Wij gaan niet opzij

Vet mist restant competitie, onder andere Van der Sande op scherp

Masthow

Javier Vet is naar aanleiding van zijn rode kaart zondag tegen Almere City voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Zo valt te lezen op de website van de KNVB. Daarnaast zijn er een aantal (basis)spelers die op moeten passen in de laatste competitiewedstrijden.

Voor Vet betekent de schorsing dat hij de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen moet missen, komende vrijdag thuis tegen Heracles en volgende week uit tegen Telstar. De 29-jarige middenvelder is de afgelopen weken een vaste waarde in het elftal van Peter Hyballa. De laatste zeven wedstrijden had hij telkens een basisplaats. Bij de eerste wedstrijd in de nacompetitie kan de trainer weer over Vet beschikken.

Van der Sande en Kortsmit ontvingen zondag hun vierde gele kaart van het seizoen en staan daarmee op scherp. Naast het duo hebben ook Martina, Mac Nulty, en Velanas vier gele kaarten achter hun naam staan. Als een van hen vrijdag opnieuw op de bon gaat, is diegene geschorst voor de wedstrijd tegen Telstar. Eerder meldden wij dat een vijfde gele kaart in de wedstrijd tegen Telstar zou leiden tot een schorsing voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Na navraag bij NAC blijkt dit niet te kloppen. In de reglementen van de KNVB staat dat uitsluitingen gelden voor de 'competitie en daarmee samenhangende wedstrijden'. De play-offs voor promotie/degradatie vallen daar echter niet onder. Dat wordt beschouwd als 'nieuwe' competitie. Alleen bij een directe rode kaart wordt de schorsing meegenomen naar de nacompetitie.

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #165 21 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: Almere City - NAC (0-2) 19 reacties
29 Reacties
178   5  
VakGBaard

In plaats van dat het juiste gebeurt en het voorval geseponeerd wordt, beschermt de knvb haar waardeloze scheidsrechter. Lachwekkend 3 wedstrijden voor een schouderduw

57   3  
Bredafun

Scheidsrechter floot veel onnodige acties ten nadele van ons.
Die snapte r geen Hout van.

178   5  
VakGBaard

In plaats van dat het juiste gebeurt en het voorval geseponeerd wordt, beschermt de knvb haar waardeloze scheidsrechter. Lachwekkend 3 wedstrijden voor een schouderduw

67   2  
Nac

Ik zou zeggen neem allemaal een gele kaarten vrijdag en de wedstrijd tegen telstar doen we wel met andere spelers.

26   5  
Zwampie

Domme actie van Vet,maar dat weet hij zelf ook wel.
De verslaggever was ruk maar had toch ook wel in de gaten dat de scheids voor de verkeerde dingen floot en zeker onzinnige gele kaarten gaf waar hij bij diverse overtredingen door liet gaan.
En als die het al zien zeg dat genoeg.

Vrijdag wedstrijd aan kijken en als die veilig is of niks meer te halen valt een simpele gele kaart pakken. Geen risico lopen dat je de play offs start met een gehavend elftal.

Hup NAC

54   3  
Dun Henk

Dat het geen slimme actie was, daar zal iedereen het wel over eens zijn.
Maar 3 wedstrijden ? Belachelijk!
Als hij hem nou een elleboog geeft dan had ik het gesnapt maar zo heel veel was er nou ook weer niet aan de hand. Knvb.. zucht

48   2  
Tony G town

Deze schorsing staat niet in verhouding met de overtreding die gemaakt werd

24   1  
Mvg

Belachelijk zware straf.... maar gelukkig weer inzetbaar in de play offs... speelt de laatste tijd prima centraal achterin

54   3  
Ginnekenees

4 gele kaarten voor een keeper in 1 seizoen is eigenlijk best veel..

11   1  
Bier en friet

Als mvv komende vrijdag niet meer punten pakt dan nac, dan kun je de spelers die op scherp staan tegen telstar rust gunnen en wat jonge honden minuten geven. Plek 6 is dan zo goed als zeker al veilig (afhankelijk van aantal doelpunten uiteraard)

32   23  
Molenschot Loco

Toch blijf ik het vreemd vinden dat Hermann de voorkeur blijft houden boven Boere....die heeft toch meer doelpunten gemaakt!! Als die eenmaal los gaat is het het zelfde als bij Omarson....

1   0  
Hans

Nou Pol van Boekel deelt die kaarten uit?

45   7  
de muzikant

Belachelijke straf, maar om hiermee akkoord te gaan is net zo belachelijk.

38   1  
bier en friet

@DE MUZIKANT

Uit principe zou je idd in beroep moeten gaan, want het slaat nergens op. Maar grote kans dat je die schorsing dan tijdens de play-offs uit moet zitten. Nu vallen die 2 onvoorwaardelijke wedstrijden er nog netjes voor.

4   5  
Volksclub NAC

Waardeloos! Idd in beroep gaan.

