Wij gaan niet opzij

'Vertrouwensbreuk tussen Weijs en NAC'

Italo

In navolging van eerdere berichtgeving meldt nu ook BN DeStem dat er sprake is van een vertrouwensbreuk tussen Willem Weijs en NAC. Vanmiddag zit Weijs dan ook niet op de bank als eindverantwoordelijke tijdens Jong Feyenoord - Jong NAC.

Weijs weigert volgens de krant overigens om uitgebreid op de gang van zaken in te gaan. Maar dat zaken niet goed zijn verlopen tussen beide partijen is een feit. Weijs was bij het instappen eind december beloofd dat hij als assistent trainer een belangrijke rol zou krijgen naast de nieuw aan te stellen hoofdtrainer. NAC heeft deze afspraak moeten schenden, waarna Weijs nu zijn conclusies trekt.

Het statement van NAC luidde dat Weijs er zelf voor heeft gekozen dat hij niet als assistent wilde werken onder Hyballa: "Die uitspraken zijn voor hun rekening, dat is de lezing die de club naar buiten brengt. Prima dat er hoor en wederhoor wordt toegepast, maar ik kan er niks over zeggen."

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
99 Reacties
183   30  
VieRi

Wat een gezeik om die Weijs continu. het is geen Messias. Ik heb niks met de huidige directie, maar dit hadden ze niet veel anders kunnen doen.

Je wilt als nieuwe trainer niet altijd de vorige leider erbij hebben. Die gaat zich ook irriteren aan wat er anders wordt gedaan. Dus dit is een hele gezonde keuze. Zo werkt de voetballerij gewoon.

Kunnen we verder aub even kappen de prestaties van Weijs zo groot te maken. Die waren ook niet zo geweldig. Deze Limbo is gewoon een passant die snel naar de top wilt. Heeft helemaal niets met NAC verder. Daar is niks mis mee, maar laten we dit dan ook zakelijk bekijken.

107   44  
Harrie

Hoeveel leugens mag de directie nog de wereld in helpen? Opzouten!!!

67   15  
Badeend

"Weijs zegt dat hij als assistent grote gedeelten van de trainingen zelf wil leiden en dat de door hem ingezette lijn moet worden doorgetrokken. Anders ziet hij geen heil in zijn rol als assistent onder Hyballa en gaat hij liever een eigen team trainen als Jong NAC."

Uit het artikel in het regionale rioolblaadje. Als dit waar is, heeft Weijs er inderdaad zelf naartoe gewerkt.

62   32  
Brammetje

Man man man. Weer een talentvol man weggejaagd. Hoelang mag dit allemaal nog doorgaan zeg.... ik geef mensen graag de kans maar ik denk dat we onszelf flink in de voet schieten met het aantrekken van Hyballa, zonde dat je dan hierdoor een Weijs gaat verliezen waar ik toch echt veel meer vertrouwen in heb.

54   16  
Nachoreca1

Hahahaha wat een vervelende kutclub zijn we toch geworden eigenlijk. Er is werkelijk geen reet meer aan. Voor en achter de schermen sab en tvc niveau...sterker: die hebben het beter voor elkaar...

40   16  
ibio

Waar is die Belg toch mee bezig?
Hoe is hij toch ooit TD kunnen worden?
Waardeloos gemanaged dit
De heren aandeelhouders moeten zich schamen voor het feit dat ze hem hebben aangesteld, prutsers

39   18  
Ric

En wij kijken als supporters weer toe! Als we volgende week vrijdag maar weer de polonaise op de tribune kunnen lopen.
Wat een teringzooi!

30   22  
Jantje2

Met een Belg een Fries en 3 Rotterdammers aan de macht wordt het nooit niks meer met ons NAC !!!

52   12  
NAC!!!

Hoe lang nog!!

Ik ben er helemaal klaar mee. Het is al JAREN roepen en tieren maar het enige nieuws is slecht nieuws.
Een visie en duurzaam promoveren, hou op met al jullie leugens mensen. Het enige dat jullie doen, en heel goed mee bezig zijn... is de mooie club NAC, naar de kloten te helpen.

Het word echt tijd voor iets anders.. Dit kan niet meer. We staan binnen enkele weken half weg ik het klassement. Hebben geen plan voor de toekomst er word ons enkel zaken voorgelogen en het is een kerkhof aan trainers en personeel.

We zijn geen flikker beter dan een Roda of zo. Onze club is dood maar ook echt dood ziek!!!! En als we niet opletten hebben we geen NAC meer

32   10  
nb

Het is echt een ongelofelijke bende binnen NAC. Er is werkelijk waar op dit moment geen enkel functie binnen de organisatie bezet door een capabel persoon.
Het gaat er in deze niet om of het waar of niet waar is, maar vooral dat het weer niet op een normale manier kan gaan. Ik kan mij herinneren dat het directeurtje, die overigens veel weg heeft een mislukte TV presentator, er bij Heerenveen ook zo'n bende van had gemaakt!

Heel de club gaat op dit moment naar de verdommenis, en er is niemand die ingrijpt.

9   5  
Dos

Zucht....

23   10  
Badeend

Buiten wat er allemaal buiten het veld gebeurt, ben ik nog steeds geschokt én blij met de opmerkingen van Hyballa na Oss met betrekking tot de zeer gebrekkige techniek en het totale gebrek aan speldiscipline. Dat is al jaren zo gegroeid natuurlijk, maar Brood heeft daar ook niets aan gedaan. Het is te hopen dat Hyballa daar iets aan kan doen.

Hoe is het met Kali trouwens?

46   25  
Hosternokke

Ik mis van Flieger.

29   1  
Italo (BSR)

Vanavond is de forumavond op de club waar iedereen in gesprek kan met TvdA en LE over de gang van zaken.

18   28  
JohanB

Zo zie je maar weer dat de positievelingen die staan te juichen om Hyballa en staan te juichen om ieder puntje die we halen tegen ploegen van het niveau amateurs mensen zijn zonder enig verstand van zaken en vooral van verstand van voetballerij.
Deze mensen zeuren altijd dat je niet negatief mag zijn en altijd een periode moet afwachten, maar als het een en ander fout gaat en mensen halen dat aan met argumenten worden ze weer afgezeken door de mensen zonder enig verstand. Dit forum wordt qua inhoudelijke discussie steeds doder helaas, bijna net zo dood als ons NAC op dit moment.
Dit doet mij allemaal heel veel pijn.

183   30  
VieRi

Wat een gezeik om die Weijs continu. het is geen Messias. Ik heb niks met de huidige directie, maar dit hadden ze niet veel anders kunnen doen.

Je wilt als nieuwe trainer niet altijd de vorige leider erbij hebben. Die gaat zich ook irriteren aan wat er anders wordt gedaan. Dus dit is een hele gezonde keuze. Zo werkt de voetballerij gewoon.

Kunnen we verder aub even kappen de prestaties van Weijs zo groot te maken. Die waren ook niet zo geweldig. Deze Limbo is gewoon een passant die snel naar de top wilt. Heeft helemaal niets met NAC verder. Daar is niks mis mee, maar laten we dit dan ook zakelijk bekijken.

7   10  
Real Robert

@Badeend. Wie zou aan die techniek moeten schaven? Er zit na het vertrek van Molhoek niemand bij het elftal, die op niveau gevoetbald heeft.
Die assistent kent het voetbal van zijn schermpje!

18   14  
Mo

Wat is het toch een kutzooi bij ons NAC.

Wanneer staan wij supporters nou eens op tegen die kutaandeelhouders, die ons continu BELAZEREN!

15   23  
Baosje

R.I.P. NAC .....volgende vraag is ....wanneer wordt de stekker er uit getrokken ??
we zijn immers al zo goed als dood !

28   5  
Becherovka

De rol van Weijs is met de komst van de vaste assistent van Hyballa vervangen. Een logisch gevolg van zaken.

Bijzonder jammer dat Eisinga en van den Abbeele dit niet goed aangepakt hebben. Ik pak mijn gifbeker er al weer bij, want volgens mij gaan we de komende tijd die weer flink moeten leegdrinken..

54   6  
Ivo

Weijs wist dat hij interim-trainer was en dat er een andere hoofdtrainer zou komen.
Natuurlijk heeft hij krediet opgebouwd, maar je moet je hand niet overspelen.

Of je blijft assistent onder Hyballa, of je gaat voor Jong NAC of de O19 aan de slag.
Veel meer opties zijn er niet en als dan niks goed genoeg is wordt het lastig.

Die jongen heeft ambities, en dat is prachtig, maar ik zou zeggen, haal nou gewoon eerst je diploma, een paar maanden in de luwte is geen ramp, en kijk dan verder.Het seizoen duurt nog minder dan 4 maanden. NAC kennende hangt de vlag er dan weer heel anders voor. In de zomer zijn er misschien weer nieuwe kansen.

73   9  
Da Pope

De gang van zaken is bepaald niet netjes, maar dat NAC kiest voor het clubbelang en niet voor de carrière van een van de medewerkers vind ik te billijken.

Geen enkele beginnende trainer is de afgelopen twintig jaar bij NAC overeind gebleven. Dat suggereert dat NAC niet de juiste club is om je trainerscarrière te starten én dat iedere beginnend coach op enig moment ten onder gaat in de stammenstrijd. Het is daarom wat mij betreft logisch dat NAC naar een meer ervaren man op zoek ging.

Hyballa is op papier de ideale trainer: heel ervaren, gewend met jeugd te werken, doorgaans prima prestaties. Dat Weijs, die hem overigens vorig jaar op Twitter nog een bak veren in zijn kont stopte, nu niet met hem wil samenwerken is jammer. Maar dat is dan maar zo. Weijs zal vast heel getalenteerd zijn, maar dit was niet het moment om hem hoofdcoach te maken. Het lijkt me ook niet juist om hem te laten bepalen wie de nieuwe hoofdcoach wordt.

Als er iemand blaam treft, is het wel Edelenbos, die klaarblijkelijk een nogal royaal contract met een behoorlijk stevig functieprofiel heeft uitgedeeld. Dat maakt dat Weijs nu niet meer terug naar de jeugd wil. Ik vind het veel interessanter om te weten hoe dat precies gegaan is.

45   13  
Guuske

Weijsje voelt zich groter dan de club, is zoals het in meerdere pers berichten en interviews gemeld, vaak op de hoogte gehouden over het feit dat er een nieuwe trainer komt. vanaf moment 1 is er vermeld dat NAC een nieuwe trainer zoekt, en dat Weijs interim zou zijn. Hij heeft het in die 4 weken niet bijzonder gedaan. Nu een half seizoen mee werken en komend seizoen nieuwe plannen maken is teveel gevraagd voor het ventje. Ieder loopt dat ventje op te hemelen, maar het heeft geen ervaring als voetballer en als trainer bij een 1e elftal van een profclub met rumoerige achterban! Als hij geen assistent wil zijn van een nieuwe trainer, dan moet hij zich maar een half jaar koest houden. En anders ophoepelen

21   24  
Sjef de gevulde koek

Hey hey hey hey hup Nac zal nooit verloren gaan. Wie neemt er vanavond een kruiwagen mee om onze Luuc en consorten bij het grof vuil te flikkeren ?

26   8  
Brammetje

Vergeten we niet dat het vanavond forum avond is jongens??? Als we daar nou eens massaal op komen dagen i.p.v. de gebruikelijke koppen brengen we misschien eens iets op gang. Het is inmiddels 5 over 12....

30   13  
steven73

@ alle negatievelingen. makkelijk wijzen naar de beslissing makers. Echter als je het stuk leest heeft weijs toch echt zijn eigen hand overspeelt. Wat ik wel jmmr vind er zat in ieder geval voetbal in zijn spel. Maar Willem heeft het toch echt aan zich zelf te danken.

14   14  
Nacman

Weijs os gewoon een eigenwijze man die nooit langer dan twee jaar bij een club werk en meestal met een hoop bombarie vertrekt

76   19  
Fred1

Ik zei het gisteren al min of meer in het topic over Molhoek.
Natuurlijk is het een tering bende bij NAC al jaren.
Maar als er weer eens een dissonant opstaat dan geven ze hier meteen de schuld aan alles en iedereen.
Soms weet je iets meer omdat je er wat dichter op zit.
Ik kan een ding zeggen het is gebleken dat Weijs een heel recalcitrant ventje is die zichzelf héél hoog inschat en boven de club plaatst.
Ik weet dat hij van alles op de hoogte was , precies wist wat NAC voor ogen had en daar was meneer mee akkoord.
Dan is het van een ontzettend min niveau om nu terug te komen op je beslissingen.
Beste Weijsneus, zo wijs ben je helaas niet, je misdraagt je en brengt de club nog meer schade toe, en werkt de nieuwe hoofdtrainer tegen, je moet je echt kapot schamen.
Jij weet als geen ander dat NAC vertrouwen in je heeft, dat je straks de beoogde hoofdtrainer bent dat NAC in je wilt investeren, je hebt het salaris van een hoofdtrainer en je hebt hélemaal zelf deze keuze gemaakt.
Je denkt met je 4 schamele pintjes héél wat bereikt te hebben maar het was de slechtste prestatie van het seizoen we zijn verder achterop geraakt.
Dat je anders over voetbal denkt dan Hyballa dat weten we want jij speelt om niet te verliezen.
Jou past alleen nog nederigheid en duizenden excuses en doe godverdomme gewoon je werk idioot.
Mensen die de club beschamen en kapot maken hebben we al genoeg, schaam je vlegel!

29   10  
n@©

@Da Pope

Het gaat er niet om of Weijs, of Hyballa nou de perfecte trainer is. Ik weet ook niet hoe ver Weijs gaat komen in zijn trainersloopbaan. Het gaat er om dat je in Weijs de toekomstige trainer ziet, dit uitspreekt en je vervolgens een trainer haalt met een totaal andere spelopvatting en er binnen no-time een conflict met de kroonprins ontstaat. En het allerergste is dat je dan niet blijft vasthouden aan je visie, maar kiest voor de korte termijn.

Het lijkt alsof niemand bij NAC enig idee heeft waar ze mee bezig zijn. Ballen in de lucht houden en gaten dichten. In het Nederlandse voetbal is het niet eens zo heel moeilijk om er bovenuit te steken met een goed beleid. AZ is natuurlijk het duidelijkste voorbeeld. 1/3e van het budget van Feyenoord, maar sportief minstens gelijkwaardig de afgelopen seizoenen. Willem 2 moet het de komende jaren nog bewijzen, maar het is geen toeval dat ze nu 4e staan.

Anderzijds presteren conflictclubs onder hun kunnen. NEC, Roda, ADO, PEC, NAC. Zijn er nog mensen zijn die geloven dat we met LE en TvdA in rustig vaarwater gaan komen?

17   4  
Wanny

Weijs wordt nu wel erg groot gemaakt, waarschijnlijk omdat we allemaal op zoek zijn naar de Messias die NAC uit het moeras kan trekken.
Maar ook Weijs kan met matig materiaal niet toveren, dat hebben we gezien.

11   0  
Bredafun

Al jarenlang leegloop, verkeerde mensen aan de macht, en Een totaal niet NAC waardig team rondlopen op t veld.
Hoe ver moeten we nog verder afdalen......

11   38  
JohanB

Ons Fred1 is ook niet de slimste hoor, telkens als ik onder de berichten een domme reactie lees die nergens op slaat en vol met onzin staat en ik dan terug ga kijken wie het schreef dat er wel onze Fred1.

7   4  
Boxer

Ik vind het jammer dat hij weg gaat maar laten we wel wezen, hij wist dat hij weer assistent zou worden.

De reden dat hij zich niet kan vinden in de voetvisie van Hyballa vind ik een vreemde. Volgens mij had hij ook een andere voetbalvisie dan Brood en dat was dan weer geen probleem, terwijl Brood veel verdedigender dacht


26   5  
H.V.M.

Feit is dat Hyballa zelf in interviews heeft aangegeven dat hij altijd zijn eigen assistent trainer(s) mee wil nemen.

Nicole Edelenbos heeft destijds het contract opgesteld van WW.
Probleem is dat zij slechts interim was.
Inmiddels hebben wij twee nieuwe Clowns, LE en TvdA die de scepter zwaaien.
Dit zijn beiden géén People Managers en dan druk ik me nog voorzichtig uit.
Geen verrassing dus, deze nieuwe herrie in de NAC tent.

Dit alles was weer te voorkomen geweest!
Had WW minstens dit seizoen met een stromannetje laten zitten.
Hij ligt blijkbaar goed bij de spelersgroep, heeft een duidelijke visie en heeft o.a. tegen PSV laten zien dat het géén tactisch onbenul is.
De kans op promotie dit seizoen, ongeacht de trainer,blijft sowieso nihil.
Daarvoor is de door TvdA samengestelde selectie te zwak.
Van trekpaarden maak je nu eenmaal geen renpaarden.
Dat gaat óók Hyballa niet lukken.
Met het uitgespaarde geld had je dan de selectie enigszins kunnen versterken.

10   10  
Rolf

Niet zo wijs van Weijs.

28   35  
Los Pollos Hermanos

Ook vanuit de spelersgroep zijn ze helemaal klaar met die gekke Belg.. hij blijkt zich best veel te mengen in de selectie, de manier van spelen en van trainen. Peter Hyballa moeten ze ook niet. Ze maken absurd lange dagen en de trainingen zijn veel te lang en te zwaar. Er worden blessures verwacht.

Nee, dit is geen stemmingmakerij. Nieuws direct vanuit de spelersgroep. Ze zijn er klaar mee. Die Belg zien ze liever vandaag dan gisteren vertrekken. Hyballa erachteraan. Die gekke Fries heeft gek genoeg wel krediet en wordt bestempeld als integer en goede vent. Dat kon ik niet helemaal rijmen maar dat werd gezegd.

Doe ermee wat u wilt, maar ik zweer u op alles dat dit direct vanuit de spelersgroep komt. Een bron kan ik uiteraard niet vermelden.

11   5  
Da Pope

@N@©

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Uiteindelijk gaat het namelijk ook om de vraag wie nú de juiste trainer voor NAC is. Als je in Weijs een toekomstig hoofdtrainer ziet, heb je nog steeds iemand nodig die nu voor de groep staat.

Gezien het feit dat NAC nog altijd dit of komend jaar wil promoveren, kun je daar ook niet zomaar iemand neerzetten. Weijs zelf was daar, zoals eerder gezegd, geen optie. Ik vind het daarom prima te verdedigen dat je naar het grotere plaatje kijkt.

Dat verschil in visie valt volgens mij nogal mee. Weijs roemde Hyballa vorig jaar niet voor niets. Het gaat voor zover ik het kan overzien veel meer over de invulling van zijn rol onder Hyballa. Die spanning had voorkomen kunnen worden, wanneer er door Edelenbos andere afspraken waren gemaakt.

Het komt op mij over alsof Weijs bijzonder ongeduldig is, snel hoofdtrainer of op zijn minst een stevige assistent dacht te kunnen worden en nu boos is dat hij langer moet wachten. Dat is gewoon slecht gemanaged door NAC.

16   19  
LemmingS

Ik reageer zelden.
Maar dit jongens, echt WTF! Door heel Nederland word Willem als trainerstalent gezien en dan doe je dit.

Onbegrijpelijk.

18   1  
Hugo

Wie hierin nu fout is maakt niet uit meer. Het is een opeenstapeling van onkunde. Feit blijft dat het, wederom, een ongekende puinhoop van enorm formaat is bij NAC. Het is onvoorstelbaar dat er niemand te vinden is die capabel genoeg is om deze club weer omhoog te brengen icm een financieel gezond beleid. De sfeer op de tribune is om te janken, in polonaise naar de kroeg na een 1-1 gelijkspel tegen f*cking top oss. Beleidsmatig is het zo niet nog bedroevender.

Het duurt niet lang of we gaan er net als roda met 1-5 af tegen den bosch.

RedNAC.

71   2  
Tombola Breda

@LOS POLLOS HERMANOS, dan wordt het tijd dat die betreffende spelers zichzelf ook eens een spiegel voorhouden. Met Brood hadden ze een probleem. En nu na een weekje Hyballa lopen ze dus ook al te zeuren als een stel kleuters dat ze lange dagen maken? Dat ze allemaal een schop achter hun hol kunnen krijgen en werken godverdomme. Tegen de tijd dat ze eens fatsoenlijke voorzetten kunnen geven mogen ze weer praatjes krijgen.

8   0  
Arie

Dat wordt leuk vanavond op het forum, ik heb er zin an!

9   3  
Hoelang nog

Hoelang mag dit nog doorgaan ?
Wanneer is de maat vol bij de achterban?
Een stelletje makke honden zijn we geworden :-(

34   10  
Geel/Zwart

@ los pollos

Je reacties zijn altijd van betreurenswaardig niveau evenals je toonzetting. Alsof jij nu een bron hebt binnen de spelersgroep, maar ‘ik geef mijn bron niet prijs’. Je bent geen journalist van de NYT.

En inhoudelijk slaat het ook nergens op. De spelersgroep zou Hyballa niet mogen na een paar dagen trainen? Want ze moeten hard en lang trainen. Klinkt als echte professionals dan. Basisschoolniveau a la ‘de meneer is stom, want hij is streng’. Nee volgens mij zijn het niet de spelers die na een paar dagen al een mening hebben, maar de supporters, zoals jij, met stemmingsmakerij.

14   7  
Steefl

Ik wacht even af tot de duiding van ome Cor.
Die gaat vast uitleggen dat het allemaal heel goed gaat, prima wordt gemanaged, heldere communicatie en bovenal uitstekend wordt gepresteerd.
Niet zo kritisch en sceptisch allemaal!
Manmanman.

8   6  
n@©

@Da Pope

Maar was het voor de nieuwe coach niet een gegeven dat Weijs samen met Molhoek en Jelle de assistenten zouden zijn? Als Hyballa het daar niet mee eens was, had hij dan niet beter kunnen bedanken? Of was het niet logischer dat Molhoek als last in, first out werd terug gezet?

Ik behoor echt niet tot de Weijs fans, maar wel tot de TvdA criticasters. Maar dat TvdA de beloftevolle trainer 1,5 seizoen de tijd gaf, om naast een ervaren hoofdtrainer nog wat meters te maken vond ik wel logisch. Hyballa is een passant, dat weet iedereen. Maar die passant heeft meer invloed op de visie van de technisch manager, dan de technisch manager zelf.

22   17  
Los Pollos Hermanos

Geel/Zwart

Geloof wat u wilt geloven, maar dit is wat er wordt gezegd. Ik kan mij voorstellen dat het overkomt als herrie schoppen om niets, absoluut, maar u moet begrijpen dat ik de bron simpelweg niet kan vermelden. Er zijn nog veel meer zaken die intern niet goed lopen (eilandvorming in de spelersgroep. Spelers die het merendeel liever ziet verdwijnen) Ik doe mijzelf helemaal niet voor als een journalist, verre van, maar vind wel dat de supporters op de hoogte moeten zijn dat de spelersgroep totaal niet blij is met de huidige situatie en het gaat ze aan het hart wat er gebeurd met onze club en ons, de supporters.

U gelooft mij niet, prima. Ik kan mij dat goed voorstellen. Ik zou zelf ook kritisch zijn in een dergelijke situatie, maar meer dan dit kan ik er niet over zeggen. Per toeval kwam ik afgelopen zaterdag in gesprek met iemand en toen is mij dit verteld. Ook het verhaal over de Belg en de Fries is mij toen verteld.

De spelersgroep heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat ze Weijs wilde houden voor de groep. De Belg is daar kei-hard aan voorbij gegaan. De Belg bemoeit zichzelf met zaken waar hij geen enkele kennis van heeft (ook op trainingen)

Over het niet moeten zeuren wat betreft de kwestie Hyballa, kan ik u redelijk in vinden. Maar anderzijds zijn dubbele trainingen, puur fysiek, ren-je-rot, niet de oplossing. Binnen de groep is er ook de tendens dat er gerichte versterkingen moeten komen en de grootste zorg zijn een spits en een vleugelspeler. Ook dit is maanden geleden al kenbaar gemaakt, onder Brood al, aan de Belg. Er is niets mee gedaan.

Nogmaals, doe ermee wat u wilt en ik snap uw standpunt ook. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben. Maar meer dan dit kan ik er niet over zeggen.

11   2  
Tombola Breda

Zo lang ik de officiële verklaring van Weijs niet heb gelezen kan ik lastig een mening vormen. Behalve dan dat ik ontzettend baal van de onrust die het wederom geeft. Ik had gehoopt dat we met de nieuwe trainer weer vooruit konden kijken naar Play-Offs of anderzijds doorbouwen in het volgende seizoen.

Je zou het kunnen afdoen met dooddoeners zoals 'hij krijgt er goed voor betaald' en 'hij wist van te voren wat voor club NAC is', maar ik heb echt oprecht te doen met Hyballa. De omstandigheden waarin hij nu moet werken geeft misschien wel zijn grootste uitdaging in de 30 jaar dat hij coach is. Ik hoop ook echt dat het ongenoegen wat onder de supporters leeft zich niet richting hem gaat concentreren.

9   3  
Heksenketel

Beste mensen, ik ga hier niet over oordelen. Daarvoor heb ik in ieder geval veel te weinig informatie. Het voelt wel alsof dit verhaal meerdere kanten heeft. In zijn algemeenheid: NIEMAND is groter dan NAC! Het belang van NAC gaat altijd voor.

9   9  
Cool hand

Voor mij is het grootste probleem dat Hyballa begon met Stokkers EN v Hooijdonk in de basis. Weijs snapte dat dat geen optie was. Twee trage, fysiek zwakke spitsen die zelf niets kunnen creëren. Wat zegt dat over Hyballa?

4   5  
Heksenketel

Ik begrijp trouwens niet waarom de post van @Harrie over leugens van de directie zoveel duimpjes omhoog krijgt. Is dat opportunisme of weten jullie meer dan ik?

7   4  
Jammer

NAC is verworden tot een Theater van de lach. Veel slaande deuren en wisselingen. Er valt alleen weinig te lachen.

21   3  
TheBeek

Hulde voor de reactie van @vieri!

Van begin af aan is gezegd dat nac NIET door wilde met weijs met een stroman er naast.

Er zou een nieuwe trainer komen.

En het mag bekend zijn dat 9 van de 10 trainers hun eigen assistent willen meenemen.

Dat je dan zelf aangeeft dat je niet onder deze nieuw trainer kan werken omdat jouw visie niet met die van hem strookt is je eigen probleem.

Dan moet je niet nac zelf de schuld gaan geven.

Had nac dan moeten zeggen.......okee willem we nemen Hyballa niet? We zoeken een trainer die bij jouw past? Hallo je bent maar assistent hoor.

Hij vind dat de onder hem ingezette lijn moet worden doorgetrokken......wie denkt hij wel dat hij is? Mourinho?

Snap het best....... jong, ambitieus, heeft er even aan mogen ruiken , goede klik met de spelers wellicht maar je moet wel je plaats kennen.

Je bent god niet.

9   24  
TpT

Eisenga die bij NAC nog geen reet heeft bewezen en Van den Abbeele die bij NAC nog geen reet heeft bewezen.

Deze 2 geven vervolgens de volledige macht over wat er op het veld gebeurd aan een Duitse schreeuwlelijk die, verassend genoeg, ook nog geen reet bewezen heeft bij NAC en nog geen dag in dienst is geweest.

En Weijs moet vervolgens maar aan de kant omdat de directie zo graag hun nieuwe trainer willen presenteren dat ze hem maar gelijk zijn zin geven. Daar zou ik dus ook voor passen.

Mooie praatjes dat hij zijn eigen team mag leiden bij jong NAC, maar in de voetballerij telt alleen het eerste elftal. Werken in het stadion, waar de punten en de euro's tellen, waar het publiek op af komt. DAAR ligt de ambitie van Weijs. Als je daar dan een tijd aan geroken hebt en je moet aan de kant van de nieuwe trainer en de directie steunt je niet, dan ben je pissig idd. Volledig begrijpelijk van Weijs.

15   3  
Sanseveria

Een warrig verhaal waarin eigenlijk maar twee dingen zeker zijn:

Hyballa heeft in interviews aangegeven dat hij altijd zijn eigen assistent mee wil nemen. Hem valt dus niks te verwijten en puur in het clubbelang moeten we hem en het team de komende tijd onvoorwaardelijk steunen.

Weijs is een talentvolle trainer en kreeg daardoor veel zeggenschap in de procedure. Maar hij bepaalt niet wie hoofdtrainer wordt en zolang hij zijn papieren nog niet heeft kon hij het niet zelf worden. Gezien bovenstaande heeft Weijs zijn hand duidelijk overspeeld en het voor zichzelf praktisch onmogelijk gemaakt om over anderhalf jaar hoofdtrainer van NAC te worden. Extra zuur is dat door de kroonprins rol van Weijs Jefta Bresser zijn doorgroei kansen zag slinken en voor De Graafschap heeft gekozen.

Zonde dat het weer zo moet gaan.

7   19  
Los Pollos Hermanos

En nog iets, het grootste deel van de Nederlandse en Belgische spelers leest hier DAGELIJKS mee. Het maakt grote indruk op ze wat hier wordt gezegd en op welke manier. Ik heb dan ook besloten om hier wat op te letten. Dit forum maakt veel meer los en krijgt veel meer aandacht binnen NAC dan iedereen denkt. Er wordt over gesproken in de kleedkamer. Het is een onderwerp en loopt soms zelf zo hoog op, dat er onderling discussies ontstaan. De City-huurlingen boeit het vrij weinig, tot helemaal niets. De vaste kern speler ziet ze liever vandaag dan morgen vertrekken.

De speler de ik heb gesproken was er duidelijk stuk van. Hij zat er oprecht mee in zijn maag omdat hij hier vaak openlijk is afgefikt, ook door mij. Hij gaf aan dat het (veel) beter moest vanaf zijn kant en dat hij kei-hard werkt, iedere dag weer en alles wil doen voor de club. Ik geloof hem. Maar feit is wel dat de club intern door en door verrot is. Dat De Bleg en Hyballa totaal niet liggen in de groep (JA , NU AL) en dat er wat betreft communicatie tussen spelersgroep en directie een hele hoop, feitelijk alles, te verbeteren valt.



5   0  
Nacdictive

Om eerlijk te zijn (en ik denk dat velen dit delen als ik de reacties hierboven zie) is dit wel de druppel..
Wat er nu precies aan de hand is, is slechts gissen maar feit is dat het gewoon een amateurustische teringbende is die zijn weerga niet kent, alles en iedereen vecht voor zijn eigen hachje en valt over elkaar.
Ik denk dat het tijd voor actie is, linksom of rechtsom.
Tijdens wedstrijden zal ik de spelers wel te allen tijde blijven steunen, dit team kan niet veel beter..

5   7  
Otjes

Er worden volgens mij veel verhaaltjes verspreid door de directie en opgeschreven door de Stem.

Zoals dat Weys was betrokken bij de selectie van een nieuwe trainer, hij wilde zelf geen assistent worden en naar Jong Nac.

Allemaal kul. Anders is er geen contract/ vertrouwensbreuk met advokaten.

Dit straalt uit op andere trainers en de jonge spelers en is gewoon heel slecht. Direktie ongeschikt

11   3  
D'N Klaagmuur

@Los Pollos: dat spelers meelezen dat is niks nieuws en dat is een keuze die zij zelf maken om dat wel of niet te doen. Tijdens mijn studie en stage bij Teamplay met Mark Schenning op kantoor gezeten en die gaf destijds al aan dat hij, zeker na een slechte pot, niet op Bsiderats keek.

Ik vind niet dat mensen daar hier (wanneer het commentaar zonder schelden gaat en over voetbalgebied gaat) rekening mee hoeven te houden. Het zijn jong volwassenen die daarmee om moeten zullen leren gaan. Als ze straks door zouden groeien en bijv zich ontwikkelen om in Spanje of Engeland te spelen dan sta je straks dagelijks in de krant met kritieken. Part of the job.

17   12  
ome cor

Typisch dat hier meteen met de vinger naar de club wordt gewezen of naar de td.
Willem mocht assistent blijven, maar wilde een rolverdeling waarbij Hyballa zo'n beetje zijn assistent zou worden.

Toen wilde hij terug naar jong NAC en nu weer niet meer.

Lekker duidelijk Willem.

5   4  
Da Pope

@N@©

Daar heb je een punt. Het was niet gek geweest als NAC had gezegd: "Met deze assistenten en eventueel een eigen assistent moet je het doen"

Er zijn ergens concessies gedaan, waardoor dit nu escaleert.

11   2  
Svt076

Mooi dat Weijs hier ineens wordt gezien als soort halfgod.
Vraag me af hoeveel mensen hier trainingen of wedstrijden hebben gekeken van de teams die hij onder z'n hoede had...

13   3  
Peer11

Willempie heeft zijn hand opzichtig overspeeld. Wat denkt een trainer zonder diploma en ervaring nou? Dat heel NAC naar de pijpen van een onervaren en ongediplomeerde trainer gaat dansen? Onder zijn leiding zijn er ook maar bar weinig punten gehaald. Hyballa is nu de baas en daar werk je of mee samen, of je gaat terug naar Jong NAC, of je levert je contract in en vertrekt. Willem is in deze fase van zijn carriere volstrekt ongeschikt als hoofdtrainer van NAC.

14   6  
Buurman

Feit is dat de spelersgroep zeer graag traint en werkt onder Weijs als hoofdtrainer. Feit is ook dat het voetbal onder Weijs , zie de wedstrijd statistieken, een stuk beter was. En een feit dat de resultaten onder Weijs, deels door pure pech, nog mager waren. Betreffende Hyballa ; ik ga past concluderen na een wedstrijd of 5 , 6. Ik hoop dat het Hyballa lukt NAC op de rails te krijgen of te houden.

Betreffende de reacties van LP. Deze, ik moet misschien erbij zeggen helaas, kloppen !
Dat we veel voorzichtiger dienen te zijn met commentaar op spelers is helemaal waar. Ik ben met het beoordelen van spelers altijd zeer terughoudend geweest en dat blijf ik doen.
Ik adviseer mensen altijd als ze op deze site of dergelijke sites om een of andere reden op de korrel worden genomen het niet te lezen. Heel dikwijls zitten er bv. wraakacties tussen en die geven een zeer naar en vertekend beeld van de mens die we in het moeras aan het drijven zijn. Het klinkt wellicht overdreven maar dat is het niet.

Als laatste. Ik vind het ijzersterk dat WW aan zijn visie en speelwijze wil vasthouden en niet toegeeft. Deze man gaat er zeker komen en een andere club zal de vruchten van zijn capaciteiten en talent plukken. Dat hij een eigenheimer is en recalcitrant kan zijn klopt, dat zijn namelijk alle mensen die iets echt super goed kunnen. Een goed en krachtig management weet daarmee om te gaan !

3   4  
Pookie

Zoals ik vorige week al aangaf, het stinkt aan alle kanten. En dat blijkt maar weer. Ik ben er na al die negativiteit de laatste jaren zo verschrikkelijk klaar mee. En wij als supporters zijn er iedere keer weer de dupe van. Wij kunnen niets anders doen dan lijdzaam toekijken hoe onze club de vernieling in wordt geholpen door egoïstische eikels in het bestuur die alleen maar aan zichzelf denken ipv aan het club belang! Ik walg ervan!!

3   1  
Breda

Het goed leiden van een organisatie begint bij het luisteren naar de mensen binnen de organisatie.

In dit geval de spelers.

Anders los je een probleem op maar creeer je direct een nieuw probleem en begint een nieuwe man gelijk op grote achterstand.

Supporters en collones, aandeelhouders etc moet je niet te serieus nemen. De mensen waar je mee moet werken zijn de kern.

Bij welke club mogen potentiele trainers een presentatie geven aan spelers en laat spelers vervolgens hun trainer kiezen. En hoe hard lopen ze dan voor zo’n trainer.

6   9  
signase

Mensen, laten we LPH nou niet serieus nemen. Het is duidelijk dat zijn verhaal cabaret is. Een cynische reactie op de posts van Fred1. Een soort van Flieger-modus. Bewijs? Hij heeft nog niet met de vinger naar Edelenbos gewezen.

11   1  
Molenschot Loco

Beste Bside redactie......ik weet niet hoelang deze forumavond gaat duren maar is het mischien mogelijk om deze op te nemen zodat diegene die daar geinteresseert in is......deze kan terug kijken en luisteren op Bsiderats......

12   1  
Jf

Wat een slangenkuil dit Nac met roddel en achterklap eigen belang voor de club. Deze club is doodziek en dat heeft te maken met een aantal bemoeizieke mensen die zelf vooral graag vooraan staan.

Vieze spelletjes die ervoor zorgen dat het onmogelijk is om te functioneren. Het is alleen maar ondermijnen van elkaar.

Verkoop de club maar want dit wordt niks meer.

14   0  
Italo (BSR)

@Molenschot

Ik zal verslag doen via een Liveblog/Twitter vanavond. Op die manier is de forumavond van afstand te volgen.

5   4  
sjef de gevulde koek

Wat natuurlijk wel is en dat heb ik hier ook al gemeld aan alle interviews met Weijs kon je zien dat hij maar 1 ding wilde en dat is gewoon lekker blijven zitten. Zijn gezicht sprak boekdelen elke keer. Dit is voor hem gewoon een grote tegenvaller ook omdat de groep graag met hem door wilde. Ook mijn zege had hij zeker helemaal als ik onze nieuwe trainer zie waar ik toch wel een klein beetje gek van word al. Wel kun je nu concluderen dat onze licht gewichten aan het roep volledig door het ijs zakken. Alles gaat fout op gebied van management. Zijn het niet de lease contracten wat 1 grote grap is dan is het dit wel. Alles maar dan ook alles gaat gewoon mis. Ook op voetbal gebied. Dit kan gewoon niet en is gedoemd te mislukken.

14   10  
Carlo

Wat een naievelingen hier. Een assistent trainer Willem Weijs die denkt dat ie Johan Cruijff is hij neemt het wel even over. Een assistent trainer die wil bepalen wie hoofdtrainer word? En nu zit ie ziek thuis? De clubs zullen voor hem in de rij staan ... die komt nergens nooit meer aan de bak.

11   18  
niksweerd

En ...... Seuntjes scoort WEER.

18   10  
Hanssss

Aan alle supporters die nu weer roepen dat bestuur moet vertekken:

Jullie zijn mede verantwoordelijk voor de situatie waar we al jaren inzitten. Altijd maar onrust creeeren.

Wij als supporters zijn onderdeel van het probleem

13   15  
DunErwt

Klopt hansss want wij de supporters maken het beleid.
Trusten Hansss

13   3  
YLLWBLCK

Volgens mij begint alles met respect. Respect naar je supporters maar ook naar je clubleiding. Respect voor de spelers maar ook respect voor de tegenstanders. Het respect voor Breda van buitenaf, dus buiten wij NAC liefhebbers, is aardig vervlogen. Alleen maar met stront gooien, persoonlijk mensen kielhalen, ‘verloren van fking Oss!!’, dat soort arrogantie in combinatie met zelf geen ene reet doen om het aan te pakken. Als we Oss hadden gezien als een serieus gevaar, hadden we de wedstrijd anders gespeeld en toegezongen... maar nee... NAC hoort thuis in het linkerrijtje van de ere... nee man, NAC hoort waar het nu staat om weer respectvol en nederig te worden. Niemand kijkt tegen ons op, niemand wil hier trainen, spelen of sturen. Left-over-club... en de supporters blijven zeiken op iedereen die niet uit Breda komt. Ben blij dat er mensen van buiten Breda hier rondlopen want binnen de gemeentegrenzen loopt sowieso geen enkel persoon die de club kan. Zal, wil redden.

8   2  
HenriJ84

Zonder te willen beweren dat Weijs de redder in nood is of iets dergelijks is het toch wel duidelijk dat dit stuk een vriendendienst is van Blanco naar de Belg en Eisenga? Ze hebben er alleen hun naam niet bij laten zetten. En dat net voor een forumavond. Héél toevallig zeg.

Ik vind het jammer dat Weijs zijn verhaal nog niet heeft gedaan, dan kan je ze naast elkaar leggen en dan zal het wel ergens in het midden liggen wat het echte verhaal is. Triest hoe het opnieuw weer helemaal fout loopt en dan kan ik maar tot een conclusie komen: Als je alle poppetjes in de loop der jaren veranderd hebt behalve de aandeelhouders en elke keer de chaos nog groter lijkt te worden dan zit er structureel ergens wat mis. It all begins at the top..

0   2  
Boulevard

Vooruitlopend op het komende jaar zijn er 2 opties:

Optie 1:
Nac 1 promoveert (via nacompetitie of direct) en Peter is de grote held en directie heeft goed gedaan

Optie 2: nac wint nauwelijks meer wedstrijden en nacompetitie direct eruit. Peter vliegt eruit en directie gaat er achteraan. Iedereen zou de rug van Willem dekken

11   4  
Los Pollos Hermanos

YLLWBLCK

Waarheid als een koe. Er zijn genoeg lokale mensen met de poen om NAC te redden, maar ze laten NAC allemaal in de kou staan. Los van het hele plan van ONS NAC wat is opgesteld door goedwillende supporters, maar nooit gaat slagen, omdat het zo dramatisch is uitgewerkt. Ik lees dan dat er succesvolle ondernemers bij betrokken zijn die vaker met dit bijltje hebben gehakt, maar dat kan ik mij simpelweg niet voorstellen. Indien dit wel het geval is, dan heeft hij/hebben zij er niet genoeg tijd ingestoken. Als je kijkt naar de teksten op de website, straalt dat gewoon niets anders uit dan amateurisme. Alle goede bedoelingen ten spijt, want die zijn er zeker en het initiatief valt te prijzen. Op deze manier kom je echter nergens.

