Wij gaan niet opzij

Sterk spelende Agougil blijft kritisch op zichzelf en het team

Thiestemberg

Een competitief ingestelde Agougil baalde stevig na het verlies in Emmen. Ondanks de matige vorm van NAC kan de jonge middenvelder zelf terugkijken op een sterke periode na de winterstop. Genieten ervan gaat nog lastig, Agougil wil vooral met het team stappen maken.

Agougil merkte als middenvelder als geen ander dat NAC met name in het eerste uur maar moeilijk gevaarlijk werd. Dat Haye er niet was speelt daar niet per se een rol in volgens Agougil: “Haye is sowieso een belangrijke speler voor ons. Maar je ziet dat we in de tweede helft wel gevaarlijk kunnen worden. We pakken meer duels, zijn feller en kunnen bij vlagen leuk tikken.”

Agougil baalt er dan ook van dat uit die aanvallen nog te weinig rendement wordt gehaald: “Op die momenten missen we ook gewoon scorend vermogen in het afmaken van onze aanvallen. Dan krijg je twee lelijke doelpunten tegen en verlies je hier. Dan hebben we niks aan dat leuke spel, we moeten drie punten hebben.”

Door de lage positie van NAC kan Agougil ook maar moeilijk genieten van zijn eigen spel en ontwikkeling. Wij vroegen hem of hij in ieder geval tevreden was met zijn spel en de vele minuten die hij de laatste periode mag maken. “Tevreden is een groot woord, ik ben oké met de minuten die ik krijg, ik weet dat ik het kan en wil eigenlijk nog meer bijdragen aan ons spel, met name in de duels kan het nog beter.” Dan buigt hij het gesprek om: “Individueel is leuk maar het gaat mij vooral om het teambelang. Ik denk puur aan NAC en de punten.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC LOOT PSV IN DE BEKER 53 reacties
Terug naar overzicht
54 Reacties
89   5  
BREDA 1965

Deze jongen mag ik dan weer wel

89   5  
BREDA 1965

Deze jongen mag ik dan weer wel

40   10  
RV

Zo is het, deze jongen is nu al professioneel en in potentie een betere speler dan Haye. Hoop dat hij de kans krijgt het week in week uit te laten zien. Als ik het dan vergelijk met Cargro die er naast staat dan zie ik daar juist weinig tot geen meerwaarde in.

De zwakte bij dit NAC ligt voorin, met name op de flanken. Op het middenveld hebben we voldoende goede en potentieel interessante spelers.

29   38  
Moppernac

Ik vind Agougil nou niet een speler die echt opvalt in het spel bij NAC.
Hij is een speler die aardige dingen kan laten zien, maar zet 11 van dit soort spelers in een elftal en dan sta je niet hoger dan waar NAC nu staat.
Als NAC volgend seizoen voor promotie wilt gaan dan moeten er toch 7a8 echte versterkingen bij komen want op dit moment kun je alleen maar promoveren met spelers als Olij, Haye, Seuntjens en Malone en met de rest kom je er niet, ook niet met De Rooij, Antonia, Bakker en al die eigen jeugd spelers, dat zijn leuke spelers voor te wisselen.

50   2  
Da Pope

Benieuwd wanneer hij een voorstel voor een nieuw contract krijgt. Jongen met potentie, die je gauw langer vast moet leggen.

Het is duidelijk dat je kwaliteit inlevert als je Haye verkoopt, maar toch zou ik geen vervanger halen. Je kunt in de winterstop alleen maar bankzitters halen of transfervrije gasten, die al maanden niet gespeeld hebben. Met de wetenschap dat je in de zomer met een nieuwe eigenaar (ervan uitgaande dat dat eindelijk rondkomt) toch de selectie opnieuw in gaat richten, zou ik nu lekker een talent als Agougil de kans geven.

Promotie is realistisch gezien te hoog gegrepen voor dit elftal. Dan maar jongens als Agougil ontwikkelen en in de zomer, tenzij ze hun kans grijpen, serieuze versterkingen halen.

26   10  
Fred1

Hij zou alleen in moeten zien dat er ook een eerste helft is, je kan niet steeds leunen op alleen goed spelen in de tweede helft.
Hij loopt half mee met die eerste goal en dat kan niet duw die kerel onder het gras.
En ik zie uiteraard ook dat het met van Schuppen naast je heel moeilijk voetballen is.
Zodra van Schuppen weg is naast hem lijkt het of hij zijn juk afgooit, heel opmerkelijk.
De balans op het middenveld is compleet zoek, en dat mogen we de Graaf aanrekenen.
Wat ik hem ook aanreken is dat hij Marijnissen compleet laat verpieteren en in het centrum van de verdediging Peppi en Kokki gewoon laat staan.
Dan wil je geen resultaat halen .

18   0  
Sjonnie

Vanavond de loting.

Stel je voor naar Ajax.
Mashart VS Antony.
Rutten VS Tadic.
Ga er maar aanstaan.

Zou alleen financieel goed zijn als er publiek bij mag 50.000 supporters, kassa.

48   1  
TvB

Agougil kan me meer bekoren da Azzagari bijvoorbeeld, die toch de 1e 10 wedstrijden zich heeft mogen laten zien maar mij tegen viel. Het wegdraaien, duels, openingen en techniek valt me meer dan eens op. Bij Azzagari had ik dit niet. Commentaar van een Seuntjens bv die Agougil buitencatogorie vindt, versterkt mijn mening dat deze jongen een belangrijke speler voor Nac kan worden! Snel verlengen dus!

30   6  
Sjonnie

Fred@

Jij bent echt een Marijnissen fan denk ik.
Ik lees alleen maar van jou dat het oplos punt bij NAC is als Marijnissen speelt.
Malone/Adilehou vind ik het prima doen, daar ligt het niet aan, het is het scorend vermogen wat dit elftal mist.

9   0  
Buddha

Ja ik zie wel potentie maar brengt aanvallend te weinig en bij de 1-0 loopt hij niet mee. Genoeg werk aan de winkel.

5   2  
TvB

@sjonnie; Ajax uit met publiek zou beste scenario zijn, pak je bijna 5 ton aan recette geloof ik!

7   0  
Noad1976

Lichtpuntje! Deze jongen heeft wel toekomst.

5   3  
Fred1

@ Sjonnie, ja dat klopt.

3   0  
Bredafun

Het is toch triest dat de jonkies (Velanas) door de druk er geen 2 giga kansen in t net kan krijgen??
De onzekerheid, dat moeten deze gasten opzij leggen. Ik zie best dat die gasten potentie hebben, maar op het moment dat t moet gebeuren, zijn hun reacties totaal niet zuiver in t bolleke!
En niet alleen bij Velanas hoor! We zien dit bij de meeste momenteel. Als het balbezit met vol vertrouwen wordt overdragen naar de volgende dan kan dit best n goed team zijn, nu is het vaak blind wegtrappen.....

11   3  
RV

De Graaf traint en ziet dagelijks de spelers en de keuze voor Malone en Adilehou is gewoon prima. Ik geloof niet dat Marijnissen dat niveau al kan aantikken. Op basis waarvan dan?

Er wordt hier door sommigen gepresenteerd dat de jeugd er gelijk staat als ze goed zijn (zoals bij van Hecke) en die maken klaarblijkelijk zelfs geen fouten. Maar Marijnissen komt nog even niet in de buurt van een basisplaats.

Marijnissen moet hard werken en zichzelf bewijzen. Het is makkelijk om Malone en Adilehou op basis van vandaag te beoordelen maar normaliter is er geen beter centraal verdedigingsduo in de KKD.

16   2  
ECG

Agougil is nu een vaste waarde.Kan ik van Van Schuppen nog niet zeggen.

7   15  
Sjef de gevulde koek

Ik kan over de jeugd maar 1 conclusie trekken en dat is dat ze allemaal te kort komen voor de eredivisie je ziet het aan alles. De enige waar ik wel potentie in zie is vorige week terug gezet naar onder 18 en dat in banzuzi. De rest is het gewoon niet ook van schuppen begin ik aardig aan te twijfelen en kan zomaar is het rijtje Reuvers komen. Het is gewoon schrijnend om te zien.

12   6  
Badeend

"we kunnen bij vlagen leuk tikken."

Laat die eens even op je inwerken en vraag je af waarom NAC eraan toe is zoals het eraan toe is. Ik weet er nog wel een:

"dat vind ik dan eigenlijk best wel een beetje euh respectloos."

Gadverdamme.

NAC had vandaag géén middenveld, zeker in de eerste helft niet. Er lopen er een stuk of vier bij die niets te zoeken hebben in het eerste elftal van een BVO en met zijn allen hebben ze geen flauw benul wat ze aan het doen zijn. Vooral niet direct na een verdedigende actie. Het is gewoon kut met peren en dat gaat niet snel veranderen op deze manier. Prima dat De Graaf Bakker linksback heeft gezet, maar hij mag nog wel wat andere acties doorvoeren.

En sorry hoor maar ik vond Agougil vandaag ook niet bijster sterk. Dat kan ook niet zomaar in zo'n los-zand-team, maar om dan zijn "sterke spel" te roemen, verbaast me eerlijk gezegd.

15   3  
Ivo

Het zijn prima spelers als er 8 of 9 routiniers op het veld staan die die jongens kunnen coachen. Die misten we vandaag op het middenveld en in de voorhoede. Ze waren allemaal tussen de 19 en 22. Pas toen Seuntjens er in kwam zag je dat er wat meer lijn en gif in het spel kwam.

Agougil, van Schuppen, Kotzebue, Kosiah, etc. zijn normaal gesproken jongens die mogen invallen als we voor staan en de wedstrijd beslist is. Nu moeten ze het verschil maken en dat kunnen ze op dit niveau niet.

13   3  
Atleet

@fred1

Marijnissen deed het voortreffelijk in het begin maar dat deden die andere jeugdspelers ook en die vallen nu terug ?

Heeft niks met talent te maken maar is puur fysieke conditie, daar schort het bij heel de nac selectie.
Begint al bij de jeugd ….

Je moet bij de jeugd is beginnen met hele goede uithouding te werken zodat ze hoe ouder ze worden hoe beter de trainingen aankunnen.

Wordt niet op duur getraind maar gelijk explosief …. Maar als je explosief traint zonder goede uithouding breek je alles heel snel af.

Ja geef maar duimpjes omlaag maar in de voetballerij kunnen ze nog flink stappen zetten met bovenstaande

7   6  
Ome Cor

Marijnissen heeft geen wedstrijden gespeeld, dus de roep om hem nu is gebaseerd op eerdere prestaties in een andere situatie.

Wat we misschien een keer niet moeten doen is een jonkie te snel willen brengen.
De kans dat zo'n jongen na een foutje afgemaakt wordt en de steun en het vertrouwen verliest (al dan niet terecht) moeten we niet willen.
Zie Azzagari, Kotzebue, Kosiah, Kestens, van Schuppen, Banzuzi ( voor z'n transfer ideeën)

20   7  
Fred1

@ Atleet, Luc Marijnissen speelt al een tijdje bij NAC en ik vind hem een van de grootste talenten uit de NAC opleiding.
Ik denk dat hij zelfs beter is dan van Hecke destijds.
Dat verzin ik niet dat vind ik gewoon, en met mij zijn er nog velen die er zo over denken.
Hij staat bij veel bvo’s op de radar.
Hij is natuurlijk groot en sterk maar hij heeft ook rust en doet nooit domme dingen, denkt altijd vooruit en je kan met hem met gemak een op een spelen.
Is kopsterk en heeft een hele goede pass in zijn poten.
Zijn pis maak je niet snel lauw.
Hebben we gezien hoe vaak de bal terug wordt gespeeld op de keeper vandaag en ook tegen Zwolle in de eerste helft.
Daarom scoren we ook zo moeilijk bijna alles gaat breed of terug.
Ik zie Adelihou soms net de bal lopen zonder dat hij weet wat hij gaat doen en dat heeft Malone ook soms.
Dat geloop met de bal en steeds dat aansluitende balverlies pffff.

9   0  
Atleet

@fred1

Ik woon bij boeimeer dus was bijna elke zaterdag daar te vinden dus volg de jeugd heel goed.

Marijnissen is idd een van de grootste talenten, ben ik met je eens.

Maar ik zie bij de jeugd heel vaak de NAC jeugd terug vallen na de kerst periode.

Dat komt omdat ze vanaf aug te explosief trainen…. Ga meer aan hun duur vermogen werken.

Maar goed dat is mijn opvatting …. Liep een aantal jaren terug net na m’n 50ste verjaardag nog 1.15 uur op de halve marathon in Etten-Leur.

