Overal waar we komen

Willem Weijs staat voor vuurdoop

Italo

De herstart van de competitie is altijd weer een mooi maar tegelijkertijd ook spannend moment. En in dit geval geldt dat voor één man in het bijzonder: Willem Weijs. De 32-jarige interim coach staat voor zijn debuut als (interim) coach in het betaalde voetbal.

In een relatief korte periode heeft Weijs de opdracht gekregen om het elftal klaar te stomen voor de start van een hopelijk succesvolle tweede seizoenshelft. Zijn aanstelling heeft het nodige teweeggebracht, merkt hij zelf ook: “Je weet dat NAC een relatief grote club is en dat er altijd veel mensen omheen hangen. En dat er veel mensen iets van vinden, en het ook interessant is voor de pers.”

Met zijn 32 lentes jong is de coach bijna one of the guys , al lijkt dat tot op heden vooral als iets positiefs te worden gezien door de spelersgroep. Zelf is hij er niet zo mee bezig. De enthousiaste trainer noemt het ‘randzaken’. Kwaliteit is leidend. Zowel voor spelers als voor deze trainer, die NAC herkenbaar wil laten voetballen. “We willen een fundament leggen waar de club mee verder kan. Dat mensen zeggen ‘nou kijk, er zit herkenbaarheid in de ploeg. Zo wil NAC gaan voetballen, deze spelers horen daarbij en deze cultuur hoort daarbij’. Uiteindelijk moet dat echt het fundament worden voor de toekomst.”

Ondanks dat Weijs als assistent van Brood al de nodige tijd met de huidige spelersgroep gewerkt heeft, gaan de zaken nu toch net even anders. Zo ziet ook Sydney van Hooijdonk: “We trainen anders. Willem houdt van de snelle omschakelijk. De 5-seconden regel. Dat houdt in dat wanneer je de bal verliest, je 5 seconden vol druk zet om die meteen te veroveren. We trainen iets meer op tactische dingen. Dat is voor mij tot nu toe het grootste verschil.”

Het is opvallend hoe lovend de spelers zijn over Willem Weijs. De switch naar de nieuwe trainer is binnen de spelersgroep snel gemaakt. Toch zullen er vanavond ook enkele jongens voor het eerst teleurgesteld gaan worden, als Weijs zijn opstelling bekend maakt voor het treffen met Helmond Sport. Een tegenstander waartegen je op voorhand in ieder geval de drie punten moet kunnen pakken. Het is afwachten met welk tactisch plan en welke spelers Weijs deze klus wil gaan klaren. Uiteraard doen we vanavond weer live verslag, en zullen we de tactische keuzes goed analyseren en met jullie delen. De bal gaat weer rollen!

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Volgend bericht
Liveblog: Helmond Sport-NAC 120 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
44    
NAC76

Geef Weijs het voordeel van de twijfel en zet er iemand naast met de juiste papieren.

Iedereen, de selectie voorop, loopt met hem weg. Dat kan je toch niet negeren...

19    
bou

Het valt mij op hoe positief de spelersgroep is over WW, wat dan toch ook lijkt dat de groep het niet eens was met de manier van coachen en de speelwijze van RB. Ik ben vooral verbaasd dat WW nu wel komt met, in mijn ogen, basis principes van voetbal, terwijl het dus lijkt dat dit nieuw is voor de spelers.

We gaan het zien, vanavond vol drop en tres puntos.

Huo NAC!

1    
naxioma

Komende 2 wedstrijden zullen eenvoudig gewonnen worden. Pas daarna zullen we zien of trainerswissel een blijvend positief, negatief of geen effect heeft. Ervaring leert dat trainerswissel in de regel geen lange termijn effect heeft. Ik denk dat het bij NAC niet anders zal zijn. Uiteindelijk zijn het de spelers die het moeten doen. En hierin is nog geen verandering. Voorspelling voor vanavond: 0-4.

-19    
Los Pollos Hermanos

Eenvoudig gewonnen worden? Hahaha, wat jij zal raar staan te kijken zeg vanavond.

Reken er maar op dat het gewoon weer loodzwaar gaat worden. Zelfs bij Helmond uit.

Ik ga uit van een 2-1 verlies. Dit elftal is zo ontzettend zwak. We hebben maar 1 fatsoenlijke speler en die is einde seizoen ook weg. Onze keeper.

Nee mensen, pas op. Dit wordt gewoon een kut avond voor NAC en de deksel op de neus voor WW.

2-1

8    
Ivo

Volgens mij is alles wel gezegd. Laat de bal maar rollen. Komende week hopelijk meer transfer en trainersnieuws. Stilstand is achteruitgang.

0    
Joepel

Ik geloof niet dat de spelers het nu ineens allemaal wel kunnen. Laten we hopen op wat meer inzet dan de afgelopen wedstrijden. Qua wedstrijd gok ik dat er niet veel zal veranderen. Een voorsprong voor NAC en daarna achteruit lopen en billenknijpen tot het einde en hopen op 3 punten.

21    
Eljé

Misschien is er na de vuurdoop ook wel een andere foto van Willem Weijs beschikbaar!
;-)

15    
Italo (BSR)

@Eljé
Onze fotograaf vanavond heeft inderdaad heeeeele duidelijke instructies meegekregen!

2    
EDM

Is er een stream? Komt het op Fox?

7    
Tico

Wanneer spelers geen lekker gevoel bij een trainer hebben en ze worden op andere positie’s geplaatst dan dat ze eigenlijk spelen, Dan gaat dat wringen en psychisch doorwerken.
Inzet kakt dan in en er komen irritaties onderling waardoor prestaties slechter worden. Dat is denk ik zo’n beetje wat er speelde. Ik verwacht vanavond wel een gretig NAC. We gaan het zien!

6    
Theoden King

Een winstpot tegen helmondspor en het lek is weer boven. Volgende week thuis tegen jong az verliezen en "het zal nooit wat worden met deze directie".

Een inspirerende trainer, iedere linie een versterking en we spelen gewoon om het kampioenschap.

1    
geelzwartwit

Succes allemaal! It's for N. A. C...


1    
Ad B uit Roosendaal

Ik ben echt benieuwd, zit dadelijk op het puntje van mijn stoel.

Succes in Helmond!!!!

1    
Steven

Ben benieuwd cmonn super nac

2    
Bommel

Warempel, er schijnt een livestream beschikbaar te zijn vanavond:
http://livetv.sx/enx/eventinfo/893564_helmond_sport_breda/

1    
Los Pollos Hermanos

Zoals ik al zei, NAC wint daar niet... Lekker blijven slapen en hopen om niets.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja