Wij gaan niet opzij

Voorbeschouwing: NAC-Excelsior

Thiestemberg

Na een zwaarbevochten overwinnen op een flink versterkt Jong AZ mag NAC zich opmaken voor een lastige thuiswedstrijd. Het Rotterdamse Excelsior komt op bezoek. Net als NAC verzamelde Excelsior dertien punten uit haar eerste zes duels. Het beloofd dus een spannend wedstrijd te worden tussen de huidige nummers twee en drie.

De NAC selectie

Ondanks wat blessurebehandelingen hier en daar is NAC ongeschonden uit de strijd gekomen in Almere. Zoals bekend zijn Dogan en Bohui nog steeds afwezig.

De Tegenstander

De Kralingers komen uit een periode van vijf seizoenen Eredivisie. Een knappe prestatie aangezien er met een piepklein budget een selectie wordt samengesteld. Ook dit jaar is er ondanks een relatief krap budget weer een op het oog sterke selectie op de been gebracht. De ploeg draait boven in mee en boekte enkele overtuigende overwinningen. 

De enige grote flater die de ploeg heeft geslagen was tegen uit bij Telstar. Excelsior speelde hier voor al in defensief opzicht erg zwak en het ging ook zeer slordig om met de enkele kansen die gecreërd werden. Toch moet wel gezegd worden dat Telstar met tien uit zes ook goed meedraait in het huidige seizoen. Het andere puntenverlies kwam voort. uit de zware uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles waar met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Voor de rest boekt de Rotterdamse ploeg vooral degelijke overwinningen, waardoor ze op doelsaldo nipt achter NAC blijven op de ranglijst. Excelsior heeft een selectie waarbij nagenoeg iedere speler die wekelijks minuten maakt al ervaring heeft onderin de Eredivisie of boven in de Eerste divisie. Toch springen er enkele spelers duidelijk uit. Ten eerste Rai Vloet, die met zijn prachtige goals en energieke spel hoge ogen gooit in Rotterdam. De aanvallende middenvelder laat weer het spel zien dat hij ook speelde bij FC Eindhoven, waarmee hij uiteindelijk ook een transfer naar NAC afdwong. In de Eredivisie kon hij echter zeer sporadisch dit niveau aantikken (Bijvoorbeeld NAC-FC Groningen 2-1). Na mislukte buitenlandse avonturen is hij dus weer helemaal opgebloeid, het Eerste divisie niveau lijkt hem simpelweg beter te liggen. Naast Vloet spelen Luigi Bruins, Jeffrey Fortes en Sander Fischer ook constant op een hoog niveau, niet geheel verassend aangezien dit allemaal jongens zijn met Eredivisie ervaring.

Vermoedelijke opstelling NAC: Olij; Schouten/Van Anholt, Riera, Monsalve, Noblejas; Verschueren, I. Ilic, El Allouchi; L. Ilic, Stokkers, Boussaid.

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
25   0  
Rick_NAC93

Morgen gaat de ranglijst een beetje vorm krijgen, dan mag je dus laten zien of je mee gaat doen voor de promotieplekken (1&2) of dat je in de achtervolging moet. Ik verwacht dat de Graafschap wint van Eindhoven, waardoor zij met NAC of Excelsior een gaatje gaan slaan. Essentieel om morgen aan te haken!

3 punten los zegt natuurlijk niet alles in deze fase van de competitie, maar het is wel voor het eerst dat er wat gaatjes onstaan op de ranglijst. Laten we nou eens deze kans pakken, anders lopen we nu al achter de feiten aan.

Ze zullen de 12e man nodig hebben, dus morgen vanaf minuut 1 achter het elftal gaan staan. Ik hoop nog op een mooie SFEERACTIE (?). Hup NAC!

22   1  
sjef de gevulde koek

Ben zeer benieuwd morgen. Kan er geen pijl op trekken ik denk niemand.

16   0  
The Cosmic Gate

Deze moet je winnen (natuurlijk) , is duidelijk een concurrent .
Zal een spannende avond gaan worden , waarbij ik hoop dat NAC duidelijk laat zien de betere ploeg is en dus de 3 poenten in Breda blijven

17   2  
Geel/Zwart

Wil je meedoen om het kampioenschap dan zijn dit de belangrijke wedstrijden die je echt moet winnen. Gemakkelijk zal het niet worden. Ik hoop op een mooie pot van ons NAC in eigen stadion.

Brood blijft lang vasthouden aan spelers en systeem om vastigheid en vertrouwen in te bouwen. Zeker niet verkeerd, maar ik zou ze graag 4-4-2 zien spelen. Filipovic en/of van Hooijdonk met Stokkers daar naast/omheen. Omzettingen en wissels hebben steeds bewezen dat je hier zoveel meer mee creëert. Brood wacht er mi alleen steeds te lang mee.

14   0  
steven73

Ik heb toevallig de wedstrijd tegen go ahead gezien. was zeer onder de indruk van dit excelsior. Die idd gedragen worden door 4 genoemde spelers. go ahead was zeker niet de betere ploeg maar maakte het excelsior lastig door elke tweede bal te veroveren. Er dus bovenop te zitten en voor elke cm te vechten. Mocht Nac dit ook op kunnen brengen dan maken we een kans.

9   0  
NAC4Ever

Verwacht een lastige wedstrijd waarin het thuisvoordeel het verschil zal maken. 3 punten voor ons, come on NAC!

14   22  
Kopspion

Ik mag toch hopen dat Stokkers morgen niet in de basisopstelling staat !

15   1  
Hup nac

Morgen met zn allen de ploeg naar de overwinning schreeuwen!!!

15   44  
van Flieger

Vreemd tijdstip om een dag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen een forumavond met het derde en vierde echelon te organiseren. Vanavond zullen zoete broodjes worden gebakken, pseudo kritiek lachend en met meel in de mond gepareerd worden en wellicht een nieuwe leugen aan de achterban meegegeven worden.

Costa, 27 gr.

25   0  
Rick_NAC93

Morgen gaat de ranglijst een beetje vorm krijgen, dan mag je dus laten zien of je mee gaat doen voor de promotieplekken (1&2) of dat je in de achtervolging moet. Ik verwacht dat de Graafschap wint van Eindhoven, waardoor zij met NAC of Excelsior een gaatje gaan slaan. Essentieel om morgen aan te haken!

3 punten los zegt natuurlijk niet alles in deze fase van de competitie, maar het is wel voor het eerst dat er wat gaatjes onstaan op de ranglijst. Laten we nou eens deze kans pakken, anders lopen we nu al achter de feiten aan.

Ze zullen de 12e man nodig hebben, dus morgen vanaf minuut 1 achter het elftal gaan staan. Ik hoop nog op een mooie SFEERACTIE (?). Hup NAC!

24   6  
Judge M.

Ik hoop dat Jordan v/d Gaag in de basis start i.p.v. Boussaid..

COME ON NAC!

2   4  
Morro

Is er morgen een sfeeractie?

3   2  
Fratelli

Wat nog erger is dan Flieger is die copycat de laatste weken; niet grappig, niet origineel...lekker stoppen en onder een eigen naam doorgaan

10   0  
Ivo

Volle bak ambiance morgen. Het hoeft niet mooi, als we maar winnen. Als we deze ook over de streep trekken, zetten we echt een goede stap.

6   2  
since1912

Dit gaat een hele moeilijke pot worden, maar als je wilt promoveren moeten dit soort wedstrijden ook gewonnen worden.

5   10  
Ernie

Excelsior altijd lastig voor NAC. Een goed voetballende ploeg. Gelijkspel zou prima zijn!

2   3  
Die ne gast

Als je wil promoveren, moet je dit soort potten niet verliezen.
Je wordt kampioen door geen punten te laten liggen tegen de ‘kleintjes’. Hoop op winst, maar gelijkspel is ook geen ramp.

0   0  
Cool Hand

Het belooft spannend te worden.

0   0  
Scheppioni

Hopelijk geeft de winst bij jong kazen ons NAC wat boost, maar je weet het nooit met ons NAC en pas op vloet is op dit niveau helemaal in zijn nopjes zelfs met links !! Come on NAC !

1   0  
F7

Hoeveel uitsupporters komen er mee vanuit Kralingen?

Laad alle berichten na dit bericht in