Wij gaan niet opzij

Velanas keert zonder aanvoerdersband terug in de selectie

Thiestemberg

Odysseus Velanas miste afgelopen week meerdere trainingen en een wedstrijd, de aanvallende middenvelder was ziek. Komende maandag keert hij echter terug in de selectie voor het duel met Jong PSV. Een basisplek komt nog te vroeg, als hij binnen de lijnen komt zal hij de aanvoerdersband ook niet overnemen zo verscheen vandaag in BN DeStem.

Allereerst zijn afwezigheid: Velanas was ziek, dusdanig ziek dat hij ruim drie kilo is afgevallen in de afgelopen twee weken. Dat hij nu weer meetraint betekent dus niet dat hij er direct 100% fit staat. Wel is hij op de goede weg terug. Als bankzitter kan hij eventueel als invaller al minuten maken tegen Jong PSV. In de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren was Velanas nog goed voor een doelpunt.

De aanvoerdersband zal Ody in zijn (hoogst waarschijnlijk) laatste maanden niet meer dragen in Breda. Dit is volgens De Stem een unaniem besluit van de technische staf. Let wel: in goed overleg met Velanas zelf. De clubtopscorer voelt zichzelf naar verluidt ook comfortabeler zonder de band en stond achter de beslissing om een andere aanvoerder te kiezen.

Naar wie gaat/moet de aanvoerderband nu?
Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: Jong PSV - NAC 131 reacties
Volgend bericht
NOAD Cup '23 uitverkocht 14 reacties
43 Reacties
89   23  
Noadhugodver

@Creatief met Lokhof

Komop man. Er is zoveel fout gegaan onder Steijn. Zie nu bijv weer het feit dat onder hem Verbruggen is verkocht voor 3 ton en de Rooij is gekocht voor 5. Tis een goeie trainer, doet het uitstekend bij Sparta. Maar bij ons deed hij het dramatisch. Punt.

17   19  
Nacman

Mischien iets om van flieger of noad aanvoerder te maken 😀

20   31  
Greve i. Ch

Off. Topic
Hoorde vanmiddag vele NAC liederen
bij Exelsior-Sparta van de Sparta aanhangers.
Zielige bedoeling.

22   4  
Bredaaaaa

Goede beslissing.

13   2  
Bob Latchford

Logisch. Prima besluit.

12   5  
Volksclub NAC

@Greve misschien omdat NAC en Sparta bevriend zijn?? Die Steijn kan wel de grootste klerelijer zijn die er is, maar dat wil niet zeggen dat door hem de vriendschap niet meer is.

On topic Van der Sande als hij z’n NOAD over kan brengen

22   90  
Creatief met Lokhof

@volksclub

Wat heeft Steijn fout gedaan dan?

Azzagari, Kestens en Neele genegeerd?

Waar spelen die nu?

Met Steijn had NAC nu eredivisie gespeeld, zonder Steijn was Sparta vorig jaar gedegradeerd.

89   23  
Noadhugodver

@Creatief met Lokhof

Komop man. Er is zoveel fout gegaan onder Steijn. Zie nu bijv weer het feit dat onder hem Verbruggen is verkocht voor 3 ton en de Rooij is gekocht voor 5. Tis een goeie trainer, doet het uitstekend bij Sparta. Maar bij ons deed hij het dramatisch. Punt.

67   11  
Ivo

Och god, moeten we het nou weer over Maurice Steijn hebben? Die heeft zn kans gehad toch, volgens mij werden we 5e met de duurste selectie in 5 jaar en gingen we er met een verkeerde tactiek af tegen NEC. Next!

14   5  
Hoge Vucht

Pfoe die is goed ziek geweest dan. Wellicht verstandig om vanaf de bank te laten starten morgen om te voorkomen dat hij straks geblesseerd is.

Die aanvoerdersband naar iemand anders voor continuïteit snap ik overigens wel,

12   21  
Van Flieger

Weer een speler afbouwen.

7   14  
willem 4,5

@nacman. Je weet het hé, als je aan flieger komt gaat de nog steeds gefrustreerde City groep in de aanval.

13   9  
Judge M.

@Creatief met Lokhof:

Dat laatste zonder meer, dat eerste dat waag ik sterk te betwijfelen. Dan hadden we toch wel anders moeten spelen tegen NEC...

En Lokhoff is met dubbel f of is dat ook iets creatiefs?

