Wij gaan niet opzij

Van Hooijdonk: "Ik wil iets moois achterlaten in Breda"

Raskolnikov

Sydney van Hooijdonk maakte gisteren bekend dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen bij NAC blijft. De aanvaller zag af van de mogelijkheid NAC transfervrij te verlaten en werd daarvoor beloond met een opgewaardeerd contract. In gesprek met BN DeStem laat de aanvaller weten nog niet klaar te zijn in Breda.

NAC en Van Hooijdonk spraken over een contractverlenging, maar kwamen nog niet tot een akkoord. Daarom bleef het gisteren bij de mededeling dat de spits met een opgewaardeerd contract met de oorspronkelijke duur in Breda blijft. Van Hooijdonk: "We moesten snel handelen omdat de clausule dat ik transfervrij kon vertrekken op 2 oktober eindigt. De intentie was om met terugwerkende kracht voor drie jaar te tekenen, maar het was kort dag. We geven onszelf meer tijd, een nieuw meerjarig contract bepaalt een groot deel van mijn toekomst. Het plaatje moet perfect zijn."

Dat NAC en Van Hooijdonk 'snel moesten handelen' lijkt te maken te hebben met de interesse van andere clubs. Van Hooijdonk had naar eigen zeggen verschillende opties: "Er was interesse van mooie en interessante clubs uit onder andere Italië en de Championship, we hebben zelfs gesprekken gevoerd. Maar na Den Bosch dacht ik: dat kan altijd nog. Stel we promoveren en ik ben er niet bij. Dat mag ik niet missen. Ik wil iets moois achterlaten in Breda."

Lees hier het hele interview met de spits, waarin hij onder meer spreekt over zijn veranderde status in de selectie en het feit dat hij prima samen kan spelen met Bilate.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
'Geen beweging in transfer Riera' 15 reacties
38 Reacties
107   4  
Ric

Hahahaha Klasse Lexie Immers: “jij gaat helemaal nergens heen” 👍👍

50   4  
Eljé

Gefeliciteerd en veel succes!

Ik hoop voor alles dat de hoge verwachtingen waargemaakt kunnen worden en het publiek je ook rondom de ongetwijfeld mindere wedstrijden blijft waarderen.

107   4  
Ric

Hahahaha Klasse Lexie Immers: “jij gaat helemaal nergens heen” 👍👍

45   5  
n@©

Als hij echt iets moois achter wil laten bij NAC, dan verlengt hij eerst zijn contract, knalt hij er 25 in en als er dan geïnteresseerde clubs zijn (wat logisch zou zijn), dan loopt hij in ieder geval niet gratis de deur uit.

36   7  
ome cor

Blij dat je blijft !

Wat betreft die andere interesses... Promoveren met NAC is geweldig, maar een sportief en financieel mooie transfer laat je daar echt niet voor schieten, Sydney. Dus misschien is het bluf en was de interesse er wel, maar het aanbod zeker niet beter.

Er gaat gesproken worden over een meerjarig contract. Stap daar in zoals Gudelj destijds met de insteek dat zowel jij als NAC beter moeten worden van een transfer en dan ben je de meest NACse NACcer van dit moment.

En nu voetballen, scoren en ons trots maken zodat we straks samen de promotie kunnen vieren.

Hup Sydney
Hup NAC

19   2  
Hont

Mooi dat hij toch graag bij NAC wil blijven.
Hij zou nog meer voor de club kunnen betekenen door een 3 jarig contract te tekenen nog voor de winterstop.

13   1  
Scheids!

Bij promotie wil ik wel eens zien of Sidney weg wil! Ook hij weet hoe groot het verschil is tussen het spelen in een kollend Rat Verlegh stadion tegen Willem2 of pak m beet Jong AZ.
Voor nu ben ik blij dat ie alles gaat geven!

8   4  
NAC!!!

Zo eindelijk gedaan met die soap!
Iedereen blij dat ie blijft, bewijs je nu maar heel het seizoen!. De verhaaltjes, kan ook een onderhandelingstruck zijn, wie zal het zeggen.
Ach ja, nu valt er niet meer te lullen scoren zoveel mogelijk en hopelijk zien we elkaar op de grote markt!!
(Als dat dan terug mag/kan)

14   4  
Ibio

Ik hoop dat Sydney deze lijn kan doortrekken. Vorig jaar was SVH tot half oktober prima en daarna kwam er een grote terugval. Aan hem om te laten zien dat hij stappen heeft gemaakt. Het lijkt mij iig wel fijn voor hem om veel ervaren spelers om zich heen te hebben waar hij zich aan kan optrekken.

11   1  
Becherovka

@Ibio,

Dat klopt, na oktober was er een terugval. Al denk ik dat het niet alleen aan hem te wijten was. Er was frictie met Brood en overall was het spel niet om aan te zien.

Hopelijk kan die nu laten zien dat hij inderdaad een volwaardige selectiespeler is. Binnen de 16 denk ik dat hij een killer is. Met zijn lengte hoop ik dat hij toch meer fysieke kracht krijgt, dat maakt hem dan nog gevaarlijker en belangrijker voor ons.

Enfin, blij dat het hoge woord eruit is.

10   2  
Pietjebel

Zo nou de soapserie de rooij nog heel snel tot een goed einde brengen en we zijn klaar voor de echte strijd volgende week

Of hebben we een cliffhanger net als bij gtst

49   12  
Cool hand

Deze jongen krijgt echt te veel aandacht. Je zou bijna denken dat hij de nieuwe Bob Latchford is.

20   7  
fvf6

Als hij een hart voor NAC heeft tekent hij gewoon bij . Maar ik denk dat hij ondanks de salaris verhoging die hij nu op zak heeft , afwacht wat het seizoen gaat brengen met name het aantal speelminuten wat hij zal krijgen , en het daar vanaf zal laten hangen of hij blijft . Dus zo groot is zijn NAC hart nu ook weer niet .

27   7  
Chris W.M.

@fvf6

".....afwacht wat het seizoen gaat brengen met name het aantal speelminuten wat hij zal krijgen , en het daar vanaf zal laten hangen of hij blijft . Dus zo groot is zijn NAC hart nu ook weer niet."

Je weet dat hij een profvoetballer is en dit zijn werk, en hij niet in dienst is als supporter toch? Natuurlijk gaat hij de komende maanden afwachten of hetgeen wat besproken is ook daadwerkelijk waargemaakt gaat worden door Steijn. Hij laat de kans om nu transfervrij te vertrekken schieten omdat hij bij NAC wil blijven, NAC is zijn tweede prioriteit, zijn carrière zijn eerste. Maar als hij op de bank komt te zitten als Bilate terug is en amper aan spelen toe komt, dan zou hij wel gek zijn om te blijven toch? Dan kiest hij logischerwijs voor zijn carrière, hij moet hier tenslotte nog een jaar of 15 van vreten.

12   13  
Per

Wat een poppenkast, ongelooflijk.

5   13  
anoniem73

scoorde hij vorig jaar ook niet in het begin aan de lopende band. (als invaller en niet als basis speler) en daarna.....

8   2  
Arie

De soap is dus helemaal nog niet voorbij, maar voor nu is het heel fijn dat we in ieder geval een spits hebben. Stel Syd was transfervrij vertrokken, had Immers of Dogan in de punt gemoeten en was het helemaal behelpen geweest.

Gewoon verlengen nu, dan is iedereen blij en kunnen we weer over voetbal praten. En leg in de tussentijd De Rooij ook nog even vast, dan staan we al met 1 been op de grote markt, mits Riera blijft.

23   1  
DVakG

@Anoniem73

Ach man ben nou is tevreden. Dat Sydney bij NAC blijft is gewoon super nieuws. Betrokken bij 6 van de laatste 7 goals en lijkt een stuk verder in zijn ontwikkeling te zijn dan afgelopen seizoen. Bredase jongen met een hart voor de club die samen voor promotie wil strijden. Jammer dat je dan negatief moet zijn.

3   3  
Ivo

Bij promotie blijft hij, anders gaat hij weg. Dat zal het verhaal worden.

