Wij gaan niet opzij

Van Gastel vooral tevreden na overwinning: "Vandaag valt alles samen"

Das Phantom

NAC-trainer Jean-Paul van Gastel is na de overwinning tegen MVV vooral tevreden, zegt hij in gesprek met BN DeStem. NAC scoorde vier keer en kwam niet echt in de problemen. Toch ziet de oefenmeester ook nog ruimte voor verbetering.

De eerste twintig minuten zag de trainer een NAC dat heel goed aan de wedstrijd begon en door treffers van Van den Bergh en Janosek op een comfortable 0-2 kwam. "Daarna gaan we allemaal dingen doen die we niet afgesproken hebben", aldus de trainer. Het leek er even op dat NAC de wedstrijd weer uit handen ging geven, maar gelukkig werd het voor rust nog 1-3. 

Het is niet alleen maar feest na de overwinning, want Van Gastel blijft kritisch. Hij vindt dat NAC nog veel meer kansen had moeten creëren en na de tegentreffer een heel slechte fase kende. Toch overheerst vooral de tevredenheid na de overwinning. NAC kwam veel meer in situaties waar het gevaarlijk kan worden. "Dan zie je dat we gelijk goals maken. En dat is wat er een aantal wedstrijden aan ontbroken heeft. Vandaag valt alles samen en dat resulteert in vier goals", aldus de winnende trainer tegen de krant. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
B-Side Stats: MVV - NAC (1-4) 20 reacties
Volgend bericht
Liveblog: MVV - NAC 105 reacties
11 Reacties
10   1  
Heksenketel

Vandaag valt alles samen? Of vandaag spelen we met 4 verdedigers, waardoor we veel meer naar voren kunnen spelen!?

10   1  
Heksenketel

Vandaag valt alles samen? Of vandaag spelen we met 4 verdedigers, waardoor we veel meer naar voren kunnen spelen!?

0   2  
Gjoewie

Bij het national elftal van Gibraltar loopt het niet zo lekker. Zo verloren ze dit weekend met 14-0 van Frankrijk.
Ik zag iets bekends in deze omschrijving over de Uruguayaanse bondscoach:
"Daar blijft het niet bij, want Ribas zou ook invloed willen uitoefenen op de carrière van zijn spelers. 'Hij belt ze op en adviseert ze om te tekenen bij bepaalde clubs. Sommige spelers vertelt hij dat hij ze niet selecteert omdat ze te dik zijn, maar anderen dan weer niet. Onlangs is hij betrokken geweest bij een serieus geval van pesten van een van de spelers."

5   0  
Judge M.

Ik heb Garbett eigenlijk niet zo gemist gisteren, wat jullie?

6   1  
BredaCentrum

Wat mij opviel is dat letterlijk vanaf minuut 1 met een idee werd gevoetbald. De aftrap leek zowaar ingestudeerd i.p.v. een gezapig tikkie terug.

Daarnaast viel mij het vanuit het uitvak op dat de jongere generatie (ik ben zelf 30) wel enorm graag zingt over de tegenstander i.p.v. deze links laten liggen. Om nog maar de zwijgen over het enorm trieste geram tegen het plexiglas - totaal uit de maat.
We worden op deze manier meer en meer ultra...

1   0  
Zwampie

het is fijn dat we gewonnen hebben en hier ook van mogen genieten.
Logischerwijs geeft JP ook aan dat er ruimte voor verbetering is en als we zelf ook reel zijn ondanks de winst is dit er ook en dient er nog genoeg gesleuteld te worden.
Mvv kreeg nog teveel kansen, doelpunt werd te gemakkelijk weggegeven en er is nog steeds veel onrust in de verdediging als we een bal rond de zestien krijgen, paniekerig uitverdedigd wordt ,te weinig overleg. Dit heeft vooropgesteld niks met de tactiek te maken 4 of 5 man achterin maar met overleg en de kwaliteit van de spelers. Wernerson en lukassen zijn geen backs voor dit niveau, komen in alles te kort.
Maar gelukkig ziet JP ook nog verbeteringen en is dit een mooie overwinning en hopelijk kan men dit vrijdag doorbouwen. Een serie maken is nog veel te vroeg om te roepen na 1 overwinning. Laten we het nu maar eens van wedstrijd naar wedstrijd gaan bekijken. Dan is de opgave al meer dan voldoende voor dit elftal en staf

1   0  
Wanny

Tegen Jong Ajax speelden we ook met 4 verdedigers toch? En toen kwam het er voorin niet uit.

7   0  
4Lantijntje

@BREDACENTRUM

Ik heb daar inderdaad ook iets over geroepen en daar waren het met mij meer over eens.. Het was wel een verademing om in een vak te zitten met mensen die wel voor het voetbal kwamen ipv die dagtrip mensen die de hele wedstrijd op hun telefoon zitten...

4   0  
scheppioni

@ Judge M
De Garbett van de laatste weken missen we idd niet !
Maar hij kan veel beter en ook niet te zelfzuchtig doen net als Kuijpers, maar het zijn wel twee prima spelers met dreiging normaal gesproken !!
Verder blijft het zeer fragiel met dit NAC, de eerste twintig minuten zijn prima, de tweede 20 min waren ineens weer zeer zorgelijk !! Het grootste aandachtspunt dit !

1   0  
Die ne gast

Enige tijd terug 8 punten achter op plaats 2.
Na enkele slechte weken staan we 7 punten achter... Blijft een rare competitie die KKD...
We hebben gewonnen van een zwak MVV, vier doelpunten gemaakt, maar geen enkel doelpunt door een aanvaller. Het blijft wachten op de terugkeer van Omarsson. Tot die tijd schade beperkt blijven houden en dan op onze blote knieën hopen op een Go Ahead Eagles achtig scenario, waarop P2 pas op de laatste speeldag gehaald wordt. Zal voorlopig nog wel hangen en wurgen blijven...

1   0  
BredaF2

@die ene gast, t blijft inderdaad een rare competitie waarin alles nog mogelijk is. Tis hotse knotse voetbal waarin je moet blijven knokken. Kut kkd

0   1  
Paul Soeters

Alles valde vandaag niet tezamen. Absoluut niet. De goal van MVV, Kortsmit, h,m. Weer zo,n lullig moment. Werneson, h,m. De tweede fase van de eerste helft, toch over een twintigtal minuten povertjes. Verder stond MVV met regelmaat te klungelen. Ik meen bij de tweede goal voor NAC, ging nog net niet iedereen achterin goed in de fout.

Laad alle berichten na dit bericht in