Mijn tekst is geen cabaret, beste Signase. Was dat maar zo. Dit zijn gewoon de letterlijke teksten die ik afgelopen weekend vernam. Ik schrok daar best wel van, in eerste instantie, maar later bedacht ik mijzelf ook dat het gewoon een logische samenloop van omstandigheden is. Breda is al jaren een slangenkuil van verderf. We worden door niemand meer serieus genomen, behalve onszelf. Critici worden hier de mond gesnoerd of zelfs verbannen.

Dat is de status quo.

9   1  
Fanneke

Amateurisme ten top. Wordt tijd dat er eens ingegrepen wordt bij NAC

12   6  
De scherprechter

Vrinden,

De firma Leugen & Bedrog is weer op stoom zien we alhier. Dat spelers maar ook andere figuren intern klaar zijn met de belg mag geen schok heten. Dit hele conflict komt voort uit het falen van onze Belgische vriend (ondanks minimaal 3 andere benaderde coaches) om een coach en niet Brood aan te stellen. Weten we nog dat dit een maand heeft geduurd waarna Brood toch weer de aanstelling kreeg. Dit resulteerde in een powerstruggle tussen de belg en Brood vanaf moment een. Om zijn assistent, om spelers in de zomer en in die powerstruggle werd Brood zo paranoia dat hij enkel Vrede nog vertrouwde en ondertussen de spelersgroep en rest van staf tegen zich kreeg.

Kans 2 voor de belg om een coach aan te stellen, samen met Eisenga gaan ze op zoek naar een coach waarin ze duidelijk een toekomstige rol voor Weijs zien. Na meer dan een maand zoekwerk opnieuw nul resultaat, met een deadline in zicht gooien ze alle beloftes en lof op Weijs bij het grof vuil om Hyballa volledig zijn zin te geven. Dat is vanuit Hyballa te billijken maar als je als algemeen directeur allerlei beloftes doet en niet nakomt niet raar op kijken als er ontevredenheid overblijft.

Ruud Brood maakte bij een oefenpot in de zomer al de grap dat hij in de Stem eerder zou lezen of een speler had getekend dan dat hij dit intern zou horen. Opmerkelijk dat Blanco na amper ingangen in het tijdperk Goetzee-Smulders sinds de aanstellingen opeens zulke goede ingangen heeft dat hij naast inkomende spelers nu ook precies weet wat er gaande is bij gesprekken met max 4 man en die ook nog allemaal 1 kant op wijzen - en toevallig niet die van de TD of AD.

3   10  
Nacdictive

Een hele hoop wijze antwoorden hier, kunnen ze binnen NAC nog een voorbeeld aan nemen.
@Carlo: jij bent duidelijk niet goed op de hoogte, als WW vandaag of morgen vertrekt/wegmoet, heeft hij dezelfde dag een baan..

12   20  
Toontje

Waardeloze directie OPZOUTEN

Wat hebben jullie door toedoen van Edelenbos toch een ravage aangericht.
De aandeelhouders en dan vooral de bekendste drie hebben helemaal nergens verstand van anders was het niet zover gekomen en was NAC niet een trainers en spelerskerkhof geworden.
We hebben geen geld op het veld staan en straks wil er niemand meer komen.
Door jullie is onze prachtige club gedoemd om straks helemaal naar de kloten te gaan.
We zitten al jaren in een draaikolk en je wordt steeds verder naar beneden gezogen. Hier kom je normaal gesproken niet meer uit. De toekomst ziet er heel somber uit.

*trainers willen straks helemaal niet meer komen
*Hyballa kon al eisen stellen omdat hij dat wist
*geld is er niet
*Olij en Verschuuren zijn straks weg.
*fatsoenlijke spelers komen ook niet meer
*avondje NAC zakt steeds verder weg.
*rest van de spelers wil niemand hebben.

VLOET...SEUNTJES en MUHREN hadden hier moeten spelen. Wat een ongelooflijke sukkels zijn jullie.
Zomaar minimaal nu al 45 doelpunten weggooien terwijl we nu bijna niet scoren.

7   14  
Nacman

De directie van NAC is goed bezig wat Bn de stem blanco zegt berust op waarheid niet de directie maar weijs moet per direct zijn koffers pakken deze man zorgt al voor zeer lange tijd voor onrust binnen de groep.

5   3  
scheppioni

Dat zou onderhand wel moeten Fanneke, maar ja tis NAC he !
NAC en professionaliteit is vaak ver te zoeken geweest, maar nu is het wel echt een ramp !
De weegschaal binnen de club is totaal uit balans, maar juf, spik & span vullen de zakken en zitten wij met een maffe duitser voor de groep, wat een groot lachertje is !!
Ons NAC heeft zijn glans langzaam verloren, hopelijk komt het nog ooit terug !!
Voorlopig is het ene grote frustratie als NaCCer ! Bij mij wel althans ! Kl^te !

5   10  
Carlo

@ nacdictive waar gaat onze messias WW aan de slag dan? Bij welke Betaald Voetbal Organisatie? Het word een enkeltje WW voor Willem Weijs?

4   8  
Moppernac

Laat Weijs maar vertrekken, want met Weijs zijn we ook niet veel wijzer geworden, En zijn onder hem alleen maar verder achterop geraakt om promotie.

1   1  
Nacbreda1989

Heeft in mijn ogen in zijn periode als hoofdtrainer een goede indruk gemaakt, met een duidelijke visie. Maar wel een beetje een (Amsterdamse) van kijk mij het mannetje zijn. Dat hij niet wil samenwerken met Hyballa is ook vreemd. Zijn wel meer trainers/assistenten met een andere visie die elkaar juist goed aanvullen. Wij kennen verder de in en outs niet, maar dit is nou het de laatste jaren het probleem bij Nac. Veel spelers/nu trainers(niet allemaal Verschueren El Allouchi zijn echte) die zich te belangrijk voelen en voor hun eigen eer gaan. Ipv 100 procent voor onze club te knokken. Toch succes Weijs met je verdere carrière.

4   2  
110lsen

@NACdictive: direct een andere baan? Die heeft hij al in de achterzak, anders zou hij zich niet zo opstellen.

4   1  
Geraldo

Bij de beslissingen wordt te weinig gekeken naar het effect op de spelers. Brood weg willen hebben tot daar aan toe. Onder Weijs weer spelplezier beleven, vertrouwen voelen en kansen creëeren zag ik ook (ja resultaten moesten nog steeds beter). Nu weer met een totaal ander karakter moeten werken als speler die de boel weer overhoop gooit, zie ik ook.

NAC...de club van de verkeerde beslissingen op de goede momenten en de goede beslissingen op de verkeerde momenten. In beide gevallen laat de uitkomst zich raden.

6   1  
Ad Admodikoro

Dezelfde patronen herhalen zich steeds: een ontslag, niet doortastend handelen daarna door lichtgewichten, waardoor we steeds maar verder wegzakken.

Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden.

5   7  
Braze

Dus Weijs weigert zijn werk te doen. Makkelijk zat, ontslaan.
Dat gezeur moet door de Algemeen Directeur onmiddellijk de kop ingedrukt worden.

1   0  
Korneev

Wanneer gaat Fox Sports de serie NAC 'til I die uitzenden??

5   0  
Otjes

Weys zal snel niks zeggen want het is advocaten voer. De waarheid zal anders zijn dan ingefluisterd bij de Stem.

Stelletje liegbeesten, exit

1   0  
Toontje

@Ad Adm

Die cirkel wordt nooit doorbroken zonder geld...investeringen

6   1  
Buurman

Juridisch ligt het natuurlijk ingewikkelder. Werkweigering moet Weijs inderdaad voorkomen dat dit hem aan de broek wordt gesmeerd.
Van de andere kant verhinderd zijn werkgever hem het werk te doen dat hem is beloofd. Dat is niet niks. Daar is geen enkele rechter ongevoelig voor.

Daarnaast kan iemand door een volledig uit de hand gelopen conflict, ontstaan doordat iemand beloftes zijn gedaan die de werkgever weigert na te komen, ziek zijn van zijn werk. Dan komt ook nog de ArboUnie in beeld.
Prima zaak voor een advocaat. By the way; heeft NAC al eens een rechtszaak gewonnen ? Het is maar een vraagje.

0   4  
Diep Holland

Het te hanteren advies aan de directie en RvC en de trainers en de spelers en ook aan de supporters , is het volgende.

Laat de spelers zelf kiezen.
Beluister hen zorgvuldig per speler.

Het is een feit. Dat zij , de spelers , dadelijk, 3 trainers naast elkaar kunnen leggen.
Inclusief hun persoonlijke ervaring met de 3 verschillende coach-artiesten .

Dat levert naast de resultaten op zich, ook hun persoonlijke ondervinding op , waaruit een voorkeur kan blijken. En waarop deze dan bij ieder afzonderlijk is gebaseerd .

Ook kan het dat er te combineren is omdat bv
vanuit the the point of view van de spelers, zij ook wel kunnen vaststellen dat , wanneer het gaat om de opbouw van nieuwe automatismen ( en het afleren van oude ) dat bv Weys , hen heel goed weet te passen in een door hen zelf als buitengewoon lekker lopend systeem, waar Hyballa, daar dan de andere onvolkomenheden in aanpakt . En omgekeerd. Zodat het vanuit de voorkeuren van de spelers te rangschikken is, hoe beide vernuftige heren , aan hen , hun , kwaliteiten kunnen bijbrengen.
Daar zou het in kunnen resulteren.

In feite hebben jonge mensen in een leerproces op iedere school, of academie , ook meerdere leraren , en vult dat aan in die ene mens , die iedere speler is

Waarom zou nac het crisisachtige niet ombuigen naar andere en nieuwe wegen , inplaats van dat nu al wel al te bekende traject , waarbij er gedaan wordt of het steeds
alleen die ene is die de boel kan redden , of het nu NAC heet, Feyenoord, Nederlands elftal, Excelsior,
het is dan immer dezelfde riedel, terwijl mensen in ontwikkeling zich vanuit nu juist meerdere invalshoeken en vormen van aanpak , laten vervolledigen tot de inzetbaarheid binnen meerdere aanpak strategieën , wat ook heel heilzaam kan zijn om over te beschikken in de ontmoeting met de verscheidenheid aan elftallen.
Dus , laat echt los, dat ongeloofwaardig spel dat het nu alleen van trainer zus of zo, gaat komen . Op het veld gaat het ook om de inzet van de diversiteit aan onderkende en geoptimaliseerde behendigheid ,

met de mensen direct daarom heen , is het al niet anders.


Kortom door de spelers zorgvuldig afzonderlijk te beluisteren , kan helder worden hoe je deze coaches en de systemen en strategieën die zij heilzaam achten kunnen aanwenden voor het doel dat allen er gezamenlijk mee nastreven .

Dat zou de meerwaarde kunnen zijn van wat nu confronterend is.

Sterkte , Diep Holland

5   1  
Ivo

NAC in 11 maanden, van der Gaag vertrok in maart 2019:

4 Hoofdtrainers: Van der Gaag, Brood, Weijs, Hyballa
6 assistenten: Penders, Verberne, Vrede, Weijs, Molhoek, Maik Drzensla. Tel ik Jelle nog even niet mee.

4 trainers en 6 assistenten in iets meer dan 1 jaar. Dat is toch niet normaal? Hoe kan dit?
Over 3 of 4 jaar bekeken ziet het er nog dramatischer uit.

Wie bepaalt bij NAC nu het beleid? Wie bewaakt dit? Wat is nu het plan? Ik ben het even helemaal kwijt.


4   0  
Tombola Breda

Opmerkelijk dat Weijs zijn oude tweet heeft verwijderd waarin hij aangeeft bewonderaar te zijn van de trainingswijze en visie van Hyballa. Is dat serieus het niveau waarop een stel volwassenen een conflict afhandelen?

4   1  
Dutchbird

Zonde dat er een rechtszaak of kostbare schikking aan te pas moet gaan komen om een getalenteerde trainer te verliezen die een prima band had met de relatief jonge spelers.

Ik heb 0,00 vertrouwen in Hyballa als de juiste trainer voor NAC, maar dit kun je de Duitser niet in zijn schoenen schuiven. Hier is wederom een bak NAC geld en een bak NAC talent verprutst door de twee schandknaapjes van Edelenbos. Hoe krijg je het in je botte harses om Weijs te beloven dat hij volledig wordt betrokken bij de werving van de nieuwe trainer en dan vervolgens blunder op blunder te stapelen. In Heerenveen en Sint Truiden werden deze sukkels op straat geschopt, in Breda laten de bestuurders ze lekker zitten.

Als de nieuwe RvC van mening is dat we verder moeten met deze waardeloze directie dan hoeven we voorlopig vanuit de bestuurlijke kant ook geen bijdrage meer te verwachten aan het herstel van NAC. Als de RvC nu niet daadkrachtig ingrijpt zijn we met vertrek van Gielen niets opgeschoten en komt een Roda scenario en uiteindelijk een RBC scenario steeds dichter bij.

0   0  
Harde werker

Beste jongeheer Weijs, je hebt in moeilijke tijden de honneurs goed waargenomen, waarvoor dank. Maar ben realistisch en ken ajb je plaats. Je bent nog bezig met het behalen van je diploma en je weigert nu terug te keren naar je oorspronkelijke rol, waar je voorheen geen enkele moeite mee hebt gehad. Feitelijk kan dit gezien worden als werkweigering, dus ik hoop dat NAC dan ook per direct jouw salarisbetaling stop zal zetten (geen arbeid, geen loon). Wellicht heb je een ander zelfbeeld en is het voor alle partijen beter dat je gaat. Hopelijk kom je nog tot bezinning, want wil je nu voor altijd herinnert worden als de werkweigeraar? Mvg,

Laad alle berichten na dit bericht in