Wij gaan niet opzij

'Vrolijk nieuwe eigenaar van NAC na akkoord over verkoop aandelen'

Das Phantom

Karel Vrolijk wordt de nieuwe eigenaar van NAC. Dat melden zowel Omroep Brabant als BN DeStem vandaag. Daarmee zou er een einde komen aan een maandenlange soap rondom de verkoop van de aandelen.

Vrolijk is een bouwondernemer uit Fijnaart en supporter van de club. Hij zou tot een overeenkomst zijn gekomen om alle aandeelhouders voor een bedrag van circa zes miljoen euro uit te kopen, meldt DeStem. Volgens de krant wordt hij slecht één van de aandeelhouders, maar wel het uithangbord.

De nieuwe eigenaar van NAC was al eerder in beeld om de club over te nemen, maar toen nog samen met supporterscollectief Ons NAC. Dat bod werd destijds afgewezen, maar omdat er geen andere geschikte kandidaat werd gevonden kwam Vrolijk weer in beeld, aldus Omroep Brabant.

Dat Vrolijk uiteindelijk de nieuwe eigenaar gaat worden is geen verrassing meer te noemen. De afgelopen weken gonste het van de geruchten over een lokale partij die in de club zou stappen. Met Vrolijk lijkt NAC nu aan de toekomst te kunnen werken en een nare periode af te sluiten.  

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
147 Reacties
261    
Baosje

welkom terug Tonnie !!!

en die Manders OUT !!! vanmiddag nog als effe kan

261    
Baosje

welkom terug Tonnie !!!

en die Manders OUT !!! vanmiddag nog als effe kan

93    
Har

Blij dat we verlost zijn uit de houdgreep van de grote 3.
Hopelijk komen Vrolijk en kornuiten met een gedegen plan waarmee NAC echt eens kan doorpakken.

38    
Halfvol

Fijn dat er nu duidelijkheid is en wil zeker niet de zuurpruim uithangen, maar als ik lees meerdere aandeelhouders dan vraag ik me af waar we ons over 5 jaar bevinden.
Een keer degraderen, een keer een slechte AD, en er moet weer bijgestort worden.
Maar, benieuwd naar de plannen. Tot die tijd zal ik niet oordelen.

75    
Marco van bavel

Nou daar ben ik blij mee. Als eerste Manders buiten gooien en werken aan een eredivisie waardig elftal 💪💪💪

26    
Wanny

Ben benieuwd of Ons NAC dan nog in de picture is, aangezien die samen met Vrolijk zouden optrekken.

25    
Arie

Beter dan dat Amerikaanse investeringsfonds. Met vertrouwen de toekomst in.

-40    
Scheids!

Niet goed! Geen kapitaalkrachtige eigenaar. Ik hoop zó dat ik het verkeerd zie!

-23    
no-AD

Had mij de Amerikanen maar gegeven, die hadden een stuk diepere zakken wat nodig is om deze ruïne op te bouwen.

42    
NACPB

Goed dat er einde is gekomen aan deze vreselijke lange soap. Wij kunnen nu gaan bouwen aan de toekomst van onze club. Ik hoop dat we het als supporters en club zij aan zij doen. Of dat Vrolijk de juiste eigenaar is... we gaan het zien wij als supporters moeten hem in iedergeval de kans geven. Hopelijk stopt nu ook het hoge azijn gehalte in de reacties op bsiderats. Eens wordt de hemel stralend blauw!

61    
CS

En nou gauw die verrekte ooievaars verjagen !!!

-36    
Mike

Ik hoop zo dat het goed komt, heb er op dit moment geen vertrouwen in. Maar goed, net zoals all andere passanten krijgt men weer een kans……..

97    
Wanny

Als we gewoon eens beginnen met normaal beleid te voeren, dan is er helemaal geen kapitaalkrachtige eigenaar noodzakelijk. Hoeveel clubs die al jaren in de eredivisie spelen hebben een eigenaar die er elk jaar geld inpompt?

Uiteraard zou het kunnen helpen als er mensen zijn die af en toe wat centjes kunnen toestoppen, maar dat zou niet het uitgangspunt moeten zijn. Goed omgaan met het geld dat je hebt en je hoort bij de beste 15 clubs van Nederland.

-7    
Real Robert

Dus geen vermogen als dat van een Boekhoorn of

Van Seumeren.

Weer meerdere eigenaren. Ben benieuwd, maar ik

houd mijn hart vast.

6 mijoen voor een club, die bankroet achtergelaten

wordt door die geweldige aandeelhouders!

34    
Rednas

Ik zag in het bericht 1 essentieel zinnetje. Vrolijk wordt één van de eigenaren...

Betekent dit dat we nu weer hetzelfde krijgen als met die 3 aandeelhouders, en dus wederom weer meerdere kapiteins aan het schip krijgen? Daarnaast is Vrolijk helemaal niet vermogend genoeg om NAC naar hoger plan te tillen. Je hebt in de huidige situatie al 20 miljoen nodig en en dan hebben we ook nog het stadion dat je naar een jaar of 5 a 10 kan afschrijven en niks op gaat leveren.

Ik geef het een kans en ben heel benieuwd naar de ontwikkelingen op korte termijn vooral in eerste instantie maar zo op het eerste gezicht is dit eerder een stagnatie dan een vooruitgang.

70    
Chris W.M.

@Halfvol

Het grote verschil is dat deze nieuwe eigenaren niet tegen wil en dank eigenaar worden, maar bewust kiezen voor het eigenaarschap.

Op voorhand hebben zij al een plan gemaakt hoe ze de club er bovenop willen helpen, hoeveel dat (hun) gaan kosten en hoe ze van NAC weer een stabiele club kunnen maken die zijn eigen broek kan ophouden. Dit in tegenstelling tot de grote 3 die tot de dag van vandaag geen plan hebben.

Door alle namen die je hoort die erbij betrokken zouden zijn ga ik er vanuit dat een groot deel van de andere geldschieters afkomstig zijn uit De Ploeg van Toffe Jongens, de groep die na hoofdinvesteerder Vrolijk het meeste geld zouden investeren in het plan wat ONS NAC met Vrolijk had. Hier zitten genoeg mannen in met redelijk diepe zakken. Benieuwd ook of ONS NAC weer in beeld komt om mee te gaan doen met het plan wat Vrolijk heeft.

Ik kijk in ieder geval met smart uit naar het persbericht wat voor de wedstrijd van vanavond naar buiten zou gaan komen, hopelijk staan daar iets meer details in zodat we niet meer hoeven te speculeren.

42    
Moppernac

Ik draai vandaag elk vol uur van de dag het liedje van Herman van Veen met Alfred judocus kwak. IK BEN VANDAAG ZO VROLIJK ZO VROLIJK ZO VROLIJK , IK BEN VANDAAG ZO VROLIJK , ZO VROLIJK WAS IK NOOIT!!!!!!!

Op na de top met KAREL VROLIJK.
HUP NAC.

32    
Wanny

@ Rednas

Waarvoor heb je 20 miljoen nodig dan? We hebben nu al één van de grootste budgetten van de KKD en we staan 9e. Dan ligt het niet zozeer aan het geld lijkt me.

Het stadion is voor het grootste gedeelte niet van NAC, dus dat is nog geen urgent probleem.

42    
Basss

De volgende passage komt uit een interview met Vrolijk in BN de Stem:

“Hier op kantoor geldt ook: hard werken. Maar niet in je eentje. We doen het samen, volgens onze normen: transparantie en eerlijkheid. Die zitten in ons DNA. Die zijn des Vrolijks.”

Dat wordt nog hard werken om dat bij NAC voor elkaar te krijgen, maar ik juich het oh zo toe!
Stap 1. de ontransparante en oneerlijke personen eruit. Om te beginnen met Manders.

