Wij gaan niet opzij

Voetbalwereld kritisch op aanstelling Manders

DeWeesJr

Mattijs Manders is de nieuwe algemeen directeur van NAC. Nog voor hij iets voor de Bredase club heeft uitgevoerd, is er vanuit de voetbalwereld al veel kritiek op zijn aanstelling.

Jack van Gelder is blij dat Manders weg is bij de Eredivisie CV. "Die kan er helemaal niets van. Die man kon gewoon niks. Hij kon achttien clubs niet in een kruiwagen houden. Dat is ook best moeilijk. Maar als je nu nagaat dat hij die functie had als directeur van de ECV, wat in principe een mooie functie is als je de capaciteiten hebt, en hij gaat nu toch liever naar NAC... Met alle respect, want mijn vader is geboren in Breda, maar dan denk ik: nou, wieberen en weg", aldus de sportverslaggever. 

Dat de mannen van Voetbal Inside geen fan waren van de nieuwe algemeen directeur was al algemeen bekend. Het is dan ook geen verrassing dat de heren nu ook kritisch zijn op de aanstelling van Manders. Allereerst wordt er nog stilgestaan bij de aanstelling van Eisenga. Johan Derksen: "Bij NAC zitten mensen in het bestuur die niet ontoerekeningsvatbaar verklaard zijn, maar diezelfde mensen hebben eerst bij Heerenveen meneer Eisenga, een man uit de wielerwereld, weggehaald. Die man heeft bij Heerenveen totaal niet gefunctioneerd."

Het verbaast hem dan ook niet dat NAC de volgens hem onbekwame Manders heeft aangesteld. "Er is één man in Nederland die nog slechter gefunctioneerd heeft dan meneer Eisenga en op het punt stond ontslagen te worden bij de Eredivisie. Die man kan nu de deur dicht trekken bij de Eredivisie en een lange neus maken. Hoe is het toch mogelijk dat mensen bij NAC zo'n non-valeur nemen die werkelijk overal in de voetballerij alles fout gedaan heeft. En toch halen ze hem weer binnen!"

 

Bron:
B-Side Rats, Voetbal Inside, Ziggo Sport
65 Reacties
152   5  
HenkTank4823

Ik vind het hier ook maar een platform voor propaganda worden. Al heeft het afzeiken van je nieuwe Ad natuurlijk geen nut. Hij is toch al aangesteld..

53   18  
Verlegh

Niet te serieus nemen die meningen van van Gelder en Derksen.

38   4  
MLBredaaa

Dit vind ik nou niet de voetbalwereld.... Dit is journalistiek, mensen die betaald worden om hun mening te geven. Als die mening altijd genuanceerd is, is het saai en gaan de kijkcijfers omlaag. Daarom lekker uitgesproken reageren, prima kijkt lekker weg maar neem het (zoals Derksen het zelf zegt) allemaal niet zo serieus.

36   9  
Breda78

Van Gelder roept dat ook alleen maar omdat hij wist dat zijn oude NOS vriendje Jan de Jong in beeld was als opvolger. Die bij Feyenoord ook mislukt is, en die door de snor finaal afgemaakt is. Maar dat lag volgens Cheque van Gelder echt niet aan de Jong. Nee, volgens hem is de Jong echt de perfecte man voor deze functie. Mooi staaltje doorzichtige vriendjespolitiek dit.

24   8  
Beest

Vermakelijke tv hoor dat Veronica inside.

Maar serieus te nemen zijn ze natuurlijk niet . Hoevaak er daar slecht word gepraat over een speler of trainer en 3 weken later de mening 180 graden gedraaid is.

Hij heeft het bij ado toch redelijk gedaan. Zit vaak voor langere tijd ergens dus dan doe je het redelijk. We gaan het zien

21   9  
sjef de gevulde koek

Overal lees je helaas slechte verhalen over hem. Dit is natuurlijk niet echt in het voordeel om als club serieus genomen te worden. Ik zou wel eens een menig willen horen van mensen bij Ado zoals kees jansma of Groenendijk.

20   5  
Breda78

@sjef de gevulde koek

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3851045/Kees-Jansma-Zou-het-niet-gek-vinden-als-ze-me-vragen-als-interim-directeur-ADO

"Ook directeur Mattijs Manders heeft dat goed gedaan om in het belang van de club, zelfs voor de rechter te vechten tegen de Chinezen, terwijl hij daarna weer met ze moest samenwerken.'

'Hij heeft her en der kritiek gehad maar ik vind dat knap, in een soort jungle overleven. "

18   5  
Sanseveria

Opvallend dat nu alleen de negatieve reacties genoemd worden terwijl de mensen die met en onder Manders werkten bij ADO (toch een meer vergelijkbare functie bij een vergelijkbare onrustige club) juist wél positief over hem zijn...

Ben door de jaren heen voorzichtig geworden met verwachtingen, dus het beste is om er gewoon neutraal in te staan ?.

129   14  
Ouwe Spionkop

Gaan we hier nou serieus een nieuwsbericht maken van wat die Jack van Gelder vindt?
Kom op jongens wat is dit voor bericht?
Haal het gewoon beter weg. Voegt helemaal niks toe en creëert onnodige onrust.
Die man is nog niet eens begonnen, geef nou iemand eens een kans voor hem bij voorbaat al neer te sabelen!

12   0  
Wanny

De functie bij ECV is in deze tijd ook een vrij onmogelijke. Iedere club denkt in zijn eigen belang en je zit in een situatie waarin er onherroepelijk clubs teleurgesteld worden. Ga daar maar eens eenheid in brengen.

Overigens zou ik een baan als clubdirecteur altijd prefereren boven directeur van de ECV. Bij een club heb je veel meer dynamiek en potentieel resultaat van je werk. Betekent wel dat het afbreukrisico daar veel groter is en je succes afhangt van een balletje buitenkant paal.

12   23  
Wolfmanjack

Ze hebben gewoon gelijk natuurlijk. Hij wist geen éénheid te bewaren bij de ecv. Maar nu hij naar NAC komt moeten we hem natuurlijk goed vinden. En o wee wie er iets van zegt.

24   15  
DeWeesJr (BSR)

@ouwe spionkop

Ik vond het zelf ook niet leuk om dit nieuwsbericht te schrijven aangezien ik zelf ook van mening iedereen een kans te geven ongeacht zijn verleden.

Maar zoals jij als geen ander weet plaatsen wij al het nieuws omtrent NAC. Dus ook nieuws waarin NAC besproken wordt in de media/voetbalwereld. Dit doen we als het positief is maar ook als het negatief is.

8   30  
Toontje

Niet alleen die twee hebben een negatieve mening. Ik ken redelijk wat mensen binnen de Eredivisie CV en ik moet inderdaad de eerste nog tegenkomen die iets positiefs over Manders kan zeggen. Er spelen 2 dingen mee ...In de RVC zitten mensen die nergens capabel voor zijn (in ieder geval niet om goede bestuursleden en trainers aan te trekken) en vooral ook we hebben geen geld. Dan blijft alleen de rotzooi over zoals al meer gemeld, want NAC is voor velen besmet gebied geworden.

9   24  
Toontje

Ze waren bij de Eredivisie CV zo blij dat hij oprot

14   2  
signase

"Hoe is het toch mogelijk dat mensen bij NAC zo'n non-valeur nemen..."

Non-valeur? Werd die term serieus gebruikt in een voetbal-bla-programma? Is onze good old Von Flieger tegenwoordig souffleur dan?

8   3  
JN

Prima die kritiek. Past goed bij NAC. Gewoon lekker tegendraads!

Hup NAC!

15   6  
Da Pope

Als je alle verhalen leest, ontstaat er een genuanceerder beeld dan zowel Van Gelder als de mannen van VI schetsen. Ik denk dat Manders, gezien zijn CV en de situatie bij NAC, op papier een van de best mogelijke kandidaten was. Of hij dat ook in praktijk is, zal de toekomst leren.

Ik denk dat je hem een eerlijke kans moet geven, maar dat wil niet zeggen dat je je ogen moet sluiten voor de kritiek van voetbalvolgers. Natuurlijk heeft Derksen een eigen agenda en je kunt van alles vinden van Van Gelder, maar dat wil niet zeggen dat BSR het dan maar moet negeren.

Zoals DeWeesJr al zegt: in principe brengt BSR al het NAC-nieuws. Ik vind het niet passen als de redactie alleen maar positieve berichten brengt om de rust te bewaren. Uiteindelijk is alle onrust van de afgelopen jaren ontstaan door het ronduit slecht leiden van de cub, niet door negatief commentaar van een voetbalvolger.

