Wij gaan niet opzij

Velanas: "Het zelfvertrouwen keert langzaam terug"

Thiestemberg

Na een verliespartij in Emmen spraken wij met invaller Velanas. De jonge zomeraanwinst had nog twee keer een treffer op zijn schoen maar die werden vakkundig gekeerd. Naast de wedstrijd praatten we ook met Odysseus bij over zijn eigen vorm, die langzaam maar zeker in de lift lijkt te zitten.

Ondanks de 2-0 verliespartij in Emmen ziet ‘Ody’ Velanas wél aanknopingspunten voor de aankomende weken: “Hoe we de tweede helft als collectief spelen geeft sowieso zelfvertrouwen. Je ziet dat we dominant kunnen zijn en kansen kunnen creëren. We verliezen de wedstrijd alleen op twee á drie minuten waar we die tegendoelpunten krijgen, dan komt dat aanvallende eigenlijk al niet meer aan bod. We moeten doorgaan zoals we de tweede helft hebben gespeeld maar er moet defensief nog wel een tandje bij.”

Voor Velanas was de uitwedstrijd in Emmen na PEC de tweede invalbeurt waar hij zich in positievie zin liet zien. Dat hij beter in zijn vel lijkt te zitten beaamt de in Utrecht opgeleide aanvaller zelf ook: “In het begin van de competitie (vlak na verlies basisplaats) zat ik niet lekker in mijn vel, vooral ook door mijn prestaties op het veld. Toch weet ik wat ik kan, dat moet ik in de minuten die ik nu krijg laten zien.  Ik denk dat het zelfvertrouwen langzamerhand wel aan het terugkomen is.”

Naast de worsteling met zijn eigen vorm leed Velanas net als meerdere teamgenoten ook aan het coronavirus. De gevolgen daarvan blijven soms langer merkbaar dan men denkt. “Klachten heb ik niet echt meer, maar je merkt het wel dat je meer dan een week stil hebt gezeten.” 

Nu wil Velanas echter vooral vooruitkijken, verder aan zijn vorm werken en belangrijk zijn voor de ploeg. Zijn multifunctionaliteit maakt hem daarin een waardevolle toevoeging voor trainer De Graaf. “Ik heb ‘op tien’ altijd een leuke positie gevonden, maar zoals ik nu speel, links op de buitenkant kan ik ook prima uit de voeten. Ik wil vooral zoveel mogelijk binnen de lijnen staan.” Besluit hij.

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Liveblog: FC Emmen - NAC 196 reacties
19 Reacties
39   2  
Big John

@RV

Huurling??
Zeg dan niks

22   6  
Tonn

Tsja positief blijven..

15   15  
BREDA 1965

Ik zeg hier maar niks over.....

8   50  
RV

Gewoon een zeer goede speler maar net als bij Bannis (ook een goede speler) zie je dat het huurlingen zijn. Zijn al blij met een goede wedstrijd maar op het eind telt alleen hun eigen prestatie en niet de teamprestatie.

Bij Bannis zie je het ook, dat is geen verkeerde spits maar schiet ook onmogelijke ballen maar op goal.

Neemt niet weg dat ze beide kansen verdienen want Kotzebue bijvoorbeeld daar zie ik het echt totaal niet in. Velanas heeft wel iets hoor, goede voetballer.

39   2  
Big John

@RV

Huurling??
Zeg dan niks

13   5  
Ouwe Spionkop

Hahahaha

28   6  
RC

@RV

Velanas is geen huurspeler.

Daarnaast vind ik het een prima speler met veel potentie. Dit jaar zo veel mogelijk laten spelen, net als de andere jonge jongens. Dit is het kapitaal voor de toekomst.

16   12  
Tjet

Houdoe

18   10  
Noad1976

Langzaam maar zeker haha weltrusten

15   16  
Bredafun

man, man, hoe lang wil je nog kans krijgen? t is er niet en t komt er niet!
elke week t zelfde, misser misser misser

5   22  
Bredaaaaa

Goede aanwinst van het technisch ❤️

21   14  
willem 4,5

Welk zelfvertrouwen?, dat van hem mzelf ? wat een lulpraat!

14   10  
Jaap Aap

Velanas… wat een armoede eigenlijk!
Kan die jongen ook niks aan doen overigens, doet vast zijn stinkende best.

14   9  
Tip

Velanas is in aanleg zeker een goeie technische speler. Toch kan ik de frustraties bij medesupporters ( incl. mezelf) wel begrijpen. Jongens als Kaj en Velanas laten veel te incidenteel en sporadisch zien wat ze kunnen. Het moet er echt van gaan komen dat ze wedstrijden domineren en beslissend zijn. Overigens is dit NAC met Thom erbij geen haar minder dan Emmen. Verder is een frustratie verhoger het gegeven dat de supporters maar niet horen waar het met hun cluppie naar toe gaat. De negativiteit zal langzaam verdwijnen als we weer toekomst zien. En laten we hopen dat positiviteit besmettelijk is.

18   3  
H.V.M.

Als zijn zelfvertrouwen langzamerhand is teruggekomen, had ie er wel twee mogen maken vandaag.
Bij het gros van de supporters ligt het vertrouwen in deze selectie inmiddels ver onder het ijs.
Dat gaat langzamerhand dus niét meer terug komen.
Het zal al sowieso een enorme worsteling worden om de Play-Offs te halen.

5   7  
Scheppioni

Tilt het niveau helaas niet naar hun hoger niveau .... voor in de breedte te brengen zag je tegen pec oke, maar nu haye weggaat heb je een boost speler nodig .....maar ja schoenmaker jr en scoute ?? Is ook een utopie ....

3   1  
Gjoewie

Technisch is Velanas een goede voetballer. Maar net als De Rooij kan hij (nog) niet tegen de druk die hem en de rest van het elftal opgelegd wordt. Bij de jonge Trommels speelde hij echt wel goede wedstrijden, niet voor niets dat hij is opgepikt door ons scoutingapparaat, maar daar hoefde hij niet echt uit te blinken. Als ze eens een keer tegen een zeperd opliepen, doordat ze een collectieve offday hadden (als ik me niet vergis zijn de jonge Trommels dit seizoen op eigen veld door Eindhoven flink afgedroogd), dan lag daar niemand wakker van.
Nu speelt hij bij een club waar wel wat van je verwacht wordt. Had hij allemaal spelers van het niveau Haye om zich heen gehad, dan had hij zich aan die spelers op kunnen trekken. Maar nu deelt hij mee in het wisselvallige spel. Er is niemand die de jongens in het veld aanstuurt. Seuntjens misschien, maar die worstelt met zijn eigen vorm. En die speelt bovendien op de plek die Velanas ambieert.

10   0  
fvf6

Velanas heeft na een zeer zwakke periode nu 2 goede invalbeurten laten zien .Laten we hopen dat hij het vertrouwen terg vindt , als hij zo blijft spelen als de twee laatste wedstrijden kunnen we hem er goed bij hebben .

11   2  
Bertus

Als je een bevrijd gevoel krijgt als Velanes invalt dan moet je niet vragen hoe diep we zijn gezakt en hoe droevig het niveau van onze vrienden Schuppen en Kotzebue is.

1   0  
Nachoreca1

Zolang je stiftjes probeert te maken bij een 2 0 achterstand, zal het nooit wat worden. Leuk voor in de zaal of een hoofdklasser. Mist alle gogme en inzicht die nodig zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in