Wij gaan niet opzij

Verkuilen geeft uitleg: "Hadden beter geen beloftes kunnen doen over frequentie communicatie"

Das Phantom

Het was al even stil rondom NAC=Breda en het proces dat is gestart na de overname, terwijl er op voorhand was beloofd dat er wekelijks gecommuniceerd zou worden met supporters. Sebastian Verkuilen, de vooruitgeschoven man, komt met tekst en uitleg. "Overigens realiseren we ons dat we vooraf over communicatie beter geen beloftes qua tijd en frequentie hadden kunnen doen. We willen immers secuur te werk gaan. Soms vraagt dat nu eenmaal meer tijd dan voorzien kon worden."

Volgens Verkuilen willen de nieuwe eigenaren pas communiceren als er daadwerkelijk iets te melden is. De afgelopen tijd zijn ze vooral bezig geweest met het doorlichten van de organisatie, het opstellen van de juridische documenten voor de beoogde structuur en het samenstellen van het stichtingsbestuur. "We zijn ons ervan bewust dat we een paar weken niet hebben gecommuniceerd en zijn van plan dit direct te doen zodra de volgende mijlpaal bekend gemaakt kan worden: het presenteren van het voltallige stichtingsbestuur. Tot die tijd zijn er weinig echte “feiten” te melden en willen we voorkomen dat we zonder feiten te noemen communiceren om het communiceren. 

1 oktober was oorspronkelijk de uiterlijke datum dat er een voorzitter voor het stichtingsbestuur gekozen zou worden. "Klopt, we hebben met de aanstelling van Toon Gerbrands als adviseur gekozen om hem ook actief te betrekken in het proces van samenstellen stichtingsbestuur", aldus Verkuilen. "Daarnaast hebben we in overleg besloten om niet eerst alleen de voorzitter bekend te maken, maar het gehele stichtingsbestuur zodra dit bekend is. We boeken goede voortgang hierin en zijn positief op een spoedige afronding hiervan." Of de voorzitter indedaad Cees Meeuwis gaat worden wil hij niet kwijt. "Op namen gaan we nu niet in, hier is het proces op geen enkele manier bij gebaat." 

Als het stichtingsbestuur is gekozen, volgen de volgende stappen. "Na het stichtingsbestuur gaan we verder met het benoemen van Raad van Commissarissen, algemeen directeur en technisch directeur. De eerste voorbereidingen zijn hier reeds voor getroffen." 

Bron:
B-Side Rats
42 Reacties
80   22  
Judge M.

Dit is dus het gevolg van een aanhang die Manders & co op het hakblok legde en eiste dat er transparantie gevoerd zou worden. Verkuijlen en de zijnen hadden vervolgens geen andere keus dan te beloven dat er openheid en helderheid gegeven zou worden tijdens het hele proces en daarna. De verwachtingen waren wel erg hoog ingezet.

En eerlijk is braaf: de communicatie was in het begin ook keurig in orde maar dat was ook het geval in de begindagen van Manders en zelfs bij Eizinga. Maar de aanhang at uit hun hand en alle miskleunen in het verleden werden definitief tot het verleden verklaard.. En dan blijkt een club besturen toch echt gewoon mensenwerk te zijn..

Van mij had Verkuijlen deze beloftes helemaal niet hoeven te maken. Laat de mensen die de ondankbare taakhebben om onze mooie club te moeten leiden gewoon hun werk doen! Of ze nu Verkuijlen, Gerbrands, Manders of wat dan ook heten.

COME ON NAC!

47   104  
Los Pollos Hermanos

Ik heb hier zo ontzettend vaak voor gewaarschuwd. Zet nou g.v
d. eerst eens een fatsoenlijke structuur neer. Een fundering. In plaats van een uit paniek geboren groepje ondernemers die, uit liefde voor NAC en de club (mooi hoor zeker) , snel iets in elkaar frommelen onder leiding van Dhr Vrolijk.

Waar blijft dat prachtige investeringsfonds? Waar blijven de plannen voor volgend seizoen? Immers, dit wordt als een tussenjaar gezien. Dan moet er wel een idee achter zitten. Dat idee is er (nog steeds niet)

En beste mensen, ben nu eens reëel.. Inmiddels zien we toch wel dat deze groep nac supporters totaal niet de financiële slagkracht hebben om een BVO structureel te verbeteren.

Dit ziet er allemaal niet best uit hoor lieve mensen. Echt niet.

36   10  
fvf6

Het is goed dat men niet overhaast te werk gaat , en de rust bewaard . Ze kunnen het maar een keer goed doen , dus geen overhaaste beslissingen nemen en zorgen dat we een degelijke organisatie krijgen die NAC naar een hoger en bestendig niveau kan tillen .Communiceren naar de achterban is belangrijk , maar dan moet ook werkelijk wat te melden zijn en niet zomaar iets zeggen waar nog geen zekerheid over bestaat . Een goede zaak dat NAC = Breda zich zo opstelt .

80   22  
Judge M.

Dit is dus het gevolg van een aanhang die Manders & co op het hakblok legde en eiste dat er transparantie gevoerd zou worden. Verkuijlen en de zijnen hadden vervolgens geen andere keus dan te beloven dat er openheid en helderheid gegeven zou worden tijdens het hele proces en daarna. De verwachtingen waren wel erg hoog ingezet.

En eerlijk is braaf: de communicatie was in het begin ook keurig in orde maar dat was ook het geval in de begindagen van Manders en zelfs bij Eizinga. Maar de aanhang at uit hun hand en alle miskleunen in het verleden werden definitief tot het verleden verklaard.. En dan blijkt een club besturen toch echt gewoon mensenwerk te zijn..

Van mij had Verkuijlen deze beloftes helemaal niet hoeven te maken. Laat de mensen die de ondankbare taakhebben om onze mooie club te moeten leiden gewoon hun werk doen! Of ze nu Verkuijlen, Gerbrands, Manders of wat dan ook heten.

COME ON NAC!

33   13  
paul

Je zou zo'n nieuwe groep mensen willen uitleggen dat je nooit (nooit!) communiceert om het communiceren. Vertellen waar je mee bezig bent, doe je nooit (nooit!) te weinig.

"Hoi beste supporters. We zijn hartstikke druk bezig, en het duurt allemaal iets langer dan voorzien. Maar geen zorgen, we gaan de goede kant op."

Als je dat - in een woordkeuze naar eigen inzicht - wekelijks meldt, is iedereen blij.

Niet communiceren is altijd (altijd!) de slechtste optie. Bovendien schoffeer je weldenkende mensen ermee. Ook dat.

74   25  
D'n Klaagmuur

@Pollo: Zout nou toch eens op joh, met je eeuwige gezeik. Die overname is op 2 augustus pas beklonken, het is nu begin oktober, wat verwacht je in 2 maanden dan? Die gasten zijn allemaal rasondernemers en liever dat dingen met zorgvuldigheid worden gedaan dan overhaast gedoe, want nee ze hebben inderdaad geen 100 miljoen meegenomen en geld kan maar 1 keer uitgegeven worden.

Ik geef die gasten gewoon de tijd. Mensen die nu al teleurgesteld roepen dat het seizoen over is na een verliespartij tegen VVV, die snappen er werkelijk geen reet van. Ik verwacht geen promotie dit seizoen, ik verwacht dat er een basis wordt gemaakt voor komend jaar/jaren en daar mogen ze het hele seizoen de tijd voor nemen.

Ik word doodmoe van gasten als jij. Waarschijnlijk ben je zelf (met alle respect) postbode ofzo, met nul kennis van zaken en enkel een hele grote waffel.

31   3  
Breda83

Het is gewoon niet handig. Dingen beloven die je niet waar kunt maken, en dit pas communiceren wanneer een supporterssite hier vragen over stelt. En dan ook nog eens via die supporterssite communiceren, niet eens via je eigen kanaal. Ze realiseren het zich, ze zijn zich er van bewust, dan had ook gewoon eerder een berichtje op NAC.nl gezet kunnen worden waarin ze aangeven dat het toch allemaal even anders loopt dan gehoopt of verwacht, dat ze hard aan het werk gaan en zich weer melden wanneer er nieuws is. Het wantrouwen in Breda is groot, dat weten de heren dondersgoed. Dan helpt dit allemaal niet mee. Laat dit dus een les zijn voor de heren; geen verwachtingen meer scheppen die je niet waar kunt maken. En doe je dat toch, en merk je op dat het niet gaat lukken; op tijd communiceren. Want zoals in de podcast al gezegd werd, je houd je hart vast wat er met de doelstelling van volgend seizoen (kampioenswaardige selectie neerzetten) gaat gebeuren.

