Overal waar we komen

Van Hooijdonk vol lof over Lokhoff

DeWeesJr

Pierre van Hooijdonk werd gevraagd een sterrenelftal te maken met ex-ploeggenoten. Hierin staat één NAC-speler: Ton Lokhoff.

Lokhoff en Van Hooijdonk hadden samen een prachtige tijd in Breda. De toen nog jonge aanvaller was onder de indruk van de nummer tien. 

"Wat een speler was dat, zeg. Ik was 24 en hij was 34 toen we bij NAC zaten. Dat klikte eigenlijk al meteen heel goed. Je weet op dat moment dat hij goed is, maar je hebt eigenlijk niet in de gaten hoe goed. Later hoor je bij bijvoorbeeld Feyenoord hoe iedereen over hem dacht. Op zijn 34ste was hij echt een van de beste spelers van de eredivisie, in mijn ogen. Echt een geweldenaar."

Bron:
B-Side Rats, AD
Terug naar overzicht
28 Reacties
57    
Da Pope

Ton Lokhoff is en blijft mijn all-time favoriete NAC-speler. Ik heb hem alleen in zijn tweede periode bij NAC zien voetballen, maar ook in zijn nadagen was hij ongekend goed. In mijn beleving kwam hij in zijn laatste seizoen de middencirkel niet meer uit, maar desondanks was hij de belangrijkste man op het veld. Fijne techniek, geweldig overzicht.

Ik denk niet dat ik ooit nog een beter NAC ga zien dan het elftal van begin jaren 90. Natuurlijk, de teams van Ernie Brandts en Henk ten Cate deden het beter in de Eredivisie, maar het elftal van Ronald Spelbos heeft voor mij een magisch randje.

Na Lokhoff heeft NAC eigenlijk alleen Alfred Schreuder nog als echte veldheer op het middenveld gehad. Zulke spelers zijn onontbeerlijk, maar oh zo lastig te vinden.

32    
Scheppioni

Mee eens Da Pope, maar vergeet in deze ook zeker John Lammers niet, wat een trio was dat, Pi-air maakte in het seizoen 93-94 er wel 25, maar John ook 22 !!! Dat team klopte een heel eind, met ook bijters in de ploeg en een magistraal cv duo !! Een NAC om echt nooit te vergeten, zoals NAC hoort te zijn !!

17    
Henri

Lokhoff was inderdaad een grote meneer en één van de beste NAC spelers ooit. De beste was voor mij toch echt Addy Brouwers. Voor mij de Cruyff of Rensenbrink van NAC als hij het op zijn zijn heupen had. Zo makkelijk hij tegenstanders passeerde, fenomenaal. De man die NAC trouw bleef en aanbiedingen van PSV en Club Brugge naast zich neerlegde. Jammer dat dergelijke NAC toppers uit het verleden geen enkele rol meer spelen bij het huidige NAC.

19    
Da Pope

@scheppioni

Klopt! In het seizoen 1993/1994 werd Litmanen topscorer, maar op plek twee (Van Hooijdonk) én plek vier (Lammers) stonden NAC-ers. Kun je je nu niet meer voorstellen.

Het hele elftal klopte, want je had naast Lokhoff, Lammers en Van Hooijdonk ook mannen als Brood, Van Burik, Karelse en Remie. Weemoed :)

10    
Braze

Ik krijg tranen in mijn ogen van weemoed als ik terug denk aan mannen als Lokhof, v Hooydonk, Addy Brouwers, Frans Bouwmeester, Budisic,Canjels,Vreyssen

Wat is ons NAC ver teruggezakt. Komen er betere tijden met de nieuwe talenten en kunnen we die even vasthouden?

18    
Da Pope

@Braze

Ik denk dat iedere generatie NAC-supporters zijn eigen helden heeft. De jonge supporters van nu zullen het over 25 jaar nog steeds over Manu García, Angeliño en Dessers hebben. En als Olij nog een paar jaar blijft plakken, denk ik dat hij ook nooit meer stuk kan.7    
Scheppioni

@ Da Pope
Maar ook nog bijter Gesthuizen en later Jantje Gaasbeek en de perfecte controleurs v Wonderen en Zondervan !

6    
dbare

en vergeet Admodikorro niet.
Daarnaast zal in de periode er na de uitwedstrijd bij Utrecht mij altijd bijstaan, 4x Graham Arnold

5    
Scheppioni

Klopt Dbare, maar dat was er net na, maar idd Graham Arnold was ook grandioos, Atmodikoro in het begin zeker maar werd helaas minder na zijn d.p. troubles !

15    
Scheppioni

Na Arnold kwam ook nog meteen nog een klasbak genaamd Bogdanovic !

2    
Dbare

Zeker Scheppioni, kan mij nog herinneren hoe we versteld waren dat zo'n speler naar NAC kon komen. 13 wedstrijden 6 doelpunten. Helaas van korte duur toen.

Tony Vidmar was ook nog een mooie bikkel uit die tijd

3    
Scheids!

Volgens mij schoot ook ene Ton Cornelissen nogal eens raak in die periode! Kan me herinneren dat hij er 36 of meer uit het netje liet halen door de tegenstander.

3    
Scheppioni

Was er net voor scheids, 1991 volgens mij, want zijn bijnaam dankte hij aan de topscorer van wk 1990 !

2    
Sam

Onderstaande spelers zo als Noh Jung-Yoon, en Archil Arvadze waren uitstekende spelers mar zijn dan ook jammer genoeg vergeten spelers.

-1    
Wanny

Ton Cornelissen ja, 35 goals in seizoen 90-91. Alles wat ie aanraakte vloog erin. Toen was er ook veel te doen om een toptransfer die ie zou maken. Kan me herinneren dat PAOK veel genoemd werd. Maar dat ging volgens mij allemaal niet door.

Het seizoen kwam Van Hooijdonk en ontstond er een probleem omdat we Lammers en Cornelissen ook al hadden. Een hoop gedoe welke 2 er moesten spelen, of misschien wel alle 3.

Uiteindelijk was Ton degene die de concurrentiestrijd verloor en daarna is het nooit meer wat geweest.

0    
Hugo

Lokhoff. Fantastische speler. Echt, als deze man nog eens terug komt naar NAC he.

Nog een favorietje in de categorie passanten. Rade Bogdanovic. ik meen een wedstrijdje of 14, 6 goals. Klasse speler.

HUP NAC

11    
Buurman

Leuk altijd om terug te kijken. Lokhoff vormde ook een geweldig koppel met Vreyssen. Bij Ajax uit speelde Lokhoff in zijn nadagen dermate fenomenaal dat de ganse Ajax ploeg na de wedstrijd zijn hand kwam schudde en complimenten maken.
Henri heeft gelijk dat het jammer is dat dergelijke toppers niks meer voor NAC doen. Van de andere kant , toen Lokhoff trainer was braken we hem net zo gemakkelijk tot op zijn enkels af. Als trainer werd Lokhoff ook " gewoon" op zijn NACs ouderwets ontslagen.

Ik zelf heb , terug kijkend, toen eveneens veel te kritische reacties geschreven. Maar ja , je rekende toen op een plaats bij de eerste vijf en dat lukte (natuurlijk) niet.

Naar mijn mening dienen wij wel op onze schreden terug te keren met het ongenuanceerd affakelen van spelers. Een mooi voorbeeld is Muhren. Niemand ( nagenoeg niemand) die zich afvroeg hoe ernstig zijn blessure was en dit van negatieve invloed op zijn spel was. Nu wordt hij bij Cambuur een fenomeen genoemd. Nu missen we een goalgetter. Overigens ook Verschueren werd in zijn eerste maanden met de grond gelijk gemaakt. Nu is hij een held. En wat over Elal wordt geluld is hemeltergend en zet aan het denken. Kritiek mag natuurlijk maar je kunt het fatsoenlijk en genuanceerd ventileren.
Voor de duidelijkheid, ik beschuldig niemand, ik heb de hand ook in eigen boezem gestoken. Met te harde kritiek ben ik al enige tijd gestopt, je wint er namelijk niks mee.

Van de andere kant vraag ik me af waarom mensen per direct op de schouders worden geheven? Theo Mommers, Dr.Ed, Hyballa .... etc. etc. per direct zijn het helden. En meestal komen we erachter dat we ons hebben vergist. Maar dan is de volgende held al weer op de schouders genomen. Het is bij NAC wit of zwart , grijs bestaat niet. En we wisselen mensen ook rustig van kleur als dat zo uitkomt.

Kortom; NAC is een heel mooie maar ook heel rare club. Netjes uitgedrukt.

1    
WillyG

Uhm? Ben ik nu de enige die wil weten wie de andere 10 Spelers zijn die Pierre in dat elftal heeft staan?

2    
since1912

Zo heeft iedere generatie zijn eigen helden!

Voor mij zijn dat Jelle, Penders, Zwaanswijk, Feher, Elshot, Amoah, Lurling...

Wat een tijden waren dat zeg!

1    
Scheppioni

@ Wanny
Toto 😉

2    
Scheppioni

Ik was er ook nieuwsgierig naar maar zag al dat jammer genoeg John Lammers niet genoemd werd !

0    
Scheppioni

Laatste posted @ WillyG

2    
Spionkop

Als je de commentaren leest op de voetbalsites...

- hij kon er niks van
- omdat het Pierre zijn maat is
- nog meer onzin...

Wij weten wel beter, want dat was me een voetballer hoor. Met gemak in top 3 aller tijden bij NAC. Misschien de wel de allerbeste.

En ja, hij houdt van gezelligheid, mooi toch?

0    
Breda-Loyal

Ton , wat een geweldenaar was je toch.

Hopen dat je ooit in de toekomst terugkeert naar NAC en een mooie functie mag bekleden

Hup Ton , hup NAC !

2    
Mike Zonneveld

@ Since1912

Eens! Lurling bleef altijd maar gaan en gaan, Amoah scoorde ongekend makkelijk in zijn topjaren en Penders en Zwaanswijk waren altijd de rots in de branding. En natuurlijk Jelle niet te vergeten!

1    
Jarc

Het een na laatste seizoen aan de Beatrix straat, ik stond in vak A, er was nog één traptrede achter mij, daar stonden een stuk of vier mannekes van een jaar of 17, voortdurend te schelden op Ton Lokhoff:" ouwe lul", bejaarde, luie hond, jouw tijd is geweest" en meer van dat soort praat.
Dat is één van de weinige keren geweest dat ik me echt heel erg diep schaamde voor mijn mede-NAC-supporters en na een kwartiertje maar eens ergens anders ben gaan staan. Want ik zag juist het tegenovergestelde, ik zag een speler die in zijn eentje meer voetbal in zijn grote teen had dan alle mensen op de tribune bij elkaar, iemand die de ballen over dertig meter op de stropdas van een medespeler legde en die een heel elftal twee klassen beter liet spelen.
Na al die jaren moet ik iedere keer weer aan die lompe praat achter mij denken als ik de naam Ton Lokhoff hoor of als ik hem ergens zie.
Voor mij de aller, aller beste NAC-speler ooit

0    
Spion

Vraag me al een tijd af of er ergens een lijst te vinden is met spelers die ooit voor NAC gespeeld hebben.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja