Overal waar we komen

Van Hooijdonk schiet NAC wederom naar overwinning

DeWeesJr

Sydney van Hooijdonk wist ook in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge het net te vinden. De spits wist het enige doelpunt van de wedstrijd te maken waardoor NAC een 1-0 overwinning boekte.

De spits scoorde halverwege de tweede helft uit een strafschop. Twintig minuten voor tijd werd de aanvaller vervangen door Huseyin Dogan. De van Oss overgekomen aanvaller maakte zijn laatste minuten in de thuiswedstrijd tegen Cambuur en lijkt nu op de weg terug. 

Opstelling NAC: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Verschueren, El Allouchi, Van der Gaag, Stokkers, Filipovic (89’ Schouten), Van Hooijdonk (70’ Dogan).

Opstelling Club Brugge: Horvath, Kossounou, Cools, Mata, Schrijvers, Vlietinck (79’ Van den Keybus), Rits (46’ Vormer), Sagna (79’ De Cuyper), Vossen, Diagne, Okereke

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Olij beste keeper van eerste periode 40 reacties
Terug naar overzicht
29 Reacties
118    
Johnnyboembastik

ik denk dat het beste nieuws van dit verhaal is dat Dogan weer minuten heeft gemaakt. Is volgens mij de "missing link" in het elftal.

3    
PraagseNaccer

Zegt natuurlijk niet heel veel deze pot, aangezien Club vast niet met hun beste 11 speelden, maar toch, vorige week nog gelijk in Bernabeu en nu eraf tegen ons NAC!

118    
Johnnyboembastik

ik denk dat het beste nieuws van dit verhaal is dat Dogan weer minuten heeft gemaakt. Is volgens mij de "missing link" in het elftal.

23    
Sp1

Club Brugge speelde gewoon met een goed elftal. Zie de officiële site van Brugge voor de opstelling van de Belgen.


16    
Judge M.

Een hele wedstrijd van v/d Gaag vind ik ook een goed teken. Die zou het wat mij betreft wel eens op de plaats van Luka Ilic of El Allouchi mogen proberen.

3    
Rudie

Opstelling van Club: Horvath, Cools, Mata, Kossounou, Vlietinck (75’ Van Den Keybus), Rits (46’ Vormer), Schrijvers, Sagna (80’ De Cuyper), Okereke, Diagne, Vossen

25    
7Hills

Volgens Voetbalnieuws.be;

"estien officiële wedstrijden heeft Club Brugge dit seizoen al afgewerkt, maar het heeft daarin nog steeds geen enkele nederlaag geleden. Zowel in de competitie, de beker als de Champions League is Blauw-Zwart nog ongeslagen. Maar Club kan wel degelijk nog verliezen, zo bleek donderdag in een vriendschappelijke wedstrijd.

Club nam het in Brugge immers op tegen de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda en verloor met 0-1. Sydney van Hooijdonk, de zoon van ex-topspits Pierre van Hooijdonk, scoorde het enige doelpunt. Club moest uiteraard een pak spelers missen door internationale verplichtingen, maar desondanks kon Philippe Clement nog een sterk elftal opstellen.

Zo pakte hij uit met een bijzonder offensief elftal met Schrijvers, Sagna, Okereke, Diagne én Vossen. Ook Cools en Vlietinck kregen nog eens speelminuten."

Leuk voor het zelfvertrouwen, leuk voor de spirit. Maar belangrijker dat Dogan alweer 20 minuten kan spelen!

27    
TheBelg

3 basisspelers op het veld bij Club (Vormer, Rits, Mata), waarvan 2 beiden een helft. Maar ook dat team zou in de linkerkolom eindigen in BE. Vooral aanvallend toch sterk wat er stond : Okereke voor 8 miljoen euro gekocht en na 2 speeldagen had hij al 4 x gescoord. nu een dipje. Diagne die net voor het sluiten van de markt bij Galatasaray werd weggehaald. Die was vorig jaar topschutter in Turkije met 30 goals. Siebe Schrijvers erachter op de 10...
Het is toch wel knap dat je tegen zo'n spelers de 0 houdt hoor.

-17    
The Cosmic Gate

Speelde Brugge met de Horvath die ook ooit eens bij ons heeft staan ballen ?

8    
TheBelg

@thecosmicgate : Nee, dat was Gabor Horvath, een verdediger. Die van Club is Ethan Horvath, keeper en Amerikaans International.

10    
ric

ja, hij heeft zich na NAC om laten scholen tot keeper ;-)

24    
Sorpio

Hoppa, laat nu Real Madrid maar komen dan! ;-)

28    
Ad

@Sorpio, Ach zou niet de eerste keer zijn dat we van Real Madrid winnen ;-)

21    
Ouwe Spionkop

Ik begrijp dat bij Club 5 internationals ontbraken en bij ons 4. Verder het sterkte elftal dat ze konden opstellen.
Eerste nederlaag van Club (lijstaanvoerder in Belgie) in dit seizoen.
Dat hebben we toch maar mooi geflikt.

4    
FCSP

Iemand enig idee hoe het met Monsalve staat? Zou ook op de terugweg zijn, maar dan had ie wel speelminuten gekregen toch?

3    
TheBelg

@ouwe spionkop. Geen 5, wel 9 :

🇧🇪 Hans Vanaken, Simon Mignolet, Brandon Mechele, Loïs Openda
🇨🇮 Simon Deli
🇺🇦 Eduard Sobol
🇸🇳 Krépin Diatta
🇿🇦 Percy Tau
🇳🇬 Emmanuel Dennis

14    
Nicky

Dogan terug die mijn inziens stokkers moet gaan vervangen en achter SvH gaan spelen..

Weer de 0 gehouden! Tegen een aanvallend ingesteld Club.

Zet alleen vraagtekens bij de wissel van Schouten.. '89. Lijkt me vreemd in een oefenpot?

-1    
Otjes

Idd aparte wissel Schouten in de 89 minuut. Tijd rekken of Filipovic geblesseerd? Schouten speelde in Ajax jeugd rechtsbuiten volgens mij

-24    
RV

Het Nederlands Elftal is zo identiek aan het huidige NAC. Er zijn tenminste vier tot zes spelers die eigenlijk net tekort komen voor het niveau wereldtop of voor kampioenschap Keuken Kampioen Divisie.

Toch is er een goede teamspirit en worden er met een aantal matige spelers goede resultaten gehaald omdat er een aantal spelers de rest uit de bagger trekken.

Ik vrees dat het Nederlands elftal tekort komt om op het EK een finale te halen en ik vrees dat NAC tekort komt om directe promotie te bewerkstelligen. Tenzij Koeman juiste keuzes gaat maken, spelers ook bij hun clubs progressie maken en NAC in de winterstop benodigde versterkingen nog kan aantrekken.

Beide balanceren op een dun koord. Bij het Nederlands elftal heeft Koeman de sleutel in handen door op een aantal selecties door te selecteren. Bij NAC is het een aantal wedstrijden nog afwachten maar heeft denk ik niet Brood maar Tom de sleutel in handen. Is hij nog in staat om gemaakte fouten recht te trekken in de winterstop als Dogan niet op tijd fit wordt? Boris kan afgeschreven worden, c'est passé. Stokkers verdient een kans maar het moet wel voor de winterstop bewezen worden, anders is ook Stokkers passé.

3    
7Hills

@RV

Boris kan afgeschreven worden? Die moet je me uitleggen. Die is gehaald als stormram. Hoeveel wedstrijden is hij in die rol ingevallen?

En om Stokkers af te schrijven is ook onzin. Die komt wel weer boven drijven. Verder ben ik benieuwd naar de door jouw genoemde fouten die hij in de winter recht moet zetten, zeker als je weet dat Dogan alweer zover is dat hij 20 minuten kan spelen.

0    
ome cor

Het resultaat is mooi om zo terug te lezen en aan de andere kant even nikszeggend als wanneer we met 1-0 verloren zouden hebben.

Speelminuten voor Dogan zijn belangrijk geweest in deze oefenpot maar zeer zeker ook de volle 90 minuten voor vd Gaat.
Onze Ilic-bros pakken zo nu en dan een kaartje en zullen dus ook een keer moeten brommen. Om nog maar niet te denken aan eventuele blessures.
Dan is het lekker om een goed alternatief gretig en wel op de bank te hebben zitten.

Ook Stokkers moet zijn draai (en vorm) nog vinden, dus prima om hem weer te laten spelen.

@RV
Gelukkig bepaal jij niet wie passé is.
Boris, met zijn sportieve achtergrond mag zich via jong NAC ontwikkelen en wordt in uiterste personele nood in NAC 1 ingezet.

Stokkers kan meer dan hij tot nu toe heeft laten zien. Geef hem wat tijd en heb vertrouwen. Het zijn allemaal jonge gasten. Geen ervaren profs aan het einde van hun carrière.

2    
Arie

Ik denk dat het belangrijkste nieuws is dat we partij kunnen bieden tegen Club Brugge zonder Ilic en Ilic.

1    
[email protected]©

Sowieso weinig wissels. Daar zijn oefenwedstrijden toch voor? Van Hecke had van mij wel een helft mogen spelen.

4    
Buurman

Prima oefenpot en resultaat zegt wel iets. Vorig jaar verloren we ook alle oefenpartijen. Deze groep begint erin te geloven. Tegen dit Brugge , in deze opstelling , kun je als tweedeklasser met 0-3 van het veld worden geveegd.

-1    
7Hills

[email protected]©

Deze wedstrijd was meer om in het ritme van wekelijks wedstrijden spelen te blijven dan om daadwerkelijk dingen uit te proberen.

4    
Ivo

Ik hoop dat Dogan snel fit is, en dan ook fit blijft.
Hij bracht in die eerste wedstrijden veel creativiteit en aanvallende dreiging.
Is ook fijner voor de spitsen, zo'n bliksemafleider.

1    
Scheppioni

Netjes Sidwel van Hooijdonk, ga zo door ! Uitslag met oefenen zegt mij verder nooit zoveel ! E'hoven uit is vaak voor ons NAC een debacle !!! Dus .......

1    
Ad B uit Roosendaal

Dogan op de weg terug en dat is fantastisch.

3    
Nacman

Door het gelijk spel van cambuur bij MVV is winst tegen Eindhoven zeer gewenst dan lopen we 3 punten uit daarna de graafschap thuis winnen en we zijn goed op weg
FORZA NAC

3    
TvB

Ben benieuwd of Dogan kan beginnen tegen Eindhoven volgende week. Kan idd de missing link zijn in dit elftal. Mooiste zou zijn Dogan rond of achter v Hooijdonk . Sidney laat zien een goaltjesdief te kunnen worden en hopelijk kan Dogan zijn scorend vermogen van vorig jaar weer laten zien. Dit plus de aanstaande rentree van Monsalve met Noblejas op links back kan mooi worden voor de rest van het seizoen!

Laad alle berichten na dit bericht in