15   5  
Ouwe Spionkop

Ik vind dat je je op glad ijs begeeft als supporters site als je van iedereen die iets roept in de media een nieuwsbericht maakt.
Dit is namelijk geen nieuwsbericht maar gewoon een mening van iemand die bovendien geen enkele relatie met NAC heeft.
Ik snap wel dat het verleidelijk is nu wel te doen omdat er verder vrijwel geen voetbal nieuws is.

9   6  
F8Hipster (BSR)

Je kunt het met ze eens zijn of niet, maar het zijn niet zomaar mensen die iets roepen. Derksen en van Gelder (negatief) en Jansma (positief) hebben behoorlijk wat invloed in de voetbalwereld dus noemenswaardig wat mij betreft.

16   1  
Henkie ten Cate

De man die de clubs op één lijn krijgt moet nog geboren worden.

Je krijgt ze niet op 1 lijn. Nooit!
Zie veranderagenda, kunstgras, verdeling TV geld, hoe en wanneer competitie eindigen, promotie/degradatie. Ook in de jaren van Van Praag, Herik en v Raaij was er altijd gezeik en de doorgedrukte alles beperkende stemverhoudingen hebben we mede aan deze heren te danken.

De eredivisie cv is overigens geen beslissingsorgaan op KNVB zaken.

Ach en Jack v Gelder en Derksen. Het zal wel. Jack heeft 3 kijkers. Las ergens dat je pas vraagtekens moet plaatsen als Derksen positief over je is, want dan ben je één van zijn informanten ala Munsterman ( daar is ie nog steeds positief over), Riemer vd Velde, Nijland en Gerbrands. Driesen zelfde verhaal. Is de Amsterdamse krant, maar Overmars en Sar geven nauwelijks off te record info. Ten Hag krijgt daarvoor de rekening.

18   5  
Da Pope

@Ouwe Spionkop Ik denk dat je je als supporterssite op veel gladder ijs begeeft, wanneer je voor je bezoekers bepaalt wat er wel of niet gezegd mag worden over NAC.

Als Derksen en Van Gelder een super positief betoog hadden afgestoken over Manders, hadden veel bezoekers dat ook willen lezen en betwijfel ik of er geklaagd was.

Daarnaast vind ik 'iedereen die iets roept' een beetje flauw. Derksen en Van Gelder zijn, hoe je het ook wendt of keert, toonaangevende voetbalvolgers. Het is niet de bakker om de hoek, die een mening ventileert.

Het is aan jou/jullie als bezoeker om je mening te vormen over hetgeen gezegd wordt. BSR doet in dit geval niets meer dan delen wat er gezegd is. Dat lijkt mij de taak van een nieuwssite, die echt al sinds jaar en dag zo'n beetje alles deelt wat er over NAC gezegd of geschreven wordt. Dat je het niet eens bent met de inhoud van het bericht, wil niet zeggen dat het niet de moeite van het delen waard is.

6   10  
DunErwt

Heel de voetbalwereld behalve de in polonaise slapende NAC supporter.
Maar die voetbalwereld weet niet hoe diezelfde voetbalwereld in elkaar steekt en de slapende NAC supporter weet dat wel.

5   2  
sjef de gevulde koek

Moet wel zeggen als ik iemand niet serieus neem is het Jack van Gelder wel. Die kan zich zelf al niet beheersen bij AFC dus kan weinig over andere beleidsbepalers wat zeggen.

7   1  
FES

@ Dapope: Dan ben ik zeer benieuwd naar het stuk met 'positieve reacties' op de persoon Manders (bijv. vanuit de mond van Van As). Deze jokers hebben geen enkel argument waarom Manders niet geslaagd is om de 18 ECV-kikkers in de kruiwagen te managen. En er wordt niet ingegaan op zijn bijdrage aan de prestaties van ADO onder zijn verantwoordelijkheid.

Prima dat BSR dit plaatst, maar inhoudelijk gezien is er geen enkele nieuwswaarde te vinden.

12   1  
Tombola Breda

Over karaktermoord gesproken....

Gezien zijn CV en ervaring lijkt Manders mij een prima AD voor NAC. Hij heeft dan misschien een slippertje gemaakt met zijn jaartje Eredivisie CV. Maar dat lijkt mij ook een zeer lastige organisatie om voor te werken in die positie. Ik denk dat er veel gesneuveld zouden zijn daar. Ik bedoel maar, 18 clubs met een grote bek en eigenbelang in het gareel houden, met in je kielzog een onmogelijke partij als de KNVB waarmee je moet dealen en een corona crisis op je dak. Het orakel van Gelder kan makkelijk lullen vanaf zijn ronde tafel. Als hij eens net zo kritisch zou zijn op zijn Ajax vriendjes die hij altijd het hand boven het hoofd houdt....

Bovendien lijken veel van ons met het hoofd in de wolken te lopen. Wat voor "zwaargewichten" denkt een club als NAC nu daadwerkelijk aan te trekken? De echt kundige en talentvolle zwaargewichten zullen überhaupt nooit voor een BVO kiezen. Die gaan voor het normale bedrijfsleven waar ze het 5-voudige kunnen verdienen en waar ze bovendien veel meer zekerheid en stabiliteit hebben.

In de voetbalwereld zijn AD's aangesteld die van te voren goud leken op te leveren maar die na een jaar al met pek en veren uit stadion uit werden gegooid. Er zijn ook AD's aangesteld waar op voorhand schande over werd gesproken maar die uiteindelijk toch succesvol zijn gebleken. En er zijn AD's geweest die jarenlang goed leken te functioneren, maar uiteindelijk toch zijn gesneuveld. Of waarvan jaren later toch nog wat lijken uit te kast kwamen. Dus hoeveel waarde moeten wij hechten aan al die verschillende meningen?



13   8  
Breda1976

Het maakt mij helemaal niets meer uit wat er naar NAC komt.. zo mur ben ik al geslagen door alle incompetente losers die bij ons rondlopen en hebben gelopen. Ik heb mijzelf er al jaren geleden bij neergelegd. Dit komt niet meer goed. Bespaart je een hele hoop stress, onbegrip, boosheid etc. Etc. Etc.

Ga ik daardoor minder van mijn NAC houden? Beleef ik minder plezier met mijn vrienden in een thuiswedstrijd? Gaan we minder lol trappen bij een leuke uitwedstrijd? Nee hoor, wij niet.

Mijn NAC is een hele mooie club. Ons NAC. Een mooie club die wordt gekenmerkt door ons, de supporters. Voor de rest is het een amateuristische rotzooi die haar gelijke nog moet treffen. Matig spelers materiaal, matige veld en conditietrainers, matige coach, zeer matig (beneden maats) en overal afgeserveerd management team. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik ben al 35 jaar supporter van NAC. Ik heb al best wat meegemaakt op dat gebied. En neem nou van mij aan, de oude glorietijden in ons Breda komen niet meer terug. Met de beste wil van de wereld niet. Daarvoor is de hele structuur van onze club niet meer geschikt. Gesterkt door 3 aandeelhouders die alles in een houtgreep houden waar Dennis van der Geest jaloers op is.

Het is wat het is. Ik wacht weer op het volgende mailtje voor het verlengen van mijn kaart. We gaan wel weer. Wie weet stuntelen we nog wat punten bij elkaar of komt er nog eens een figuur als angelino of Manu het veld op wandelen. Daar moeten we het van hebben als NAC supporters.

Kleine noot nog. Deze luchtfietser haalt de kerst niet eens. Komt er weer een lulverhaal dat er snel moest worden gehandeld. Het is doodzonde, maar allemaal zo voorspelbaar..

14   1  
D'n Portugees

Laten we wel de feiten de feiten laten. En daar is de Man met Snor echt héél slecht in.

Het meest simpele bewijs daarvan? NAC heeft Eisenga niet weggehaald bij H'veen. Eisenga was daar al weg; weggestuurd. En heeft zelf bij NAC gesolliciteerd. Wat op zich prima is. Dat ie vervolgens is aangenomen, is een tweede.

Manders is nergens weggestuurd. Die heeft de eer aan zichzelf gehouden. En neen, hij maakt geen vrienden, maar daarvoor is hij ook niet ingehuurd. En tussen hem en Man met Snor & Co. is het al langer uit en dat gaat ook waarschijnlijk ook nooit meer goed komen. Het zij zo. Wel lekker bourgondisch en tegendraads: niet meelullen maar doen waarvoor je bent aangenomen; zoals ruzie maken met de Chinese eigenaar van je club. Ben benieuwd hoe snel het tussen hem en De Grote Drie tot een clash komt …

7   0  
Ivo

De komende 2 jaar gaat het betaald voetbal in de overlevingsstand. Teruglopende inkomsten en hoge vaste lasten (salarissen etc.) gaan voor veel problemen zorgen. Als in september het seizoen niet begint met publiek, gaan er grote problemen komen en is het zelfs denkbaar dat betaald voetbal tijdelijk deels verdwijnt, en dat de KKD aangevuld wordt met amateurclubs die veel minder salariskosten hebben.

Dit vraagt om hele andere kwaliteiten van een directeur. Sportieve prestaties blijven belangrijk, maar de zakelijke / financiele kant nog belangrijker dan dat hij al was. Ik hoop dat hier de kracht van Manders zit.

Derksen e.d. hebben op dit moment geen fluit te melden, dus maken ze maar wat ophef over Manders, die ze vanaf het begin al niet hoog hadden zitten. Dat mag, maar zij gaan nooit zeggen dat ze iemand nog wel een kans gunnen. Alles voor de kijkcijfers.

6   7  
Steefl

Lijkt mij best relevant wat bekende voetbaljournalisten als van Gelder, Derksen en Valentijn Driesen ergens van vinden.
Prima nieuwsbericht.
Aan Manders de taak om hun ongelijk te bewijzen. Ik hoop dat hij dat gaat doen.

7   2  
fvf6

een mooie kans voor Manders om het tegen deel van die negatieve meningen te bewijzen .

7   3  
Wanny

@ Dunerwt

Beetje flauw om steeds te doen alsof hier iedereen steeds in gejuich uitbarst bij nieuwe directeuren, trainers of spelers.

Ik lees meer negatieve commentaren dan positieve over Manders op deze site. En degenen die niet negatief zijn, uiten zich vooral neutraal. Nog niemand gezien die virtueel de vlag uit hangt.

20   8  
Sjaak

Goh je moet perse weer positief zijn over de nieuwe AD zo te lezen in de commentaren. Bij elke nieuwe trainer/AD/td wordt er geroepen als iemand commentaar heeft dat hij nog moet beginnen blablabla. Deze man heeft toch echt alle schijn tegen en had toch echt liever een andere gezien. Die mensen bij VI zijn een stel azijnpissers, maar er zal echt wel een kern van waarheid inzitten. Voor mijn gevoel is het echt van regen in de drup

4   15  
Sshhs

Mensen die hier blij mee zijn mogen van mij echt geen nac shirt dragen. Ik schaam mij voor de keuzes die er worden gemaakt en dat er dan mensen blij zijn met dit paas ei. Heeft nergens wat gepresteerd en is altijd pleiten gegaan op momenten dat hij voelde dat tie ontslagen werd. Is slim van hem dom van nac

7   7  
Charles

Een van de punten van kritiek bij ado was dat mattijs zich te veel bemoeide met voetbaltechnische zaken. Laat dat nou net een van de redenen van het ontslag van eisinga zijn.....kan ik niet volgen, behalve dan dat een belg en fries niet samen kunnen werken, maar dat snap toch iedereen.

Derksen als oud journalist is heel goed op de hoogte, msn wel meer dan hij bij vi kan vertellen.

De vis stink bij de kop

8   4  
Bredafun

Die zeikspieren bij VI hebben op iedereen kritiek, dus neem deze dropjes niet serieus aub.
Geef deze Manders de kans, wie weet blaas ie t hele zootje van VI in een keer omver met zijn prestaties bij NAC.
NAC is bij VI altijd al de underdog geweest, dus laat gaan die figuren!

3   1  
SjorsNAC

Jack van gelder, heeft hij kijkcijfers nodig? Niet serieus te nemen die gladjanus. Zoals al eerder gezegd het is aan Manders om het tegendeel te bewijzen. Ik blijf erbij dat het geen reet uitmaakt wie ad is want over een jaar wordt je toch met pek en veren de stad uitgejaagd. Je kunt het niet toch nooit goed doen bij nac, teveel belangen, stromingen, meningen, vijfde colonnes, egoïsten etc etc en daarom zal deze club ook nooit stabiel in de eredivisie spelen.

9   5  
nec nijmegen

derksen, de man die al 20 jaar 'supporter' is van NEC.
Maak je niet druk.
De man heeft geen enkelegezag meer in voetballend Nederland.

1   1  
Vrouwke

De ECV is een compleet andere functie. En een functie waarbij het moeilijk is iedereen tevreden te houden. Die man is erachter gekomen dat het niks voor hem is. Dat kan. Bij ADO heeft hij het echt niet slecht gedaan. Geef de man een kans. Het is in ieder geval iemand uit Brabant dat zou al een stuk beter moeten werken dan een Fries. Hopelijk krijgen we nu een tijd rust op bestuurlijk vlak. Pas dan kunnen we een stabiele club voor de eredivisie worden

15   1  
braze

De topbestuurders van voetballend Nederland haalden deze man bij Den Haag weg om directeur te worden bij de Eredivisie CV.
Nu worden de bestuurders bij NAC ontoerekeningsvatbaar genoemd omdat ze dezelfde man aanstellen.
Hoe toerekeningsvatbaar is de voetbaljournalistiek i Nederland?

3   1  
scheppioni

Idd nec nijmegen, mooi om nu juist het tegendeel te bewijzen !

10   1  
die ne gast

Typisch de voetbalwereld:
Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.
Zelfs Rutte of Mandela had de 18 Eredivisie clubs niet op één lijn gekregen, maar daar wordt Manders nu wel hard op afgerekend.
Iets verder terugkijken wordt niet gedaan.
En de mening van Derksen, Gijp en Genee, ach... moeten we daar nog woorden aan vuil maken?

Van Gelder is ook lekker doorzichtig: Manders vertrekt naar NAC, dus is niet meer belangrijk voor Ajacied Van Gelder, die kan dus een trap na krijgen.
Jan de Jonge, waar op zijn functioneren bij Feyenoord echt wel wat kritische noten over te kraken zijn, wordt als de juiste man gezien. Van Gelder likt zich nu al in bij De Jonge want Van Gelder gaat De Jonge nog nodig hebben...

Manders is echt niet de verlosser voor NAC, maar hij is echt wel beter dan Eisenga. We gaan er (een klein beetje) op vooruit en daar zullen we het voorlopig mee moeten doen. Het feit dat Manders een 'Graydonmannetje' is, is tijdens deze Corona alleen maar een pré. Je moet nu echt iemand hebben die goede kennis van financiën en boekhouden heeft.

2   0  
Dun Diëe

Braze slaat de spijker op de kop.

6   1  
Wanny

Ik zou zeggen, trek Graydon hier maar binnen als sponsor.

3   2  
Dutchbird

Als mensen als Derksen en die biljartbal van Ziggo Mattijs Manders hadden geprezen om zijn prestaties bij eredivisie cv dan zouden wij ons bij NAC serieus zorgen moeten maken. Dat is een "politieke" baan die dichter bij het openbaar bestuur staat dan bij het bedrijfsleven. Met de daarvoor benodigde competenties kun je echt geen BVO als NAC runnen. Ik ben blij dat hij in Zeist de handen niet op elkaar heeft gekregen.
Bovendien zegt het veel over zijn zelfkennis en dat is een eigenschap die te vaak ontbreekt bij sportbestuurders.

6   3  
Naccc

Jullie kunnen wel zeggen Jack van Gelder en Johan Derksen hun mening doet er niet toe, dat is natuurlijk ook zo. Het feit blijft wel dat nac jaar in jaar uit losers aanstelt op belangrijke functies binnen een bedrijf! Nu halen ze iemand binnen waar van je vooraf weet die gaat onder een vergrootglas binnen komen en starten aan zijn nieuwe job! Daarnaast is het al lastig als je een goede staat van dienst heb om bij nac in een rustig vaarwater te komen laat staan deze passant, over 1 jaar is die weer pleite!

5   0  
WW

Meningen. Iedereen heeft ze. Soms snijden ze hout, soms zeggen ze ook - letterlijk - niks. In de laatste categorie valt de mening van Van Gelder.

Want Van Gelder stelt eerst dat Manders niks kan als directeur eredivisie cv, en dat die baan ook best moeilijk is.

Dan zou je denken dat Van Gelder blij is dat Manders eindelijk opkrast.

Van Gelder oogt evenwel juist beledigd waar hij stelt dat Manders een hele mooie baan had "maar als je dan NAC verkiest...". Als een teleurgestelde, afgewezen verloofde.

Daar bespeur ik dus een contradictie die ik alleen maar kan verklaren als Manders toch meer in zijn mars heeft dan Van Gelder in zijn 1e paar zinnetjes doet voorkomen.

4   1  
Chapuisat

De ene na de andere directeur wordt aangesteld, iedereen lijkt te falen.
Wat ik me afvraag, is de raad van bestuur zelf wel capabel om ons NAC te besturen, tenslotte zullen zij het laatste woord hebben met de aanstellingen....

152   5  
HenkTank4823

Ik vind het hier ook maar een platform voor propaganda worden. Al heeft het afzeiken van je nieuwe Ad natuurlijk geen nut. Hij is toch al aangesteld..