Daar zat ik mezelf ook aan te ergeren dat ze zo vaak terug spelen en duurt te lang om door te passen als ze gaan opbouwen.

Daar heeft natuurlijk met de capaciteiten van hun zelf te maken.
Je zag gewoon dat ze niet fris waren vandaag … dat kan gewoon niet en hadden toch al hersteld moeten zijn van afgelopen woensdag.
Ik blijf erbij dat het vaak aan hun fysieke conditie ligt.

8   2  
Tonn

Heereveen verliest van PEC. Ons NAC won van PEC. Toch een pluspunt.

14   3  
Fred1

@ Atleet ik roep het al een tijdje onder Steijn was de conditie abominabel.
Kan ook niet anders als je maar 3 x per week traint en de trainer terwijl hij het trainingsveld opliep nog niet eens wist welke oefenstof er die dag gebruikt zou worden.
Sterker nog het was schering en inslag dat hij aan Hans Visser vroeg “ wat gaan we doen “ .
Slechts Van Hooijdonk ( altijd ) en Haye ( soms ) trainden voor zichzelf nog wat extra de rest geloofde het wel.
Echter nu is er een andere trainer.
Laat ik hopen dat de intensiteit nu hoger ligt en we op minimaal 10 sessies per week zitten.
Maar ik ven er bang voor want de conditie is nog niet veel beter lijkt het.
Je moet gewoon fitter zijn dan je directe tegenstander en ik zeg het vaak voetbal doe je meer met je brein dan met je voeten, maar aan techniek heb je weinig als de conditie en het inzicht ontbreekt.
Zorg gewoon dat op zijn minst de conditie op peil is dat kan iedere gek zich aanleren.

5   0  
Atleet

@fred1

Volkomen met je eens.

Als je conditioneel in orde bent zal je eerste bal aanname ook veel beter zijn en de vervolg bal ook.

Maar voor nu is het wat het is en zullen we het moeten accepteren want wij kunnen er weinig aan veranderen ….

17   4  
Gilze

Nou lekker PSV uit. Ga maar met 11 man in de goal liggen want je moet er toch niet aan denken dat ze daar gaan proberen te voetballen.

5   1  
Kinderkaartje

Een club in Brabant!

6   11  
Nacman

Naar pisvee we zullen Maar een telraam mee nemen dat worden dubbele cijfers met dit elftal.

12   0  
TvB

Hopelijk met een uitverkocht stadion voor de centen. Normaal gesproken ben je kansloos maar dat waren we ook tegen AZ uit en PSV 2 jaar geleden..

14   2  
Moppernac

Ralf Seuntjens maakt in de 87ste minuut de winnende 0-1 tegen PSV

14   4  
RaraNAC

Lekker met 1000man naar Eindhoven.
En klem zuipen bij de Pint. Omdat het dan weer kan.

13   8  
Rubenac

Denken we nou echt dat een loting een loting is??

Alles staat vooraf allang en breed vast

7   1  
TvB

En als Haye echt een top transfer wil maken moet hij het dan laten zien net als van Hecke toentertijd! Dan gaan alle deuren open!

10   1  
TvB

@gilze: wanneer we hier massaal denken dat nac een pak slaag gaat krijgen, kunnen ze nog weleens het tegenovergestelde voor mekaar krijgen!
Laten we ons daar maar aan vasthouden..

5   4  
NAC4Ever

@RUBENAC
Op basis waarvan denk je dat?

11   5  
Ouwe Spionkop

Knvb manipuleert die loting zo dat Ajax en PSV die finale gaan spelen.
Wat een lachertje die KNVB maffia beker.

14   3  
Moppernac

Rubennac@

Die loting is idd allang zo uitgedokterd.
Toevallig kunnen Ajax en PSV elkaar pas treffen in de eventuele finale.
Verbazend maar waar.

5   2  
NAC4Ever

Wordt loodzwaar, maar we hebben al vaker gestunt.

5   4  
Vlaai

Zusjes ten oosten weer verloren. Nu samen recordhouder nederlagen in eredivisie. Volgende week record kwijt….

5   3  
Tip

Als je Telstar - psv zag hebben we kans. Je weet het nooit, maar kans is 1 op 10 natuurlijk. Mooi dat we in de beker zo ver zijn gekomen. Hoop wel dat geen afgang wordt met grote cijfers. We gaan het zien.

4   4  
Tip

Agougil tweede helft ruim voldoende.

8   1  
TvB

@fred en atleet;
Wat ik niet snap, als je voetballend niet de beste bent.. waarom niet opportunistisch spelen met lange ballen op Seuntjens en vanuit daar verder voetballen met veel strijd en zorgen voor een super conditie zodat je 90 minuten vol gas kan gaan zoals in Engeland. Daar hoef je geen talent voor te hebben maar je bent je tegenstander wel een stap voor. Nee dat eeuwige gebrij en tactisch spel van matige trainers en dito spelers schiet toch niet op..

15   8  
Henri

Een nieuwe eigenaar moet als eerste Hyballa contracteren en dan met name om zijn trainingsfilosofie en methodiek over de volle breedte bij NAC in alle geledingen te implementeren. Je kunt van hem zeggen wat je wilt maar zijn trainingen zijn op topniveau. Hij weet als een van de weinigen spelers echt beter te maken. Hij zette Haye, die overal was mislukt in een Pirlo rol op het middenveld. Azzagari, El Allouchi, Schouten, speelden op een niveau dat ze later niet meer hebben gehaald. Spelers moeten achter hun broek worden gezeten. Een trainer moet kort op de man/speler spelen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

3   8  
Wanny

Olij
Ligeon Malone Bakker Maria
Haye Seun Agougil
Antonia bannis de rooij

Begin daar nou eens mee. Iedereen op zijn eigen plek en centraal links gewoon een linkspoot. Voetbalt veel makkelijker dan met Malone links, want dan gaat alles naar de linksback of heel traag naarcl rechts

7   3  
Scheppioni

Even aanvullend op Fred die het prima ziet, iedereen speelt een voorbereiding van de competitie om er wijzer van te worden, daar kon men al prima zien dat er in de as een prima NAC stond ..... alleen een onzekere beginnende trainer of zoals vaker in het verleden bij ons NAC voetbalt ons NAC na een prima voorbereiding weer ineens totaal met een andere twijfelende opstelling/visie 🤨🤨 ook krijg ik net bericht dat de overname weer te hard geroepen is vorige week ???

5   2  
Scheppioni

Agougil overigens heeft zeker potentie, Marijnissen is mede ook misschien door zijn plaats in het elftal constanter verder ......

3   2  
TvB

Marijnissen is toch tijdje geblesseerd geweest? Toen hij in mocht vallen viel hij niet tegen volgens mij. Zal dan door z’n blessure dat hij niet vaker speelt aangezien er telkens veel talenten meespelen

7   16  
TvB

En hou eens op over Hyballa, zijn speelstijl was leuk, maar hij kan niet met mensen werken of in een organisatie. Toen Steyn Lokhoff passeerde was het een schande, Hyballa deed dit ook bij Abeele. Een einzelgänger kunnen we niet gebruiken toch. Liever Vreven dan

1   1  
Badeend

Ik ben géén fan van Hyballa, hoewel zijn aanpak op korte termijn kan werken. Laten we alleen niet de situaties Hyballa-Van den Abbeelen en Steijn-Lokhoff gaan vergelijken. Daar doe je Hyballa echt enorm tekort mee, en ook Lokhoff is een heel ander kaliber en een heel andere persoon in relatie tot NAC dan Van den Abbeelen. Daarbovenop werkte Steijn blijkbaar heel goed samen met zijn AD, dus helemaal een einzelganger was hij niet. Ongeschikt, achterbaks en niet capabel? Dat wel.

Het door meerderen ook eerder geschetste idee over een tekort aan conditie, daar kan ik me wel in vinden. Dat was óók een van de problemen onder Steijn maar niet 100% door hem veroorzaakt. Brood had dat ook niet fatsoenlijk opgepakt onder anderen. Misschien een voordeel als we de play-offs niet halen, kunnen we 2 weken eerder beginnen met trainen. En NIET op trucjes en sprintjes. Dan hou je het misschien een keer langer vol dan de standaard 60 minuten onder Steijn, of tot ongeveer de winterstop. Komt er komend seizoen nou ook een lange (en vroege) winterstop ivm Qatar? Kan nog wel eens een voordeel zijn.

