Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #137

Das Phantom

Na een weekje afwezigheid wegens de interlandbreak is Tikkie naar het Zuiden weer terug. In aflevering 137 nemen Thijs 1, Yannick en Levien plaats achter de microfoon. De heren spreken de wedstrijd tegen VVV Venlo en deden even navraag bij NAC=Breda waarom er niet gecommuniceerd wordt met de achterban.

NAC - VVV Venlo 
NAC verloor redelijk kansloos van VVV in het Rat Verlegh Stadion. Hoe hebben de heren de wedstrijd ervaren en waar ging het volgens hen mis? Ligt het aan de spelers op het veld of de gekozen tactiek dooor de trainer? Het hoogtepunt van de vrijdagavond was de rustactiviteit. 

NAC=Breda 
Het was al een tijdje stil rondom NAC=Breda en het invullen van de posities binnen de club. Supporters begonnen een beetje te morren en dus was het tijd om wat vragen te stellen. En daar kregen we netjes antwoord op van Sebastian Verkuilen. 

Bekerduel bij Jong Utrecht 
NAC neemt het in de eerste ronde van de beker op tegen Hercules. Helaas niet op het complex van de amateurs, maar op Zoudenbalch. Een grote domper, vinden de mannen, want een bekerduel op een amateurcomplex heeft zo zijn charme. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #137
Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
35   3  
Ouwe spionkop

Ik ga morgen luisteren.
Vooruitlopend daarop merk ik dat de kansloze nederlaag van vrijdag als een mokerslag is aangekomen voor een vol stadion.
Het was aanhaken bij de subtop of een kleurloos seizoen tegemoet gaan.
Helaas valt Molenaar ook zwaar door de mand om halsstarrig vol te houden aan opbouwen van achteruit terwijl ze dat absoluut niet kunnen en dat achteraf nog te verdedigen ook.
Morgen luisteren of jullie dat ook zo voelen.

35   3  
Ouwe spionkop

Ik ga morgen luisteren.
Vooruitlopend daarop merk ik dat de kansloze nederlaag van vrijdag als een mokerslag is aangekomen voor een vol stadion.
Het was aanhaken bij de subtop of een kleurloos seizoen tegemoet gaan.
Helaas valt Molenaar ook zwaar door de mand om halsstarrig vol te houden aan opbouwen van achteruit terwijl ze dat absoluut niet kunnen en dat achteraf nog te verdedigen ook.
Morgen luisteren of jullie dat ook zo voelen.

26   2  
Ivo

Ten aanzien van de NAC-VVV mis ik nog wel wat zaken.
- Danny Bakker is uitgeschakeld, maar wat mankeert hij nou precies en hoe lang ligt hij er nog uit? Want Besselink speelt alleen omdat Mac Nulty geschorst is en Bakker geblesseerd. Bakker is op papier onze leider achterin, samen met Kortsmit. Wanneer krijgen de fans daar wat meer info over?
- Is Vet al 100% fit of niet? Want waarom speelt hij maar 45 minuten? Heeft Molenaar hier iets over gezegd?
- De opbouw van achteruit, waardoor de druk vol op de jonge verdediging komt, werkt totaal niet. Hierdoor staat van der Sande ook op een eiland, want de rest staat nog te laag en kan niet aansluiten. Waarom niet wat vaker de lange bal met meer mannen naar voren?
- We experimenteren wel met Banzuzi en van Schuppen samen op het middenveld, maar Velanas op de 10 positie en de Rooij op linksbuiten is nog steeds niet bespreekbaar. Dat is vreemd, check het rendement van de Rooij op links en rechts en je bent wel gek om hem op rechts te zetten.

16   63  
Noad1976

@ ivo de rooij kan er geen flikker van zowel links rechts als midden en als keeper.

Zwaar gebrek aan kwaliteit bij dit nac is breda team

14   5  
Frank

Met JONGETJES promoveer je NIET!

