Overal waar we komen

Verschueren mag zich weer middenvelder noemen

Italo

Reserve-aanvoerder Arno Verschueren kijkt uit naar de herstart van de competitie. Waar hij onder Ruud Brood de laatste periode vaak als rechtsback werd geposteerd, is de vlotte Belg inmiddels weer middenvelder. Naar eigen tevredenheid.

De 22-jarige controleur heeft in een persoonlijk gesprek met Tom van den Abbeele aangegeven zich niet gelukkig te voelen op de positie van rechtsback, en weer als controleur gezien te willen worden. Het is een opvallend statement van de speler die normaal gezien wordt als een harde werker die zijn mond niet snel opentrekt. Verschueren grijpt de trainerswissel aan om nu voor eens en altijd duidelijk te maken dat hij een middenvelder is, en geen rechtsback.

Leuk dat hij door Brood op de rechtsbackpositie werd geplaatst vond hij het dan ook niet. Accepteren deed hij het wel, geeft Verschueren tegenover BN De Stem aan: “Op de een of andere manier moest ik dat accepteren. Ik ben geen echte verdediger, dus dat zijn moeilijke situaties. Dat was natuurlijk niet echt leuk.”

Onder Willem Weijs wordt hij weer gezien als centrale middenvelder. Ook Van den Abbeele gaf hem in dat persoonlijke onderhoud die bevestiging. Met hernieuwde energie kijkt Verschueren dan ook uit naar de herstart van het seizoen, vanavond tegen Helmond Sport. Over Willem Weijs is hij enthousiast: “Willem is iemand met heel veel voetbalverstand die het ook echt kan overbrengen. Overal zit er bij hem een goed idee achter waar we van bijleren. Bij iedereen is de switch van de trainerswissel vrij snel gemaakt, we hebben een positief gevoel bij Willem.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Willem Weijs staat voor vuurdoop 16 reacties
Terug naar overzicht
31 Reacties
136    
TpT

En terecht. Verschueren is een van de spelers in de selectie die gewoon recht van spreken heeft. Een falende Van Anholt "promoveren" naar het middenveld en Verschueren op rechtsback posteren is wat mij betreft een enorme blunder.

51    
Brecht

Ik hoop echt op een frisse herstart en krijg nu het gevoel dat spelers weer gretig zijn. Goede beslissing van directie te kappen met Brood.

136    
TpT

En terecht. Verschueren is een van de spelers in de selectie die gewoon recht van spreken heeft. Een falende Van Anholt "promoveren" naar het middenveld en Verschueren op rechtsback posteren is wat mij betreft een enorme blunder.

40    
Cool Hand

Als de opstelling die in de Stem staat de juiste is, dan hebben we een trainer die het snapt. Dogan, Ilic, Boussaid en El Allouchi voorin ipv trage, niet technische spelers als v Hooijdonk en Stokkers. Moderne voetbal ipv dat ouderwetse, afwachtende, reactieve baggervoetbal van Brood. We zijn benieuwd.

56    
TheBeek

De eerstvolgende trainer die verschueren weer rechtsback zet verkoop ik persoonlijk een klap!

32    
Ivo

Laat maar weer eens zien hoe koppig/eigenwijs Brood bezig is geweest.
Dragende spelers liepen met hun ziel onder hun arm rond en moesten dingen doen waarvan ze wisten dat ze er niet heel goed in waren. En dat heeft allemaal maanden mogen duren.

Treurig hoor.

17    
Spitfire

"Bij iedereen is de switch van de trainerswissel vrij snel gemaakt"

Dit zegt volgens mij alles. Chemie was weg, dus moest Brood ook weg. Alle kritiek van VI en Blanco ten spijt, was het simpelweg de enige juiste beslissing.

We gaan vanavond zien of alle positieve geluiden een reden hebben, of het resultaat van mediatraining is geweest.

13    
MLBredaaa

@Cool hand

Ik vraag mezelf af hoeveel BNdeStem nou echt weet. Vaak meer stemmingsmakerij dan daadwerkelijk inhoudelijk nieuws.

Wat betreft de opstelling ben ik het niet met je eens, maar zo ben ik ook maar 1 vd 18000 toptrainers die hier rondlopen.

Probleem wat mij betreft is dat El Allouchi en Ilic op de flanken staan in een 4-2-3-1 opstelling. Ofwel twee spelers die geen diepgang hebben en alleen maar naar binnentrekken om een duel op te zoeken terwijl ze mijlenver van de goal staan (dan heb je flink wat duels te gaan voordat je bij Stokkers bent).

Ik vind de spitspositie bij NAC nogal overbekritiseerd; je kunt het daar op deze manier gewoon niet goed doen. De laatste succesvolle spits, Cyriel, had Verbeek, Korte en Ayepong op de zijkanten (geen wereldspelers maar wel diepte en dus ruimte) en Manu Garcia die wel de kwaliteit had om wel alle duels te winnen die hij aanging.