2   2  
Judge M.

Wat N@© hierboven al aangeeft en niet anders.

5   4  
D’n directeur

Even off topic:

Een Chris WMtje: Amir Absalem is NAC gaan volgen op Instagram. Linkervleugelverdediger, hebben we in principe nodig mocht Mashart/Noblejas weggaan. Transfer op komst??

9   2  
D’n directeur

Lijkt me trouwens sterk van Absalem, zit pas sinds vorige maand bij Roda. 4 potten, 1 goal 3 assist.

4   7  
Robbie Rafello

Wat nu als Sydney blijft steken op maar 7 doelpunten, dan zijn we aan het einde vh seizoen blij dat er een salaris post van 100 K wegvalt, toch.... ?

3   2  
nb.vos

@Anoniem73

Scoorde Stokkers wel?

7   1  
Jeroen

Echt geweldig nieuws dat Sydney toch nog steeds wil slagen bij NAC ook al is dat erg moeilijk voor een speler uit eigen opleiding en scoor je iedere week. Gelukkig kunnen ze nu echt niet meer om je heen. Ook je meevoetballende kwaliteiten zijn erg vooruit gegaan.

7   11  
Henkie

Mooi, ga de concurrentie maar aan met Bilate. 2 bruikbare spitsen al heeft Bilate mijn voorkeur.

Dat de beste moge spelen, promotie is het belangrijkste.

0   6  
Judge M.

@Directeur:

Die Absalem is anders wel heel dreigend naar voren. Dat zou een mooi koppel op links met Kaj de Rooij kunnen zijn! Laat maar komen!

10   4  
Henkie

Ik vind echt dat we geen linksback nodig hebben. Zou ik echt enorme geldverspilling vinden.

Noblejas is één van de beste spelers van nac. Wel vaak geblesseerd.. Maar we hebben Leigh ook nog steeds.
Rutten kan er ook nog spelen en dan heb je ook nog eens Mashart als laatste backup.

4   3  
Da Huge

Mooi dat hij blijft. Maar meneer legt zichzelf zo wel een berg druk op waar je U tegen zegt. Alsof hij de verlosser zelf is. Hopelijk schopt hij er dit seizoen meer dan 25 in, dan mag hij een droomtransfer maken. Maar als het vanaf nu minder gaat heeft hij zichzelf wel in de voet geschoten.

8   2  
Richardpraha

Tsja...Allereerst natuurlijk hardstikke mooi voor onze Club omdat SvH voor KKD een meer dan uitstekende spits is en ik hem wel een soort ontwikkeling als zijn pa zie doormaken.

Maar het is natuurlijk nog het meeste een fantastische oplossing voor Het SvH kamp; Sydney krijgt een forse salarisverhoging, EN een podium om zich dit seizoen in de kijker te spelen en ondertussen zal zijn zaakwaarnemer wel de nodige hengeltjes uitgooien om na dit seizoen ergens een flinke som tekengeld te ontvangen EN transfervrij aan de slag te gaan.

Of mis ik iets?

5   1  
DenN

Absalem is net van Groningen naar Roda gegaan.

Die mag dus niet eens meer voor een andere club uitkomen

8   3  
Benassi

15 uit 5, Riera die hoogstwaarschijnlijk blijft, Sydney die blijft, een zo goed als fitte selectie, De rooij die onderweg naar Breda is...

Zou dit het seizoen zijn waar alles onze kant op valt?

Tja Derksen... Het Graydon mannetje...

Van mij mag ie blijven! Manders for President!

5   1  
Chris W.M.

@Richardpraha

Het is een manier om er naar te kijken. Ga je wel even voorbij aan het feit dat hij nu ook transfervrij had kunnen vertrekken, en tekengeld had kunnen opstrijken. Dat doet hij dan weer niet.

Misschien naïef, maar ik geloof er wel in dat hij gaat bijtekenen. Het is natuurlijk allemaal snel gegaan sinds hij 3e of 4e spits was, dus dat hij even de boot afhoudt en wil zien of NAC/Steijn hun woorden omzetten in daden kan ik heel goed begrijpen.

