Wij gaan niet opzij

Vrolijk tekent volgende week koopovereenkomst en wordt eigenaar NAC

Das Phantom

Karel Vrolijk en de huidige aandeelhouders tekenen volgende week de koopovereenkomst en daarmee wordt de bouwondernemer de nieuwe eigenaar van de club. Daarmee koopt de verkoop in een nieuwe fase.

Aanvankelijk zou er voor het weekend als getekend worden door de beide partijen, maar daar kwam toch enige vertraging in. De verwachting is dat begin volgende week de deal officieel wordt gemaakt. Daarna kan de deal worden voorgelegd aan de RvC, Stichting NOAD en de KNVB. Begin maart zou dan de daadwerkelijke overdracht van de aandelen plaats kunnen vinden. 

Karel Vrolijk was al eerder in beeld om de club over te nemen, maar toen nog samen met Supporterscollectief Ons NAC. Nadat er geen akkoord werd bereikt met een Amerikaanse partij zou Vrolijk weer in beeld zijn gekomen, maar nu solo. Hij gaat dan ook alleen de aandelen van de club kopen. 

'Vrolijk polst Earnest Stewart en wil nieuw stadion'

BN DeStem meldt deze avond dat Vrolijk Stewart gepolst zou hebben voor een functie in de leiding van de club. Volgens de krant ziet Vrolijk in de Amerikaan een uitstekende kandidaat. Stewart was eerder technisch directeur bij NAC en speelde van 1996 tot 2003 in Bredase dienst. De laatste drie jaar was hij verantwoordelijk voor het technische beleid van de Amerikaanse voetbalbond. 

Daarnaast zou Vrolijk ook een nieuw stadion willen bouwen voor zijn club. Hij zou al plannen hebben ingediend voor de bouw bij de gemeente en heeft zijn ook laten vallen op het voormalige CSM-terrein. Het moet een stadion worden voor 25.000 supporters en 2030 wordt door de krant genoemd als richtjaar. 

Vrolijk zou volgens de krant alleen niet kapitaalkrachtig genoeg zijn voor alle investeringen en heeft een internationale partij gevonden om samen te investeren in de bouw van het stadion. Daarnaast zou hij willen kijken naar investeerders en sponsoren om een spelersfonds op te richten. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Liveblog: NAC - FC Volendam 105 reacties
Terug naar overzicht
117 Reacties
110    
Doom

Dat zou wel echt de dikste locatie zijn dat we ons als nac maar kunnen wensen.... Ik wacht af.. maar dat zou wat zijn . Eerst maar weer eens meegaan doen en na eredivisie.. als gezonde club.. dan die droom verwezelijken

31    
Zjost

Hier word ik toch wel vro…blij van hoor! Zou de hemel dan écht weer stralend blauw worden?

-18    
Lamington

Uiteindelijk kunnen we dus beter BN DeStem volgen

9    
Vlaai

Kijk, dat is praot!

110    
Doom

Dat zou wel echt de dikste locatie zijn dat we ons als nac maar kunnen wensen.... Ik wacht af.. maar dat zou wat zijn . Eerst maar weer eens meegaan doen en na eredivisie.. als gezonde club.. dan die droom verwezelijken

26    
Semsi

Zou Manders dan toch zijn zin krijgen met een nieuw stadion?

-98    
Otjes

Ik adviseer het RVC om NIET te tekenen.

63    
Jappio

Luchtfietserij. Stadion op het CSM terrein gaat er echt nooit komen en ik geloof ook echt niet dat Stewart op dit moment Amerika in gaat ruilen voor NAC

21    
Mike

Heeft al planning ingediend voor een nieuw stadion....dat is gegenpressing!!!

-25    
NNB

NACHTEGAAL TERINGLIJER!!!

62    
Mike

Dat we als regio eens met z'n allen achter de club gaan staan! Zeikers hierboven! Hebben heren jappio en otjes betere opties? Of weten jullie het beter en trekken jullie de portemonnee? Lager kunnen we bijna niet gaan he.

-67    
Inside info

Hoorde dat hij ook Messi wil halen.... hoop mooie praatjes ben benieuwd wat er van terecht komt.

8    
TvB

Ja je gaat je dan wel afvragen of hij de club koopt om vervolgens zelf een stadion te bouwen voor vele miljoenen

44    
Lamington

Nieuw stadion met bierbezorging per drone en topless masseuses

38    
RV

De praatjes zijn mooi, ik vrees een beetje voor de bühne maar nogmaals iedereen verdient een kans. Doet me allemaal wel een beetje denken aan de situatie met Jan Hoppen.

Het zijn allemaal plannen die iedere supporter kan benoemen maar zijn ze ook realiseerbaar? En is de investeerder zelf bereid risico's te nemen (en de portemonnee zelf te lappen om Stewart aan te trekken) of is het ultieme doel dat stadion aan het CSM terrein om vervolgens vanuit de BV van zijn bouwbedrijf te exploiteren.

Spannend maar ook leuk, had slechter gekund is mijn gevoel.

17    
Rob

Onder Stewart lieten we de jeugdopleiding vallen. Vrolijk gaf eerder aan de jeugdopleiding belangrijk te vinden. Dit is echt vreemd allemaal.
Hopelijk komt het goed, garanties zijn er niet.

7    
The Cosmic Gate

Meteen een sjofel meenemen en Manders eruit bonjouren !

-29    
Mo

IN IEDER GEVAL VAN DIE KUT3 AF!!!

COME IN KAREL VROLIJK EN TONNIE LOKHOF!

GEEF GELIJK HAYE EEN VERBETERD CONTRACT!

53    
Ernie

Een nieuw stadion, wat een flauwekul, zorg eerst maar eens dat er een Eredivisie waardige selectie komt. Maarja is natuurlijk weer een stukje eigen belang.

6    
Rob

Geen Lokhoff want die was kandidaat bij de Amerikanen. Vrolijk is duidelijk uit op eigen gewin door een nieuw stadion met ook weer prestaties op korte termijn en geen duurzaam beleid. Ik word er weer zenuwachtig van

47    
NB.VOS

Het CSM terrein is de allerbeste plek voor het stadion. Ligt in het stations gebied. Geen tot weinig omwonende in de buurt. Goed bereikbaar met openbaar vervoer. 5 minuten lopen vanuit station. 5 minuten lopen vanuit de stad. Waardoor de binding met de stad optimaal is.

Daarnaast biedt het een top locatie voor evenementen en congressen etc. In het zakelijk district waar ze nu gaan bouwen naast tussen het gerechtsgebouw en station.

Omringd door water en afgezonderd door het spoor. Twee kanten uitvalswegen voor het autoverkeer en voor fiets en voetganger is er enkel een bruggetje nodig.

Nu heb je het station, het gerechtsgebouw en krijg je een kantorenpark. Hier roept een irconische gebouw en absoluut geen rijtjes woningen of kleine appartementen dicht bij het spoor.

Je kan om het stadion mooie parkachtige omgeving aanleggen langs het spoor met trainingsvelden.

Ooit zou er een nieuwe stadion komen. ... je bloeit dood als je dit bij de bavelse berg zou plaatsen. Ver van de stadt. Iedereen moet met de auto komen. Aan te fietsen is het niet.79    
Chris W.M.

Ik vind het bijzonder dat mensen de term luchtfietserij in de mond nemen. Luchtfietserij is iets roepen voor de bühne, om goede sier te maken. Nu liggen er blijkbaar al plannen bij de gemeente en is er al contact gelegd met een financier. Dan ben je echt het stadium luchtfietserij wel voorbij hoor.

17    
Braze

Na de Grote Drie in ieder geval emand die benaderbaar is en zegt wat hij wil.
Als Vrolijk zich omringt met de juiste mensen en ook zoals hij zegt kapitaal van derden aantrekt zou er wel eens iets heel moois kunnen gebeuren.
Dus: Grote schoonmaak binnen de hiudige organisatie, frisse deskundige mensen aantrekken, vers kapitaal, een spelersfonds(iets voor de sponsoren!! en als NAC zich nu in de nacompetitie laat gelden, dan gebeurt er weer iets moois bij ons NAC.
Ik ben blij dat we van de oude meuk verlost worden en met nieuw elan gaan beginnen. Hup NAC!!!

27    
RaraNAC

Wat sta ik hier toch dubbel in.
Aan de ene kant erg blij dat er schot in de zaak zit.
Aan de andere kant gaan mijn haren al weer overeind staan bij teksten als:
Binnen twee jaar promoveren
Nieuw stadion
Gesproken met die en die..
Externe financierders

Met name omdat wij NAC zijn. In het verleden hebben we vaker deze teksten langs zien komen. Dit in combinatie met het type ondernemer ben ik gewoon erg bang dat uiteindelijk de emotie weer gaat regeren..

Ik kijk echt uit naar het (realistische) lange termijn plan. Als de eerste namen definitief zijn zullen we zien hoe daadkrachtig hij door pakt.

25    
Heksenketel

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed, waarom iedereen hier zo blij van wordt. Grote plannen zijn leuk, maar het plan om in de situatie te komen om er überhaupt over na te kunnen denken, is in mijn ogen veel belangrijker.

Waarmee ik overigens niet zeg dat Vrolijk geen geschikte partij is. Misschien is hij dat juist wel, maar daarvoor weet ik er te weinig van.

2    
Scheppioni

Lijkt allemaal prima de toekomst, hopelijk komt het ook daadwerkelijk uit !!!

26    
Tip

Realiseren mensen zich dat het moment van doorgroeien van veel BVO's heel dikwijls gepaard ging/gaat met een nieuw stadion bouwen ? En de locatie is een droom locatie.

Ik ontrek me aan de discussie over de overname want die discussie's leiden tot niks. Alleen maar polarisering op het internet is wat je krijgt. Dus verdeeldheid. Ik ben zeer tevreden met deze overname !! Nu positief vooruit gaan levert het beste resultaat.

-28    
Bredaaaa

De Graaf stadion!!!

30    
H.V.M.

Klinkt allemaal erg positief, maar tussen willen en kunnen zit vaak een groot verschil.

Een nieuw stadion o.a. gaat niet op het voormalige CSM terrein komen.
Dat gebied is in handen van meerdere eigenaren.
De gemeente is al jaren met deze mensen in gesprek.
Er liggen inmiddels serieuze plannen klaar om op die plek een compleet nieuwe wijk te bouwen.
Deze zou rond 2030 zijn beslag krijgen.
Kan me niet voorstellen dat men daar nu plots vanaf gaat wijken.

Feit is dat er vandaag weer nieuwe hoop in Breda is aangekomen!

28    
Jappio

@ Chris W.M. graag zou ik dan in de krant ook een quote zien vanuit de gemeente dat dit inderdaad het geval is en dat een stadion op die plek tot de opties behoort. Maar ik kan het moeilijk geloven dat er in de plannen van het CSM terrein ruimte is voor een nieuw stadion.

11    
Brede Aa

Dus niet alleen een lokale partij(en) en dus wel een buitenlandse partij. Heel benieuwd wie die buitenlandse club is en wat nou hun belang is. Plannen voor een nieuw stadion klinken altijd mooi maar is de komende jaren niet echt de prio.

2    
Lamington

Maar inderdaad....

Ga weg met je gezwets over een stadion en Stewart..
Plan kort-midden-lang
Selectie
Stabiliteit
Rust
Positieve geldstromen
Uitbouwen (haaaahaaaaaa)

Niet de populaire sjaak uit de Fendert uithangen. Eerst wat echt belangrijk is.
En dat is geen nieuw stadion..

-7    
Bredanaar

Moet ik op m’n ouwe dag nog ver gaan fietsen om naar de wedstrijd te gaan!

42    
Molenschot Loco

Nou...van het interview met Tom haye op espn wordt ik NIET vrolijk....

13    
Tommy

Geef gewoon het huidige stadion een flinke upgrade nadat we eerst weer een stabiele eredivisieclub zijn geworden. Moeten allerlei partijen verdienen aan een nieuw stadion? Zie De Kuip.

7    
Stefan

Nu maar hopen dat de bouwwereld over 3 jaar niet instort!

-41    
Ome Cor

Nu maar hopen dat hij Ton Lokhoff niet terug haalt.

29    
3bier

@NB VOS Geen woningen en een mooie parkachtige omgeving... ? Op deze peperdure locatie staan 10.000 woningen gepland. Daar gaat men echt niet van afwijken, laat staan ook nog eens een park eromheen aanleggen.

5    
Nac

Het kan ook zijn dat Haye weg wil en nac niet akkoord gaat. Hij wil graag de stap maken, dat is logisch. Ik denk dat hij nac een beetje onder druk wil zetten.

18    
die ne gast

Voorop gesteld: Vrolijk is op dit moment beter dan de G3.
Die waren NAC aan het laten doodbloeden.

Maar van zijn plannen word ik niet blij:
Het lijkt erg op luchtfietserij en roeptoeteren, terwijl we juist nu een keer rust, haalbaar beleid en duidelijke visie moeten hebben ipv wilde ideeën en wensgedachten...

Stewart zou best wel eens een hele goede voor NAC kunnen zijn, maar dit lijkt toch eerder op het willen aanstellen van een 'naam' ipv een duidelijk selectieproces te volgen met een goed beeld wat voor soort en type manager je wil hebben.
En zeggen dat je een nieuw stadion wil, terwijl je nul inspanning hebt gedaan om daar draagvlak voor te vinden of überhaupt een goede business case voor op te stellen.
We mogen blij zijn als we volgend jaar in de KKD 10.000 toeschouwers per wedstrijd gaan halen (en dat is SCC + losse kaartjes), dus nieuw stadion gaat voorlopig niet nodig zijn.
Ditt is weer ouderwets de verwachtingen te hoog opkloppen, zodat het alleen maar kan tegenvallen en de onvrede en chagrijn al in december een hoogtepunt krijgen. Deja vu... Deja vu...

Maar voor nu: blij dat we van de G3 af zijn en er iemand nieuwe energie en elan wil steken.

9    
NAC4Ever

Hopelijk kan de verkoop snel worden afgerond. Ik word hier blij van. Al moet het allemaal nog wel gebeuren.

18    
Ad B uit Roosendaal

Sowieso mooi dat NAC in Westbrabantse handen zal blijven i.p.v. een buitenlandse investeerder.

Vrolijk als nieuwe eigenaar zal sponsoren en anderen motiveren te investeren in de club. Ook een positief signaal naar de supporters

Uiteraard de formele overdracht afwachten, maar dit ziet er goed uit.

5    
Ed

Overname en letterlijk en figuurlijk bouwen met dhr Vrolijk.
Het einde van de malaise is in zicht. Op naar de toekomst en over een paar jaar hopelijk weer in de Ere

44    
Bas

Populair gedoe. Die woningen gaan niet wijken bij CSM. Ook niet als Vrolijk plannen bij de gemeente legt en met financiers schermt. Stewart kan en heeft beter dan NAC. Is ook geen clubman die per se bij NAC wil werken. Deze luchtfietserij hebben we al eerder gehoord Vrolijk zou dit soort prietpraat niet nodig moeten hebben. Laat je acties voor zich spreken. Dus niet over een TD praten, maar er een aanstellen.

7    
Maarten

CSM-nou dan krijg t de heer vrolijk een standbeeld voor t stadion.

5    
Pietjebel

#mandersout
Denkt dat dit de komende week(en) nr1 trending wordt

6    
SjorsNac

Laten we eerst proberen om naar de ere te gaan. Het is een mooie droom om een stadion op die plek te krijgen ik denk alleen dat de gemeente daar liever een nieuwe woonwijk neerzet met voor de meeste onbetaalbare huizen.

16    
H.V.M.

Hopelijk is de boel goed dichtgetimmerd, mocht Karel iets vervelends overkomen!
Onze weldoener is inmiddels 61 jaar en het zou reuze prettig zijn voor alle betrokkenen als deze man nog lang gezond mag blijven.
Dit is hem uiteraard gegund.
De continuïteit mag na het tijdperk Vrolijk uiteraard niet in gevaar komen, want daar zouden wij dan weer niet vrolijk van worden.
Voorlopig moet hij eerst nog starten met deze enorme klus om NAC naar de Eredivisie te loodsen.
Veel succes want huizen en complexen bouwen is een stuk makkelijker dan NAC opbouwen!

11    
Hertog Jan

Ik hoop van harte dat er na al die jaren ellende eindelijk eens mooie tijden aanbreken voor NAC.
Maar we zijn al zo vaak teleurgesteld dat ik het eerst allemaal wil zien voor ik het geloof.

23    
Fritske d'n Olifant

Dit soort plannen gaan er natuurlijk in als boterkoek bij de NAC-supporter. Een nieuw of vernieuwd stadion is op de lange termijn dan ook echt wel nodig om door te groeien. Maar de realiteit is dat we nu een middenmoter zijn in de KKD met een matig elftal. Laten we astemblieft eerst eens een stevige voetbalorganisatie neerzetten. Laat Lokhoff zijn 12 puntenplan verder uitwerken en in de praktijk brengen. Dat lijkt me zinvoller dan een dure Stewart terughalen die in zijn tijd als TD een bejaarde selectie neerzette zonder restwaarde, de trainer die met die selectie 3e werd geen contractverlenging gaf, de jeugd wilde verpatsen aan de kruiken en vlak voordat NAC als gevolg van wanbeleid weer eens implodeerde de benen nam naar Alkmaar.

19    
Molenschot Loco

Ik weet niet wat dat nieuwe stadion moet kosten, maar ik denk met de helft daarvan kun je het huidige stadion prima een grote facelift geven met extra skyboxen uitbreiding tot max 25.000 toeschouwers met de clubkleuren verwerkt in de stoelen....Maar eerst maar eens die KKD competitie verruilen voor de ERE-divisie.........

25    
Badeend

Het sprookje over een nieuw stadion op het CSM terrein is ruim een jaar geleden door Mattijs-zonder-H al de wereld in geholpen. Het proefballonnetje van de winkelpasser is destijds weggelachen door onder anderen de toenmalige betreffende wethouder. Die situatie is echt niet veranderd en als Vrolijk serieus denkt hier kans te maken, mogen we ons alvast weer zorgen gaan maken.

16    
Geelzwartwit

@bas

Dat was ook het eerste wat ik dacht..
't Zoet is bestemd als woonwijk, gaat een paradepaardje van de Gemeente worden waarom zou de Gemeente opeens wijken voor een stadion? NAC heeft met Manders de huidige huurovereenkomst net verlengd naar 2035. Als NAC naar t zoet gaat blijft de Gemeente met een stadion zitten? En NAC met een nog doorlopende huur van 5 jaar? Het zal allemaal wel in de plannen van Vrolijk opgenomen zijn maar persoonlijk hou ik niet zo van het worsten voorhouden. Zeg dan we gaan met de Gemeente in gesprek om de mogelijkheden van een nieuw stadion op t zoet te bespreken.
Het polsen van Stewart is ook mooi maar goed je kan heel de wereld polsen.
Graag bij NAC meer communicatie over de dingen die er zijn en direct toe doen. Plannen en toekomstmuziek het liefst gedegen onderbouwt. We zijn al te vaak worsten voor gehouden of blij gemaakt met een dode mus.
Kom maar met die onderbouwde constructieve plannen.
En dan zou een nieuw stadion bij t zoet super zijn. En Stewart zou ook top kunnen zijn

20    
Klets

Ga me zelf nu niet populair maken maar heb er 0,0% vertrouwen in!! Bouwbedrijven en NAC is een slechte combinatie. Kijk naar Hoppen, gouden bergen beloven maar uiteindelijk alleen ellende brengen. Nu weer zelfde verhaal, zelfde beloftes, soort gelijk kapitaal en weer inspelen op de emotie (lees bouw stadion). Ik denk niet dat de beste man kapitaal krachtig genoeg is om de totale ellende op te lossen. Ik hoop dat ik verkeerd zit en zal dit als eerste erkennen maar hen er een hard hoofd in!

62    
Klets

En nu ik me toch impopulair aan het maken ben..... lees net dat Haye de handelswijze van NAC hekelt, etc. Maar hij doet net als vele spelers, als een club niet wil voldoen aan de vraagprijs lekker gaan piepen! Koning Haye, je ben veruit de beste speler van NAC maar toen je bij NAC kwam was je vooral een speler die het overal telkens niet kon waarmaken. Neem dat ook even mee in je praatjesmakerij. Ben NAC ook dankbaar voor het feit dat je gewillig bent. 1 maand geleden beweerde je nog dat je wilde bijtekenen en ondanks dat de aanbieding van NAC niet goed was moet je nu niet het slachtoffer gaan uithangen. Echt zo klaar met dit soort politiek op gevoel inspelende huilen balken!

33    
Japie F7

En weer gaan we met zijn allen zeiken …
Dit is iemand met een nac hart die zijn nek uit steekt , hij had van dit geld ook een paar huisjes in het buitenland kunnen kopen of een groot jacht .. of handje vol met auto’s ..
Hij besluit om geld te stoppen in zijn en onze grote liefde.. laten we hem even het voordeel van de twijfel geven of sla zelf je spaarvarkentje kapot en koop deze club ..

7    
Bundy Geeren Noord

Ik moet weer naar de kapper!!! man.

3    
Scheids!

Als bouwonderneming heeft hij natuurlijk wél de nodige lijntjes lopen en weet de wegen te bewandelen, waar anderen weer tegen aan lopen.
Misschien ben ik door de jaren heen, door allerlei besturen die NAC meer en meer naar de klote hebben geholpen , een stuk sceptischer geworden door de luchtfietserij verhalen!
Dan ben ik ook de eerste die op mijn blote knieën deze meneer Vrolijk dankt voor deze overname, als er weer lucht in het ballonnetje word geblazen!

17    
Dun Diëe

Ik dacht ook dat het voormalig CSM terrein al een bestemming had gekregen waarin geen ruimte was voor een station, hoe ideaal de plek ook zou zijn… Ben dan ook erg benieuwd wat de gemeente over deze plannen gaat zeggen.
Ook ben ik benieuwd wie deze mysterieuze investeerder is. Luchtfietser is inderdaad misschien wat overdreven maar bij mij zijn er nog steeds veel vraagtekens.

26    
Nonkel Frans

Die Vrolijkerd is van goede wil maar gedraagt zich wat omstuimig.

Wie brengt hij binnen om met de beentjes op de grond rustig de organisatie en team terug op te bouwen. Eerst de organisatie bouwen dan de rest. First things first.

0    
Nm

Ik word hier niet vrolijk van. Uiteraard is er eigenlijk nog niks bekend maar dit is een investeerder met beperkte zakken.

8    
19NAC12

@FanuitZevenbergen , ik hoorde dat Karel in jouw dorp woont, kan jij ons meer vertellen over Kareltje ?

17    
Freqderat

Om te beginnen kunnen we over 1 ding tevreden zijn: na een half jaar wachten en angst dat het misschien zelfs dit seizoen niet meer rond zou komen nadat de Amerikanen buiten beeld raakten, is er gelukkig duidelijkheid. Voor deze transferperiode zal het te laat zijn, maar zorgt nu wel alvast voor rust bij de club.

Vind ik het de ideale overname kandidaat? Nee, want ik denk dat zijn zakken niet diep genoeg zijn voor de komende jaren (maar dat weet ik uiteraard niet zeker) Je moet er in NL in principe vanuit gaan dat je club niet langdurig winstgevend is. Onverwachte degradatie, (op termijn) niet halen van Europees voetbal terwijl je er in de begroting rekening mee houdt, te dure spelers/ontslagen trainers en je bent zo weer gaten aan het vullen. Lukt het hem en de mensen die hij aanneemt om jarenlang rond de 0 uit te komen en stabiliteit te creëren, zelfs in de KKD de komende 1-2 jaar, dan zou dat gezien de historie al een prestatie van formaat zijn. Ik laat me graag verrassen.

Wat betreft het stadion klinkt dat natuurlijk fantastisch, maar ook totaal onrealistisch op de locatie van CSM. Het is namelijk de enige serieuze plek voor grootschalige woningbouw in/bij het centrum van Breda en levert de stad (niet alleen financieel) veeeeeeel meer op dan een stadion. Bovendien kost een nieuw stadion veel te veel voor NAC in deze status. Snelle Google zoektocht laat zien dat de bouw van grote moderne stadions (60.000) man rond de miljard uitkomen. Zelfs als het 5-10% daarvan zou kosten behoort dat voorlopig niet tot de mogelijkheden, ook niet uit zijn zakken. Laat staan op een toplocatie als het csm terrein. Helaas, want wat zou ik het graag zien. Wil overigens niet zeggen dat je niet moet nadenken, samen met de gemeente, over een locatie voor een nieuwe stadion. Als je dat wil ben je zo 10 jaar verder namelijk. En een nieuw of uitgebreid stadion zou op termijn wel de boost kunnen betekenen naar linker rijtje.

Belangrijkste is dat er een stevigere organisatie komt te staan (met verdere uitbreiding van de al goede jeugdopleiding) en fors geïnvesteerd wordt in de selectie. Het salaris budget is voor 70% bepalend op welke plek je eindigt, bij normaal beleid. En investeer serieus in mensen met verstand van zaken op cruciale posities in de organisatie. En verstand van zaken is niet altijd hoe lang je bij NAC hebt gevoetbald of hoe goede voetballer je vroeger was, maar wat je nu kan bijdragen.

16    
Sjef de gevulde koek

Leuk om te lezen maar de feiten zijn nu dat je schrik niet 20 punten achter staat op Volendam. En dat de playoffs halen al een hele zware opgave gaat worden. Dus berichten over een nieuw stadion enz is leuk maar ik kan er niks mee. Eerst maar eens uit deze ellende komen.

9    
NAC4Ever

@SJEF DE GEVULDE KOEK
Op dit moment verwacht ik ook niet dat plaatsing voor de play-offs makkelijk zal zijn. Maar weet je dat we op dit moment op een play-off plek staan?

5    
NB.VOS

Er liggen volgens mij alleen een visie voor het terrein csm. Daarin staat al dat er aan het water op een parkachtige omgeving aangesloten dien te worden.

Je kan er gemakkelijk 10.000 woningen kwijt plus stadion en trainingsvelden maar alleen als de gemeente zo'n locatie weer niet vol zou zetten met tweekappers en rijtje woningen. Dan maak je idd de woningen en de grond onbetaalbaar.

Appartementen samen met voorzieningen rondom het stadion wat langzaam afvlakt naar lagere woningen.

Ik vind Breda een beetje lafjes in haar nieuwbouwplannen. We blijven in stad echt achter in uniekere projecten.

-1    
Monkeyrocker

Als we de huidige locatie verlaten voor het hoekje CSM terrein , waar stolwerk / medifit nu zit , dan is het volgens mij wel mogelijk . Ook staan er nog wat oude bedrijfspanden die verhuisd kunnen worden , neem aan dat een volledig nieuwe “ hippe “ wijk niet op een gaar industrie terrein gaan uitkijken , met de huidige csm plannen.

Ook komt het volledige huidige NAC terrein vrij voor woningbouw , neem ook aan dat er bij evt nieuwbouw een parkeergarage wordt gebouwt ipv , 2 enorme parkeervelden zoals nu. Kan een stuk compacter . Misschien nog een klein station om tijdens wedstrijddagen treinen te laten stoppen.

10    
Joentje

Klinkt allemaal heel mooi, lijkt bijna een praatje om supporters te paaien :-).
Voor te kunnen oordelen zou ik wel willen weten wie die andere nieuwe aandeelhouder is?
Waar is 'Ons NAC' gebleven waar Vrolijk eerst mee samenwerkte? Zijn die buitenspel gezet en op wat voor manier? Zijn die alleen gebruikt om als redelijk onbekende aan populariteit te winnen?
Is er al bij de gemeente geïnformeerd of er idd serieuze plannen zijn ingediend voor het CSM terrein en hoe staat men hier tegenover?

22    
Ernie

Ik snap het hele nut van een nieuw stadion niet. Trekt hij gelijk een te grote broek aan?
Zet eerst maar eens een goede professionele
organisatie neer. Dan moet er een Eredivisie waardige elftal komen, dat het voetbal speelt wat bij de supporters past. Het huidige stadion is prima, zeker kwa bereikbaarheid. En indien nodig prima uit te breiden.

13    
Joentje

@Monkeyrocker Wat voor zin heeft het om aan de andere kant van de weg te gaan zitten? Als je het doet dan echt tegen het centrum aan. Die Stolwerk is zich er overigens zeker van bewust dat hij op een grote zak geld zit.

2    
Nachoreca1

Fijn dat we van de 'Grote' 3 af zijn. En nog fijner dat er een echte naccer ons gekocht heeft. Maar laten we dit niet te naïef benaderen. Gisteren repte hij al over een nieuw stadion, da's natuurlijk al een achterliggende opzet van hem. Maar ik hoop en bid dat hij eerst met het voetbal onderdeel aan de bak gaat. Mijn god, wat een droevenis, vandaag de dag... hele wedstrijden tobben en niet eens scoren in eigen huis pfff
Come on NAC!

0    
Beter de Laat dan nooit

Ik ken Karel als een open, eerlijke en hardwerkende man en NAC gaat hem zeer aan het hart.
Je gaat echt geen 6 miljoen betalen voor een club om alleen een stadion te mogen bouwen. Hij heeft geen dubbele agenda!
Ik neem aan dat dat stadionplan wel nodig is om geld te kunnen investeren in de club.

3    
Cambridge

Grond voor woningen, zeker dichtbij het centrum levert nu eenmaal een klap meer geld op dan grond voor bedrijven. Dus kans lijkt mij klein dat de gemeente de plannen wijzigt.
Reële vraag is in hoeverre een stadionbouw de club echt vooruit helpt. 6.000 toeschouwers is misschien een miljoen meer op een eredivisiebegroting, maar met goed technisch beleid hark je veel meer binnen op jaarbasis.

Belangrijker is de vraag hoe wij vanuit deze situatie in twee jaar tijd weer eredivisie spelen. Wordt het spelersbudget verdubbeld? Een tonnetje meer of minder gaat echt niet schelen. Veel vragen nog.

7    
Real Robert

Als het al tot een nieuw stadion komt, moet je natuurlijk verder kijken dan dat Zoet-terrein alleen.
Zoals hiervoor al gesteld zal ook Stolwerk en omg. vrijkomen en zal, naar ik aanneem, ook Perfetti besluiten om Breda te verlaten.
Die komen te dicht tegen de nieuwe woonwijk aan.
Dat is ook de achterliggende agenda van de Gemeente Breda.
Ook andere bedrijven zullen aan de andere kant van de Lunetstraat verdwijnen.
Er komt dus veel ontwikkelingsruimte vrij voor onze vrolijke Karel.
De contacten voor het realiseren van zulke plannen zal hij zeker hebben.

Maar eerst graag NAC als gezonde BVO terug naar de eredivisie! Met een terugkeer van weggelopen sponsors.

Over Haye: graag zoveel mogelijk cashen! Dan is er in ieder geval een gevulde bankrekening bij NAC.
Is een leuk begin voor de nieuwe eigenaar.

1    
NB.VOS

Uiteraard eerst naar de ere zien te komen en stabiel worden. Maar alles wordt volgebouwd. Andere opties zijn enkel het huidige stadion upgraden of grootste angst Bavelse berg.

Huidige stadion heeft al z'n nodige gebreken. En kom op. Dat ons stadion door de welstand is gekomen. De architectuur is natuurlijk echt lelijk nu. Functionaliteit is ook slecht als je bekijkt naar andere stadions.

Je upgrade de binnenstad zoveel meer als csm terrein wordt. Nog meer mensen pakken dan het openbaar vervoer om eerst de stad in te gaan en vervolgens te voet naar stadion te gaan en met 5 minuten sta je weer op de trein of bus naar huis.

Woningen lijkt in eerste instantie veel.op te leveren maar wie kan een tweekapper betalen op die locatie??? Komen alleen rijke mensen uit de randstad te wonen. Je moet bedrijven. Congressen evenementen aantrekken op dat knooppunt van binnenstad en spoorzone

-1    
Jammer

Beginnen met een failliete boedel waarvan de intrinsieke waarde lang geen 6 miljoen waard is.
Gokken op de bouw van een nieuw stadion als voornaamste reden. De 6 miljoen als geld onder de tafel gebruiken.
Oh ja, Hij gaat kijken of er een spelersfonds opgezet kan worden. Veel succes Karel.
Als ik een duimpje mag geven voor deze oplossing dan zou die omlaag wijzen. Als je het daar mee eens bent, geef ook een duimpje omlaag.

10    
GB

Ik begrijp de opmerkingen hier niet meer helemaal. De grote 3 deden niet genoeg, nu is er iemand met plannen en dan is dat weer te gek. Volgens mij zijn de plannen niet belangrijk maar wordt dat de transparantie.

Lijkt me goed idee dat de supportersgeledingen zich verenigen, 2 vertegenwoordigers kiezen die met Vrolijk om de tafel gaan zitten en eens te kijken hoe we doorlopene transparantie kunnen bevorderen/ verbeteren. Als we dat kunnen bereiken loopt het volgens mij veel beter en houden we wellicht op met veroordelen en kijken we iets minder zwart hopelijk.

U zijt gegroet!

17    
H.V.M.

Bij een nieuw stadion gaat het niet om 6000 plaatsen extra.
Het zijn de Skyboxen die de extra winst eruit moeten halen.
CSM terrein is overigens niet haalbaar.

Dat Vrolijk nu instapt is te prijzen.
De man is ook nog serieus fan.
Tussen plannen bedenken en uiteindelijk uitvoeren zit helaas wel een enorm verschil.
Vrolijk beschikt over een goed gevulde zak met geld.
Of het voor de toekomst voldoende zal zijn is best wel te betwijfelen.
De "grote drie" beschikten over enorm veel meer geld, maar hebben er uiteindelijk weinig voor NAC althans, mee gedaan.
Hopelijk beschikt Vrolijk over meer (voetbal) inzicht, maar dat moeten we natuurlijk ook nog maar afwachten.
Ik wens hem veel succes.

2    
Monkeyrocker

@ joentje . Verhuizing naar de overkant kan voordelen hebben omdat je een stadion na huidige maatstaven kan wegzetten .NAC was 1 van de eerste in een hele reeks clubs die een nieuw stadion heeft gebouwd . En ik durf ook niet te zeggen of dat probleem in de constructie en beton nu opgelost is of dat daar een houdbaarheidsdatum aan zit.
Dit zouden redenen kunnen zijn om te verhuizen , mijn persoonlijke mening om een parkachtige omgeving rond het stadion te hebben zoals je in Duitsland veel ziet zou je op huidige locatie ook kunnen realiseren ipv die kille winderige parking.
Upgrade op huidige locatie prima , volgens mij zijn die maisvelden ter hoogte van Esso steenakker ook weleens genoemt in de stem , tegen Prinsenbeek aan.

12    
Geelzwartwit

@gb

De communicatie vanuit de club liet altijd behoorlijk te wensen over. Als Vrolijk daar ook een professionalisering aanbrengt zou dat heel veel aannames en azijn voorkomen. Als hij dit combineert met verwachtingsmanagement dan heb je club en sponsors en achterban zo als 1 geheel en daarmee een stevige basis om te bouwen.

Nu alvorens de club ook echt van jou is (handtekening staat er nog niet, rvc clubraad en knvb moeten er nog overheen). Gaan roeptoeteren over Stewart en een nieuw stadion sluit wat mij betreft aan bij hoe het altijd al ging en is geen start van betere communicatie en schept meteen al weer verwachtingen waar vanalles van gevonden kan worden.

Benieuwd naar de concrete plannen en onderbouwingen niet naar wensen en gepolste mensen.

9    
Habe

Groter stadion heeft op dit moment gewn enkele prioriteit. Eerst maar eens de bestuurlijke en technische functies op orde krijgen, daarna zsm de selectie. Nu is de kans om het een keer goed te doen. Verder is een stadion op het csm terrein natuurlijk lulkoek. Deze locatie tegen het centrum aan is veel te belangrijk voor woningbouw en hiervoor veel meer waard. Benieuwd naar de kapitaalkrachtige compagnons van Vrolijk want er zal jaarlijks zon 3-4 miljoen ingepompt moeten worden om stappen te maken!!!

-5    
den hulk

goed bezig vrolijk nog 3 of 4 spelers erbij en we staan weer bovenin mits de slechte eruit mashart schoenmakers manders maria

5    
Geelzwartwit

Overigens hoop ik dat ONS NAC de mogelijkheid krijgt om iets op te zetten om supporters te laten participeren in een talentpool/spelersfonds. Dan bouw je als supporter nog meer affiniteit met de toekomst van de club en spelers op. En komt er kapitaal in de opleiding en kunnen talenten beter behouden worden.

4    
Nacdictive

Gefeliciteerd hr Vrolijk, eigenaar van de mooiste (kut)club van NL. Heel veel succes met het leiden van onze club en breng ons terug waar we horen!
Mijn stem heb je. 👌

1    
HupNac

De juiste mensen op de juiste plekken, continuïteit en lang jarig beleid is wat we nodig hebben.

Miljoenen er in "pompen" is zonde van geld en te makkelijk gedacht. Reken niet op korte termijn resultaten.

5 jaar afbraak beleid kost tijd om te herstellen. Mochten we over anderhalf jaar al promoveren zou dat erg knap zijn. Zitten genoeg verenigingen in de kkd die mijlen voor liggen op ons.

HupNac

16    
Real Robert

Ben toch erg benieuwd met welke voor ons nog onbekende personene Vrolijk reeds achterliggende afspraken heeft gemaakt.

In zou er niet van staan te kijken wanneer dat met een van de drie is gedaan. Van Aalst?
Vrolijk is toch niet gek om zo opeens ruim 6 miljoen euro te betalen voor een leeggelopen ballon?
Herinvestering door ex-aandeelhouder in de andere projecten, die Vrolijk voor ogen heeft.

Wie is die andere grote partij voor zijn projecten?
Ik hoop op die andere vastgoedjongen uit Fijnaart,
Gerard van der Horst.

In ieder geval doorpakken, Karel! Haal de sponsors
terug, mij heb je.
Maak vermogende Bredanaars als Verwest, Van Glabbeek, Mol, e.a. warm om in goede plannen te investeren.
Er zit zoveel echt groot geld in het Bredase; en veel daarvan ook met sympathiegevoel voor NAC.

Nooit meer Rotterdam of Den Haag aan het roer hier!

12    
Hulk

@beter laat dan nooit
Vrolijk staat absoluut niet als eerlijk bekend in de vastgoedwereld. Zelfs in die wereld van cowboys staat hij bij anderen bekend als iemand belend waarbij je je vingers moet natellen als je hem een hand hebt gegeven. Kan ook bijna niet als je in een paar jaar zo hard groeit, dan moet je wel trucs uithalen.

13    
Hulk

@Real Robert Gerard vd Horst is al vaak gepolst om NAC te sponsoren maar heeft niks met NAC. Verwacht niet dat hij erachter zit. Zou overigens wel top zijn want die heeft wel echt een zak met geld in tegenstelling tot Vrolijk. Tiësto en CM gaan absoluut geen geld in NAC steken. En helemaal niet nu er een cowboy aan het roer zit. Mol ken ik niet maar geloof niet dat die veel met NAC heeft.

14    
NAC4ever

Sprlersfondsen mislukken bijna altijd. PEC Zwolle net nog uitgebreid aan bod geweest in VI.

Als de investeringen door derden gedaan moeten worden, heb je wederom te maken met inspraak en meerdere roergangers.......

Succes, maar NAC leiden is echt vele malen lastiger dan menig middelgrote onderneming. Onderschat dat niet!

4    
Fan uit Zevenbergen

Tiesto had gisteren een filmpje op zijn instragram staan in zijn verhaallijn

Van Nac back in business dus wie weet zit hij er ook weer bij

Hij had ooit ook plannen om het te kopen

17    
Bozke

Bijzondere gang van zaken. Niks tegen Vrolijk als eigenaar maar je huurt een heel duur advies bureau in om de verkoop te begeleiden. Er vallen tientallen kandidaten af... Je gaat door met een selecte groep(zonder Vrolijk). De nummer 1 kanshebber valt af en blijkbaar zijn alle tientallen andere partijen uit beeld en ga je onderhandelen met een partij die zich niet als zodanig heeft ingeschreven voor de procedure.

Of alle andere partijen hebben zich terug getrokken (zegt dan heel veel over de stand van zaken) of ik zou me als professionele partij gigantisch gepasseerd voelen...

5    
Real Robert

@Hulk. Ik spreek over Gerard van der Horst als partner in het vastgoedproject, waarin NAC betrokken
zou kunnen worden.
Overigens heeft hij een aantal jaren geleden wel degelijk financiering aangeboden. En dat was gewoon geen kinderachtig bedrag.

Nogmaals er moet meer achterzitten, wanneer Vrolijk een derde van zijn vermogenbesteedt aan waardeloze aandelen.

Dat Verwest niet in NAC wil investeren is een pertinente onwaarheid.

En NAC kan prachtige vehikels opzetten om in te participeren: spelersfonds, o.g. fonds etc.

-1    
Kisku

Van zon man hou ik egt

20    
Chap076

@fan uit Zevenbergen Tiesto heeft NAC nooit willen kopen. Broodje aap verhaal helaas. Zou overigens geweldig zijn geweest want dan heb je iemand met ruin 150 mio erachter.

9    
Henri

Ik hoop dat Hr. Vrolijk een goede persvoorlichter neemt, die alles goed overdenkt en doceert naar de buitenwacht waar geheel in NAC traditie er altijd velen met de hakbijl klaar staan. Alex Knook zou ik maar overslaan als ik van advies mag dienen.
Dat de man trots en enthousiast is vind ik begrijpelijk. Laat hem nu met goede adviseurs, hopelijk niet alleen uit het Bredase, goed doordachte plannen op papier zetten. Dat hij meer investeerders zoekt is goed omdat zijn eigen zakken niet diep genoeg zijn. Ik lees ook met name Gerard van der Horst, meer dan € 125. miljoen volgens Quote. Daarnaast hoop ik toch op een mogelijkheid dat supporters mee kunnen gaan doen. Maar dat zal moeilijk worden want als je het volgens het Duitse systeem doet moeten de supporters 51% van de aandelen bezitten. Maar misschien doet Vrolijk het echt voor NAC en de Bredase samenleving. Ik ben wel benieuwd of NAC de catering/bierverkoop weer in eigen handen gaat nemen gezien de goede contacten tussen Vrolijk en Dollevoet.
We zullen het allemaal zien de komende maanden. Als het maar geen nieuwe wijn in oude zakken wordt.

8    
D.kocx

Ik hoop dat dit goed uitpakt echt van harte maar het zou ook weer typisch NAC zijn dat dit bouwbedrijf na een mindere periode omvalt en dan? We hebben al eens eerder een bouwbedrijf gehad die NAC over wilde nemen en die was toen ook in eens failliet. Bouwbedrijven zijn riskante bedrijven er hoeft maar 1 groot project te mislukken en ze vallen vaak om. Nogmaals ik hoop zo verschrikkelijk hard dat ik het mis heb en dat Vrolijk de komende 100 jaar nog een gezond bedrijf blijft en dat hij een goeie eigenaar blijft van NAC.

16    
Lamington

Die reactie van Haye voor de camera... naast het feit dat het er allemaal bijzonder moeizaam uitkomt, best ongepast. Kan best dat je weg wil, je levert geld op, zeker met een contract voor 1,5 jaar. Maakt zichzelf belachelijk, in mijn ogen dan.

-7    
Dutchbird

We zijn verlost van de grote drie en hun wanbeleid in de afgelopen 8 jaar. Woorden van dank zijn overbodig want ze zijn destijds aandeelhouder geworden om het door hen geleende geld niet kwijt te raken. Dat deden ze niet voor NAC maar voor eigen zak. Tevens hebben ze toen een vieze streek geleverd waardoor zij de meerderheid kregen en de andere 18 buitenspel stonden. Dus geen jankverhalen of medelijden. Gewoon heel blij dat ze opgedonderd zijn.

Hopelijk gaat Karel Vrolijk het veel beter doen door zich te omringen met echte kennis en ervaring inclusief een hart voor NAC. Geen types als Manders, Edelenbos en die Friese blaaskaak of Eisenga. Ook geen v/d Abbeelen of Graeme Rutjes (dus ook geen Dirk Kuyt). Daar hoort ook bij snel een keuze maken tussen een adviesraad (wijze mannen/vrouwen met voetbalervaring) of een echte RvC met statutaire zeggenschap, want het huidige gedrocht moet z.s.m. de nek worden omgedraaid.

Verder zou het Karel sieren als hij direct zijn commitment jegens de supporters laat blijken door Manders te ontslaan en Ton Lokhoff in ere te herstellen als TD. Een duidelijker signaal om afstand te nemen van het Steijn debacle is nauwelijks mogelijk.

-4    
jimcp

Eén ding is zeker. De "NAC supporter" is blij, en kritiek wordt gekilled door Bsiderats. Levien, kom terug! Echt schandalig wat er nu weer aan de hand is.

3    
Geelzwartwit

@dutchbird

De kennis en het netwerk van Lokhoff inderdaad inzetten voor de club of dat dan in een functie van specifiek TD moet/zal zijn weet ik niet. We gaan het zien

8    
Gjoewie

NB. Vos > Een mooi verhaal over een nieuw stadion! Maar geloof maar niet dat dat op het CSM terrein komt. Het wordt dan een soort snelkookpan zoals ze bij 020 hebben. Waar je eerst een of twee parkeerdekken hebt en dan pas het veld daarop. Vergeet niet dat niet iedereen zoals jij op het fietsje of te voet naar NAC komt. Mensen komen van heinde en ver. Die willen wel allemaal met de auto komen. En dan heb je te maken met een verschrikkelijke infrastructuur richting het CSM terrein. Na de wedstrijd sta je uren vast voordat je naar huis kunt rijden. En om op tijd aanwezig te zijn voor de wedstrijd van half acht moet je om een uur of vier van huis. En denk eens aan de overlast in de stad zelf.
Het is niet dat ik het niet wil, ik geloof alleen niet dat het zal gebeuren.

0    
a

@ome Cor

Jij adviseerd om Ton Lokhoff niet terug te halen. Wat ik mis zijn de redenen hiervoor.
Wat weet jij wat wij niet weten!!

3    
Ernie

Ik hoor hier steeds de naam Lokhoff, aub niet. Kan iemand mij vertellen wat zijn ervaring is als TD? Nul, Nul.
Vrolijk wil Stewart terughalen als AD neem ik aan. Die kiest dan weer een Td enz..

41    
De Kievit

tja, als er een nieuw stadion komt,hoop ik wel dat het zo gebouwd wordt dat de gele jassen (mindervaliden) waar ik toe behoor
in ieder geval geen nat pak krijgenbij de minste of geringste regenbui,daar wordt ik vrolijk van als daar eens aan gedacht wordt hopelijk!!!!!

6    
Geelzwartwit

@ernie voor mij zou de technische kennis en netwerk van lokhoff zeker van waarde voor de club kunnen zijn. Een td functie is wat anders.

6    
Frank68

Van de grote 3 zijn we af. Wat ervoor in de plaats komt met werkelijke daadkracht is onduidelijk en onzeker. Dat Vrolijk het in de basis goed meent geloof ik. Maar het bouwen van een stadion (door hem uit te voeren natuurlijk) is iets wat hem geld oplevert.