Boussaid is wel een goede speler maar enorm licht om veel duels aan te gaan (zou hem eerder als buitenspeler gebruiken; snel en prima voorzet denk ik). Volgens mij is men nog enorm aan het zoeken naar de rol van Dogan (wat denk ik gewoon een 10 positie is rondom de spits).

Dogan, Ilic, Boussaid en El Allouchi allemaal in het veld is nogal veel van het zelfde... Wel een goed zaalvoetbalteam!

5    
ome cor

Leuk dat deze jongen op rechtsback kan in geval van een rode kaart of blessure na de 3e wissel, of bij een serieus griepvirus in de selectie o.i.d. maar verder lekker op het middenveld houden inderdaad.

Ik snap wel dat Brood zowel bij Schouten als bij van Anholt minpunten zag, maar dan is het aan de trainer om hen beter te sturen, hen te trainen en dan beide backs te laten strijden om de basisplaats.

9    
Nacbelg

Ik heb juist het interview gelezen in BN De Stem met Verschueren , zegt alles over Brood .
Je kunt een mening hebben over het tijdstip , maar absoluut niet over de beslissing.
Als je spelers gebruikt , of liever misbruikt , om je eigen domme gelijk te halen , want hoe kun je spelers voor je motiveren , door een middenvelder back te zetten en dan ook nog er heel dom bij te vermelden dat dat je beste rechtsback is, dat wat hij nog nooit had gedaan en dit nu ook nog eens tegen zijn zin in moest doen , hoe kunnen dan de andere gemotiveerd blijven
DOM heel DOM
Situatie met Grad Damen , ook heel DOM

En dan weet ik nog niet wat voor andere domme dingen hij gedaan en gezegd heeft , hoe kunnen er nog mensen zijn die hem , buiten zijn directe omgeving, nog verdedigen

8    
Italo (BSR)

@MLBREDAA
Nuance in je verhaal: In de oefenwedstrijd op het trainingskamp stond El Allouchi op 10, en Boussaid op links. Geen idee hoe dat vanavond is, maar just so you know.

-28    
kopspion

toch ook wel een minpuntje van Verschueren zelf vindt ik hoor.....als je het als aanvoerder pikt om op een positie te gaan spelen die je niet wilt.

5    
Cool Hand

@MLBREDAA - Ik vermoed dat Weijs met heel veel positiewisselingen gaat spelen. Handige spelers voorin die wat kunnen aan de bal en continu in beweging zijn. Of het wat wordt, geen flauw idee, maar het idee erachter vind ik bemoedigend. Het is iig iets volkomen anders dan wat Brood had bedacht en dat is zeer welkom.

4    
sjef de gevulde koek

Ik ben wel even klaar met alle interviews en inkoppertjes etc. Dat ze nu onderhand wat laten zien. Want als je gewoon heel normaal kijkt hebben we echt niet zo'n slechte ploeg. Hopelijk laten spelers als Verschuren en Illic het nu zien. En ja Verschuren rechts back is gewoon lachwekkend.

-19    
Real Robert

En weer een middenveld met de spelers, die alle tegenstanders altijd laten lopen: El Allouchi, Ilic, de gebaarrjes-jongens; en daarvoor Dogan, met hetzelfde niet-meeverdedigen euvel.
En daarachter weer de "controleur" Verschueren, die elke wedstrijd een fatale foutpass geeft of dom geel of rood pakt.
Zonder de broodnodige versterkingen, die dus niet komen, zal het ook onder deze trainer niet beter gaan.
Jij is wel goed in het zichzelf moed inpraten. Maar wat moet hij anders?
Het blijft een middenmoot elftal.

-3    
Am

Ik maak me absoluut geen illusies. Vandaag zal er wel gewonnen worden maar dat is normaal. Wat overblijft is gewoon een matig elftal, dat op het einde van de rit 4e of 5e staat. Hoop niet dat Weijs dan weer het kind van de rekening wordt.
En dan Verschueren. Een prima voetballer voor NAC, maar geen dragende speler die je kampioen gaat maken.

24    
Basje breda

Arno = NAC

NAC = Arno

Deze man is al vaker in het diepe gegooid bij trainers en keer op keer kwam ie er boven op. Heeft een echt geel zwart hart en ik geniet altijd van hem op het veld. Ik hoop dat we deze (pas 24!!) nog vele jaren kunnen zien

5    
Tombola Breda

De juiste mensen op de juiste plek in het veld. Dat is in ieder geval al een goed begin. Dan aanvallend pressie voetbal. Lijkt mij ook goed gezien het matige rendement tot nu toe. Maar dan valt of staat alles bij de kwaliteiten van de spelers en de mate waarin zij de gemaakte afspraken zullen nakomen. Volgens Weijs is ook dat punt verbeterd en staat iedereen op scherp. Maar ik hou mijn hart vast. Iedereen speelt zoals afgesproken, totdat de tegenstander eens goed tegen druk geeft en iedereen is ineens in paniek en zijn taak vergeten. Dit heb ik nu al te vaak zien gebeuren. Een goede eerste 10 minuten, daarna complete chaos.

Ander punt waar ik mij zorgen over maak is de fysieke gesteldheid. Pressievoetbal vergt echt een top conditie. Met de wisselende blessures van afgelopen periode weet je maar nooit tot hoe lang ze druk kunnen blijven geven. Leuk die bal binnen 5 seconden proberen te veroveren. Maar dat constant afjagen kost veel energie.

Anyway, ik ben er wel van overtuigd dat ze het in ieder geval beter gaan doen dan de 2e periode! Ze hebben dit seizoen niet met ruime cijfers gewonnen, maar ook niet verloren. Een minimale verbetering van veldspel en rendement zou dan in theorie voldoende moeten zijn om iedere keer aan de juiste kant van de score te moeten eindigen. Ik kijk er naar uit!

0    
johnfe

@Basje Breda e.a.

Echt niet vervelend bedoeld, ik weet het gewoon niet, maar is hij nu 24 of 22, zoals in het item vermeld wordt?

5    
Judge M.

Dat betekent dus ook dat Vreven het chronisch verkeerd gezien heeft. Die bleef hem ook maar rechtsback zetten.

Maar goed dat het nu voor eens en voor altijd is opgehelderd. COME ON NAC!!

2    
Moppernac

LAAT HET VANAVOND ALLEMAAL MAAR EENS ZIEN DAN!!!!

3    
scheppioni

Dit is dan een pluspunt, ik hoop dat Weijs het tij kan laten keren en weer een frivool NAC met ook spelplezier op het veld ! Ik wens Weijs die ik best hoog heb samen met mede hoog Molhoek succes, met deze td en ad blijft het op langer termijn een fiasco, maar dat is wel duidelijk !

4    
geelzwartwit

Zoals ik in december mbt Brood al aangaf. Ga eens zitten met je spelers en vraag waarom ze niet renderen in dit elftal en deze speelwijze.
Zo ook een belangrijke speler als Dogan. Hoezo bij Top wel en bij ons niet? Speelde je daar anders had je een ander type speler die de aanvoer verzorgde waren je taken anders?
Mbt Verschueren is er blijkbaar niet zo'n gesprek geweest en moest hij maar back spelen...

Het gaat er niet om wat een speler wil maar hoe een speler het gewend is en waar zijn talent en kwaliteit het best tot uiting komt. Fijn dat Weijs iig wel dit soort gesprekken voert.

.. Hoe moeilijk kan het zijn.

-27    
Nacman

Na schijnt zo goed als rond te zijn met jurgen streppel wordt in het weekend of uiterst maandag gepresenteerd

4    
Breda-Loyal

@nacman

Bronvermelding etc ?

7    
Breda-Loyal

@nacman

Want dit is wel heel erg schokkend mocht het waar zijn.

6    
Breda

Ik heb er een goed gevoel over en ontzettend veel zin in de tweede seizoenshelft.

COME ON NAC!!!!!!!!!!

0    
geelzwartwit

@nacman

Streppel en Weijs samen.. Zij je het al naast elkaar staan? Los van eventuele kwaliteiten ik niet.
Weijs en vh Schip wel.

0    
geelzwartwit

Ps niet dat van het Schip beschikbaar is maar just an example

0    
Toontje

Ik mis nog steeds spelers met een voorzet, anders blijft het in de fuik lopen en uitecounterd worden.
We zullen het straks bekijken eerst een hapje eten hier in de buurt.

1    
Geeren-zuid

Zie liever van wonderen komen als trainer i.p.v. streppel

1    
Henkie

Hè!? Het lag toch allemaal aan Ruud Brood?

Het lag toch allemaal aan Verschueren op rechtsback? Vreven wisselde hem voor Schoofs. Vd Graag haalde hem er ook uit. Brood wilde hem niet meer op het middenveld; te slecht voetballend. Zij zagen het toch alle drie verkeerd?

Ach ach mensen ik zei het al..
Zes (!) trainers ontslagen: nul, nada, noppes, niks, 0.0, niets. Helemaal niets geholpen. Nu de 7e keer zou het alles ineens toch wél verhelpen? Nee.

Tvda is het probleem. Waarschijnlijk gaan steeds meer mensen dat nu inzien.

Laad alle berichten na dit bericht in