Wij gaan niet opzij

van Koeveringe: "Duwen en trekken hoort niet, de vraag is welke sanctie daarbij past"

Thiestemberg

NAC heeft daags na het incident omtrent John Karelse via RvC-voorzitter Henk van Koeveringe een reactie gegeven op de gebeurtenissen. Van Koeveringe doet dat in gesprek met BN DeStem. Volgens de krant wilde het MT van NAC Karelse unaniem op non-actief zetten, maar is de RvC nog niet tot een besluit gekomen.

Verder is van Koeveringe duidelijk in zijn afkeur over de gebeurtenissen die zich voltrokken in de mixed-zone van het Frans Heesen stadion. Het incident is al vaak genoeg omschreven en uitgelegd. De mening van Henk van Koeveringe is duidelijk:"Van wat ik vernomen heb, is het gedrag van Karelse niet goed te praten. Duwen en trekken hoort niet." Over het eventuele gevolg van de acties is het RVC-lid echte wat minder stellig zo vraagt hij zich hardop af welke sanctie past bij het duwen en trekken met een collega (op weg naar leden van de pers.) en predikt hij vooral geduld:"Vrijdag was iedereen van de kook en in een enorme staat van opwinding, dan denk je achteraf had dat niet een tandje minder gekund. Dan is het beter om er een nachtje over te slapen."

Dit strookt echter totaal niet met het sentiment dat nu heerst bij de supporters. Het staat vast dat Karelse een clubicoon is met een imposante staat van dienst, toch verwachten veel supporters een daadkrachtigere aanpak van dit toch zware incident. Zeker in een seizoen waar Peter Hyballa de laan uit wordt gestuurd voor het prevaleren van een veilige werksfeer en Sejdiu al maandan uit beeld is voor een handgemeen met een medespeler. Het blijft dus voor alle betrokkenen nog wachten op een definitef oordeel, welke kant dat oordeel op zal vallen blijft zodoende ook onduidelijk. Het tijdvak is echter klein, morgenavond treedt NAC namelijk alweer aan in de Play-offs tegen Roda JC.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
110 Reacties
43   7  
Matc

Wat een gezeik allemaal, allemaal eruit, heel oud NAC. Morgen maar mee beginnen, doet de RVC het niet, dan komen wij maar eens in actie. Ik ben zo klaar met deze zogenaamde belangrijke natnekken. Die doen net of ze zo belangrijk zijn, maar ze helpen NAC alleen maar naar de verdoemenis.

26   4  
Tram

Inpakken en weg met die mafkees. Ik verleng mn seizoenkaarten pas als we een nieuwe technische staf hebben. Laf slapjanussen voetbal heb ik nu wel genoeg gezien. En de hele technische staf vond het een goed plan. Zoals ze ook de plannen van Hyballa prima vonden. Nul ruggengraat en eigen mening.

29   4  
naxioma

Een collega-medewerker naar de keel grijpen en omver duwen, en bedreigingen uiten naar journalisten (niet de eerste keer). Dat is onaanvaardbaar en daar kan maar één sanctie opstaan, einde dienstverband. Wat een modder figuur sla je en slecht voorbeeld geef je, als hij kan aanblijven (evt na een schorsing). Beseft de clubleiding wel welke verantwoordelijkheid ze draagt naar andere personeelsleden, supporters en andere belanghebbenden? Toen Fräser bij Utrecht een speler naar de keel greep werd hij de laan uitgestuurd. Hoe moeilijk kan het zijn?

17   4  
Ad B uit Roosendaal

Ik weet niet wat er exact gebeurd is, maar alleen al duwen en trekken door een NAC manager, welk manager met een NAC status dan ook, is onaanvaardbaar.

Het stinkt van alle kanten en de NAC leiding dient het gedtailleerd te beoordelen en daadkrachtig te zijn en geen slappe hap. Dat schaadt de club.

16   2  
Naar de goeie kleur spelen

Beetje duwen en trekken? Nee, meneer de voorzitter. Het was naar de keel grijpen en op de grond duwen.
Dan lijkt me de sanctie duidelijk. Of je stap zelf op of je wordt ontslagen op staande voet.
Fraser gaf het goede voorbeeld. Iedere andere sanctie en je bent af!

43   7  
Matc

Wat een gezeik allemaal, allemaal eruit, heel oud NAC. Morgen maar mee beginnen, doet de RVC het niet, dan komen wij maar eens in actie. Ik ben zo klaar met deze zogenaamde belangrijke natnekken. Die doen net of ze zo belangrijk zijn, maar ze helpen NAC alleen maar naar de verdoemenis.

23   3  
kopspion

Hier lijkt men dus te zeggen nog niet te weten wat voor “straf” ze al dan niet gaan geven !?
Hyballa werd voor minder weggestuurd en Sediu werd ook meteen verbannen.
Fraser bij Utrecht ook ontslagen en Joost Klein voor enkel een lichte vorm van bedreiging uitgesloten van deelname.
Als het een willekeurige iemand anders was geweest ben ik meer dan 100% overtuigd dat men wel meteen tot actie was overgegaan !!
Werkelijk om te kotsen hoe de verrotte kliek mekaar de hand boven het hoofd houdt; dit kan toch niet zo doorgaan ? …….

15   1  
Henri

Wanneer treedt Henk Vos weer in dienst bij NAC?

NAC neemt afscheid van Henk Vos na vechtpartij Westlandse Cross

NAC neemt afscheid van Henk Vos na vechtpartij Westlandse Cross

Henk Vos gaat komend seizoen toch niet als jeugdtrainer aan de slag bij NAC. De club uit Breda ziet daar van af na een incident met de oud-aanvaller van Feyenoord op de Westlandse Cross. Vos
was betrokken bij een vechtpartij met een beveiliger, die daarbij zijn neus brak.

Vos werd gearresteerd op het festival. Volgens NAC onderzoekt de politie nog wat er precies is gebeurd. ,,Maar beide partijen vinden het niet verstandig dat Vos nog langer invulling geeft aan zijn functie als jeugdtrainer'', meldt de club. Vos zou de D'tjes gaan trainen.