Op korte termijn heeft NAC juist geld nodig. Misschien ben ik een nepsupporter hoor. Maar eerlijk gezegd ben ik blij dat ik de laatste maanden niet heb HOEVEN kijken naar het gebodene van tegenwoordig. Wat een drama!

Eerste prioriteit moet zijn investeren om het voetbal drastisch te verbeteren. Om het stadion de komende tijd weer vol te krijgen en te houden. Anders is er niks meer over om te redden.

En nog even over de beoogde bouwplaats. Het CSM terrein is niet alleen van Breda, maar ook van de provincie. Dat maakt het allemaal niet eenvoudiger. Breda is pro-NAC uiteraard. Maar voor de provincie geldt dat niet.

Samenvattend: de problemen zijn al zo lang zo groot dat je blij bent dat er IETS gebeurt. Maar we zijn er nog lang niet mensen.

0    
Rbull

Wanneer je op de link naar de krant klikt is het artikel niet te lezen.

0    
nb

Wat een topper is deze man!
Overigens ik zal iedereen uit zijn droom helpen, luchtfietserij doet deze beste man niet aan. Heb in het verleden zakelijk met hem mogen schakelen, echt een man van zijn woord.

Daarnaast is het bij hem zo, als hij iets begint dan zorgt hij er met 400% inzet voor dat het succesvol wordt.

Dus de mannen die het hier over luchtfietserij hebben, schaam je kapot!!!! Zoek een andere hobby of ga je heel snel in je koppie rectificeren

10    
Freqderat

@NB,

Dat deze man goed is om zaken mee te doen en een man van zijn woord is, wil niet zeggen dat het “nieuw stadion 25000 man op het csm terrein” realistisch is. Vooral omdat er tientallen actoren bij betrokken zijn die besluiten of het stadion er daar komt of niet. Is niet alleen hij koopt de grond (bijna onbetaalbaar) en bouwt een stadion (50-100 miljoen minimaal?). Het gaat om vergunningen, bezwaren, bestemmingsplannen, omgevingsanalyses (bijv logistiek, milieu etc) verschillende lagen van de overheid die moeten meewerken.

Als je als NAC/Vrolijk echt naar het csm terrein wil, lukt dat denk ik alleen als er een gigantische crash komt en de landelijke vraag naar huizen compleet instort. Heeft niets met zijn intentie te maken (en of hij betrouwbaar is), maar met factoren buiten hem.

Al zou een stadion op het csm terrein met 1 open hoek waardoor je de Grote Kerk kan zien natuurlijk fenomenaal zijn, schat ik het niet in als realistisch. En al helemaal niet als prioriteit.

9    
Hugo

Er waren drie keuzes. NAC laten spartelen en de stekker eruit. In handen van een buitenlandse investeringsmaatschappij die er in een korte tijd veel geld in pompt en als het niet blijkt te werken ook de stekker er uit trekt, of in 'Bredase' handen. Bij iemand met een hart voor de club, die de club kent en betrokken is.

Dan maar nog drie jaar in de marge in de kkd. Maar wel bouwend aan een NAC dat terugkomt sterker dan ooit. Met Bredase smoel, zonder Haagse passanten, zonder de Graeme's , Tommekes en hansjes. Zonder kontkussende directeuren en zonder lijken uit de kast.

Ik wil gewoon NAC terug. Mijn NAC , ons NAC . Een NAC waar eerst alle kkd clubs met knikkende knieën naar toe komen, en later als de tijd rijp is ook de clubs uit de Eredivisie. Alles op zijn tijd.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw.

Hup NAC

5    
Ert

Geen idee waarom mensen hier om Lokhof zitten te roepen. Heeft nergens de functie bekleed. Van de andere kant was Gilissen toch wel een goede optie gebleken en had ook geen ervaring.
Dus ja.. eerst maar weer eens zien hoe deze soap (zeep in het Engels.. kan je over uitglijden. Hebben we nog niet gedaan afgelopen jaren) gaat aflopen.

2    
NAC4Ever

@ERT
Mede door zijn netwerk.

11    
Ome Cor

Waar halen mensen het idee vandaan dat Lokhoff een netwerk heeft ?

Is daar ooit iets van gebleken ?
Hij heeft met spelers gewerkt van een niveau wat nooit naar NAC wil of kan.
Hij kent wat mensen, maar heeft in zijn Duitse periode nooit een gouden tip naar zijn vriend Hellemons gestuurd.

In de vijver waar NAC uit vist zitten allemaal spelers en wellicht ook managers die Lokhoff alleen maar kennen uit de geschiedenisboekjes...mits ze die eerst even raadplegen.

Het netwerk van Lokhoff ligt vooral in Prinsenbeek, bij de fam. Van Hooijdonk en in en om Breda....daar waar men hem kan verstaan en een biertje met hem drinkt.

Er wordt hier vaak vast gehouden aan een naam omdat die als speler zo'n echte NACcer was. En dat was Ton absoluut.
Maar met dezelfde positieve verwachtingen riep iedereen dat Ton de nieuwe trainer moest worden, want een speler met zijn ervaring, kind van de club etc. en zie hoe dat is afgelopen.
Dus dicht de man nu geen kwaliteit toe omdat hij ooit een topspeler bij NAC was....

-2    
Fan uit Zevenbergen

@ Ome Cor

Hij heeft bij grote clubs gewerkt
Als speler .. dan bouw je een netwerk op

Op het trainingsveld heeft hij met goede trainers gewerkt in het buitenland

En bij clubs met een grote sponsers.

Daar kan hij veel gebruik van maken

4    
Nachoreca1

Ben het 100% eens met ome cor. Exact mijn gedachten/theorie, die denk ik uitkomt in de praktijk...
Goeie vent maar niet overschatten in de rol als td.

8    
ome cor

@Fan uit Zevenbergen
Simpel gedacht dat elke assistent trainer een enorm netwerk heeft, maar mag ik er dan iets simpels tegenover stellen ?

Als Ton inderdaad zo'n enorm netwerk had gehad, zou hij dan nu thuis zitten wachten tot Karel Vrolijk een keer belt of zou hij dan door dat enorme netwerk al benaderd zijn om elders van waarde te kunnen zijn ?

En had iemand met zo'n enorm netwerk en potentie zo makkelijk de deur achter zich dichtgetrokken bij zijn jeugdliefde omdat hij niet met Manders en Steijn op 1 lijn zat ? Dan zou je toch verwachten dat hij zou vechten voor zijn jeugdliefde en zijn netwerk zou aanwenden om dat op positieve wijze te gebruiken ?

-7    
Theo

Karel, de messias van Breda e.o., wat zou het fijn zijn als je Haye bij ons kan houden!

0    
a

@ome Cor

Wat heb jij toch tegen Ton Lokhof!!
Heeft een grote staat van dienst binnen het voetbal. En jij ome Cor komt niet verder dan wat onzin uit te kramen en verder denkt dat je intellectueel ver boven de rest uitsteekt!!! bah!!

Laad alle berichten na dit bericht in