Wij gaan niet opzij

Verkuilen licht gesprekken met Gerbrands en Valckx toe

Das Phantom

Sebastian Verkuilen heeft in gesprek met Omroep Brabant laten weten dat hij onder meer met Stan Valckx en Toon Gerbrands ideeën heeft uitgewisseld over het opbouwen van het nieuwe NAC. Geheel vrijblijvend, aldus de woordvoerder en vooruitgeschoven man van NAC=Breda.

Met Valckx had Verkuilen een gesprek. Volgens Omroep Brabant was daar een HR-specialist bij, maar Verkuilen zegt dat het niet om een sollicitatiegesprek ging. "Het was een vrijblijvend gesprek waarbij het puur ging om het uitwisselen van ideeën." Over een eventuele functie praten is nog veel te vroeg, aldus de man van NAC=Breda.

Toch heeft hij lovende woorden over voor Valckx, die eerder werkzaam was bij PSV, VVV en Wisla Krakow. "Stan heeft zijn sporen verdiend in de voetbalwereld en we wilden graag zijn visie horen. Je zou met hem wel een naam binnenhalen, maar dat is nu niet het belangrijkste." 

Eerder werd al bekend dat Verkuilen ook met Gerbrands om de tafel heeft gezeten. Die kent hij nog uit zijn tijd in het bedrijfsleven, want de PSV-directeur was zijn persoonlijke coach. Verkuilen heeft het wel veel over voetbal met Gerbrands. "Ik zou wel gek zijn als ik dat niet zou doen, want hij is in Nederland een van de beste op dit gebied. Maar laat ik duidelijk zijn: Toon Gerbrands had, heeft en krijgt geen officiële rol bij NAC." 

Verkuilen ziet mogelijk wel een andere rol voor Gerbrands weggelegd, namelijk die van coach van de nieuwe algemeen directeur. "Met zijn ervaring zou het geweldig zijn als hij de nieuwe algemeen directeur van NAC zou coachen." 

Bron:
B-side Rats, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
72 Reacties
123    
NAC Vooruit!

Namen als Stan Valckx en Toon Gerbrands bevallen mij wel. Hoewel de kans klein is dat ze echt voor NAC kiezen, zijn de intenties van NAC=Breda prima!

123    
NAC Vooruit!

Namen als Stan Valckx en Toon Gerbrands bevallen mij wel. Hoewel de kans klein is dat ze echt voor NAC kiezen, zijn de intenties van NAC=Breda prima!

21    
Hoge Vught

@flieger, voor mij is dat geen argument tegen. Begreep dat Vreven ook zich laat vertegenwoordigen door Smulders en waarschijnlijk ook een berg spelers, die allemaal uitsluiten heeft ook geen zin.

-3    
Nacman

Ik weet niet in welke stal van Flieger zit, maar de schade die hij met zijn ONZIN aanricht is niet meer te betalen.
Flieger heeft maar een belang wie er ook bij NAC de leiding heeft om ze te beschadigen met zijn ongefundeerde uitspraken.

17    
Ibio

Stan Valckx? Dat zou ik toejuichen!
Droomkandidaat

39    
Snipes

Vooral goed om te zien dat ze een zinvol netwerk in handen hebben. En bovenal weten zelf de waarheid niet in pacht te hebben en zich laten adviseren door mensen met de kennis en ervaring die geen belang en emotie bij de club hebben.

Dit hele proces geeft mij wel vertrouwen. Ik krijg steeds meer zin in het nieuwe nac!

34    
Die ne gast

Als Verkuijlen toch al gecoacht is door Gerbrands: Verkuijlen als AD? ;-)
Zijn manier van communiceren bevalt me, zakelijk is hij geen koekenbakker en hij weet voetbal know-how aan te boren, is NAC supporter, woont in Breda en lijkt ook wat strategischer te kunnen denken.
In de afgelopens 20 jaar heeft volgens mij geen enkele AD deze vinkjes kunnen scoren?

24    
Moppernac

Graham Arnold komt niet naar NAC denk ik.
Is zojuist geplaatst voor het WK22 in Qatar met Australië.

-28    
Mevr van Beuningen

Wat een onzin. Een buitenstaander die een nieuwe ad moet gaan coachen.... daar zullen niet veel algemeen directeuren van gediend zijn. Of zetten ze er een stagiaire weg ?

27    
PJ

@mevr

Wanneer we weer een narcistische mafkees aanstellen wel ja. Een goede leider laat zich coachen en ik denk dat wanneer er een wat minder ervaren maar wel slimme AD komt, dat de ervaring van iemand als Toon heel goed wordt ontvangen

29    
PJ

@flieger

Hoe zou jij het aanpakken? Waar zou jij beginnen? Vertel eens?

17    
Badeend

Valckx... Ik weet het niet. Je kunt zeggen dat hij "zijn sporen in het voetbal verdiend heeft", hij heeft tegelijk ook niet per se overal aansprekende resultaten of organisaties neergezet. Bij PSV op non-actief vanwege gedoe over transfers en belangen daarbij (Smulders), bij VVV en Wisla vooral ook voortborduren op eerdere successen (Van As) en aankomen met figuren als Maaskant en de ex-trainer... Ik zal ongetwijfeld te kritisch zijn en mensen een kans moeten geven, dus laat ik dat maar doen. Hup NAC!

23    
SjorsNac

Heldere communicatie, klinkt goed.
Ik werk bij een organisatie waar vele bedrijven onder vallen en alle managing directors worden gecoached. Een zeer succesvolle onderneming.

-5    
Tip

Toen @Flieger kritisch was op de Citydeal werd hij door enkele reageerders hier op de andere site hevig bestuit. Uiteraard blijft @Flieger ook nu kritisch, dat kon je weten, maar komt dat niet zo goed uit en dus volgen de duimen omlaag. En straks als we drie wedstrijden hebben verloren gaan die zelfde duimen weer net zo Vrolijk de lucht in. Prachtig om te volgen die golfbeweging. Het zal nimmer veranderen. Valckx komt niet en dat vind ik niet erg. Gerbrands altijd al gezegd dat hij nooit bij een club als NAC vast in dienst treedt. Veel te groot afbreuk risico en wij zijn veel te volks. Dat Gerbrands waarschijnlijk om de twee weken een bakkie koffie met onze nieuwe AD gaat doen betekent voor mij dat waarschijnlijk een relatief jonge en relatief onervaren AD komt. Ben sowieso benieuwd wie het ADschap bij NAC aandurft. Tot heden zijn ze allemaal mislukt op Justin na.

44    
Maarten

Irriteer me mateloos aan Flieger, Harry B.D alias Hans Deelen. Ooit het weggepest ventje uit Brabant Park. Een pafferig ventje wat nog vol zit met rancune. Blijkt toch een verheerlijking te zijn om alles aan te grijpen om negatief te doen. Die verloren potjes knikkeren van vroeger heeft toch aardig wonden geslagen.

-7    
Los Pollos Hermanos

Een 5-tal seizoenen geleden riep uw Los Pollos al dat Stan de perfecte man was om de jeugd van NAC een impuls te geven. Hoongelach viel mij ten deel. Maar zoals zovaak waait de gemiddelde NAC supporter weer met alle winden mee en nu zijn mensen ineens enthousiast. Vreemde gewaarwording, mij dunkt.

Toen zei ik ook al dat het aantrekken van Stan 1 groot, ik durf te stellen zeer groot, risico met zich meebrengt : Heimwee. Stan verlaat Limburg niet. Hij moet zijn standaard wandeling kunnen doen en zijn koffie drinken met bijpassend vlaaitje. De kantine van DEV Arcen kan hij ook niet missen.

Super kandidaat, maar gaat hem niet worden. Die verhuist niet naar Breda. In geen 1000 jaar.

17    
Breda-mike

Van flieger bespaar de mensen hier aub een hoop irritatie en blijf hier gewoon weg.
Niemand hier zit op jouw bijdrage te wachten.ga hulp zoeken

0    
Oosterhout3

@van flieger

Niks over doelstellingen tot nu toe gehoord?
Hij heeft vorige week of anders 2 weken terug aangegeven hoe er gedacht moet worden...

Top5 budget, dan top5 doelstelling in de kkd.


Valckx verantwoordelijk voor degradatie vvv.... wel met de topscorer van de ere in de selectie , halve finale beker en de 3 jaren daarvoor eredivisie gespeeld.


De naam die ik verwacht als algemeen directeur (later) is bijvoorbeeld tim gillissen(heeft voetbalkennis en is slim genoeg om zich te laten informeren als ie het niet weet.)

Hup nac!

-26    
NAC nieuwe stijl

Het wordt een verzameling rookies die een soort vortbalmanager gaat spelen, maar dan echt.

Nergens verstand van en geen ervaring.

Denk je echt dat Stichting NOAD voor dit model had gekozen als er geen City Group voorstel had gelegen? Natuurlijk niet, dan was het weggelachen.

Het is oude wijn in nieuwe zakken, de grote 3 redden NAC van een faillissement en deze heren “redden’ NAC uit de handen vd grote boze vijand.

Investeerders tegen wil en dank. Waar hebben we dat eerder gehoord. En ook nu wordt er niet geinvesteerd.

-10    
Geelzwartwit

NAC-belofte Van Doorn kiest voor avontuur in Amerika: ‘Dit is een grote stap voor mij als persoon’
Voor Sil van Doorn (20) komt na bijna tien jaar een einde aan zijn tijd bij NAC. De middenvelder meldt zich na de zomerstop niet voor de eerste training, maar stapt op het vliegtuig om te gaan voetballen en studeren in de Verenigde Staten. ,,Ik denk dat een andere omgeving mij goed gaat doen.”

Dennis Kas 14-06-22, 07:00
Bron: BN DeStem

Weet iemand of hij met zijn 20 jaar een groot talent was? Anders loopt er weer een speler uit het nieuwe beleidsplan weg.. Eigen opleiding>>>transferwaarde

7    
Dun Diëe

Graham Arnold plaatst zich met de socceroos voor het WK. Ik had stiekem gehoopt dat hij naar Breda zou komen maar dat zal wel niet gaan gebeuren dit seizoen. Ondertussen wordt hij er ook niet jonger op…. Ik begin te vrezen dat er niet meer van gaat komen.

12    
De Bolle Damen

@NOAT1971
Als je de taal waarin je zaken probeert te duiden niet beheerst, dan is het kwaad kersen eten. Dan wordt alles wat je zegt minder serieus genomen. Ik denk overigens dat weinigen dit überhaupt serieus nemen.

@Geelzwartwit
20 jaar en weinigen hebben van je gehoord. Als je echt een groot talent bent dan ga je naar een grote club. Dus lijkt me niet écht een top talent. En anders is daar altijd nog de opleidingsvergoeding.

-10    
Tip

Net zo goed als de Citydeal geen enkele echte kans kreeg bij een groep supporters , geeft een andere groep nu weinig kans aan NAC=Breda. Zo Breda is het dus allemaal niet. Typisch NAC. Dus eigenlijk weer wel echt Breda. 😎. Op dit moment is m.i. niet te doen er veel over te zeggen. Sceptisch ben ik ook maar negatief heeft geen zin. Als Molenaar en Lokhoff als assistent de trainers worden lijkt me dat niet verkeerd. AD kan ik met de beste wil van de wereld maar 1 naam bedenken en dat is Justin. Beter vind je niet ( of wil niet komen) of een onbekende naam moet het toch verrassend goed gaan doen. TD ? Ik denk dat het technisch hart, lees Hellemons , nog een hele tijd blijft zitten.

27    
ome cor

Welke namen er ook in één zin met de naam NAC genoemd worden, van Flieger zal er altijd wel zijn commentaar over uitstrooien.
Durft zelf geen namen te noemen waar hij dan blij van zou worden, want alles wat afgezeken kan worden zal afgezeken worden.

Beetje jammer om je hier voor te doen als een alwetende, maar je persoonlijke voorkeuren angstvallig te verzwijgen, Flieg.


En ja het is heel makkelijk om positief te zijn over namen en ze onderweg of achteraf toch niet zo goed te vinden.
Dat overkomt ons vaker.
Dijkhuizen was erg succesvol voor hij naar NAC kwam, maar kon het hier niet laten zien. Zeer interessant was ook vd Gaag, tot bleek dat het ook hem niet lukte. Brood is hier voor zijn komst genoemd als optie en zelfs Steijn. Sterker nog: het samenwerkingsverband van de Hagenezen werd ooit positief beoordeeld. Tot dat bleek dat het bij NAC geen succes ging worden.

Zelfs een Louis van Gaal kan van een selectie van een gemiddeld tweede divisie niveau geen knappe promovendus naar de eredivisie maken.

Gelukkig is het komkommertijd en is Blanco op vakantie zodat zijn collega Kas ruim driekwart pagina mag vullen met een artikel over een speulerke van jong NAC die het eerste niet haalde en niet zal halen en nu zijn geluk in Amerika gaat zoeken.
Mooi voor die jongen.

Iemand een worstenbroodje ?

1    
Gman

Stiekem vind ik dat van Flieger zowel hier als op derat voor prima entertainment zorgt met zijn scheurende opmerkingen. Ik heb er veel leesplezier van in ieder geval!

6    
NAC nieuwe stijl

Nu Blanco met vakantie is wordt heel duidelijk dat hij normaal geen nieuws verslaat of brengt maar nieuws maakt dan wel het volk voedt met een permanente boodschap die past bij wat zijn informanten willen.

6    
Geelzwartwit

@nacnieuwestijl

Mocht het allemaal goed en professioneel met NAC gaan dan hebben de media en supporterssites weinig meer te schrijven. Een wedstrijdverslagje hier en daar een wat ex NAC nieuws en dat zal het wel zijn. Het zal wennen worden voor velen maar zou mooi zijn als er eindelijk eens positieve resultaten komen.

10    
Van "taajlaand

Hoi Breda-Mike.

Komop, zie de 'humoristische' kant van onze eigen moppersmurf in zijn betogen hier.
Klaagt wat af, maar net als GMAN kan ik daar vaak van genieten.
Denk aan de regel van Guus Meewus.
"Soms mis ik het zeiken, om alles om niets"...
Daarbij zit onze Flieg vaak dicht bij 'vuren' waar nieuws vandaan komt.

En stoort je zijn gemopper té veel, sla zijn teksten gewoon eens over zou ik zeggen.

Wat betreft nieuwe aanstellingen.
Ik wacht gewoon wel af.
Wat Ome Cor ook schrijft.
De 'beste' zijn hier kompleet door hun hoeven gezakt..

0    
NAC nieuwe stijl

@geelzwartwit

Positieve resultaten verwacht ik niet in een overgangsjaar en Blanco heeft geen belang bij rust. Die vindt wel gefrustreerde, gepasseerde of ontevreden (ex) mensen die hun verhaaltje kwijt willen.

Is Verkuilen al bij AZ geweest om te leren hoe je een jeugdopleiding en scouting op zet?

Is de bij AZ weggestuurde Van Galen al benaderd? Prima scout maar te lasting voor de keurige jongens van AZ. Of gaan we bouwen en vertrouwen op Geert B zijn kennis ? Lijkt mij ook niet slecht.

12    
Cees-2

Van Flieger heeft voor zichzelf besloten dat hij zich "altijd", oeverloos zal "blijven" uitputten in een afbraakstrategie. Dat is een gevolg van zijn verleden! Dat verleden zit vastgeketend in zijn gene, of DNA. Deze rancune zit "zo vast", als een roestige moer op een roestige bout.

Dat verleden kan hij maar niet achter zich laten. Van Flieger is zodoende een persoon waar totaal niet mee te werken valt, of viel. Dat soort personen moet NAC in de organisatie, als deze er nog zijn, razendsnel cancelen.

Soms komt er iets positiefs, tussen zijn gram-teksten door, naar boven. Maar let wel, als men er hem specifiek op wijst! Deze man is tot het bot doordrenkt met negativiteit, daar komt men "nooit" meer doorheen. Trek dan liever aan een dood paard. Gelukkig heeft hij "totaal" niets in te brengen bij de club. Houden zo.

NAC moet namelijk voorwaarts!

32    
Cees-2

Ik was ook een pro-City man, maar dat is het niet geworden. Dan kan ik met stront gaan en- blijven gooien, maar dat dient de club totaal niet! Ik steun zo op een eerlijke wijze, tijdens deze weg, maar blijf ook op een eerlijke wijze kritisch. Dat alles voor de club. Als het City had geworden had ik hetzelfde gedaan. Zo hoort het naar mijn mening.

9    
sanderson

En vergeet niet dat Hans Deelen alias Harry BD, Scouting NL etc. etc. Bsiderats en BSR-bezoekers belachelijk zit te maken en/of af te branden op de De Rat. Dat kan op zich, hij mag een mening hebben over BSR, maar als ik een zo'n hekel heb aan een bepaalde website inclusief moderators en bezoekers dan zou ik niet meer naar deze website gaan. Maar nee hoor, Hans niet. Het herhaaldelijk uiten van zijn (vaak persoonlijke) frustraties richting NAC-supporters is blijkbaar toch belangrijker.

Ik kan op zich wel lachen met de reacties van <Harry BD modus aan> de zwaarlijvige gefrustreerde Alpenbewoner < /Harry BD modus uit> maar vermoeiend is het af en toe wel.

11    
Fritske d'n Olifant

Goed dat Verkuilen zijn netwerk aanspreekt en dat hij zich laat adviseren door deskundigen. Ik ben benieuwd waar dit uiteindelijk toe gaat leiden.

Verder vind ik het belangrijk dat wij als supporters kritisch kunnen zijn op alles wat met NAC te maken heeft. Maar dan moet kritiek wel oprecht zijn. Een aantal reageerders hier lijkt het om iets anders te doen zijn. Valse aannames, het verspreiden van desinformatie en halve waarheden, daar voer je geen gezonde discussie mee.

Flieger is een verhaal apart. Die voert al ruim 20 jaar een strijd tegen alles wat bij NAC op het pluche dit of er tegenaan schurkt. Vaak vermakelijk. Ook vaak irritant. Maar toch heeft hij regelmatig gelijk gehad. Waar veel supporters zich lieten inpakken door de demagogie van Mommers, ging hij er steeds met gestrekt been in. En terecht, bleek achteraf. Wat hij hier nu roept over Verkuilen, Valckx en Gerbrandts kan ik lastig beoordelen. Vooralsnog ben ik positief over NAC=Breda en vind ik Verkuilen open, eerlijk en transparant communiceren. Hopelijk blijft dit zo.

Het is dan ook belangrijk dat de nieuwe leiding van NAC goed om kan gaan met kritiek uit de achterban. Als je een sterke persoonlijkheid bent dan neem je feedback van anderen aan, drink je met die personen een kop koffie en doe je er je voordeel mee. Hoe Manders met Peek omging (hoewel diens kritiek bij Blanco ook niet echt handig was) was het begin van het einde van Manders. Daarna was het gedaan met onze rancuneuze Haagse gladprater die vanaf toen een persoonlijke strijd ging voeren tegen alles wat Bredaas en oud-NAC was.

-3    
Barry

@NAC NIEUWE STIJL

Ze installeren football manager slechts op de laptop van de nieuwe beleidsbepalers. Verder raken ze de laptop niet meer aan.

-2    
Tip

Je moet de teksten van HBD meer lezen als satire en cabaret. Als je het zo leest zal ook niemand zijn kritieken letterlijk nemen.
Maar satire kan een ondertoon in zitten waar een (gevoelig) stuk(je) waarheid in zit. En dat is bij HBD toch dikwijls (helaas) wel het geval in mijn opinie.
Harrie heeft de rol gekozen om de machthebbers bij NAC, wie het ook zijn, het vuur aan de schenen te leggen.
En geloof me als NAC straks tegenvallende resultaten presenteert dan groeit zijn groep fans onder de NAC supporters weer direct.

Verder is het doodsimpel. Als een club of organisatie goed presteert dan vervluchtigd kritiek normaal gesproken als een openstaande fles kwastenreiniger in de garage. Normaal gesproken.

En dat bovenstaande is een punt dat mij bij NAC soms slecht bevalt. Voorbeelden. Met trainer Ernie Brandts worden we na een geweldig seizoen derde , ..... een groep supporters gaat zeiken dat het voetbal te verdedigend is. Terwijl er beslist met veel NOAD werd gespeeld toen.
Bij de City deal is er geen enkele moeite gedaan om te kijken of er mogelijkheden waren met City in zee te gaan en toch onze cultuur (wat dat ook mag zijn) te behouden. Ik was en ben niet voor City maar wel tegen om iets op voorhand af te serveren zonder echt te onderzoeken wat de meeste supporters willen. En zo zijn er meer voorbeelden bij NAC te geven helaas.
Het kan denk ik geen kwaad als wij ook de hand in eigen boezem steken.

-3    
Los Pollos Hermanos

Een negeer-knop, goed idee, Beest. Want in tegenstelling tot van Flieg, heb jij echt nooit iets inhoudelijks te melden. Vermoeiend figuur.

10    
Peter13

NAC heeft een geschiedenis die bol staat van niet uitgekomen verwachtingen, teleurstellingen en crises. Zowel bestuurlijk als sportief, met heel af en toe een lichtpuntje. Als je altijd in iedere situatie voorspelt dat het binnenkort niet goed zal gaan, zul je heel vaak gelijk hebben. Daarvoor hoef je bij NAC geen helderziende te zijn.

6    
Didier

Dat Toon Gerbrands niet haalbaar is wisten we allemaal al (hoop ik). Lijkt er nu op dat Stan Valckx met coaching van Gerbrands het wordt. Het mag wat kosten, maar zou niet verkeerd zijn.
Begrijp dat Molenaar met stip bovenaan de lijst met trainers staat. Iets wat ik persoonlijk jammer vind omdat ik Vreven heel graag terug zou zien. Moet daarbij bekennen dat dit vooral is omdat hij wat los maakt bij spelers en bij de supporters. Maw de hoop dat het weer gaat spoken op de avondjes NAC.

-1    
Ouwe spionkop

Vul de naam van Valckx maar vast in met potlood als nieuwe TD.

0    
Geelzwartwit

Vervelend en jammer genoeg heeft HarryBD de afgelopen jaren achteraf vaak gelijk gehad. Dat hij nu we met velen weer hoop hebben en met een zoveelste schone lei beginnen wil natuurlijk niet zeggen dat er niemand vanuit scepsis en de realiteit kritisch mag reageren.

Dat kritiek en scepsis negatief overkomt is meestal zo.
Harry bekijkt in ieder geval ook de keerzijdes van ontwikkelingen. Dat hij nooit of zelden met oplossingen of inzichten komt hoe het wel moet is jammer. Maar het is hier dan ook een forum en ben je niet verplicht om naast een gezouten mening ook een zoete mening te geven.

HarryBD.. Geeft soms andere inzichten en had het in het verleden achteraf vaak bij het rechte eind.

Als je zijn teksten als kritisch en sceptisch ziet en over op persoon gerichte aantijgingen niet serieus neemt is het allemaal mijn inziens prima te doen.

Eindhoven, 22 graden en toe aan een eerste doppio

21    
PietP

Als je als een ware Nostradamus hele dagen onheilspellende voorpellingen doet, kun je achteraf wel mooi de woorden 'BD voorspelde reeds' uitspreken.
Niemand die je tegen kan spreken.

Doodvermoeiend

8    
bas

Het was al voor de komst van Manders bekend wie hij was en wat hij kon. Dat is hier en elders ook besproken. Mensen die daar pas in juni 2020 achter kwamen zijn niet best ingevoerd of zijn niet zo snel.

-4    
Cees-2

Bas heeft een punt, hij bedoelt, "hopelijk", dat je zeker vanaf nu, mensen zo secuur mogelijk moet sreenen. In de zin dat zij zo dicht mogelijk overeenkomen (tezamen) qua karakter, kennis, visie met het vanaf nu te voeren beleid. Dat moet zo goed mogelijk kloppen bij iedereen! Manders, daar was al vollop informatie over beschikbaar, hoe hij in in algemeen was. Toch pakt men hem! Dit is echt cruciaal.

5    
Wesley

K ben aan het werk bij de vijverberg in doetinchem en ja hoor wie loop hier rond Mario bilate het zal is niet 😱

2    
scheppioni

Dit is best tegendraads aan hoe we NAC kennen, ideeen uitwisselen is nooit verkeerd dus dat doet Sebastian Verkuilen prima. Het lijkt tenminste ergens op te lijken op fatsoenlijk beleid, normaliter deed ons NAC maar wat qua beleid was mijn mening !
Ik ben gematigd positief nu over de ontwikkelingen, nu maar hopen dat de knvb niet nog vier weken nodig gaat hebben met een besluit, want we NAC moeten door nondeju !! HUP NAC met NAC=BREDA !!!!

-6    
anoniem73

@fritske d'n olifant en alle anmdere, grappig feit is de "vorige" aandeelhouders ook hebben gesproken met Gerbrands dus uit welke vijver vist verkuilen nu ??

-10    
NAC nieuwe stijl

de vorige eigenaren hebben niet met Gerbrands gesproken, Sjoerd Mossou heeft namens een delegatie van mogelijk investeerders ( vooral NOAD lounge) samen met een financiële man destijds met Gerbrands gesproken. Het mantra waar hij mee terug kwam is "aandelen naar de club". Waarom relatief kleine clubs als Go Ahead, Fortuna, en AZ succesvol zijn ondanks dat de aandelen niet volledig bij de club of 1 eigenaar liggen is voor het gemak even vergeten.

3    
Badeend

@Fritske - "vanaf toen"? Dit was toch de insteek van het 'samenwerkingsverband van de Hagenezen' die wel even zouden breken met alle colonnes rondom NAC? Of waarom had de ex-trainer anders een contract voor drie (!) seizoenen gekregen? Ben wel benieuwd wie dat samenwerkingsverband ooit als écht positief heeft gezien trouwens, misschien dat Ome Cor dat nog een keer kan toelichten?

Ik snap de gedachtegang op zich nog wel, NAC kan niet écht vooruit en uit het gezellige cafévoetbalsfeertje komen als er niet écht iets verandert, maar dat kan niet (1) door buitenstaanders gedaan worden die (2) de clubcultuur afbreken (lees je nog mee, Wim van Aalst?).

Het was ook al een paar maal geprobeerd door buitenstaanders die niet helemaal met de clubcultuur braken (Dijkhuizen, Van der Gaag, zelfs Hyballa) en door relatieve insiders die uiteindelijk te weinig in hun mars hadden/macht hadden (Brood, misschien zelfs Maaskant). Van den Abbeelen en Smulders vielen tussen beide categorieën in. Zo bezien hebben de voormalige (?) grootaanstichters nog best wel iets geprobeerd...

Het moet JUIST gebeuren door mensen die de club snappen en bouwen op die cultuur. Die kans gaat NAC hopelijk krijgen, en NAC=Breda hopelijk met beide handen aangrijpen.

-23    
jvt

Steeds meer mensen die jvt spreekt vinden het onbegrijpelijk dat het ervaren en veel rijkere MC geen echte kans heeft gehad. De geraadpleegde lieden nu zijn niets vergeleken bij de mensen die aan de knoppen van de kampioen van Engeland draaien.

Men stelde vooraf dat het MC draaiboek een copypaged A4tje was. Mag dat niet dan als je al zoveel bewezen succes hebt? En welk concreet plan, anders dan MC, hebben we nu dan? Jeugd, 1 á 2 spelers per jaar verkopen, meer betrokkenheid sponsors, we gaan voor duurzame promotie, bla bla bla...

Wat houd de Bredase cultuur in waarvan je zo bang bent deze te verliezen? Is dat de kleur van de shirtjes, regelmatig verliezen of steeds weer afgrijselijk voetbal wegdrinken? Komen er sinds de overname geen supporters meer naar het door de eigenaren vervreemde MC dan? Wat is het problem? Toch niet waar het geld vandaan komt? Of gaan we dat voortaan bij alle sponsors ook vragen? Of kopen we geen spijkerbroek meer?

Er had natuurlijk allang een toptrainer en td moeten rondlopen. Is dat afhankelijk van de overname? Kunnen deze echt vermogende, toekomstige eigenaren niet alvast de juiste voetbalstaf samenstellen? Daar heb je geen profieltje voor nodig hoor. Wel geld voor hun salaris en voor een stevige selectie impuls!

Het feit dat een coach voor de AD wordt gesuggereerd voorspelt niet veel goeds qua niveau, netwerk en voetbal business knowhow van onze toekomstige AD. Pff.

7    
Chris W.M.

@jvt

Dan spreek je de verkeerde mensen.

9    
PietP

"Waarom relatief kleine clubs als Go Ahead, Fortuna, en AZ succesvol zijn ondanks dat de aandelen niet volledig bij de club of 1 eigenaar liggen is voor het gemak even vergeten."

Dit klinkt aannemelijk, maar is gewoonweg niet waar. Niemand heeft beweert dat andere modellen niet zijn bekeken en afgewogen. En daar heb je een naam voor, een drogreden:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden
En die drogredenen stapelen zich op in de stukjes van 'nac nieuwe stijl', zoals ook bij naxioma het geval was.

Dat heeft weinig meer met een kritische blik in een gezonde discussie te maken, maar is alleen om te stoken.
Daar zou BSR best eens tegen mogen optreden, want het verziekt de sfeer behoorlijk.

5    
NAC4Ever

@VAN FLIEGER
13 June 2022, 23:42

Dit is feitelijk onjuist.
Verkuilen heeft al aangeven dat het MT de selectie voor komend seizoen gaat invullen en dat hij verwacht dat er een selectie komt te staan die wat kan (weet de letterlijke woorden niet meer).

Er is alleen nog geen doelstelling uitgesproken. Daar lijkt het mij nu ook nog te vroeg voor. We hebben nog geen hoofdtrainer en de selectie is nog lang niet rond.

-10    
jvt

Als je het de afgelopen tien jaar, sinds het vertrek van onze Ernie, niet met de hier publicerende "blinde professionals" eens bent, ben je al snel een nepsupporter, Stilburger, clubkapotmaker etc.

Zo zal NAC nooit een stap maken.
Geef je misrekeningen en foute polonaises van de afgelopen jaren nu eens toe beste mensen. We waren met Ernie 3e, in de Ere wel te verstaan!
We streden om Europees voetbal. En wat doen we nu "een hoop sacherijn", supporters die elkaar afvallen, "het zoveelste tussenjaar" maar wel gezellig weg van moeder de vrouw en zuipen!
Gefeliciteerd met jullie trots van Breda! Het kan zoveel beter en het begint weer verkeerd.

2    
Beest

Nee NAC gaat een stap zetten als je al 10 jaar alles affakkelt wat met NAC te maken heeft 🤡

4    
gjoewie

NAC nieuwe stijl > Fortuna was van een enkele eigenaar. Totdat bleek dat hij ongedekte cheques uitgaf. Hij zit nu in de gevangenis op Cyprus.
De constructie zoals die door NAC = Breda is gekozen is vergelijkbaar met die bij AZ, Go Ahead Eagles, Heracles en zelfs PSV. Het is daarom dat er met Gerbrands gesproken is. Ze wilden gewoon weten hoe een en ander in zijn werk gaat bij de Lampjes.
Ongetwijfeld zullen er een paar zinspelingen gemaakt zijn naar de mogelijkheden om bij NAC te werken, omdat ze wisten dat zijn contract afliep. Gerbrands heeft duidelijk te kennen gegeven niet (of althans niet voor een langere termijn) bij NAC te willen werken. Mogelijk krijgt hij een functie als adviseur of zo iets. Hij was per slot van rekening coach van Verkuilen, zoals je hierboven kunt lezen.

12    
bas

@JVT
Alle groten hebben of hadden een coach. Heb je weleens van Bill Campbell gehoord? Steve Jobs, Jeff Bezos, Larry Page en Jack Dorsey kennen hem wel, om er maar eens een paar te noemen. Een aantal van zeggen dat ze en hun bedrijfjes het zonder hem als coach niet hadden gered.

Verder spreek ik buiten het Bredase louter mensen die het knap vinden dat NAC ManC buiten de deur heeft gehouden en daar niet franchise clubje nummer 11 is geworden. Met name de echte voetbaldieren delen deze mening. Overigens is geld niet zaligmakend, dat hebben we twee jaar geleden wel gezien. In mijn wereld wint geld het overigens zelden. De bedrijfjes van eerder genoemde heren zijn ook allemaal met minimale middelen begonnen. ManC (en PSG) komt er alleen maar door met geld te smijten. Toch is er nog steeds geen Europese prijs. Per bestede Pond vallen de resultaten dan toch tegen. Het is ook zeer naïef om te denken dat ManC hier op eenzelfde wijze met geld zou gaan smijten als ze thuis doen. Ze zoeken opleidingsclubs om spelers te stallen en om het Manchester Disney imperium verder uit te bouwen. Als je dat mooi vindt dan staat het je vrij om fan te worden van ManC, daar heb je NAC natuurlijk niet voor nodig. Vanuit het perspectief van NAC is het dan ook veel interessanter om te kijken naar bijvoorbeeld AZ, Heerenveen, Union St Gilloise, FC Midtjylland, Leicester, Bodo/Glimt (al vallen daar de resultaten dit jaar nog tegen).

-4    
Belgische Naccer

Non-Nieuws. Leuk dat er met lieden gepraat en gefantaseerd wordt, maar daar kopen we natuurlijk helemaal niks voor.

Nogmaals. Kom eens met een tijdsplanning om te beginnen. Wanneer antwoord KNVB? Wanneer benoeming RvC? Wanneer trainer, wanneer nieuwe spelers, welke spelers wanneer weg? enz. M.a.w. kom eens met nieuws!

Of gaat er dit jaar helemaal niets meer gebeuren? En gaan we beginnen met Molenaar als trainer en Lurling als assistent en starten we met dezelfde spelers als waar De Graaf mee eindigde? Ook prima, maar zeg dat dan gewoon. Ik denk dat heel veel mensen daar benieuwd naar zijn.

Of is dat slecht voor de seizoenkaarten-verkoop, als men vooraf weet dat dit het 3e "tussenseizoen" wordt op rij?
Of mis ik iets? Ik hoor het graag.

Kan iemand aan Dhr. Verkuilen vragen wanneer hij denkt dat de organisatie zal staan. Dus wanneer de nieuwe AD, TD en de selectie op orde zal zijn? Hebben we het dan over weken, maanden? of nog een jaar of 2 jaar? Geef ons iets, waar we ons aan vast kunnen klampen aub.

Geen nieuws = slecht.6    
Fritske d'n Olifant

@Anoniem73

Dan delen de Tsaar van Teteringen en Verkuilen blijkbaar dezelfde persoon (of misschien nog wel meerdere?) in hun netwerk. Zo gek is dat niet binnen de voetballerij. Ik ben dan vervolgens wel benieuwd naar wat Gerbrands de grote 3 geadviseerd heeft en wat hij nu Verkuilen adviseert.

@Badeend

Ik weet wel dat dat een hardnekkig gerucht is. Maar voor mijn gevoel probeerde Mattijs altijd wel redelijk te communiceren en probeerde hij de supporters ook te pleasen door Lurling, Penders en Lokhoff binnen te halen. Dat interview met Peek na de winstpartij tegen De Graafschap was voor mij gevoelsmatig een kantelpunt met daags daarna Steijn die de supporters even een veeg uit de pan gaf en Immers die zijn reet met onze mening afveegde. Toen merkte je aan alles dat het ongeacht het verloop van de (na)competitie de kloof tussen het Haagse en het Bredase onoverbrugbaar was geworden.

@JVT

Ja laten we terug gaan naar de tijd van Ernie Brandts, met een selectie die 3e werd maar die we helemaal niet konden betalen dankzij ome Theo. Dat we nu de bodem van het betaalde voetbal gezien hebben en nog steeds met die aandeelhouders opgescheept zitten is daar indirect het gevolg van.

Op een gezonde basis stapje voor stapje met beleid bouwen aan een club met een goede scouting, jeugdopleiding en kapitaal creëren op het veld klinkt me veel beter in de oren.

0    
Breda-Loyal

In een paar podcast geleden met Verkuilen is gezegd dat er gehoopt wordt rond deze winterstop minimaal een AD (en idealiter ook td) aangesteld te hebben.

-5    
Dutchbird

Ik ken ook een directeur die werd gecoacht door Toon Gerbrands en met hem nog tal van anderen die goud geld betaalden voor een maandelijks uurtje van Toon (die dat er ven bij deed naast zijn werk bij AZ en daarna PSV en naast zijn goed betaalde spreekbeurten in het land).

Beetje rare manier van coachen gericht op doortastendheid, zoals hij zelf liet zien bij van Bommel. Ik weet niet of NAC wel op zoek is naar een AD die door Toon wordt aangestuurd op het doortastend mensen ontslaan. NAC is juist toe aan een periode van rust, ook als het even tegen zit. Er is de afgelopen jaren al teveel geld weggevloeid naar ontslagvergoedingen en doorbetalingen.

Wie wordt er eigenlijk beter van de coaching door Toon? Ik ben nog niemand tegengekomen. Of toch wel, want ik ben die lange volleybal coach een keer tegengekomen en Toontje hoeft dat ontslaggeld niet te betalen, die incasseert alleen zijn eigen facturen voor coaching-uren. Dus Toon wordt er beter van.

5    
Beest

Belgische naccer

Datum is Al heel lang bekend. Als je eens een podcast luistert waar de heren van NAC=Breda het komen uitleggen had je dit geweten.

13 juni is de knvb bij elkaar gekomen en de verwachting is dat dit 4 weken duurt. Dus rond de datum 13 juli geven hun het antwoord voor de goedkeuring of niet. Dan kunnen de nieuwe eigenaren pas poppetjes in gaan vullen. Het stichtingsbestuur staat naar alle verwachting al wel klaar en zal voor die tijd bekend worden gemaakt.

Die gaan de rvc invullen. Er worden nu globale profielschetsen gemaakt door de NAC=Breda maar die beslissen verder niks.

Wat spelers betreft hebben hier de nieuwe eigenaren ook niks over te zeggen :

1 Omdat ze zich hier niet mee gaan bemoeien. Zoals ze zelf zeggen reikt hun voetbalkennis net zo vet als de onze. Het mt gaat hier over en later de TD.

2 Alle spelers zijn nog op vakantie. De transferperiode moet nog van start gaan. Hoe kan iemand nu al gaan zeggen wat er met spelers gaat gebeuren. Dat het mt bezig is hiermee mogen duidelijk zijn. Ze zijn bezig met Bannis en Duivensteijn.

Gewoon geduld hebben en niet om de 2 dagen dezelfde afspeelplaat draaien

-1    
witzwartgeel

Verstandige woorden van deze man. Wellicht interessant als nieuwe AD? lol

https://youtu.be/zv4d8pke0nQ-8    
Nachoreca 1

Ik hoop dat achter de schermen niet een soort van vergader club tot in den treuren is gecreëerd...pak eens door zou ik zeggen. Wat een gedraai om de pot zeg....man man...
Actie....tis geen hogere wiskunde

7    
Barbapapa

@NACHoreca

Stel dat jij jou zaak verkoopt aan een bedrijf. Alleen de bank moet nog wel goedkeuring geven. Zou jij dan op verzoek van de nieuwe koper al je personeel buiten gooien en nieuwe mensen aannemen? Wat doe je dan als de bank nee zegt?

Een soort gelijke situatie is nu ook bij NAC aan de hand. De KNVB en de gemeente moeten nog goedkeuring geven.

Is het dan echt gek dat er niet met namen van nieuwe medewerkers gesmeten wordt?

-6    
Nachoreca1

@barbapapa

Ondernemen is risico's nemen. En laten we eerlijk zijn, zo moeilijk is het allemaal niet hoor. Gewoon de juiste namen en poppetjes op de juiste plaats. Dus ja.

-5    
Belgische Naccer

@Beest

Dank je wel voor jouw toelichting. Dit heb ik dus gemist inderdaad. Dus half juli wordt de goedkeuring van de KNVB verwacht. Dat is nog een maand. Pas dan de RvC, en pas dan de AD en TD, en pas dan de trainer en spelers.

Dus dat betekent, dat we het seizoen gaan beginnen met dezelfde spelers waar De Graaf mee gestopt is, min de afvallers, waarschijnlijk, Hilterman, Bilate en Olij. Een trainer is er dan ook nog niet, dus zal het Molenaar worden met Lurling. En er zullen geen noemenswaardige spelers gehaald kunnen worden (Bannis is geen noemenswaardige speler), zolang er geen TD, AD en trainer is.

Dus dat betekent ook meteen, dat de eerste helft van het seizoen schriftelijk afgedaan kan worden en dat NAC dus in of onder de middenmoot zal hangen van de KKD. Vanaf de winterstop is er dan hopelijk een TD en trainer, die de selectie dan op orde kunnen gaan brengen, naar het einde van het seizoen toe, hoogstwaarschijnlijk zonder play-offs.

Ik denk toch dat het relevant is om te melden, dat dit de planning is met het bijbehorende verwachtingspatroon. Het zou slim zijn van NAC=Breda om dit eens te publiceren. En dan niet via een podcast, maar gewoon via een persbericht via de NAC site. Maar misschien wachten ze hiermee tot de definitieve goedkeuring van de KNVB, want eerder zijn ze ook geen eigenaar natuurlijk.

Feit is wel, dat het allemaal veel te lang heeft geduurd, en dat het komende seizoen voor spek en bonen is. Hopelijk kruipen we na dit seizoen weer uit het dal, en staan er sinds jaren eens capabele mensen aan het roer van onze mooie club.

-7    
NAC nieuwe stijl

Is Busselaar al gepolst.

-1    
NAC nieuwe stijl

Los pollos: vlackx woont in Valkenswaard.

-4    
De baviaan

Alles beter dan Lokhoff. Goede voetballer maar als trainer geen succes en als TD geen enkele ervaring.

1    
Bommetje

@Fritske den Olifant
Ook een kapotte klok geeft 2x per dag de juiste tijd aan

-3    
jvt

@ Fritske
Ja laten we terug gaan naar de tijd van Ernie Brandts, met een selectie die 3e werd maar die we helemaal niet konden betalen dankzij ome Theo. Dat we nu de bodem van het betaalde voetbal gezien hebben en nog steeds met die aandeelhouders opgescheept zitten is daar indirect het gevolg van.

Oh dus het ligt aan de tijd van toen en niet aan wat er daarna is gebeurd met tig afkoopsommen, onterechte grote broek aan door als laag gekllasseerde club en zelfs nog als KKD club transfersommen betalen, totaal verkeerde spelers aan te nemen ook dit jaar door het "technische hart" die geen speler beter maakt, en andere transfers niet incasseren. Je hebt gelijk, het ligt nog aan die tijd van onze Ernie. Een minstens zelfde spelerbudget beloven jaar na jaar en iop het laatst toch niet doen... Heb je al die tijd onder een steen gelegen of zo?

En nu weer, kerstboomorganisatie, persoonlijke en ongelijke belangen met eigen geld en dus gekrakeel en wat regionaal netwerk, en weer het zoveelste meerjarenplan en opbouwjaar. Gefeliciteerd hoor met je blind vertrouwen!

2    
Fritske d'n Olifant

@ JVT

Ik schrijf toch niet dat het na de periode Brandts allemaal perfect is gegaan? Jij verheerlijkt een periode in de NAC geschiedenis waarin er inderdaad resultaat werd gehaald. Ik geef alleen maar aan dat dat resultaat ook een keerzijde had. Namelijk een dure oude selectie zonder transferwaarde die NAC helemaal niet kon betalen. Er werd gegokt en uiteindelijk verloren met dikke contracten voor spelers met een deukje en een krasje met dank aan luchtkastelenbouwer Theo. Maar we zijn in Rosenborg en Vilarreal geweest en dat pakken ze ons nooit meer af. Dat NAC 3,5 jaar na Theo's vertrek gered moesten worden door 21 aandeelhouders is daar indirect het gevolg van. Dat kun je niet ontkennen.

Ik heb dan inderdaad liever dat we volgens een plan stapje voor stapje weer gaan groeien. Dat betekent niet dat ik alles van NAC=Breda kritiekloos volg. Hun verhaal spreekt mij vooralsnog wel aan. Dat jij daar allerlei voorbarige conclusies aan verbind is voor jouw rekening.

-1    
naxioma

De Stichting NOAD en de nieuwe eigenaren hebben NAC en haar supporters in een uitzichtloze en hopeloze situatie gerommeld. De enige echte uitgave die ze doen is het betalen van de 7 miljoen voor de aandelen. Voor de rest moet NAC zichzelf bedruipen. Van het partnerfonds moet niet veel verwacht worden. Het mag niet aangewend worden voor versterking van de selectie en ook niet om exploitatie tekorten te dekken. De bedoeling van het partnerfonds is om de organisatie en infrastructuur rondom NAC duurzaam te versterken, zodat er bijvoorbeeld een grotere kans is dat talenten uit eigen jeugd doorstromen naar de selectie. De nieuwe eigenaren garanderen een bedrag van 5 miljoen in het partnerfonds, maar zij dragen minder bij als anderen gaan bijdragen. En wie garandeert dat er daadwerkelijk gerichte investeringen worden gedaan. Alle vragen die Harry BD stelt over het Partnerfonds zijn terecht. Zeggenschap over bestedingen moet liggen bij RvC en Directie, zonder enige beperking. Het is een utopie te denken dat NAC (duurzaam) kan promoveren naar de eredivisie zonder gerichte investeringen in het versterken van de selectie. Het is ook een utopie om te denken dat NAC jarenlang breakeven kan draaien in de KKD. Er zal dus geld, veel geld geïnvesteerd moeten worden. Ten eerste in het versterken van de selectie en ten tweede door het mogelijk jarenlang dekken van exploitatietekorten (zeker zo lang we nog niet gepromoveerd zijn naar de eredivisie). Duidelijk is nu dat de nieuwe eigenaren dat niet willen en/of niet kunnen. Zeker met de aankomende recessie valt te verwachten dat de bereidheid en mogelijkheid om te investeren door lokale ondernemers snel zal afnemen. De nieuwe eigenaren hebben zich laten adviseren door de verkeerde personen. Het slaat nergens op om gearriveerde clubs als PSV en AZ als voorbeeld te nemen. Bij NAC moet onnoemlijk veel gebeuren om ook maar enigszins in de buurt te komen van de situatie van PSV en AZ. Een partnerfonds klinkt aardig, maar is volstrekt ontoereikend.
Daarnaast is het schrijnend om te zien hoe de diehard NAC fans zich om de tuin hebben laten lijden. Zelden heb ik ze zo kinderlijk positief naïef en gedwee gezien. Al heel snel zullen ze beseffen dat NAC onder de nieuwe eigenaren nog verder zal afglijden. Van Aalst cs hadden de bereidheid en het vermogen af en toe nog eens bij te springen. Dat gaat bij deze lokale ondernemertjes vrees ik niet gebeuren.

Laad alle berichten na dit bericht in