Wij gaan niet opzij

'Anderlecht heeft Verbruggen op de korrel'

F8Hipster

Bart Verbruggen staat in de belangstelling van Anderlecht. Dat meldt de Belgische krant La Dernière Heure vandaag.

Dat Anderlecht bij Verbruggen uitkomt, is niet heel verrassend. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar stapte recent over naar de Brusselse topclub en kreeg daarbij ook een uitdrukkelijke rol in de scouting van nieuw keeperstalent. Ten Rouwelaar kent Verbruggen, die international van Oranje-19 is, natuurlijk goed. In zijn rol als keeperstrainer bij NAC trainde hij met de jonge doelman.

De 17-jarige Verbruggen speelt sinds 2014 bij NAC. Hij tekende afgelopen oktober een contract tot de zomer van 2022 en dus zal Anderlecht een transfersom moeten betalen. 

Bron:
B-Side Rats, LDH
Terug naar overzicht
36 Reacties
77   21  
Da Pope

@Baron

Je kunt Jelle moeilijk kwalijk nemen dat hij zijn werk doet. Daarnaast: Verbruggen is jeugdinternational. Iedere zichzelf respecterende profclub, zeker als die effectief om de hoek ligt, zal hem al lang een keer gescout hebben.

Als Verbruggen daadwerkelijk zo talentvol is als iedereen beweert, is de kans sowieso klein dat hij écht doorbreekt bij NAC. Dan was hij na max één seizoen ook weggeweest. Ik zie hem dan liever naar Anderlecht gaan dan naar de talentenslurpers Ajax of PSV.

Omdat hij nog twee jaar onder contract ligt, kan NAC normaal gesproken vragen wat het wil. Als er een mooi bedrag op tafel komt, is het voor alle partijen een prima deal. Want laten we wel wezen: de kans dat je met een 17-jarige keeper het nieuwe seizoen ingaat of volgend jaar wellicht de Eredivisie, is natuurlijk nihil. Verbruggen zou waarschijnlijk nog een paar jaar geduld moeten hebben.

38   85  
Baron

Als dit waar is moet Jelle zich kapot schamen. NAC is 13 jaar lang je broodmeester geweest, ondanks alle keepers malaisen achter je blijven staan, en dan nu de meest talentvolle doelman weghalen.. zum kotsen!
Hopelijk is het onzin!

77   21  
Da Pope

@Baron

Je kunt Jelle moeilijk kwalijk nemen dat hij zijn werk doet. Daarnaast: Verbruggen is jeugdinternational. Iedere zichzelf respecterende profclub, zeker als die effectief om de hoek ligt, zal hem al lang een keer gescout hebben.

Als Verbruggen daadwerkelijk zo talentvol is als iedereen beweert, is de kans sowieso klein dat hij écht doorbreekt bij NAC. Dan was hij na max één seizoen ook weggeweest. Ik zie hem dan liever naar Anderlecht gaan dan naar de talentenslurpers Ajax of PSV.

Omdat hij nog twee jaar onder contract ligt, kan NAC normaal gesproken vragen wat het wil. Als er een mooi bedrag op tafel komt, is het voor alle partijen een prima deal. Want laten we wel wezen: de kans dat je met een 17-jarige keeper het nieuwe seizoen ingaat of volgend jaar wellicht de Eredivisie, is natuurlijk nihil. Verbruggen zou waarschijnlijk nog een paar jaar geduld moeten hebben.

26   2  
Ernie

Geld!!!

12   2  
Tegel

Als dit waar is overbruggen we dat ook wel weer! Hup NAC

Genoeg keeperstrainer in de jeugd. Ik zeg cashen nu het kan!

13   0  
Ivo

Ik denk juist dat we door de crisis heel weinig transfers gaan krijgen. Het zijn onzekere tijden voor clubs, transfergeld kan beter besteed worden. De spelers met aflopende contracten zullen het meest in trek zijn.

Verbruggen doet er goed aan de jeugdopleiding gewoon hier af te maken, want bij Anderlecht wordt hij ook 3e of 4e keeper.

6   2  
FVBreda

@Da Pope

Ik zie hem juist liever niet naar Anderlecht gaan. Precies om de reden die jij beschrijft, talentenslurpers. Gisteren onderstaand artikel verschenen.

'Sinds de komst van Peter Verbeke zou het sportieve roer namelijk zijn omgegooid. Er is geen ruimte meer voor grote dure transfers en dus mikt men bij Anderlecht op jonge spelers met een beperkte (of geen) transfersom, die ze later voor een veelvoud kunnen doorverkopen. Een strategie die enig risico inhoudt, niet al die jeugdige spelers zullen namelijk weten door te breken. Verbeke wil met een goedwerkend scoutingsapparaat en de juiste profilering het risico echter beperken.'

14   6  
Da Pope

@FVBreda

Ik heb toch een ander gevoel bij Anderlecht dan bij Ajax of PSV. Die clubs roven al jaren de jeugdopleidingen bij alle kleinere clubs leeg en doen er ondertussen alles aan om de ongelijkheid (televisiegelden, geen hogere vergoedingen voor jeugdspelers) in stand te houden. Dan voelt een transfer naar Anderlecht minder erg.

32   4  
Ric

Gewoon poot stijf houden en een dikke ‘nee’ verkopen. Olij keept hier nog maximaal een jaar. Van onze pool ben ik nog niet echt overtuigd. En als er een nieuwe eerste keeper komt kun je Verbruggen toch klaarstomen om het stokje over te nemen. Een keeper die bij oranje zit, zit daar niet voor niets. We zijn toch niet aan het opleiden om een speler MET contract voor een appel en een ei te verkopen. Kom op zeg!!

24   8  
Jf

Ik zou het niet erg sjiek vinden als Jelle hierin een rol in speelt. Je laat de club waar je 13 jaar rondgelopen hebt niet renderen voor hun jeugdopleiding. Je weet dat Nac het van transfers moet hebben van deze talenten. Nu kan je nog niet veel vragen maar speelt Verbruggen een jaar of twee dan is hij veel meer waard als hij het goed doet.

16   5  
steven73

En beetje geld vragen (hopen) en minimaal 30% vragen als ze hem doorverkopen. Helaas leveren keepers niet veel op. Maar toch !! Wel slap om nu al op je eerste werkdag bij je nieuwe club dit te doen. Ik heb nooit iets gehad met Jelle en dit bewijst voor mij wel iets.

5   1  
Molenschot Loco

Als men nu maar elk talentvolle speler vanaf nu verkopen met een doorverkoop percentage vindt ik het ok.

4   1  
Guuske

Niks zo onvoorspelbaar als keepers, eeuwige talenten die wanneer ze eindelijk de kans krijgen het niet redden. Of helemaal geen kans krijgen en vertrekken om er vervolgens nooit meer iets van te horen.
Is toch een anders soort groep als de veldspelers. Een paar foutjes en ze zijn afgedankt. Kijk maar bij Nac de laatste jaren. Al die gasten konden in princiepen goed keepen, zijn vast allemaal talentvolle jeugdspelers geweest.

5   0  
Messiaans

Ik citeer:

"Deze 17-jarige jeugd-international van Oranje staat momenteel onder contract bij NAC Breda en wordt door LDH omschreven als één van de grootste talenten bij onze noorderburen. Hij zou in eerste instantie worden uitgespeeld als derde doelman en krijgt in die rol de kans om door te groeien."

Ik vraag me af, moet je dat willen derde doelman worden? Op die leeftijd (of in ieder geval tot je 20ste) moet je toch eigenlijk zoveel mogelijk spelen? Ik had dan ook graag gezien dat hij wordt verhuurd aan een collega KKD-club zodat hij eerste (of tweede) doelman meer ervaring op kan doen dan nu in de A1.

10   0  
Wanny

Voor Verbruggen zijn de kansen op speeltijd bij NAC veel groter dan bij Anderlecht. Hier is ie ook nog een jongen van de club, daar ben je een buitenlander. En daar trekken ze zo een paar nieuwe aan als ze denken dat die beter zijn.

Dus Bart moet een goed gesprek met NAC voeren over zijn rol en waar ie komend seizoen zijn minuten kan maken.

3   0  
Breda78

@Wanny

Ik neem aan dat Verbruggen de vaste keeper van het nieuwe onder 21 elftal gaat worden?

6   3  
Buurman

Een stevig nee verkopen om ........ zoveel mogelijk geld te vangen. Anderlecht is nog steeds een erg rijke club. Tegenhouden doe je dit op zeker niet.

5   0  
nac bredaa

niet doen! is een jongen van de club en een groot talent, een contract krijgen op je 17e bij NAC dan ben je echt een groot talent en was niet voor niets 2e keeper van O18 van NL

11   0  
helter

@Da Pope
Anderlecht doet niet anders maar dan in Belgie. Lood om oud ijzer.

4   12  
Breda1976

Is al lang rond. Die is weg.

Hopelijk blijft Olij nog, want die stucadoor word ik ook niet warm of koud van.

3   2  
fvf6

Wel jammer dat de talenten die er bij NAC zijn vroegtijdig worden weggehaald . Maar wel logisch dat Jelle een man die NAC van binnen uit kent , gebruik maakt van de kennis van de kwaliteit spelers die bij NAC rondlopen .Het zal me niet verbazen dat hij meerdere spelers bij Anderlecht aanprijst.

4   1  
braze

Voetballers zijn koopwaar. Dus als Anderlecht betaalt is Verbruggen van hen.
Overigns blijkt dat de scouting en jeugdopleiding van ons NAC nog niet zo slecht is!

10   2  
scheppioni

Toch vind ik dit ook niet helemaal netjes van Jelle, OF er moet een heel mooi bedrag tegen overstaan !!

1   0  
die ne gast

@Da Pope
"Want laten we wel wezen: de kans dat je met een 17-jarige keeper het nieuwe seizoen ingaat of volgend jaar wellicht de Eredivisie, is natuurlijk nihil. Verbruggen zou waarschijnlijk nog een paar jaar geduld moeten hebben."

Karelse was 16 jaar toen hij zijn debuut maakte voor NAC. NAC zat toen financieel weliswaar aan de grond, maar dat zou over 6 maanden ook zo maar het geval kunnen zijn...

3   1  
Wanny

Toen Karelse en De Grauw de rol van eerste keeper deelden, eindigden we wel 17e in de eerste divisie. Zal niet alleen aan hun hebben gelegen, maar als we willen meedoen om promotie moeten we wel een wat meer ervaren eerste man hebben.

1   5  
Robbie Rafello

Ik had mijn reactie eigenlijk onder " de zoon van Jerry"- gezet, maar heb hem ff geknipt en geplakt :)


@ Wanny,

hoe kom je erbij dat de jeugd opleiding maar 6 Ton kost?? Alleen aan staf ben je al 1 ton per elftal kwijt aan salarissen , vrijwilligers-vergoeding, overheadkosten etc. Dan heb ik het nog niet over Veldhuur, Toernooien, Reiskostenvergoeding, Bushuur, Fitness, videobegeleiding etc etc. Met de sponsorgelden betaal je net de kleding. Als we ieder jaar een topper als Gudelj zouden verkopen zou je mij niet horen, maar voorlopig kosten de El AL, SVH en Masharts van deze wereld ons alleen geld. Ik zeg ook niet dat je moet stoppen met een opleiding, alleen moet je niet doorgaan op deze manier. Ik heb op deze site al meerdere keren gepleit om de spelers in een meer natuurlijke habitat ( JVOZ, de Spartaan, BARONIE, desnoods RBC) de laten rijpen en ze dan pas over the hevelen als ze 17/18 zijn. Daarmee krijg je het amateur voetbal op een hogerplan, want de ECHTE toppers blijven echt niet omdat ze met NAC op Boeimeer en in Zundert mogen voetballen. Zeg maar dat we het moeten doen zoals we het met van Hecke en Azzagri. Pas in de A-leeftijd investeren

2   1  
TheBelg

Veel geld zullen we er niet voor vangen, Anderlecht zit op zwart zaad. Onlangs een verlies van 91 miljoen euro gepresenteerd op de jaarrekening.

1   1  
Wanny

@ Robbie Rafello

Volgens De Rat is t 8 ton per jaar.

Overigens ben je al verplicht als BVO om een minimum aantal jeugdteams te hebben. Ik geloof dat dat er 5 zijn.

3   2  
Mo

5 ton + doorverkooppercentage van 40%

4   3  
ome cor

Vertrekkende trainers nemen spelers mee, dus waarom vertrekkende keeperstrainers dan niet ?

Als PSV ofzo interesse heeft is tie ook weg hoor. Laat m dan maar met Jelle mee gaan. Als er maar betaald wordt.

3   2  
Willem 4,5

Er zijn die nog steeds denken dat we in de jaren 70 voetballen toen clubliefde nog bestond. Jelle is vertrokken en wordt nu betaald door Anderlecht. Hij denkt dus in het het belang van Anderlecht, lochisch! Als je In het bedrijfsleven na 15 jaar naar een andere wekrgever vertrekt ben je ook niet bezig met je vorige werkgever, of wel? Kortom het is gezeur om te zeggen dat Jelle deze move niet mag maken, jammer maar helaas!, Beter naar Anderlecht dan naar Pisvee of nog erger Ajakkes of de zusjes uit Stilburg. Zoveel mogelijk geld proberen te vangen voor die gast en weer verder met de toekomst ipv gezeik waar we geen invloed op hebben.

1   0  
Spitfire

Met een korreltje zout nemen dit bericht. LDH, (en zijn Vlaamse tweelingbroer HLN) zijn van hetzelfde niveau aks De Telegraaf. Vermakelijk maar onbetrouwbaar.

Er komt een keeperstrainer uit Breda, er is een talentvolle keeper in Breda, en dan telt de 'journalist' zelf 1+1 bij elkaar op....

3   0  
Kwartbelg

Bart blijft. O.a. voor hem is Babos gehaald. Past helemaal in het toekomstplan om hem kost wat kost hier te houden. Olij blijft nog hooguit 1 jaartje en dan wordt de volgende jeugdspeler naadloos ingepast.

2   1  
ome cor

Toch raar dat mensen er WEL begrip voor hebben wanneer er een nieuwe trainer naar NAC komt die een talent meebrengt, maar andersom is het niet netjes....

0   0  
Badeend

Precies, Spitfire.

1   2  
Yup

Ik vind dat eigenlijk niet zo netjes van Jelle.

0   0  
Fritske d'n Olifant

Door het destructieve beleid van de afgelopen jaren en het feit dat de huidige eigenaren er niets aan gelegen is om dat om te keren door serieuze investeringen te doen verkeert NAC momenteel aan de onderkant van de voedselketen van het betaalde voetbal. Talenten die wat harder gaan dan de (ambities van de) club worden direct opgevreten door grotere clubs. Vergelijk het met Sparta waarvan de grootste talenten jaarlijks naar de grote 3 vertrekken, zoals de afgelopen decennia Wijnaldum, Willems en Depay. That's life... Voor NAC is het vooral belangrijk dit goed uit te onderhandelen in de vorm van doorverkooppercentages etc. zodat er ook verdiend wordt aan de jeugdopleiding en er weer meer geïnvesteerd kan worden en de opleiding nog meer talenten gaat opleveren.

Laad alle berichten na dit bericht in