Wij gaan niet opzij

‘Voldoende interesse voor sterkhouder Haye’

Italo

Middenvelder Thom Haye staat in de belangstelling van een Deense ploeg, en een club uit de Eredivisie. Volgens BN DeStem heeft zich echter nog geen club officieel gemeld in Breda om te onderhandelen over een transfersom.

Want dat Thom Haye voor NAC bij een verkoop een mooi bedrag kan opleveren, lijkt wel duidelijk. Het contract van de gewilde middenvelder loopt nog twee jaar door. Er staat geen gelimiteerde transfersom in zijn contract opgenomen, waardoor NAC kan vragen wat het wil.

Zelf heeft Haye wel oren naar een stap hogerop. Al gaf de middenvelder na het treffen met vv Hoeven tegenover ons ook te kennen dat een nieuw seizoen NAC, in een vol Rat Verlegh Stadion, alles behalve een straf is. Ook daar kan hij van genieten en zich voor opladen.

De interesse waar tot dusverre over gerept wordt komt uit Deense hoek (een club uit de hoogste divisie zou interesse hebben) en vanuit de Eredivisie. Om welke clubs het concreet gaat, weet BN DeStem niet te melden.  

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Ex-NAC: 'Riera tekent bij FC Andorra' 24 reacties
Volgend bericht
De klapper van BSR #6 28 reacties
Terug naar overzicht
45 Reacties
131    
Ouwe Spionkop

Haye is de beste voetballer van NAC. Het zou een flinke aderlating zijn als hij zou vertrekken.
Je kan misschien 5 ton incasseren als transfersom.
Maar welke goede speler is bereid onder deze omstandigheden naar NAC te komen. Als die 5 ton überhaupt al besteed mag worden aan een nieuwe speler.
Als Haye ook nog vertrekt voorzie ik een heel armzalig seizoen.

37    
Mika

Hoofdprijs vragen en koste wat t kost houden. Tenzij er een niet te weigeren bod komt. ‘ het is geen straf om in een vol nac stadion te spelen.’ Gewoon t onderst uit de kan proberen te halen en hopen dat ie blijft

131    
Ouwe Spionkop

Haye is de beste voetballer van NAC. Het zou een flinke aderlating zijn als hij zou vertrekken.
Je kan misschien 5 ton incasseren als transfersom.
Maar welke goede speler is bereid onder deze omstandigheden naar NAC te komen. Als die 5 ton überhaupt al besteed mag worden aan een nieuwe speler.
Als Haye ook nog vertrekt voorzie ik een heel armzalig seizoen.

20    
Henktietenkie076

Ik hoop dat hij blijft en wilt strijden voor promotie, maar dat is meer hoop dan wijsheid.

19    
Snipes

Tsja hopen dat we er zoveel mogelijk voor mogen vangen. Hij is niet meer voor ons te houden. Daarnaast gun ik het hem ook. Geen hypocriete voetballer, maar open geweest over de situatie als we niet zouden promoveren. Het is niet anders.

Desalniettemin een enorme aderlating voor de selectie.

-92    
NixNACNix

Haye, de grote uitblinker op eigen helft.
Haye, voor middenvelders met minder goals en minder assist moet je heel goed zoeken.

Haye, meer domme kaarten dan beslissende acties.

12    
Maarten

Sportief een geweldige aderlating maar dit is wel de weg die NAC moet hanteren. Aankopen, duurder verkopen. De kunst is om een goede vervanger te halen en ook, waar ik het nog meest bang voor ben, voor een appel en een ei weg.

9    
Willem 4,5

Is/was een van de betere spelers en natuurlijk gaat ie vertrekken, de markt is nog lang open. Misschien gaan er nog wel meer, Oly zou ook best kunnen. Niemand is echter onmisbaar, met alleen goed voetballen kom je er niet in de eerste divisie, er komt meer bij kijken. Als ie weg gaat zijn er weer genoeg centjes om iemand aan te trekken die er ook wat van kan, dus geen paniek.

16    
Enkhuizer rat

Geweldig goeie speler voor NAC. Ik zou hem graag een stabiel seizoen zien spelen voor ons. Afgelopen jaar was ie nog te vaak onzichtbaar. Maar heeft alles in zich om een echte ‘patron’ op het middenveld te worden.

Nog even over het ‘late handelen’ van NAC. Dat is niet typisch NAC, maar hoort bij de huidige markt. Spelers wachten tot die ene goeie club, die geweldige aanbieding komt. Bijna alle clubs hebben daardoor een gebrekkige voorbereiding. De beste deals doet ons cluppie door zo lang mogelijk te wachten!

25    
Chris W.M.

Dat Haye en Olij gaan vertrekken zodra ze daar de kans toe krijgen, staat al sinds de verloren wedstrijd tegen NEC vast. En het is ze gegund. Op dit niveau hebben ze bewezen tot de besten te behoren, dit is hét moment om een stap te maken om het hoogste uit hun carrière te halen. Voor NAC geldt dan helaas niks anders dan de knaken, en in het geval van Haye een kwalitatief gapend gat op het middenveld. Laten we hopen dat er geld vrij wordt gemaakt om een goede vervanger aan te trekken (Felida?), dan kom je het seizoen wel door. We gaan ons echt niet mengen in de strijd om de bovenste 2 plekken, dan liever nu investeren en een getalenteerd elftal neerzetten waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

16    
Bertus

Het gaat vooral om rendement.
En het rendement van Haye was helaas niet groot, afgezien van enkele passes die magistraal waren.
Is een speler die te vaak zijn hoofd laat hangen en te veel onnodige kaarten pakt.
En voor zijn positie véél te weinig goals maakt.
Mooie voetballer maar nogmaals wat heb je er aan als het niet rendeert?

7    
Svt076

Have is een topper, maar hoop dat hij dit seizoen iets beslissender gaat worden. Al kon hij er natuurlijk ook niks aan doen dat hij een verdedigende nr. 6, bal-ophalen-bij-de-verdediging-rol, van Maurice kreeg.
Dit jaar hopelijk iets meer naar voren!

1    
Ome Cor

Die is dus weg

6    
SanderH

Haye en Olij zullen dan logischerwijs vertrekken.
De eredivisie club zou wel eens Sittard kunnen zijn aangezien die op zoek zijn naar een vervanger van Rienstra (ivm hart problemen) of clubs van het kaliber Groningen, h'veen.
Voor Olij is er op de achtergrond de sluimerende belangstelling van Sparta (bij het naderende vertrek van Okoye). Het vertrek van Olij kan intern opgevangen worden met Kortsmid dus dat zit goed. Het vertrek van Haye is wel een pijnlijke.
Waar de concurrentie zich danig versterkt heeft is het bij NAC beroerd stil. Ook qua wat de mogelijkheden zijn. En dat bevalt me allerminst. Het bullshit verhaal van overgangsjaar horen we nu al jaren en dat is ambitieloos geleuter. Het komende seizoen had het jaar van de promotie moeten worden en daar zitten we nu mijlenver vandaan. Helaas helaas helaas

-1    
Janus

Haye is duidelijk de beste speler van NAC. Mooie passes over vele meters, goede dribbel, harde werker en kan ook lekker schoppen. Ik ben wel van mening dat hij vervangbaar is. Simpelweg omdat hij niet scoort, weinig assist levert en veel kaarten pakt. We gaan hem sowieso missen en wil hem liever niet kwijt, maarja, voor een paar ton zou ik er een strik omheen doen en naar Denemarken brengen.

26    
Ric

Cashen en Felida en Hornnkamp halen. 2 spelers die ook weer geld opleveren in de toekomst. Op die manier kun je verder bouwen als NAC zijnde!

8    
RaraNAC

Promotie is meer waard dan 4-5 ton.
Houden die gast!

11    
Gjoewie

Bertus > Je hebt helemaal gelijk, alleen je moet wel verder kijken dan je neus lang is. We hebben een nieuwe trainer en we gaan dus een nieuw systeem spelen. Haye zal in een aanvallend systeem veel beter tot zijn recht komen.
Dus niet voor een appel en een ei laten gaan. Maar ik zie hem het liefste bij ons blijven.

4    
Wanny

Je kunt hem wel willen houden, maar Haye wil zelf niet meer in de KKD voetballen. Dus voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen.

0    
ctk

Minimaal 3 miljoen lijkt mij, geen clausule en voor NAC een heel belangrijke speler en daarom ook de hoofdprijs vragen!

-9    
Peerke

Haye had duidelijk geen klik met Steijn. Ben bang dat Manders daar niet onafhankelijk naar kan kijken en hem nu wil lozen en daarom niet het onderste uit de kan zal halen. Rendement kan inderdaad stuk beter maar onder Steijn speelde Haye veel te ver van de vijandelijke goal af.

-3    
Jf

@Peerke waaruit maak jij dat op want volgens mij was Haye juist erg goed met Steijn. Haye wilde ook die verdedigende manier van voetballen.

Als hij verkocht wordt dan Felida per direct halen. Is een goede speler. Qua andere soort spits Mulatieri eens proberen?

9    
fvf6

Minimaal inzetten op 1 miljoen , laat de clubs maar komen . Dit was toch de insteek van NAC spelers met winst zien te verkopen , nu dan moet je van de gelegenheid gebruik maken en je niet laten afschepen met peanuts .

0    
Ed

Niet laten gaan tenzij er een megabedrag van boven 1 miljoen gaat komen. Volgend jaar is er ook nog interesse.

14    
Peerke

@JF
Haye liep behoorlijk gefrusteerd over het veld. Zat bij Steijn niet lekker in zijn vel. Uit de ondertoon van zijn interviews kon je horen dat hij de speelwijze van Steijn niet steunde. Thom is ook dikke maatjes met Sydney. Zijn ook samen op vakantie geweest en zie ook hun commentaren op Insta bij hun posts.

3    
scheppioni

Hopelijk wat meerdere terecht aanhalen doet Edwin mocht Haye blijven, hem recht aan door Thom op zijn beste positie neer te zetten, Haye was zeker niet happy afgelopen seizoen, getuige van zijn paar onnodige flinke overtredingen !! NAC's grootste winst zou nu zijn wanneer Edwin aan de ploeg denkt wat hij nu verkondigd, dan kun je het maximale eruit halen, wat zijn voorganger in verre naliet !! Dus hopelijk blijft Thom in het belang naar een geolied NAC en mocht Thom dan toch verkassen, graag de hoofdprijs voor ons NAC !

-11    
Chris W.M.

Zou Leemans in de rol van Haye niets zijn trouwens?

6    
scheppioni

@ Chris wm
Lijkt me nogal een klasse verschil.
Dus ik hoop niet dat we alsnog met leemans aankomen kakke.

14    
H.V.M.

Haye is voor NAC een prima speler.
Bepalend aanwezig, doch helaas óók met te weinig rendement.
Scoort weinig en qua Assists is het eveneens geen hoogvlieger.
Desondanks zie ik hem graag blijven, maar onmisbaar is hij ook niet.
Diegenen die denken dat Haye 'n bedrag van rond de €1.000.000 op kan gaan leveren, zullen binnenkort teleurgesteld wakker worden.
NAC mag zich in de handen wrijven als er uiteindelijk een club is die bereid is om voor Haye €300.000 - €350.000 te betalen.
In deze Corona tijden gaan er voor KKD voetballers (met relatief weinig rendement) geen topbedragen uitgegeven worden.

7    
Chris W.M.

@ SCHEPPIONI

Een betaalbare tweede Haye ga je niet vinden. Leemans is, mits goed gebruikt, zeker in de KKD een van de betere middenvelders. En heeft een hoog rendement, zeker als je dat afzet tegen Haye. Leemans-Velanas en Seuntjens daarvoor zal toch goed zijn voor een doelpunt of 30.

4    
scheppioni

Ik spreek je hierin niet tegen, het is zeker wel een optie, al denk ik dat leemans heel wat minder is, dan lijkt me een bv Felida of een andere middenvelder van een jong bvo een betere optie.

4    
guuske

Ook dit jaar zullen last minute nog wel diverse afdankers gedropt worden door bevriende zaakwaarnemers, Dit is al jaren het beleid bij Nac, Of Scout schoenmakers moet zijn vaardigheden en lijstjes op orde hebben. Maar die zal ook geen wonder konijnen uit de hoge hoed kunnen toveren.

7    
jvt

Het beetje geld van Haye is hard nodig om het beloofde spelersbudget nog maar bij benadering gelijk te houden aan vorig jaar. Immers, na de afkoopsom ook bij aanvang van komend seizoen (een traditie inmiddels) en minder sponsorinkomsten is er gewoon geen geld.

Men heeft vanuit Den Haag geen netwerk, directie en medewerkers zijn veel te passief en met plannenmakerij bezig ipv concreet uur na uur, dag na dag nieuw sponsorgeld binnen te harken en te behouden wat er was. Wie oh wie denkt nl. dat NAC met al haar miskleunen, mismanagement en anti voetbal wel eventjes als nationaal merk verkocht kan worden aan grote nationale sponsors? Wie wil zich überhaupt vereenzelvigen met de huidige cultuur en gang van zaken bij NAC? Wie wil zijn duur verdiende sponsorgeld zien verdwijnen naar een of andere afkoopsom of misser van Vloet? Je wilt toch dat sponsorgeld en seizoenkaartinkomsten rechtstreeks nar het veld gaat. Naar het schouwspel.

4    
scheppioni

@ Chris w
Of Plat van Volendam bij vertrek van Haye, heeft vorig seizoen prima bewezen ......

19    
die ne gast

Toen uitlekte dat Steijn Leemans wilde halen, vond iedereen dat er niet weer een 'vriendje van' gehaald moest worden.
Lokhoff is er ook voor gaan liggen.
En dan zouden wij hem nu ineens wel moeten halen?
Leemans lijkt elk jaar minder te gaan spelen ipv beter.
Haye vervangen wordt zeer lastig, maar Leemans hoeft van mij dus niet.

8    
Bredanaar

Mag aannemen dat een speler met een doorlopend contract van 2 jaar en 26 jarige leeftijd toch wel meer oplevert dan 5 ton
!! Maar met Manders als zakenman weet je het maar nooit, heeft dit jaar al meer aan kapitaalvernietiging gedaan!! Hoop dat ie heeft geleerd maar blijf mijn twijfels houden.

0    
Ger koot

De beste voetballer die ze hebben nauw dan ook maar graaien voor 20 miljoen kan ie gaan voor minder niet

-5    
NixNACNix

Ja Leemans, maar dat mag niet van #teamton

3    
Mo

De HOOFDPRIJS IS 8 TON!

2-jarig contract nog, dus 4 ton per jaar...

6    
Schrikbarend

Waar blijft die witte rook!!nog geen enkele speler gepresenteerd.

0    
Nac

https://www.vi.nl/nieuws/haye-na-contractontbinding-op-weg-naar-denemarken.com

midtjylland fc had in 2019 intresse.

Die hebben wel veel geld. 2 spelers verkocht voor samen 30 mil.

-10    
Ernie

Gewoon alleen aan jezelf denken Thom. Het is nu of nooit bij Nac blijft het toch kut. Ook olij zal nog vertrekken. Ook voor Nac geldt nu cashen!!!

-6    
Pirke12

Hopelijk komt er een mooie club voor he. Verdient hij als geen ander. Wel een gemis voor ons met name verdedigend.

Schrijf je nog in

https://links.voetbalpoules.nl/3Rzrg6UBfrygV87n6

3    
Bou

Het is nu het moment op geld op te halen voor Haye. Ja dat is kut, maar we zijn nu eenmaal niet in de positie om te weigeren. Maar niet tegen elk bod. Minimaal 1,5 miljoen moet kunnen.

2    
Nacbeest

Ik ben bang gezien de aandeelhouders van nac afwillen dat bij een verkoop die transfersom niet meer ten goede komt aan de selectie completeren.

0    
Piet

Aardige speler voor in de kkd. Maar wat sommige terecht zeggen, veel te weinig rendement. Prima speler maar is zeer zeker vervangbaar.

Laad alle berichten na dit bericht in