8   3  
De muzikant

@F8hipster: als Jansma een positief beeld van Manders heeft, waarom wordt dat hier niet in de tekst meegenomen dan? Welk doel wilt BSR bereiken om nop deze manier een bericht te brengen? En dan Flieger een ban geven omdat hij de zaak op loopt te stoken?

12   1  
076

Navraag gedaan op ADO forum, vraag was wat ze dachten over Manders, reactie hieronder;

Is er een manager die wel naar tevredenheid heeft gewerkt bij Ado? Ze worden allemaal heel gemakkelijk op dit forum neergesabeld. Zo was van der Kallen een zakkenvuller, maar hield wel de club overeind. Manders heeft in zijn veel periode veel rust gebracht, na zijn vertrek is er weer bestuurlijke onrust ontstaan zoals we gezien hebben afgelopen jaar. Iedereen die geld verdient op die positie wordt als hielenlikker en zakkenvuller gezien, hoe zou dat toch komen

10   3  
Normaal

Voor de zoveelste keer lees ik dat de buitenwereld geen vertrouwen heeft in de aanstelling van een bestuurder bij NAC en wij supporters vinden voor de zoveelste keer dat hij een eerlijke kans moet krijgen. Hoe vaak is het al misgegaan? Alleen maar koekenbakkers komen naar ons. Alles wat naar ons komt heeft een enorme kras en een gigantische rugzak. Ik ben er wel een keer mee klaar.

2   7  
DunErwt

Men weet het hier veel beter dan ex trainers ex profvoetballers want de mensen ziiten al wat langer toeschouwer te zijn dan dat hun betaald voetbal hebben gespeeld. En dat 1xin de 2 weken.
Zoveel betweters bij het NAC publiek maar die totaal niet weten hoe het in het echte voetbalwereldje er aan toe gaat.
Lig soms zo dubbel om die wijsheden die je hier tegenkomt.

1   1  
Joop

Hopelijk hebben ze het niet bij het rechte eind maar ik vrees van wel want onze 3 man die totaal niks van voetbal weten doen toch maar wat ze willen

5   1  
geelzwartwit

Hoe kun je eerst een nederig interview afnemen en daarna deze vuilspuierij als nieuws plaatsen...?

Jak

4   1  
Fred1

Nou geloof ik ook niet direct dat Manders een hoogvlieger is maar de toekomst zal het uitwijzen.
Derksen neem ik allang niet meer serieus, is slecht op de hoogte van actuele zaken én zeker in de voetballerij, zit daar alleen aan tafel om te cashen, schijtlollig te zijn en apert tegen alles te zijn waar een ander voor is.
Deze man is amper nog serieus te nemen, maar het erge is dat er nog veel volgers zijn die het allemaal als waarheid aannemen.
We gaan het allemaal zien .

2   2  
YLLWBLCK

Haha al die reacties dat we deze media niet serieus moeten nemen. Neem elkaar lekker serieus. Ik hoop dat iedereen die het beter weet zich ook hier over een half jaar laat zien. Waarschijnlijk vraagt 90% alweer om aftreden in een wedstrijd wie de grofste scheldwoorden kan typen. Sneu volk. Accepteer gewoon dat het structureel klote is in onze top en ben blij dat echte kenners dit durven uiten.

7   1  
Buurman

Tsja. Als je de ene na de andere verkeerde of foute AD en TD hebt aangesteld dan slaat de twijfel bij weer een nieuwe benoeming snel toe. Dat is begrijpelijk en menselijk. Bijna iedereen wordt voorzichtig of zelfs cynisch. Uiteraard moest Bsiderats dit nieuws brengen. Het raast in het voetbalwereldje rond dat de opvolger van Eisenga het ook niet gaat klaren. En inderdaad zijn er gelukkig positieve referenties vanuit het Haagse. Maar je kunt moeilijk alleen het positieve nieuws melden. Twee opmerkingen. 1. Het is helemaal niet interessant of je Derksen serieus neemt of niet. Punt is dat de man als oud hoofd redacteur van VI zo'n enorm netwerk heeft dat je moeilijk je oren dicht kunt stoppen als hij zijn mening geeft. Ik begrijp dat veel mensen hier Johan D. niet kunnen pruimen, Derksen is een buitennissig type. Maar wat hij zegt, voorspelt komt (helaas) verrekte dikwijls uit. En dat kan ook moeilijk anders want hij kan uit de juiste bronnen informatie putten, bronnen die voor ons onbereikbaar zijn. 2. Velen schetsen hier op de de site een beeld dat Manders een onmogelijke moeilijke baan had bij de KNVB. Onzin. Hij moest natuurlijk ook niet alle clubs op 1 lijn krijgen. Hij moest intelligent zoeken naar de grootste gemene deler. Dat is hem niet gelukt. Hij is net op tijd weggegaan want ontslag zat eraan te komen. En dat is weer best slim.

Kortom het is kortzichtig om voor de kritische geluiden die rondwaren de oren te sluiten. Maar het is net zo kortzichtig om er vanuit te gaan dat NAC WEER een verkeerde benoeming heeft gedaan. Gewoon Manders een eerlijke kans geven en beoordelen op zijn daden bij NAC. Laten we als echte supporters hopen dat Manders de klus gaat klaren !

2   2  
Michel

Jack komt ook even langszij zeg...goeiemorgen ?

Nee jij hebt het lekker voor elkaar met je sigaar en je Haarlem; kerel moet zich schamen! Hij voegt nog minder toe in een vrij inhoudsloze / niet intellectuele wereld doe voetbal toch is. Analisten hebben over het algemeen (behalve Pierre, Van Basten, Gullit e.d) niets bereikt in het voetbal zelf en toch die grote bek, walgelijk.

1   3  
Michel

Herstel ‘AFC’ in plaats van ‘HFC’, de rest is zoals het is ?

5   0  
Falco

Hoezo reageren jullie allemaal op deze gepubliceerde berichten. Jullie geven nu net zo hard jullie mening over Manders, maar jullie kennen hem toch ook niet. Heel goed zal onze beste man het niet gedaan hebben in zijn carrière, anders zouden ze wel positiever over hem spreken. We gaan het meemaken en we kunnen hem nog niet beoordelen. De tijd zal het leren. Maar een topper zal nu niet bij Nac instappen

2   0  
Hugo

Een beetje kritische blik is noodzaak. Want hoe we het wenden of keren , ad's wisselen hier net zo snel als de burgers op de bakplaat van de, pak-m-beet, MC donalds. Ik ben niet positief, niet negatief. Maar wel eerst zien en dan geloven. De komende tijd zal het een hels karwei worden om NAC hier doorheen te loodsen. Voetbal per 1 sept? Zonder (of met?) Toeschouwers. Hoe wordt dit tekort opgevangen, wat gebeurt er met Kali die wel casht maar niet levert. Hoe zorg je dat NAC te zien is en blijft in de maatschappij, zonder dat er gevoetbald wordt?

Hup NAC !

1   3  
Die ne gast

@Buurman
Derksen is oud hoofdredacteur van VI. Zijn kennis berustte op de kennis en netwerk van de journalisten die voor hem werkten. Dat lijntje is doorgesneden dus Derksen heeft geen inside informatie meer en doet ook geen moeite om dat te krijgen. Muziek interesseert hem meer dan voetbal. Niet voor niks dat hij nog steeds teert op vergane glorie bronnen als Riemer vd Velde en Munsterman...

4   2  
Buurman

Beste die ne gast. Ik begrijp dat het hier op de site mensen het beste uitkomt Derksen als een soort seniele ouwe vent weg te zetten. Maar dat beeld klopt niet weet ik uit eigen ervaring. Hij heeft inderdaad een bredere interesse dan alleen voetbal. Zijn stijl kun je veel moeite mee hebben. Ik mag die stijl wel, is niet hypocriet in ieder geval. Betreffende Manders hoop ik dat Derksen ongelijk heeft. We weten over een maand of vier meer.

5   0  
NAColdskool

hallo mede Naccers ik heb op youtube een account aangemaakt waar allemaal filmpjes opstaan uit de tijd v/d Beatrixstraat.

Dit is mijn account https://www.youtube.com/channel/UChtwj3s3RmLBeAjLaixU6TQ?view_as=subscriber

Veel kijk plezier

PS,
ik ben nog maar net begonnen dus er staan nog weinig video's op!

0   0  
Buurman

Beste NAColdskool. Danke. Mooi werk.

0   0  
Misterbean

Het maakt geen ene bal uit wie je waar aanstelt, zolang NAC in deze constructie functioneert is het verschil "gaat het erg slecht?" of "gaat het heel erg slecht?"

Laad alle berichten na dit bericht in