Wij gaan niet opzij

Velanas knokt zich terug: “Ik zie het als een nieuwe start”

Italo

In de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht was er weer eens speeltijd voor Ody Velanas. Als invaller kwam de aanvallende middenvelder binnen de lijnen. Met zijn succesvolle invalbeurt hoopt hij nu een start gemaakt te hebben aan een betere periode.

Het is 30 oktober als Velanas voor het laatst tot wedstrijdminuten komt voor NAC. In een koud en nat Frans Heesenstadion in Oss speelt Velanas de laatste paar minuten mee in de wedstrijd tegen TOP. Zijn basisplaats is hij een week eerder kwijtgeraakt.

In de duels die volgen komt Velanas niet meer aan de bak. Jongelingen Van Schuppen en Banzuzi zijn hem voorbijgestreefd in de pikorde. Totdat trainer Edwin de Graaf hem eerder deze week tegen FC Utrecht prompt uit de hoge hoed tovert: Velanas komt na rust in het veld en valt verdienstelijk in. De Graaf heeft het idee dat de knop is omgezet door Velanas: “Qua potentie en talent kan hij een hele goede speler zijn voor ons. Ik vind wel dat hij in zijn werkethiek en het maximale eruit halen, stappen moet maken. In de afgelopen anderhalve week zie je daar heel duidelijk een verschil in. Ik denk dat hij voor zichzelf misschien een knop heeft omgezet. En dan kan hij in het veld ook die extra kwaliteiten brengen. Hij heeft een goede techniek, kan goed schieten en heeft oog voor de ruimtes. In de tweede helft tegen FC Utrecht zag je dat in een paar acties ook hartstikke goed terug.”

De hoofdrolspeler zelf erkent het omslagpunt, en spreekt van een nieuwe start: “Ik moet nu vooral zorgen dat ik weer lekker in mijn vel kom en wedstrijden ga spelen. Ik zie het als een nieuwe start. Als ik kritisch naar mezelf kijk, heb ik gewoon nog niet laten zien wat ik in huis heb. Ik moet het vaker en meer laten zien, om ook het recht te hebben om te spelen. De trainer weet wat ik kan, maar geeft ook aan dat hij dat nog niet voldoende gezien heeft. De trainer wil dat ik me aanvallend meer laat gelden, dat mijn rendement omhoog gaat. Acties aan de bal, steekballen, schoten. De bal vasthouden voorin. Dat soort zaken. Bepalender zijn.”

Die nieuwe start moet tegen ADO Den Haag dan een vervolg krijgen. Een wedstrijd die hij misschien wel belangrijker vindt dan het duel tegen FC Utrecht: “ADO is op papier een van de concurrenten. Als je deze wedstrijd wint kun je weer volledig aansluiten voor de play-off plaatsen. Ik denk dat wij een goede kans maken. We hebben ze goed geanalyseerd en hun zwaktes gezien. Daar gaan we proberen gebruik van te maken.”

Of er ook weer een prominente rol is weggelegd voor hemzelf, is nog even afwachten: “Ik hoop het. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over” , besluit Velanas.

 

Bron:
B-Side Rats
10 Reacties
34   3  
Scheppioni

Viel prima in, ga zo door ......met zo'n voornaam moet het lukke 😊💛🖤👊

34   3  
Scheppioni

Viel prima in, ga zo door ......met zo'n voornaam moet het lukke 😊💛🖤👊

9   43  
josjosjos

Ik vond hem niet zo goed invallen tegen FC Utrecht. Bij vlagen zie je wel dat hij wat kan, maar het komt er te weinig uit.

12   21  
kopspion

ze zien het positief in......dat is meestal een garantie voor negatief resultaat

17   0  
Ivo

Heel gezond dat de trainer doorselecteert en jongens op deze manier op scherp zet.
Alleen als je het beste uit jezelf haalt, speel je.

Deze kerel kan echt wel voetballen, maar moet inderdaad nog groeien in zijn spel. Dat doe je niet door alleen maar op safe te spelen tijdens een wedstrijd. En duels winnen, in de KKD gaat het om duels winnen en dan zo snel mogelijk voor de goal van de tegenstander komen. Met tikjes breed win je geen wedstrijden. Je moet zo snel mogelijk omschakelen.

17   10  
Willem 4,5

Leuk voor die gast hoor maar misschien eerst maar eens een paar wedstrijden achter elkaar goed spelen en daarna een interview geven waarin je spreekt van een omslagpunt. Hoe dikwijls hebben we dat al niet gelezen.

13   7  
Arie

Vrij voorbarige uitspraken na 45 minuten prima invallen.

4   1  
RV

Was de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen echt razend enthousiast. Daarna ook een serie veel mindere wedstrijden gespeeld. Is wel een speler die iets brengt wat anderen niet hebben op het middenveld.

Maar ook terecht dat wanneer Velanas wat minder presteert hij gewoon gepasseerd wordt door een eigen contractspeler.

2   10  
Bredaaaaa

Goede aanwinst van het technisch hart. Veel spelers moeten nog wennen aan hun nieuwe club. Met velanas kan je makkelijk de eredivisie in.

9   1  
Rade

Ik hoop van harte dat dit ommekeer was, maar laten we t eerst maar eens zien. Ik denk dat de motivatie om zich te laten zien tegen z’n oude club vooral de reden was van z’n aardige invalbeurt

3   4  
DunErwt

Leuk voor Jeka 5 zaterdagelftal

Laad alle berichten na dit bericht in