Wij gaan niet opzij

Waakzaam NAC traint ‘vollebak’ door

Italo

Het coronavirus raakt het Nederlands voetbal. Alle sportwedstrijden zijn in ieder geval tot en met 31 maart afgelast. Ondertussen heeft Hyballa de tijd om zijn elftal optimaal voor te bereiden op de nacompetitie, maar houdt NAC de situatie binnen de eigen spelersgroep ook scherp in de gaten.

Hyballa is van plan om met zijn team ‘volle bak’ te gaan de komende twee weken. Er staan voor volgende week elf trainingen gepland. “Trainen is beter dan hangen. Ik jaag ze niet over de kling, maar ze mogen ’s avonds wel kapot zijn. Als je door de coronacrisis toch geen sociaal leven mag hebben, kunnen ze op tijd naar bed.”

Hoe het restant van de competitie er uit gaat zien, en of er eventueel wijzigingen gaan zijn in het nacompetitieschema, is vooralsnog allemaal onbekend. “Mijn plan is om iedereen super fit te krijgen. Het probleem hierbij is dat we niet weten wanneer de volgende wedstrijd is en wanneer de play-offs worden gespeeld.”

Daarbij is het belangrijk dat de NAC-spelers vrij blijven van het corona virus. Indien het virus namelijk binnen de selectie uitbreekt, komen ook de trainingsactiviteiten stil te liggen. Enkele spelers sukkelden wat met hun fit- en frisheid de afgelopen periode. De broertjes Ilic hebben enkele dagen gemist in verband met ziekte, terwijl ook Van der Gaag even pas op de plaats maakt. De clubarts van NAC houdt de situatie scherp in de gaten. Daarnaast geeft hij de spelers tips mee, en is precies bekend welke maatregelen de spelers moeten nemen bij bepaalde klachten.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
11 Reacties
43   1  
Henri

Goed bezig deze Hybally. Alleen door hard te werken/veel te trainen kun je individueel en als team beter worden. Ruud Brood had ze waarschijnlijk een week vakantie gegeven.

43   1  
Henri

Goed bezig deze Hybally. Alleen door hard te werken/veel te trainen kun je individueel en als team beter worden. Ruud Brood had ze waarschijnlijk een week vakantie gegeven.

5   5  
Ivo

Prima, maar het gaat spannend worden of de competitie wordt afgemaakt. 3 weken kan je nog inhalen, maar als het eind maart nog een maand verlengd wordt, dan kan er een streep doorheen.

6   22  
Dirk

Volle bak trainen, okay. Maar hopelijk dan niet uitgeblust of geblesseerd zijn bij start nacompetitie !!!

19   0  
signase

De competitie ligt nu stil. Benieuwd wat dit doet met het ritme van een aantal ploegen, zoals De Graafschap. Die ploeg heeft na winterstop behoorlijk wat punten gepakt. Die zitten in een flow. Of moet ik zeggen: zaten in een flow. Hoe gaan ze uit de onderbreking komen?
Zoals Italo al schrijft: Hyballa kan zijn team optimaal gaan voorbereiden. NAC krijgt hier wellicht een klein voordeeltje door de onderbreking: een soort van 'seizoensvoorbereiding' waarin Hyballa aan zijn spelwijze en patronen kan werken.

4   10  
Ric

Of ze competitie nu uitstellen, inkorten of nu al de ranglijst bepalen...het zal mij jeuken. Directe promotie lukt toch niet meer. Het is van belang dat er in de nacompetitie een zo’n gunstig mogelijk scenario komt te liggen.
Stel ze gaan de nacompetitie playoffs over 1 wedstrijd bepalen. En je treft dan net een taaie ploeg in een uitwedstrijd dan is dat veel kwalijker/erger.
Kortom hopen op het beste.

9   1  
geelzwartwit

Ik vermoed dat alle landen de competities voorrang geven op het ek.
Ek zullen ze verplaatsen en de competities zullen meer doorlopen richting de zomer.

Overigens heel fijn om eens wat fanatisme bij de trainer coach te lezen.
Vreven had dat ook wel maar daar kwam het voor mij toch anders over dan bij Hyballa. Je kan er donder op zeggen dat Dogan afgetraind de playoff ingaat en helemaal in vorm is.

2   0  
Balletje

Ik denk dat dit wel eens een zegening gaat worden. Ingesleten patronen dieper laten worden. En als de wedstrijden weet beginnen. ...elke wedstrijd winnen, enige kans op directe promotie.

5   1  
Guuske

Kijk eens in de rest vd wereld China zit al een paar maanden op slot. In Italië lopen de ziekenhuizen over. En dat gaat daar nog wel een paar weken duren. De puinhoop in Nederland moet nog beginnen. Nee de komende 2 maanden worden er in Nederland geen publieke evenementen gehouden.

1   0  
KC

3e plaats kan ook nog belangrijk worden. Mogelijk maar 1 play off wedstrijd, de nummer 16 eredivisie tegen de nummer 3 kkd..
Of toch... Alles erg onduidelijk maar lijkt mij sterk dat er de komende 4 weken gevoetbald gaat worden.

1   1  
10diego

Laten we hopen dat er niet 1 van de 30 op het trainingscomplex aanwezigen besmet is. Anders komt deze gedrevenheid als een boemerang terug.

0   0  
RaRa

Toch moet van het liedje ‘my my my delilah’ een leuk alternatief te maken zijn voor in het stadion ;-)

Laad alle berichten na dit bericht in