4   7  
Joepel

🥱

40   14  
PietP

Simpele zielen als los pollos blijven we houden.

Praten alsof er naast dit alternatief nog 3 andere alternatieven tegenover de City overname beschikbaar waren en we het slechtste alternatief hebben gekozen.
En dan zichzelf op de borst kloppen dat ze voorspeld hebben dat dit het slechtste alternatief was.
Ik ben trots op je Los pollos.

29   1  
Die ne gast

Niet eens met Verkuijlen. Procesinformatie is ook gewoon informatie en kan al veel ongenoegen / onvrede wegnemen. Tuurlijk hoeven wij nog geen namen te horen als het nog niet rond is. Prima als je het voltallige stichtingsbestuur in een keer wil voorstellen en niet per naam, maar dat soort zaken kan je gewoon melden zonder dat je het verdere proces of uiteindelijke uitkomst verstoord.
En soms kan je, net als in de politiek, communiceren om even te proeven hoe de vlag er bij de achterban bij hangt. Even een proefballonetje oplaten, reacties peilen en daar je communicatie dan weer op aanpassen als je het besluit daadwerkelijk genomen hebt. Een goede communicatie-adviseur is blijkbaar nog niet aangenomen.

Ik waardeer dat NAC=Breda echt de moeite lijken te doen om een goede organisatie weg te gaan zetten en de logica om dat top-down te doen zie ik ook, maar wellicht moeten ze op dit moment er een (interim) communicatie-adviseur erbij halen om te voorkomen dat ze later in het traject plots op veel onvrede of weerstand stuiten.
Niet communiceren is bijna altijd de slechtste optie, zo verlies de regie en heb / krijg je geen grip meer op de dynamiek die in de buitenwereld kan ontstaan. En bij NAC weet je dat je een turbulent krachtenveld te bedienen hebt. Pak en hou de regie over het communiceren over het proces.

Als je bijv. elke week op dinsdag 12.00 uur een persbericht uitstuurt, dan gaan mensen daar op wachten en dat creëert meer duidelijkheid en rust in de buitenwereld.

24   5  
Braze

Duidelijk, geen lulverhalen publiceren.
Eerst een gedegen organisatie neerzetten die het "Nieuwe NAC " gaat sturen.
In het verleden is er genoeg hap en snap beleid gevoerd, dat leidde tot niks.
Nu kan ik best geduld opbrengen om te wachten op iets goeds.

8   10  
scheppioni

Prima verwoord Braze !!!

13   2  
SjorsNac

Het is gewoon jammer dat je zoveel tijd bent verloren met het overnameproces. We zitten alweer in oktober en voor je het weet is de winterstop daar. Wie gaat de “kampioensploeg” voor volgend jaar samenstellen? De nieuwe TD staat voor een hels karwij, ik hoop voor die persoon dat hij met een leuk budget kan werken en niet eerst alleen moet puinruimen, lees: naar buiten werken niet presterende grootverdieners. Hopelijk kun je met een complete selectie de hele voorbereiding doen.

Tijd is de vijand als ik zie wat er allemaal nog moet gebeuren. Poeh. Voor mij is wel helder, volgend seizoen moet het gaan gebeuren, ik kan die term tussenjaar niet meer aanhoren. Ik kan niet meer accepteren dan mijn club niet hoger dan middenmoot kkd speelt.

16   6  
Wanny

Ik zie het allemaal wel. Dit seizoen had ik van de zomer al mentaal afgeschreven qua resultaten. Ik hoop op wat leuke potjes en verwacht er verder niks van.

Komend seizoen reken ik op een selectie die wel kan meestrijden om de prijzen. Als dat per 1 augustus 2023 gerealiseerd is, ben ik tevreden. De reis erheen maakt me dan niet zoveel uit.

18   12  
Moppernac

Ik moet het nog eens zien, EEN tussenjaar.
Als er in de winterstop nog niks gebeurd om voor het seizoen 2023/24 al diversen spelers binnen te halen, dan komen ze aan het eind van het dit seizoen weer te laat om de betere spelers binnen te halen en krijg je weer een stuk of 7afdankertjes die tot 31aug 23.59uur wachten om naar NAC te komen.
En plots zit je dan met een TWEEDE tussenjaar.
En dat zie ik er eerder van komen, want met deze selectie kan je nog niet eens mee in de DERDE divisie waar Baronie nu in speelt.

6   4  
Moppernac

Vrijdag,20.00 uur:

JONG AZ - NAC BREDA -

Arbiter : J.Rozendal
Ass.arbiters : J.de Koning
M.Ribbink
Official : E.van der Vaart

Hebben we deze scheids al eens gehad?

22   3  
GJ_NAC

Ten eerste is het niet een paar weken , maar meer dan een maand geen communicatie.

Daarnaast is geen nieuws ook nieuws, Je moet het vertrouwen van de supporters weer echt terugwinnen na jaren van communicatief wanbeleid. We zijn jaren lang voorgelogen en bedonderd en volgepompt met niet waargemaakte beloftes door de vorige eigenaren , AD, trainers etc.

Op dit moment zaai je daarom weer twijfel en bezorgdheid dat we weer met een partij te maken hebben die weer dingen beloofd en niet waarmaakt qua communicatie.

We hebben geduld en alle begrip, maar laat op zijn minst iets van je horen als je de gemiddelde NAC-supporter achter je wil hebben. Ik neem aan dat je dat als communicatie man ook hebt geleerd en snapt Sebastian.

12   16  
steven73

Toon Gerbrands was al in beeld en in gesprek als "adviseur" van de vorige aandeelhouder(s). dus jullie hebben nog niets gedaan. althans nog nergens botten kunnen breken. En nu moet er voor de volgende transfer window snel geld op tafel komen want er moet nodig geïnvesteerd worden in trainersstaf en spelers. je kunt het publiek niet nog een keer opzadelen met Banzuzi als basisspeler. En de rest van je selectie met een instelling die niet eens het veld op willen om te vechten. Het zal mij benieuwen zeker wat ik allemaal weer gehoord heb in de wandelgangen.

5   2  
Stoep

Wat eerder hierover communiceren zou wel fijner zijn geweest, maar de echte valkuil is dat ze te veel beloftes hebben gedaan met daarbij datums hebben gezegd. Het proces van de club NAC weer op de rails krijgen gaat jaren duren aangezien we al ong 10 jaar aan het aftakelen zijn. Mensen die denken dat dit binnen een paar maanden weer op de rails staat zijn niet goed bij hun hoofd. Ik heb vertrouwen erin maar alles valt/staat met de juiste mensen in de directie, RvC en technische staf.

7   3  
nacorakel

De volgorde die de NAC=Breda aandeelhouders hebben gecommuniceerd: eerst de STAK voor het beheren van de aandelen (en het investeringsfonds / winstuitkering), dan de RVC (benoemd door de STAK) , dan de AD (benoemd door de RVC), en een AD / RVC die een TD aanstellen. Begeleidt door een ervaren BVO-consultant. We zetten nogal wat op voor een MKB-tje van 10 miljoen om de indruk te wekken dat de aandeelhouders niet uit zijn op persoonlijk gewin.

De enige naam die we (niet officieel) weten is Cees M., de beoogd VZ van de STAK – telecommer en VVD-politicus. Gaat die dan eerst het STAK-bestuur aanstellen? Op basis van welk profiel? En dan met dat bestuur een RVC? En dan met de RVC een directie? Zijn er echt niet alvast wat lijntjes gelegd naar kandidaten? Of staat men niet in de rij om in die onduidelijke governance in te stappen? Wie het weet mag het zeggen.

Het is niet heel raar dat het allemaal zo lang duurt omdat de volgorde heilig is verklaard. En dat er dan logischerwijs ook niets te communiceren valt. Wordt het Kerst, Carnaval of Pinksteren aleer we volledig operationeel zijn?

Overgangsjaar op en naast het veld …


14   1  
Jp

Tja, beetje vreemd hoe dit loopt. Iedereen kan toch bedenken dat er verwachtingen worden geschapen als je iets belooft en dat mensen vragen stellen als je ze niet nakomt? Ongeacht de lastige missie of kritische achterban. Dit is een onhandige start.. nu kom je er mee weg maar nog een paar wedstrijden zaadvoetbal en de pleuris breekt weer uit als je zo stil blijft. Wees duidelijk en voorkom dat het wordt geïnterpreteerd als wederom het niet serieus nemen van supporters. De eigenaren kunnen best menen dat niets communiceren beter is maar dan heb je toch echt wat tegenovergestelde signalen gemist imo.

9   6  
Nog jaren kkd

Communiceren vindt plaats op het veld. Daar moet het gebeuren. Wanneer je ziet dat de spelers niet goed genoeg zijn en dat een ton of 6 te veel is voor versterking dan is dat een vorm van communiceren.
Een td en ad gaan daar geen verschil in maken wanneer er geen geld los komt.

Communiceren vanuit de eigenaren heeft alleen nut wanneer er betere spelers gehaald worden.

11   10  
Nog jaren kkd

Beste Moppernac,

Uw overdrijving is zwaar overdreven.

Dit NAC kan prima mee in de derde divisie. Zeker een plaats bij de bovenste drie is mogelijk bij geen blessures. Moet wel alles mee zitten uiteraard.

11   10  
Tip

Als je een BVO overneemt dien je te zorgen dat er snel een behoorlijk elftal staat. Dat is eis 1. Punt. Gegarandeerd dat het volgend jaar weer een overgangsjaar is. Daarnaast is de structuur te ingewikkeld. Alleen al die vacatures die allemaal ingevuld moeten worden. En wie willen er eigenlijk komen ? Wat staat in de weg een behoorlijke speler met goede statistieken aan te te trekken. Lokhoff zit daar toch voor , althans dat is me vorig seizoen wijsgemaakt. Ik persoonlijk heb helemaal geen behoefte aan veel communicatie. Hadden ze inderdaad ook niet moeten beloven. Wel heb ik behoefte aan resultaat dat te zien is. Supporters veel inspraak en bemoeienis lijdt alleen tot ellende. De EMO gaat dan de RATIO overtreffen. Daar is bij NAC nu juist de rotzooi begonnen. Maar ieder zijn mening hoor.

7   2  
Ouwe Spionkop

Op zich is het hele proces verdedigbaar maar het duurt allemaal veel en veel te lang.
Het stichtingsbestuur is nog niet eens benoemd. Dat bestuur moet dan weer een RVC zien te vinden en benoemen en die dan weer een AD en TD.
Dat gaan we natuurlijk allemaal nooit meer halen voor de winterstop waarin al contracten moeten worden verlengd en nieuwe spelers gehaald moeten worden.
In dat stichtingsbestuur komen dus mensen die verstand hebben van goed op de aandelen letten of zo. Dat zijn dus mensen die alleen verstand van aandelen hebben lijkt me.
Hoe kunnen deze mensen een RVC kiezen waarin voetbalkennis aanwezig moet zijn?
Geen idee of dat al gebeurt maar laat Gerbrands en consorten maar vast een RVC samentellen. Die heeft meer voetbalverstand dan die ex wethouder en nog wat financiële geniën.
In ieder geval MOET de hele boel zijn opgetuigd voordat de transfermarkt in de winter is geopend. Met een directeur en een TD met een uitgebreid netwerk.
Anders zitten we volgend seizoen voor het 5e jaar op rij met een 'tussenseizoen'.

5   2  
Beter de Laat dan nooit

@TIP
Dat er snel een behoorlijk elftal staat. Dat is eis 1. Dat is dus de EMO!

6   4  
Ernie

De realiteit is dat wanneer begin 2023 er geen nieuwe AD en TD zijn aangesteld, ook het volgende seizoen kansloos is!
En we waarschijnlijk nog jaren zijn veroordeeld tot de KKD.

7   6  
Belgische Naccer

Dit gaat jaren duren, dat merk je aan alles.

Natuurlijk zal eerst de organisatie moeten staan. Maar dat gaat ook weer gewoon een jaar duren, voordat dat rond is.

Ik denk dat we beter over 4 tussenjaren kunnen gaan praten. Dat zal een stuk realistischer zijn. Maar voordat we over weer een batterij nieuwe spelers gaan praten, zal er ook eens nagedacht moeten worden over een trainer die een strijdbare ploeg het veld in stuurt. In plaats van een lamzakkerige bende, waar we nu dit seizoen al de hele tijd tegenaan kijken.

Dat is dringender dan een origanisatie, of de zoveelste miskoop die niets toevoegt...

7   10  
Tip

@beterlaatdannooit. Nee een ‘behoorlijk elftal is eis nummer 1’ is een doodnormale hoofddoelstelling voor iedere BVO. Waar zijn we in Godesnaam mee bezig ? De doelstelling bij NAC is verworden tot een betwistbaar proces punctueel uitwerken. Het gaat godverdimme helemaal niet meer over voetbal. Zoals ze nu bezig zijn gaat nog jaaaren duren. Die tijd hebben we niet en die tijd heeft geen enkele BVO. Heb je al eens gekeken naar ploegen als RKC , Sparta etc. ? Daar liggen we haast onoverbrugbaar op achter. Dat mag toch niet ? Ik vrees dat het geld ontbreekt. Iets wat door verschillende mensen van de zomer werd voorspeld. Als nieuwe eigenaren dien je het voortouw te nemen en leiding te geven. Als eerste een TD en AD aanstellen en duidelijk maken welk budget er is om spelers af te laten vloeien en aan te trekken. Daar hebben ze toch ruim de tijd voor gehad ? Ze weten al ruim een jaar dat ze NAC gingen overnemen door steun van de stichting NOAD. En nog is er niks. Wie gaan het bestuur en RvC bevolken ? Ik vrees een grote wespennest. Dan gaat daarmee weer flink wat tijd verloren. Het wordt m.i. niks. Ik hoop ongelijk te krijgen.

22   13  
van Flieger

Wat een ontzettende laffe flapdrol dit.

Niet leveren en dan wegduiken. Ons NAC is mooi in de aap gelogeerd met zo'n projectleidertje. In juli/augustus hebben ze niks uitgevroten, gewacht op de reeds vastgelegde Gerbrands. Een lachertje is het, wel ten koste van NAC.

12   0  
Otjes

Aandeelhouders, Stichting bestuur, Rvc, directie : een ouderwetse kerstboom.

De juiste mannetjes zoeken, die vanaf dag 1 gelijk goed met elkaar samenwerken. Velen zonder voetbalkennis en als vrijwilliger. Beetje cynisch

Ben bang dat de zoektocht langer duurt omdat er weinig goede mensen zijn die hier om het niet instappen.

Ik hoop wel dat het lukt, ben bang voor 3 tussenjaren …

20   1  
Ivo

NAC heeft de omvang van een MKB bedrijf qua omzet en aantal medewerkers, maar de structuur van een multinational. Daar gaat het mis. Te veel praatclubjes en mensen die zichzelf belangrijk vinden. Dit was al zo onder de vorige eigenaren en nu lijkt dat nog erger te worden.

De structuren van clubs als Go Ahead, Excelsior en RKC kan je op een bierviltje uittekenen. Een paar eigenaren/aandeelhouders, een directie en wat toezichthouders. Meer heb je niet nodig en de rest maakt het allemaal complex en log.

STAKs, Stichtingen, Clubraden en andere gremia, doe dat maar als we middenmoot eredivisie spelen en de begroting richting de 20 miljoen gaat. Die hele kerstboom is op dit moment totaal niet nodig.

8   11  
Didier

Hahaha wat een aanfluiting! Wordt helemaal niks….helaas!

3   5  
Cees-2

Onlangs gaf ik aan dat het sowieso een aantal jaren gaat duren alvorens NAC weer behoorlijk op orde is. Menigeen is daar niet van gecharmeerd. Als diegene(n) een ander "houtsnijdend" plan heeft, zou ik zeggen geef het door. Maar diegene(n) loopt uiteraard na zijn babbeltjes compleet vast. Ook zij weten een "korte termijn" oplossing niet aan te rijken. Dus zeg ik tegen die mensen, kun je daar dan niet beter definitief mee stoppen, als je zelf ook de oplossing niet weet aan te geven. Die is er ook niet, voor de korte termijn.

Wat het eerste elftal betreft, iedereen mag daar naar hartelust over discussiëren. Speler, trainer, dit, dat, zo, links, rechts, feller, en wat al niet meer. NAC heeft in het eerste elftal zijn fundering niet op orde, en dat is simpelweg een robuuste verdediging. Verre van dat zelfs, en dan is al het andere gebabbel meestal overbodig. NAC heeft geen schijn van kans op succes met deze verdedigers.

Eerst moet dat staan, pas dan naar voren toe uitbouwen. Nooit andersom, of de rest half. Eerst dat!

8   6  
Habe

We kunnen helaas concluderen dat we met de overname niets opgeschoten zijn. We hadden eigenaren die niets investeerden en nu wordt er door nieuwe eigenaren weer geen geld in de spelersgroep geinvesteerd. Reken er maar op dat een eventuele promotie minimaal 3 jaar gaat duren. Eind van dit seizoen lopen ongeveer 15 contracten af. Er vertrekken dus 15 spelers gratis en voor niets (tenzij er contracten alsnog verlengd worden, maar daar is geld voor nodig). Er zullen dus zeker 10 nieuwe spelers gehaald moeten worden die kwalitatief duidelijk beter zijn als wat we nu hebben rondlopen. En dit zal dus moeten gebeuren zonder noemenswaardig geld uit te geven?? Dream on . . . .

4   4  
Frank

Vlgs mij dondert heel de selectie in elkaar:
De volgende nederlaag is in aantocht....

2   3  
Dos

Habe

Knap dat je nu al conclusies trekt.
En daar hebben we meteen het probleem te pakken, waarom het bij NAC altijd onrustig is en mensen niet de tijd krijgen om iets op te bouwen en af en toe op hun bek te gaan.

1   0  
Habe

@Dos
Fijn toch dat het probleem nu bekend is, kan er meteen aan een oplossing gewerkt worden.
Gelukkig dat het probleem niet het steeds weer aanstellen van verkeerde bestuurders e.d. is, of het verkeerd besteden van het beschikbare geld. Of slecht spelersbeleid waardoor spelers en trainers die zelf opstappen nog geld meekrijgen. Geld dat vervolgens niet aan nieuwe spelers uitgegeven kan worden, gelukkig is dat allemaal geen probleem.
Dat er elk jaar een grote post onbekende uitgaven op de jaarrekening staan waar verder geen uitleg over wordt gegeven zal verder ook wel niet uitmaken.
Hup Nac

1   1  
Dos

Habe

Alles wat jij aangeeft is niet de verantwoordelijkheid van NAC=Breda geweest, dus jouw conclusie dat we niks met de overname zijn opgeschoten is op zn zachtst gezegd voorbarig.
Ik pleit voor rust en geen moord en brand geschreeuw bij de minste of geringste tegenslag.
Wait and see.

Hup NAC ( Daar ben ik het wel over met je eens ;-) )

6   1  
Theoden King

Tsja, zo'n bericht komt toch over als een beginnersfout. En dat notabene de dag nadat in de podcast is benoemd wat er gecommuniceerd zou moeten worden.

Niet sterk dit, van de heer Verkuilen.

Daarnaast is er nog steeds niemand officieel benoemd. Het Stichtingsbestuur heeft geen onoverkomelijk zware taken, dus dat mag best eens bekend worden gemaakt nu.

We hebben immers ook nog een RvC, AD en TD te gaan. Dat zijn wel zwaardere functies, dus hoe lang moet dat dan wel niet gaan duren?

Ik ben geduldig, maar in de maand oktober mogen er best eens een paar flinke stappen gezet worden.

8   6  
van Flieger

De Rust en Geduldschreeuwers hebben geen idee wat ze aanrichten. We zijn in handen van een amateur die niet oplevert.

4   2  
Nacdictive

Als je geen nieuwe hebt of ontwikkelingen maakt, gooi je het op:"we nemen de tijd".
Leuk dat die gasten NAC hebben gekocht maar ze wisten en weten totaal niet waar ze aan begonnen zijn..
In dit stukkie staat 01-10 maar dat was 01-09 en waar blijft die avond in Oktober.
Het is allemaal leuk en aardig maar op deze manier gaat het niks worden, als er voor de winterstop geen TD is aangesteld (dus volgens het boekje eerst een bestuur en AD), hebben we komend seizoen weer een overgangsseizoen... en de club gaat gewoon kapot.
Ik zag tegen VVV een voorzet van onze linksachter en meinerde over een Angelino die daar had kunnen staan.
Na meer dan twintig jaar naar NAC is dit verreweg het slechtste wat ik ooit gezien heb en ja, ik kom naast de sfeer ook voor het voetbal en met mij vele anderen.
Het Jeka Bommel clubje heeft NAC nu gegijzeld en is aan zet.. benieuwd of ze het waar kunnen maken.

0   0  
Arie

Het zal allemaal wel!

Laad alle berichten na dit bericht in