Nu nog een overname, hoe is het daarmee?

5   0  
Geelzwartwit

Mbt conditie.. We hebben tegenwoordig toch een performance trainer? Dat zou toch goed moeten zitten dan.

Mbt tactiek en opstelling. Je hebt al een tijdje een basis van 14 spelers. We zijn al een behoorlijke tijd op weg en veel jonge spelers hebben al veel wedstrijden in de benen. En de tegenstanders in de kkd hebben ook jonge spelers maar geen ligeon malone bakker olij baye seuntjens antonia...

En toch is het iedere week anders en niet alleen iedere week.. Het verschil tussen 1e en 2e speelhelft is ook vaak anders.

Maar we hebben nu wel de gewenste spits die alle problemen zou verhelpen.

Ik blijf erbij dat het waardeloos is dat je in de kkd met dit team en mega trainersstaf en begroting 10e staat.
10e!!!

Maak er nou eens een herkenbaar strijdend team van met ingeslepen systemen. Iedere week staat het anders en doet men weer wat anders.

6   2  
Jf

Agougil was in mijn ogen de betere. Ik erger me vooral aan het tactische onbenul van De Graaf. De Rooij speelt op rechts zwak en is op links gevaarlijker. Je gooit Antonia erin als je achter staat waardoor ze verdedigend en compact kunnen spelen en je dus niks aan snelheid hebt.

Kosiah in de spits is onbegrijpelijk. Die jongen komt nu tekort en hoort niet bij het eerste van Nac, ik heb hem nog niet kunnen betrappen op een goede positie kiezen of een mooie actie.

De Graaf moet duidelijk nog stappen maken, maar vooral leren van de gemaakte fouten en dat doet hij vooralsnog niet.

6   1  
Fred1

Ik zag een en ander over conditie links en rechts.
En daar zit hem een groot deel van het verliezen van wedstrijden.
Het is heel simpel ben je fit dan win je meer ballen.
Nu zie je dat je bij afvallende ballen steeds te laat bent, de bal in de kluts zijn we altijd kwijt, we zijn steeds net iets te laat en we komen structureel net een stukje ruimte en tijd tekort om die bal goed te geven.
Als je ziet hoeveel ze onnodig met een bal lopen en dat ze zelden direct spelen en nooit de bal het werk laten doen dus dan loop je ook nog meer dan je tegenstander.
En dat terwijl je toch al minder fit bent dan je opponent.
Komt bij dat ze totaal de kwaliteiten niet hebben om op te bouwen en dat dan tóch tegen beter weten in doen.
Onbegrijpelijk.
Net als iedereen geef ik hoog op over Olij maar die spelhervattingen en dat talmen dat is om te janken.
En dat loopt een keer gruwelijk fout.
Er komen veel gevaarlijke tegenaanvallen direct vanuit deze spelhervattingen tegen Zwolle was het zelfs extreem.
Al die kleine dingen tezamen maken dat je op alle fronten net tekort komt en het kwartje steeds verkeerd valt.
Van NAC kun je daarom door alleen maar ff 1 minuut gas te geven gewoon winnen.

1   3  
Atleet

Sluit me wederom aan bij de uitleg van Fred1.

Hij geeft wel is af op NAC en dan denk ik … rustig aan maar de laatste tijd heeft hij gewoon gelijk.

En nu zeggen we hebben toch een performance trainer maar wij weten niet hoe hij die gasten traint.

Doet misschien wel alleen core oefeningen en legt geen nadruk op duur.
Ik blijf erbij daar schort het aan, we hebben geen duur vermogen.
Dat kan heel goed getest worden hoor: laat ze een x een halve marathon lopen.
Dan zie je gelijk hoe hun duur vermogen is.
Want voetbal blijft nog steeds altijd een loop sport.

Hoe beter je duur vermogen is hoe sneller je hartslag zakt na een inspanning.

Kijk bv naar de veldrijders … is een uur vol gas geven maar let op hè …. Die zitten ook 1 a 2 per week 6 uur op de fiets hoor.

@fred1 hoop je een x tegen te komen bij boeimeer 😉

0   1  
Rubenac

@NAC4ever

Dit ligt er toch gewoon dik bovenop mbt de "loting"?

Laad alle berichten na dit bericht in