Mocht ik het fout hebben, hij zichzelf in de kijker speelt en alsnog gratis de deur uitloopt dan heeft hij in ieder geval waarde gehad voor het elftal met zijn doelpunten.

Hoe dan ook, dat vertrek hangt ons niet meer boven het hoofd dus kunnen ons nu gewoon weer richten op de komende wedstrijden zonder dit soort afleidingen.

7   13  
Cees

Ik krijg haast tranen in mijn ogen, na deze hypocriet-ogende uitspraken van hem. Wat overschat hij zichzelf toch schromelijk. Hij heeft amper wat gepresteerd. In voetbaltermen (op niveau) gesproken niets. Laat eerst je voeten eens langdurig spreken, dat over een geheel seizoen. Wat tot heden nog steeds niet is gelukt! Pas dan, heb je mogelijk enigszins recht van spreken? Dan ben ik de eerste om te zeggen, leuk gedaan, “onze” club geeft er baat bij gehad. Tot nu toe, een hoop gekakel, en egoïstisch gedrag.

5   8  
Badeend

Nou nou, het is allemaal nogal wat. Het charme-offensief is weer begonnen.

SvH heeft tot het laatste moment de opties open gehouden - naar eigen zeggen verliep de transfervrije optie (waar kwam die in godsnaam vandaan??) op 2 oktober; dat is morgen. Dat is óók 3 dagen voor het verlopen van de transferwindow.

De enige bron voor mogelijke interesse in SvH is SvH zelf. Er is geen enkele club die openbaar interesse heeft gehad. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar wel iets.

Ik ben het wel met het overgrote deel van de reageerders hierboven eens: dit is vooral een mooie uitkomst voor SvH zelf. Hij krijgt meer geld voor een contract dat hij al had én hij heeft een podium om zich te laten zien. Hopelijk wordt vertrouwen in de mensheid waargemaakt en doet SvH inderdaad een Nemanjaatje, maar dan moet hij wél voldoende in zichzelf geloven om ervan overtuigd te zijn dat die grote transfer toch wel komt. Bij Gudelj had niet alleen hij, maar iedereen dat vertrouwen. Ik ben benieuwd hoe dat nu uit gaat pakken.

Bottom line: voor de korte termijn blij dat hij blijft, benieuwd naar de toekomst en hopend op een capabele TD die dit soort soaps goed kan managen.

3   13  
Gast

Achterlaten ? Hij krijgt dezelfde spatjes als zijn vader Pietje.Heel blij zijn dat je bij Nac in het 1e mag voetballen.

5   2  
scheppioni

Hoop dat ie gelijk krijgt !
NAC met SvH promoveren !

5   0  
Charles

3 weken geleden mocht ie nog gratis weg, nu zijn we allen blij dat hij blijft. Met een verbeterd contract.

Kaj komt ook nog, Immers en Malone prima spelers, en Riera blijft.

Alles omdat er 2.5 mln is binnengekomen en dat is niet de verdienste van de huidige leiding, maar o zo veel makkelijker handelen.

Desalniettemin, krijg er zowaar vertrouwen in, ondanks het povere voetbal, maar wel met strijd!

Is al leuk seizoen, wordt alleen maar leuker

4   0  
Belgische Naccer

Leuk dat je blijft Sydney. Je bent hard nodig voorin om de promotie veilig te stellen. Hopelijk komt De Rooij er deze week ook nog bij. Dan moeten 30 goals haalbaar zijn voor jou, mits je fit blijft. Dan komt alles vanzelf goed.

Ik hoop wel dat je bij promotie ook gewoon bijtekent bij NAC en niet voor een beetje meer geld, alsnog gratis vertrekt naar een nietszeggende club als Heracles of Groningen.

Teken bij promotie gewoon 4 jaar bij, bij NAC en vertrek dan tussentijds, na nog een goed jaar in de eredivisie, voor 5 a 6 miljoen naar een buitenlandse club of naar Feyenoord... ;-)

Laad alle berichten na dit bericht in