11   0  
NAC4EVER

'Mocht een speler echter in de laatste competitiewedstrijd zijn vijfde gele kaart krijgen, is hij alsnog geschorst voor de eerste wedstrijd.'

Vind ik een vreemde regel.
'Je neemt je kaarten niet mee. Maar je vijfde in de laatste wedstrijd wel'.

8   1  
NAC4EVER

@NAC
08 mei 2023, 21:18

Dat hoeft toch niet?
Je kunt er voor kiezen de selers die na a.s. vrijdag op vier gele kaarten staan niet op te stellen tegen Telstar. Zij beginnen vanaf de play-offs op nul.
Of zie ik iets over het hoofd?

0   1  
ennaojseejer

en wat houdt die 1e wedstrijd voorwaardelijk dan precies in?

16   1  
ome cor

Het wordt tijd dat de KNVB haar scheidsrechters eens serieus beoordeelt na elke competitieronde.
Deze man kan best een goeie zijn, maar zondag had hij duidelijk een off day.

De straf voor Vet is buitenproportioneel.
Als hij eredivisie zou spelen in een roodwit tenue was dit heel anders uitgepakt.

Voor wat de mensen op scherp betreft zou ik zeggen: vol gas gaan komende wedstrijd maar niet opzettelijk geel pakken met het risico op nog een 2e gele kaart.
Hyballa kan hen ook gewoon op de bank houden tegen Telstar waarmee de kaarten vervallen. Geschorst of gepasseerd maakt dan natuurlijk geen verschil.

1   1  
tiesto

Het is jammer dat het niet goed in beeld is gekomen.. waardoor je toch de beoordeling van de "warrige" scheids krijgt.. je kunt t niet bewijzen dat het wel mee viel. En dan gaan ze het niet terug draaien...

Los daarvan.. Vet trok zelf het boetekleed aan.. jammer.. maar in de playoffs ga je hem nog hard nodig hebben.

5   0  
Racebabe

Op BN de Stem staat: Toch hoeven zij niet te vrezen het eerste duel van de play-offs te moeten missen bij een gele kaart op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Want als bijvoorbeeld Martina en Van der Sande op 19 mei tegen Telstar voor de vijfde keer op de bon gaan, zijn ze geschorst voor de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen. Alleen bij een directe rode kaart, zoals nu bij Vet, moet de desbetreffende speler de straf ook in de play-offs uitzitten.

Dus ben je bij je 5e gele kaart in de laatste competitiewedstrijd nu in de playoffs geschorst of in de competitie volgend seizoen?

8   0  
Masthow (BSR)

@Racebabe

Zoals het bij BN DeStem staat klopt, het is hierboven ook aangepast. Bij het lezen van de reglementen van de KNVB had ik iets verkeerd geïnterpreteerd. Excuus daarvoor

7   0  
Pizzabakker

Geen idee welke speler van Almere die duw van Vet kreeg, maar waarom kan zo'n gast niet gevraagd worden om bij de KNVB te verklaren dat het allemaal wel meeviel? Een scheidsrechter kan een situatie best weleens verkeerd beoordelen. De bewuste speler zal toch niet zo rancuneus zijn dat hij Vet een oor wil aannaaien? Voor zover ik kon zien ging hij ook niet overdreven aanstellerig naar de grond.

5   4  
scheppioni

Typsich dit lachwekkend bondje weer !!
Wat een eikels zeg, ik krijg nog altijd uitnodigingen om te fluiten voor de k.n.v.b., never nooit wil ik met die smerige maffia praktijken van hun te maken hebben met die schijt uilenberg als grootste koekwaus ! Maar goed, Javier is er met de play offs bij, deze flow als groep vasthouden ! NAC we follow !

2   1  
The Cosmic Gate

Waarom accepteert NAC dit......🥴

5   0  
NAC4EVER

@THE COSMIC GATE
Als we in beroep gaan lopen we hey risico dat hij nog geschorst is tijdens de play-offs.

2   0  
Sia

Lekker is dat. Ik kom as. vrijdag speciaal voor Javier naar het stadion, speelt hij niet. KNVB bedankt! ;)

Serieus: onzin die rode kaart. Het was een schouderduw, niet veel meer. Niet slim natuurlijk van Vet maar als dat al rood is dan worden het River Plate - Boca Juniors taferelen de komende tijd in de eerste divisie (= veel rode kaarten).

4   9  
van Flieger

Wat een ontzettend slap verhaal om zomaar die onterechte schorsing van Vet te accepteren.

3   0  
Bommetje

Als je in goede flow zit moet je elftal gewoon laten staan, hooguit iets eerder wisselen

4   0  
Jeroen van de Meeberg

Echt belachelijk 3 wedstrijden voor een schouderduwtje.
Die speler van Almere speelde toneel dat hij in zijn gezicht geraakt was.
Worden er geen beelden teruggekeken?
Was eerder geel dan rood, scheidsrechter en KNVB voelen de wedstrijd en belangen niet aan.

Laad alle berichten na dit bericht in