Wij gaan niet opzij

Supportersgroeperingen Roda JC boycotten play-off duel

Thiestemberg

Hoe je de play-offs ook ingaat de wedstrijden garanderen vaak extra spanning, sfeer en goed gevulde uitvakken. Dat laatste lijkt tegen te gaan vallen. Meerdere supportersgroeperingen van Roda JC boycotten de uitwedstrijd tegen NAC. Dit door de verplichte buscombi en het weigeren van Duitse supporters in het uitvak. Kerkrade ligt zoals bekend in het grensgebied met Duitsland dus vooral dat laatste is een heikel punt.

SV de Koempeltribune en het Fanproject '98 komen met een gezamelijk statement:"Wij betreuren dat wij in deze fase van de competitie ons genoodzaakt voelen om een standpunt in te nemen dat ten koste gaat van de steun aan onze club. Echter coheren deze restricties niet met de waarden die wij als supportersvereniging uit willen dragen." De Driehoek in Breda heeft geen specifieke reden opgegeven voor de restricties. Echter lijkt de besllissing genomen te zijn omdat de Duitse kant van het Roda JC-supportersbestand mede-aanstichters zouden zijn geweest bij rellen eerder in het seizoen. Er gaat zelfs een gerucht dat er een sortement van ruildeal is gesloten en NAC op haar beurt geen Belgische supporters mee mag nemen naar Kerkrade op vrijdag.

Later zal nog moeten blijken hoeveel er waar is van deze ruildeal. Voor nu is in ieder geval duidelijk dat het uitvak in een play-off wedstrijd maar matig gevuld gaat zijn. Dat past niet bij de belangen van zo'n wedstrijd. In Kerkrade wordt er in ieder geval schande van gesproken. Zeker omdat Depla met zijn ervaring als burgemeester van Heerlen bekend is met de Duitste connectie in dat gebied. Verdere aanvraag die wij hebben gedaan zal nog moet en uitwijzen met welke restricties NAC-supporters afreizen naar Kerkrade. Eerder in het seizoen werd het uitvak daar al anderhalf uur vastgehouden  na de wedstrijd.

Bron:
B-Side Rats, De Limburger, Zo nws, Fanzine de Rat
18 Reacties
7   0  
fvf6

Ik zou ook graag een vol uitvak roda supporters zien , dat is alleen maar sfeer verhogend . Net zo goed dat ik hoop dat NAC bij roda ook gesteund gaat worden door een vol uitvak NAC supporters

5   0  
BredaF2

Tis weer jammer dat het zo moet. Dit krijg je nu eenmaal als een kleine groep het in het verleden verpest voor de grote meerderheid.

Juist bij po wedstrijden hangt er altijd een aparte sfeer. Ach, misschien werkt dit nog in ons voordeel ook.

4   0  
Tram

Waarom zo’n belangrijke wedstrijd boycotten en je club niet kunnen zien? Ik zou liever met 500 man en en zonder Duitsers en zonder trommels gaan dan helemaal niet.

4   7  
WillyG

Ik vraag me ook af hoeveel NAC-ers de wedstrijd gaan boycotten. Wij zijn met 6 die een ssc hebben, ik ben de enige die gaat en de 3 vrienden die ik gevraagd heb… die hebben vriendelijk bedankt.

0   3  
Buddha

Je MOET als uitsupporters blijven ageren tegen de achterlijke regels rondom uitwedstrijden. Dit doe je in de reguliere competitie, toch niet als om promotie speelt?

4   6  
Antoine

Willig blijf lekker weg en volgend jaar geen seizoen kaart neer nemen . Heb er zin in morgen

7   2  
WillyG

Antoine, zoek er ff een cursus begrijpend lezen bij. Maandag ben ik de eerste die verlengd! HUP NAC

7   0  
fvf6

Ik zou ook graag een vol uitvak roda supporters zien , dat is alleen maar sfeer verhogend . Net zo goed dat ik hoop dat NAC bij roda ook gesteund gaat worden door een vol uitvak NAC supporters

6   1  
scheppioni

Best jammer voor de wedstrijd geen uitsupporters ! Benieuwd naar de nieuwe trainer.....

4   1  
Michel1983

Dan komen die lui toch gewoon niet? Net of Roda voor de Duitse grensstreek zo belangrijk is...ja, ze zullen best vriendschapsbanden hebben met Aken offers dergelijks maar als NAC daar speelt mag Lokeren vast ook niet mee, toch?

Met betrekking tot de wedstrijd van morgen; iedereen die kan gaan zou het moeten doen. Iedereen heeft het altijd over 'Wij zijn NAC' en ook al ben je teleurgesteld over de afgelopen tijd (dat zijn we allemaal denk ik wel), nu juist een front vormen voor die mannen op het veld die wel NAC-waardig zijn!

Wat er gebeurt qua organisatie mochten we de Play Offs doorkomen is voor mij nog ongewis, maar je bent een BVO en je moet voor die kans gaan. Anders ben je geen BVO in mijn ogen.

6   9  
Tinus

Wellicht moet NAC zich gastvrijer gaan opstellen mbt trommels, hoe irritant ik ze ook vind. Iedere club moet zelf weten hoe ze sfeer willen maken.

En Depla moet gewoon lekker terug in z’n hok. Kerkrade ligt op de grens. Zeg maar Baarle Nassau, zou toch raar zijn als je net aan de verkeerde kant woont je niet mee mag.
Rare snuiter

4   1  
Ed

Prima, dat is de keuze van de supportersvereniging. Klaar.

3   5  
Realist

Werkelijk SCHANDALIG! Pure discriminatie. Lees hier Palestijn, Marokkaan of Israëliët en de wereld is te klein. Maar blijkbaar vinden we dit normaal.....

1   0  
Maarten

Scheelt weer 500 worstenbroodjes

5   0  
NAC4Ever

@REALIST
Denk niet dat het om nationaliteit gaat, maar om bevrienden supporters van andere clubs die voor vervelende toestanden hebben gezorgd.

3   0  
Arie

Of ze er nu wel of niet zitten, met ons uitvak maakt dat toch allemaal geen zak uit, want interactie is 0,0. Gastvrijheid 0,0 en sfeerverhogend 0,0. Een grove schande die hele vissenkom. En ook zeker weten een reden voor de mindere sfeer op G.

Geen Belgische supporters in Kerkrade zou Dan wel weer prima zijn. Dan kunnen er gewoon 1100 NACcers in het uitvak.

1   1  
Realist

@NACFOREVER: Helaas is dat juist wel het punt, de nationaliteit. Depla heeft Duitse Roda-supporters verboden aanwezig te zijn. Discriminatie obv je nationaliteit. Uiteraard begrijp ik dat hij Aken buiten wil hiuden, maar we vergeten voor het gemak dat er bij Roda ook normale supporters de Duitse nationaliteit hebben.

0   1  
Waarom zo

@realist, daar heb je gelijk in maar limburg hoort toch ook bij duitsland

1   0  
Bo Nus

treurig dit. Kan alleen in het kleinzielige deugende Nederland. Aken is hier van harte welkom. Nota bene de oudste club van Duitsland. Ik was zaterdag bij Gladbach -Eintracht en van harte welkom op de Nordkurve als trotse NACCER.

Laad alle berichten na dit bericht in