Wij gaan niet opzij

BSR interview: Tom van den Abbeele wil jojo-effect voorkomen 3/3

DeWeesJr

Deze week spraken wij met technisch manager Tom van den Abbeele over de huidige situatie bij NAC. In dit derde en laatste stuk zoomen wij in op de ambities, doelstellingen en promotiekansen van de club.

Vorige maand was er wat consternatie over de exacte doelstelling voor NAC dit seizoen. Tom van den Abbeele maakt dan ook graag van de gelegenheid gebruik om duidelijkheid te verschaffen: ‘’Om dat nog eens heel duidelijk te stellen, de ambitie was en is duurzaam promoveren. Dat is een ambitie die min of meer is uitgesproken over twee seizoenen. Als wij nu kunnen promoveren: graag. Maar als dat niet zo is dan zetten wij vol in op volgend seizoen.’’

Uiteraard kwam ook het functioneren van de technische staf ter sprake, maar van den Abbeele wil hier niets over kwijt: ‘’Dat zijn zaken die intern gehouden worden. Er wordt naar alle geledingen gekeken.’’

Toch staat NAC nog op een plek die aan het eind van het seizoen geen recht geeft op promotie. Er zal dus wel degelijk kritisch worden gekeken naar de kwaliteit van de selectie en de technische staf. Maar vooralsnog wil de technisch manager nog niet spreken van een crisis. ‘’Wij zitten wekelijks samen en bespreken alles. Het is vooralsnog geen crisis. Er zijn al wel zaken op tafel gelegd, om te zien waar we kunnen bijschuiven. Kritisch zijn mag en moet, ook in goede tijden. Dat is de enige manier om een vooruitgang te bewerkstelligen.’’

NAC wil graag duurzaam promoveren maar ook met een goede basis. Vaak zie je ploegen uit het niets promoveren en één of twee jaar later weer degraderen. Dit wil Van den Abbeele koste wat het kost voorkomen. ‘’Belangrijk is om een goede basis te leggen. Als die basis dit jaar onvoldoende blijkt om te promoveren dan is het ook geen goede zaak óm te promoveren. Dan ga je een jojo-effect bewerkstelligen en zit je een jaar nadien terug in de Keuken Kampioen Divisie. Duurzaam promoveren wil zeggen: als we promoveren dan is het om daar te blijven. Dan moet er dus een solide geheel zijn, daaraan zijn wij nu aan het werken.’’

Die solide basis lijkt voorlopig nog niet aanwezig. Of deze groep klaar is om te promoveren? ‘’We willen niet jojo-en en het eindresultaat zal het uitwijzen. Als we overgaan zullen we er klaar voor zijn. Als we niet overgaan zijn wij er duidelijk nog niet klaar voor.’’

Bron:
B-Side Rats
74 Reacties
84   19  
D’n Beuk

Dit jaar gaan we het niet redden, daar is de selectie te zwak voor en dat is geen schande aangezien er een volledig nieuwe groep staat, je moet gewoon een selectie hebben met jonge en ervaren gasten
Wat mij betreft blijven we nog een jaartje in de kkd en wordt er in de zomer door geselecteerd zodat we volgend seizoen kunnen promoveren en we er echt klaar voor zijn

84   19  
D’n Beuk

Dit jaar gaan we het niet redden, daar is de selectie te zwak voor en dat is geen schande aangezien er een volledig nieuwe groep staat, je moet gewoon een selectie hebben met jonge en ervaren gasten
Wat mij betreft blijven we nog een jaartje in de kkd en wordt er in de zomer door geselecteerd zodat we volgend seizoen kunnen promoveren en we er echt klaar voor zijn

19   3  
Buuze

Vandaar die zonnepanelen op het dak.

24   59  
Mo

Wat een gelul! We gaan dus zeker niet promoveren!

Het wordt dus het zoveelste kutjaar!

13   38  
Rubenac

Juist mo!
Pffff zo klote elk jaar weer.

46   25  
ome cor

@Mo
Het wordt een kutjaar omdat we niet promoveren ?
Dus jij wil liever het jojo effect en na promotie en een jaar eredivisie weer degraderen ?

Promotie dit seizoen heeft alleen nut wanneer we er deze winter 3 eredivisiewaardige versterkingen bij krijgen en de rest meegroeit naar dat niveau.
Onder Vreven promoveerden we per ongeluk en zie waar we nu staan.

Zonder beleid, zonder plan is promotie alleen maar leuk voor het bijbehorende feestje en daarna ben je een heel jaar lang het lachertje van het Nederlands voetbal.

Dat moeten we toch niet willen ?

32   10  
Michel

Ik denk dat dit verstandig is wat Tom hier aangeeft; de vorige keer knalde Cyriel ons de ED in en dat hielden we met hangen en wurgen 2 seizoenen vol. Dat moet je niet willen. Kijk toch maar eens naar Tilburg wat geden beleid kan doen. Da’s kut dat je dan naar je rivaal moet kijken maar het is gewoon solide die doen.

54   60  
Belgische Naccer

Wat een geblaat toch weer. Het "straatje schoonvegen is alweer begonnen. De promotie-doelstelling van voor het seizoen is, voor de winterstop, alweer overboord...

NAC is helemaal niet bezig om duurzaam te promoveren, NAC is bezig duurzaam te degraderen.

Ieder jaar een beetje minder.....en we liggen op schema!

Na dit seizoen gaat Olij gewoon voor een appel en een ei, naar Groningen of Utrecht.
En hetzelfde geldt voor Noblejas en Riera. Die kunnen allemaal zoveel beter dan NAC.

Dan blijf je weer zitten met El Allouchi en van Anholt en consorten...kortom brandhout.

Ieder jaar een beetje minder. Als we dit jaar niet promoveren, zijn we duurzaam gedegradeerd.
Misschien word je dit jaar 5e, volgend jaar word je dan 12e.

Het enige wat NAC duurzaam kan redden is veel geld en een bijbehorend professioneel management, en dat zijn niet de huidige aandeelhouders en deze 2 clowns als clubleiding.

Net zoals met dit team en de trainer, ben ik ook klaar met deze Blaat-apen.

NAC is dood. Wen er maar aan.
Het wachten is op de rijke RUS die het aandurft.

40   4  
Buurman

Een jojo effect moet het niet zijn. Maar de spiraal omlaag is nog veel erger. NAC hoort in de ere en we moeten zo snel mogelijk weg uit deze armoedige divisie.

31   15  
Mo

@ ome Cor

Het voetbal wordt ieder jaar alleen maar slechter..... Van progressie is helemaal geen sprake! Integendeel! Dus m.i. lul je maar uit nek.

17   19  
Rens

Meneer probeerd zijn straatje al schoon te vegen, walgelijk. Denken nu echt mensen dat je volgend jaar een selectie hebt met betere spelers met contracten die dan met een promotie blijven en de ere divisie aan kunnen? Wat een onzin! Promoveren en weg uit de kelder en dan opbouwen.

8   20  
Patrick

Tja, dit geblaat willen de suporters helemaal niet horen. Waarom niet eens proberen of thijs verwest(dj testo) niks wil met nac.

6   3  
Breda

Ik ben het hier volledig mee eens. MAAR aandeelhouders hebben 1 mln gestort. Betekent dit dat die dekking er ook is volgend seizoen? En mocht je wel promoveren. Ligt er dan ook 1 mln om jojo te voorkomen?

28   3  
Henri

Wat is het verschil tussen promoveren en duurzaam promoveren? Duurzaam betekent letterlijk 'geschikt om te duren', oftewel 'weinig vergankelijk', 'lang meegaand', 'lang aanhoudend'. Maar is dat duurzame promoveren te managen? Nee, natuurlijk niet want of je nu al dan niet op een duurzame manier gaat promoveren, bij welke promotie dan ook, je bent altijd afhankelijk van dezelfde aspecten.
*In beide gevallen zal er in spelers moeten worden geïnvesteerd met de nodige ervaring op eredivisie niveau. Is dat geld er dan?
*In beide gevallen ben je afhankelijk of de KKD spelers het eredivisie niveau aan kunnen of snel oppakken. Is het misschien zo dat de grote(re) talenten al in de belangstelling staan van subtop eredivisie en kunnenze 2x of meer verdienen dan bij NAC.
*In beide gevallen ben je afhankelijk van het competitieprogramma. Heb je een loodzware start en wellicht al veel punten verspeeld dan wordt het al moeilijk om aan te haken.
* In beide gevallen ben je afhankelijk van blessures in de selectie. Zijn het er veel of juist de dragende spelers, dan wordt het al moeilijk.
Dus: ik zie het verschil tussen promoveren en duurzaam promoveren totaal niet.

55   5  
Molenschot Loco

Mag ik bij deze de heren van de BSIDE RATS bedanken voor de moeite die ze hebben genomen ik heb namelijk een weekje geleden gevraagd of het mogelijk was de TD te ondervragen en dat is dus gebeurd.

10   20  
Arie

Die goede basis begint met stoppen met huren en bouwen aan een elftal dat door kan en naar elkaar toe kan groeien. Elk jaar opnieuw huurlingen inpassen past daar niet bij. Kappen met City dus ook. Loopt die deal na dit seizoen niet af?

23   4  
Ivo

Heeft het zin om met een mindere selectie toch te promoveren? Ik denk van wel. Stel, je vliegt er na 1 seizoen toch weer uit. Dat kan gebeuren. Dan heb je toch weer een jaar in de ere gespeeld, ben je als club meer in de picture voor betere spelers, kan je mooie sponsordeals sluiten.

NAC hoort thuis in de eredivisie. Promotie hoort ALTIJD een doelstelling te zijn. Zeker met ons budget, onze toeschouwersaantallen, deal met Manchester city etc. etc.

Garantie op succes heb je nooit. Maar van indekken is ook nooit iemand beter geworden. Spelers die onder druk kunnen presteren, die moet je houden en gaan een mooie carriere tegemoet. Met spelers die het niet kunnen kom je ook niet verder.

35   3  
Basje

Net reacties gelezen van psv supporters


-‘Nac uit altijd lastig’
-‘in Breda kan het wel echt kolken’
-‘Breda wordt een zware kluif’
-‘eredivisie waardige club’

Wat hoop ik dat we het waar kunnen maken! Een echt avondje NAC. Volle bak

17   11  
DunErwt

Ajax wilde begin van dit seizoen duurzaam kampioen worden en zijn goed op weg. Man man man wat een duurzaam gelul.

16   11  
DunErwt

Voor de polonaise du positivos, dit seizoen word een duurzame polonaise.

13   10  
DunErwt

Vind het wel een duurzaam interview.

22   12  
DunErwt

Kga na de winterstop alleen nog maar duurzaam naar het stadion waar ik duurzaam gaat zingen en duurzaam ga klappen en duurzaam ga drinken. Daarna ga ik kijken of ik na het zoveelste duurzame zaadseizoen nog wel een duurzame SCC ga halen, ligt eraan hoe mn hoofd het duurzame verhaaltje verwerkt.

36   29  
Los Pollos Hermanos

Het Jo Jo effect, zegt ie. En het wordt hier geslikt als zoete koek. Deze opzichtig falende nietsnut heeft helemaal niets bij NAC te zoeken. Alleen maar aangesteld door v Aalst en zijn vriendjes om indirect de touwtjes toch nog in handen te houden, maar de vingers niet hoeven te branden na mismanagement. Onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die deze frietbakker nog het voordeel van de twijfel geven. Laten we over zijn collega, mw Edelenbos, maar helemaal niet beginnen. Sta je gewoon week in, week in uit landelijk mee voor lul.

Maar nee, hier vindt het leeuwendeel het belangrijker dat Brood opstapt. Het is echt met geen pen te beschrijven hoe achterlijk die redenering is. Hoe dan? Hoe kun je zo denken en niet verder kijken dan je neus lang is? Echt niet normaal meer.

Onze club staat aan de rand van de afgrond. De hele fundering is door en door verrot en wij maken ons druk om Ruud Brood, die gewoon het beste met NAC voor heeft. Maar deze nonkel frituur, een uitgerangeerde fries en Libelle lid Edelenbos, die mogen blijven. En 'de grote 3' wordt ook geen zak aan gedaan. Nee, beter weer van trainer wisselen of hopen dat city nog iets fatsoenlijks de sloot over gaat trappen.

Het is toch godverdomme niet te geloven zeg.

35   25  
jvt

Het vertrouwen in deze TD is inmiddels bij velen onder het vriespunt gedaald. Het excuus van geen jojo effect dus liever neit promoveren ach, het past helemaal bij dit NAC.

Wie is er verantwoordelijk voor de huidige selectie en trainersstaf?
Wie moet er zorgen voor een erewaardige selectie?
Wie worden er beter?

Deze man geeft zichzelf ook weer een jaartje of 3 - 5 , ook weer het verhaal van doorselecteren. Tja als je het denkt met een te zwak bevonden spits van Fortuna, Fortuna ja die jarenlang niet eens in de schaduw van ons NAC stond, en een spits van TOP Oss, TOP Oss wie? denkt te doen faalt opzichtig.

Doe daar de ingetrokken belofte van meer budget boven 10k bij en we moeten snel deze TD doorselecteren. Hadden deze onervaren bijklusser natuurlijk nooit moeten aanstellen. Smulders 2.0. Hoe is het toch allemaal mogelijk met deze onthutsend zwakke RvC.

18   33  
Arie

Buiten alles om heeft deze man ook zo'n misselijke kop waar je meteen al geen zak van gelooft. Een gluiperd, een achterkamertjeskruiper, een mooiweerspeler, maar ondertussen een enorm gevaarlijk slinks figuur.

Kijk nou toch verdomme wat we hebben binnengehaald man. Een TD die in Belgie werd uitgekotst en een AD die het voor elkaar kreeg bij Heerenveen(!!!!) weggehoond te worden, omdat hij de clubcultuur en sfeer niet respecteerde, bij Heerenveen!

13   3  
Nacorakel

Wat een BS dit ... wat zegt onze TD nu eigenlijk? Is een TD niet gewoon verantwoordelijk voor de korte en lange termijn? Dus waarom niet nu promoveren en er dan inbljven, structureel? Wat houdt ons tegen? En wat doen we daaraan?14   4  
Kipiani

De echte en beste analyse over onze club staat in de recente papieren Rat.
Van WW, uiteraard.
Met ook als meest relevante vraag:
waar gaat al dat geld toch heen ?

De Titanic zinkt maar de muziek speelt door.

Wij staan erbij en kijken er naar.
Blanco komt in de krant weer niet verder dan dat wat wij allemaal zien.

14   3  
Berto

Allemaal leuk en aardig. Maar als je dit jaar niet promoveert, ga je dat volgend seizoen merken aan de inkomsten van de televisiegelden. Dit jaar krijgen we deze nog om eredivisie nivo. Als je niet promoveert ga je terug naar KKD nivo. Dus ga je weer terug in je begroting. Dus zonder twijfel zal er ook gekort gaan worden op de spelersbegroting. Tevens is het een illusie dat de betere spelers dit seizoen van NAC (eigenlijk alleen Olij) bij NAC blijven omdat ze ook graag duurzaam willen promoveren. Die zijn bij het eerste de beste mogelijkheid vertrokken. Plus volgend jaar komen misschien VVV en ADO erbij in de KKD. De tegenstand word dan alleen maar zwaarder. Het is nog altijd zo geweest dat binnen een jaar promoveren gemakkelijker is dan het uitspreiden over een paar jaar. Plus waren we zelf niet na 2 jaar (met geluk) gepromoveerd. Was er toen ook niet een meerjaren plan. Kijk wat dat ons opgeleverd heeft. Een 7e plek in de KKD.

10   4  
Ernie

Onze 0 moet vandaag weer zonodig een vuurtje opstoken in Bndestem.

24   9  
Ivo

Het is natuurlijk weer een ouderwets zuur artikel, van Blanco in BN/De Stem. Dat aan dit soort stukken de bijnaam BN/De Stemmingmakerij heeft overgehouden.

Blanco mist het punt volledig. Als trainer kan je nooit je hele selectie tevreden houden. Je hebt 25 spelers (of meer, want we hebben ook nog een stel contractspelers in de verhuur, bij het 2e en in de O19) en je kan er maar 11 opstellen en 3 als wissel inbrengen.

De grootste kritiek op Brood is dat spelers als individu en het team als collectief de afgelopen 6 maanden niet gegroeid zijn. Dat hij niet met iedere spelers dikke vriendjes is zal mij een rotzorg zijn. Het is betaald voetbal, we zitten hier niet bij Boeimeer 5. De beste spelers worden opgesteld, als je daar niet mee kan dealen of gedemotiveerd raakt moet je snel stoppen met betaald voetbal.

Ik gun Brood nog 2 of 3 echt goede versterkingen, maar na de winterstop zijn er echt geen excuses meer bij slechte resultaten of gezapig veldspel.

12   2  
Yellow

De voetbalwereld is te grillig voor duurzaam beleid. Duurzaam beleid kan je toepassen op je jeugdopleidiing en de aanschaf van een wasmachine. De 11 pionnen in het veld hebben een ander belang dan een NAC belang.

15   3  
Buurman

Geheel eens met o.a. Henri en Yellow. Eigenlijk komt Tom met een uitstekende oudejaarsgrap ; we willen alleen duurzaam promoveren. Wat een gelul. Maar in feite zegt onze TD namens de eigenaren dat promoveren niet hoeft. Ik heb al enige tijd geaccepteerd dat NAC voor een langere periode in de keuken gaat spelen. Het is niet tegen te houden. En echt hoor , met een goeie spits , een ervaren middenvelder en Monsalve erbij kun je de tweede plaats pakken ondanks het zware programma. Volgend seizoen wordt het alleen maar moeilijker.

16   8  
WillemBreda

Het grote zagen door BndeStem, lees SvH-lover Blanco, is begonnen... Niet eens subtiel, maar meteen op kniehoogte. Wat is die Blanco een miezerig mannetje zeg...

20   5  
sjef de gevulde koek

wat een gelul duurzaam promoveren. Als je dit jaar niet promoveert beste Tom ben je genaaid. Dan loop je bakken met geld mis en geloof me 2500 seizoenskaarten minder omdat iedereen er wel klaar mee is. Dat noem ik niet duurzaam meer. Elke week 18000 man kun je deze onzin niet meer verkopen. Je had stijf bovenaan moeten staan niks meer niks minder.

18   9  
Theoden King

Ik vind dat onze td hier geen rare dingen zegt. Roeien met de riemen die we hebben.

Zolang er niet structureel meer geld in NAC wordt geïnvesteerd, blijven we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Dat hoeft niet iedere dag opnieuw geconstateerd te worden.

Op dit moment heb ik vertrouwen in TvdA dat hij in staat is deze winterstop de juiste versterkingen te halen. Zo'n drama zoals vorig jaar met Pierre kan het haast niet worden.

Na de winter met nieuw elan gas geven en hopelijk tweede worden. Zoniet, dan het jaar erna maar. Niet dat ik op nog een seizoen kkd zit te wachten, maar een beetje realiteitszin kan geen kwaad.

10   26  
Boyd

Goed en noodzakelijk stuk van Blanco. Over een falende trainer.

23   6  
Henkie

Wat een klets zeg dat er geinvesteerd zou moeten worden.

Nac had vorig jaar de 11e begroting van Nederland! Geld zat!

Het moet eens fatsoenlijk uitgegeven worden. Nac had met deze begroting inderdaad stijf bovenaan moeten staan in het keukendivisie’tje. Niks meer, niks minder.

Met afstand de hoogste begroting van de competitie en toch zesde staan...
Bij psv ligt er al een trainer uit die met het tweede budget 4e stond.

Nee Tom, je hebt gruwelijk gefaald en ik hoop van harte dat je het in de winter kunt corrigeren en dan maar alsnog het 2e plekje van de ranglijst weet te bemachtigen.

10   3  
Dutchbird

Zo die Blanco laat in de Stem geen spaan heel van Brood. Oude rekening?

10   2  
B @dutchbird

Is inderdaad een pittige tekst richting Brood.

Persoonlijk kan ik Brood ook niet volgen. Continu wisselen met opstelling, spelers op verkeerde plekken zetten.
Er zijn na een half seizoen geen vastigheden te zien in het spel van NAC.

Onvrede bij de spelers is echt iets waar Brood aan moet werken. Met duidelijkheid kan je veel meer begrip krijgen. Dan weet men wat ze moeten doen om wel in de basis te komen. In een week van bank, tribune naar basis maakt mensen onzeker.

8   5  
Dun Kees

Als het artikel in de Stem vandaag voor 70% op waarheid berust moet er worden ingegrepen. Wellicht commentaar aan algemeen directeur vragen; wat vindt hij ?

14   9  
Otjes

Teveel supporters hebben kerstballen in hun ogen.

Kern is dat Brood met z’n opstellingen, etc de hele team spirit naar z’n mallemoer heeft geholpen. Daarbij komende dat spelers onder Brood zich niet ontwikkelen.