NAC=BREDA moet een breuk maken met het amateuristische spelersbeleid van Van Aalst/ Manders!

Het wordt de hoogste tijd voor professioneel spelersbeleid!

11   5  
Tim C

@ NOAD1976 nogmaals de vraag, hoe zou jij het doen?

12   1  
Wanny

@ Frank

Hoe wil je dat doen als de transferperiode gesloten is en het budget grotendeels zit in oudere,niet leverende, spelers met doorlopende contracten?

Dit gaat nog zeker 2 transferperiodes duren

15   1  
Bredafun

Wordt een oneindig verhaal, waar we al jaren mee stoeien.
Ondertussen glijden steeds verder naar beneden helaas……..

16   3  
ome cor

@Frank
Volgens mij is het ook niet de bedoeling om dit seizoen te promoveren.

@Noad1976
De Rooij heeft zich prima laten zien.....als linksbuiten bij Eindhoven.
Dat NAC hem vervolgens steevast rechts neerzet is onbegrijpelijk en leidt bij supporters tot domme reacties als de jouwe.

11   4  
Hij gaat de Singel in

We hebben toch technisch beleid ! Ton Lokhof heeft de vrije hand. Hij heeft toch zoveel ervaring en een groot netwerk werd er gezegd. Nou laat maar zien dan. Maar voorlopig is het allemaal knudde. Wat gehaald is en het spel dat we op de mat laten zien. Daarbij wordt vaak gezegd dat het aan de kwaliteit van de huidige spelers ligt ( die deels door de huidige staf zijn gehaald), maar heeft bijvoorbeeld Eindhoven dan wel zulke goede spelers ? Nee daar staat een collectief op het veld met beperkte voetballers maar een goeie technische staf!

19   5  
WillyG

Een inhaker op Levien die het heeft over mijn sanseveria zingen, alleen met carnaval. Daar ben ik het mee eens, maar ik heb er nog eentje. "Wij gaan niet opzij" direct na een 0-1, dat was volgens mijn tegen Jong Utrecht en nu tijdens VVV toen we al een tijdje 0-1 achter staat.... Hoe dan? We zijn letterlijk opzij gegaan.

Kortsmit maakt in de 5de minuut tegen VVV belangrijke reddingen, recht voor de B-Side. Dan scandeer je WIJ GAAN NIET OPZIJ! Zo pomp die "over mijn lijk" gedachte in de kopjes van die spelers. Dat kan je ook doen als je 15minuten voor tijd een 2-1 overwinning naar het einde moet slepen. No way dat het gaat gebeuren dat we iets weg gaan gegeven! Wij gaan niet opzij! De punten blijven in Breda!

Dat een hele tribune dat zingt bij 0-1 achter..... Ben ik werkelijk waar de enige die denkt dat dit heel dom overkomt?

7   2  
Eastwood

@WILLYG slaat dat scanderen niet op de achterban in plaats van de spelers op het veld? Het duidelijk maken dat we bij een tegenslag niet weglopen bij achter de ploeg blijven staan? Denk dat je de kreeg op verschillende manieren kan interpreteren, maar zo zie ik het in de door jouw beschreven situaties

4   1  
scheppioni

Het extreme wisselvalligheid is het grootste euvel nu !!!

4   2  
RaraNAC

… maar waarom ligt Boeimeer in Heksenwiel?

2   3  
WillyG

@EASTWOOD

Nou, ik interpreteer het dat wij als club, achterban en spelers op het veld niet opzij gaan. De deur is dicht, je komt er gewoon niet langs. Die bal komt onze doellijn niet over. Wij gaan niet opzij!

2   0  
Eastwood

Nou WillyG, dan gaan we komend jaar nog heel vaak opzij ben ik bang, als we jouw definitie even volgen.

7   1  
Rubenac

VV Boeimeer lag van oudsher in de wijk boeimeer.
Deze is na de opbouw van de Haagse beemden daar heen verhuist en heeft zijn naam behouden.

Laad alle berichten na dit bericht in