Daarnaast was destijds iedereen het eens met de verkoop van Verbruggen. Hij had nog niet in het eerste gespeeld en Olij en Kortsmit boven zich in de pikorde dus die 3 ton konden we goed gebruiken. En daarnaast wilde Bart zelf uitdrukkelijk Jelle achterna dus om dit bij Steijn in zijn schoenen te schuiven, slaat nergens op.

15   5  
Creatief met Lokhof

Verbruggen is verkocht voor opleidingsvergoeding en er is een fors doorverkoop percentage bedongen. Die jongen wilde perse met Jelle mee en was op dat moment niet beter dan Olij. Nu nog niet trouwens.

Maar als je denkt als jij, zou je ook kunnen zeggen: zie je wel deel vd supporters, je had Steijn niet weg moeten jagen.

Maar goed de grootste fout van Steijn was om mee te werken aan het vertrek van de jeugdkeeper die niet wilde blijven.

Het wachten is op het moment dat hij voor €6 mio naar Engeland gaat en er €2 mio naar NAC komt. We zullen zien hoe je dan reageert.

15   6  
Kloosterboer076

NOADHUGODVER heeft afgesloten met "punt".

Nu kunnen we niet meer discussiëren mensen!! Want NOADHUGODVER heeft daarmee besloten dat hij gelijk heeft en daarmee de discussie gesloten.

Vind de Maurice Steijn discussies steeds vermoeiender worden hier. Hij heeft het overal redelijk tot goed gedaan behalve bij NAC. Prima, dat kan. Maar waarom steeds die eindeloze (zinloze) discussies. Hij is weg en we zitten nu met de huidige selectie en staf. Laten we daarnaar kijken i.p.v. steeds naar het verleden.

24   6  
Beter de Laat dan nooit

Velanas dus gewoon ziek geweest. Bericht in de Stem suggereerde anders vorige week. Objectiviteit vaak ver te zoeken. Vriendjes worden opgehemeld en hebben ze de pik op je dan branden ze je af.

17   8  
Willem 4,5

Mee eens kloosterboer, waarom nog steeds aandacht geven aan een Haagse crimineel die onze club in discrediet heeft gebracht.

22   3  
Volksclub NAC

@creatief met Lokhoff los vanher sportieve heeft hij NAC heel slecht in het nieuws gebracht met de zgn bedreigingen.. en niet 1 keer zelfs 2 keer samen met dat misselijke jankzoontje van hem. Die eerst stoer doet tegen de B side en vervolgens lopen hullen…

16   7  
Scheppioni

Juist volkclub NAC !! Leuk voor sparta, schijt aan verneuker steijn !

15   4  
Bommetje

Ok in goed overleg besluiten ze dat hij geen aanvoerder meer is, mogelijk op verzoek van Velanas zelf.
De krant maakt er dan van: NAC neemt aanvoerdersband af.
Journalisten. Wat is het toch een laag bij de grond en onbetrouwbaar volk.

1   18  
Falco

Hahha vriendschapsband met Sparta. Daardoor zingen zij onze liedjes hahahha. Wat een kleuterschool zeg. Dat Sparta heeft niet eens een fanatieke aanhang. Triest baas! Kunde toch niet serieus nemen

37   5  
Bas

@Creatief met Lokhoff
De grootste fouten van Steijn waren dat hij uitgerangeerde veteranen binnenhaalde voor buitensporige tekenpremies en salarissen, terwijl ze dat stuk voor stuk niet meer waar konden maken. En ook spelers van bevriende makelaars voor grote salarissen en dito premies die van dubieus niveau waren. Velen hebben onder MM en MS hun zakken gevuld en er hoefde niet gepresteerd te worden. Met veruit de grootste begroting nipt 5e worden is een abominabele prestatie. Casus Verbruggen is tekenend voor Steijn die het bij vorige clubs totaal niet in grote talenten zag zitten die daardoor elders zijn doorgebroken. Verbruggen was niet goed genoeg om als 2e keeper te fungeren volgens MS. De nooit scorende Bilate moest komen omdat MS naar eigen zeggen geen spitsen had. SvH en Stokkers spelen nu Eredivisie. Terwijl Bilate alweer bijna 2 jaar wacht op een velddoelpunt. De lijst flaters en fouten van MS bij NAC, ADO en de zandbak is vrijwel eindeloos. Het is daarom des te knapper dat ze hem bij Sparta in een mal hebben gepersd waarin hij wel presteerd.

22   3  
Kinderkaartje

@FALCO

Nee, dat klopt. De tragische dood van een speler kun je niet serieus nemen.
En dat daardoor al jaren om een ere bokaal wordt gestreden door de supporters onderling kun je ook niet niet serieus nemen.
En dat we tot voor kort vriendschappelijke wedstrijden speelden bij elkaar op de open dag moet je nooit serieus nemen.

Ken je geschiedenis, baas!

7   5  
Ome Cor

Waarom gaat het hier over Steijn ?
Onder Kees Zwamborn en Wim Rijsbergen gebeurde er vast ook wel iets. 😴
Verbrugge ging omdat hij bij NAC (nog) geen serieuze kans had gekregen en dat elders wel verwachtte. Dankzij Jelle.

On topic dan maar:
Velanas heeft besloten verder te kijken dan NAC Breda en dat is gewoon zijn goed recht.
Of het een gemis is, of hij de juiste man voor NAC in de eredivisie zou zijn, of hij het elders wel gaat redden....het zal allemaal wel, maar NAC moet door, dus wijst de staf terecht een nieuwe aanvoerder aan.

Velanas was ziek en komt nu via de bank weer terug. Zo lang hij in dienst is van de club moet NAC er gebruik van maken,.denk ik. Dan doet hij nog iets voor zijn geld, zoals dat van een medewerker gevraagd mag worden.
En of hij nu wel of niet naar Sparta gaat...een promotie met NAC staat leuk op zijn cv hoor, dus de boel verkloten doet hij echt niet hoor.

16   8  
Ome Cor

BAS
05 maart 2023, 21:07
@Creatief met Lokhoff
De grootste fouten van Steijn waren dat hij uitgerangeerde veteranen binnenhaalde.....

De grootste fout was dat de toenmalige aandeelhouders een club bezaten zonder alle functies bezet te hebben.
Daardoor.....was Steijn naast alleen trainer.....etc. etc.

3   8  
Ivo

Ik ben benieuwd wat Hyballa gaat doen nu Velanas en van der Sande weer (bijna) fit zijn. Velanas zal vanaf de bank starten.

Kortsmit - MacNulty - Martina - Vet - Wernersson - Lucassen - Staring - Garbett - Van der Sande (op 10?) - Omarsson - Boere?

Of gaan we weer met 2 centrale verdedigers spelen, waardoor je een 4-3-3 kan spelen? In dat geval MacNulty er uit en Agougil of Banzuzi erbij?

7   11  
Mo

Is ook geen aanvoeder en zeker geen hoogvlieger.zeer matige speler en kan in kkd zelfs geen uitblinker zijn ..is net als kai net niet soms denk je lekkere speler maar vaker zie je hem niet.en dat je als speler hogerop wilt en meer geld snap ik ,doen wij bij de werkgever ook..maar kan proberen ody sycses ermee hoop wel dat iemand anders nu een kans kringt op jou plaats die jo gen uit nieuw zeeland vind ik na 70 min gezien te hebben al beter ..

9   5  
Cees-2

Wat ik al meer heb aangegeven, trainers mogen nooit een te beslissende stem hebben in het aantrekken, c.q. vertrekken van spelers. Krijgen ze dat desondanks toch, dan zit de leiding (rode draad) compleet fout, nooit de trainer! Trainers zijn namelijk "altijd" passanten! Daarnaast, zeker bij NAC, grossiert men in het aanemen van trainers met totaal verschillende spelopvattingen. Uiteraard, helemaal fout.

Trainer A, trekt spelers aan om "zijn" spel te spelen. Dat mag in Breda ver gaan, krijgt ontslag, trainer B, met een totaal andere spelopvatting moet met het gross aan spelers door die speelden onder trainer A! Dat kan nooit de bedoeling zijn, dus fout.

Trainers mogen zelfs niet het spelsysteem bepalen. Let wel, ik bedoel de structuur! Wat correcties uiteraard wel. Maar de rode draad niet. Nogmaals, zij zijn passanten.

Bij NAC doet men dit slecht, ook o.a. daardoor speelt men in de KKD.

Ook halen in Breda, naast trainers, dan plots die, dan weer die, .........enz,..dat om de haverklap, spelers binnen. Dat is nu weer het geval, altijd al veelvuldig zo gegaan.

Noem het maar een Ratjetoe, we spelen niet voor niets in de KKD. Ook daardoor.

6   6  
N@©

Heeft Sparta zich al gemeld voor Velenas?

8   4  
Bas

@Cees-2
Mij betreft klopt jouw verhaal, maar je hangt daarmee nog wel in het tijdperk Van Aalst. Dat mag, maar er is nu eindelijk weer een visie waarbij een trainer is gezocht. I.p.v. een trainer die toevallig beschikbaar was.

7   36  
Van Flieger

Hyballa 2.0 is een slap aftreksel van de eerdere Hyballa. Hij is het uitvoeringsloket van zijn bazen, de 2 P's.

11   4  
Paulus 19

Even over dat gezeik van Stein ga lekker naar Sparta .ik kan die naam niet meer aan horen .op naar jong psv .nac forever

8   5  
steven73

Ik las in de stemmingmaker dat het is gebeurd met goedkeuring van hoger hand ? hebben we een directeur? heb ik iets gemist? wie is het ????

7   5  
Noadhugodver

@Kloosterboer076

Dat is jouw interpretatie. Ik zeg "punt" omdat ik niks verder heb toe te voegen buiten dat hij het bij Sparta uitstekend doet en bij nac dramatisch. Of eigenlijk, niks anders wil toevoegen. Had misschien ook beter niet kunnen reageren, want zo hou je de discussie in stand. Maargoed, wou toch ff in het kort uitleggen dat een trainer het het ene jaar bij de ene club wel goed kan doen, en het andere jaar bij een andere club niet.

10   3  
Ndk

@Creatief met lokhof

En niet te vergeten, elke trainer zou een topscorer in de basis zetten lijkt mij. Zelfs jij zou dat doen. En toch koos Steijn ervoor om het niet te doen

9   4  
scheppioni

Graag ook fatsoenlijke corners Ody, dat wordt in de eredivisie ook gevraagd..... HUP NAC !!!
1-3 vanavond !!!

16   2  
Breda83

Snap de poll niet echt. Want in hetzelfde artikel in DeStem staat:

“Zoals de afgelopen weken in de lijn der verwachting lag, is de verbaal aanwezige Cuco Martina benoemd tot de nieuwe NAC-aanvoerder. Indien de 33-jarige verdediger een keer afwezig is, is Jort van der Sande de captain. Nummer drie en vier in de rij zijn respectievelijk Casper Staring en Élias Már Ómarsson als vertegenwoordiger van de buitenlandse spelers. ,,En Rowan Besselink als jonge speler is nummer vijf.”

Hebben de mannen van B-Side Rats geen Premium abonnement?

10   3  
Arie

Voordat die weer op 100% zit zijn we dus zo een paar weken verder. Dan heeft het geen zin meer om hem weer in te gaan passen voor die paar wedstrijden.
Laat de jongens van nu maar gewoon staan en automatisme opbouwen. Van Schuppen deed het meer dan naar behoren op Velanas zn plek vorige week.

16   5  
Maarten

Velanas is geen aanvoerder. Hij is veelste flegmatiek. Om eerlijk te zijn verbloemen de statistieken zijn niveau. Hij is geen speler die het spel naar zich toe kan trekken en/of de lijnen uitzetten. Met ruimte achter de laatste linie van de tegenstander rendeert hij wel. Soms is hij zodanig afwezig dat je hem alleen zag staan bij de opstelling. Om hem te vergelijken met Staring( zover het mogelijk is vanuit een andere positie), zoekt Staring de diepte, controlerend en verdedigend ook vuile meters maakt. Dat zijn eigenschappen die ik bij Velanas een stuk minder zie.

3   2  
F1

Niet op tv vnv ?

Twitter live uitvak ?

Stream ?

Of weer helemaal kut vnv

0   0  
Creatief met Lokhof

@ndk, er is tot nu toe trainer die hem vaker in de basis zette dan Steijn deed.

2   1  
Breda83

Velanas is natuurlijk in niets een aanvoerder. Een aanvoerder verstopt zich niet de hele wedstrijd, die hoort de manschappen aan te sturen. Maar ik blijf erbij, stel dat we vanavond weer 5-3-2 spelen met bijvoorbeeld Boere en vd Sanden voorin met Omarsson op 10 dan ben je beter af dan wanneer Velenas speelt. Ondanks de doelpunten die hij gemaakt heeft is Velanas meer een individualist die te veel verzaakt, mannetjes laat lopen etc. Hopelijk grijpen de drie voorin vanavond hun kans en zijn we van de discussie of Velanas nog moet spelen af.

1   0  
Ouwe Spionkop

ESPN3 vanavond of betalen we gewoon weer abonnementsgeld voor de kat zn kut?

1   0  
Becherovka

Op naar een overwinning vanavond. Dan sluiten we aan bij de play-off plaatsen. Kan het seizoen alsnog mooi eindigen.

Laad alle berichten na dit bericht in