,,Ongeacht de uitkomst van het onderzoek heeft de berichtgeving over deze zaak een vervelend effect, zowel voor Henk als voor NAC", aldus manager jeugdopleiding Tim Gilissen. ,,In het midden gelaten of de verdachtmaking stand houdt, zullen omstanders er iets van vinden. Na een gesprek met Henk kwamen we tot de conclusie dat beide partijen, gezien de functie die hij bekleedt, hier geen goed gevoel bij hebben. Hierdoor zijn we tot deze uitkomst gekomen."

24   0  
Marti

Zal weer uitlopen op excuses maken , daarna we heffen het glas , we doen een plas , en dan gaan we weer verder met de kliek zoals het was. En dat is een grote schande , want de kliek denkt wij ja wij zijn NAC, maar mijn idee hoeft de kliek niet meer aan de bak bij ons (het publiek ) Nac

15   1  
JimGoose

Ze moeten er wel lang over nadenken. Als een willekeurige supporter dit doet dan komt ie 10 jaar het stadion niet in.

19   4  
Semsi

Karelse blijft dus gewoon zitten. Wat een farce. NAC is doodziek en verrot.

26   1  
kopspion

Iedereen binnen de club is dus blijkbaar erg bang voor de kliek PvH, TL en JK.
Denk dat het tijd is voor actie vanuit de supporters, in “onze tijd” zou dit nooit of te nimmer gebeurd kunnen zijn. Ikzelf vindt met oud geworden hiervoor, maar vanuit vakje G, B-side, Front of supportersvereniging zou je toch iet mogen verwacht lijkt me ?

18   1  
3ROBI

Hoop dat PvH vanavond bij studio voetbal zit en deze zaak ter sprake komt. Erg benieuwd naar zijn reactie

25   3  
Italo

Als ik door een collega door een deur wordt gesmeten en tegen de grond wordt gewerkt, mijn werkgever deze collega vervolgens niet ontslaat, zou ik direct m’n conclusies trekken en de boel uitzwaaien. Die kunt het je eigen medewerker(s) niet aandoen om deze man te laten zitten.

12   3  
Voorwaarts

Werd al bijna kwaad en wou wild een reactie typen toen ik dit bericht zag. Gelukkig zie ik dat men onder het bericht dezelfde mening deelt.

Ik denk dat in dit geval niet alleen de uitgesproken supporter maar ook de "stille minderheid" dezelfde mening heeft. Nog niemand om mij heen heb ik een ander woord horen zeggen. Niet handelen zou een enorme plaag voor de kop betekenen.

15   1  
Henri

Het is bedroevend iedere keer weer te moeten constateren dat deze mooie club met veel potentie elke keer weer ten onder gaat aan zijn eigen interne destructieve vermogen.

19   1  
Ivo

Gebrek aan leiderschap. In alle linies. Het zorgt ervoor dat dit kan ontsporen (want het ging al langer niet goed tussen John en de journalistiek) en het zorgt er ook weer voor dat dit een enorme soap wordt doordat er niet doorgepakt wordt.

De 1e die zelf iets had kunnen doen was John zelf. Excuses aanbieden en een stapje opzij doen, in ieder geval tijdelijk. Blijkbaar zit dat er niet in.

Dan de club: die had direct moeten zeggen: dit kan niet, We stellen John op non-actief, die krijg een afkoelperiode, na de PO-wedstrijden handelen we dit verder af. Voor nu willen we rust in de tent.

De besluiteloosheid en het op eieren lopen, het is gewoon droevig om te zien hoe de club zelfs eenvoudige beslissingen niet meer kan nemen.

18   5  
De vlekkenverwijderaar

Als Karelse blijft zitten is dat een grove schande, misschien kunnen wij met de supporters een statement maken en eisen dat ie opsodemietert samen met JPG, deze gasten helpen de club naar de kloten , daar zijn we nu inmiddels al een heel eind mee op weg natuurlijk. Het is schijnbaar zo dat als je als journalist heel kritisch bent je uit moet kijken voor mensen binnen NAC met losse handjes, deze club begint crimineel gedrag te vertonen. Ik schaam me inmiddels kapot voor dat zooitje, lager kunnen we niet zinken, we zijn het lachertje van de voetbalwereld geworden!!!

8   2  
Harrie Zelluf

Glas
Plas
Was

17   2  
Ata

Treurig om na 43 uur en twee nachtjes slapen geen idee te hebben hoe je dit moet aanpakken.

17   1  
Eretribune

Ik geef hier voorlopig geen commentaar hier, ze luisteren toch niet naar de supporters.
Die oude Nac kliek moet er zsm eruit.
Met die kliek gaat de club naar de Filistijnen.
Helaas maar waar.
Op naar maandag en laat Molhoek de opstelling maken en Sediu laten spelen.
Dan worden de po wedstrijden misschien nog iets.
Beste supporters tot maandag en volle bak achter ons Nac.

7   1  
Hedden-um

Op die vraag is amar één antwoord; ontslag.

9   2  
Tegel

Als Karelse morgen bij het stadion er toch is, ff een kaartje geven van een gedrag psycholoog. Wat een figuur man.

3   1  
scheppioni

Ik denk dat d'n Karel nog altijd de goodold song 'can you hear the B-side sing' in zijn mindset heeft ...... met name de laatste zin dan.....😊

15   1  
Ata

Dus het MT neemt de enige juiste beslissing en wordt overruled door RvC en Stak. Flikker toch op!!!

19   2  
RV

Je zou het zeggen Kopspion. Maar de rauwe club die we zo graag willen zijn is er echt al lang niet meer. Roda supporters zetten de directeur zelf buiten, Willem II supporters deden dat met van der Looi.

En de NAC supporters laten een amateur trainer (die nog meer Rotterdams is dan Breda ook...) gewoon zonder consequenties zijn gang gaan. Bij iedere volksclub was de pleuris uitgebroken. Maar die volksclub zijn we al lang niet meer. We zijn zelfs voorbij gestreefd qua sfeer, ambiance en rauwe mentaliteit door clubs als Zwolle, Heracles en Almere. Dat was toch ooit ondenkbaar.

11   5  
BREDA 1965

grootste schande is dat pvh er nog zit,met zijn klote jpvg

10   4  
naxioma

@3ROBI
Mocht PvH vanavond bij NOS Studio Voetbal zitten en hij een vraag krijgt over John Karelse dan is de vraag of hij in het belang van NAC antwoordt, of dat van Oud-NAC.

9   4  
IBIO

Die kut PvH is natuurlijk goed zijn best aan het doen om de acties van Tokkie-Karelse te downplayen.
Dit gedrag is onacceptabel!

7   3  
BredaF2

We kunnen blijven klagen maar als supporters collectief laten we alles maar toe. Wat kunnen we doen dan, zal wel gevraagd worden. Nac supporters zijn altijd ludiek geweest in het maken van een statement. Volgens mij heeft de gelatenheid het overgenomen.

12   1  
Dun Diëe

Wat een ongelofelijke slappe knieën. Als je al te bang bent, of realistischer gesproken: niet de kennis en vaardigheden hebt om iemand na zo’n incident op staande voet te ontslaan, dan kun je hem tot die tijd nog altijd op non actief zetten om te onderzoeken wat je het beste kan doen in deze situatie.

Het werd hier eerder al geopperd maar het lijkt er op dat de club geen arbeidsadvocaat in dienst heeft die dit soort processen kan begeleiden zodat je een zekerder weet dat je het juiste doet. Het was niet een simpel duwtje, Karelse vloog al vloekend en tierend een collega aan.

10   0  
4Lantijntje

@SCHEPPIONI
12 mei 2024, 17:19

Oohhhh Can you hear the B-Side sing.... Maar ook We keep the yellow flag flying high....
Maar ook We are, we are boys of yellow army...

We hadden het daar gisteren thuis over... ik mis die liedjes zo... :-(

Maar ben bang als ik die nu inzet, ik nog raarder aangekeken wordt als dat ik nu al aangekeken word als ik de normale liedjes inzet....

7   0  
Den Hoge

Wel bijzonder dat de RvC aangeeft te twijfelen over een passende sanctie en dat tussentijds deelt met het grote publiek. Wekt bij mij de indruk dat de reactie van de supporters op dit bericht wordt meegenomen in de afweging voor de sanctie.

Dit hoofdstuk had al lang gesloten moeten zijn. Focus ligt wederom niet op het voetbal.

10   2  
Benassi

Als dit het bewijs niet is dat er kost wat kost een aantal heilige huisjes in stand moeten worden gehouden, dan weet ik het niet meer. Het gaat al lang niet meer om NAC maar om hoe een aantal personen hun broekzakken gevuld kunnen houden. Walgelijk.

3   6  
Theoden King

“Een uitspraak gemaakt”
“Prevaleren” verkeerd gebruikt
Duwen en trekken VAN een collega

Nondeju, BSR, leer eens Nederlands.

5   0  
Dunsloopkogel

#oudnacout

7   1  
Semsi

Wat gaat er met Karelse gebeuren?
Wie wordt de nieuwe trainer?
Mag de nieuwe trainer een eigen staf meenemen?
Wat gaat er met Lokhoff gebeuren?

Wordt er gekozen voor de club of voor Oud Nac, oftewel vriendjespolitiek en zakken vullen?

12   1  
Kaiman

De rvc-voorzitter moet een keer in actie komen maar weet het niet. Wat een daadkracht, slapjanus. Ongeschikt.

11   2  
Hedden-um

Ik begin gewoon boos te worden om het feit dat hij nog steeds niet ontslagen is. Het is niet zo moeilijk. We moeten dit als supporters en club ook gewoon niet willen. Wat denk je dat dit naar buiten uitstraalt; "Nieuwe Trainert, welkom bij NAC, een club waarbij de teammanager je zomaar tegen de muur kan duwen als hem de berichtgeving niet zint, zonder dat daar directe gevolgen op staan." Nee lekker bericht is dat voor het (toekomstig) personeel!

18   1  
Semsi

Geen wonder dat spelers als o.a. Garbett en Omarsson al lang met hun ziel onder hun arm rondlopen. Zo'n lompe knoest als teammanager kan toch niet. Wat moeten potentiele nieuwe spelers wel niet denken. Karelse: zwaar ongeschikt voor deze functie, dus exit.

12   2  
Bavel1968

Trots op de reageerders, vooral omdat ze het niet bagataliseren. Was even bang dat de club al haar fatsoen had verloren.

Oud NAC heeft haar kans gehad, ze zullen afgekocht moeten worden. Pierre heeft namelijk gestrooid met lange contracten voor zijn ondeskundige vriendjes. Maar dan zijn we er ook echt vanaf.

4   4  
Juupke

En zullen we nu de aandacht richten op de play off wedstrijd van morgen of blijven we nog ff zaniken!!

7   3  
Hedden-um

@Juupke

Zolang ik nog geen bericht van het ontslag heb gekregen, of ik no geen spelers heb gezien in het stadion, blijf ik afgeven op NAC en Karelse!
Maar zodra ik een voet in het stadion zet, dan gaat alle energie in aanmoediging naar onze jongens die het meer dan ooit nodig hebben!

9   5  
Theoden King

- Een veel te dominant en voor zijn functie ongeschikt RvC-lid technische zaken;
- Een elftal zonder balans;
- Een technische staf die werkelijk geen idee heeft;
- Iets te kort lontje bij de elftalbegeleider;
- Nog altijd geen AD;
- Geen technisch beleidsplan (of toch geheim?);
- Geen communicatie met de achterban;
- Veel te duur bier;
- Een medische staf van lek me vestje;
- Trainerscarrousel draait onverminderd door;
- Dure consultants die niets merkbaars bijdragen;
- Geen enkele chemie tussen elftal en achterban;
- Met hakken over de sloot in de nacompetitie;
- Geen enkel zicht op verbetering volgend seizoen.

Maar gelukkig hebben we een vrouwentak.

13   15  
Belgische Naccer

Ik ben eigenlijk wel blij dat er nog 1 (oud)NACCER wat passie toont....

Bij onze spelers....Onze trainer..onze TD en de hele RvC...en ook alle NAC=Breda eigenaren, kan ik maar weinig passie bespeuren helaas...

Ik keur het incident niet goed, maar ik zie bij John toch een teken van emotie en betrokkenheid...iets wat redelijk zeldzaam is tegenwoordig bij ons ooit mooie clubje...

Dus van mij mag John gewoon blijven, en laten we ons eens bezig houden met zaken die WEL belangrijk zijn, dus gewoon achter de ploeg gaan staan en de Playoffs winnen!!

Al is dat laatste wel een sprookje, waar inmiddels niemand meer in geloofd. Want de rest is zo emotieloos en gelaten...dat we geen enkele kans maken om te promoveren. En gezien de huidige selectie en staf....moeten we dat ook gewoon niet willen. We hebben alleen Jan vd Bergh als eredivise-waardige speler en misschien bij vlagen Omgba...De rest is bedroevend slecht. En de trainer nog t slechtste van allemaal.

Dus heeeeeeelll veeeeeeeelll werk aan de winkel voor PvH en PM! en onze toekomstige AD....NAC is niet NAC=Breda, maar eerder NAC=KO of NAC=RIP. Dus het wordt tijd dat er een goede trainer komt ( misschien de trainer van W2??) en een goede selectie. Dit seizoen was KUT!

Amen.

3   2  
Juupke

@Hedden-Um, gelijk heb je! Maar laten we onze boys nu in het veld de steun geven en hopelijk zijn er een paar uit het team die geen probleem hebben om de club naar een eventuele promotie te leiden, wetende dat ze volgend jaar misschien niet meer bij de selectie zitten!
De beslissing wat betreft rondom het team doet voor mij er nu niet aan toe, mag ook na de play offs

8   3  
Breda vooruit

De enige reactie die er voor staat is ontslag,maar oud NAC zal het wel zo draaien onder commesaris plus dat hij mag blijven zitten.
Weg met oud NAC.
Morgen met zijn alle vanaf minuut een achter de ploeg, niet achter de staf van ondekunde en vechtersbaas Karelse.

9   1  
SjorsNAC

Ik kijk echt uit naar de gegenpressing podcast, hopelijk alles op tafel daar!

18   1  
ViezerockerssteunenNAC

Morgen 100% achter NAC.

Maar als John Karelse, die al totaal ongeschikt was als elftalbegeleider toen hij tegen een vorstelijke vergoeding werd aangesteld, nu nog mag blijven zitten, dan weten we hoe verrot NAC nu is. Dan blijkt dat NAC gegijzeld is door een paar oud-spelers, die hun eigen belang en hun centen, en dat van hun vriendjes, belangrijker vinden dan de club.

3   0  
De Bolle Damen

Weet iemand of we nog kunnen promoveren ?

2   0  
De Bolle Damen

In 1974 conflict met de pers , 1988 conflict met de Bobo’s. 2024 conflict met een toiletdeur.
Zou het dan toch ?

12   0  
Mountcook67

Man, man, man, wat een slap verhaal weer.
Emoties of geen emoties in het spel; dit kan echt niet en daar staat maar één sanctie op: einde dienstverband. Zo werkt het in het bedrijfsleven ook. Zolang die oude NAC-kliek er nog steeds blijft zitten blijft iedereen elkaar de hand boven het hoofd houden. Deze prachtige club verdient een professionele bedrijfsvoering en geen haantjes met een te hoog testosteron gehalte. Alle goede bedoelingen ten spijt heeft NAC=Breda nog steeds niet tot het gewenste resultaat geleid. Hoe moeilijk kan het zijn…

17   2  
PietertjeP

Weg met deze clown. Heeft in de begeleiding en staf nog nimmer iets toegevoegd
En vriend Lokhof meenemen.
Ik ben oud genoeg en lang genoeg supporter om hun staat van dienst IN het veld te blijven waarderen, en ze hebben hun plekje in NAC-museum verdiend. Maar als niet -speler hebben ze geen enkele meerwaarde.

15   1  
Beultje

Is oud NAC al opgedonderd.....

13   2  
Geelzwart

Oftewel van Hooijdonk ligt dwars
Wat een nare vriendjespolitiek

11   1  
Badeend

Bijna 48 uur na het gebeuren en slechts 24 uur voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog steeds geen berichtgeving naar buiten. Misschien is het wel Gerbrands-style: intern "opgelost" en niet communiceren. Komt keihard in je gezicht terug, en inderdaad: een totaal gebrek aan leiderschap. Pijnlijk.

10   1  
Henri

PvH zal ondanks alle ellende tevreden terug kijken. Een oordeel over JK is uitgesteld en kan misschien met een kleine vermaning dood bloeden. Door alle gedoe is de wedstrijd van morgen totaal in de schaduw komen staan en dan met name het feit dat nu in alle stilte JPvG en TL morgen gewoon op de bank blijven zitten. Een wellicht minimale kans op promotie is te grabbel gegooid door dit duo te handhaven. Deze twee hoofd items van het weekend tonen aan dat niet NAC centraal staat maar de vriendenkliek van Pierre en zijn ego.
Kom over een paar weken niet aan met we proberen zo lang mogelijk mee te doen voor promotie. In het tweede jaar zou er worden gepromoveerd dat is er gecommuniceerd.

13   1  
Theoden King

In de stemmingmaker lees ik : “Afgesproken is dat maandag de rvc met het stichtingsbestuur en het managementteam gaat zitten om te bepalen welke stappen ondernemen worden.”

Ik hoop toch wéér dat dit een grap is. Neemt nou werkelijk níemand zijn verantwoordelijkheid binnen die kutclub? Overleggen en nog eens overleggen en nog eens een dag uitstellen. Man man man.

12   0  
markenaa

Duwen en trekken. Dat is een handgemeen tussen 2 personen.
Dit was toch 1 persoon die verhaal wilde halen bij 2 journalisten en zich in zijn weg niet liet tegenhouden door de perschef en deze dan maar wegduwde? Dat is niet duwen en trekken naar mijn idee. Dat is proberen een escalatie te voorkomen door de een en de ander laat zich daardoor niet met fysiek geweld niet tegenhouden .

Hoezo duwen en trekken?

Teammanager. Een vertrouwenspersoon die als taak heeft alle spelers en alles rondom de spelers in hoede banen te leiden. Een schouder en klankbord voor spelers die ergens mee zitten. Een luisterend oor en verbinder. Iemand die zichzelf wegcijfert in het belang van de spelers en het team. Een aimabel persoon die weet met verschillende situaties om te gaan en de diversiteit aan karakters binnen een selectie weet te bedienen.

2   0  
markenaa

@henri

De nieuwe trainer heeft volgens mij allang getekend. Na de laatste officiële wedstrijd zullen ze die wel presenteren (een werkdag of 3,4 na laatste playoff wedstrijd)

10   0  
NuAnCe

Een leeg plastic bekertje op het veld gooien hoort niet. De vraag is welke sanctie daarbij past.

11   0  
Looisty

Niet te geloven toch! In heel Europa hebben ze het over JK die de pers bedreigd heeft. We staan toch flink op de kaart.

12   1  
Gilze

Ben die kliek nu onderhand ook wel beu. Al er prestaties tegeboverstaan prima, maar er is enkel onrust en elkaar rugdekking geven wanneer het niet loopt. Dan moet je eens goed gaan evalueren.

Wat betreft Karelse, niet meer mee doorgaan zo. Dit is toch ook niet te verkopen of is er morgen , Na verlies, ook gewoon een gedoogbeleid op rellen? Zullen we daarna even evalueren hoe het de volgende keer beter kan, schei toch uit.

11   0  
JeePee

De reactie van Theoden King toont een hele rake observatie, waar voor mij ook de kern van het probleem zit richting het aantrekken van nieuwe versterkingen, in alle opzichten. De verhoudingen en onduidelijkheid wie de (in)formele macht heeft, en het laten en nemen van de juiste verantwoordelijkheden bij de juiste persoon, zijn volledig zoek. Bij een normale bedrijfsvoering zou directie de RvC op de hoogte brengen van een besluit en zou directie gewoon gemandateerd zijn om dit te besluiten. Sterker nog, afgerekend worden op het Niet nemen van het juiste besluit. Maar hier zit iedereen er mee in z'n maag en zijn er allerlei relaties en belangen die dat in de weg zitten. Dus komt er geen of een verkeerd besluit. Dát zal nu echt moeten veranderen, wil het in 2025 of ooit nog iets worden. Zoonlief van 10 krijgt dat gelukkig niet mee, die vraagt vooral wanneer ie weer naar het stadion mag. Wat heerlijk toch om jong te zijn.

9   0  
ome cor

Een medewerker van de club ontslaan kan toch niet zo moeilijk zijn ?
Voorheen deden we dat zelfs via SMS.

Een paar passende spreekkoren om Karelse met pek en veren de stad uit te jagen, Belcrum-boy JP van Gastel te verzoeken het stadion te verlaten en Pierre de praatpop van de NOS op zondagavond met zijn wauwelende drinkebroer Lokhoff in het kielzog meenemend.

14   0  
ome cor

Voetballende helden van vroeger
bieden geen garantie voor de toekomst !

Pierre, Ton en John TABEE
en neem gelijk van Gastel mee !

13   0  
Charles

Een contract tot 2026, manman, wat hebben ze die pvh zijn lang laten gaan. Intriest hoe onze club geleid wordt door enorme kneuzen

15   0  
Wanny

Waarom bemoeien RVC en stichtingsbestuur zich hiermee?

We hebben het over een gewone medewerker die over de schreef is gegaan. Daar horen Peter Maas en Eric Matijsen gewoon over te beslissen.

RVC zou alleen in actie moeten komen als de directie ter discussie staat.

Gaan Pierre en Koeveringe zich ook bemoeien met de koffiejuffrouw en de kantinebeheerder?

11   0  
NAC!!!

Ik zie maar 1 oplossing, alles van oud NAC eruit stampen. En geen vergoedingen meegeven. Als ik morgen iemand aanval op de werkvloer krijg ik er ook geen premie voor.

Wat een klotebende is dat allemaal, we zien niet ziek, we zijn eigenlijk al lang failliet.. Alleen beseffen ze het bestuurlijk nog niet.
Deze mensen zijn onbekwaam over de gehele lijn.

Ze blijven ons als supporters gewoon belachelijk maken. En ze schamen zich nog eens niet naar de supporters toe.
Neen, het is goed geweest met deze bende.. oprotten met die vriendjespolitiek.

13   0  
ZNDRT-FanaticZ

Als JK, JPvG en TL morgenavond nog steeds op hun plek zitten en we krijgen weer zo'n ongekend kansloze zaadpot voorgeschoteld dan mag wat mij betreft de ouderwetse pleuris vanuit de supporters gewoon uitbreken hoor.

Ben niet voor geweld, maar de manier waarop de club op dit moment (niet) geleid wordt is te schandalig voor woorden. Normaal reflecteren op eigen falen kunnen ze blijkbaar niet dus dan moet het maar duidelijk gemaakt worden op een manier die in elk geval impact heeft.

8   0  
Pedro

Heel gouw schoon schip maken.
Karelse eruit en als de deur toch open staat Lokhoff en van Gastel erachteraan.

Pluk morgen een willekeurige supporter uit de rij voor het stadion en laat die voor 1 avond trainer zijn.
NAC is van de supporters!

7   0  
BREDA 1965

VAN GASTEL IS DE GROOTSTSTE DRAAK..BUITENFLIKKEREN

8   0  
BasSnelden

RvC probeert duidelijk te downgraden. Koevering is de dommige woordvoerder en wordt gevoed en gestuurd door…. Getuigen worden inmiddels onder druk gezet. Spelers en medewerkers op de vloer zijn bang… De Communicatie-factuurman van het AD/KNVB staat in de startblokken om een politiek correct statement te sturen…

Zuid Europa taferelen van de oude clan in plaats van modernisering staat ons te wachten….

6   2  
IBIO

Is Tokkie Karelse al weg?

12   0  
IBIO

Zijn PvH,TL en JpvG al weg?

10   1  
Eretribune

Pierre houdt zijn kaken bij studio voetbal op elkaar.
Commissaris + noemen ze dat.
Wat een lachertje.

9   3  
IBIO

De RvC ( lees PvH) probeert Tokkie Karelse te beschermen.
Om van te kotsen
De sekte van 93 maakt de club kapot

12   2  
IBIO

Hoe komen we van PvH af??
Dat moet zsm gebeuren.
Deze man maakt NAC kapot.
Wat een nare nare enge man is dat

10   0  
naxioma

Ik betwijfel of Henk van Koeveringe het allemaal wel scherp genoeg ziet, en hij niet te veel onder invloed van bijvoorbeeld PvH handelt.
Uit BN De Stem:
Een functionaris die een collega verbaal en fysiek belaagt, is dat houdbaar binnen de kaders van goed werkgeverschap en een veilige werksituatie? ,,Dat is ook de vraag natuurlijk. In het schriftelijke verslag dat wij van Alex Knook (persvoorlichter, red.) hebben ontvangen, staat zwart op wit dat hij excuses heeft gekregen en heeft aanvaard. Het slachtoffer vertelt het meest eerlijke verhaal.”
Een slachtoffer vertelt het eerlijke verhaal alleen als hij zich vrij en veilig noemt. Daar is hier geen sprake van. Was er een optie voor Knook om de excuses niet te aanvaarden? Hij heeft dagelijks te maken met kleerkast Karelse, een vulkaan die elk moment kan uitbarsten. En die bovendien onderdeel is en gedekt wordt door de allesbepalende Oud-NAC clan binnen de club. Van Koeveringe behoort dit te weten. Bovendien gaat het er niet om of excuses zijn gemaakt en aanvaard. Het gaat er om dat hier sprake is van ernstig grensoverschrijdend en onaanvaardbaar gedrag. Afhankelijk van situatie en gedrag zou zelfs sprake kunnen zijn van eenvoudige mishandeling, hetgeen een strafbaar feit is.
Heren STAK, RvC en MT: neemt uw verantwoordelijkheid en neem de enig juiste beslissing.

4   0  
ennaojseejer

Nog nooit zo'n stille en bescheiden PvH gezien bij Studio Voetbal.............

7   1  
ennaojseejer

Het is toch niet recht te praten: als een supporter een plastic bekertje op het veld gooit duikelen ze allemaal over elkaar om er schande over te spreken, en om stadionverboden en boetes te eisen, en nu moeten ze even alles afkoelen voordat ze er eens rustig in gesprek gaan met JK ??????
NAC is 1 groot moeras geworden

7   0  
Die ne gast

Mag de RVC zich tot op dit detailniveau met het personeelsbeleid bemoeien?
Of is statutair vastgelegd dat de RVC elke aanname en ontslag van het personeel moet goedkeuren? Zo niet, dan ruikt dit wel erg heel naar vriendjespolitiek…

5   4  
scheppioni

@4lantijntje
Mee eens, tis ook allemaal meer overtrokken mede door sociaal media.....35 jaar geleden was het schoppen & slaan met Gerard den Haan, we hingen in de hekken, nu is het allemaal bijna moord gepleegd....ik keur het niet goed maar wordt wel opgeblazen net als inderdaad die paar liedjes die we nog zingen, het brein was 35 jaar geleden ook unieker !! Zelfde geldt overigens voor onze bondscoach, is nu correct en schoolmeester identiteit maar wat gebeurde er allemaal in Hamburg 21 juni 1988 !!!?? Maar goed vanavond wordt waarschijnlijk een fiasco, kan morgen de blik op het nieuwe seizoen !

5   0  
NAC!!!

Goedemorgen,

De eigenaars hebben altijd gezegd, we de dagelijkse taken over aan de aangestelde mensen.

Eigenlijk zijn we die fase voorbij gestreefd nu beste eigenaars. Het is hoog tijd dat jullie je eens gaan moeien met deze gehele situatie. Dit gaat niet meer over de degelijke taken, de club en de supporters en jullie als eigenaars zijn momenteel gegijzeld door een vriendengroep die hun eigenbelang hoger stellen dan het clubbelang.

Laat dit stoppen, maak schoon schip, en maak een nieuwe start! Iedereen kan zich vergissen. Maar de supporters zullen jullie eeuwig dankbaar zijn als jullie deze rotte boel de club uitwerken.

Ps: Het is trouwens jullie geld dat erin zit!


Gegroet

5   0  
IBIO

We praten hier over agressief,fysiek geweld naar journalisten toe.
In een rechtstaat als Nederland kan je hiervoor worden aangeklaagd.
En het is niet zo dat Karelse niet bekend was met de desbetreffende journalisten. Het zijn zijn oud collegas. Je had ook even kunnen bellen ipv zo te reageren.

Wat moeten de spelers hiervan denken?

2   0  
Willie NAC Breda

Ben wel benieuwd naar het verhaal van blanco en cas en of ze aangifte hebben gedaan...

3   0  
Kees

Van Hanegem slaat de spijker op zijn kop

3   0  
IBIO

Zooow
van Hanegem pakt daar even de oud NAC kliek aan.

5   0  
De Horzel

De zo gewenste grote schoonmaak lijkt er toch wel te komen mensen. Als NAC in zee gaat met Remco oversier is dit één van zijn eisen. Eerder heeft Oversier zich hierdoor terug getrokken. Hij wil heel graag bij NAC werken maar vond het op dat moment een grote slangenkuil. Zijn eis is nu dat de gevestigde orde het veld ruimt voor een nieuw begin. Ze blijken al in een vergevorderd stadium te zijn met de gesprekken. Ik denk dat dit een zeer goede zet zou zijn. Oversier heeft met zijn baan bij SEG een zeer groot netwerk. Remco is een heerlijk nuchtere vent die gewoon normaal doet, hier in de buurt bij feestjes is en altijd tijd maakt voor een praatje. Voor nu; laten we vnv zien en horen wat we er van vinden en dat we helemaal klaar zijn met de kliek van Ton, Karel en Pierre.

1   0  
kopspion

En nog steeds niet één letter van dit alles op de website van de club. We zijn inmiddels op de wedstrijddag…..

1   1  
svt076

@de horzel,

Wat dacht je ervan om gewoon de ploeg te steunen?

0   1  
Wanny

Zwakke punt in de column van Van Hanegem is alleen dat de clubmensen het niet een eeuwigheid voor het zeggen hebben. Manders heeft er langer gezeten dan dat Pierre nu RVC lid is bijvoorbeeld.

3   0  
Eddie_V

Kan maar 1 sanctie op staan: ontslag op staande voet.

3   0  
Bredafun

Met n bekertje op t veld wordt alles stil gelegd, en krijg de verantwoordelijke een stadionverbod.
Bij karelse zal t wel weer met n waarschuwing aflopen….. en zo klote we gewoon door….

0   0  
MVG

Ik snap echt niet waar de discussie nou nog over moet gaan dan...

Je kunt een keer verbaal uitvallen naar een medewerker of collega en we hoeven echt niet allemaal de braafste van de klas te zijn, liever niet zelfs... maar iemand fysiek aanvallen is gewoon een stap te ver...als ik op het werk een van mijn collega's naar de grond duw of bij zijn nek pak, dan is er geen discussie en kan ik mijn spullen gaan pakken, en terecht
Dit stinkt langs alle kanten naar vriendjespolitiek en elkaar de hand boven het hoofd houden

1   0  
Brecht

We beginnen weer met Lucassen. En waarom ook niet: de afgelopen 4 wedstrijden steeds verantwoordelijk voor 1 tegengoal per wedstrijd. maar ja hij heeft inzet hè. Wat zal ik blij zijn dat Lokhoff en van Gastel weg zijn volgend seizoen. Hoe haal je zo'n diploma trainer betaald voetbal eigenlijk? Paar keer opdrukken ?

1   1  
Gilze

Even iets heel anders:

Je ziet bij de verschillende clubs langzaam het shirt voor het komende seizoen voorbij komen.
Is het bij NAC ook niet mogelijk om hier al eerde rmee te starten dan in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zie al verschillende mensen lopen met dat afschuwelijke lolly-shirt van PSV maar wellicht een optie om ook eens een keer "out of the box" te denken met een 3e shirt? Denk dat dit de verkoop goed zou doen, zie het seizoen met de groene shirts.

4   0  
NuAnCe

Van Koeveringe lult uit zijn nek. Het Burgerlijk Wetboek is volstrekt helder over ontslag op staande voet:

Voor de werkgever worden als dringende redenen in de zin van lid 1 van artikel 677 beschouwd zodanige daden, eigenschappen of gedragingen van de werknemer die ten gevolge hebben dat van de werkgever, redelijkerwijze niet kan gevergd worden de arbeidsovereenkomst te laten voortduren.
Dringende redenen zullen onder andere aanwezig geacht kunnen worden:
....
e. wanneer hij de werkgever, diens familieleden of huisgenoten, of zijn medewerknemers mishandelt, grovelijk beledigt of op ernstige wijze bedreigt;
.....

Einde aan de vriendjespolitiek NU, Oud-NAC OUT!

6   0  
naxioma

Het is bijna 60 uur geleden (2, 5 dag...!) sinds John Karelse een collega bij de keel greep, hem op de grond duwde en bedreigingen uitte naar twee journalisten. In die tijd is het NAC niet gelukt om tot een besluit en tot communicatie te komen. Alleen Henk van Koeveringe heeft wat nietszeggende (quasi zalvende) woorden gesproken in de media, heeft het MT dat wilde doorpakken terug in het hok gestuurd, en laat nu de boel weer aansudderen. Kennelijk is men intern binnen NAC enorm verdeeld over wat er met John Karelse moet gebeuren (variërend van "ontslag" tot "excuses aanbieden en doorgaan"). Worden er vandaag nog besluiten genomen, of wil men dit over de play offs heen tillen? Het is tekenend en schandalig dat NAC er niet in slaagt om binnen maximaal één dag verantwoordelijkheid en de juiste besluiten te nemen. Het tekent het onvermogen en het gebrekkige moreel kompas van de NAC bestuurders.
Er is maar één juist besluit mogelijk in de casus John Karelse en dat is (per direct) beëindiging van het dienstverband. Er is sprake van ernstig grensoverschrijdend gedrag, en mogelijk ook van eenvoudige mishandeling, hetgeen een strafbaar feit is. Door hierop niet of onvoldoende te acteren geeft men een zeer verkeerd signaal af, en zal het vertrouwen in de leiding en in elkaar onherstelbaar worden aangetast. Mensen zullen zich niet meer veilig voelen en mentaal volledig afhaken. Wat een enorm slecht voorbeeld geeft NAC hiermee dan aan personeelsleden, selectie , sponsoren en supporters. Je kunt iemand naar de keel grijpen, omver duwen, bedreigingen uiten, en gewoon in dienst blijven. Wat een wanvertoning is dat zeg. Met zo'n club wil je toch niet geafficheerd worden.
Gebeurt er nog iets vandaag, of zal John Karelse vanavond weer gewoon plaatsnemen in de dug-out alsof er niets gebeurd is? Het laatste lijkt volstrekt onvoorstelbaar, maar bij deze club en bij deze beleidsbepalers weet je het maar nooit. Mocht er niet ingegrepen worden dan is dat ernstige minachting van iedereen die bij NAC betrokken is (met uitzondering misschien van enkele lieden uit de oud-NAC kliek). Er is al nauwelijks respect meer voor de bestuurders en technische leiding bij NAC. Mochten ze hierin geen of de verkeerde besluiten nemen, dan is voorgoed alle respect verdwenen en is de ellende niet te overzien.

6   0  
naxioma

@nuance

Niet allen dat. Naast een dreigend en eigenlijk onvermijdelijk ontslag (op staande voet), is door John Karelse wellicht een strafbaar feit gepleegd. Iemand naar de keel grijpen en op de grond duwen staat gelijk aan eenvoudige mishandeling (artikel 300 wetboek van strafrecht). Alex Knook kan dus aangifte doen bij de politie. Mocht hij dit -om wat voor reden dan ook- niet willen of durven, dan is zijn werkgever vanuit goed werkgeverschap (bieden van veilige werkomgeving), (moreel) verplicht dit te doen. Zij zijn immers op de hoogte dat een strafbaar feit is gepleegd. Mochten zowel Alex Knook als NAC Breda geen aangifte doen, dan kan de Officier van Justitie op basis van het opportuniteitsbeginsel besluiten om tot strafvervolging over te gaan. Hierin wordt meegenomen of er een algemeen belang wordt gediend met strafvervolging. Het feit dat dit bij een BVO plaatsvindt en breed is uitgemeten in de media, maakt de kans op strafvervolging groter. Mocht de Officier van Justitie niet tot strafvervolging overgaan, dan kan een belanghebbende hier bezwaar tegen aantekenen. Een belanghebbende zou iemand binnen of rondom NAC kunnen zijn.
En dan is nog buiten beschouwing gelaten de mate waarin de twee journalisten door John Karelse zijn bedreigd. Afhankelijk van de ernst zou ook hier sprake kunnen zijn van een strafbaar feit. Benieuwd of in dat geval de betreffende journalisten of hun werkgever aangifte gaan doen.
Dat de leiding van NAC er kennelijk nog niet uit is wat ze moeten doen, is werkelijk onbegrijpelijk en toont aan hoe rot het van binnen is.

3   0  
DunBas

We hoeven ons helemaal niet af te vragen wat een gepaste straf is. Karelse had zaterdagmorgen al op nonactief gesteld moeten zijn. Vriendjespolitiek: dat is waar alles aan vasthangt. Eric Vervoord moest toch weg voor Karelse ? Allemaal om elkaar de handen boven het hoofd te houden. Ik ben bang dat de RvC ook erbij hoort.

1   2  
Bavel1968

De direct leidinggevende van Karelse is de trainer. Die vindt het dus normaal om hem bij zijn team te houden en Peter Maas grijpt als TD ook niet in. We gaan lekker een paar dagen vergaderen. Valk heeft het goed gezien: een zeer onprofessionele organisatie die ook niet beter wíl worden. Dan moeten ee namelijk een paar mensen van de kliek weggestuurd worden

2   0  
IBIO

Opzouten met Karelse

3   0  
Francesco

@Bavel1968

"Peter Maas grijpt als TD ook niet in." Lees eerst even alles door voordat je reageert. In letterlijk de derde zin van dit artikel bovenin je scherm staat: "Volgens de krant wilde het MT van NAC Karelse unaniem op non-actief zetten" Het MT, dat is Eric Matijsen, Edgar Mol, Leon Aerssens en.....Peter Maas. Dus de mensen van de werkvloer en de bazen van Karelse waren er heel snel uit. Alleen ging toen de RvC ervoor liggen.

Zag gisteren een opmerking die wel precies omschrijft hoe de verhoudingen liggen. Vandaag wordt er vergaderd door het MT, de RvC en zelfs het STAK over de toekomt van Karelse. Alle bestuurslagen die zich buigen over de positie van de teammanager. Was het andersom geweest, en was Alex Knook degene geweest die Blanco en Kas had willen aanvliegen en Karelse tegen de grond gewerkt had, dan had ik nog moeten zien dat ze dezelfde moeite erin gestoken hadden. En dat zegt genoeg, zo niet alles.

0   0  
Benassi

@Willie Nac Breda:

Dat zou vanuit commercieel oogpunt niet heel slim zijn. Maar ik sta nergens meer van te kijken. Het zou natuurlijk perfect passen binnen het groots staatcircus NAC Breda!

4   0  
Theoden King

NAC is een volstrekt stuurloos schip. Bij een relatief kleine calamiteit als deze is volstrekt onduidelijk wie hier een besluit over neemt en als boegbeeld snel en goed een statement naar buiten brengt.

Het ontbreken van een algemeen directeur helpt niet, maar dat is geen excuus om dagenlang te vergaderen en zelfs de RvC (slechts een controlerend orgaan toch?) en het STAK (een op afstand geplaatste stichting die slechts de aandelen beheert) een plasje hierover te laten doen.

Het is een parodie op een organisatie.

2   0  
Theoden King

Ook de op televisie altijd zo vocale commissaris + horen of zien we niet. Terwijl dit nou typisch een moment is om te laten zien dat je een volwassen en waardig NAC-boegbeeld bent.

2   0  
Henri

Ik denk dat vanavond om 19:55 Henk van Koeveringe en John Karelse het veld betreden. JK emotioneel op zijn knieën gaat en zijn mea culpa uitspreekt. Van Koeveringe dit accepteert
en John verzoekt zijn plaats op de bank in te nemen en weer aan de slag te gaan.

2   0  
Deadsmoke

PvH is de alsmaar groeiende tumor van een al ziek NAC

0   0  
Gerkoot

Gewoon weg mee voorbeeld functie naar de jeugd naar de naar de klote en voeg niks toe weg ermee met die zakkenvullers als een supporter een bekertje op veld gooit krijg je stadion verbod een lijn trekken wie het ook is opzouten

0   0  
An

Eric Vervoort was een geweldige teammanager, de spelers liepen met hem weg. Maar hij moest plaats maken voor deze malloot.
Oud Nac OUT zoals vanavond ook in het stadion hing.

Laad alle berichten na dit bericht in