21    
Boyke

Vanavond weer is gewoon drie punten en dan eindelijk weer lullen waar je bij een voetbalclub over moet lullen. Bier en tieten.

13    
Henkie

Beter dan een of andere vage buitenlandse eigenaar met 0 binding. Tenzij dat een rijke arabier is die een club als speeltje ziet, of een red bull die de clubnaam verandert, gaat dat namelijk zowel altijd dramatisch.

30    
H.V.M.

Prima, eindelijk rond.
Maar is Vrolijk kapitaalkrachtig genoeg om NAC over pakweg 18 maanden weer terug te brengen naar de Eredivisie?
Hopelijk beschikken de andere aandeelhouders ook over een goed gevulde portemonnee.
Natuurlijk gaat het niet alleen om geld.
Verstandig beleid is evenzo belangrijk.
Ben benieuwd hoe hij tegen de situatie Haye aankijkt!
Gaat hij proberen om die alsnog aan boord te houden?

31    
HupNac

Top nieuws!!!

Nac blijft Nac. Iemand aan het roer die het niet om de centen gaat maar de liefde voor de club.

Godzijdank dat we niet in buitenlandse handen vallen. Dat zou het begin van het einde zijn geweest.

Met Vrolijk en kornuiten komen we echt weer terug waar me horen. Namelijk de middenmoot van de eredivisie. Met herkenbare spelers en leiding die weet waar het voetbal om draait in breda. Gewoon Noad en bloed aan de paal!

HupNac

19    
Kinderkaartje


Dit stemt Vrolijk. Padum Pets.

Maar ik word hier inderdaad blij van.
Weg uit die impasse, weg uit die houdgreep, weg met Manders.

We kunnen weer gaan bouwen, vooruit en omhoog kijken.
Of Vrolijk c.s. kapitaalkrachtig genoeg is durf ik niet te zeggen, kan net als jullie niet in zijn portemonnee kijken.
Maar er gaat in ieder geval weer iets gebeuren.

Dit jaar afschrijven en op naar volgend seizoen.

Welkom Karel.

Make us proud again!

-19    
Rednas

@WANNY

Als je NAC wilt kopen is dus nu blijkbaar 6 miljoen voor de club. Dan heb je de (amateuristische) organisatie met een selectie waarvan er max 2 spelers iets van waarde hebben.

Dan zou je dus nog 5 a 6 miljoen aan kosten moeten neer tellen voor het stadion dat 27 jaar oud is en nog max 8 jaar mee gaat. En dat is echt de max. Dan heb je de grond eronder nog niet. Dat is het enige wat echt iets oplevert.

Als je dan ook nog een sterke selectie op wil bouwen kost je dat ook nog eens 4 a 5 miljoen.

Dus om en na bij 15 a 20 miljoen en dan heb je feitelijk nog niks want het is ook nog afwachten of die nieuwe selectie gaat promoveren.

25    
Nacfem

Ben blij dat het een investeerder is met een Nac-hart, maar alleen geld is niet de oplossing.
Ik ben vooral benieuwd naar met wie hij dit wil gaan bereiken, juiste mensen op de juiste plekken (zowel op als naast het veld), daarmee kom je naar de Ere!

11    
Halfvol

@Chris W.M.

Mee eens hoor, dus ik bekijk het van de positieve kant.
Maar ik heb zelf ervaring met het zitten met meerdere aandeelhouders in een bedrijf, en eigenlijk is dat altijd hetzelfde. Je start met ambitieuze plannen, je reserveert geld en schrijft dit in je hoofd in 1 keer af en gaat enthousiast aan de slag.
Na een aantal jaar (hoeft niet altijd) gaat het een keer mis, foute investering, markt zit tegen (you name it) en dan moet er geld bij. Dat is geld wat je er eigenlijk niet voor bedacht had, en dan gaat het pijn doen, discussies opleveren en emotie meebrengen.

Nogmaals, ik kijk er positief naar hoor, zo als het nu gaat kunnen we ook niet door en supporters plus regionaal MKB is het draagvlak van NAC dus in die zin kunnen we trots zijn.

18    
Kisku

Mandersss outttt eens dan word de hemel stralend blauw

37    
John

Manders out!! Lokhoff , Goetzee terug !

6    
Real Robert

Ik hoop, dat deze groep al contact heeft gehad met een kandidaat technisch directeur, zodat er snel een
ervaren hoofdtrainer aangesteld kan worden.

Alles wat naar ADO riekt zo snel mogelijk op non-
actief cq exit.

Ik mag aannemen, dat Vrolijk ook interim AD wordt.

Overigens natuurlijk een uitgelezen kans voor Vrolijk om een nieuw NAC stadion met vastgoed eromheen neer te zetten.
Hij is de laatste jaren opmerkelijk goed geweest in grote projecten!
Heeft zeker ook heel veel contacten in de grote
mensen zakenwereld.

-23    
Dun Diëe

Ben niet bepaald fan van die Vrolijk. En als ik “meerdere aandeelhouders” hoor begin ik ook een beetje te steigeren. Maar….. ik laat me heel graag verrassen. Laat t maar zien zou ik zeggen!

15    
Sch1912

Alle aanbouw/verbouwingen naar bouwbedrijf Vrolijk vanaf nu!

23    
Willem 4,5

Toch nog een verassing vind ik, altijd beter dan een of andere onbekende Amerikaanse investeerder die aan de clubcultuur geen boodschap heeft. Nu Manders snel buitenschoppen ( kan dat vamiddag al?) en een gebiedsverbod geven en dan gaan bouwen aan een stabiel NAC.

-5    
Josjosjos

Weer een lokale partij en weer meerdere grootaandeelhouders dus. Dat klinkt niet als de nieuwe start waar ik op gehoopt had.

16    
TvB

Ik hoop goetzee en Lokhoff terug nu

17    
D’n Dijk

Het beste nieuws dit seizoen!!

18    
Leurenaar

Wow ineens is de kogel door de kerk, die zag ik even niet aankomen. Fijn dat het geen Rus of Amerikaan is, een lokale man met een NAC hart geeft meer vertrouwen. Nu is alle rust bouwen aan de club met als eerste taak... Manders eruit!

28    
Oosterhout

Massaal vnv na stadion !!!!
Wij zijn nac !!!!!

9    
Ivo

Ik hoop dat NAC hiermee meerdere jaren vooruit kan, ook als het de komende 2-3 seizoenen niet lukt om te promoveren, of we na een promotie weer degraderen. Er moet een hoop hersteld en gebouwd worden voordat je weer echt structureel eredivisie kan spelen. Dat kost jaren en heel veel geld.

Het is in ieder geval positief dat er nu weer mensen eigenaar willen die NAC echt hogerop willen helpen, en daar zelf voor kiezen. Ik verwacht dat de communicatie met sponsoren en supporters beter wordt. Dat is ook niet zo moeilijk, dat is de laatste 3 jaar echt bedroevend geweest.

Er wordt gezegd dat mensen als Goetzee en Lokhoff mogelijk terugkeren. Dat heeft voor- en nadelen. Er moet eerst een directie komen die schoon schip maakt en weer echt een topsportcultuur neerzet in alle gelederen. Met één of twee bekende namen waarmee je ook potentiele spelers over de streep trekt.

23    
Chris W.M.

Houd er a.u.b. nog wel rekening mee dat er nog een akkoord moet komen van de RvC ( zal zo gedaan zijn ), Stichting NOAD (kan max 6 weken duren) en daarna nog van de KNVB (overname van Den Bosch duurde 5 weken voor er akkoord was). Daarna kan de nieuwe eigenaar pas invloed uitoefenen door zijn eigen mensen neer te zetten.

Natuurlijk kan een afspraak gemaakt worden dat Vrolijk de afkoopsom van Manders betaalt en het salaris van een interim (bijvoorbeeld Goetzee die daarna voor vast aangesteld kan worden zodra de overname officieel is) maar ik verwacht eigenlijk op dat gebied niet heel snel een verandering.

10    
RaraNAC

De zoveelste colonne, man met een groot ego. Het blijft NAC dus ik houd mijn hart vast.
Ik geef hem zeker het voordeel van de twijfel. De juiste mensen aanstellen en je bent al een heel eind.. veel dieper kunnen we namelijk niet zinken.

2    
De muzikant

Ben het wel eens met @scheids, blij dat we van de drie oude af zijn, maar weet ook niet of de nieuwe eigenaar(s) capabel in de voetballerij zullen zijn en er geld bij kunnen investeren om NAC weer terug naar het niveau te brengen waar we thuis horen. Hoop wel dat de sfeergroepen met fakkels en vuurwerk Manders gaan uitgeleiden. .....

8    
NAC!!!

Eindelijk vak die 3 af!!! Nu Manders buiten, nog vandaag!!

Ik vraag me wel af of er voldoende kapitaal is bij deze..

Wie zullen zien

9    
Ere

Ben benieuwd, slechter dan dit kon niet!

10    
H.V.M.

Groetjes is een kruidenier.
Die moet je niet meer terug halen.
Vanaf nu schoon schip maken met nieuwe bezems.

0    
Ron
4    
Henkietenktie076

Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk. Ik voel me behoorlijk vrolijk, zo vrolijk was ik nog nooit!


Hup NAC

-8    
jimcp

Jeetje, er zijn zowel plussers én minners. Neemt de redactie van BSideRats stelling in deze? Zo nee, geef dan je opinie in voors en tegens. - NAC: het ga je goed. Z.s.m. ( dit seizoen nog ) promoveren naar de Eredivisie. Pas dan is een échte beoordeling op z'n plaats.

1    
H.V.M.

Goetzee dus.

7    
scheppioni

Stem me enigszins Vrolijk !!
Hopen dat er geen strubbelingen of lijken meer uit de kast gaan vallen en dat de weg nu omhoog voor ons NAC in alles is ingeslagen !!
HUP NAC, ZAL NOOIT VERLOREN GAAN !

-4    
Pietjepils

Wat een naïviteit hier. Oude wijn in nieuwe zakken. Let maar op...

-7    
Los Pollos Hermanos

Vrolijk heeft helemaal niet genoeg geld voor de lange termijn man. Met z'n grote bek overal.

Die Amerikanen! Dat was een zegen geweest voor NAC. Vrolijk stapt er binnen 2 jaar uit. let maar op.

30    
Geelzwartwit

Nog niet zo lang geleden viel iedereen over Dirk Kuyt. Leek Vrolijk Ons NAC nodig te hebben om stevig genoeg te staan. Begon Vrolijk in de krant te roeptoeteren dat hij de club wel wilde.. waarna er snel een zwijgplicht kwam. Nu staat er in de berichtgeving dat er van de 36 kanidaten eigenlijk Vrolijk overbleef. En meerdere aandeelhouders..

Ik ben blij dat de club uit de houtgreep is maar heel heel heel erg benieuwd naar het plan van Vrolijk en consorten. Of het nou een Amerikaan is of een Brabander alles staat met het plan de mensen die dat moeten uitvoeren en kapitaal om te investeren.

Nu lees ik hier veelal de naam Goetzee.. ook nog niet zo lang geleden kreeg hij de hoon over zich heen (oa casus Vloet?) dat hij voor de ellende losbarste vervroegd weg was met een eigen ereronde. Eerlijk gezegd zit ik te hopen op nieuw en vers bloed die de club 100 x professioneler gaan leiden dan afgelopen jaaaaaaren.

Lokhoff zie ik graag terug bij de club maar puur vanwege zijn NAC hart en kennis en netwerk. Of dat dan meteen een functie van TD is? We gaan het zien.

Breda vooruti de klokken luiden!
Kom maar op met dat plan!

10    
Beter de Laat dan nooit

Ik zie hier paar keer naam Goetzee langs komen . Vrolijk en Goetzee zijn geen vriendjes van elkaar.
NOAD gehalte zal groot zijn.
Heeft denk ik verder weinig hobby’s en zeer groot NAC supporter die niet bang is om daar groot deel van zijn vermogen in te stoppen.

-20    
hericellemons

Waarmee is aangetoond dat NAC buiten een straal van 15km om Breda niet interessant is.

De oude hap zal terugkeren, de mondige supporters zullen gepleased worden, BNdestem zal juichen en dan juicht het volk.

Lokhoff zal terugkeren. Een man die in niets een TD is.

We hebben een nieuwe eigenaar die goed is op de bouwplaats en waarschijnlijk alle fouten gaat maken die onervaren clubeigenaren maken.

Kortom: dit is niet goed voor de club.

11    
Johnny1912

Hopelijk zet hij gewoon nuchtere mensen met gezond voetbalverstand op de juiste plek en bemoeid hij zich zelf verder nergens mee.

Want dat verstand heeft hij zelf niet.

Gefeliciteerd met de aan- en verkoop.

7    
Kees

Voor iedereen goed nieuws proficiat voor iedereen op naar een mooie toekomst

4    
Bredaaaa

Eindelijk!!!

7    
Basje

Hopelijk gaat meneer vrolijk met @fred1 op de koffie. Ik denk dat het een interessant gesprek kan zijn

31    
Een ander geluid

Voor Karel en de andere investeerders, gefeliciteerd ! Jullie zijn eigenaar geworden van de mooiste kutclub van Nederland ! Mooi dat jullie het lef hebben om de handschoen op te pakken.
Jullie zullen het niet makkelijk krijgen. Eén voordeel is er; veel beroerder kan het niet worden. Succes !

9    
gedoe

Eens dan wordt de hemel stralend blauw

-12    
GeelZwartHart

Dhr. Vrolijk een marionet van wie?

1    
Sjakkie

Hopelijk heeft Vrolijk Fred1 al benaderd want ik wel heel erg veel vertrouwen in hem als coach voor het team.

Hij kan de jonge gasten begeleiden zodat die verder ontwikkelen en NAC nog een x geld gaan opleveren

1    
JimGoose

Afhankelijk van de precieze constructie zijn er wel wat nadelen en problemen: meerdere kapiteins op het schip en waarschijnlijk te weinig armslag on binnen een half jaar de omslag te maken. Van de andere kant bezien was het inmiddels duidelijk dat de gegadigden niet in de rij stonden en slechter dan het nu loopt is amper mogelijk.

Goed dat er duidelijkheid is en ik wens de nieuwe eigenaren veel geluk en wijsheid toe. Ze zullen beide nodig hebben!

8    
SjorsNac

Blij dat het rond is, zoals vaker geschreven hopelijk niet oude wijn in nieuwe zakken. Meer valt er nog niet echt te zeggen.

-9    
Bredaaaaa

Ik ben benieuwd of er meteen geld vrijkomt voor goede versterkingen. We hebben ze nodig. Het zou niet goed zijn als niemand gehaald werd. De Graaf heeft dat wel verdiend.

9    
canaar

Eindelijk, hier word ik vrolijk van. Iemand met het hart op de goede plek, een geel-zwart hart. Dat hij iets op kan bouwen heb ik alle vertrouwen in, al is een bouwbedrijf nog geen voetbalclub. Ik zou zeggen de juiste mensen aantrekken die het voor je invullen en het komt weer goed met ons NAC. Goetzee, Lokhoff en laat de Graaf maar even zitten, die vind ik helemaal niet zo verkeerd. Manders zo snel mogelijk er uit en we kunnen weer naar een stralend blauwe hemel gaan kijken. We krijgen weer een club met perspectief, ook de (nieuwe) spelers weten straks waar ze aan toe zijn, niet onbelangrijk.
HUP NAC!!!

-5    
Toontje

Ton Lokhoff graag als TD en AD

Manders oprotten

2    
Toontje

Overname is geregeld maar we hebben na de afkoop van de aandeelhouders nog steeds ge3en cent te makken.

Helemaal opnieuw beginnen dus.

-13    
Den Tinus

Is het geen idee om Kees van Wonderen eens te polsen als hoofdtrainer. En Edwin de Graaf weer een stapje terug als assistent.

12    
Nonkel Frans

De 💛🖤vlag gaat uit!

We zijn er nog niet maar we zijn in ieder geval van de kant. Mijn vermoeden blijft dat de overige eigenaren uit het project 076 initiatief met onsnac zullen gaan komen. De laatste was niet voor niets zo stil. Al dat werk is niet voor niks geweest.
Voor de sceptici alhier: Wacht af en geef het een kans. Er komt nog meer nieuws.
Erger dan wat het was kan immers toch niet?

Wat mis ik vanavond het stadion - wat een herrie hadden we kunnen maken ✊💛🖤✊

Come on NAC, come on lads, pak ze aan die palingboeren, make my day !!!

7    
Naar Boven Heeft Voorrang

Blij dat de impasse voorbij is, maar ik hou mijn hart vast als het klopt dat Vrolijk deze zomer Dirk Kuyt nog heeft rondgeleid. Zo'n beetje alle geluiden over trainer Kuyt zijn verschrikkelijk negatief. Als dat een voorbode is het beleid om NAC er bovenop te krijgen, kunnen we nog wel wat ontslagvergoedingen reserveren.

16    
Boom

Kijk dat is nou een echte supporter! Deze man stapt in vanwege zijn geelzwarte clubhart, niet vanwege enige anderen belangen. Ik hoop van harte dat het een succes gaat worden. In iedergeval heel veel respect!

4    
TheBeek

We zijn in ieder geval van de grote 3 af en kunnen een frisse start maken. Dat is positief te noemen.

Dat er bij nac heel veel moet gebeuren in de organisatie mag duidelijk zijn. Om te beginnen met de scouting. Die is echt dramatisch!

Er moet nog heel wat gebeuren wil je van het huidige nac een stabiele eredivisie club maken.

Juiste poppetjes op de juiste plaatsen.

Diepe zakken zijn nodig als het we snel willen promoveren. Want de selectie ontbeerd elke vorm van kwaliteit.

En de jeugd komt duidelijk nog te kort. Daar gaan we het in de nabije toekomst ook niet van moeten hebben.

Ik denk dat we het maar rustig een kans moeten geven en dan idd duurzaam promoveren.

Maar de soap is afgerond en daar zal iedereen blij mee zijn :)

6    
D’n directeur

Laten we het vooral eerst maar eens aanzien. Blij dat er in ieder geval duidelijkheid is nu. Vrolijk heeft altijd gezegd zich niet te willen bemoeien met het voetbal. Als Lokhoff terugkomt, wat ik denk/hoop, zal die wel een vinger in de pap gaan krijgen voor de posities AD/trainer. Breda Vooruit!

23    
Tjet

Gelukkig.....laten we hopen dat de heer Vrolijk en de andere investeerders ons NAC terugbrengen naar de eredivisie. Laten we als supporters achter de club en de nieuwe investeerders gaan staan!!

Verder kappen met al die negatieve reacties!!!!!!

30    
Box

Ik ken Karel Vrolijk niet persoonlijk, maar heb wat onderzoek gedaan en nu weet ik dat het iemand is met het hart op de juiste plaats. Een echte familieman, trouw aan zijn vrienden. Heeft persoonlijk al tegenslag meegemaakt die ik niemand gun, maar is een man met passie en van het harde werk. Ik had het niet verwacht, maar Ik ben dus wel blij met Karel!

-14    
Vrolijk

Ik ben vandaag zo vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
heel vrolijk, heel vrolijk
maar zo behoorlijk vrolijk
was ik tot nog toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
phsychotisch en chaotisch
labiel en neogotisch
maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Soms ben ik ongelukkig
ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
phsychotisch en chaotisch
labiel en parasotisch
maar vandaag dus niet

Ik ben vandaag dus vrolijk
zo vrolijk zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
zo vrolijk was ik nooit

16    
Bozke

Wat iedereen hier lijkt te vergeten is dat er een heleboel gegadigden waren. Een voorselectie gemaakt waar Vrolijk/ons NAC niet bijzat. Zijn alle andere partijen inmiddels afgehaakt..... Dus feitelijk wordt op plan-d ingezet door de aandeelhouders. Ik hoop dat Vrolijk weer waar hij aan begint en ook is opgewassen tegen tegenvallers.

-1    
naxioma

Ik had gehoopt op een overname door een grote kapitaalkrachtige partij met track record in de sport- / voetbalwereld. Dat zou de beste uitgangspositie hebben gecreëerd voor de ontwikkeling van NAC tot een stabiele eredivisieclub. Deze mogelijkheden waren er de afgelopen periode, maar op cruciale momenten gaven de grootaandeelhouders niet thuis.
Na een ongelukkige keuze voor openbare verkoop op een uiterst slecht moment (notabene mede door de grootaandeelhouders zelf veroorzaakt), gaat een meerderheid van de aandelen nu over naar Karel Vrolijk, en daar word ik niet bepaald vrolijk van. Karel Vrolijk zal het allemaal goed bedoelen, maar een succesvolle ondernemer maakt van een supporter nog geen goede eigenaar van een betaald voetbalclub, laat staan van NAC. Het is maar zeer de vraag of hij voldoende kennis heeft van de voetbalwereld en als supporter voldoende professionele distantie heeft, om een goede eigenaar te zijn van NAC. Ik ben bang dat hij keuzes maakt op basis van sentiment in plaats van wat NAC nodig heeft. Dus geen Ton Lokhoff als Technisch Directeur, maar iemand die bewezen heeft een goede TD te zijn of te worden, zoals bijvoorbeeld Tim Gilissen. En liever ook geen Justin Goetzee als Algemeen Directeur, die wel hard werkte en goed op de winkel paste, maar weinig visie had en uiteindelijk de druk niet aankon. Dan liever iemand als Earnest Stewart als vervanger van Mattijs -Pinokkio- Manders. Als trainer hoop ik Peter Hyballa te zien terugkeren, maar alleen als er een AD en TD zitten die hem steunen. Een vooruitstrevende cult-trainer als Hyballa past uitstekend bij NAC.
Ik ben bang dat bij tegenvallende resultaten en druk vanuit de achterban Vrolijk zijn rug niet recht weet te houden, zich te impulsief met het beleid gaat bemoeien en allerlei inconsistente beslissingen neemt. Ik schat zijn inschattingsvermogen en oordeelsvorming niet zo hoog in, ook gegeven de manier waarop hij op enig moment Dirk -Makeover- Kuyt overhaalde voor een rondleiding door het NAC-stadion en hem en passant polste en voorstelde als nieuwe trainer bij NAC. Zo ging het bij NAC en zo zal het wellicht ook gaan in de toekomst onder Vrolijk.
Ik ben ook bevreesd dat Karel Vrolijk niet het vermogen heeft om voldoende in NAC te investeren. Uit blinde liefde voor de club heeft hij te veel betaald voor een meerderheid van de aandelen. Maar voor ontwikkeling van de club, renovatie van het stadion en investeren in een professionele organisatie en goede selectie, is in totaal zo'n 20 miljoen nodig. Ik ben benieuwd of Vrolijk dit wil en kan investeren. En ook of de resterende andere aandeelhouder/s daar in mee willen en kunnen gaan.
Kortom, we zijn eindelijk van de "grote" drie verlost, en waarschijnlijk binnenkort ook van de AD. Of het daarna beter gaat worden is maar zeer de vraag. Ik laat me graag positief verassen, maar ik heb ernstige twijfels. Ik vrees dat we met Vrolijk van de regen in de drup belanden. En dat terwijl nu al de zon had kunnen schijnen boven het Rat Verlegh Stadion.

6    
Rob

Blij dat er eindelijk duidelijkheid is. En liever nog vandaag dan morgen Manders, Lex jr en andere Haagse vriendjes weg. Aan het eind van dit seizoen afscheid van de Graaf.

Dan begint daarna het echte spel, wie komt ervoor in de plaats? Welke voetbalkennis heeft Vrolijk, of zijn adviseurs, om de juiste keuzes te maken?

Alleen met een goed beleid kan je de toekomst en waarde van de club borgen. Je zal moeten opleiden en jeugdspelers de kans moeten geven en op die manier geld genereren door transfers om in de toekomst je budget te vergroten en een eredivisie waardig budget te krijgen. Hebben de aandeelhouders en wij als supporters het geduld en geven we het de tijd om echt iets goeds neer te zetten?

1    
RV

Dat is ook wel enigszins onzin natuurlijk Toontje.
NAC heeft een behoorlijk positief eigen vernomen al zal dat toch zeker met ton of 5 gedaald zijn na het wanpresteren van Manders en consorten. Er zou toch eigenlijk gewoon een dossier opgebouwd moeten zijn zodat hij gratis de deur uit gebonjourd kan worden en zonder afkoopsom weg kan.

Maar alsnog blijft er een positief eigen vermogen staan en met een kapitaalinjectie biedt dit groei mogelijkheden.

De vraag of dat ook gelijk in de spelersgroep gestoken moet worden is aan de aandeelhouders zelf. In principe is het huidige spelersbudget al ruim voldoende voor promotie.

6    
Lamington

En OnsNAC? doen die nog mee?

7    
Tip

Zeer goed nieuws. Heel andere situatie als eerst. Eerst hadden we drie kapiteins die er voor veel geld inzaten en twintig mensen meer op de boot voor bedragen van 20.000 euro tot max. eentje van 450.000 euro. Nu krijg je 1 eigenaar die de aandelen heeft gekocht en enkele grote mede financiers. Prima constructie en voor NAC het enige haalbare. Vrolijk en cs. gaan de mensen aanstellen die het moeten gaan doen en ik heb daar alle vertrouwen in. Op voorhand hebben ze allemaal mijn support. Geld voor versterking van de technische staf en selectie komt er uiteraard. En dat is voor ons het belangrijkste. Dat wordt echt een miljoenen injectie. NAC gaat in 1,5 seizoen terug naar de ere. We kunnen weer vooruit kijken.

9    
Spion

Vrolijk kwam, hij zag en uiteindelijk hij overwon. Uiteindelijk is hij de eigenaar en met de mensen er omheen lijkt mij er genoeg kapitaal aanwezig om van een financieel gezonde en stabiele club te maken.

12    
Ivo

Deze kapitaalinjecties en eigenaren zullen ons misschien niet naar de Champions League brengen, maar het gaat er nu om om NAC weer in een positieve flow te krijgen. Want er is de laatste jaren en vooral het laatste jaar heel veel kapot gemaakt. Corona speelde daar ook een rol in, maar NAC is NAC niet meer. Juist in moeilijke tijden moeten leiders opstaan en de mensen steunen en motiveren, bij NAC doken de aandeelhouders en Manders weg. Dat mag nooit meer gebeuren! NAC had in Coronatijd van onschatbare (maatschappelijke en sportieve) waarde voor Breda kunnen zijn. In plaats daarvan was het totaal onzichtbaar.

NAC is de club van en voor Breda, wij als supporters zijn als 12e man uniek en zo belangrijk. Nergens in Nederland vind je zo'n trouwe aanhang. Toch werden wij uitgekotst en weggezet als een stel asociale randdebielen.

Aan Vrolijk de taak om een directie weg te zetten die de relaties met sponsoren en supporters herstelt, en op het veld te zorgen voor een selectie en staf waarmee we weer omhoog kunnen kijken. Geen uitbollende vergane glorie en jeugdspelers zonder contract meer. Geen exotische gokjes uit verre landen. Die tijden zijn voorbij. Gewoon zakelijk en met voetbalkennis een uitgebalanceerde groep van 20 tot 23 spelers samenstellen. Voornamelijk Nederlandse jongens met een paar talentvolle parels uit het buitenland.

Het zal niet makkelijk worden maar aan de andere kant is het vanaf waar we nu staan het ook niet moeilijk om het beter te doen.

-10    
Jammer

Van de regen in de drup.

8    
hericellemons

@Naxinoma

Waarom die herhaaldelijke roep om de dorpsgek die NAC 7 wedstrijden leidde? Verder ben ik het met je eens en zie ik het precies zo.

Verander de naam van Hyballa maar in Stijntje Vreven.

9    
Kopspion

Als eerste zouden Manders, Schoenmaker en die andere kwibus eruit geflikkerd moeten worden
En indien mogelijk enkele spelers die hier absoluut niet passen komend seizoen laten opzouten
Hopen op een bekwame TD,AD,Scout en als trainer zou Graham Arnold natuurlijk helemaal fantastisch zijn !

3    
Elf Meter

Eigenaar van wat precies?
Ik vraag me af wat er in de boedel zit.

0    
hericellemons

@ivo, ja de supporters waren heel belangrijk in deze soap richting de kelder van de KKD.

18    
Nacman

Hoop dat hij volgende week in de podcast uitleg kan geven of een extra speciale podcast rond de overname zou leuk zijn bsr.

59    
nec nijmegen

Ik hoop uiteraard dat dit de redding is en jullie snel te verwelkomen in de eredivisie.Toch heb ik mijn twijfels omdat (waarschijnlijk)de oplossing lijkt als die van de onze de afgelopen 10 jaar.Een klein groepje investeerders(ex Boekhoorn) redde ook de club.Saneerde en stak geld in de club waar nodig.Het jaarlijkse expl. tekort werd gedekt door Boekhoorn.Dit kleine groepje zakenmensen was geslaagd en kan je wellicht vergelijken met een dhr Vrolijk. Voorzien maar niet in staat miljoenen extra in de club te stoppen.Let wel,zonder deze mensen waren we failliet geweest.Maar men deed wat men moest doen en daarmee hield het wel op.
De redding is Boekhoorn geweest,dankzij ondermeer het volgende.Dat kleine groepje had voor 25% de rechten verworven op uitgaande transfers,Aangezien we in het verleden een aantal prima transfers hebben gemaakt (dankzij de jeugdacademy) was dat vrij lucratief voor de heren.Boekhoorn heeft,en zal nooit,NEC overnemen.Wel heeft hij deze mensen uitgekocht nu.En het bestuursmodel(wat zo ingewikkeld was dat ik het hier niet kan opschrijven in een uur)naar een platte organisatie teruggebracht. Hij is dus geen eigenaar maar feitelijk iemand die wel de koers bepaald.Wie betaald ,bepaald.

Aangezien ik ook bij jullie regelmatig de verhalen lees dat iedereen zich met het beleid bemoeit( 3 aandeelhouders en daarnaast een groep van 17 investeerders) is dat de bottleneck van NAC.

Vrolijk moet de regie in handen nemen,hij zal minder te besteden hebben dan Boekhoorn maar het idee moet hetzelfde worden.Een baas die als eerste goede mensen aanstelt.Zie bij ons Ted van leeuwen en Fred Rutten.En onlangs Alex Tielbeke,een topper in de voetbal commerciele wereld.

Als iedereen zich daaraan houdt is de weg naar een prima toekomst gewaarborgd.Zolang allerlei (goedbedoelde) adviezen gaan komen van investeerders,supporters etc wordt het nooit wat.

Succes en hopelijk weer tot snel!

12    
Oldskool

@ WANNY

NAC heeft geen eigendommen en een operationeel verlies van zo’n 1 mln in de KKD.

Verder staan we niet hoog meer in de TV gelden ranglijst vd eredivisie. Dus ook als je promoveert zal het lastig zijn om te handhaven.

Dus ja, bij NAC moet nog jaren geld bij. Door goed beleid moet dat wel eindig zijn, maar zeker de eerste jaren zal er echt heel stevig geinvesteerd moeten worden. Ook bij goed beleid.

Hoop dus dat de zakken diep zijn. Zal niet eemvoudig worden. Maar laten de supporters in ieder geval geduld hebben. Dat zal al schelen.

51    
Noord Mokumse NAC'er

Nou moet ik toch ff denken hoor:

Wat is 't beste nieuws van de dag: de overname of dat ik net weet dat m'n vriendin zwanger is...

Hup NAC!

-5    
Rob

Media geïnformeerd, maar het personeel van NAC niet. Dat roept gelijk vraagtekens op…

Net als dat Vrolijk eerst geen kandidaat was en nu opeens wel…

4    
Tico

Hier word ik echt vrolijk van!
Pffff en nu hopen op een goed herstel van ons mooie clubke!

9    
JdeH

Proficiat!! @NOORD MOKUMSE NAC'ER en hup NAC!

11    
Tico

Gefeliciteerd NOORD MOKUMSE NAC'ER

Voor jou en je vriendin en voor NAC natuurlijk!

12    
Henri

Weer een uiterst opmerkelijke ontwikkeling. Zes maanden geleden afgewezen en dan nu toch koper. Koper met nog meerdere partijen lees ik. Wil dit zeggen dat Ons NAC aan de kant is gezet?
Alles waar het om draait is de visie en de plannen. Toen Vrolijk zo'n zes maanden geleden verklaarde dat hij wel wist waar het bij NAC aan ontbrak werd ik niet vrolijk van deze opmerking van een man zonder enige bestuurlijke ervaring in het betaalde voetbal. Ik hoop dat hij afgelopen maanden de tijd heeft genomen om eens te praten met bijv. een Hans Nijland, Eric Gudde, Marcel Brands, Guus Hiddink een Henk Ten Cate. Betrek dergelijke ervaren mensen er eens bij.
Marcel Brands zou mijn ideale AD zijn, woont in Brabant en is financieel onafhankelijk. Ton Lokhoff hoort er natuurlijk ook bij te komen, maar niet als TD.
Er zijn op het ogenblijk TD's zat beschikbaar Peter Hofstede / De Graafschap, Henk van Stee / Sparta / Fred van Hoorn, voorheen Fc Den Bosch, Robbert Maaskant, maar ook een Stanley Brard heeft een immens netwerk, mede dankzij zijn schoonvader Wim Jansen.
Bepalend gaat naast het plan worden wie de poppetjes worden. Daar zal een breuk met het verleden gemaakt moeten worden. Een Goetzee is een no go. Goed voor RKC en Eindhoven, maar door gebrek aan niveau (kennis, kunde) en charisma niet in staat een volledig gesloopt voetbalbedrijf op te bouwen. Clubs als FC Zwolle, FC Twente zijn op zoek naar een goede AD, Feijenoord en Groningen waren afgelopen periode op zoek, maar niemand wilde Justin Goetzee hebben. Dat zegt genoeg lijkt mij. Met de vriendelijke Goetzee zal alles bij het oude blijven ipv de grote schoonmaak die zondermeer noodzakelijk is als ze bij NAC tenminste een totale ommekeer willen creëren.

16    
GJ_NAC

Man, man , man wat een negatieve reacties allemaal.

Naar mijn idee maakt het niet uit wie de club overneemt op dit moment is ons NAC lam en sportief dood.

De glorie en glans die eens over onze mooie club scheen is al lang dof, vervaagd en verleden tijd. Alleen verandering kan ons NAC weer op het goede spoor brengen en dat gaat niet alleen over wie de diepste zakken heeft.

Het gaat om het plan en de poppetjes op de goede plaatsen, de zakken van onze club zijn nooit diep geweest, maar we hebben wel met minder diepe zakken jaren in het rechterrijtje van de eredivisie gestaan.

En wellicht speel je opbouwend nog een 2 of 3 jaar in de KKD, maar dan heb je wel een gefundeerde toekomst. De financiën komen dan ook vanzelf weer zeker als je promoveert naar de ere.

Ik ben al lang blij dat we verder kunnen zonder Manders en bepaalde personen en hoop dat Ton terugkomt!

19    
Noord Mokumse NAC'er

Thanks boys!

Wordt gewaardeerd.

Hup NAC!

6    
Spionkop

Make us Vrolijk again Karel!

-4    
Mo

Mooi, dan zijn we die K3 kwijt!

WELKOM KAREL!!! KLASSE!

ONS NAC heeft weer toekomst!!!!!


HUP NAC!

1    
pedro

En komen de weg gelopen sponsors ook weer terug , dat betekend dat er ook weer meer geld in het laatje komt goed bezig NAC snel in overleg met met T.L. als TD. Bovendien gaat het goed in de bouw dus geld genoeg€€€€€€€€€

4    
RV

Al met al een redelijk gevoel bij en wie het ook zou worden, het verdient altijd een kans. Zeker niet degene met de diepste zakken (ook niet vergeleken met de grote drie die er nu zitten) en iemand die vooral prioriteit zal hebben bij zijn eigen bouw bedrijf. Maar liever iemand die minder vermogend is maar naar verhouding een groter gedeelte van zijn eigen vermogen wil delen. Van Aalst had een eigen vermogen van 75 miljoen (en na de verkoop van zijn bedrijf waarschijnlijk nog veel hoger) maar wilde er geen cent meer in steken en was woest op de supporters na de situatie Steijn.

Nieuwe start, frisse koppen en nieuwe plannen.
Andere pluspunten die ik zie:

- Positief voor het imago van de club vanwege de lokale investeerder, je leest het al op andere voetbal en nieuwssites (gelukkig geen Amerikaan, Rus of Chinees).
- Waarschijnlijk ook lokale bestuurders (TD/AD) die het beleid moeten gaan bepalen.
- Als de eerste twee punten positief uitpakken ook positief voor de interne sfeer in de club en (potentiele) sponsoren.
- Kennis en kunde in de bouwsector, stadion uitbreiden / nieuw stadion?

Waar ik benieuwd naar ben zijn:
- Het plan wat er ligt.
- Welke mede investeerders er zijn betrokken (hopelijk maximaal 2 of 3 anderen).
- Of het initiatief van onsNAC mogelijk nog potentie heeft na de aandelen uitgifte.

3    
Paulus

Ik ben er gewoon blij mee .gewoon blij zo blij en nieuw maar hopen dat we kunnen gaan bouwen op een mooie toekomst

1    
NAC4Ever

Mooi nieuws. Hopelijk komt het snel rond en zorgt hij ervoor dat we een mooie toekomst in de Eredivisie te gemoed gaan.

Nu hopen dat het snel helemaal rond komt. Aangezien de KNVB nog toestemming moet geven verwacht ik dat het nog een paar maanden kan duren voordat het helemaal rond is.
Maar ik ben al blij dat er nu grote stappen in de overname zijn gezet.
Hup NAC!

6    
TpT

Ik ben heel erg benieuwd. Ik ben ergens blij dat het iemand uit de regio is, daar zit vast meer hart en ziel in dan bij anonieme Amerikanen die nog nooit van NAC Breda gehoord hebben.

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de beweegredenen en de mogelijkheden. Vrolijk is vast en zeker vermogend, maar het is geen Frans van Seumeren geloof ik. Een voetbalclub is per definitie verliesgevend. Waarom zet de beste man zoveel vermogen op het spel? En wie heeft hij om zich heen verzameld? Want hij zal het niet alleen dragen. Dus in feite hebben we eenzelfde situatie als hiervoor, maar dan met andere aandeelhouders. Hopelijk zitten deze meer op 1 lijn en zijn de kapitaalkrachtig genoeg om NAC een flinke zet te geven op korte/middellange termijn.

Qua beleid kan het eigenlijk alleen maar beter worden. De "grote" 3 hadden echt een neusje voor de verkeerde persoon op de verkeerde plaats. Ik neem toch aan dat we nu gewoon weer normaal beleid gaan voeren voor zover dat mogelijk is.

5    
Ert

Dan hoop ik dat minstens 1 andere aandeelhouder een behoorlijke zak geld achter de hand heeft.
Maar misschien zie ik het verkeerd en is dit inderdaad the way up

8    
Kipiani

Natuurlijk is geld belangrijk. Om de boel draaiende te houden, om te investeren.
Maar uiteindelijk gaat het om eerlijke oprechte liefde voor de club.
Niet om het eigen ego. Om betrokkenheid. Inzicht. Gezond boerenverstand. En de bereidheid om er uren in te stoppen, je moet je niet verstoppen.
Maar vooral: nooit toestaan dat er types als v.d.Aat, Edelenbos, Anco Jansen, Maatsen, Bodui, Manders, Gieske, Lex jr. en weet ik wie allemaal binnen komen.
De juiste mensen aantrekken, mensen met kennis van zaken en/of liefde voor NAC.
Succes.

12    
Rotterdammert

Ik ken Kareltje niet, maar ik hoop vooral dat het een rationele man is die zich niet verliest in de emotie van het supporterschap. NAC heeft de potentie om een stabiele subtopper te zijn, maar zijn daar nagenoeg nooit in geslaagd. De jaren met oa Penders, Zwaanswijk en Amoah kwamen nog het dichtst in de buurt.

-1    
Ed

Daar worden we Vrolijk van 🎉🎉

13    
Mike

Ff off topic,

Clubs gaan ook demonstreren tegen het coronabeleid en gooien begin februari de stadions open, kunnen we dat niet aanstaande woensdag doen……
Daar zou ik nou echt “vrolijk” van worden.

-5    
hericellemons

Kipiani is meer voor mensen als: Willen vd Hoeven, Van Bavel, Gielen, Baardemans, Haarman, Van Baal, Burema, Van Hooijdonk , Hellemons, Karelse, enz

4    
Scheppioni

Proficiat noord mokumse NaCCer !! Nu nog drie punten vanavond en de bitterballen(twee extra porties) kunnen in het vet, plus extra cordaatjes koel !🎉💛🖤🍻

66    
HenkTank4823

Ten eerste Henkietankie076, doe eff origineel met je naam. Of was je cito score 510?

Second : ook ik geef hem de voordeel van de twijfel, echter had ik liever gezien dat eer een grote ite partij viir eens en altijd alles grondig aan zou pakken.
Ik heb het vermoeden Vrolijk geen zoden aan de dijk zal/kan gaan zett.

5    
Nonkel Frans

Noord Mokumse Naccer van harte!
We mogen er vanuit gaan dat die kleine straks in Breda geboren gaat worden? Dan regelen we een welkomst yell op de Bside. En een NAC aandeel is bij die tijd natuurlijk een passend kraamkado. Augustus eerste thuiswedstrijd is dat haalbaar?

5    
Den Tinus

Gefeliciteerd noord molukse naccer.
Weer een supporter in de maak.

2    
Ed

Eindelijk goed nieuws

6    
Den Tinus

Ha ha mokumse naccer. Fijn dat auto correct

4    
Noad1976

@ noord Mokumer gefeliciteerd!

-11    
ome cor

Mooi man !
Als je pro Karel Vrolijk bent krijg je zo tientallen duimpjes omhoog.
Ben je toch nog wat kritisch dan krijg je zo tientallen duimpjes omlaag. Duimelotjes.

De mensen die pro-Vrolijk zijn denken dat hiermee in 1 klap alle ellende is opgelost en dat we alleen maar Manders buiten hoeven te gooien en Lokhoff terug te halen.
Wat aandoenlijk...die goedgelovige schattebouten.

Eerst maar eens zien wat er gaat gebeuren. Uithangbord, maar niet de enige baas dus. Weer een soort van grote 3 aan de macht ? Nu is tie nog enthousiast....waren die vorige 3 ook in het begin....
En bedenk, dames en heren critici: ook onder het nieuwe eigenaarschap zullen we een keer een moment hebben dat er 3x op rij verloren wordt.
Dezelfde positivo's van nu roepen dan weer om het hardst om het hoofd van de trainer, AD, TD of directeur.

Persoonlijk hoop ik dat Ton Lokhoff geen TD wordt.
Hij blijft als speler voor eeuwig mister NAC, heeft een mooie rol als assistent gehad in Duitsland, maar of hem dat een netwerk opgeleverd heeft waag ik te betwijfelen.

Nog nooit een tip aan zijn vriend Hellemons gegeven, niemand richting NAC gedirigeerd en nu is hij opeens de alwetende TD ?
Boven de rivieren kan men hem niet eens verstaan met zijn Bredaas dialect. Met alle respect voor de voetballer van weleer, maar een Foppe de Haan spreekt nog beter ABN dan Lokhoff.

-19    
Reflektor

Nec Nijmegen weg joh met je club van niks , en je geluksballetje tegen het eindsignaal , NAC had in de ere moeten staan , niet NEC.

3    
Sjef de gevulde koek

Zonder een zak met geld gebeurd er op korte termijn natuurlijk helemaal niks. Met goed beleid en visie plus de juiste mensen kun je wat weg zetten. Feit is dat je dan weer 5 jaar verder bent voor eventueel resultaat. Ik weet niet of dat geduld er is. Buiten alles natuurlijk prima want waar we nu inzitten is helemaal missie kansloos. Ben benieuwd na een reactie van onze Karel en welke plannen ze hebeben.

4    
Noord Mokumse NAC'er

Thanks @Scheppioni: zoist kul. Pilskes koud en vette hap. Ja dat wordt een NAC'er daar kunde van op aan. Niks geen Ajax hier. Breda to the bone

@Noad1976, thanks kul.

@Nonkel Frans: september zou kunnen. Heb weekendje weg geboekt in Breda dan dus wie weet... Ik speel met de naam Thom hehe..

@Den Tinus: zoist! Thanks.

Ik zie ze vanavond ook nog wel winnen. Typisch NAC. Hup NAC!

0    
Dun Diëe

Natuurlijk ben ik ook blij dat we überhaupt uit de impasse zijn. Maar het is toch normaal dat je bij deze partij, ondanks alle goede bedoelingen, toch een beetje je vraagtekens zet.

Willen we structureel beter gaan presenteren op alle vlakken binnen de club moet er veel meer geld bij dan - zover ik weet - Vrolijk zou kunnen bieden. Daarnaast is hij supporter - wat perfect is wat binding bij de club betreft, is maar tevens een hele grote valkuil zou kunnen zijn aangezien hij veel te emotionele beslissingen zou kunnen nemen. Net zoals onder de Vorige Drie is gebeurd. Ik ben benieuwd hoe hij het zelf voor zich ziet een voetbalclub te besturen en ik de juiste poppetjes aan te stellen die het voor hem allemaal uit moeten gaan voeren.

Maar goed, dit is precies zoals ik de club ken. Hosanna nu de kogel door de kerk is maar als Vrolijk en consorten dalijk de stuurknuppel in handen hebben en we verliezen hoogte dan buitelt iedereen weer over elkaar om te roepen dat het anders moet. Ik wens hem in elk geval ontzettend veel succes.

-8    
Otjes

Dit is een donder zwart scenario. Vrolijk is alleen geïnteresseerd in her ontwikkelen van een nieuw stadion (zelf verrijking). Krijg een erg JAN HOPPEN gevoel. Bovendien niet kapitaal krachtig genoeg. Maw binnen no time zal er geld gezocht moeten worden.

Waarom worden meer kapitaal krachtige partijen aan de kant gezet.

Dit is nog niet gedaan….

1    
Kees B5

Eindelijk een eind aan de onzekerheid. Ik hoop dat de nieuwe eigenaren nu snel doorpakken met een nieuwe Algemeen Directeur en een nieuwe TD. En nog wat versterkingen kunnen halen om het waarschijnlijke vertrek van Thom op te vangen.

-9    
Ernie

Op zich prima dat iemand uit de regio hier instapt. Maar ik stel me gelijk de vraag waarom zo iemand hier in stapt. Zal dat niet doen om er slechter van te worden.
Hoop niet dat de oude meuk als Lokhoff en van Hooijdonk weer op het toneel gaan verschijnen. Graag nieuwe en frisse mensen.

2    
Ronny Goodlass

@Noord Mokumse Naccer
Gefeliciteerd.
En al helemaal als het kind van jou is 🥳

-5    
Nm

Zoals hier ergens boven al staat : van de regen in de drup.

-4    
NAC”ster

@Den Diee,
De grote 3 (volgens mij juist geen binding met de club), die hebben ons veel gebracht zeg !

2    
Ert

@NAC`STER (excuses als ik het ene beetje fout schrijf.. weekend)
Dat we nog een club hebben..
Dit waren namelijk de enigen die geld erin wilden stoppen in deze bodemloze put toentertijd toen we 11 miljoen negatief stonden door gestuntel van de voorgangers.

Dat het niet is geworden (mede door alle foutieve keuzes die er zijn geweest) wat iedereen er van hoopte, dat ten tweede.
Daarom hoop ik ook dat, wat ik hier voor al heb gezegd, er een andere aandeelhouder is met wèl een zak geld.
Helaas draait de hele wereld daarom: Geld

-2    
Rubenac

Goed nieuws en nu alles open weer en stopen met het poppenkast wereldje.


weer gaan leven ipv proberen niet dood te gaan.

7    
Fritske d'n Olifant

Allereerst proficiat Noord Mokumse NACcer!

Verder heeft het weinig zin om hier inhoudelijk commentaar te geven als we alleen maar weten dat Vrolijk de nieuwe eigenaar wordt en niet hoe hij het nieuwe NAC voor zich niet en daaraan leiding wil geven. Maar het grote afzeiken is alvast wel begonnen door de gebruikelijke figuren hier. Ze weten het allemaal zo goed. Ton Lokhoff heeft meer voetbalverstand in zijn linkerpink dan wij hier allemaal bij elkaar en heeft geelzwart Bredaas bloed door z'n lijf stromen, maar mag van de kenners hier vooral niet de technische touwtjes in handen krijgen. Dat laten ze liever over aan een buitenstaander want dat heeft de afgelopen 10 jaar zo goed gewerkt.

-1    
NAC4EVER

Herhaling van zetten met meerdere aandeelhouders die daarbij ook nog eens een stuk minder kapitaalkrachtig zijn. Mooie intenties allemaal hoor....... De Titanic is uitgevaren ben ik bang........

5    
Theo

zoals Cruyff zei, ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken...... nu hebben we een daadkrachtige, lokale en echte NAC supporter die wil instappen, visie, geduld en strategie zijn de belangrijkste peilers , samen met een sterkte TD en een goede en gedegen scouting. In Karel we trust !!!!

-4    
Wim

@ Otjens,

Ha, daar is ie weer! “Vrolijk doet dit om een nieuw stadion te bouwen”. De domste reactie reden waarom iemand de club zou kopen.

Vertel eens, hoe zou hij daar geld aan verdienen?

1    
Jammer

@ Wim
Serieus?

1    
Dalton

Hoewel gegund is het niet goed, er zijn elk jaar miljoenen nodig om de begroting de komende 3 jaar te stutten. Er moet meer geinvesteerd worden in spelers, Manders moet nog ontslagen worden, jeugdopleiding moet verbeterd.
En om eigenlijk een goede stap te maken moet je toch denken aan 7 mln per jaar erbij voor de komende 5 jaar...dan kunnen we aan linker rijtje eredivisie denken....dat gaat Karel niet opbrengen

1    
SanderH

Goed dat het nu duidelijk is dat er een nieuwe eigenaar is. Echter wil ik pas echt positief zijn als er meer duidelijkheid is over wie er nog meer bij Vrolijk horen en wat hun plannen zijn. Ik ga voor inhoud ipv de toon van de muziek. Daarbij weet ik niet of TL nou de perfecte td zou zijn. TL is een prima uithangbord maar heeft nul ervaring als td.
Dat Manders er nu uit gaat is een zekerheidje. Alleen is de vraag wanneer. En of de groep Vrolijk dan iemand haalt met ervaring in het betaald voetbal of juist in het bedrijfsleven.
Als td zou bijv een Van Stee een prima kandidaat zijn als AD is het vrijwel zeker dat Goetzee niet komt. Die zal zijn vingers niet voor een tweede keer branden.
Maar de positiviteit is terug en das al een zege.

0    
Felix

Nou ik ben terughoudend over dit.

Een hele boel mensen met inspraak is echt geen garantie op succes. Sterker nog tig meningen visies had liever 1 Max 2 duidelijke eigenaren gehad.

Dit geschraap om geld bij elkaar te krijgen blijf ik een enorm risico

De 3 vinden het prima die zijn er vanaf en hoeven zich niet meer druk te maken.

-2    
Otjes

Het ergste van alles is dat Vrolijk geen plan heeft….geen inhoud.

Ik blijf hopen op bijvoorbeeld een City. Die moeten toch wel interesse hebben. Hebben al tonnen in Nac gestopt. Voor hun is Nac peanuts…..vrolijk…ja vrolijk naar de klote…

-1    
Inside info?

Wie zijn de andere nieuwe aandeelhouders? Wat is het plan? Gaan ze er meteen geld inpompen?

-2    
Wim

@jammer.

Ja, serieus. Stel je voor, bouwbedrijf Vrolijk bouwt een nieuwe stadion op hele dure grond. Het CSM terrein wordt al genoemd. Dat terrein is net door de gemeente Breda gekocht voor bijna 22 miljoen.

En de rekening voor het nieuwe stadion stuurt bouwbedrijf Vrolijk dan naar de club waarvan hij de eigenaar is. Waar zit zijn winst? Leg me dat eens uit?

1    
M

@Otjes

Sorry, maar je lult maar in het rond. En zoveel mogelijk onder elk topic. Is dat frustratie of zit er een dieper probleem?

We hebben een nieuwe eigenaar die ons verlost van de huidige zooi. NAC heeft ineens weer nieuw perspectief. Nieuwe energie. En ja, daar zal ongetwijfeld iets op aan te merken zijn. Maar wie ben jij om zo te zagen? Ooit als leerling timmerman door Karel op je duim geslagen of zo?

0    
Diana

Ik nam via e-mail contact op met een spreukgebruiker en legde hem mijn probleem uit. In slechts 3 dagen kwam mijn man bij me terug.

We hebben onze problemen opgelost en we zijn nog gelukkiger dan voorheen.

Robinson Beukelaar is echt een getalenteerde en begaafde man en ik zal niet stoppen met het publiceren van hem omdat hij een geweldige man is.?

Als je een huwelijks- of relatieprobleem hebt en je bent op zoek naar een echte en echte spreukgebruiker om dat probleem voor je op te lossen.🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂


Probeer______________________________(([email protected] )) gmail. com

– Als je je ex terug wilt spreuken.

- Als je een vruchtbaarheidsspreuk wilt.

– Herpes kruidengeneesmiddel.

- Zorg dat je partner voor altijd van je houdt.

– Help rechtszaken te winnen.

- Wraakspreuk.

- Geluksspreuk.

Laad alle berichten na dit bericht in