Wij gaan niet opzij

´Verschueren lijkt niet bij te tekenen´

DeWeesJr

Het lijkt erop dat Arno Verschueren zijn doorlopend contract tot medio 2021 niet gaat verlengen. Hierdoor krijgt NAC te maken met een lastig dilemma.

Peter Hyballa wil graag de middenvelder behouden voor komend seizoen. Dat zou dan indirect betekenen dat Verschueren komende zomer transfervrij vertrekt. Toch is er lichte interesse voor de Belg vanuit het buitenland. Mocht NAC Verschueren deze zomer verkopen kan het een transfersom vragen. 

Verschueren speelt sinds 2016 bij de Parel van het Zuiden. In 2018 verlengde hij tussentijds zijn contract tot medio 2021. Dit zal er volgens BN DeStem niet nog eens inzitten. 

Wat moet NAC doen?
Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
49 Reacties
57   8  
Messiaans

Moeilijk.

Is uiteraard wel een meerwaarde voor ons. Aangezien hij alles heeft gegeven gun ik hem deze zomer wel een stap naar een mooie club.

Desalniettemin gun ik hem die stap óók als hij besluit nog een jaar te blijven. Veel kritiek gekregen, maar telkens zijn meerwaarde laten zien op verscheidene posities. Vertrekt hij dan gratis? Dan is dat maar zo. Wel een speler die we zullen missen. Altijd alles gegeven en veel meegemaakt, dus kostte wat kost verkopen lijkt me ook niet slim, ik zou afwachten welke club er komt en dan je opties afwegen.

Succes

43   10  
Nac bredaa

Als hij niet bijtekent verkopen deze zomer, goede speler die we eigenlijk moeten houden maar niet om gratis weg te gaan

57   8  
Messiaans

Moeilijk.

Is uiteraard wel een meerwaarde voor ons. Aangezien hij alles heeft gegeven gun ik hem deze zomer wel een stap naar een mooie club.

Desalniettemin gun ik hem die stap óók als hij besluit nog een jaar te blijven. Veel kritiek gekregen, maar telkens zijn meerwaarde laten zien op verscheidene posities. Vertrekt hij dan gratis? Dan is dat maar zo. Wel een speler die we zullen missen. Altijd alles gegeven en veel meegemaakt, dus kostte wat kost verkopen lijkt me ook niet slim, ik zou afwachten welke club er komt en dan je opties afwegen.

Succes

34   6  
Joepel

Prima speler voor NAC. Zal echter eerder een paar ton opleveren dan een miljoen of meer. Dus laat hem dit seizoen maar blijven en mede zorgen voor promotie. Mag hij daarna een verdiende transfer maken.

28   2  
Chris W.M.

Alles zal afhangen van welke vervanger je op het oog hebt. Is het een jeugdspeler, dan liever een jaar houden. Is het een Duitser uit de 3.Liga die er meteen staat of een Peter van Ooijen ofzo dan kun je hem wellicht beter verkopen. Mits er iemand zich meldt natuurlijk.

12   2  
sjef de gevulde koek

Dat is lastig inderdaad. Ik snap verschueren wel natuurlijk. Maar blijft ook wel wisselvallig natuurlijk. Nu zal hij niet meer dan 2 a 3 ton opleveren dus dan maar houden want mochten verschueren, Vd Hecke en Olij gaan heb je natuurlijk wel een mega probleem want dat zijn momenteel de enige 3 die op dit moment in de eredivisie mee kunnen.

31   1  
Bart

Een speler die zoveel loopt, werkt en er altijd is vind je niet snel terug..

17   7  
Da Pope

Het is heel dubbel. Nomaal gesproken vang je inderdaad niet meer dan een paar ton voor Verschueren. Als hij je aan promotie helpt, is hij veel meer waard dan zijn transfersom. Met Haye-Drost-Verschueren heb je voor KKD-begrippen een geweldig middenveld en dat zou toch een handje moeten helpen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Desondanks zou ik wellicht toch gokken en hem verkopen. Met zijn transfer dicht je wat gaatjes en je weet dat de markt de komende periode overspoeld wordt met transfervrije spelers. Kans is groot dat daar een geschikte vervanger tussen zit.

7   4  
Tom076

Lastig, mocht hij gratis de deur uit lopen is dat eeuwig zonde.
Proberen over te halen met een soort prestatie contract.
Als NAC volgend jaar niet promoveert mag hij voor een zacht prijsje weg.

8   1  
Italo (BSR)

Gave foto. Svensson die de bal van de lijn haalt na inzet Verschueren. Drie man grijpt naar het hoofd, El Allouchi scheldt Svensson uit ;-) Tekent de passie in het elftal op dat moment.

13   3  
Pietjebel

Houden we moeten volgend seizoen promoveren
Is dat niet het geval komt de club weer in zwaar weer terecht

23   2  
RaraNAC

Promoveren is meer waard dan die 5ton die we nu zouden ontvangen

6   2  
Der wawa

Nu verkopen, geld op de bank tbv de grootste economische crisis uit de monidale historie. Jeugdspeler erin, competitie 20/21 is er ook één die de boeken ingaat als niet gespeeld, dus cash is king.

16   2  
Ivo

Met Arno Verschueren! Natuurlijk moet Arno gewoon blijven, ook als hij zijn contract niet verlengd. Jammer dat we dan geen transfergeld binnenkrijgen, maar hij is gewoon een sterkhouder die je zo maar niet vervangt.

Arno heeft zich ontwikkeld van een controlerende middenvelder naar een goede Box-to-box middenvelder, en die zijn op dit niveau zeldzaam.

Met betere aanvallers en de versterkingen op het middenveld (Drost, Haye) moet je het echt wel beter doen dan vorig seizoen.

8   4  
DunErwt

Verkopen helaas. Je zal moeten inspelen op de toekomst en een speler als Verschueren is dus wel geld wat op het NACveld staat. Zou het zonde vinden maar ook zeker als hij gratis naar een andere club loopt.

5   6  
die ne gast

Jammer, maar al het geld dat je nu naar binnen kan harken, moet je pakken.

Verschueren was zeker het laatste half jaar een van de uitblinkers, maar is ook geen wonderspeler. Een harde werker en ballenafpakker op het middenveld moeten we ook ergens anders vandaan kunnen halen (en waarschijnlijk ook nog voor een lager salaris).

4   5  
Marti

Verschuren is een mannetje van smulders , dus die zal wel aangegeven hebben niet Verlengen , kan hij dus ook nog flink aan verdienen ,

9   1  
Shelby

Altijd houden, ook als hij niet gaat bijtekenen. Met zijn scorende vermogen kan hij wedstrijden beslissen en de kans op promotie volgend seizoen een stuk groter maken. Verreweg de beste middenvelder die we op dit moment hebben en niet vaak geblesseerd tot nu toe. Iets zegt mij dat hij komend seizoen nog belangrijker gaat zijn en uit gaat groeien tot een erg veel scorende middenvelder. (Geen doelpunten weg doen, want we hebben al zo veel spelers die moeite hebben met het maken van een doelpunt). Een goede kans op promotie is meer waard dan een paar ton die je op dit moment misschien voor hem kunt vangen.

2   1  
bier en friet

Ideaal zou zijn als hij voor minimaal 1 jaartje bij zou tekenen. Deze transferperiode is gewoon (uniek) lastig. Maar als hij niet bij wil tekenen, dan zal hij toch verkocht moeten worden. De transfersom zal laag zijn, maar NAC heeft het lastig genoeg. Een jaartje behouden en dan gratis weg laten gaan past niet bij de situatie van de club.

Het argument dat de transfersom nu niet opweegt tegen de baten van een promotie zijn in mijn ogen een te grote gok. Cambuur en DGS zullen gecompenseerd worden. Niet met de door hen gehoopte miljoenen, maar ook enkele tonnen zijn in deze gekke transferperiode relatief enorm veel waard. Natuurlijk moet NAC voor promotie gaan, maar er op gokken is in mijn ogen ridicuul.
Dus verkopen, met pijn in het hart.

1   0  
since1912

Dilemma...

Aan de ene kant is in deze onzekere tijd elke cent welkom om te overleven, zeker als je er over een jaar niets meer voor krijgt. En al helemaal als je volgend jaar weer niet promoveert.

Aan de andere kant kan een jaar langer Verschueren op het veld hebben er juist voor zorgen dat we promoveren, wat op de langere termijn weer meer centen oplevert.

4   1  
Wanny

Verschueren heeft nog een contractverlenging getekend toen we in de eredivisie speelden. Dat zal in de eerste divisie bijgesteld zijn, maar hij zal één van de beter verdienende spelers zijn.

Selecties zullen komend seizoen in gaan krimpen en salarissen van voetballers zullen lager worden. Dus voor hetzelfde of minder geld kun je wellicht een gelijkwaardige speler oppikken, die je dan weer voor meerdere jaren kunt vastleggen.

Als er zo'n alternatief is zou ik hem altijd verkopen, want NAC kan die paar ton niet laten liggen in de huidige situatie.

7   0  
Henri

Het is in mijn ogen een duidelijk verhaal. NAC kan het zich in de huidige financiele situatie niet permiteren enkele tonnen aan inkomsten te laten lopen. Dus het wordt bijtekenen of verkopen.

3   5  
Arie

Verkopen.
Jammer voor NAC, jammer voor Arno wellicht, maar die bloedlul van een Smulders, zijn zaakwaarnemer, moet zo weinig mogelijk aan een deal overhouden.
Daarnaast is Verschueren ook weer geen onvervangbare speler, dus het ijzer smeden nu het enigszins heet is.

2   0  
nakorakel

Hoe ziet het spelersbudget voor 2020 eruit? Moet NAC verkopen?

5   5  
Real Robert

Natuurlijk verkopen. Zou elke club doen. 2-3 ton zijn waarschijnlijk hard nodig! In Belgie zijn er nog wel clubs die dat kunnen en willen betalen. De horizon van die dikke frikandellenvreter Smulders is zowiezo niet wijder.
Met Haye en Drost op het middenveld, twee relatief kleine spelers, moet je m.i. wel een bikkelaar erachter hebben, in ieder geval ook met wat meer lichaamslengte

12   1  
Ivo

Door Corona is de transferwaarde van spelers gekelderd. Veel clubs hebben geen budget meer voor transfers. Dus kan je Verschueren voor een appel een ei verkopen of hem nog een jaar bij NAC houden, en hopen dat je na een goed seizoen weer eredivisie kan spelen. Dan tekent hij misschien wel weer bij.

Ik zou het wel weten. #TeamArno

8   0  
The Cosmic Gate

Phoe daar gaat onze scorende / rennende / weet ik wat nog meer speler.
Vanuit zijn kant snap ik het ergens wel, maar NAC moet echt alles doen hem te behouden

1   2  
NAC4Ever

Als je een goede vervanger (Drost?) kunt halen zou ik het voor Verschueren pakken.

4   2  
scheppioni

Tis geen Messi natuurlijk, niet willen bijtekenen dan verkopen !
Ik mag eens hopen dat de spelers van deze tijd niet zo egoistisch zijn, ze hebben tenslotte ook veel aan ons NAC te danken ! Arno is zeker prima voor de kkd, maar eredivisie moet blijken, een type Edje de Graaf maar een klasse minder !

6   0  
Breda1980

En dan ontvang je een appel en een ei voor Verschueren, die kan je gelijk doorstorten naar die lapzwans van een Kali! Verschueren nog een jaar laten knallen voor NAC en hopelijk promoveren...…….dan zien we later wel hoe nu verder.

De opmerkingen alle kleine beetjes helpen, dan maar gaan voor het sportieve aspect! Als het aan de andere kant er met bakken uit gaat door mismanagement en afkoopregelingen, dan zien we volgend jaar weer wel wat er dan speelt! Rustig is het nooit bij NAC.

HUP NAC

4   10  
Dutchbird

Een ervaren handige TD lost dit op met een nieuw win/win contract. Die van ons heeft alleen postkamerervaring opgedaan bij st Truiden.

2   2  
Toontje

Verkopen...ongeveer de enigste die nog iets opbrengt. En we hebben heel veel nodig om de gaten te dichten

0   2  
Luusje

Middenveld met Drost Haye en Noblejas, dan mag/moet je Verschueren verkopen en van dat beetje geld Drost dus aantrekken. Misschien blijft er dan nog wat over voor een buitenkansje.

3   0  
Nacdictive

Ik zou hem houden en voor promotie gaan, vastigheid in het team is zeer welkom.. die hooguit paar ton verdien je zo terug als je promoveert.
Mbt Kali: Hyballa moet hem gewoon laten meetrainen en bovenop zijn sodemieter zitten..

1   0  
Ouwe Jos

Tja, ben bang dat NAC niet veel te willen heeft: ik verwacht dat er in de huidige crisis maar weinig clubs zijn die kunnen en willen betalen voor een type Verschuren. Verlengen kunnen we ook niet: dan zal Verschuren meer geld willen en dat is er niet.
Dus lekker het seizoen mee beginnen en wie weet hebben we volgend jaar wel de luxe keuzes (promotie, vaccin).

10   1  
Belgische Naccer

Dat ligt er helemaal aan....wat de transfersom is als je hem nu zou verkopen. Als dat minder dan 5 ton is, dan is het de moeite niet. Laat hem dan nog maar een jaar knallen en ons de eredivisie inschieten! Dat levert meer op.

Voor 2.5 ton verkopen heeft echt geen zin. Daar koop je een dergelijke speler niet voor terug.

Verkoop Allouchi maar voor 2,5 ton of Mashart, of van der Gaag of Hooijdonk of Stokkers. Die gaan we geen van allen missen. Verschueren wel!

Hup NAC!

3   0  
Peerke

Houden. Is een heel ander type speler dan Haye en Drost en pikt in de KKD ook zijn goaltje mee.

4   1  
Vrouwke

Waarom niet met 1 seizoen verlengen? Nog een jaartje knallen met NAC en dan de toezegging geven mee te werken aan een transfer. Dan hoeft hij niet helemaal gratis de deur uit te lopen. Kunnen we nog een jaartje van hem genieten en zijn de mogelijkheden voor hem zelf ook wat prettiger waarschijnlijk doordat we hopelijk geen Corona virus meer hebben. NAC ontvangt nog een kleine transfersom en iedereen is tevreden

0   5  
YLLWBLCK

Hij zal bij een andere club ook wel beter gaan spelen dan bij ons. Dat zie je bij alle vertrekkende spelers de laatste jaren. Geen enkele reden voor hem om te blijven want hij zag alleen trainers komen en gaan, de negatieve sfeer op de tribune, gezeik met sponsoren en afglijdende prestaties van het team.

5   1  
fvf6

Als hij niet tekent verkopen , maar je kan zijn contract ook openbreken en hem een verbeterde aanbieding doen ondanks de vervelende situatie waarmee NAC nu zit (coronatijd). IK denk dat het een meerwaarde is voor NAC als hij kan blijven

3   1  
braze

Jammer wanneer hij weggaat. Was voorbije seizoen de motor van het elftal.
Maar ja, zijn zaakwaarnemer heeft nog een appeltje te schillen met NAC, die zal er alles aan doen om NAC een hak te zetten.

2   2  
Parel

Houden, met hem de Eredivisie in volgend jaar en dan laten bijtekenen.

1   0  
SanderH

Voor mij is het duidelijk. Verkopen. Als een speler niet wilt bijtekenen voor zijn laatste contractjaar dan kan een club als de onze het zich niet veroorloven om een speler gratis de deur uit te zien gaan. Bovendien zal Arno goed liggen op de transfermarkt aangezien een moderne box to box overal een graag geziene speler is.

3   1  
Heksenketel

Als hij niet bij wil tekenen, wat mij betreft behouden en het risico nemen dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt. Is een dragende speler, waarvoor je niet zomaar vervanging hebt. Als we promoveren, heb je goede kans dat hij alsnog bijtekent. If not, dan loopt hij gratis de deur uit. Het zij dan zo. Enige uitzondering nu is als er een Eredivisieclub langskomt, die een leuk bedrag biedt. Dan moeten we hem een transfer gunnen.

1   6  
Nacbeest

Speler die erg fijn is in je selectie maar eerlijk is eerlijk, op de positie die hij zelf het liefst bezet was hij niet de uitblinker. Ik ben dan ook bang dat hij daarom niet heeft bijgetekend.

Ik zeg nu verkopen en doorpakken met de gelden die hij oplevert.

1   1  
Otjes

Geen dilemma. Niet bijtekenen is verkopen in de huidige omstandigheden.

3   1  
Breda

Na VanHecke de beste speler en heel lang onderschat. Maar natuurlijk verkopen. Helaas.

1   0  
Tram

Eens met Joepel: natuurlijk niet verkopen. Is een enorme meerwaarde voor NAC. Met dit soort spelers ga je promoveren. En dan is NAC in de ere ook een mooie club!

We zijn het kennelijk al vergeten: 'We hebben Arno Verschueren en die schopt ze er wel in'!

0   5  
Ernie

Gelijk opzouten met die knuppel!

1   0  
Wim

Niet willen bijtekenen is niet egoïstisch. Beide partijen zijn een overeenkomst aangegaan en als die afloopt mogen beide partijen opnieuw aangeven wat ze willen. Dat zou niet van invloed mogen zijn op je beoordeling wat deze speler toevoegt aan het team.

Overigens, niet lang geleden werd ook deze speler alhier nog afgebrand.

Laad alle berichten na dit bericht in