Blanco is spot on.

8   6  
7Hills

@Otjes

Gedeeltelijk eens. Maar je mist de stap daarvóór.

NAC is deze competitie aangevangen met een compleet nieuwe selectie. Dan is het onvermijdelijk dat je zwakke plekken in je selectie hebt, posities waar spelers die ervoor gehaald zien niet of in mindere mate voldoen. Dáárom is Brood natuurlijk geen schuiven, om te proberen die zwakke plekken te versterken.

Tijdens de winter moeten die zwakke plekken versterkt worden, zodat het niet meer nodig is te schuiven wat dan de teamspirit verhoogt en hopelijk/waarschijnlijk ook de prestaties.

7   3  
WillemBreda

En welke spelers worden er nou aangehaald in het artikel van Blanco? Spelers die zich (nog steeds) niet hebben bewezen of die een beetje boos zijn n.a.v. een wisselbeurtje. Makkelijk scoren!

6   8  
Breda 1965

Hij zegt dus gewoon,dat het voorlopig geen ene reet wordt met NAC,maar dat wisten enkele mensen hier al.Veel plezier allemaal de komende jaren in de kkd,dan kan je er beter gelijk mee kappen.Het gaat goed met NAC,man man man,wat een drama

6   3  
Braze

Duurzaam promoveren is gelul. Een stabiele stevige organisatie met een stabiel stevig financieel fundament zorgt voor stabiliteit bij de club.
Ieder jaar degraderen er 2 ploegen uit de ere die dat echt zelf niet willen, maar er zijn er altijd 2 de mindere van de rest. Degraderen kan maar het hoeft niet. Kijk naar vergelijkbare ploegen als NAC die zich jaren achtereen moeiteloos handhaven in de middenmoot.
Met een degelijk financieel fundament en een degelijke bestuursstructuur moet dat bij NAC ook kunnen, Ik verwacht in de winterstop versterkingen die garant staan voor promotie.

6   4  
Stan

Zolang die knuppel bij de stem zit zal ik nooit die krant kopen.

13   10  
Henkie

Vind dat wel typisch nac hoor. Telkens dat lagere verwachtingspatroon.

Stel Ajax, de club met het meeste geld van de eredivisie staat derde. Kan de trainer en de TD er uit. Laat staan als ze zesde staan.

Nu Nac, de club met het meeste geld van het keukendivisietje, staat zesde. En dan nóg hoor je hier geluiden dat de TD wel een prima selectie’tje neergezet heeft.

Ik zie maar 1 topaanwinst en dat is Olij die door Jelle is gekomen.. Verder:

- Kudimbana: belachelijk
- Dogan: geld niet waard
- Filipovic: komt te kort
- Stokkers: komt te kort
- Schouten: komt te kort

- Rosler: mwa..
- Bohui: geen mening

- Noblejas: ok
- Riera: ok
- Monsalve: ok

Dan:
- Vloet niet transfervrij gehaald (alweer 7 gemaakt ofzo, gaat er weer 15 zetten)
- Muhren laten vertrekken (nu topscorer..)
- Leigh laten vertrekken (Dus Brood moet het lang met Mashart doen die te kort komt.)

Matig trackrecord hoor.

12   6  
FVBreda

Alles valt of staat met positiviteit. Iets wat ik al jaren niet meer kan bespeuren rondom NAC.

Ik ben gestopt met het lezen van artikelen van Bndestem. Zij zijn in mijn ogen de voedingsbron van alle negativiteit. Echt schandalig dat deze firma toegang heeft tot NAC.

Ook de vele negatieve opmerkingen hier zijn sfeerbepalend. Lees van merendeel al geen reacties meer alleen de hoeveelheid negativiteit is veel afhankelijk van de sportieve prestaties en dan is commentaar prima.

Pas wanneer de negativiteit verdwijnt kan de club stappen maken. Eerste stap is het uitsluiten van Bndestem.

7   10  
Henk

Brood moet weg! Niet geschikt

6   5  
Nacman

Beste Tom
Als het zo is wat er in Bn de stem staat is er maar een ding dat je met je vuist op tafel slaat en dingen doet en personen haalt en aanstelt die de problemen oplossen in de selectie
BROOD is daar duidelijk niet de man voor gooi de spelers die niet voldoen er uit.
Laat zien dat jij de leider ben ook al zijn dat geen leuke beslissingen voor mensen maar hou een ding voor ogen mensen die het belang van de club in de weg staan moeten verdwijnen.
Niemand is groter dan NAC.
Verders ga zo snel mogelijk als het kan een overname aan met de city groep dan minder baasje meer geld.
Tot slot allemaal fijne kerstdagen een gezond sportief en gezegend 2020.
Laat de drie toppers maar komen Tom.

9   7  
Arie

FVBREDA

Het probleem is juist het overdreven positieve.
"De TD had een moeilijke taak met weinig geld"
"De trainer moet een heel nieuw team smeden dat kost tijd"
"Toch zit het stadion nog superleuk vol"

Werkelijk alles wordt met de mantel der liefde bedekt, terwijl de knuppel eens snoeihard door het hoenderhok zou moeten gaan. Deze gelatenheid van het is zo zwaar, moeilijk, dus het gaat nog best goed, maakt onze club kapot!
Er is relatief gezien, in de KKD, hartstikke veel geld, Brood loopt al maanden Einstein na te experimenteren. Er is geen team, niemand excelleert behalve nota bene de keeper, maar we staan er bij en kijken er naar, want het zit zo lekker gezellig vol elke week.

13   9  
jvt

Straks bij de eerste de beste "versterking" loopt menigeen hier alweer in de polonaise. Maar de realiteit is dat deze TD een dramatische selectie heeft neergezet. Dat heeft niets met puinruimen en de selectie ontmantelen te maken. Dat doen we nl. elk jaar en noemen we doorselecteren. Ook volgend seizoen zal het niet anders zijn want van de huidige selectie zijn er misschien 5 die voldoen en daarvan gaan er 2 transfervrij of voor een schijntje weg en kan het spel opnieuw beginnen.
Kijk eens naar AZ wat daar gebeurt, slimme scouting en spelers die echt beter worden.

Onze trainer en zijn staf maakt niemand beter, eerder slechter. De man wilde Gradje erbij want deze ervaren, bewezen speler was de ontbrekende schakel in de selectie en mocht ipv de echte selectiespelers minutenlang maken in de oefencampagne. Het zit wel zo amateuristisch in elkaar bij NAC. Daar lusten de honden geen Brood van.

13   3  
n@©

Schandalig dat de doelstelling wordt bijgesteld. Dit is topsport, je moet altijd het hoogste nastreven. Kost wat kost. Voor jezelf en zeker voor de supporters en sponsors.

9   2  
Buurman

In feite komt bij dit item de onoplosbare problematiek bij NAC heel duidelijk naar voren. Een uiterst doorzichtige management term , duurzaam promoveren, wat eigenlijk wil zeggen" we hoeven niet te promoveren" , een enorm zwaktebod dus , levert relatief nog veel duimen omhoog op ook. Kortom we gaan het weer pikken. Geen enkele eenheid is er tussen de supporters. Het is niet anders. Dat Brood de Roet Piet ging krijgen kon je weten. Waarmee ik niet zeg dat Brood optimaal functioneert. Doorgaan met Ruud was een risico. Maar de selectie die Ruud kreeg is ook verre van optimaal. Voor juiste analyse' s over de teloorgang van ons NAC lees inderdaad WW op de Rat en Linkse Directe hier op deze site. Daar staat alles in.

5   3  
Patrick

Heb net dat stukje zitten lezen in de stem van yadran blanco,maar volgens mij heeft hij tog wel een beetje gelijk. De 3 namen die hij noemt, moeten de kop van brood redden, terwijl brood ze gewoon negeert, maar het zijn wel gasten die willen strijden voor elke meter. Er moete wel 2 a3 spelers bij komen eredivisie waardig, pas dan kun je denken aan promoveren. Maar dat is mijn mening.

2   4  
Wolfmanjack

Zoveelste prutser die het bij NAC komt verzieken. Bah

4   2  
Badeend

Alsof je alleen écht aan beleid kunt werken als je in de eerste divisie zit. Wat een lulkoek.

3   0  
Cool hand

Het Jo Jo Janssen-effect was ooit best succesvol.

5   3  
Optimist

De basis zijn wij, de supporters en sponsors.

De beste basis leg je in de eredivisie.
Met een nieuw stadion en fris voetbal.

Voor een dubbeltje kun je niet op de eerste rang zitten en houd je, in het gunstigste geval, altijd een jojo effect.

Hoe langer eerste divisie hoe minder er van de basis over blijft.

8   3  
n@©

TvdA zijn grootste probleem is zijn gebrek aan zelfkritiek. Hij heeft iets van 15 spelers gehaald, waarvan alleen Olij, Noblejas en Riera succesvol zijn. Niet echt reclame voor iemand met een eigen bedrijf die scoutingrapporten levert.

Dat bedrijf bestaat nog, ook al is dat op 5 augustus jl. op naam van zijn vrouw gezet: http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv_pdf/2019/08/14/19111005.pdf

6   9  
ome cor

@Henkie

Beetje makkelijk dit.
Iedereen had Muhren laten vertrekken na vorig seizoen. Desnoods met geld toe.

6   3  
NAC!!!

Het afgeven op de TD vind ik niet geheel terecht. De man heeft een hele nieuwe selectie moeten zoeken, ok het was niet steeds best. Maar toch staan we op 3 punten van promotie plek, en ticket nacompetitie al op zak. Is dit goed genoeg? Voor een club als NAC, neen.

De supporters mogen wel wat meer kritisch zijn op de aandeelhouders.

Hebben deze heren een groot genoeg budget voorzien voor een nieuwe selectie?

Hebben deze heren voldoende ruimte gelaten om spelers aan te halen die directe promotie voor 80% kunnen bewerkstelligen?

Hebben de heren direct gemeld dat promoveren de enige doelstelling is en dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en de euro’s voorzien?

Hebben de heren hier alles voor gedaan?
Ik denk het niet, een verlies gedekt? Misschien wel en waarvoor dank.

Verder heeft Tom het dan niet slecht gedaan. Misschien we na de winter kunnen verrassen met enkele versterkingen. Maar ik vermoed op nog een jaartje.

Conclusie, we staan voor het zoveelste jaar op rij stil, een deftig en organiseerde planning, ik vraag het me af.
Andere clubs lopen ons voorbij en we ploeteren we maar verder aan met een 18000 man in de KKD.. dit is voor ons als supporters NAC onwaardig.

Grote 3.. bedankt hè en ook een zalige kerst...

18   2  
Da Pope

Ik vind het al met al geen bijzonder sterk verhaal van Van den Abbeele. Hij maakt zich er in een aantal gevallen nogal makkelijk van af en lijkt niet bijzonder zelfkritisch.

Het gegoochel met de doelstelling blijf ik een zwaktebod vinden. Er was in de zomerstop geen woord Chinees bij de doelstelling, die door Eisenga werd neergelegd: NAC moest en zou promoveren. Nu is het opeens: het zou leuk zijn, maar hoeft zeker niet. Het gebrek aan ambitie en de angst voor iedere vorm van druk vind ik niet passen bij de grootste club van de KKD.

Een aanval waarin de doelpunten mooi verdeeld zijn en die 'verdienstelijk voetbalt' is natuurlijk ook gelul van de bovenste plank. NAC heeft de grootste moeite het net te vinden en staat op een gedeelde negende plaats wat betreft aantal gescoorde goals. Je topscorer is een speler, die alleen in je selectie zit, omdat hij afgelopen zomer zelf niet verhuurd wilde worden. Topaankopen Stokkers en Dogan renderen voor geen meter. Het elftal klopt gewoon niet. Brood wisselt niet voor niets doorlopend. Dat is omdat het gewoon niet wil voorin.

Ook het wijzen naar de goede prestaties in de eerste periode vind ik makkelijk. Het leek wat, omdat de mentaliteit klopte en je een paar keer gelukkig punten pakte. Ik was vooral positief gestemd, omdat ik ervan uitging dat het voetballend vanzelf beter zou gaan. Die hoop was tevergeefs. Het voetbal doet al tijden zeer aan je ogen en NAC straalt werkelijk niets uit.

Van den Abbeele legt geen moment de vinger écht op de zere plek en blaat voornamelijk algemeenheden. Ik had na de waardeloze eerste seizoenshelft meer vuurwerk verwacht. Hij lijkt het geen moment moeilijk te hebben gehad.

17   2  
Da Pope

Ook dat geouwehoer over het inpassen van nieuwe spelers slaat echt nergens op. Cambuur en De Graafschap hadden ook een stuk of achttien mutaties in hun selectie deze zomer. NAC is echt niet de enige club met een hoop nieuwe spelers.

Dat als reden noemen voor tegenvallende prestaties is het werkelijke probleem negeren. Als het andere teams wel lukt om zoveel nieuwe jongens in te passen, moet de oorzaak ergens anders liggen dan sec bij het feit dat er veel nieuwe gezichten zijn. Normaal gezien betekent dat dat je de verkeerde trainer voor de groep hebt staan, de verkeerde spelers hebt gehaald of een combinatie van die twee factoren.

Het seizoen is vooralsnog één grote teleurstelling. Het had Van den Abbeele gesierd als hij daar eerlijk over was geweest.

9   0  
Misterbean

Ik lees: Belangrijk is om een goede basis te leggen?
De basis is namelijk helaas waardeloos: de 3 niets-zeggende grootaandeelhouders, het niets-zeggende bestuur en de niets-zeggende RvC. Daar komt dus een niets-zeggend elftal uit, dat niets-zeggende wedstrijden speelt.
Laat TvdA maar een frietkot beginnen, dan komt hij geloofwaardiger over.

1   0  
Fredje

Dn beuk:

Amen! Jij slaat de spijker op de kop!

10   0  
Buurman

Heb het interview in De Stem nog eens gelezen. Ruud Brood is nu definitief een vogel voor de kat. Belse Tom ruikt bloed want hij lust Brood van meet af aan niet. Daarnaast kan hij een tegenvallende selectie afwentelen op slecht voetbal met als oorzaak Brood. Spelers ruiken bloed, want de resultaten vallen tegen en ze geven veel liever de trainer de schuld dan naar zich zelf tr kijken.Gepasseerde spelers ruiken bloed, ze willen wraak op de trainer omdat hun ego is gekrenkt. Brood zit in een kansloze positie en dat verbaast me niks. Maar alleen een andere trainer gaat niks verbeteren. Er moet een goeie spits komen met S.v.H. als medespits of pinchhitter. En een goeie ervaren middenvelder. Ander probleem is dat er inmiddels in de selectie bijna een zelfde kwallig sfeertje hangt als vorig seizoen. Schandalig bv. dat Luka Ilic na een doelpuntje tegen nummer laatst wraak neemt op de kritische toeschouwers en zijn trainer. Dan heb je echt geen centje kritische reflectie. Hij heeft veel waardeloze wedstrijden gespeeld. Op de bank was hartstikke terecht. Helaas doet Dogan het tot heden minstens even slecht. Dit komt, vrees ik, niet goed meer mensen. Zullen we als ultieme oplossing met zijn allenharder gaan zingen ? ( en dus nog meer voor lul staan)

3   1  
Ivo

De grootste inschattingsfout van TvdA (geadviseerd door wie?) was dat de broertjes Ilic en Boussaid het middenveld wel naar een hoger level konden trekken. Jongens van 18, 19 en 20 jaar zijn degenen die min of meer de overgangen tussen verdedigen en aanvallen moeten begeleiden, en een wedstrijd naar zich toe moeten kunnen trekken.

Als wij als NAC een speler huren, moet die 2 klassen beter zijn dan wat we al hebben. Anders stel je net zo goed je eigen spelers op. Tekortkomingen van jongens als van Anholt en El Allouchi kan je compenseren met huurspelers die wat extra in huis hebben.

Ipv daarvan krijg je 3 pingelaars met drukke gebaartjes en een grote mond. Zeker, ze hebben hun momenten, en kunnen ook beslissend zijn, maar ik verwacht meer inzet en effectiviteit van deze jongens!

1   9  
WillemBreda

Is Buurman een alias van Blanco?

4   1  
jvt

En zo is het Da Pope.

Iedere club "versterkt" zich in de winterstop
Veel clubs vervangen zowat de hele selectie op de topclubs na die het kunnen veroorloven een goede speler te behouden en beter scouten.
Iedereen heeft dezelfde tijd voor een oefencampagne maar wij laten steeds spelers meedoen die niet eens een contract krijgen maar die schijnbaar over exceptionele kwaliteiten beschikken.

Wij hebben een steeds wisselend elftal.
Een trainer die geen klare wijn schenkt "Verschueren is onze beste rechtsback" en dat terwijl je er eentje net hebt aangetrokken (Schouten) en de ander mocht blijven. Maar in de oefencampagne stond de beste rechtsback wel steevast op het middenveld? Hoe kan dat dan Brood? Je hakkelt en bralt al net zo als die bijklussende TD.

5   0  
10diego

De topsportmentaliteit bij BVO NAC: we kunnen beter niet promoveren wat dan heb je kans om te degraderen.

3   0  
10diego

Het gaat geweldig. Afscheid genomen van een berg spelers, veel nieuwe spelers ingepast, eerste periode gewonnen, 1/8 finale vd beker en 3 punten achter op een directe promotieplek.

Er is maar één doel zei de AD, de TD en de trainer dekken zich in en het publiek zit met haar rug naar het veld.

3   1  
geelzwartwit

Je begint met een selectie van 25! Spelers die als kampioenselftal zouden moeten kunnen renderen. Dit is wat TvdA vooraf aan het seizoen zei.

Jij wil graag promoveren maar wel duurzaam. Dus als we op het einde van de rit 5e staan maar toevallig in de playoff kans hebben te promoveren.. Schiet die bal dan aub naast want we willen alleen promoveren als we er klaar voor zijn..? Wat een lulkoek.

Natuurlijk is het bij een selectie van 25 spelers niet allemaal even goed wat je haalt Maar!! Je wil nu halverweg drie spelers halen. In iedere linie 1 directe basisversterking. Dan heb je bijna 1/3 van je voetballer niet goed gehaald!!???? Met wat je gehaald heb heb je dus 3 van de 10 posities niet goed ingevuld... Dat is toch gewoon enorm slecht of wat???

Duurzaam promoveren... Denk je nou echt dat als je het over twee jaar uitspreidt het makkelijker of beter wordt? Als spelers in die twee jaar goed presteren zijn ze zo weg en kun je weer opnieuw gaan bouwen.
Als je nu spelers haalt als versterking is dat toch een blijk van dat je juist wel dit seizoen wil promoveren??? Waarom zou je anders versterking halen als promotie dit jaar neit noodzakelijk is? En die spelers die haalt waarmee je nu misschien dan wel promoveert.. Let op. Die zullen vast weer gehuurd zijn... Lekker duurzaam promoveren met gehuurde spelers...?

Het spreekt zich echt aan alle kanten tegen. Geklets in de ruimte.

Niet promoveren is volgend jaar minder budget.. Minder goede spelers.. Minder. Sponsoren.. Minder seizoenkaarten enz enz.
Maar wel duurzaam dat wel.
Pfft

Lul niet en zet alles op promotie.
Zeg gewoon:
We halen versterking want we willen direct promoveren voor de club, sponsoren en haar fans.
Lukt dat niet dan hebben de grootste doelstelling niet gehaald en gaan we er volgende jaar weer volle bak voor. Maar zover kijken we niet. Directe promotie dit seizoen daar gaan we voor. Want in de eredivisie daar horen we en daar zit onze focus.

Waarom zeg mij nou eens waarom dat niet gezegd wordt???

Duurzaam gezwets is het. Met een pappen en nathouden beleid.

1   0  
Belgische Naccer

Als NAC zijnde ben je gewoon aan je stand verplicht om te promoveren. Ieder jaar KKD, is een jaar vergooid.

En al het andere is ONZIN!

Hup NAC!

p.s. van alle reacties van ome Cor, ga ik duurzaam schijten...

en Henkie: volledig mee eens! Grootste blunder is toch wel Leigh laten gaan en dan nu met Mashart sukkelen op die plek

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Duurzaam promoveren? Daar zijn we voorlopig nog ver van verwijderd.

T.o.h is er elke week een andere opstelling, weer een andere probeersel, waarbij het resultaat is, dat NAC presteert op het niveau "middenmoot KKD". Zeker niet hoger.

De meeste spelers hebben geen zelfvertrouwen en het niveau wordt er niet beter op, integendeel. Zo zie dat o.a. L. Ilic, dat had een dragende speler moeten zijn, wegzakt. Zijn frustratie was tegen Dordt zichtbaar (hij was n.b. invaller). Ook o.a. Dogan brengt niet, wat hij kan brengen.

Zelfreflectie bij trainer en TD is keihard nodig!!!

Laad alle berichten na dit bericht in