Overal waar we komen

Verschueren is kritisch maar ziet nog kansen

DeWeesJr

NAC liet afgelopen vrijdag twee punten liggen in Velsen-Zuid. De ploeg van Ruud Brood speelde met 1-1 gelijk tegen Telstar. Ondanks dat NAC nog niet op een plek staat die recht geeft op promotie weigert de Belg op te geven.

Waar Cambuur wederom wist te winnen liet De Graafschap voor de derde wedstrijd op rij punten liggen. Hierdoor is de achterstand (vier punten) op plek twee nog te overzien voor NAC. Het verschil met nummer één Cambuur daarentegen wordt groter en groter. Sinds de verliespartij in Breda verloor de ploeg van Henk de Jong niet meer. De Anti-Friezen zijn al vijftien wedstrijden ongeslagen. 

Het spel van NAC is al een aantal weken niet om over naar huis te schrijven. Ook in Velsen kon NAC niet 90 minuten lang de bovenliggende partij zijn. De eerste helft werd er nog aardig gevoetbald maar in de tweede helft was het vooral Telstar dat kansen kreeg. Volgens Verschueren mist NAC volwassenheid in zo´n wedstrijd. ¨Dit moeten we snel gaan bespreken, want we pakken niet door wanneer het moet en verliezen te veel punten. Een slim foutje maken, de wedstrijd even stilleggen. Dat missen we een beetje. Het hoeft er niet altijd mooi uit te zien. Wij moeten het sowieso niet hebben van de duels, wij moeten vooral voetballen. Maar als het voetballend niet gaat, dan op een andere manier. Of in ieder geval proberen.¨

Ondanks dat het team nog onvolwassen is ontkent de rechtsback dat NAC geen leiders heeft in het elftal. Volgens de Belg zijn die er wel maar mag daar ook meer van verwacht worden. Vooral van achteruit moet er meer gecoacht worden.

Toch geeft de Belg de moed nog niet op na wederom een teleurstellend resultaat. Het belangrijkste is dat NAC de komende twee competitiewedstrijden wint en daarna de balans wordt opgemaakt in de winterstop. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Nick Olij op zijn plek bij NAC 25 reacties
Terug naar overzicht
26 Reacties
47    
Ivo

De vraag om een spits is begrijpelijk, maar onjuist.
De aanvoer naar de spits is bij NAC beroerd.
Boussaid en Luca Ilic doen niets liever dan lopen met de bal ipv hem afspelen.
Voorzetten van El Allouchi en de backs zijn zelden op maat.
De spits is op dit moment eerder een aanspeelpunt, die een bal vasthoudt en afgeeft, dan een afmaker.

Het begint op het middenveld, waar amper assists vandaan komen. Alleen de onervaren van der Gaag is een verbindende speler, die de combinatie opzoekt. De rest is of te solistisch, of voetballend te beperkt om de spits te bereiken.

Investeer in een leider/spelmaker op het middenveld, die die pingelaars direct de huid volscheld als ze weer eens dom doen. Brood moet daar ook strenger in worden. NAC moet vooral slimmer en volwassener gaan spelen. Het lijkt nu wel een kleuterklas.

12    
RV

Het is inderdaad slechts een gat van 4 punten.
Wat dat betreft zijn er echt nog genoeg mogelijkheden maar er moet in de winterstop wel geïnvesteerd worden (ik weet niet in hoeverre daar nog ruimte voor is). Wat mij betreft met name voor de spits positie en liefst ook een centrale middenvelder / controleur als Brood Verschueren als rechtsback blijft zien. We krijgen alle directe concurrenten nog in uitwedstrijden, dan zal er een beter team moeten staan als nu (het is gewoon waardeloos wat er in uitwedstrijden op de mat wordt gelegd). Als we op deze manier doorgaan (en met die uitwedstrijden voor de boeg) is het geen vreemd scenario dat je ergens tussen plek 6-8 gaat eindigen. Ik mag hopen dat de TD dat ook ziet.

Maar eens beginnen met 6 punten de komende 2 weken.

7    
Wanny

Achterin zullen hopelijk Monsalve en Noblejas na de winterstop weer kunnen spelen. Dan heb je het daar best aardig staan.
Op het middenveld zou er ook nog iemand bij mogen met de nodige ervaring, die de boel bij de hand kan nemen. En af en toe eens uitdelen als het nodig is. Arno kan zelf die rol niet aan.

Het hardst nodig is een goede spits. We scoren moeilijk en hebben ook geen spits die zelf wat kan creëeren. Als daar een goede speler bij komt, zou ie je zomaar naar de eredivisie kunnen brengen. Want als we alleen maar in de helft van de niet gewonnen wedstrijden 1 doelpunt meer hadden gemaakt, hadden we heel wat meer punten gehad. In al die niet gewonnen wedstrijden was het verschil niet groot en hadden we kans op een beter resultaat.

Een Latchford achtige surprise hebben we nodig.

11    
sjef de gevulde koek

Idd een gat van 4 punten maar na de winterstop moet je alle ploegen van de eerste 7 plekken allemaal uit spelen. Met dit elftal kun je dan al een conclusie trekken dat is onmogelijk. Je moet dan open op een bevlieging in de nacompetitie want bij de eerste 2 ga je nooit komen.

7    
Bou

Prima interview, het zit helaas vol met open deuren. Het moet besproken worden, we moeten dit, we moeten dat. Het zal allemaal wel, dit zijn toch gewoon vanzelfsprekende randvoorwaarden om kampioen te worden?

Ik roep al vanaf het begin, en anderen met mij, dat er een ervaren kracht bij moet op het middelveld, een speler die de klappen van de zweep kent. Afijn, ik heb er zeker nog vertouwen in dat de tweede plek haalbaar is, maar dan moeten we tot de winterstop gewoon alles winnen!

Hup NAC!

47    
Ivo

De vraag om een spits is begrijpelijk, maar onjuist.
De aanvoer naar de spits is bij NAC beroerd.
Boussaid en Luca Ilic doen niets liever dan lopen met de bal ipv hem afspelen.
Voorzetten van El Allouchi en de backs zijn zelden op maat.
De spits is op dit moment eerder een aanspeelpunt, die een bal vasthoudt en afgeeft, dan een afmaker.

Het begint op het middenveld, waar amper assists vandaan komen. Alleen de onervaren van der Gaag is een verbindende speler, die de combinatie opzoekt. De rest is of te solistisch, of voetballend te beperkt om de spits te bereiken.

Investeer in een leider/spelmaker op het middenveld, die die pingelaars direct de huid volscheld als ze weer eens dom doen. Brood moet daar ook strenger in worden. NAC moet vooral slimmer en volwassener gaan spelen. Het lijkt nu wel een kleuterklas.

9    
Beest

Tom heeft 3 opdrachten komende winter.

Een middenvelder met veel ervaring en groter is dan 1.85 .

Een vleugelfllitser met een actie in huis. Nac is werkelijk de enige club die middenvelders op de buitenposities zet.

Een spits die duels wint en gevaarlijk is voor de goal. En graag 1 die sneller is dan stokkers.
Kudibana afscheid van nemen

-1    
D'N Klaagmuur

@Ivo: een échte goede spits creëert ook zonder perfecte aanvoer zijn eigen kansen. Als je Dessers zag in het promotiejaar dan was de aanvoer vaak ook niet om over naar huis te schrijven, maar die wist wel kansen te creëren. Een echt goede spits is zeker wel van belang, alleen wel een utopie dat deze in de winterstop ergens vandaan gehaald kan worden.

1    
Arie

Ivo,

Juist. Zonde dat niemand inziet dat het niet aan de spitsen ligt, maar aan de spelers eromheen. Luka Ilic met stip op 1 die alleen voor zichzelf voetbalt, maar die kan bij velen niks verkeerd doen. Boussaid idem dito. Loopt veel te veel met de bal met als resultaat dat hij hem bijna altijd kwijt is en ruimtes dicht rent. In zijn voordeel spreekt in tegenstelling tot Ilic dat hij wel meeverdedigt om ballen te heroveren.

16    
Ivo

@D'n Klaagmuur

Tegen MVV gaf Stokkers een paar hele goede ballen op Dogan. Ze gingen er alleen niet in. Hoeveel bruikbare ballen krijgt Stokkers van Dogan?

Dogan is ook een speler die gewend is om zelf de actie en de goal te maken. Ik zie hem richting Stokkers heel weinig doen.

Ik zeg niet dat Stokkers perfect is, maar het zou eindeloos veel beter zijn als de 4/5 spelers die naast en achter hem staan eens samen gaan spelen ipv alleen.

8    
Zlep

Ik ben het wel met Ivo eens. Het pijnpunt ligt op het middenveld. Met Boussaid en van Anholt ga je het daar echt niet redden. L.Ilic is een goede voetballer maar te solistisch.

21    
Viking

Alles op alles zetten om Thierry Ambrose te halen.... Die gaat ons plek 2 bezorgen..
Belangrijkste is dat verdedigers fit worden en Azzagari gaat spelen.

Heb dan nogvwel twijfels over broodje zijn tactisch vermogen..

4    
Da Huge

We zijn bijna op de helft van het seizoen en wederom staat het NOG steeds niet en zijn "we" aan het bouwen. Het is dat we mondjesmaat puntjes pakken, maar kom op zeg. Er zal toch meer overtuiging in moeten komen.

4    
Patrick

Ivo, ik ben het helemaal met je eens. Je hebt geen spits nodig, het moet van het middenveld afkomen. En juist daar zit het probleem.

1    
Wanny

Een echt goede spits die de kansen erin schiet, krijgt vanzelf meer ballen van zijn medespelers.

-7    
Peter Knoope

Ambrose speelt momenteel bij RC Lens, denk dat dat geen haalbare kaart is.
Maar heb er alle vertrouwen in dat NAC promoveert

4    
Badeend

Peter, een paar dagen geleden is hier gemeld (nieuwsbericht) dat het erop lijkt dat Ambrose in de winterstop terug naar MC gaat. Dan zou hij misschien wél een realistische optie worden. Wat mij betreft een topper voor NAC, hoewel ook ik denk dat er veel meer uit het middenveld gehaald moet en kan worden.

Het is al JAREN duidelijk dat er een type Wout Brama gehaald moet worden. Of een Lurling, Schreuder of "desnoods" Gillissen. Dat wordt óf niet gezien door de mensen die erover gaan óf ze blijken niet in staat de juiste speler hiervoor te vinden en komen aan met de De Zeeuws en Duartes van deze wereld.

5    
Badeend

Overigens is het halen van een ervaren leider-met-gif wel iets dat 100% indruist tegen de "strategie" van Tom én Hans Smulders. Die willen jonge spelers goedkoop halen en duur(der) verkopen. Sowieso gaat het dus om individuele "restwaarde" alleen vergeten ze voor het gemak even de waarde die dit soort spelers voor teamgenoten, team én club creëren. Je gaat je zelfs bij Tom en Hans afvragen of die mensen ooit een teamsport beoefend hebben. Een goede investering in een oudere leider verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Misschien niet in restwaarde van die leider maar wel op een hoop andere vlakken.

Blijven natuurlijk wel de vragen staan (1) of Tom, Peter en Ruud in staat zijn een dergelijke speler te vinden en te verleiden naar NAC en (2) wat er financieel realistisch haalbaar is.

Wat mij betreft is het zeker NIET gezegd dat Ralf Seuntjens gehaald had moeten worden, even voor de duidelijkheid. Dat is veel te gemakkelijk inkopen op sentiment en niet per se op benodigde kwaliteit of mentaliteit.

2    
Tombola Breda

@BADEEND, of een type Mühren. Of een type Branco van den Boomen (die bij de Graafschap ineens ook veel minder rendement heeft). Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat een winterversterking weinig garanties geeft. Vooral als het collectief faalt. Het probleem zit hem meer in de wisselvalligheid. Ik blijf het ongelofelijk vinden dat een speler de ene week een 8 scoort en een week later weer een dikke onvoldoende. Wat gaat een nieuwe sleutelspeler daar aan veranderen vraag ik mij dan af?

Ik hoop tegen beter weten in nog steeds op een wederopstanding zoals FC Twente vorig jaar. Die begonnen de competitie ook met een compleet nieuw team wat pas na de winterstop ging draaien.

3    
Badeend

Tombola,

Ik doelde ook niet op een winterversterking, meer op de algemene disbalans in de selectie de laatste, pakweg, zes jaar. En vooral de missing link in de vorm van ervaren sleutelspelers die volgens mij wel degelijk het verschil kunnen maken tussen wel en niet presteren als team - en ook de wisselvalligheid bij andere spelers er wel degelijk uit kunnen halen.

Nu zijn het volgens mij de jonkies waar jij op doelt die de ene week een 8 scoren en de andere een 4, en als ik dan naar het team kijk, denk ik aan de broers Ilic en Mashart. En wellicht Rösler? Riera en Olij zijn nog het meest stabiel, Van Anholt, Verschueren en El Allouchi spelen meestal wel ok, maar op een 8 betrap je ze niet vaak. Blijven over Dogan, Stokkers/Van Hooijdonk en Van der Gaag. Van Dogan had ik persoonlijk veel meer verwacht maar gezien zijn historie moest men al weten dat hij niet de sleutelspeler is die het verschil maakt. Van der Gaag komt er denk ik wel, is stappen aan het maken. Stokkers en Van Hooijdonk is een verhaal apart. Het werd deze dagen al eerder aangehaald - we creëren te weinig kansen voor een spits. Er is geen mens die een fatsoenlijke voorzet geeft (en kijk godnonde de corners er even op na, die zijn, naar goede NAC-traditie, abominabel).

Anyway - die jonkies hebben behoefte aan en baat bij continuïteit en vastigheid. En daar is Brood niet op te betrappen. Nu heeft hij het weer over "druk wegnemen" terwijl hij er niet over moet PRATEN maar het gewoon moet DOEN door te werken met een vast systeem en een spelidee. Én een plan B als plan A niet werkt. Maar wij hebben niet eens een plan A. Een ervaren spelmaker (of iemand van de absolute buitencategorie zoals Manu Garcia) zou in het veld wel eens écht het verschil kunnen maken. Maar wij blijven steeds zitten met de Rai Vloets en Kevin Brandsen van deze wereld. Of zelfbenoemde leiders als Mats Seuntjens.

En weet je, ik denk nog steeds dat Brood het op zich wel kan, ik vraag me alleen af of hij in staat is om het simpel genoeg te maken voor iedereen. Intussen hebben we veel jonkies maar ook nog eens veel internationalen (Ilic, Ilic, Bohui, Monsalve, Riera, Noblejas, Rösler, Filipovic) waarvan er, als iedereen fit is, een stuk of 5 spelen. Dan ziet toch iedere amateur dat je je team en je speelstijl zo eenvoudig en herkenbaar mogelijk moet maken? Ik snap prima dat je met blessures te maken krijgt, maar dat is óók een te gemakkelijk excuus.

Hou. Het. Simpel.

En over Twente - blijkbaar stonden die vorig jaar in de winterstop 2 punten achter op de koploper. Dat mogen wij alleen maar wensen.

0    
Belgische Naccer

Ik weet de middenvelder wel die we nodig hebben:

GARCIA!

en de linksback ook:

ANGELINO!

die kwamen toch ook gewoon van CIty naar NAC toen we in de eerste divisie speelde?

We hebben nu het kaf van het koren, het wordt tijd dat City weer eens wat koren stuurt!

HUP NAC!

En de trainer is net zo goed of slecht als zijn materiaal. Wat ik wel mis is de vechtlust in het veld. Die was in het begin van het seizoen beter dan wat ik nu zie. Dat moet ik Brood helaas wel aanrekenen, dat hij dit niet erin krijgt.

5    
Ad B uit Roosendaal

Als NAC het voetballend niet kan oplossen, dan moeten de mouwen opgestroopt worden. Dat deed Telstar na rust en NAC liet het na. Te simpel 2 punten verloren

NAC speelt al een tijd niet goed en dat baart me grote zorgen.

Er zijn spelers die heel snel in shirts met lange mouwen en handschoenen aan voetballen. Dat zegt iets over de instelling. Bij maximale inzet zweet je voldoende en worden je handen vanzelf warm. Laat ik maar geen namen noemen.

NAC moet vanaf het begin in een hoog tempo voetballen met druk naar voren. Het duurt allemaal veel te lang en de tegenstander krijgt alle kans zich te hergroeperen, waardoor de ruimte beperkt is.
Als de spits dan ook nog onvoldoende balcontrole heeft en de bal onvoldoende kan afschermen, dan wordt het inderdaad lastig.

1    
GB

Wanneer leren we het nu eens, het heeft geen zin spelers te halen van niveau als daarmee de dynamiek niet verandert. Je moet veel meer zoeken naar een leider. Iemand die in staat is deze groep als captain te leiden en sturen, want dat mist duidelijk. Je kunt er bergen spelers ingooien maat daar lijkt mij t probleem niet te zitten. Er mist passie, vuur en power. En niet omdat ie er in de basis niet is maar omdat ie er niet uitkomt en niemand naar voren stapt en deze groep eens wakjer schud. Daarnaast is het serieus de vraag of Brood het heeft om als coach deze groep vlot te trekken...

2    
Hugo

Ik begrijp de roep om 'een echt goede spits'. Maar 'een echt goede spits' komt niet naar NAC of kan NAC niet betalen. En dan moet je hopen of dat een verrassingsaankoop/gokje goed uitpakt. Dat is een beetje de situatie waar NAC zich in bevindt. Het kan toch niet zo zijn dat Stokkers, Dogan, het scoren zijn verleerd?

Komende drie potjes moét er gewonnen worden. Dan ga je met een redelijk goed gevoel de winsterstop in, kunnen de Spanjaarden weer opnieuw ingepast worden. Op naar de eindsprint. HUP NAC

-1    
Ivo

De laatste paar "ervaren spelverdelers" op het middenveld mislukten allemaal. Kali, Stans, Haemhouts. Kali en Haemhouts staan nog op de loonlijst, en remmen daardoor direct de club - en teamontwikkeling. Maar ja, een contract is een contract en daar doe je weinig aan.

Als er nu één gehaald wordt, moet het echt een knaller zijn, en geen tobber van in of tegen de 30 die even komt uitbollen. Stans heeft trouwens na zijn periode bij NAC overigens een nog wel heel redelijk niveau gehaald. Af en toe klikt het ook echt niet tussen een speler en NAC (zie ook Muhren). Dat blijft heel typisch.

0    
Badeend

We zijn het hier dus wel eens dat het dit NAC aan een leider in het veld ontbreekt. Ik ben benieuwd hoe Ruud Brood, Peter Maas en Tom van den Abbeele daar tegenaan kijken. En of ze in staat zijn de juiste persoonlijkheid te scouten. De nieuwe Stijn Schaars, Wout Brama, Anthony Lurling, Alfred Schreuder zeg maar. Iemand die het koppie erbij heeft en houdt. We gaan het zien, al vind ik het oprecht heel raar dat daar niet afgelopen zomer al op geanticipeerd is. Het excuus zal wel "budget" geweest zijn.

0    
Ivo

@Badeend

Het had nog veel erger kunnen zijn, we mogen van geluk spreken dat toppers als Kastaneer, Rosheuvel en Gersbach een andere club hebben gevonden.

Er is een indrukwekkend grote bezem door de selectie gegaan. Blijkbaar niet genoeg om nog 2 of 3 essentiële versterkingen op het middenveld en de voorhoede te doen. In plaats daarvan werden 3 spelers gehuurd. Dat pakte in het begin goed uit, maar begint nu minder te renderen. Ik had het liever anders gezien.

We moeten blijven doorselecteren. In januari mag de TD weer zaken doen. Het zou mooi zijn als we weer wat kunnen versterken.

Klomp, Snepvangers, van Anholt en van der Gaag hebben een aflopend contract, ik zou alleen van der Gaag verlengen.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja