Overal waar we komen

Van Hooijdonk: ´´Als er een lijstje is, moet ik mij daaraan houden´´

DeWeesJr

NAC verspeelde afgelopen vrijdag wederom punten. Ook het spel van de Bredanaars was niet om over naar huis te schrijven. Ook Sydney van Hooijdonk beaamde in gesprek met BN DeStem dat het niet goed genoeg was.

´´Het liep niet, het ging niet. Ik hoorde gemor, gefluit. Dat zal ik niet ontkennen. We kunnen hier kort of lang over praten... Het werkte gewoon niet. Die avonden zitten er weleens tussen en dit was er zo eentje.´´

Voor veel supporters was het opvallend dat niet Van Hooijdonk de penalty nam maar Ivan Ilic. In Eindhoven scoorde de spits namelijk nog een strafschop maar nu moest hij de bal afstaan aan de middenvelder. ¨De trainer heeft aan het begin van het seizoen besloten dat Ivan Ilic nummer 1 is en ik nummer 2. Ik zeg niet dat ik het ermee eens ben, maar ik moet er wel mee leven.´´

Ondanks dat Van Hooijdonk het er niet mee eens is, zal de spits niet gaan zeuren. ´´Als er een lijstje is, moet ik mij daaraan houden. Ik ben niet de persoon om daarover te gaan discussiëren op het veld. Een lijstje is een lijstje.´´

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
20 Reacties
73    
Panna

Goede uitleg en reactie van Sydney. Regels en afspraken zijn begin vh seizoen gemaakt en hij houdt zich er keurig aan.
Stop svp met zeuren over zijn kwaliteiten.... OK hij is niet de meest technische, sierlijke etc voetballer maar hij heeft er gewoon keurig 5 gemaakt. Dat zijn geen verkeerde cijfers voor een jonge spits. Een type a la Inzaghi.... neusje voor de goal. Daarnaast nog een gevaarlijk wapen met zijn vrije trap....Geef hem de tijd en hij gaat beter en beter worden-10    
Judge M.

" Die avonden zitten er weleens tussen en dit was er zo eentje."

Dat zou impliceren dat normaal gezien alles op rolletjes draait en iedereen elkaar feilloos weet te vinden. Als je dat durft te beweren over de wedstrijden tot dusver dan getuigt dat van zeer weinig zelfkennis.

Hopelijk heeft nu iedereen ingezien dat het beter moet en komt dat er in het vervolg ook uit.

COME ON NAC!

-32    
Wolfmanjack

Hij moet teveel spatjes krijgen. Hij geeft een paar mooie doelpunten gescoord maar daar houdt het wel mee op. Steevast komt hij te laat en laat hij ballen van zijn voet springen. En dat ligt toch echt bij hemzelf.

73    
Panna

Goede uitleg en reactie van Sydney. Regels en afspraken zijn begin vh seizoen gemaakt en hij houdt zich er keurig aan.
Stop svp met zeuren over zijn kwaliteiten.... OK hij is niet de meest technische, sierlijke etc voetballer maar hij heeft er gewoon keurig 5 gemaakt. Dat zijn geen verkeerde cijfers voor een jonge spits. Een type a la Inzaghi.... neusje voor de goal. Daarnaast nog een gevaarlijk wapen met zijn vrije trap....Geef hem de tijd en hij gaat beter en beter worden-15    
Joop

Een lijstje oké maar als de nummer 1 niet goed in de wedstrijd zit mag je toch wel afwijking doen want hij was een van de aller slechtste
In het veld

11    
Pedro

@Joop

Nee die nummer 2 zat lekker in de wedstrijd, dat was nog een groter drama

9    
Nacdictive

Waar maken sommige supporters zich druk om..

8    
Marti

Wijze woorden sydney ,

1    
scheppioni

Professionele reactie van SvH !
Daarbij is er ook met deze staf nog veel werk aan de winkel want er zit echt behoorlijk zand in de motor en over een diessel gesproken, ons NAC is er op dit moment zeker ene !!

11    
Wanny

Wat telt is dat ie erin zat.

13    
Ivo

Het ligt niet aan Sydney, maar aan de linie er achter. Eindeloos gedribbel, balletjes breed en terug, slordige passing, te veel tijd nodig hebben om naar voren te voetballen.

NAC voetbalt vooral heel erg inefficient. Week na week krijgen tegenstanders de bal over 3-4 schijven voor onze goal. Het lukt ons maar niet om de spits te bereiken.

Je mist scherpte op de flanken, ik zie jongens als Boussaid en Luca Ilic heel hard werken maar heel veel levert het niet op. Filipovic vrijdag ook: veel vuile meters maken, maar geen resultaat. El Allouchi kan ook het verschil niet maken.

Verschueren en Ivan Ilic zijn 2 dezelfde type spelers. Ik zou naast Ivan Ilic een echte spelverdeler willen zien. Iemand met inzicht en een strakke pass.

Met 2 goede middenvelders erbij kan je enorme stappen zetten.

0    
Brecht

Ok dat het geen technisch begenadigde spits is, weten we wel, maar dan nog moet hij veel slimmer druk kunnen zetten, beter lopen, kopduels leren te winnen, leren combineren. Het is te veel niet.

-1    
Tulp

Komt gewoon (nog) veel te kort. Je staat gewoon met 10 man te voetballen. Hij kan een bal afmaken.. zeer zeker. Maar er worden weinig kansen gecreëerd en dan heb je er dus weinig aan. Verliest ook bijna alle persoonlijke duels, terwijl ie er fysiek toch behoorlijk stevig uitziet. In een seizoen dat je je bij de eerste 2 moet spelen is er geen tijd voor het laten rijpen van een jonge spits. Ik hoop op versterking in de winterstop. Die nummer 9 van GAE zag er een stuk beter uit. Ik gun het 'm verder van harte, daar gaat het niet om. Maar alleen de gunfactor en een goede vrije trap is onvoldoende.

6    
Nacman

Bron Bn de stem nac 387.000 euro winst dit jaar klasse

-1    
Breda-Loyal

@TULP

Denk alleen dat Rierra het niet zo ziet zitten die nummer 9 in ons team te krijgen , dit gaat nog een staartje krijgen als we uit naar Deventer moeten .

Rierra wilden hem na die elleboog al te grazen nemen vandaar dat hij ook gewisseld werd

0    
Ratjeduneerste

Zie nu via meerdere kanalen voorbij komen dat Rick Zuijderwijk (speler van Stillempies) in de gaten gehouden wordt door Barcelona.

En raad eens, deze jongen is geboren en getogen in Breda..
Wat lopen we toch veel talent uit eigen streek mis veroorzaakt in de afgelopen jaren. Ik hoop dat met de nieuwe hoofdscout ook veel aandacht uitgaat naar het scouten van jeugdig talent in de omgeving.

Dit zijn toch vaak jongens met binding met de club, uit de buurt en dus vrijwel kostenloos m.b.t. vervoer en vergoedingen en daarnaast dus in meerder gevallen het talent.

Zou fijn zijn als er eindelijk eens iemand was die oog heeft voor echt talent...

0    
Breda-Loyal

@Ratjeduneerste

Onze jeugdopleiding is stappen aan het maken , maar nog niet van het kaliber dat ze PSV , Stillem 2 en Feyenoord hun scouts kunnen verdrijven uit Breda en rondom gelegen dorpen zoals Bavel , etc.

10    
ome cor

Oh oh, de zgn kenners melden zich weer aan het front om de kwaliteiten van Sydney in twijfel te trekken, terwijl het artikel vooral gaat over waarom niet hij maar Ivan de penalty nam.

Huren we spelers of halen we ervaren mannen die allebei geen transferwaarde hebben dan wordt er geroepen dat de jeugd beter de kans gegeven moet worden.
Geven we de jeugd de kans dan wordt er gemekkerd omdat ze nog niet zo spelen als volgevreten profs op hun 32e. We roepen dat ze in het eerste moeten spelen om zich te kunnen ontwikkelen, maar we zijn tegelijkertijd te ongeduldig om hen te laten groeien.

Sydney toont zich een waardig prof voetballer. Hij weet hoe de afspraken zijn, hoeft het daar helemaal niet mee eens te zijn, maar dient ze wel te respecteren. Dat doet ie, dus niks mis mee.
En dat hij nog niet aan z'n plafond zit als voetballer....goh....het menneke moet nog 20 worden.
Geef hem de kans zich te ontwikkelen en eis niet het onmogelijke en onredelijke van een speler die vorig jaar nog in NAC 2 en O19 speelde.

3    
Breda-Loyal

eens met @ome cor

0    
ome cor

@Ratjeduneerste
Weet jij ook hoeveel spelers uit Breda e.o. (lees: NAC-achterland) er bij andere clubs in de jeugdopleiding zijn terecht gekomen en hebben het profvoetbal niet gehaald hebben ?


-1    
Cool hand

Dat Sidney niet de nr 1 is op de lijst is een flinke tegenvaller voor de van Hooydonks. Als een spits slecht speelt, maar wel scoort, dan wordt er toch positief over je gesproken. Afgelopen vrijdag slecht gespeeld en niet gescoord. Hij is iemand die alleen iets toevoegt als hij er 1 of meer erin prikt. Te veel wedstrijden zoals de laatste en de positieve sfeer rond deze jongen kan snel omslaan.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja