actiever mee doen dan vorig jaar. Straalt plezier uit en doet zijn best. Geen hoogstaande speler qua niveau, maar voor een jaar KKD is hij prima voor een club als NAC. Brengt bovendien de nodige ervaring met zich mee. Heeft me eerlijk gezegd positief verrast.

19   6  
seuter

Kijk dat zijn spelers waar je mee verder kunt ,is soms een beetje te afwachtend maar daar is op te trainen en heeft in ieder geval de juiste instelling.

48   7  
janus

Na vorig jaar dacht ik eerlijk gezegd dat hij een gevalletje als Kali zou zijn. Viel vorig jaar niet op in positieve zin en vaker in negatieve door de prestaties van zijn teamgenoten en beperkte eigen inzet. Stond bij mij hoog op mijn lijstje om linea recta te vertrekken.

Dit jaar zie ik hem werken en meer actiever mee doen dan vorig jaar. Straalt plezier uit en doet zijn best. Geen hoogstaande speler qua niveau, maar voor een jaar KKD is hij prima voor een club als NAC. Brengt bovendien de nodige ervaring met zich mee. Heeft me eerlijk gezegd positief verrast.

11   2  
BVV

Prima instelling wat sowieso verlangt moet worden van elke proffesional. Maar vond hem tegen cambuur bij de mindere spelers horen. Als hij vaker matige wedstrijden gaat spelen moet Schouten ook de kans krijgen. Had een prima voorbereiding.

12   3  
MLBredaaa

@Janus,

Heel veel mensen zijn erg beinvloedbaar door hun omgeving. Ik kan mij voorstellen dat een heel aantal jongens van vorig jaar prima voetballers zijn maar door de combinatie van persoonlijkheden een groep onbruikbare spelers zijn geworden. Daarbij doel ik vooral op de combinatie van de instagram boys... De meeste zouden prima moeten kunnen spelen maar ze trekken elkaar naar beneden. Nu gebeurt het omgekeerde met Van Anholt. Is gewoon geen sterke persoonlijkheid. Prima maar afhankelijk van zn omgeving.

@bsiderats, off-topic
Veerman in belangstelling SC Heerenveen, speelt vanavond niet?

8   1  
since1912

Is voor de KKD gewoon een prima rechtsback, de Eredivisie is een ander verhaal.

12   1  
sjef de gevulde koek

Kut voor Schouten wat zal die jongen balen. Ik weet ook niet of het veel scheelt wel speelde hij de eerste 3 wedstrijden redelijk en heeft natuurlijk de meeste ervaring.

8   0  
De Parel van het Zuiden

Hup Nac

7   1  
Thiestemberg (BSR)

@MLBREDAAA

Volgens de Leeuwarder Courant is er al een akkoord tussen beide clubs en is het contract van Veerman ook al bijna rond. Veerman is daarnaast mogelijk tegen Fortuna Sittard (zaterdagavond) al inzetbaar. Als je hier op af gaat lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij speelt vanavond, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen. We gaan het zien!

19   0  
Optimist

@MLBredaaa
Veerman wordt vandaag in Heerenveen gepresenteerd.

Als je na zo veel blessureleed en kritiek toch op je oude niveau weet terug te komen ben je geen zwakke persoonlijkheid.

6   0  
Den Hoge

Prima om erbij te hebben voor de breedte van de selectie.

Afgelopen wedstrijd tegen Cambuur vond ik overigens niet zijn beste optreden. Op dit moment nog geen onbetwiste basisspeler in mijn ogen.

4   1  
Sia

Iedereen verdient een 2de kans en Van Anholt heeft in ieder geval ervaring (schaars in deze selectie). Hard werken is zeker op het niveau Eerste Divisie vaak al voldoende.

Veerman en of hij speelt: Dani De Wit speelde woensdag ook met Ajax en werd donderdag getransfereerd naar AZ. Dus Veerman zou vanavond er gewoon bij kunnen zijn zolang de overgang niet definitief is. Wederom: gewoon van eigen kracht uit gaan. Op naar 12 uit 4.

2   17  
MLBredaaa

@Optimist,

Ik vind terugkomen op je oude niveau geen prestatie op persoonlijk vlak. Het is je werk, je werk is je inkomen dus vind het niet meer dan normaal dat je je best doet om op niveau terug te komen als je er voor betaald wordt. Tevens krijgen ze alle mogelijke hulp die ze maar kunnen wensen en kunnen ze alle rust pakken die ze nodig hebben.

Het is een prestatie als je naast een gewone baan op een amateur knollenveld alles weer op de rit krijgt met basis fysio en 100 andere prioriteiten.

11   3  
Belgische Naccer

Ik vind van Anholt in tegenstelling tot Kali wel een echte prof. Zeurt niet, doet gewoon zijn werk en is 1 van de betere spelers bij NAC. Dus ook hij mag blijven.

Maar, Is Kali al opgerot? Nog 1 dag....het zal toch niet zo zijn dat hij.....????

4   1  
Peter13

De afgelopen wedstrijden vond ik Van Anholt verdedigend niet beter dan Schouten in de voorbereiding. Maar Pele heeft wel een hele mooie crosspass in de benen, dat is toch een belangrijk pluspunt bij de keuze. En zijn ervaring kun je ook wel gebruiken in dit jonge team.

5   0  
Gele Jas

Volgens mij moeten we Pele echt los zien van de rotte appels van vorig seizoen: Kastaneer, Kali, Rosheuvel en Te Vrede (die later in hun gedrag meeging). Het feit dat hij gebleven is (kon blijkbaar weg) en zich wil bewijzen zegt mij genoeg. Wat hierboven ook al wordt gezegd, de omgeving om je heen is zo belangrijk, en kan iemand snel beinvloeden.

Hopelijk kan hij van meerwaarde zijn, en samen met Schouten groeien naar een hoger niveau!

3   2  
Peerke

Loopt naar mijn zin veel te veel achteruit i.p.v. op de bal te verdedigen. Tegen Helmond een aantal keer een mooie crosspass, maar voor de rest ook opbouwend niet onder de indruk. Zwakke schakel in de verder degelijke verdediging.

4   1  
drsMarcellus

Veerman is rond met Heerenveen en heeft een contract voor drie jaar getekend. Die doet dus mooi niet mee vanavond.

HUP NAC!!! Op naar 12 uit 4.

1   0  
Silver

Ik heb 1 kaartje over voor Volendam-Nac. Helaas kan ik er niet bij zijn. Kaartje is te koop voor normale prijs €19,12. Stuur een mail naar sillver80@hotmail.com

1   2  
Jan Bril

Van Anholt mag dan wel de meeste ervaringsjaren op de teller hebben staan, aan zijn spel zie je dat nog niet af. Afspeelkeuzes onder druk zijn vaak belabberd.

4   0  
Haarlemmer

OFF: Joey Veerman naar Heerenveen. Zal vanavond dan ook niet mee doen lijkt me?

2   0  
Rubenac

https://youtu.be/WDEiyTubMx4

Onze mo

0   0  
Ron

Wie nog een kaartje over?

2   0  
Badeend

Ik ben erg benieuwd hoe Van Anholt zich verder ontwikkelt of zelfs staande houdt de komende wedstrijden. Tegen Cambuur was ik persoonlijk absoluut niet onder de indruk. Vanavond weer een nieuwe kans. Als het goed is, komen er dan twee wedstrijden waarin NAC het iets gemakkelijker zou moeten krijgen (pas op voor onderschatting!). Ik zou Schouten ook wel eens willen zien spelen.

2   6  
jvt

Het is natuurlijk heel anders voetballen tegen Dort of Telstar dan tig keer verliezen en uitgefloten worden. Is geen bikkelharde verdediger die het voortouw neemt. Andere kleur schoentjes zou hem daarom beter passen. Vedette neigingen zijn ongepast. Bakte er vorig jaar niks van.

4   2  
scheppioni

Dan ben ik blijkbaar nog ene van de weinige, die hem nog steeds een enorme zwakke schakel vindt ! Kijk een paar keer een cross pass geven wil niet zeggen dat je een goede wedstrijd speelt, als je ziet hoe hij als back op een afstand staat te verdedigen is dat echt van vierde klasse amateur niveau !! Ik zou zeggen, Schouten vaker de kans geven !

2   0  
Dirk

Geen NAC maar RKC voor leemans

2   0  
silver

Kaartje is verkocht. Veel plezier Ron!

0   0  
Ivo

In de eredivisie zal je vaker de verdedigende ploeg zijn, dan is een lichte rechtsback van 1m70 niet voldoende. van Anholt legde het vorig seizoen te vaak af in de duels, kwam snelheid, lengte en kracht tekort en dat leverde in een paar gevallen direct een tegengoal op.

In de KKD voetbal je vooruit, en is een lichtvoetige balvaardige rechtsback juist een aanwinst. Er ligt minder nadruk op het verdedigen. Ook ligt het niveau in zijn algemeenheid een stuk lager. Ik denk dat dit voor van Anholt een niveau is waarop hij beter tot zijn recht komt.

2   0  
Otjes

Ik vind van Anholt de zwakste schakel verdedigend. Ook z’n opmerking "Zolang ik alles op trainingen geef, vind ik dat ik hoor te spelen.”, snap ik niet.

Laat het op het veld zien niet alleen op het trainingsveld. Ik zou Schouten opstellen.

Laad alle berichten na dit bericht in